|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Ja jak wstaje rano z TŻ to musze zaraz coś zjeść, bo też mam zassawkę. Normalnie to funkcjonowałam rano o kawie i papierosach a teraz po przebudzeniu, zanim się pójdę umyć muszę zjeść coś lekkiego - jogurt, czy galaretkę, pół kanapki ![]() ![]() Także też nie wiem co Ci poradzić, bo w nocy mnie nie ciągnie. Może za wcześnie jadasz kolacje? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Haniula oby to nic poważnego!!! ![]() ![]() ![]() Lucy jak w I trymestrze na głodnego zasypiałam, bo świeżo 'po' jedzeniu było mi nie dobrze, musiałam wstawać bo mi się odbijało ![]() ![]() Chwalę się bielizną, którą kupiłam dzisiaj, żeby się zaprezentować w czymś nowym mężulkowi jak przyjedzie za tydzień/dwa ![]() ![]()
![]() |
#454 |
Zadomowienie
|
Agatek wow
![]() no to poszalejecie ![]() a mojego ciężko na figle namówić, bo ma opory, że dzidziuś jest w środku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
dzięki za odzew.
Ja właśnie przed zaśnięciem staram się jeść coś lekkiego. jakieś płatki, owoc. Ale to widocznie za mało, bo w nocy i tak jestem głodna ![]() Ech :/ zjadłam właśnie kawałek karkówki i dwa ziemniaki, bo zostało z obiadu. Zobaczę co będzie tym razem ![]() dobranoc wszystkim!! Agatek, śliczna bielizna! lubię taki stalowy kolor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki. Ziew ale mi się nie chce do pracy iść... A za oknem chyba lać zacznie, kto to widział taką pogodę w lipcu? Na szczęście dziś już piątek
![]()
#457 |
Raczkowanie
|
ej ej a Wy sie czasami nie rozpędzilyscie ;P szybko lecicie
![]() ![]() ![]()
#458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja odwiozłam TZta do pracy, zjadłam śniadanko i zaraz zmykamy z mamą na zakupy ![]() U nas pogoda taka sobie, jeszcze nie pada, ale lada chwila zacznie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#459 | ||||
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Znowu pogoda do ![]() ![]() Byliśmy wczoraj na wizycie z kruszynka. Lekarz zbadał i wszystko w jak najlepszym porządku ![]() ![]() ![]() a i jeszcze jedno pytanie bo lekarz pobrał tez cytologie mi wczoraj i wieczorem zauważyłam brązowe plamienie bardzo malutkie na bieliźnie czy to od tego ze może coś w środku naruszył w sensie zrobił się jakiś strupek bo faktycznie na tym patyczku co pobierał wymaz zauważyłam krew to teraz zeschnięta krew "wychodzi" czy może mam się czegoś obawiać ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() n1kotynka moze przekonaj TZ ze nic malenstwu na pewno nie zrobi. Ze jesli nie masz zadnych powiklan ciazowych baraszkowanie nie jest nie bezpieczne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#460 | ||||||
Rozeznanie
|
Pewnie od razu przeczytam, więc napiszę co i jak
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Też chcę leczo, ale chyba jutro zrobię, bo dzisiaj danie chińskie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ja też tak kiedyś miałam i poszłam do lekarza, to mi wyjaśnił, że to też może być przez zaparcia. Bardzo mocno próbuje się przeć i krew może być skutkiem podrażnienia jelita. Cytat:
![]() A ja wczoraj się kapnęłam, że chyba przeszły mi mdłości ![]() Codziennie po pracy kładłam się spać i w ogóle kilka razy dziennie mnie mdliło, a we wtorek po pracy zmieniłam pościel, ogarnęłam troszkę domek, wczoraj nawet umyłam okna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewczny witam was z rańca
![]() Nie spie juz bo robilam test na plec intelligender i bede miec..............CHLOPCA ! Jestem tylko ciekawa jka on sie sprawdza bardzo bym sie cieszyla gdyby byla to prawda. Licze na chlopca poniewaz u mnie w rodzinie wsrod kobiet jest gen mutujacy raka piersi i jajnikow chorowaly moja babcia moja mama i ja tez mam ten gen wiec wiadomo.... dlatego prosze o samych chlopców i jak narazie idzie dobrze... Dziewczyny a moze ktoras z was go juz robila, potwierdzilo sie u was? A tak w ogole wczoraj zaczelam 13 tydz (12w1d) a przeziernosc mam dopiero 9 sierpnia czyli na ostatnia chwile:/ No i bycze sie bo na zwolnieniu jestem tyle co budowe ogarniam narazie wszystko na dobrej drodze abysmy sie wprowadzili w grudniu ![]() Milego dnia oby ni tak deszczowego jak u mnie... |
![]() ![]() |
![]() |
#462 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() U mnie słonko ![]() ![]()
![]() |
#463 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie w ten piekny slneczny dzien
![]() mam dzis tyle zajec ze ulozylam sobie liste zeby nic nie pominac;p ale narazie nawet z lozka nie chce mi sie wyjsc;/
#464 |
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() Jak piszecie ze hemoroidy to genetyczna przypadłość to juz w ogole sie uspokoilam, ze to chyb faktycznie to bo moja mama tez ma z tym problemy ![]() w kazdym razie czuje sie dobrze, nic mnie nie boli. Moze to zatwardzenie, bo w zasadzie wtedy od 24h nie bylam w wc ![]() Mam nadzieje, ze sie nie powtorzy ![]() Lucy ja w nocy sie nie budze głodna, ale rano jak wstaje to juz od razu musze cośz jesc, a przed ciaza to zylam zawsze bez sniadania. W ogole szybko po posiłkach czuje głód, taki solidny jakbym cały dzien nic nie jadła ![]() Ale maluchy nam rosną i ciagną z nas, takze nie ma co żalować i jesc ![]() dziewczyny o co pytacie swoich lekarzy na wizycie? bo planuje zrobic liste, i tak jak wydawalo mi sie ze musze zapytac o to, o to.. tak teraz juz zapomniałam ![]() ![]() Agatek ładna bielizna, u mnie w ogole nie potrzebna ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a jak to się liczy. Ja mam dzisiaj 13tydz, 1 dz. To jest 13 czy 14 tydzień ?
![]() |
#466 |
Raczkowanie
|
Dzień Dobry!
U mnie znów pada... 16 stopni C . Jak sie mamusie dziś czujecie? ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- co do głodu w nocy. Zawsze mam wafle ryżowe pod ręką. Czasami obudzi mnie taki głód, że nie mogę usnąć. Wtedy sięgam po wafla. W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, przy drugiej staram się tego uniknąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#467 | |||
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny,
Ze mną trochę lepiej, też byłam na kroplówce w szpitalu, ginka zmieniła mi witaminki na inne i chyba trochę lepiej z mdłościami ![]() Miałam też usg wczoraj, maleństwo ma 2,6cm ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Udanych zakupów ![]() Cytat:
![]() A i tak najgorzej męczy mnie pęcherz, bo już ze trzy razy w nocy muszę wstawać na siusiu... Chyba sobie jakąś pieluchę dla dorosłych zamontuję ![]() A ja tęsknię za synkiem, dziś po niego jedziemy, mam nadzieję, że już go nie będę musiała zostawiać na tak długo u dziadków. I w ogóle wszystkim nam z mdłościami życzę by już sobie poszły precz ![]() Dziewczyny a ja mam pytanie o pieluchy ekologiczne, używała może któraś? Czytałam już linki podane na pierwszej stronie ale chciałabym Was zapytać, czy rzeczywiście się opłaca? Idę do wanny odprężyć się troszku ![]()
![]() |
#468 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Agatek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 |
Zadomowienie
|
Wczoraj u lekarza byłam, dostałm globulki na tą infekcję i niestety nie miałam usg ale chociaz posłuchaliśmy serduszka.Biło jak by pociag jechał ale express. Dziś juz 3 razy wymiotowałam i idę sie położyć bo zaraz znowu opadne z sił.
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dosyć mocno krwawiłam po pobraniu wymazu, ginka wyjaśniła mi dlaczego. To nic niepokojącego ![]() A ja przespałam całą noc! nie obudził mnie głód ani nie wstawałam na siku ![]() Czyli chyba faktycznie muszę zjeść coś konkretnego przed snem :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Rozeznanie
|
ultraradiola, tą zaschniętą plamką krwi się nie przejmuj, to z pewnoscią od cytologii. Ja co prawda teraz jeszcze nie miałam cytologii pobieranej, ale w pierwszej ciąży pamiętam, że miałam identycznie. Też miałam plamkę krwi na bieliźnie po cytologii.
A ja się z mężem w końcu pogodziłam i wczoraj nawet było extra przytulanko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na siku wstaje w nocy 3 razy... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#476 |
Wtajemniczenie
|
Napisałam do tego człowieka szefa zapytać czy przerywa staz,ale nic nie odpisał, chociaz jest na gg (od dluzszego czasu porozumiewamy sie za pomoca gg, bo tak było łatwiej)
dzwoniłam do UP zapytać czy może zostać prerwany staż jak jestem na L4 Pani powiedziała, że tylko w przypadku uzasadnionych sytuacji. Mialam zapytać o to czy został przerwany staz, ale on ma wtyki w UP i nic mi to nie da, wiec nie wiem co robić. Rozmawiałam z Pani, z ktora on wczoraj rozmawiał, bo mi podał jej naziwsko, no i pewnie mnie przedstawił w najgorszym swietle Chyba sobie L4 przedłuze, i tak i tak on kombinuje,wiec dlaczego ja nie mam tego robić. Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-29 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Raczkowanie
|
Ja dziś od rana sobie popłakuje...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#478 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#479 | |
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki. Ja jeszcze z wyrka nie wylazłam.U mnie szaro za oknem ale mam nadzieję ze padać nie będzie bo mam kilka spraw na mieście do pozałatwiania. A na obiadek pierożki ruskie będę robić z dużą ilością podsmażonej cebulki i boczusiu
![]() Cytat:
Ten test z tego co pamiętam to Madzia robiła ale nie wiem czy już ma potwierdzenie od lekarza i jeszcze jedna dziewczyna ale nie pamiętam. Ja przezierność miałam w 13t4d i dzidzia miął 7,1cm a nie może przekroczyć 8,4cm więc luzik ![]() Agatek śliczna bielizna...oj będzie się działo ![]() ps. sorki że Cię nastraszyłąm, życzę Ci żeby Cię to ominęło. Ultradiola ![]() ![]() A z tą krwią to już dziewczyny Ci wyjaśniły, głowa do góry ![]() Glukoza to to słodkie co się piję ale nie wiem ile razy krew bo w Irl. tego nie mam. Tylko samą krew mi pobierają ale z czym porównują to już zielonego pojęcia nie mam. U nich to w ogóle wszystko inaczej. Bebi każdy kolejny tydzień rozpoczyna się od 0 czyli w Twoim przypadku wczoraj zaczęłaś 14 tc. Z tym że lekarze liczą zakończone pełne tygodnie i dla niego jesteś w 13tc ale tak naprawdę wczoraj zaczęłaś 14tc ![]()
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-07-29 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A ja wczoraj wieszałam firankę ( z przerwami oczywiście), ale potem nie za dobrze się czułam. Nie wiem czy to od tego czy nie ![]() Cytat:
![]() ![]() Budujecie się? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.