Seks w rodzinie katolickiej - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 12:22   #781
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Konto usunięte

Dot.: Seks w rodzinie katolickiej

Cytat:
Napisane przez agusiajnw Pokaż wiadomość
dla mnie zawsze da się osiągnąć kompromis - jeśli dwie osoby tego chcą oczywiście.
Aha. Jaki?
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 12:23   #782
201607110949
Konto usunięte

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2840677 9]Kilka razy to było poruszane. I za każdym razem pomijane przez broniące swój wybór katoliczki

Miłością szerokiej pochwy nie wypełnisz ani nie zmniejszysz jego zbyt dużego członka. Argumentów brak na kompromis w chwili gdy Ty usiedzieć nie możesz a on ziewa i powie Ci 'za miesiąc'?

Wybaczcie, że cytuję sama siebie ale albo broniące swe dziewictwa przed karą z nieba tego nie widzą, albo nie chcą widzieć [/QUOTE]

Jak możesz zadawać takie niewygodne pytania? Spisek! Masoński! I nie będę więcej z Wami rozmawiać, wcale nie przez to, że brak mi arguentów!

201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 12:25   #783
Kiki van Goth
Raczkowanie

JossStone, często ten katolicyzm to po prostu stagnacja, z której ciężko się wyrwać, jak jesteś indoktrynowana od dziecka (jak w zasadzie większość tu obecnych, tj. ochrzczona, posłana do komunii i tak dalej).
Niektórym nie chce się ruszyć mózgiem i zastanowić, po jaką w zasadzie cholerę ciągną farsę z kółkiem rybackim sprzed 2000 lat.
A jeśli już 'coś nie gra' bo przecież 'mamy inne czasy', to stosujmy się do zasad wybiórczo i co jakiś czas opowiedzmy panu w sukience, cóż złego narobiliśmy.

Jak można się tak oszukiwać. Nie mogłabym spojrzeć w lustro.
Gdybym się uparł.
Kiki van Goth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 12:26   #784
szugarbejb
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2840677 9]Argumentów brak na kompromis w chwili gdy Ty usiedzieć nie możesz a on ziewa i powie Ci 'za miesiąc'?[/QUOTE]Słuchaj, jeśli ktoś potrafi powstrzymać się 4 lata ...
Cytat:
dla mnie zawsze da się osiągnąć kompromis - jeśli dwie osoby tego chcą oczywiście.
Zgadzam się. Nieuprawianie seksu w tym momencie w imię tego, co sie przysięgało to też jest kompromis. Mówię teraz serio. Przecież wiadomo, zdarzają się choroby wykluczające typowo rozumiane pożycie seksualne (penetrację), np. całkowity paraliż. W imię miłości da radę się poświęcić, mimo że to trudne.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 12:26   #785
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
KK wyznawców zdobywał tysiące lat, siłą, pieniędzmi, dyplomacją, polityką i władzą, obalenie go za pomocą logiki długo potrwa.
Mają genialna strategię marketingową: handlują nieśmiertelnością. Towar w sumie nie do zweryfikowania, nie da się reklamować.
A ludzie śmierci się boją, więc interes się kręci aż miło.

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
Jak możesz zadawać takie niewygodne pytania? Spisek! Masoński! I nie będę więcej z Wami rozmawiać, wcale nie przez to, że brak mi arguentów!

Im głupsze i mniej przystające do rzeczywistości poglądy ktos posiada, tym bardziej będzie ich bronić. W końcu ucieknie z dyskusji i pójdzie się w sprawie seksu naradzić z księdzem albo koleżanką z oazy-dziewicą
_vixen_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 12:27   #786
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
W jakim celu ? Ja na przykład potrafię używać ust też w innym celu niż określenie grubości członka, np. potrafię zapytać potencjalnego partnera lubię BDSM, a ty ?
on odpowie "nie wiem" i musi spróbować - Ty mu pokazujesz, jemu się nie podoba, więc szuka innej partnerki, która wyskakuje mu z innym pomysłem i tak można w nieskończoność
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 12:28   #787
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
on odpowie "nie wiem" i musi spróbować - Ty mu pokazujesz, jemu się nie podoba, więc szuka innej partnerki, która wyskakuje mu z innym pomysłem i tak można w nieskończoność
Tak, dokładnie. I co w tym złego ? Żeby wiedzieć, jakie warzywa lubisz, próbujesz ich wszystkich, czy nie ?

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2011-07-28, 12:29   #788
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się. Nieuprawianie seksu w tym momencie w imię tego, co sie przysięgało to też jest kompromis. Mówię teraz serio. Przecież wiadomo, zdarzają się choroby wykluczające typowo rozumiane pożycie seksualne (penetrację), np. całkowity paraliż. W imię miłości da radę się poświęcić, mimo że to trudne.
i dokładnie o to mi chodziło
Stary 2011-07-28, 12:30   #789
Konto usunięte

Cytat:
Słuchaj, jeśli ktoś potrafi powstrzymać się 4 lata ...
Jasne, nie neguję. Są różne sytuacje. Ale mi chodzi o często występujący problem z libido u zdrowych ludzi. Jak kobieta chce rzadko, facet aż się trzęsie bo chce po każdym posiłku to o kompromis tutaj ciężko. Albo ktoś się męczy albo ktoś zmusza. Ja tu kompromisu nie widzę.
1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 12:36   #790
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dokładnie. I co w tym złego ? Żeby wiedzieć, jakie warzywa lubisz, próbujesz ich wszystkich, czy nie ?
no nic złego - tylko to się sprowadza do moich wcześniejszych słów

Cytat:
Z tego wynika, że kobieta powinna się puszczać na prawo i lewo żeby spotkać swojego jedynego
Ja akurat miałam odwrotnie, że poznałam jedynego i sobie razem coś wypracowaliśmy, są pewne granice, których ja nie przekroczę i TŻ to szanuje...
Dlatego uważam, że da się wypracować kompromis jak się chce i nie trzeba do tego szukać innego partnera

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2840711 3]Jasne, nie neguję. Są różne sytuacje. Ale mi chodzi o często występujący problem z libido u zdrowych ludzi. Jak kobieta chce rzadko, facet aż się trzęsie bo chce po każdym posiłku to o kompromis tutaj ciężko. Albo ktoś się męczy albo ktoś zmusza. Ja tu kompromisu nie widzę.[/QUOTE]
Kompromis (z łaciny compromissum – coś wzajemnie obiecanego), proces osiągania porozumień pomiędzy stronami dążącymi do rozbieżnych celów. Kompromis osiągany jest dzięki obopólnym ustępstwom lub poprzez tylko częściową realizację stojących w konflikcie interesów i wartości.

On chce codziennie, ona raz w miesiącu.
Robią to raz w tygodniu i w ten sposób ona się trochę zmusza, a on trochę męczy.
Ja tam widzę kompromis.
Stary 2011-07-28, 12:39   #791
szugarbejb
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2840711 3]Jasne, nie neguję. Są różne sytuacje. Ale mi chodzi o często występujący problem z libido u zdrowych ludzi. Jak kobieta chce rzadko, facet aż się trzęsie bo chce po każdym posiłku to o kompromis tutaj ciężko. Albo ktoś się męczy albo ktoś zmusza. Ja tu kompromisu nie widzę.[/QUOTE]
Widzisz, pytanie czym jest zdrowy człowiek. Kto powiedział, że zdrowa jest chcica raz na dzień, a chora raz w miesiącu ? Na to nie ma miernika.

Facet trzęsący się z frustracji, ale prawdziwie wierzący i kochający będzie się powstrzymywał w różny sposób (będzie układał puzzelki - serio, to są sposoby ludzi z oaz czy neokatechumenatu), w imię miłości, związku itp. Będzie traktował niskie libido żony jako chorobę czy tam coś tam, swój krzyż itp.

Ja myślę, że bym tak nie mogła, ale kto wie, może tak naprawdę nigdy nie kochałam prawdziwie.

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
On chce codziennie, ona raz w miesiącu.
Robią to raz w tygodniu i w ten sposób ona się trochę zmusza, a on trochę męczy.
Ja tam widzę kompromis.
Nom, niby tak.

Tylko ile tak można i, pytanie podstawowe, po co ?

Zawsze uważałam, że kompromisy to o kant tyłka rozbić.

Cytat:
(...)

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 12:59   #792
Konto usunięte

Nie wyorbażam sobie bycia w związku, w którym z jakiegoś względu mój partner mu się męczyć przeze mnie, a ja mam się zmuszać w imię miłości i zasad KK.

Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Czas edycji: 2011-07-28 o 13:05
Stary 2011-07-28, 13:05   #793
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
Nom, niby tak.

Tylko ile tak można i, pytanie podstawowe, po co ?

Zawsze uważałam, że kompromisy to o kant tyłka rozbić.
[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2840787 7]Nie wyorbażam sobie bycia w związku, w którym z jakiegoś względu mój partner mu się męczyć przeze mnie, a ja mam się zmuszać w imię miłości.[/QUOTE]

no macie rację...
ale dać się da
Stary 2011-07-28, 13:11   #794
szugarbejb
Zakorzenienie

[1=1999a18a2ffdaccef542471 663304a63305f1c5c;2840787 7]Nie wyorbażam sobie bycia w związku, w którym z jakiegoś względu mój partner mu się męczyć przeze mnie, a ja mam się zmuszać w imię miłości.[/QUOTE]No wiesz, podobno ideałów nie ma. Nigdy podobno nie jest tak, że ktoś Ci będzie pasował na 100%, jak nie seks, to przysłowiowa zakrętka od pasty do zębów czy niespuszczona klapa od kibla. Różne rzeczy nas w drugim człowieku męczą, wkurzają, do czegoś tam się naginamy. Jak mus to mus, jak chłopak Ci wyjeżdża do roboty do innego kraju, nie widzicie się po trzy miesiące, to nie problem nie uprawiać seksu. Więc dla niektórych to nie problem układać puzzelki, bo wiara nie pozwala lodzika, i luz.

Ja ogólnie naprawdę znam ludzi normalnych, żadne tam mohery czy egzaltowane gimnazjalistki, którzy czekają i czekali z seksem do ślubu. Ale zazwyczaj było tak, że ciągnął swój do swego, czyli niskolibidowcy razem (4 lata to dla nich nie problem wtedy), wysokolibidowcy też (kościelny w 17 dni). Tak więc mnie się wydaje, że Sunrise trafiła na chłopaka podobnego do siebie, dlatego śmieszy mnie tekst, ze suknia będzie cała w strzępach, taaaak No i smiesza mnie mistycyzmy, kochamy się, bla bla bla, seks nie jest aż tak ważny, no ale jest aż tak ważny, dlatego go nie uprawiamy.

Po prostu takie typowe katolickie zagubienie mnie śmieszy. Trochę legend, trochę głupiego gadania księdza, trochę hormonów itp. to śmieszne.

Cytat:
(...)
Stary 2011-07-28, 13:26   #795
Konto usunięte

Cytat:
No wiesz, podobno ideałów nie ma. Nigdy podobno nie jest tak, że ktoś Ci będzie pasował na 100%, jak nie seks, to przysłowiowa zakrętka od pasty do zębów czy niespuszczona klapa od kibla. Różne rzeczy nas w drugim człowieku męczą, wkurzają, do czegoś tam się naginamy. Jak mus to mus, jak chłopak Ci wyjeżdża do roboty do innego kraju, nie widzicie się po trzy miesiące, to nie problem nie uprawiać seksu. Więc dla niektórych to nie problem układać puzzelki, bo wiara nie pozwala lodzika, i luz.

Ja ogólnie naprawdę znam ludzi normalnych, żadne tam mohery czy egzaltowane gimnazjalistki, którzy czekają i czekali z seksem do ślubu. Ale zazwyczaj było tak, że ciągnął swój do swego, czyli niskolibidowcy razem (4 lata to dla nich nie problem wtedy), wysokolibidowcy też (kościelny w 17 dni). Tak więc mnie się wydaje, że Sunrise trafiła na chłopaka podobnego do siebie, dlatego śmieszy mnie tekst, ze suknia będzie cała w strzępach, taaaak No i smiesza mnie mistycyzmy, kochamy się, bla bla bla, seks nie jest aż tak ważny, no ale jest aż tak ważny, dlatego go nie uprawiamy.

Po prostu takie typowe katolickie zagubienie mnie śmieszy. Trochę legend, trochę głupiego gadania księdza, trochę hormonów itp. to śmieszne.
Oj tam oj tam, pewno zazdrościsz i tyle...

Mnie nie śmieszy zachowanie zasad przed ślubem (mimo, że się z nimi nie zgadzam i nie identyfikuję) - słowem szanuję. Śmieszy mnie natomiast reakcja katolików na problemy PO ślubie i ich dziwne, oderwane od rzeczywistości argumentacje na niżej podane przykłady:
- nieudany seks (tak wiem, bez ślubu też się parom się zdarza),
- różnice w charakterze wychodzące na jaw przy mieszkaniu razem (nikt mi nie wmówi, że tak samo jest widząc się kilka razy w tygodniu a mieszkając razem 24/7)
- kryzysy małżeńskie, które ze wzgl na wiarę uniemożliwiają rozwód i tkwienie w tym na własne życzenie

(znam jeden przypadek rodziny katolickiej, gdzie małżeństwo jest 'udane' jedynie chwilami, reszta czasu to skakanie sobie do gardeł, płacz żony, agresja męża połączona ze zdradami, trzaskanie drzwiami itd. - rozwód? A skąd... Co Bóg złączył niech człowiek...)

Edytowane przez 1999a18a2ffdaccef542471663304a63305f1c5c
Czas edycji: 2011-07-28 o 13:28
Stary 2011-07-28, 14:34   #796
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _vixen_ Pokaż wiadomość
Mają genialna strategię marketingową: handlują nieśmiertelnością. Towar w sumie nie do zweryfikowania, nie da się reklamować.
A ludzie śmierci się boją, więc interes się kręci aż miło.

Im głupsze i mniej przystające do rzeczywistości poglądy ktos posiada, tym bardziej będzie ich bronić. W końcu ucieknie z dyskusji i pójdzie się w sprawie seksu naradzić z księdzem albo koleżanką z oazy-dziewicą
Ok każdy ma swoje zdanie..
ale nie w każdym zdaniu musi występować masa ironii i (nie)ukrytego chamstwa.
Może deko szacunku do innych którzy uważają inaczej niż Ty..

---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Zapomnialam dodać- we wcz postach była na ten temat informacja-

ze w USA zrobiono badania na temat seksu przedmałżeńskiego i związku dalej,
że 60 % takich się rozpadało.

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 14:41   #797
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Clemence Pokaż wiadomość

Zapomnialam dodać- we wcz postach była na ten temat informacja-

Fajnie, tyle, że w Stanach, z resztą nie tylko w Stanach rozpada się dzisiaj mnóstwo małżeństw i podejrzewam, że z tych, które zaczęły się kochać po ślubie, rozpadło się tyle samo...
Stary 2011-07-28, 14:42   #798
agusiajnw
Zakorzenienie

Cytat:
są trzy rodzaje kłamstw: kłamstwa, bezczelne kłamstwa i statystyki
Stary 2011-07-28, 14:47   #799
rzapek
Zakorzenienie

Cytat:
ojej mnie zawsze smieszy "statystyczny Polak"

bynajmniej TO NIE przynajmniej
rzapek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-28, 14:48   #800
201607110949
Konto usunięte

Gdzieś też słyszałam statystyki, że małżeństwa mieszkające i śpiące ze sobą po ślubie rzadziej się rozwodzą. Ja się z tym jak najbardziej mogę zgodzić. Dlatego, że takie małżeństwa to większość ludzie religijni, nie uznający rozwodów.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 14:51   #801
rzapek
Zakorzenienie

Cytat:
Gdzieś też słyszałam statystyki, że małżeństwa mieszkające i śpiące ze sobą po ślubie rzadziej się rozwodzą. Ja się z tym jak najbardziej mogę zgodzić. Dlatego, że takie małżeństwa to większość ludzie religijni, nie uznający rozwodów.
no wlasnie, w badaniach powinny byc uwzgledniane wszystkie zmienne, a wiara tez taka jest

bynajmniej TO NIE przynajmniej
rzapek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 14:59   #802
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam, ale co to za różnica czy ludzie przestają się w małżeństwie dogadywać i zaczynają nienawidzić , więc się rozwodzą, czy przestają się dogadywać, zaczynają nienawidzić, ale nie rozwodzą, tylko dalej są ze sobą mimo nienawiści, bo nie uznają rozwodu... ?
Stary 2011-07-28, 15:03   #803
Clemence
Zakorzenienie

Cytat:
Tez prawda,że w statystykach jest różnie,bo niektórzy nawet w nich się boją coś przyznać,albo odwrotnie..
no ale jednak jakaś liczba z kosmosu się nie bierze :P

A nie znam - wisienka- par które są w takiej patologii a się nie rozwodzą.
Tzn wiadomo słyszy się ciagle o tym ,że kobieta się boi odejść od partnera bo jest szaleńcem i ją bije,ale nie ze względu na wiarę <hmmm>

'But know this...I'm only judged by one Power, and I serve HIM.. !

<3
Clemence jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-07-28, 15:06   #804
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
A nie znam - wisienka- par które są w takiej patologii a się nie rozwodzą.
Tzn wiadomo słyszy się ciagle o tym ,że kobieta się boi odejść od partnera bo jest szaleńcem i ją bije,ale nie ze względu na wiarę <hmmm>
Też nie znam, chodziło mi tylko o to, co Wizażanka napisała, że ktoś się nie rozwodzi, bo rozwodów nie uznaje.
Stary 2011-07-28, 15:36   #805
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

A tak na marginesie ...

Cytat:
Napisane przez Sunrise_23 Pokaż wiadomość
Bardziej niż tego, że się nie dopasujemy w łóżku, obawiam się, że namiętność zasłoni mi oczy i nie pozwoli dobrze poznać chłopaka przed ślubem.
.
Chyba Ci to nie grozi skoro przez 4 lata niby chemii potrafisz tak dobrze tłumić swoje potrzeby
Stary 2011-07-28, 15:38   #806
_vixen_
Zakorzenienie

W sumie skoro przez 4 lata wytrzymali bez seksu, to znaczy, że mają bardzo niskie libido i są dobrani pod tym względem.
Stary 2011-07-28, 15:40   #807
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:

A mnie zawsze zastanawiało czemu to ateiści tak się czepiają kto się powinien nazywać katolikiem a kto nie - skoro ktoś nie wierzy nie powinien się wtrącać do czegoś co go nie dotyczy...
.
Jak zobacze, ze osoba, ktora nazywa siebie wegeterianinem wpierniczy wieprzka tez sie przyczepie
Stary 2011-07-28, 15:48   #808
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
no tak, każda dziewica na pewno wie, jakie pozycje będzie lubić, czy będzie jej odpowiadać seks oralny na przykład, jak długo będzie potrzebowała by dojść, ile razy dziennie/na tydzień/na miesiąc będzie chciała, jakie ma strefy erogenne itd itp
Owszem, dziewica wielu rzeczy nie wie. Choć może podejrzewać, że to, co ją podnieca, będzie również jej się podobało w rzeczywistości.
Natomiast już podczas pierwszego seksu taka chwilę-temu-dziewica wie co jej się podoba, a co nie. Wie co jej sprawia przyjemność, a co nie. Poza tym, seks nie jest oderwany od rzeczywistości, od reszty związku itd. Jak facet w związku troszczy się o kobietę, pomaga jej, dba o nią, to mała szansa, że podczas seksu sam siebie zaspokoi, a potem pójdzie spać

A co do czasu, który potrzebny jest by dojść i częstotliwości z jaką chciałoby się uprawiać seks - to jest akurat zmienne. Libido nigdy nie jest przez całe życie na tym samym poziomie. Bywa, że ktoś najpierw chce codziennie, a po jakimś czasie już by wolał tylko raz na tydzień. Kwestia osiągania orgazmu również taka prosta nie jest. Raz można go osiągnąć w chwilę, a czasami potrzeba długich pieszczot. U kobiet jest to jeszcze czasem kwestia dnia cyklu.

Cytat:
Przypominam, że nawet w kościele istnieje separacja i unieważnienie małżeństwa[...]
Nie "unieważnienie małżeństwa" tylko "stwierdzenie nieważności małżeństwa"
Stary 2011-07-28, 15:52   #809
_vixen_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
U kobiet jest to jeszcze czasem kwestia dnia cyklu.
No a tutaj w okresie dni płodnych, kiedy zapewne o to najłatwiej, zakaz seksu, jak chce się poczęcie odłożyć.
Stary 2011-07-28, 15:55   #810
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Natomiast już podczas pierwszego seksu taka chwilę-temu-dziewica wie co jej się podoba, a co nie. Wie co jej sprawia przyjemność, a co nie.
No ja akurat potrzebowałam bardzo dużo czasu żeby nauczyć się swojego ciała, jego reakcji na różne pieszczoty, na różne zachowania. I wciąż odkrywam nowe rzeczy, wciąż odnajduję w sobie nowe upodobania.

I wiem, że nie jestem jedyna, więc to stwierdzenie jest według mnie mocno na wyrost

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości