![]() |
#1861 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Chwilkę mnie tu nie było, ale jakoś czasu brak ostatnio. Zrobiłam sobie listę rzeczy potrzebnych dzidziusiowych i mam pytanie do tych doświadczonych, albo uświadomionych ![]()
![]() |
#1863 |
Wtajemniczenie
|
ale śliczności
![]() ten przedostatni komplet super na maxa ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- rojku słyszałam o FRIDZIE aspiratorze do noska, SUDOCKREM- tego używały siostry do swoich pociech, to chyba nadal aktualne by było a! i słyszałam że EMOLIUM( kuzynka tym kremem wyleczyła krostki maluszka) albo OILATUM sa super- ostatnio BUBCHEN kosmetyki omskły mi się w rozmowie z koleżanką, ze poleca ![]() Darusia chyba pisała coś o tych kropelkach na kolki made in Germany ![]() podobno teraz doszli do rpzekonania, że najlpeiej niczym nie smarowaĆ pępuszka ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pupa - Sudokrem, (teraz jak mały ma już ponad rok, to właściwie tylko na noc) kąpiel - Oilatum na początku, potem różne (Emolium, Oilan, Nivea, Cien), dobra i tania jest taka biało-różowa oliwka do kąpieli Babydream z Rossmanna. Patrz na opakowania, od jakiego wielku dostępne. podmywanie pupy, mycie raczek - żel Johnson z pompką, teraz Hipp z pompką smarowidła - po oilatum właściwie nie trzeba było nic (ale miałam dziecko letnie), teraz raczej będę smarowała. Nie cierpię oliwek, pewnie kupie jakis balsam - w szpitalu miałam balsam Skarb Dziecka, moim zdaniem mleczko i krem do twarzy są b. dobre - synek lubił. Dobry jest też krem do twarzy babydream (wole niebieski od różowego). bardzo dobre są też kosmetyki Hipp. Raczje się zawiodłam na Nivei i Johnsonie (oprócz poj wyjątków) ciemieniucha - maść cholesterolowa z wit A, robiona, apteczna plus wyczesywanie (szczotka do włosów, włosie naturalne na początek-chyba) witaminy - od 2tyg życia do końca 3 mies. wit.K; od początku (jeśli karmisz piersią, przez cały okres karmienia) wit D. polecam takie kapsułki-rybki, różne firmy robią. Nawet są łączone K+D. Nie polecam na początek kropli w buteleczkach, bo mi za każdym razem więcej kapało, a u małego dziecka dawałam bezpośrednio do buźki przed karmieniem piersią. Potem jak najbardziej, bo wychodzi o wiele taniej, a mozna np podać na jakiejś papce na łyżeczce tą kropelkę. kolki - u nas nic właściwie nie pomagało, ani koper, ani specjalnie krople (mieliśmy Bobotic - nawet czasem małego nazywamy naszym "małym boboticzkiem" ![]() infekcje - kup Paracetamol syrop, paracetamol czopki, Nurofen syrop, gruszka do nosa lub lepiej Frida (i podobne), sól morska do nosa, termometr, ewentualnie maść majerankowa pod nosek (mam, ale nigdy nie stosowałam, ma pomagać przy katarze) to jest oczywiście moja lista, która jakoś tam się sprawdziła, każdy może mieć inną ![]() Edytowane przez oolong Czas edycji: 2011-07-28 o 22:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Rozeznanie
|
nikaa2 i oolong dzięki za wyczerpujące odpowiedzi
![]() To może też macie opinie swoje albo znajomych o TENS, albo Epi-no? ![]()
#1866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
gdzieś chyba tu na wizażu dziewczyna polecała epi-no, ale nie pamiętam, w jakim wątku to było |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zadomowienie
|
Dzień Dobry
![]() Ja nie wiem, kurcze ponad tydz byłam u teściów i tam ani razu nie wstałam tak wcześnie. Przebudziłam się owszem ok 6 ale zasypiałam potem a u siebie ? kaatorrrgaaa nie chce mi sie spac i dziś już od 5.40 znając życie o 15 padnięta będę i bez drzemki się nie obędzie. ehhhhh nie wiem czemu to tak tam u nich to nawet raz do 11tej udało mi się pospać i dzień wcześniej nie siedziałam długo ![]() Dostałam zaproszenie do klubu ale nie wiem gdzie to tam zaakceptować ehhh jaki ze mnie nieudolnik.... :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() U mnie dzisiaj pocmurno - po wczorajszym słońcu i wieczornej ulewie zapowiada się senny, szary dzień.... Dobrze, że dzisiaj piątek- wizja, tego że nie muszę jutro wstawać skoro świt dodaje mi skrzydeł ![]() I kompletnie nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad... Coś co zrobię szybko po przyjściu z pracy - a apetytu na cokolwiek brak ;/
#1869 |
Zadomowienie
|
już sobie poradziłam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() sliczne te ciuszki Tottie, ale ja sie tak zastanawiam czy dziecku sa potrzebne buciki i kiedy? bo ja myslalam, ze tak dopiero od roku jak zaczyna chodzic, ale w koncu to pierwsze to nie wiem ![]() Czy to takie bardziej gadzet ku pokrzepieniu serc mamusi? A sliniaczki sie przydaja takiemu maluszkowi? Ja planuje na razie miec wszystko na pierwsze pol roku, na wieksze nie kupuje, bo jeszcze sie zalapie na kolejne przeceny w styczniu ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Ja na obiad robie dzis chinski stir-fry czyli podsmazane mieso(marynowane w czosnku, miodzie i sosie sojowym) i warzywa(dzis cukinia, kapusta, cebula, marczewka) w chinskiej saszetce blue dragon. KIedys to uwielbialam, ale w ciazy te saszetki tak leza i sie kurza, wiec trzeba w koncu sie wziac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam 178, maz 190 mala miby wysoka (jesli chodzi o centyl wzrostu to zawsze byla w 90tych...) ale do metra to jej jeszcze sporo brakuje ![]() no ale kiedys na pewno maluszek dorosnie ![]() Cytat:
![]() moze synek ci wyzera te boczki, ja tez mam wrazenie ze mi maluchy tluszczyk od srodka wygryzaja, nigdy w zyciu mi tak lopatki nie wystawaly i kregoslup...jak na siebie patrze z profilu to mi sie zdaje ze jeszcze troche mi brzuch urosnie i zacznie przeciazac reszte ciala ![]() Cytat:
potwierdzam Frida jest super ![]() a jesli chodzi o pepuszek to w irlandii zalecaja mycie ciepla woda i nic wiecej, ze niby spirytus wysusza i podraznia. i tak robilam, odpadl po tygodniu, nic nie ropialo ani sie nie slimaczylo Oilatum jest super na poczatek, a dla troszke wiekszego maluszka Hipp- oliwka przecudownie pachnie ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ---------- a w ogole to czesc wszystkim Aniolina pelna podziwu jestem ze od rana wiesz co bedzie na obiad ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1872 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry -chociaż dla mnie dobry nie jest. Teściowe postanowili zrobić mi dzisiaj pobudkę krzyczą do siebie pod moim oknem - jestem wściekła wrrrr
Troszkę postaram sie po nadrabiać, ale chyba nie dam rady wszystkiego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | ||
Zakorzenienie
|
Dzien dobry w kolejny deszczowy dzien... a chcialam po wyniki skoczyc, tylko TZ mi parasol zwinal do pracy
![]() Cytat:
![]() ![]() Same slodziaki, te czapeczki i buciki sa urocze ![]() Cytat:
Co do ciemieniuchy to polozna polecila siostrze mamuski Linomag, wysmarowac przed kapiela, czapeczka, po jakims czasie wyczesac i umyc glowke. Jej dzieciaki mialy paskudna ciemieniuche i zadne oliwki nie pomagaly, dopiero po tym przeszlo. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewuszki
![]() współczuję tego, ze częśĆ z was została przez kogoś obudzona- jak ja tego nie cierpię ![]() ![]() ![]() Nadal nie mogę się otrząsnąĆ z wiadomości o synciu ![]() p.s. i ja wiem co będzie dzisiaj na obiad(skrzydełka+ryż+suró wka) ![]() znowu mi się zrobiło coś w kąciku ust- ni to zajad( w sumie pękło) ni to opryszczka( są strupki, ale bez pęcherzy) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | ||
Zadomowienie
|
goldika ksiązeczka jest super - dzięki za zdjęcia. Byłam wczoraj w empiku w Krośnie i ich nie było
![]() Cytat:
U mnie nie ma tego banku, a tym bardziej nie ma bankomatów - także lipa. Zakupy świtne. Cytat:
http://allegro.pl/leko-gaziki-do-pep...733003853.html Odchodzi wówczas majenie spirytusu. Poza tym z tego co wiem to można kupić spirytus 75%. Ja jednak będę używać gotowców. ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Jakby któraś z Was była zainteresowana szerszym wyborem to podam ten link abyście nie musiały szukać ![]() http://allegro.pl/listing.php/search...1b45ce82fe39d8 nikaa2 ja strasznie nie lobię jak ktoś mnie budzi zwłaszcza jak robi to złośliwie (a dowód na to mam bo teścią ostatnio tż zwracał uwagę że nas budzą jak się wydzierają pod naszym oknem - on wówczas odsypiał noc więc było gorąco - ale nauka poszła na marne). Gratuluje syna ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Dziś po raz ostatni idę do pracy ![]() Za to w niedziele w końcu jak się uda poznam swojego lokarota/lokatorkę już nie mogę sie doczekac!! Gratuluje wszystkim które już poznały płec. Ostatnio moja koleżanka na 3d odkryła, że będzie miała synka, a wszystko kupiła różowe, bo powiedział jej lekarz prowadzący, że dziewczynka, więc takie rzeczy często sie zdarzają ![]() Witam nową mamę.
#1877 | |
Wtajemniczenie
|
Chawa
ta, wiem co masz na myśli- jak coś mówię do rodziców, to jak grochem o ścianę, oni ciągle swoje...wrrrrr... może w pewnym wieku tak się ma czy jak? ![]() p.s. thx i vice versa ![]() ![]() ja już po śniadanku: pomidor z chlebkiem polane olejem lnianym- powtórka z kolacji ale jakoś aż rączki mi się tego dania ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() że też takie pomyłki się zdarzają jeszcze... choĆ słyszałam, że jak lekarz mówi ze dziewuszka to może się pomyliĆ(skarbów chłopięcych czasami nie widaĆ)... ale jak powie(mówię o takim zwykłym usg) ze chłopak to pomyłek nie ma- ale nie wiem ile w tym prawdy pewnie jakby mi na porodówce dali dziewczynkę w ramiona wpadłabym w histerię, że to nie moje ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-07-29 o 07:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zadomowienie
|
Mi jak z syna zrobi sie córka to będę mogła mieć pretensje do tżta bo to on na usg widział mosznę - ale chyba moszna nie odpada tak jak penis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tej listy dołożyła bym tylko jeszcze wodę morską do noska w spreju ja miałam sterimar w zimie niezastąpiona. Paracetamol można od początku, nurofen po 3 miesiącu. Ja jeszcze miałam Viburcol o działaniu lekko uspokajającym np po szczepieniu.
![]() |
#1880 |
Zadomowienie
|
zmyslkobiety też będę trzymać
![]() nikaa2 niektórym starszym osobą się wydaje, zę są wszechwiedzący i wszystko im sie należy - a my niec na to nie poradzimy. Trzeba ścierpieć i tyle. Jakby dziecko było z Tobą połączone jeszcze pępowiną to musiałabyś uwierzyć że Twoje. Ale jakby dali takie już z przeciętą pępowiną to ja bym chyba tez miała wątpliwości czy moje, gdyby była dziewczynka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zadomowienie
|
Witajcie po śniadaniowo
![]() Chawa wiem o czym mówisz, nie cierpie budzenia przez teściów, moi latają od rana i tak trzaskają drzwiami ze moje na górze aż drżą, i jak tu się nie budzić, a jeszcze małego mi budza, i tak było od zawsze. A rozmawiają ze soba tak jakby głusi byli na wszystkie uszy, grrrrrr!!! I zwracanie uwagi wcale nie pomaga, masakra. Ja dziś nie gotuję obiadu bo w południe pędzimy do mamy a u niej pierogi z kapustą ![]() ![]() Gonię na dół pozmiatać moje osypujące sie pelargonie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Zadomowienie
|
ela3010 to Ci współczuję moi teściowe czasami zachowują sie tak jak Twoi, ale mają też chwile wyciszenia także można sobie pospać nawet i do południa - tyle że ja tak długo nie sypiam
![]() U mnie na obiad też pierożki, ale ruskie - jutro będą z kapustką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
rojku ja tez sie wypowiem
![]() mala smarowana kremem emolium specjalne i kapana w emolium, jak byla mala miala straszne krostki na buzi, alergolog, dermatolog mowili mi ze oilatum badz balneum jest dla skory zdrowej, moja takiej nie miala, zostalam rzy emolium bo nie zaszkodzi a ak cos to pomoze. NOd- frida i disnemar, bardzo polecany jest tez katarek ale podlacza sie go do odkurzacza ![]() do tylko uzywalam sudocremu ale jak dla mnie to chlam, jak jej cos wychodzi posmaruje raz tormentiolem i mam spokoj! z lekow na kolke przetestowalismy wszystkie, bobtic, esputicon, espumisan, debridat i wiele innych wode koperkowa itd. pomogly sab simplex, juz sobie zamowilam u kolegi zeby mi przyslal 2 opakowania. pepek starym sposobem robilam spirytus salicylowy i tak tez bede robic, sol fizjologiczna, malej np slugo oko ropialo nie wiedzielismy czy nie bedzie musiala miec usuwanego czegos tam laserowo wiec solą miala plukae codziennie po 2-3 razy.
![]() |
#1885 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Chyba jednak nie mogę pić kawy ![]() ![]() ![]() Wstawiłam pranie (pościel) miałam nadzieje że mi wyschnie do wieczora bo niedawno kupiliśmy dużą kołdrę i mam tylko jeden komplet pościeli na nią a tu się chmurzy i chyba będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też biorę magnezin ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Muszę się zebrać i jechać po wyniki mojego wczorajszego badania na cukier. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zadomowienie
|
nikaa2 mój teżciu uważa, ze jako jest zawsze mądrzejsze od kury czyli młodsi od starszych, bo inaczej postęp byłby niemożliwy - tyle że w praktyce tej jego mądrości nie widać. Miejmy nadzieję, ze nam tak szajba nie odwali i że nie staniemy sie takie same jak nie gorsze.
Oj staruszkowie niestety są gorsi od dzieci, bo dziecku sie wytłumaczy i posłucha, a staruszkowi można tłumaczyć i tak nic z tego, bo ten swoje. Ileż to człowiek musi mieć w sobie cierpliwości oraz nerwy ze stali. |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() ale pospalam ![]() ![]() Wczoraj wieczorem na fejsie odezwala sie do mnie znajoma co ma pol roczna coreczke i zaoferowala, ze moze mi pomagac we wszelkich watpliwosciach ciazowych. Pogadalam sobie z nia i wiecie ze jakos wyluzowana i spokojna potem bylam? ![]() ![]() Ladna pogoda dzis u mnie ![]() Sliczne ciuszki wyszperalyscie. A do mnie doszla wczoraj ta hustawka z lezaczkiem z Fisher Price. Jest genialna!!!! Tz ja zlozyl zeby sprawdzic czy sa wszystkie czesci. Genialna jest!!! Tak sie ciesze ze udalo mi sie ja kupic za 190zl!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie słonko wychodzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zadomowienie
|
Hej wszystkim
Od rana jestem lekko podłamana ![]() ![]() Wczoraj byłam na badaniach i między innymi miałam zaznaczoną glukozę i jakie było moje zdziwienie jak pani pobrała mi krew i mówi że wyniki do odebrania będą do 19, pytam grzecznie czy glukozę też widziała a ona że u nich w szpitalu najpierw bada sie glukozę normalnie z krwi i dopiero jak jest jakiś niepokojący wynik to robi się jeszcze raz ją i wtedy się piję, mam nadzieję, że mój gin jest tego świadomy, ale skoro mnie tam skierował to chyba tak ![]() ![]()
#1890 |
Zakorzenienie
|
marejta ty szczesciaro, a ja mialam wyniki dobre, nawet badane po jedzeniu a i tak dwa razy musialam to paskudztwo pic
![]() musze isc do miesnego, od poczatku ciazy torturuja mnie zapachy z takich sklepow, mam nadzieje, ze nie bedzie kolejki... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.