|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
nie dziewie się wiec że zawsze jeździ z otwartym,i oknami... ale ja nie kumam..tak trudno się umyć..? on nie jest biedny żeby musiał jakoś oszczędzać akurat na wodzie... dezorodanty nie są drogie, zresztą raz wyda 15zł a starczy mu to na 2-3 miesiące![]() mnie też ponosi, ale w myslach tylko..glupio mi zwrócic mu uwagę np "śmierdzisz" bo czasami widac że ogolony to pachnący na twarzy i szyi a spod pach... czsami miałam ochotę ale powstrzymała się żeby nie zabrudzić mu auta![]() głupio mi trochę bo ja zwykle wszystko w sobie trzymam a jak już stwierdzam że miarka się przebrała to gadam co popadnie i często nie przebieram w słowach..aż niektórym jest wstyd za mnie... ale kurde... ja jak czuję od siebie niemily zapach to idę wziąść shower aa..i zmieniam codziennie bluzki bo sama się nie zamierzam męczyć ![]() ehh..
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#3692 |
|
Zakorzenienie
|
Poza tym co innego jak ktoś o siebie dba i się spoci, bo się zmęczył, bo gorąco. Ale od nicz czuć taki niemyty pot, bez dezodorantu ...A czasami to aż mam wrtażenie że też takie niedomyte krocze czuć bleeeeee
|
|
|
|
#3693 | |||||
|
kosmitka
|
Mam po wczorajszym obżarstwie dość fasolki chyba na miesiąc
, a potem pewnie szybko nie będę mogła.Cytat:
Brzuchol od dawna opiera się na udach, a na brzuchu opierają się cycki. Wieczorem jak mam dość tych uciskających ubrań to się rozbieram i śmigam po chałupie w samych gatkach , wtedy najbardziej to odczuwam .Cytat:
A z położnymi też różnie bywa, jak leżałam na ginekologii to zależało od zmiany - różne humorzaste się trafiały .Cytat:
. Najlepiej to sobie spiszę te pytania, bo potem zapomnę. I jestem ciekawa ile to kosztuje. ![]() Cytat:
. Wyjdzie w praniu chyba, jak coś to zamówię na all - kilka dni i będzie. Martusiaaa21 - w sumie jak sobie odejmę te 7 tygodni to faktycznie byłam bardziej sprawna i miałam więcej chęci. Teraz najbardziej mnie dołuje ten syf po remoncie, kurz, nie mogę nawet wejść do kuchni. I kciukasy za wizytę zaciśnięte!! Cytat:
Gdzie można kupić takie worki próżniowe? Cotka strasznie delikatna sprawa, nie wiem, czy bym się odważyła zwrócić uwagę? Wczoraj na zakupach też mnie mdliło jak mijałam się między półkami z takimi śmierdziuchami. A już w samochodzie to sobie nie wyobrażam.
|
|
|
#3694 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i tych sukieneczekCytat:
a co twoi domownicy na to?? oni tego nie czują?
|
|
|
#3695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cotka faktycznie "śmierdząca sprawa"
Pewnie się obrażą jeśli im tak powiesz A może by w samochodzie jakąś taką ogólną gadkę z tż zapodać, że jak to ludzie w dzisiejszych czasach śmierdzą, albo nie dbają o siebie Nie wiem no![]() Cytat:
![]() Bllee niedobrze mi
|
|
|
|
|
#3696 |
|
kosmitka
|
Natko pewnie więcej czasu będziemy spędzać na dole - ale chyba nie od razu??
Szpitala chyba zwiedzać nie chcę , jakas przerażona tym jestem.Aha a wczoraj wybraliśmy lekarza pediatrę - też już robiłyście rozeznanie? Bo podobno przy porodzie trzeba wskazać.
|
|
#3697 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ciebie MałgosiaM8 też ![]() a skurczy pupnych nie mialam nigdy Cytat:
To nic zlego![]() Cytat:
Nie zamierzam już tak wariować bo było to dziwne przeżycie. Podobno nawet o 2 nocy uparlam się na kąpiel (czego nie pamietam) i mój mąż musiał sobie nastawiac budzik co 10-15 minut żeby sprawdzać czy nie śpię w tej wannie biedny A potem mnie dźwignął z tej wanny (mimo że się opierałam) i na siłę zaniosł do lozka czym mi zaimponował bo nie wiedziałam ze jest tak silny ![]() Cytat:
Konradek dziś jest u mojej przekochanej szwagierki, tylko jej jedynej (oprócz małżowi oczywiście) bym oddala pod opiekę moje chore dziecko. Ja niestety głównie leżę, więc nie miałam sie nim jak zająć ![]() Znów mial gorączkę, ale ją zbiła. A jutro moze małz dostanie zwolnienie na malego bo znów czeka nas kontrolna wizyta u lekarza - lepiej niech mi go obejrzy za wiele razy niz żebym miala coś przeoczyć No a po weekendzie to mam nadzieję że będę już na nogach ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
Nie wiedzialabym co robic, ale moze jednak lepiej powiedziec wprost tylko delikatnie? najwyzej się obrażą, no trudno. Choć nie sądzę, bo straciliby dojazdy...
|
|||||
|
|
|
#3698 |
|
kosmitka
|
Biedna Lau
|
|
#3699 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwiedzać tak dogłębnie nie mam zamiaru, ale jakoś lubię wiedzieć gdzie mam iść![]() Nie wybrałam jeszcze pediatry, nawet nie wiem gdzie u mnie w okolicy taki jest Muszę mamy zapytać.Cytat:
A to w tej gorączce kąpać Ci się zachciało? Dobrze, że tż czuwał. Biedna nasza |
||
|
|
|
#3700 | |
|
Wtajemniczenie
|
Martusia
Ty jesteś pracuś A te smakołyki ![]() Kciukasy za wizytę ![]() No już mozna powiedzieć, że lepiej... ....A dobrze to będzie jak już wróci. Cytat:
I dajcie im to, że niby jakaś wyprzedaż była i że Wam to nie potrzebne...Tak chyba będzie delikatnie.... ![]() Jak mają z Wami jeżdzić to zapłaciłabym każde pieniądze żeby to znosić ![]() Lau Coż to za choróbsko wstrętne... Dobrze, że macie wsparcie Trzymam kciuki za Wasze zdrowie
|
|
#3701 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Skurcze pupne??? Nieee a u nas pięknie pada Cytat:
Cytat:
A ja bez pepsi nie przeżyłabym pierwszych 4 m-cy ciąży A jak tam Leoś- kopie? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja tak mojej Babci robiłam- ale się denerwowała! Jak większość typowych dewotek- siedzą wgapiają się totalnie bezmyślnie i z kazania nic nie wynoszą... a ja prawie co kazanie oburzona byłam czymś Cytat:
nie jest to kreacja typowo wyjściowa- weselna, ale ślub ma być podobnosz na luzie, więc tego się trzymam i bardzo mi to pasuje ![]() za wizytę!Cytat:
Też chcę taka położną i tez jeszcze mam pustkę w głowie o co by pytać Napisz potem co i jak, oki??Cytat:
![]() Lau - zdrowiej
Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-28 o 16:49 |
|||||||||
|
|
|
#3702 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry KOCHANE
Chciałam się pochwalić, że DIETKA MI SŁUŻY Cytat:
![]() Cytat:
ja do Poznania pojechałam przygotowana tzn. miałam cukry po 1h i po 2h zapisane a pani gin. nawet nie spojrzała na te zapiski, bo mam mierzyć po 1,5. Po godzinie nawet jeszcze nie mierzyłam ale z ciekawości zmierzę pare razy ale skoro po 1,5h mam cukru do 95mg/dl to myślę, że po 1h w normie 120 się mieszczę - mam nadzieję. Sprawdzę po kolacji, bo kupiłam dziś 100paskówCytat:
nieraz w poważnych sprawach, nieraz w głupich błahostkach... czasami nie wiem co jest prawdą a co nie choć często łapię go na kłamstwach, czasami nawet udawałam, że wierzę i on chyba przez o myślał, że jestem głupiutka i że tak łatwo można mi coś wkręcić...Teraz wkurza mnie jak np. ma niedziele wolną i mówi mojemu synkowi w sobotę wieczorem, że jutro na skype porozmawiają, on ma 3latka i nie jest głupi!!! w niedziele (czyli na drugi dzień) przychodzi i patrzy na laptopa i pyta się mnie, czy jest tata? A tata??? cały dzień się nie raczy odezwać, już mam to w doopie, że mnie olewa ale dziecko?! Mój mąż prawie w każdym smsie pisze jak bardzo tęskni, jak nas kocha... teraz od niedzieli napisałam do niego może ze 4smsy krótkie i zimne. A on rozpisuje się jak mu źle bez nas, że tak żyć dłużej nie możemy, że on chce być przy mnie i dzieciach, że płakać mu się chce, z powodu tego, że synka nie może ucałować, trzymać mnie za brzuszek -on w tej ciąży 1dzień czuł konkternie jak się Amela ruszała, teraz przyjedzie 17sierpnia (on datę przyjazdu już wylicza jeszcze zanim z domu nie wyjedzie) a następnym razem jak przyjedzie Amela będzie już na świecie - a jak myśli o jej pierwszych krokach to w smsach krzyczy z rozpaczy ale żeby tak mądrze pomyślał i napisał to musi "po dupie dostać" tzn. nie odzywam się do niego (pierwszy raz tak się zdarzyło - myślę, że nie spodziewał się że na to się zdobędę i nie będę do niego pisała...) i narazie jeszcze nie będę się do niego wielce odzywała, ani słodziła, bo uzna, że nie musi się już starać... a już tym bardziej na pewno nie będę do poniedziałku rozmawiała z nim przez tel. ani w niedzielę na skype. Niech zobaczy jak to jest jak się chce... czeka... Kurcze synek się obudził, płacze i mnie woła, muszę uciekać, może później wpadnę |
|||
|
|
|
#3703 |
|
Zakorzenienie
|
a wcięło mi cytat- już nie pamiętam która pytała - o jedzenie, ze teraz tyle się nie mieści.
Mam dokładnie tak samo- mogę zjeść tylko troszkę, jak wepcham więcej bo się powstrzymać nie mogę to potem mam taki dodatkowo nadęty, nieprzyjemny brzuch i cofki wręcz ![]() Także pilnuję się by jeść mało i często- częściej niż pisała Lulla - przed ciążą jadłam lekko 5 posiłków dziennie- teraz to chyba z 10
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tam nic im nie będę kupowała, bo jak dla mnie to mogą nie jeździć. I tak ta babka odpieprzała nam takie numery że synka zostawiała w domu bo ma naukę, brała zakupów na 3 torby podróżne i prosiła tż żeby jej pomógł. On nie umiał odmówić a ja z mamą sterczałam i czekałam na niego aż jej pomoże bo same zostawałyśmy z torbami ciężkimi a ja jeszcze w ciąży bez dźwigania .... ale ona nie chce przeszkadzać adasiowi bo pewnie odsypia, ona zadzwoni jak już będziemy pod blokiem... zanim zszedł to już miał torby pod drzwiami bo zimno było i nikt nie chciał czekać ;/ a teraz znowu śmierdzenie, wsiadanie do samochodu- i zostawianie wózka, to tż żeby było szybciej im odwozi ( i jeszcze ona 4 razy pyta czy aby na pewno oddał złotówkę z wózka Muszę jej powiedzieć bo normalnie jeszcze dwa razy i powiem im coś w aucie i później będę żałowała że przy Adamie powiedziałam i ze pewnie mu przykro. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Chociaż w sumie, miał wczoraj urodziny, to może faktycznie to nie taki głupoi pomysł. Dać mydło i dezodorant i powiedzieć " tak to aluzja" Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-07-28 o 16:55 |
|
|
|
|
#3705 |
|
Zakorzenienie
|
sis skoro doczołgałas się do kompa, znaczy już lepiej
jaka masz teraz temp.? Leż i pachnij czosnkiem a z Twojego esa o nafaszefowanej szynce myślałam, że padnę Dzwinie sie dziś czuje - kluje mnie coś, boli kręgosłup, kości cipne i jakoś humor do |
|
|
|
#3706 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a tak wogole.. mam jedna ciotkę która myje się tylko w soboty (bo w niedz oczywiście do koscioła), kobieta normalnie pracuje, codziennie, na dodatek w przetwórstwie rybnym, używa perfumów ale za ucho ale pod pachy nic... wystarczy że przejdzie koło ciebie i już wiadomo co się święci...słodkawy zapaszek bleee
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
#3707 | ||
|
Zakorzenienie
|
U nas po burzy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3710 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3711 |
|
Wtajemniczenie
|
Chyba, że masz na mysli, że mydło i dezodorant to za mało ---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cotka, a łóżeczko złożone?
|
#3712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłam mu na ur. dezodorant do butów bo zostawiał te swoje fiołki w przedpokoju i aromat na całą chatę... nie używał! Właścicielka podpytała Go jak tam prezent ode mnie- to bez ogródek odp. , ze nie używa "bo to i tak nic nie da" ![]() Rozwaliło mnie,ze on taki świadomy tego smrodu i ma to gdzieś!!! Na bezczelnego zaczęłam wrzucać mu buty do pokoju ![]() A co do tego lecenia lasek na ładnie pachnących- ten przypadek co ze mną mieszkał chyba myślał, że rozsiewa tak feromony
|
|
|
|
|
#3713 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
hej MAMINKI
![]() WRÓCIŁAM ![]() byłam dziś w pracy... co prawda tylko na 4godzinki z czego połowę przesiedziałam nic nie robiąc,bo mnie bolało wszystko..no ale byłam. muszę iść jeszcze jutro...(bo dziś menagerki mojej nie było...a nie chciałam jej dupy przez tel truć bo wiem,że była w szpitalu u siostry swojej..) i będziemy kombinować jak to połączyć urlop ze zwolnieniem i dotrwać do maternity... potem wróciłam do domku.. i czekała mnie mega niespodzianka - Tż rozłożył łóżeczko ![]() tak sam z siebie...chyba się przestraszył skurczów moich hahaha jak zobaczyłam...to oczywiście się poryczałam... mieliśmy dopiero koło połowy sierpnia rozłożyć..a tu już gotowe ![]() póżniej zakupy.odwiedziłam aptekę..i kupiłam jeszcze kosmetów dla małej trochę.. .a jak wróciliśmy w nagrodę zrobiłam mężowi spagetti...i sama michę wrąbałam teraz leżę i odpoczywam Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
pewnie,że powinnaś ja cały czas piję po jedzeniu obiadu albo pepsi albo sprite.. a jak ostatnio darowałam sobie to miałam zgagę.. na szczęście to był pierwszy i ostatni narazie raz Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
o blleeee... ja bym nie wpuściła do auta.. albo,jak już któraś naisała.. kupiłabym jakiś dezodorant..i żel pod prysznic nawet najtańsze i walnęła z tekstem.. że pomyślałam o tobie..bo tak ciepło a chyba ci się skończyły :brzyda l:
|
|
#3714 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
A przychodnie u nas są aż dwie, więc nie było zbyt wielkiego wyboru. Cytat:
Pali mnie zgaga ![]()
|
|
|
#3715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() zobaczymy wieczorem, może się rozbryka ![]() napiłam się tej pepsi i mam zgagę dziewczyny a za poranny mocz to który mam uznać tzn o której godzinie skoro ja wstaję w nocy sikać co 2-3 godz a wczorajszej nocy to juz wogole pobilam swoj rekord bo co 1,5 godziny z zegarkiem w ręku no porażka jakaś.. a ten teges...nie wyobrażam sobie rano przed morfologią nie wziąść kilku łyków wody... i jak tu byc na czczo?
|
|
|
|
#3716 |
|
kosmitka
|
BordAna ja ostatnio mocz łapałam ten z 5.30 - tak na oko to był dla mnie poranny
. Po pepsi też mam zgagę .
|
|
#3717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm.. ostatnio mi naet migdały ani rennie nie pomagają ... zjadłabym leczo ale zakwasiłabym się chyba na amen ![]() ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:38 ---------- z milą chęcią w tej chili również bym tak zrobiła...o tak:
|
|
|
|
#3718 |
|
Wtajemniczenie
|
Archinta
Znalam takiego co mu tak capiły nogi że szok ale to było nie do wytrzmania... I własnie jak zamieszkał z laską, to ona poczarowała i nagle smrodek zniknął...Nie pytałam jak to zrobiła -bo głupio - ale chwała jej za to. ![]() Stokrotka Dzień masz super udany. Brawa dla Tż. To się ceni A pokaż łóżeczko ![]() Ja też pije sprajta - g zieś nawet chyba na etykiecie wyczytalam, że jest bez konserwantów ![]() No to git. A Sara bez akcentu może kiedyś zostać 'top modYl'
|
#3719 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi n zgage Rennie pomagało Cytat:
A mój ma chyba 1 czkawkę Czuję (bardziej pod ręką niż tak o) jak tak sobie puka/skacze już od minuty gdzieś jednostajnie w tym samym miejscu. Mocz powinno oddawać się do analizy tak max do 4h po pobraniu. Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-28 o 18:01 |
||
|
|
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
To czkwaka
![]() Mój Stefek też miał ostatnio pierwszy raz, czułam na dole brzucha po lewej stronie - chyba tam gdzie buźkę miał
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.

czsami miałam ochotę
ale powstrzymała się żeby nie zabrudzić mu auta

tak myśle of course
. Najlepiej to sobie spiszę te pytania, bo potem zapomnę. I jestem ciekawa ile to kosztuje. 

Ciebie MałgosiaM8 też 
A co Wam właściwie dolega oprócz gorączki? 

Trzymam kciuki za Wasze zdrowie

nieraz w poważnych sprawach, nieraz w głupich błahostkach... czasami nie wiem co jest prawdą a co nie choć często łapię go na kłamstwach, czasami nawet udawałam, że wierzę i on chyba przez o myślał, że jestem głupiutka i że tak łatwo można mi coś wkręcić...