|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Witam Was
![]() Wczoraj miałam pierwsza wizytę u gina i od wczorajszej wizyty jestem podłamana. Po USG okazało się, że prócz pięknej dzidzi mam torbiel na lewym jajniku ![]() Dzidzi na razie nie mogl zmierzyc, i serduszka tez nie mogl jeszcze uchwycic bo powiedzial ze jest zbyt wczesnie. Jest to dopiero 6 tc Ale pecherzyk plodowy jest, tam gdzie trzeba bo w macicy i jest ok... Tylko ta torbiel (((Od razu zapytalam czy jest grozna dla plodu...powiedzial ze narazie do obserwacji... Za 2 tyg nast USG i jesli sie bedzie zmniejszac (wchlaniac) ta torbiel to wszystko w porzadku... Gorzej jesli nie bedzie sie wchlaniac lub co gorsza powiekszac, wtedy operacyjnie usuwa sie w trakcie ciazy lub robi sie cesarke i wtedy od razu usuwa sie torbiel... wszystko w zaleznosci od wielkosci i od tego czy stwarza zagrozenie czy nie... Wczorajszy wieczor przeplakalam, nie umialam sie cieszyc ciaza ![]() ![]() Oczywiscie czytalam do pozna o tej torbieli w ciazy i przeczytalam, ze to czeste zjawisko, chociaz u zadnej znajomej nie slyszalam o tym?? ![]() W kazdym razie czesto a nawet gdzies wyczytalam, ze zawsze w czasie ciazy robia sie torbiele (z cialka zoltego) i ze to prawidlowosc, bo jest zwiekszona produkcja hormonow i stad sie to pojawia tam i jesli to fizjologiczne to sie wchlania...gorzej jesli sie nie wchlania... Dziewczyny ja jestem pielegniarka i ta swiadomosc mnie zabija od srodka, za duzo rzeczy wiem i o torbielach rowniez (moze to byc nowotwor) od wczoraj mi slabo jak sie o tym dowiedzialam.... moja torbiel ma 6 cmx 5cm, wiec jest srednia (male to 4-5 cm, a duze to 10 cm)... nie wiem co myslec, poki co jestem wsciekla ze ja to mam zawsze pod gorke ![]() tamta ciaze tez mialam bardzo zagrozona ( (Jednak podjelam decyzje ze pojde to skonsultowac do innego lekarza no i pozostaje mi chyba tylko modlitwa zeby to pieronstwo zaczelo sie wchlaniac. A tu Wam przedstawiam mojego SKARBA
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-07-28 o 14:47 |
|
|
|
#992 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie testu obciazenia glukza, chodzi o pomiar poziomu cukru we krwi na czczo i po spozyciu duzej ilosci glukozy.
Dla mnie osobiscie wypicie tej slodyczy byla okrutna ale jakos dalam rade, zatkalam sobie nos i to jakos wypilam... ![]() NA obiadek dzis ugotowalam barszczyk bialy, z jajeczkiem i kielbaska ale jeszcze mnie bierze na jakies slodkie placuszki i chyba zaraz upieke ![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze miesiac bedziesz musiala poczekac na wizyte ale zleci szybciutko ![]() Cytat:
![]() pamietam sen jak urodzilam kotka hihiCytat:
![]() Cytat:
Po to ten test obciazenia glukoza.
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
ja chyba mam niższe ciśnienie niż normalnie, bo czuję się zbyt osłabiona, szczególnie dzisiaj.
Jeszcze nigdy się tak szybko nie męczyłam. Przejście z jednego sklepu do drugiego wiązało się z postojem w domu na zostawienie lekkiej siatki. Odsapnęłam i poszłam dalej. Nie ruszam się bez wody lub soku. Nadal mi niedobrze. Na obiad zrobię kotleciki mielone, mam sos z wczoraj (bardzo smaczny) i do tego buraczki. Myślę, że powinno mi smakować, bo od mięsa jakoś mnie nie odrzuca (jeszcze).
|
#994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a po drugie, trzeba wierzyc ze te pierunstwo samo sie zacznie wchlaniac, a jesli nawet nie to nie urosnie na tyle, zeby trzeba bylo jeszcze w ciazy operowac (mysle ze przy cesarce lepiej). Trzymam kciuki kochana a dzidzius taki niewyrazny ale widac ze jest ![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
i znowu mi slinka cieknie Co do zmeczenia.... Nasze organizmy teraz kawal niezlej roboty odwalaja, wiec szybciej sie meczymy.... ponoc i to mija w drugim trymestrze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#995 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguśkaa83 przykra sprawa z tą torbielą
moim zdaniem dobrze że zdecydowałaś się to skonsultować z jeszcze jednym lekarzem
|
#996 |
|
Zakorzenienie
|
emigra, wiem, że pierwszy jest najgorszy. Później męczy ciężar a jednak jest więcej powera
![]() Mam chęć posprzątać, ale jak tylko zacznę się ruszać jestem mokra, zmęczona i bez zycia. Czytałam wczoraj o Twojej mizerii jak to na nią ochotę dostałaś ![]() idę się na chwilkę połozyć, bo znowu mi słabo. Wczoraj mąż zatroskany moim złym samopoczuciem wysyłał mnie do lekarza. Tylko co lekarz więcej mi pomoże - proszę leżeć, odpoczywać... za kilka tygodni powinno minąć
|
#997 |
|
Zakorzenienie
|
Karolca, mojemu mezowi w glowie sie nie miesci ze na poczatku kobieta jest senna i zmeczona i slaba .... bo w koncu jeszcze nie ma brzucha to jak to?
A na mizerie mialam chec oj mialam, jeszcze teraz jak o niej pomysle to mi sie chce
|
|
|
#998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i już wiem że pewnie dzisiejszą nockę będe miała z głowy
|
|
#999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dopiero jest wstrętne. zasypiam na kilka godzin (zazwyczaj 3) jak mąż wychodzi do pracy. Staram się leżeć najdłuzej jak się da, ale pies wreszcie przychodzi i błaga o spacer. a psu nie wytłumaczę, że się źle czuję
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
byłam dzis u lekarza za 2 tyg mam isc z wynikami bo dal mi skierowanie na badania![]() Dał mi broszurki itp rozne do poczytania i kazał o siebie dbac ![]() Ale jestem podekscytowana pierwsza wizyte mam za sobą za 2 tyg bedą zakladali mi karte ciązy
|
#1001 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idź na konsultację, na pewno nie zaszkodzi, a może Cie uspokoić co do cukrzycy w ciązy to ja sobie doskonale z tego zdaje sprawę, nie jestem w tej kwestii laikiem |
|
|
|
|
#1003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a przed ciaza wstawalam z mezem o 5 i wytrwalam spokojnie bez drzemek do tej 22-23.Cytat:
||
|
|
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za 2 tyg bede miala
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska a dal ci skierowanie na badanie CA- 125??? Dzieki temu mozna okreslic na jakim etapie jest torbiel
A dal ci cos na podtrzymanie bo normalnie daje sie leki na podtrzymanie i obserwuja ale badania tez powinna si erobic , wtedy wiadomo czy do operacji czy nie Glowa do gory Od cioci Kasi codziennie prosze rano rece na brzuch klasc i powtarzac " Moje dziecko jest bezpieczne zdrowe i pienie sie rozwija, torbiel zmniejsza sie , znika i nikomu nie szkodzi " tak od serducha |
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
a ja by zjadla z checia
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co.
Czuję się lepiej jak za oknem następuje nagła zmiana pogody na gorszą. W jednej chwili zrobiło się ciemno i zajęłam się "sprzątaniem". I to z powodzeniem. Przejaśniło się, przestało padać i moje sprzątanie dobiegło do końca
|
#1008 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie TŻ wkurzył znów tekstem ze ciąża to nie choroba i ze go ciągle wykorzystuje, ide do koleżanki na herbatkę.....
|
|
|
|
#1009 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem ze to latwo powiedziec ale trzeba sie postarac dla maluszka bo stres szkodzi bardzo. Dla pocieszenia powiem Ci ze te torbiele chyba wcale nie takie rzadkie bo moja najlepsza przyjaciola mniala torbiel we wczesnej ciazy - i to calkiem spora z tego co pamietam. Najpierw sie jeszcze powiekszyla nieznacznie i lekarz krecil glowa a potem sie wchlonela jednak i bylo wszystko ok ja tez. A ja bede robila dzis palcek po zbojnicku oj mam ochote jak nie wiem. TZ sie spodziewa warzywek i kurczaczka. No to sie zdziwi pozytywnie ![]() ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Cytat:
u mnie w Uk taki poglad sie szerzy wsrod lekarzy "kochanych". Konowalow paskudnych! ![]() Facet gada takie bzdety ale jak jemu cos jest to juz inna historia. Jak ma stan podgoraczkowy to juz umiera doslownie. Sprobuj mu wtedy powiedziec ze 37 stopni to nie choroba to dopiero uslyszysz jaka jestes okrpona dla "umierajacego" w meczarniach ![]() Niech sam zajdzie w ciaze jak taki madry
|
||
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
niestety tacy są faceci, mój chyba nie dojrzał do dziecka jeszcze
wielkim problemem było podgrzać zupę i przynieść do pokoju a co będzie później juz nie mowie o zmywaniu i wieszaniu prania łącznie z prasowaniem w następnym wcieleniu chce byc facetem w końcu kolo mnie będzie ktoś skakał :P |
|
|
|
#1011 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a w ktorym tyg powinno sie robic to badanie?Cytat:
Cytat:
A ja sie tak zastanawiam wlasnie, ze wiekszosc z was ma jakies objawy a ja praktycznie zadnych.... W ktorych tygodniach u was te objawy zaczely sie nasilac ??? moze ja mam jeszcze do tego czas... chociaz wiadomo wolalabym zeby zostalo tak jak jest
|
|
#1012 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tez chetna
Cytat:
no ale w takim razie u mnie bys miala powera bo od ponad 2 tygodni jest pochmurno a przed chwila byla mega burza i popadal deszczyk Cytat:
wczesniej jak nie bylo obiadu to mu nie pasowalo, bo lubi jak to ja gotuje, albo jak byl syf w mieszkaniu a ja caly dzien w domu siedzialam to tez krecil nosem a teraz jest balagan, to jest - bede sie lepiej czula to posprzatam (on nie ma na to czasu
||
|
|
|
#1013 |
|
Raczkowanie
|
hej ja sie na początku przez pomylke zapisalam do mam wiosennych ale 2011 ups a ja przeciez 2012 ale pomylka no wiec witam u mnie z obliczej 5 tydzien do ginekologa pojde za jakies 3 tygodnie teraz ciesze sie blogoslawionym stanem i zajadam owoce
![]() Maria jestem mam nadzieje ze moge klikac pozdr ![]()
|
|
|
|
#1014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1015 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
. Pamietam jeszcze jak jakis miesiąc temu zastanawiałam się czy moge byc w ciąży. Za radą dziewczyn zrobiłam test i ... są 2 kreski!!! Byłam już u gina. Termin porodu mam na 11 marca . Cieszę się bo rok starałam się o dzidzi . Myślę, że to bd chłopczyk bo póki co zero wymiotów, raczej deliktane mdłości i okropny ból głowy. |
|
|
|
#1016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jestes tak samo jak ja mlodą ciezarowką Z tym ze ja 4t1d (wg obliczen:P) Moj tz mowi ze juz by fajnie bylo jak by sie urodzilo nie chce przechodzic katorgow zwiazanych z moimi nastrojami chyba ![]() Powtarza tylko z ema andzieje ze mi poani doktror nie zabronila myc naczyn
|
|
#1017 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
no mam taka nadzieje
|
|
|
|
#1019 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wybiore sie jednak do lekarza ktory prowadzil moja pierwsza dosc zagrozona ciaze, mam do niego zaufanie. Nie poszlam do niego bo chcialam chodzic do lekarza ktory pracuje w szpitalu z mojego miasta. Bo ten z pierwszej ciazy pracuje w klinice 40 minut autem (tam rodzilam) jednak to daleko. Ale teraz nie mam wyboru, liczy sie zdrowie dziecka i moje Cytat:
![]() pojde na pewno, ale nie teraz jeszcze tylko za 2 tyg bo nie chce znow robic usg maluszkowi ![]() Cytat:
![]() nie dal mi skierowania na markery nowotworowe, jednak ja i tak bym pewnie tego badania nie robila, no chyba ze nie zacznie sie wchlaniac to wtedy tak. Nie chce sie zamartwiac za bardzo znam sie na tym wszystkim...na razie nie nie nie nie chce o zadnym ca myslec wlasnie odnosnie lekow zadnych hormonow na podtrzymanie mi nie dal, kurcze musze zadzwonic do tego mojego gina i go zapytac, bo mi tez sie wydaje ze powinnam dostac jakies leki, ale nie chcialam sie juz przed lekarzem wymadrzac, bo oni tego nie lubia, ale dowiem sie co z tym. Wczoraj maz tez mi mowil, wmawiaj sobie ze torbiel sie zmniejsza, samouleczanie podobno jest w modzie hihi wiec wczoraj sie najpierw wyryczalam a teraz juz tak mowie do brzucha ![]() Cytat:
nie lubie facetow bleI dlatego zawsze myslalam ze jednak chyba kobieta ginekolog ktora oczywiscie rodzila zawsze bardziej zrozumie kobiete, choc wiem ze sa rozne wstretne babska tez i tez tak potrafia powiedziec ![]() Cytat:
![]() dziekuje Ci ![]() odnosnie facetow, tak oni chorzy sa umierajacy a kobieta musi z goraczka czesto uprac, ugotowac itd b na faceta liczyc nie mozna. Cytat:
"a gdzie mam powiesic jak tu wisza rzeczy" wiec mu z zacisnietymi zebami wytlumaczylam, ze trzeba najpierw zdjac suche bo inaczej nie da rady heheh ![]() Cytat:
![]() ja tez nie mialam zadnych objawow do wczoraj...a jestem w 6tc od wczoraj mdlosci na ktore pomaga ciagle podjadanie a niedlugo nie rusze sie tyle jem. ![]() Cytat:
gratulacje![]() ales gafe strzelila ale kazda z nas jest zakrecona![]() Cytat:
wtedy bedzie wolal ukochana ciezarowke z mdlosciami hihi
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-07-28 o 19:57 |
|||||||||
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
a nie pytałam sie
a sam nie wspominał ![]() zreszta ja jestem taka ciasna "tam" ze itak nie wejdzie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:35.

Zaczynaja sie sny ciezarnej ............bedzie wesolo
i znowu mi slinka cieknie

i lekarz krecil glowa a potem sie wchlonela jednak i bylo wszystko ok 

no ale w takim razie u mnie bys miala powera bo od ponad 2 tygodni jest pochmurno