Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 21:35   #451
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie odpowiedziałyście mi na pytanie, czy męczy was głód w nocy? błagam, poradźcie mi coś, bo dzisiaj nie mogłam zasnąć przez godzinę, tak się męczyłam

Przed snem coś zjadam, ale zasypiam na lekkim głodzie. W nocy budzi mnie straszny głód, muszę coś wtedy przekąsić. Najczęściej są to płatki z mlekiem. Rano o 8:00 to samo. Straszny głód.

Mam tak od ok. 2 tygodni.
może jedz lekką kolację przed snem? żebyś właśnie była najedzona jak się kładziesz, tylko nie przejedzona.

Ja jak wstaje rano z TŻ to musze zaraz coś zjeść, bo też mam zassawkę. Normalnie to funkcjonowałam rano o kawie i papierosach a teraz po przebudzeniu, zanim się pójdę umyć muszę zjeść coś lekkiego - jogurt, czy galaretkę, pół kanapki potem mogę robić inne rzeczy albo spać dalej

Także też nie wiem co Ci poradzić, bo w nocy mnie nie ciągnie. Może za wcześnie jadasz kolacje?
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:41   #452
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Dziewczyny, nie odpowiedziałyście mi na pytanie, czy męczy was głód w nocy? błagam, poradźcie mi coś, bo dzisiaj nie mogłam zasnąć przez godzinę, tak się męczyłam

Przed snem coś zjadam, ale zasypiam na lekkim głodzie. W nocy budzi mnie straszny głód, muszę coś wtedy przekąsić. Najczęściej są to płatki z mlekiem. Rano o 8:00 to samo. Straszny głód.

---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ----------

koszmar ... ale z tego co widziałam, to na tej stronie każde z imion zdrabniają w straszny sposób :/
Ja się czasem budzę rano głodna, ale miałam tak i przed ciążą. Głód mnie raczej nie budzi w nocy, zresztą nawet jak jestem głodna to i tak usnę. Nie idź spaćnienajedzona, może to pomoże ? A napicie się wody w nocy nie pomoże?

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:43   #453
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja od lat mam problemy z hemoroidami, mniej więcej raz w roku mi wychodzą, mam je "po tatusiu"bo niestety są genetyczne zazwyczaj. Jak przypuszczałam w ciąży też mnie dopadną i tak sie stało. Mniej wiecej ok 10tc. 2 czy 3 razy miałam krew bo pękła żyłka, nigdy nie parłam ale hemoroidy też się robią jak stolec długo siedzi w jelitach a ja miałam problemy z wypróżnieniem. Na szczeście skończyło się tylko na tym krwawieniu bo żylak nie wyszedł a ten ból to wtedy jest największy, coś masakrycznego wręcz. Do końca ciąży jeszcze daleko a niestety w tym stanie jesteśmy bardziej na nie podatne...a ja to już w ogóle
nie strasz mnie!!!!!! mój ojciec się zmaga parę dobrych lat, bo jeździ na taxi i siedzi non stop- jak pracował w Niemczech z moim tż to problem znikł, ale on nawet miał chirurgicznie usuwane i nic, dupa! mam nadzieję, że mnie to nie trafi...

Haniula oby to nic poważnego!!! zrób sobie może napar, posiedź i posmaruj, może zniknie??

Lucy jak w I trymestrze na głodnego zasypiałam, bo świeżo 'po' jedzeniu było mi nie dobrze, musiałam wstawać bo mi się odbijało a teraz nie najadam się aż tak, ale o 8 jak wstanę na siusiu to jak Seba wyczuje to, to od razu głód, ale piję sok i idę jeszcze na trochę spać, po czym 'to' mija

Chwalę się bielizną, którą kupiłam dzisiaj, żeby się zaprezentować w czymś nowym mężulkowi jak przyjedzie za tydzień/dwa A cycki urosły mi z: 80 A do 85 B
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (126,8 KB, 35 załadowań)

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:24   #454
n1kotynka
Zadomowienie

Agatek wow

no to poszalejecie

a mojego ciężko na figle namówić, bo ma opory, że dzidziuś jest w środku i co ja mam zrobić
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:27   #455
Lucy1111
Zakorzenienie

dzięki za odzew.
Ja właśnie przed zaśnięciem staram się jeść coś lekkiego. jakieś płatki, owoc. Ale to widocznie za mało, bo w nocy i tak jestem głodna Rano to samo.
Ech :/
zjadłam właśnie kawałek karkówki i dwa ziemniaki, bo zostało z obiadu. Zobaczę co będzie tym razem

dobranoc wszystkim!!

Agatek, śliczna bielizna! lubię taki stalowy kolor
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 05:18   #456
annyonne
Raczkowanie

Witam dziewczynki. Ziew ale mi się nie chce do pracy iść... A za oknem chyba lać zacznie, kto to widział taką pogodę w lipcu? Na szczęście dziś już piątek
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 06:41   #457
Misienka23
Raczkowanie

ej ej a Wy sie czasami nie rozpędzilyscie ;P szybko lecicie dlugo mnie nie bylo, nie mam sily na nic, nic mi sie nie chce, a do pracy trzeba postaram sie Was dogonic z bieżącymi informacjami

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 06:42   #458
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki. Ziew ale mi się nie chce do pracy iść... A za oknem chyba lać zacznie, kto to widział taką pogodę w lipcu? Na szczęście dziś już piątek
Cześć Dziewczynki

Ja odwiozłam TZta do pracy, zjadłam śniadanko i zaraz zmykamy z mamą na zakupy
U nas pogoda taka sobie, jeszcze nie pada, ale lada chwila zacznie Też mi wakacje

Stary 2011-07-29, 06:43   #459
ultraradiola
Wtajemniczenie

Hej mamusie

Znowu pogoda do a wczoraj juz było tak ładnie

Byliśmy wczoraj na wizycie z kruszynka. Lekarz zbadał i wszystko w jak najlepszym porządku Zalecił kolejne badania tym razem Toxo, IGm ?? coś takiego mam na skierowaniu i glukozę Powiedzcie mi dziewczyny które miały glukozę czy to jest to badanie co po wypiciu tego syropu słodkiego trzeba 3 razy krew pobierać ???
a i jeszcze jedno pytanie bo lekarz pobrał tez cytologie mi wczoraj i wieczorem zauważyłam brązowe plamienie bardzo malutkie na bieliźnie czy to od tego ze może coś w środku naruszył w sensie zrobił się jakiś strupek bo faktycznie na tym patyczku co pobierał wymaz zauważyłam krew to teraz zeschnięta krew "wychodzi" czy może mam się czegoś obawiać .

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
bylam na zakupach bo nie ma to jak robic pierogi i nie miec maki w domu;p
zapomnialam ze zuzylam 2 kg do bulek;p
i jak zobaczylam fante to jak ryplam zakupami na ziemie stanelam wypilam z pol litra fanty z gwinta 2l na srodku sklepu to ludzie z przerazeniem patrzyli;p
ale jak sie obrucilam i zobaczyli brzuch to polowie przeszlo bo zoabczyli ze ciaza robi z kobieta rozne rzeczy.. a reszta pomyslala boze tak grubas zmeczyl sie i pic chce co to takie pol litra;p
wyobraził am sobie to i się nie źle uśmiałam

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
obydwoje chcemy tego ślubu, tylko ja nie czuje sie na siłach żeby go zorganizować i brac za dwa miesiące. TZ najpierw był tego samego zdania co ja, najpierw poród a potem za parę miesięcy slub ale teściowa się wtrąciła i ślub jest w październiku. zorganizowała salę, kościół , orkiestrę, kamerzystę i fotografa w dwie godziny. Lubię kobitke ale wydaję mi się, że ona zyje zasadą ,, najpierw ślub, potem dziecko" i bez dyskusji.
Na Twoim miejscu jeśli miałabym takie obawy jak Ty to postawiłabym na swoim ze ślub po urodzeniu dziecka. Przecież to Twoj dzień i TZ i to dla Was powinien być najpiękniejszy i najważniejszy a nie rodziny bo tak oni chcą Trzymam strasznie mocno kciuki żeby Ci się wszystko pookładało tak jak sobie życzysz

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy !
Właśnie byłam w wc, i w kale miałam krew, takie skrzepy Od razu dzwoniłam do mojego lekarza ale ma wyłączony telefon. Nie wiem co mam teraz robić. Mama twierdzi ze żyłka pękła i to nic takiego ale ja się boje a wizytę mam dopiero 04.08
Pewnie to ta zylka albo zaczynaja sie problemy z hemoridami. W ciaży nie stety to dośc czesta dolegliwośc Zobaczysz nastepnym razem przy korzystaniu z WC juz to nie bedzie mialo miejsca.

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Chwalę się bielizną, którą kupiłam dzisiaj, żeby się zaprezentować w czymś nowym mężulkowi jak przyjedzie za tydzień/dwa A cycki urosły mi z: 80 A do 85 B
uuuuuuuu bedzie sie dzialo super komplecik

n1kotynka moze przekonaj TZ ze nic malenstwu na pewno nie zrobi. Ze jesli nie masz zadnych powiklan ciazowych baraszkowanie nie jest nie bezpieczne oczywiscie z umiarem Moj TZ to nawet stwierdzil ze wiedzac ze jestem w ciazy jeszcze bardziej go podniecam

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 07:04   #460
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
to szybko przeczytaj i nam streść a przynajmniej daj znać czy warto kupić
Pewnie od razu przeczytam, więc napiszę co i jak

Cytat:
Znam dziewczyne ktora jest w ciazy, chyba podobnie jak ja i slub maja zaplanowany na sierpien, a teraz zaczela krwawic i musi lezec. Slubu nie odwołali, ale pewnie bedzie cala impreze siedziec dla mnie to kompletna głupota
No to faktycznie wymarzony dzień :/ Wesele będzie pewnie jedną wielką lipą, bo jak młodzi się nie bawią, to ludzie też raczej nie. Szkoda kasy i przygotowań. Już lepiej wziąć sam ślub i zorganizować uroczysty obiad i do domku Ślub w kościele będzie i to w sumie najważniejsze

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Gadam dziś z Tz albo przekładamy slub albo nie tylko jeśli nie przełożymy to ja uczestniczę tylko czynnie w ślubie a całe wesele leże w wynajętym pokoju, ewentualnie zejdę na pierwszy taniec i pierwsze danie. Dla mnie najważniejsze jest zdrowie i bezpieczeństwo dziecka a nie to co powie szanowna rodzinka.

własnie zjadłam pomidorówkę, pychaa była. Na kolację chyba zrobie sobie leczo, bo chodzi za mną od rana :d
Co on na to?
Też chcę leczo, ale chyba jutro zrobię, bo dzisiaj danie chińskie

Cytat:
Hej...

A ja się dziś zarejestrowałam w urzędzie pracy... powiedziałam o ciąży i to, że nie chcę pracować, a baba do mnie: "no ale pani podpisywała, że jest zdolna do pracy" (mówiłam, że ciąża zagrożona) i że ja jak odmówię oferty (bez konkretnego powodu- a ciąża zagrożona to widać jest gówno dla nich) pracy to zasiłek się traci?!!! co przyjąć mam i od razu L4 dać?? czy jak to? wkurzyli mnie... robią wszystko, żeby kuroniówki nie dostać łajzy!!!!!!! 'ciąża to nie choroba' wrrrr i teraz nie wiem czy załatwić sobie u gina L4 jak będę za 2 tygodnie, czy dopiero wtedy, kiedy będą mnie chcieli wziąć do pracy?? ehh
I że jak mi zaproponują to ja będę się tłumaczyć, ale ofertę muszę przyjąć.... zasiłek 500 zł, a oferta pracy- staże ile?: 600-700 zł, co to jest?? 200 zł to na samo paliwo wydam dojeżdżając sorry, a w domu nic nie robiąc będę mieć te 500... wkurzyli mnie!! ale zasiłek przysługuje pół roku (a jak urodzę w czasie trwania zasiłku to następne pół roku mi muszą płacić dlatego czekałam z tym do 4 miesiąca )
Może to i kombinatorstwo ( ), ale dobrze robisz. Masz ciążę zagrożoną, a oni chcą Cię wysłać do pracy. Pewnie jakbyś miała pracę, to i tak siedziałabyś lekarz dałby Ci L-4. Rób tak, żeby było dobrze dla Ciebie i dziecka

Cytat:
Napisane przez Brawurka84 Pokaż wiadomość
dziś miałam robione usg,dokładnie 12 tydzień.narządy wszystkie i wymiary prawidłowe..oprócz przezierności..Tzn.mam wątpliwości,bo po prostu lekarz zasugerował mi dla własnego spokoju test pappa...
przeziernośc mi wyszła 2,0-2,1 a norma jest do 2,4
no i nie wiem co to oznacza za bardzo... ogólnie przeryczałam pół dnia,że musiałam zrobic jeszcze ten test pappa(wyniki za około 2 tygodnie,może wcześniej)
p.s dodam,że kośc nosowa jest widoczna
Po pierwsze się nie martw. Przezierność wyszła przecież poniżej normy. Nesce wynik wyszedł powyżej normy, a powtórzyła badanie i wszystko super U Ciebie też tak będzie

Cytat:
Wlasnie bylam w wc, i w kale miałam krew, takie skrzepy Od razu dzwoniłam do mojego lekarza ale ma wylaczony telefon. Nie wiem co mam teraz robic. Mama twierdzi ze zylka pękła i to nic takiego ale ja sie boje a wizyte mam dopiero 04.08
A masz problemy z zaparciami?
Ja też tak kiedyś miałam i poszłam do lekarza, to mi wyjaśnił, że to też może być przez zaparcia. Bardzo mocno próbuje się przeć i krew może być skutkiem podrażnienia jelita.

Cytat:
Dziewczyny, nie odpowiedziałyście mi na pytanie, czy męczy was głód w nocy?
Mnie na szczęście głód w nocy nie męczy, ale kiedyś obudziłam się wcześniej i leżałam tak sobie w łóżku. Nagle poczułam ogromny głód, a że nie chciało mi się robić śniadania, to Tż przyniósł mi paluszki Może spróbuj coś takiego trzymać przy łóżku?

A ja wczoraj się kapnęłam, że chyba przeszły mi mdłości
Codziennie po pracy kładłam się spać i w ogóle kilka razy dziennie mnie mdliło, a we wtorek po pracy zmieniłam pościel, ogarnęłam troszkę domek, wczoraj nawet umyłam okna Ale bardzo ostrożnie Mieszkam na poddaszu, gdzie okna są niższe niż standardowe i zawsze myłam je bez pomocy krzesła. Wczoraj, żeby nie podnosić bardzo rąk do góry, pomagałam sobie krzesłem Ale końcówkę miałam super! Myłam okno na klatce i schodząc z krzesła, wylałam całą miskę z wodą Całe schody były mokre, ściany też. Brat mi pomagał to wycierać Potem się tylko śmiałam, że darmowe mycie schodów wczoraj było I w ogóle doszłam do wniosku, że to wszystko przez Dzidziusia - jak go nie było, to nigdy mi się nic takiego nie przytrafiło Nygusek jeden
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 07:05   #461
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Hej Dziewczny witam was z rańca
Nie spie juz bo robilam test na plec intelligender i bede miec..............CHLOPCA ! Jestem tylko ciekawa jka on sie sprawdza bardzo bym sie cieszyla gdyby byla to prawda. Licze na chlopca poniewaz u mnie w rodzinie wsrod kobiet jest gen mutujacy raka piersi i jajnikow chorowaly moja babcia moja mama i ja tez mam ten gen wiec wiadomo.... dlatego prosze o samych chlopców i jak narazie idzie dobrze...
Dziewczyny a moze ktoras z was go juz robila, potwierdzilo sie u was?
A tak w ogole wczoraj zaczelam 13 tydz (12w1d) a przeziernosc mam dopiero 9 sierpnia czyli na ostatnia chwile:/
No i bycze sie bo na zwolnieniu jestem tyle co budowe ogarniam narazie wszystko na dobrej drodze abysmy sie wprowadzili w grudniu ale roboty jeszcze multum.
Milego dnia oby ni tak deszczowego jak u mnie...

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 08:13   #462
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Ja taknie mam, ostatnio posiłek jadam ok 19-20 najpóźniej, w zalezności o której jestem w domu, bo nie zawsze po pracy jade prosto do domu. Są to kanapki, jakiś owoc, sałatka itp. bo obiad jem w pracy więc już potem jest to coś lżejszego.

Cytat:
fajna... ale urósł ci też obwód pod piersiami? dziwne bo jak piersi rosną to obwód pod raczej nie powinien i moim zdaniem z 80A powinnaś przejść na 80B bądź C.

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
ej ej a Wy sie czasami nie rozpędzilyscie ;P szybko lecicie dlugo mnie nie bylo, nie mam sily na nic, nic mi sie nie chce, a do pracy trzeba postaram sie Was dogonic z bieżącymi informacjami
ja nie byłam na bieżąco wczorja i po prostu nie dam rady nadrobić tyle stron

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Codziennie po pracy kładłam się spać i w ogóle kilka razy dziennie mnie mdliło, a we wtorek po pracy zmieniłam pościel, ogarnęłam troszkę domek, wczoraj nawet umyłam okna Ale bardzo ostrożnie Mieszkam na poddaszu, gdzie okna są niższe niż standardowe i zawsze myłam je bez pomocy krzesła. Wczoraj, żeby nie podnosić bardzo rąk do góry, pomagałam sobie krzesłem Ale końcówkę miałam super! Myłam okno na klatce i schodząc z krzesła, wylałam całą miskę z wodą Całe schody były mokre, ściany też. Brat mi pomagał to wycierać Potem się tylko śmiałam, że darmowe mycie schodów wczoraj było I w ogóle doszłam do wniosku, że to wszystko przez Dzidziusia - jak go nie było, to nigdy mi się nic takiego nie przytrafiło Nygusek jeden
to super!

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Nie spie juz bo robilam test na plec intelligender i bede miec..............CHLOPCA ! Jestem tylko ciekawa jka on sie sprawdza bardzo bym sie cieszyla gdyby byla to prawda. Licze na chlopca poniewaz u mnie w rodzinie wsrod kobiet jest gen mutujacy raka piersi i jajnikow chorowaly moja babcia moja mama i ja tez mam ten gen wiec wiadomo.... dlatego prosze o samych chlopców i jak narazie idzie dobrze...
A tak w ogole wczoraj zaczelam 13 tydz (12w1d) a przeziernosc mam dopiero 9 sierpnia czyli na ostatnia chwile:/
No i bycze sie bo na zwolnieniu jestem tyle co budowe ogarniam narazie wszystko na dobrej drodze abysmy sie wprowadzili w grudniu ale roboty jeszcze multum.
gratulacje
U mnie słonko ale ma być jakiś deszcz później

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:28   #463
uska000
Zadomowienie

Witam mamusie w ten piekny slneczny dzien
mam dzis tyle zajec ze ulozylam sobie liste zeby nic nie pominac;p
ale narazie nawet z lozka nie chce mi sie wyjsc;/

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:41   #464
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry

Jak piszecie ze hemoroidy to genetyczna przypadłość to juz w ogole sie uspokoilam, ze to chyb faktycznie to bo moja mama tez ma z tym problemy

w kazdym razie czuje sie dobrze, nic mnie nie boli. Moze to zatwardzenie, bo w zasadzie wtedy od 24h nie bylam w wc
Mam nadzieje, ze sie nie powtorzy a w czwartek na wizycie napewno powiem.

Lucy ja w nocy sie nie budze głodna, ale rano jak wstaje to juz od razu musze cośz jesc, a przed ciaza to zylam zawsze bez sniadania. W ogole szybko po posiłkach czuje głód, taki solidny jakbym cały dzien nic nie jadła

Ale maluchy nam rosną i ciagną z nas, takze nie ma co żalować i jesc

dziewczyny o co pytacie swoich lekarzy na wizycie? bo planuje zrobic liste, i tak jak wydawalo mi sie ze musze zapytac o to, o to.. tak teraz juz zapomniałam trzeba bylo se pisac od razu

Agatek ładna bielizna, u mnie w ogole nie potrzebna libiodo caly czas brak i tez mi sie obwód powieksza, wydawalo mi sie to normalne
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:56   #465
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Dziewczyny, a jak to się liczy. Ja mam dzisiaj 13tydz, 1 dz. To jest 13 czy 14 tydzień ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 08:59   #466
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Dzień Dobry!
U mnie znów pada... 16 stopni C .
Jak sie mamusie dziś czujecie?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ----------

co do głodu w nocy. Zawsze mam wafle ryżowe pod ręką. Czasami obudzi mnie taki głód, że nie mogę usnąć. Wtedy sięgam po wafla. W pierwszej ciąży przytyłam 20 kg, przy drugiej staram się tego uniknąć.
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:05   #467
EciaPecia
Raczkowanie

Hej dziewczyny,
Ze mną trochę lepiej, też byłam na kroplówce w szpitalu, ginka zmieniła mi witaminki na inne i chyba trochę lepiej z mdłościami
Miałam też usg wczoraj, maleństwo ma 2,6cm serduszko bije ładnie i na razie tyle, 28go sierpnia dopiero mamy badanie przyzierności. Tak więc znów miesiąc czekania

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Agatek wow

no to poszalejecie

a mojego ciężko na figle namówić, bo ma opory, że dzidziuś jest w środku i co ja mam zrobić
a mi to się na razie nie chce, najmniejszy dotyk mnie drażni

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczynki

Ja odwiozłam TZta do pracy, zjadłam śniadanko i zaraz zmykamy z mamą na zakupy
U nas pogoda taka sobie, jeszcze nie pada, ale lada chwila zacznie Też mi wakacje
ależ szybko wstajesz, ja do 8 chodzę nieprzytomna a później powoli do siebie dochodzę, tak do godziny 10
Udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Ja taknie mam, ostatnio posiłek jadam ok 19-20 najpóźniej, w zalezności o której jestem w domu, bo nie zawsze po pracy jade prosto do domu. Są to kanapki, jakiś owoc, sałatka itp. bo obiad jem w pracy więc już potem jest to coś lżejszego.

fajna... ale urósł ci też obwód pod piersiami? dziwne bo jak piersi rosną to obwód pod raczej nie powinien i moim zdaniem z 80A powinnaś przejść na 80B bądź C.
Ja też wieczorami czuję głód, który często przeradza się w zgagę Ja przegryzam kawałek chleba jak nie mogę wytrzymać i zawsze mam wodę przy łóżku.
A i tak najgorzej męczy mnie pęcherz, bo już ze trzy razy w nocy muszę wstawać na siusiu... Chyba sobie jakąś pieluchę dla dorosłych zamontuję

A ja tęsknię za synkiem, dziś po niego jedziemy, mam nadzieję, że już go nie będę musiała zostawiać na tak długo u dziadków. I w ogóle wszystkim nam z mdłościami życzę by już sobie poszły precz

Dziewczyny a ja mam pytanie o pieluchy ekologiczne, używała może któraś? Czytałam już linki podane na pierwszej stronie ale chciałabym Was zapytać, czy rzeczywiście się opłaca?

Idę do wanny odprężyć się troszku

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:07   #468
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
nie strasz mnie!!!!!! mój ojciec się zmaga parę dobrych lat, bo jeździ na taxi i siedzi non stop- jak pracował w Niemczech z moim tż to problem znikł, ale on nawet miał chirurgicznie usuwane i nic, dupa! mam nadzieję, że mnie to nie trafi...

Haniula oby to nic poważnego!!! zrób sobie może napar, posiedź i posmaruj, może zniknie??

Lucy jak w I trymestrze na głodnego zasypiałam, bo świeżo 'po' jedzeniu było mi nie dobrze, musiałam wstawać bo mi się odbijało a teraz nie najadam się aż tak, ale o 8 jak wstanę na siusiu to jak Seba wyczuje to, to od razu głód, ale piję sok i idę jeszcze na trochę spać, po czym 'to' mija

Agatek Mąż napewno się ucieszy U mnie biust z 75 B zwiększyl się do 75 C
Stary 2011-07-29, 09:08   #469
EciaPecia
Raczkowanie

Cytat:
Nie robiłam ale kusi a ile to kosztuje? Chyba na początku wątku dziewczyny niektóre robiły już ten test, słyszałam że dosyć skuteczny.

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:10   #470
eliza1984
Zadomowienie

Wczoraj u lekarza byłam, dostałm globulki na tą infekcję i niestety nie miałam usg ale chociaz posłuchaliśmy serduszka.Biło jak by pociag jechał ale express. Dziś juz 3 razy wymiotowałam i idę sie położyć bo zaraz znowu opadne z sił.
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:10   #471
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Znowu pogoda do a wczoraj juz było tak ładnie

Byliśmy wczoraj na wizycie z kruszynka. Lekarz zbadał i wszystko w jak najlepszym porządku Zalecił kolejne badania tym razem Toxo, IGm ?? coś takiego mam na skierowaniu i glukozę Powiedzcie mi dziewczyny które miały glukozę czy to jest to badanie co po wypiciu tego syropu słodkiego trzeba 3 razy krew pobierać ???
a i jeszcze jedno pytanie bo lekarz pobrał tez cytologie mi wczoraj i wieczorem zauważyłam brązowe plamienie bardzo malutkie na bieliźnie czy to od tego ze może coś w środku naruszył w sensie zrobił się jakiś strupek bo faktycznie na tym patyczku co pobierał wymaz zauważyłam krew to teraz zeschnięta krew "wychodzi" czy może mam się czegoś obawiać .
hej! niczego się nie obawiaj! W ciąży szyjka macicy jest bardziej ukrwiona, więc łatwiej ją podrażnić.
Ja dosyć mocno krwawiłam po pobraniu wymazu, ginka wyjaśniła mi dlaczego. To nic niepokojącego

A ja przespałam całą noc! nie obudził mnie głód ani nie wstawałam na siku
Czyli chyba faktycznie muszę zjeść coś konkretnego przed snem :/
Stary 2011-07-29, 09:13   #472
anankee
Rozeznanie

ultraradiola, tą zaschniętą plamką krwi się nie przejmuj, to z pewnoscią od cytologii. Ja co prawda teraz jeszcze nie miałam cytologii pobieranej, ale w pierwszej ciąży pamiętam, że miałam identycznie. Też miałam plamkę krwi na bieliźnie po cytologii.

A ja się z mężem w końcu pogodziłam i wczoraj nawet było extra przytulanko

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:17   #473
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
hej! niczego się nie obawiaj! W ciąży szyjka macicy jest bardziej ukrwiona, więc łatwiej ją podrażnić.
Ja dosyć mocno krwawiłam po pobraniu wymazu, ginka wyjaśniła mi dlaczego. To nic niepokojącego

Na siku wstaje w nocy 3 razy...
Stary 2011-07-29, 09:21   #474
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Na siku wstaje w nocy 3 razy...
oj taki już urok naszego stanu

przed ciążą nie miałam potrzeby wstawac na sikanie w nocy. Ostatnimi czasy robiłam to raz. Wczoraj nie musiałam.
Stary 2011-07-29, 09:23   #475
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość
ultraradiola, tą zaschniętą plamką krwi się nie przejmuj, to z pewnoscią od cytologii. Ja co prawda teraz jeszcze nie miałam cytologii pobieranej, ale w pierwszej ciąży pamiętam, że miałam identycznie. Też miałam plamkę krwi na bieliźnie po cytologii.
dziękuję Wam dziewczyny za informacje od razu spokojniejsza jestem

Cytat:
uuu no to o super Wiadomo najlepsza metoda i najprzyjemniejsza to godzenie się w łóżko Jest nawet takie przysłowie które moja babcia mówi ale nie mogę przypomnieć sobie

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:28   #476
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Napisałam do tego człowieka szefa zapytać czy przerywa staz,ale nic nie odpisał, chociaz jest na gg (od dluzszego czasu porozumiewamy sie za pomoca gg, bo tak było łatwiej)
dzwoniłam do UP zapytać czy może zostać prerwany staż jak jestem na L4 Pani powiedziała, że tylko w przypadku uzasadnionych sytuacji.
Mialam zapytać o to czy został przerwany staz, ale on ma wtyki w UP i nic mi to nie da, wiec nie wiem co robić. Rozmawiałam z Pani, z ktora on wczoraj rozmawiał, bo mi podał jej naziwsko, no i pewnie mnie przedstawił w najgorszym swietle Chyba sobie L4 przedłuze, i tak i tak on kombinuje,wiec dlaczego ja nie mam tego robić.

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-07-29 o 09:30
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:28   #477
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Ja dziś od rana sobie popłakuje... Rozwaliły mnie dziś znów te mdłości, nawet na męża przez tel. poburczałam Ogólnie dziś, poczucie jakiejkolwiek wartości = 0

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 09:40   #478
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Ja dziś od rana sobie popłakuje... Rozwaliły mnie dziś znów te mdłości, nawet na męża przez tel. poburczałam Ogólnie dziś, poczucie jakiejkolwiek wartości = 0

<przytul>

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:42   #479
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Hej dziewczynki. Ja jeszcze z wyrka nie wylazłam.U mnie szaro za oknem ale mam nadzieję ze padać nie będzie bo mam kilka spraw na mieście do pozałatwiania. A na obiadek pierożki ruskie będę robić z dużą ilością podsmażonej cebulki i boczusiu
Cytat:
W takim razie życzę Ci chłopa bo pierwsze czego mama by chciała dla swojej pociechy to zdrowie.
Ten test z tego co pamiętam to Madzia robiła ale nie wiem czy już ma potwierdzenie od lekarza i jeszcze jedna dziewczyna ale nie pamiętam.
Ja przezierność miałam w 13t4d i dzidzia miął 7,1cm a nie może przekroczyć 8,4cm więc luzik

Agatek śliczna bielizna...oj będzie się działo
ps. sorki że Cię nastraszyłąm, życzę Ci żeby Cię to ominęło.

Ultradiola za wizytę
A z tą krwią to już dziewczyny Ci wyjaśniły, głowa do góry
Glukoza to to słodkie co się piję ale nie wiem ile razy krew bo w Irl. tego nie mam. Tylko samą krew mi pobierają ale z czym porównują to już zielonego pojęcia nie mam. U nich to w ogóle wszystko inaczej.

Bebi każdy kolejny tydzień rozpoczyna się od 0 czyli w Twoim przypadku wczoraj zaczęłaś 14 tc. Z tym że lekarze liczą zakończone pełne tygodnie i dla niego jesteś w 13tc ale tak naprawdę wczoraj zaczęłaś 14tc

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-07-29 o 09:45
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:48   #480
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

za odejście mdłości.
A ja wczoraj wieszałam firankę ( z przerwami oczywiście), ale potem nie za dobrze się czułam. Nie wiem czy to od tego czy nie Ale więcej nie mam tego w planach. Będzie wieszala mama albo mąż.

Cytat:
Natisska, to super, że wyszło Ci jak chcesz A co to jest za test? Nie słyszałam o nim
Budujecie się?

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Witam mamusie w ten piekny slneczny dzien
mam dzis tyle zajec ze ulozylam sobie liste zeby nic nie pominac;p
ale narazie nawet z lozka nie chce mi sie wyjsc;/
Uska, to też masz na liście??
Cytat:
dziewczyny o co pytacie swoich lekarzy na wizycie? bo planuje zrobic liste, i tak jak wydawalo mi sie ze musze zapytac o to, o to.. tak teraz juz zapomniałam trzeba bylo se pisac od razu
Ja też planowałam zrobić listę, ale zapomniałam, co ma się na niej znaleźć ...

Cytat:
Napisane przez EciaPecia Pokaż wiadomość

ależ szybko wstajesz, ja do 8 chodzę nieprzytomna a później powoli do siebie dochodzę, tak do godziny 10
Udanych zakupów
Hehe Przyzwyczajam się bo od poniedziałku wracam do pracy

Cytat:
No widzisz, pewnie chodziło o to, że byłaś niedojedzona

Cytat:

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości