|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#151 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
my po szczepieniu Oli zapłakał tylko chwilę
na szczęście te krostki na czole i za uszami to potówki, a na wilczy apetyt kazała lekarka wprowadzać zupki żeby go trochę oszukać ilością a małą kalorycznością bo mój mały klocek waży już 7380 z pieluszką tetrową więc bez niej jakieś 7350 myślę dużo na jego niespokojne spanie w nocy nic nie poradziła mówi że skoro robi łądne kupy, ładnie przybiera na wadze, nie boli go brzuch jest wesoły itd to po prostu takie mamy dziecko no całe szczęście że to nic takiego podciagała go do siadu za rączki i ładnie usiadł główkę też trzymał na brzuchu też ładnie przewrócił się na plecki pochwaliła że silny a ja się tak martwiłam ![]() 87czarna piękności ty nasze ![]() Cytat:
współczuję nocki kochana ![]() ja tylko na kolanach tak lekko siedzi mi bo tak całkiem nie. ale wczoraj padłam siedzę sobie przy kompie tż się bawi z Olim nagle gada : patrz mama ja siedzę. ja się odwracam i zawał - ten go trzyma za ręce a Oli siedzi myślałam że go zabiję. ale się przestraszył biedny tż ![]() a dziś mówi do mnie widzisz lekarka też tak robi taaa tylko to lekarka ![]() Cytat:
miałam dać pół słoiczka ale tak wyszło ze zjadł cały tak to będę o 12-14 dawać ) no i zjadł ale za godzinę płakał że głodny to dałam mleczka ale tylko 90ml a nie 150 no i chyba starczyło zobaczymy na jak długo
|
|
#152 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ego zapomnialam napisac Olus sliczny juz i jaki duzy
ja sie zatrzymalam na etapie tego zdjeica z konkursu hustowego i teraz jak go ogladnelam to widac duza roznice Cytat:
i czekamy na wiesci po zrobieniu testu Cytat:
normalnie silny duzy chlopak
|
||
|
|
|
#153 |
|
Zakorzenienie
|
Moje dziecko zupelnie nie jest gotowe na nowe smaki... Dwa razy probowalam z marchewka i plakala to odpuscilam i dzis chce jej dac soczek jablkowy rozcienczony z woda 50ml soku z 30ml wody. Widac ze jej smakuje ale pic nie chce tylko polize i jakby nie byla pewna czy moze polknac:/
Odpuszcze sobie na tydzien....
|
#154 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja sama się rwie oszaleć z nią można, jak tylko poczuje, że nie jest na płasko to zaraz próbuje się podnosić. Lubi siedzieć na kolanach, jak ją się połozy to awantura z 10 min ![]() Eirene, dobrze że nie skaza. Matko ja mam w sobotę szczepienie, aż się boję ile ją wymierzą. Dziś już jestem pewna, ze rzezczy 68 wyjeżdżają z szafy, nóg nie mogła wyprostować :/ 74 są idealne |
|
|
|
|
#155 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mój nie umie się jeszcze przekręcać, na razie podnosi nogi do góry Cytat:
no duży już faktycznie widać różnicę między tymi zdjęciami |
||
|
|
|
#156 |
|
Wtajemniczenie
|
Czarna przyłączam sie do zachwytów
Pieknie wyglądałaś,świetna z was rodzinka,no i fotki super!Eirene brawo dla Oliego-dzielny chłopak! Dobzre,z e to "tylko"potówka.My mamy skazę i cięzko jest,zwłaszcza mamie![]() Tity śliczny Leoś
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#157 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak on juz ladnie siedzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dzielne masz dziecko ![]() co do siadania ja tez tak robie jak twoj tz i widze ze maly ladnie juz sie trzyma ![]() tajka ja bym sie nie poddawala.trzeba probowac bo pozniej moze byc jeszcze gorzej.wiadomo to dla niej nowe smaki i od razu nie beda jej smakowaly.u mnie zanim Michal cos ma w buzi najpierw daje sprobowac a potem juz jakos idzie. pierwsze posilki jak podawalam to przez kilka dni jeden zeby sie oswoil z tym smakiem a potem dopiero nastepne ![]() czemu ja nie moge znalezc tych zdjec??? tez bym chciala obejrzec
|
|||||
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Czarna musisz się przełamać i zrobić w końcu ten test!
Ja po porodzie miałam pierwsze dwa okresy bardzo z poślizgiem i też się testowałam 2 razy bo już byłam pewna, że znów nam się udało, ale dwa razy minus, a @ w końcu przyszła ![]() Co do podawania pierwszych dań, zaczynaliśmy od jednoskładnikowych najpierw marchew, 1 dnia 3 łyżki, 2 dnia 5 łyżek, 3 dnia pół słoiczka, 4 dnia wprowadzaliśmy jabłuszko i tak samo 3,5, pół słoiczka... Teraz wprowadzam w troszkę większych dawkach nowe smaki wyznaczyłam stałą porę na deserek między 2 mlekiem a obiadową kaszką
Edytowane przez agaaga89 Czas edycji: 2011-07-28 o 13:02 |
|
|
|
#159 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zupkę jarzynową pierwsze parę łyżeczek pluł a jak zaskoczył to płacz był jak sie słoiczek skończył ![]() Cytat:
mój też tak śmiesznie to wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
musze przeprosić tżta że się wydarłam na niego ![]() dobra trochę nadrobiłam tamten wątek tzn caly nadrobilam ale tylko trochę poodpowiadam ![]() Przede wszystkim śliczne dzieciaczki wszystkie wszystkie ![]() Coralady świetne fotki a ta z wyprzedażą boska ![]() Kampasiula świetne zdjęcie na basenie ![]() Tajka Lenka super włoski ekstra ![]() Cytat:
ja wydaję na mleko też tak koło 150-200zł. dużo ale do przetrawienia ja też chciałam karmić piersią ale się poddałam. mały sie nie najadał od początku był dokarmiany po prostu nie miałam tyle cierpliwości co inne i za to was podziwiam ![]() Cytat:
ja też ![]() Patrycja_22 z tym pierścieniem atlantów w częstochowie jest taki wielki napis że to złooo a mi się bardzo podoba chcemy sobie kupic z tżtem złote takie ![]() Anessa współczuję sytuacji z tżtem... nie wiem co ci poradzić słyszałam że Włosi tacy są hmm tradycyjni mąż pracuje żona robi wszystko inne i ma być piękna wypoczęta... swoją drogą wiele polaków też ma takie zdanie weź mu wytłumacz porządnie jesteś 3miesiące po porodzie co on sobie myśli ![]() Trzyrazyi ty to weź z tymi snami ![]() mi się dziś śniło że musiałam przejść na drugą stronę przez stado kangurów i musiałam kangury udawać a potem tż mój wywoływal moce zła Miamore999 co za chamy z tym wózkiem... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wieczorem tż przygotowuje zestaw 6-7 butelek napełnionych wodą 150ml jedną wstawiam do podgrzewacza i w nocy tylko hop przesypuję mm z pojemniczka gdzie mam odmierzone porcje i mieszam trwa to może 10sekund może nawet nie...koszt jest fakt ale ja się już przyzwyczaiłam do tych wydatków...![]() Cytat:
|
|
#160 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#161 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny nie wiem czy pamiętacie moje pzreboje z wózkiem?
Własnie zadzwonił do drzwi listonosz,przynióśł polecony,patrze ze sklepu Otwieram a tam odpowiedź na moje "zarzuty",że nie prawda,ze sieniegadzają itd.Widać,że byli u prawnika![]() W każdym razie ostatnie brzmi mniej więcej tak: zważając na wizerunek firmy Coletto i sklepu ustalono wpsólnie,ze jeżeli jestem niezadowolona z produktu mogę po dostarczeniu brakujących elementów ubiegać sie o zwrot pieniędzy W sumie to super!W gondoli juz by długo nie pojeździła,więc nie opłaca mi sie kupować,kupie tylko spacerówkę,a gondole pożycze na jakiś czas od szwagierki.Jak dla mnie rozwiązanie superCzy ktos moze polecic mi jakąs fajną spacerówkę,w której mozna wozić dziecko na leżąco???
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no chyba że jest chory czy coś ale tak na stałe nigdy w życiu. od samego początku uczyliśmy małego spać w łóżeczku a do nas tylko nad ranem idzie o 6-7 pewnie - są faceci którym to nie przeszkadza i śpią osobno ale większość chyba czuje się odtrącona
|
|
#163 | ||
|
Zadomowienie
|
tak mój jest sadzany na kolanach bo tego się domaga
Cytat:
dobrze że po szczepieniu ok i że to tylko potówki to waży tak samo jak mój tylko mój ważył tyle w zeszłą środę i zupełnie na golasa więc pewnie teraz ma z 7,5 kg Cytat:
chyba to ten słynny skok ![]() a ja właśnie zrobiłam kopytka i czekam aż mi się filety rozmrożą i robię kurczaka w sosie koperkowym wstawiam zdjęcia małego bo dawno nie wstawiałam
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo olenka ma tylko albo az wysypke i jak ją zbadać, pobrać krew?? musze pogadac z pediatrą |
|
|
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
witam, u nas nocka ładna,znowu obudził się punkt 3 wybombolił 80ml picia i poszedl spac. i spal do 7.30. mysle ze to moze przez to gardlo w nocy go swedzi i dlatego chce mu sie pic. bo wczeesniej tak nierobil.
Natka a ty zwiekszylas ilosc mleka? bo ja ciagle daje po 150 ml,a na obiad sloiczek, z reguly polowa znika i uzupelniam 90ml mleka. kurde ale on wytrzymuje na tym mleku 3 h. no nic dam mu chyba wiecej. Eireene witaj po wakacjach, my wyruszamy w przyszly piatek a ta droga wydaje mi sie najgorsza! wiesz u nas na poczatku tż poszedł spac do duzego pokoju, i spal tam 3 noce a ja z małym. az sie wkurzylam ze czemu on ma sie wysypiac a ja nie! i odlozylismy Tyma do swojego łóżczka w pokoju obok naszej sypialni a tż wrócił do mnie nie byl zbyt zadowony bo w dużym miał tv, a przyjelismy zasade ze w sypialni nie bedzie tv bo to miejsce sluzy doodpoczynku i spania. no ale wiadomo jak juz jest to sie wlacza. ja tez sobie nie wyobrazam spania z dzieckiem bez męża! dla mnie to troche chore, przepraszam jak kogos urazilam.Tity ale Leon jest już dorosły! o szok! ale sie dzieci zmieniaja! laseczka KAcperek boski i jakie ma włoski śliczniutkie. mój na raziepraktycznie z przodu wyłysiał, jak tatuś! coraldy fajne są spaceróki z bugaboo bee, tylko drogawe ![]() Izabella, na braciszka nie polujemy tylko jakby juz to na siostrzyczke co ty, ma zakaz zblizani a sie w owulke. przynajmniej w tym roku.Iza ty tez dajesz małej wiecej mleka na porcje , bo pisalas wczoraj o tym. wiesz bo ja sie sugeruje tym ze ma byc 4x180ml, a jednym posilkiem ma byc sloiczek lub kaszka, czy dobrze to rozumuje? a wyszlam z zalozzeni a ze skoro Tymo mi nie zjada calego sloiczka i uzupelniam to i tak mlekiem to nie ma potrzeby tamtych zwiekszac skoro ta roznica wystepuje przy posilku ze sloiczkiem. nie wiem czy mnie zrozumialas bo zamotalam troche. agaga89, a czy dajesz tez jakies obiadki czy tylko deserki? czy któras z was używa podkladu na materac z mothercare? bo zauwazylam ze Tymek jak wariuje pod karuzela czesto jest mokry na plecach i zastanawiam sie czy to tez nie od tego, ze moze lepiej jakby byl na samym materacu bez tej podkladki?
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-28 o 13:37 |
|
|
|
#166 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super rośnie jak na drożdżach ![]() Cytat:
Cytat:
z powrotem jechaliśmy na dzień wyruszyliśmy o 10 to postojów mieliśmy 4 - 1,5godziny razem i był grzeczny raz się rozpłakał z głodu a tak to się emanuelem bawił i spał 4 godziny na 8 godzin drogi
|
|
#167 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, pamietam jak jechalam sama z Tymkiem jak miał 8tyg do rodzicow 100km. to mialam po tym traume do teraz czyli odwazylam sie taka odleglosc pokonac sama z nim jak mial 20 tyg teraz jest ow iele łatwiej, dziecko jest przewidywalalne zachowaniem, z porami jedzenia, poza tym interesuje sie zabawkami rozglada sie , a to juz bardzo duzo. np znalazl sobie zabawe taka ze zsuwal sie z fotelika troche zeby nogi mu do oparcia fotela dochodzily i sie skubaniec mały odpychał, i tak miał zajecie na 15 minut![]() no tak, Tymek śpi od godziny a tu powinnam zaczac mu dawac sloiczek-dziś marchewka z ryżem mam nadzieje ze jakos mi sie uda![]() kurcze nie wiem czy moge wyjsc dzis z Tymkiemw koncu czy poczekac, bo nie byl na dworze od poniedzialku przez to gardlo.
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-28 o 14:02 |
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o tak
|
|
#169 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#170 |
|
Zadomowienie
|
Harods no to pięknie waży! ja w przyszłym tyg swojego zważę. ciekawe czy zobaczę 8 na wadze
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo ładnie waza wasze dzieciaczki
![]() Laseczka- ale duży chlopak z Kacperka
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene
fajnie, ze wszystko ok, brakowalo tu Ciebie jejku, pieknie waza dzieciaczki, moja tylko taka drobina? wg wagi lazienkowej mniej niz 5,5 kg wazy
|
|
|
|
#173 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() włoski takie ma od urodzenia może troszkę urosły ![]() a odnośnie podkładu na materac ja używam 2 podkłady do przewijania z rossmanna babydream kładę pod prześcieradło jeden obok drugiego na wszelki wypadek - mam też taki na całe łóżeczko ale zostawiam go jak mały będzie większy. mój też się poci ale nie tylko na łóżeczku bo np na leżaczku też więc myśle że podkłady winne nie są ![]() duży Olusiaa Twoja to rzeczywiście taka drobniutka jak ma ok 5,5 kg -przynajmniej mniej się nadźwigasz bo mi z dnia na dzień ciężej go utrzymać na rękach
|
|
|
#174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w sumie za darmo bedziesz miała spacerówę ![]() Cytat:
![]() kobieto, kiedy Ty masz czas na to pichcenie? i skąd bierzesz pomysły, u mnie to każdy tydzień mniej wiecej tak samo wyglada z obiadami, bo nie mam pomysłow jak robisz tego kurczaka? super waga ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- diatoma jaki ładny avatarek
|
||
|
|
|
#175 |
|
Zadomowienie
|
Harods pisałąs że używasz tych chusteczek z johnsona, ale rózowych czy tych niebieskich? ja mialam wczensiej te niebieskie i byly supcio, a teraz sie zgapilam i wzielam te cale rozowe i nie oge przezyc tego zapachu mdłego
![]() Tymo zjadł pierwszy raz prawie cały sloiczek marchewki z ryzem! egoego avatarek taki jak miałam na początku, tylko wtedy były 2 dmuchawce a teraz są już 3 mam jakiś sentyment do dmuchawców bo były jednym elementem na okładce naszych zaproszeń slubnych
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-28 o 21:49 |
|
|
|
#176 |
|
Zadomowienie
|
Ja używam tylko tych niebieskich. Te różowe są chyba bezzapachowe. A ja lubię kosmetyki z zapachem.
|
|
|
|
#177 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() czarna wyglądałaś bosko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ale rośnie chłopak Mój laptop się znowu popsuł Może zęby
|
||||
|
|
|
#178 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za komplementy
![]() Cytat:
Tzn. sam jeszcze za bardzo nie siedzi, przewraca się po paru sekundach, ale chwilę czasami posiedzi, jak ma dobre podłoże i chęci A jak się czegoś trzyma to ładnie siedzi. Nie sadzamy go tak za często, żeby się nie powykrzywiał, ale czasami sobie tak ćwiczymy Aha no i najdłużej siedzi sam jak się swoimi stopami zajmie i jedną ręką podpiera o stopę ![]() Cytat:
![]() My dzisiaj po jabłku z winogronami i różą, ale coś pierdziawka była, tylko nie wiem czy po tym akurat. Na szczęście już mu przeszło
|
||
|
|
|
#179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() muszę kupić dzisiaj jakąś folię malarską i będę wszystko przykrywać pamiętam, że miałaś dmuchawce, teraz jest Was troje
|
|
|
|
|
#180 |
|
Zakorzenienie
|
Diatoma- jak ślicznie je Tymo
ja mojej próbowałam podać marchewkę, ale się okazało, ze śliniak jest be, wściekła się i koniec jedzenia.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:51.

na szczęście te krostki na czole i za uszami to potówki, a na wilczy apetyt kazała lekarka wprowadzać zupki
na jego niespokojne spanie w nocy nic nie poradziła mówi że skoro robi łądne kupy, ładnie przybiera na wadze, nie boli go brzuch jest wesoły itd to po prostu takie mamy dziecko
no całe szczęście że to nic takiego 

i za szczepienie 
myślałam że go zabiję. ale się przestraszył biedny tż 
normalnie silny duzy chlopak

tez bym chciala obejrzec