mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 21:58   #1861
nikaa2
Wtajemniczenie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość

ja tam nie wiem, jak poradziłabym sobie właśnie z myciem i higieną małej dziewczynki
tam łatwiej o zakażenie, jak kupa, to na całym kroczu itd
siusiak to pestka
dwie pestki i pędraczek
no w sumie jak by się zastanowiĆ... to moze i z higieną łatwiej będzie
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:00   #1862
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Zawsze mialam takie "szynki" nad biodrami, nie wiem jak Wam to opisać, poniżej talii a powyzej bioder takie dwa bukłaki tłuszczu i przez to, że brzuszek się naciągnął pociągnął za sobą te moje tragedie i nie mam szynek!!! raz w życiu!!

Chwilkę mnie tu nie było, ale jakoś czasu brak ostatnio.
Zrobiłam sobie listę rzeczy potrzebnych dzidziusiowych i mam pytanie do tych doświadczonych, albo uświadomionych : Jakich preparatów używałyście do pielęgnacji dziecka? Oilatum, Sudocrem, jakieś szpreje do pępuszków, coś do noska? jakieś cuda są potrzebne, albo wg. Was przydatne? Któraś kiedyś coś pisała o specyfiku na kolki z Niemiec? CO wg Was z takich kosmetykowych, leczniczych itp. rzeczy jest potrzebne?
Stary 2011-07-28, 22:07   #1863
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
I znowu wpadłam w wir zakupów na allegro
ale śliczności
ten przedostatni komplet super na maxai te czapeczki reniferki i o bucikach nie wspomnę a drogie?

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

rojku
słyszałam o FRIDZIE aspiratorze do noska, SUDOCKREM- tego używały siostry do swoich pociech, to chyba nadal aktualne by było a! i słyszałam że EMOLIUM( kuzynka tym kremem wyleczyła krostki maluszka) albo OILATUM sa super- ostatnio BUBCHEN kosmetyki omskły mi się w rozmowie z koleżanką, ze poleca

Darusia chyba pisała coś o tych kropelkach na kolki made in Germany

podobno teraz doszli do rpzekonania, że najlpeiej niczym nie smarowaĆ pępuszka ale do tej pory to tym 70 stopniowym spirytusem smarowano(który się robi samemu tzn. rozcieńczenie się robi samemu ) albo sa te chusteczki, kurcze jak one się nazywają... o wiem LEKO
Stary 2011-07-28, 22:16   #1864
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość

Chwilkę mnie tu nie było, ale jakoś czasu brak ostatnio.
Zrobiłam sobie listę rzeczy potrzebnych dzidziusiowych i mam pytanie do tych doświadczonych, albo uświadomionych : Jakich preparatów używałyście do pielęgnacji dziecka? Oilatum, Sudocrem, jakieś szpreje do pępuszków, coś do noska? jakieś cuda są potrzebne, albo wg. Was przydatne? Któraś kiedyś coś pisała o specyfiku na kolki z Niemiec? CO wg Was z takich kosmetykowych, leczniczych itp. rzeczy jest potrzebne?
pępek - jałowe gaziki i alkohol ze sklepu 100ml 95% rozcieńczony do ok 75%(3 części alko, 1 część wody)

pupa - Sudokrem, (teraz jak mały ma już ponad rok, to właściwie tylko na noc)

kąpiel - Oilatum na początku, potem różne (Emolium, Oilan, Nivea, Cien), dobra i tania jest taka biało-różowa oliwka do kąpieli Babydream z Rossmanna. Patrz na opakowania, od jakiego wielku dostępne.

podmywanie pupy, mycie raczek - żel Johnson z pompką, teraz Hipp z pompką

smarowidła - po oilatum właściwie nie trzeba było nic (ale miałam dziecko letnie), teraz raczej będę smarowała. Nie cierpię oliwek, pewnie kupie jakis balsam - w szpitalu miałam balsam Skarb Dziecka, moim zdaniem mleczko i krem do twarzy są b. dobre - synek lubił. Dobry jest też krem do twarzy babydream (wole niebieski od różowego). bardzo dobre są też kosmetyki Hipp. Raczje się zawiodłam na Nivei i Johnsonie (oprócz poj wyjątków)

ciemieniucha - maść cholesterolowa z wit A, robiona, apteczna plus wyczesywanie (szczotka do włosów, włosie naturalne na początek-chyba)

witaminy - od 2tyg życia do końca 3 mies. wit.K; od początku (jeśli karmisz piersią, przez cały okres karmienia) wit D. polecam takie kapsułki-rybki, różne firmy robią. Nawet są łączone K+D. Nie polecam na początek kropli w buteleczkach, bo mi za każdym razem więcej kapało, a u małego dziecka dawałam bezpośrednio do buźki przed karmieniem piersią. Potem jak najbardziej, bo wychodzi o wiele taniej, a mozna np podać na jakiejś papce na łyżeczce tą kropelkę.

kolki - u nas nic właściwie nie pomagało, ani koper, ani specjalnie krople (mieliśmy Bobotic - nawet czasem małego nazywamy naszym "małym boboticzkiem" ). te o których mówisz, to Sab Simplex, nie próbowałam.

infekcje - kup Paracetamol syrop, paracetamol czopki, Nurofen syrop, gruszka do nosa lub lepiej Frida (i podobne), sól morska do nosa, termometr, ewentualnie maść majerankowa pod nosek (mam, ale nigdy nie stosowałam, ma pomagać przy katarze)

to jest oczywiście moja lista, która jakoś tam się sprawdziła, każdy może mieć inną np niektórzy Sudokremu nie uznają - ja na niego mówię "cudokrem", synek tylko przy dużej infekcji leczonej antybiotykami z towarzyszącą biegunką miał pupę odparzoną

Edytowane przez oolong
Czas edycji: 2011-07-28 o 22:19
oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:24   #1865
rojku
Rozeznanie

nikaa2 i oolong dzięki za wyczerpujące odpowiedzi

To może też macie opinie swoje albo znajomych o TENS, albo Epi-no?
Stary 2011-07-28, 22:30   #1866
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
nikaa2 i oolong dzięki za wyczerpujące odpowiedzi

To może też macie opinie swoje albo znajomych o TENS, albo Epi-no?
nie mam żadnego doświadczenia z tymi wynalazkami, więc nie pomogę

gdzieś chyba tu na wizażu dziewczyna polecała epi-no, ale nie pamiętam, w jakim wątku to było

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 06:30   #1867
janeczka7891
Zadomowienie

Dzień Dobry

Ja nie wiem, kurcze ponad tydz byłam u teściów i tam ani razu nie wstałam tak wcześnie. Przebudziłam się owszem ok 6 ale zasypiałam potem a u siebie ? kaatorrrgaaa nie chce mi sie spac i dziś już od 5.40 znając życie o 15 padnięta będę i bez drzemki się nie obędzie. ehhhhh nie wiem czemu to tak tam u nich to nawet raz do 11tej udało mi się pospać i dzień wcześniej nie siedziałam długo

Dostałam zaproszenie do klubu ale nie wiem gdzie to tam zaakceptować ehhh jaki ze mnie nieudolnik.... :/
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 06:32   #1868
dominej
Raczkowanie

Dzień dobry
U mnie dzisiaj pocmurno - po wczorajszym słońcu i wieczornej ulewie zapowiada się senny, szary dzień.... Dobrze, że dzisiaj piątek- wizja, tego że nie muszę jutro wstawać skoro świt dodaje mi skrzydeł
I kompletnie nie mam pomysłu na dzisiejszy obiad... Coś co zrobię szybko po przyjściu z pracy - a apetytu na cokolwiek brak ;/

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 06:39   #1869
janeczka7891
Zadomowienie

już sobie poradziłam hehe ale to ciężkie było, że szok wystarczyło pomyslec hhihhiiihhhiii a mi się to rzadko zdarza hehe
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 06:43   #1870
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Aniolina-a gdzie na basen miałas iść??na zajęcia dla kobiet w ciązy czy tak normalnie poływać?
sama sobie bidulka ide bo juz 2 tygodnie nie bylam na cwiczeniach zadnych i taka sie czuje zastana.

sliczne te ciuszki Tottie, ale ja sie tak zastanawiam czy dziecku sa potrzebne buciki i kiedy? bo ja myslalam, ze tak dopiero od roku jak zaczyna chodzic, ale w koncu to pierwsze to nie wiem
Czy to takie bardziej gadzet ku pokrzepieniu serc mamusi?
A sliniaczki sie przydaja takiemu maluszkowi?
Ja planuje na razie miec wszystko na pierwsze pol roku, na wieksze nie kupuje, bo jeszcze sie zalapie na kolejne przeceny w styczniu No i gdzies sie bedzie trzeba na chwilke z domu wyrywac pozniej

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Ja na obiad robie dzis chinski stir-fry czyli podsmazane mieso(marynowane w czosnku, miodzie i sosie sojowym) i warzywa(dzis cukinia, kapusta, cebula, marczewka) w chinskiej saszetce blue dragon. KIedys to uwielbialam, ale w ciazy te saszetki tak leza i sie kurza, wiec trzeba w koncu sie wziac
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 07:10   #1871
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Kochana nie chciałam Cię straszyć ale Moja córcia ma 4 latka a nosi teraz jeszcze 98-104 ubranka
mojej kuyznki corka ma 3.5 i jest wielkosci Soni... szefowej corcia tu czasem pryzchodzi do nas do biura, ma 4 latka i tez niewiele wyzsza
Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
u lala kruszynka

Powiem Ci, że hmm tak wielkościowo wygląda na tak 1.5roku, no ale wiadomo dziecko dziecku nie równe.
Nie ważne poczekają najwyżej troszkę dłużej niż sądziłam hhihi

No, ale tak na marginesie może junior będzie rósł, ja mam 180cm, mąż 195 cm

A czy poleżą 2 czy 3 lata nie ważne, no cóż nie mogłam podarować takich rzeczy i już
hihhihi

ja mam 178, maz 190 mala miby wysoka (jesli chodzi o centyl wzrostu to zawsze byla w 90tych...) ale do metra to jej jeszcze sporo brakuje
no ale kiedys na pewno maluszek dorosnie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Hejka dziewczynki!!!

Dziewczyny zauważyłam że bardzo wypiętrzyło mi brzuszek, z profilu mam już taką mega ścianę boczną w ciągu 2 tyg. urósł znacznie...

Zawsze mialam takie "szynki" nad biodrami, nie wiem jak Wam to opisać, poniżej talii a powyzej bioder takie dwa bukłaki tłuszczu i przez to, że brzuszek się naciągnął pociągnął za sobą te moje tragedie i nie mam szynek!!! raz w życiu!!
na te szynki sie po angielsku mowi "muffin top", wlasnie tak ladnie opisane- jak muffinka wyrosnieta co sie z foremki troszke wylewa
moze synek ci wyzera te boczki, ja tez mam wrazenie ze mi maluchy tluszczyk od srodka wygryzaja, nigdy w zyciu mi tak lopatki nie wystawaly i kregoslup...jak na siebie patrze z profilu to mi sie zdaje ze jeszcze troche mi brzuch urosnie i zacznie przeciazac reszte ciala

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
Cytat:
rojku
słyszałam o FRIDZIE aspiratorze do noska, SUDOCKREM- tego używały siostry do swoich pociech, to chyba nadal aktualne by było a! i słyszałam że EMOLIUM( kuzynka tym kremem wyleczyła krostki maluszka) albo OILATUM sa super- ostatnio BUBCHEN kosmetyki omskły mi się w rozmowie z koleżanką, ze poleca

Darusia chyba pisała coś o tych kropelkach na kolki made in Germany

podobno teraz doszli do rpzekonania, że najlpeiej niczym nie smarowaĆ pępuszka ale do tej pory to tym 70 stopniowym spirytusem smarowano(który się robi samemu tzn. rozcieńczenie się robi samemu ) albo sa te chusteczki, kurcze jak one się nazywają... o wiem LEKO

potwierdzam Frida jest super
a jesli chodzi o pepuszek to w irlandii zalecaja mycie ciepla woda i nic wiecej, ze niby spirytus wysusza i podraznia. i tak robilam, odpadl po tygodniu, nic nie ropialo ani sie nie slimaczylo

Oilatum jest super na poczatek, a dla troszke wiekszego maluszka Hipp- oliwka przecudownie pachnie

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:03 ----------

a w ogole to czesc wszystkim
Aniolina pelna podziwu jestem ze od rana wiesz co bedzie na obiad
Stary 2011-07-29, 07:13   #1872
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Dzień dobry -chociaż dla mnie dobry nie jest. Teściowe postanowili zrobić mi dzisiaj pobudkę krzyczą do siebie pod moim oknem - jestem wściekła wrrrr

Troszkę postaram sie po nadrabiać, ale chyba nie dam rady wszystkiego.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 07:31   #1873
muffinka90
Zakorzenienie

Dzien dobry w kolejny deszczowy dzien... a chcialam po wyniki skoczyc, tylko TZ mi parasol zwinal do pracy

Cytat:
Jeśli chodzi o konto to ja polecam Eurobank.
Prowadzenie konta - 0 zł
wypłaty we wszystkich bankomatach - 0 zł
do tego za token generujący hasła płacę tylko 2 zł/m-c
i za kartę 2 zł/m-c
Za korzystanie z karty w sklepach oni mi płacą coś koło 5-8 zł/m-c

Za wpłatę na konto kwot powyżej 1200zł/m-c token i karta gratis
Tez mam to konto i jestem zadowolona, tylko sie zastanawialam co miesiac, za co te 7zl mi zwracaja dzieki za oswiecenie

Cytat:
I znowu wpadłam w wir zakupów na allegro
Same slodziaki, te czapeczki i buciki sa urocze

Cytat:

ciemieniucha - maść cholesterolowa z wit A, robiona, apteczna plus wyczesywanie (szczotka do włosów, włosie naturalne na początek-chyba)
Sudokrem tez polecam, czasem nawet sama uzywalam na rozne skorne problemy i zawsze pomagal.

Co do ciemieniuchy to polozna polecila siostrze mamuski Linomag, wysmarowac przed kapiela, czapeczka, po jakims czasie wyczesac i umyc glowke. Jej dzieciaki mialy paskudna ciemieniuche i zadne oliwki nie pomagaly, dopiero po tym przeszlo.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 07:34   #1874
nikaa2
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewuszki
współczuję tego, ze częśĆ z was została przez kogoś obudzona- jak ja tego nie cierpię ja obudziłam się dzisiaj sama i zastanawiam się czy iśĆ pod prysznic czy pojechaĆ do Manufaktury- do tego Superpharmu musze wejśĆ koniecznie bo (chyba Dygotka) pisała o tej promocji na MAMAMIL z olejkiem... no i chętnie bym kupiła sukienkę ciążową- jutro mam parapetówę u rodziny(jeszcze nei wiem czy pójdę...) ale kiecka by się przydała

Nadal nie mogę się otrząsnąĆ z wiadomości o synciu

p.s. i ja wiem co będzie dzisiaj na obiad(skrzydełka+ryż+suró wka)

znowu mi się zrobiło coś w kąciku ust- ni to zajad( w sumie pękło) ni to opryszczka( są strupki, ale bez pęcherzy) cholera wie co- posmaruję maścią z cynkiem i olejkami eter.
Stary 2011-07-29, 07:41   #1875
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

goldika ksiązeczka jest super - dzięki za zdjęcia. Byłam wczoraj w empiku w Krośnie i ich nie było

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
nie bylo mnie cały dzień,ale za to zrobiłam wieeele pożytecznych rzeczy zamiast tkwić cały dzien przed kompem na wizażu
Potem ma sie niestety dużo nadrabiania, ale w inny sposób nic się nie zrobi poza tkwieniem przed kompem.

Cytat:
Jeśli chodzi o konto to ja polecam Eurobank.
U mnie nie ma tego banku, a tym bardziej nie ma bankomatów - także lipa.
Zakupy świtne.

Cytat:
pępek - jałowe gaziki i alkohol ze sklepu 100ml 95% rozcieńczony do ok 75%(3 części alko, 1 część wody)
Do pępka można używać gotowych, ze tak to ujmę, gazików nasączonych spirytusem np. takich
http://allegro.pl/leko-gaziki-do-pep...733003853.html
Odchodzi wówczas majenie spirytusu. Poza tym z tego co wiem to można kupić spirytus 75%. Ja jednak będę używać gotowców.

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Jakby któraś z Was była zainteresowana szerszym wyborem to podam ten link abyście nie musiały szukać
http://allegro.pl/listing.php/search...1b45ce82fe39d8

nikaa2 ja strasznie nie lobię jak ktoś mnie budzi zwłaszcza jak robi to złośliwie (a dowód na to mam bo teścią ostatnio tż zwracał uwagę że nas budzą jak się wydzierają pod naszym oknem - on wówczas odsypiał noc więc było gorąco - ale nauka poszła na marne).
Gratuluje syna
Stary 2011-07-29, 07:47   #1876
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Witam
Dziś po raz ostatni idę do pracy, a potem urlop i bezrobocie;/ Cóż...
Za to w niedziele w końcu jak się uda poznam swojego lokarota/lokatorkę już nie mogę sie doczekac!!
Gratuluje wszystkim które już poznały płec. Ostatnio moja koleżanka na 3d odkryła, że będzie miała synka, a wszystko kupiła różowe, bo powiedział jej lekarz prowadzący, że dziewczynka, więc takie rzeczy często sie zdarzają
Witam nową mamę.

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 07:51   #1877
nikaa2
Wtajemniczenie

Chawa
ta, wiem co masz na myśli- jak coś mówię do rodziców, to jak grochem o ścianę, oni ciągle swoje...wrrrrr... może w pewnym wieku tak się ma czy jak?

p.s. thx i vice versa twój smyk to też synuś

ja już po śniadanku: pomidor z chlebkiem polane olejem lnianym- powtórka z kolacji ale jakoś aż rączki mi się tego dania trzęsą... może kwasów omega i potasu mi brakuje?

---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Witam
Za to w niedziele w końcu jak się uda poznam swojego lokarota/lokatorkę już nie mogę sie doczekac!!
Gratuluje wszystkim które już poznały płec. Ostatnio moja koleżanka na 3d odkryła, że będzie miała synka, a wszystko kupiła różowe, bo powiedział jej lekarz prowadzący, że dziewczynka, więc takie rzeczy często sie zdarzają
Witam nową mamę.
3mam kciuki za niedzielę, żebyś już wiedziała kto u ciebie mieszka
że też takie pomyłki się zdarzają jeszcze...
choĆ słyszałam, że jak lekarz mówi ze dziewuszka to może się pomyliĆ(skarbów chłopięcych czasami nie widaĆ)... ale jak powie(mówię o takim zwykłym usg) ze chłopak to pomyłek nie ma- ale nie wiem ile w tym prawdy
pewnie jakby mi na porodówce dali dziewczynkę w ramiona wpadłabym w histerię, że to nie moje

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-07-29 o 07:52
Stary 2011-07-29, 07:51   #1878
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Mi jak z syna zrobi sie córka to będę mogła mieć pretensje do tżta bo to on na usg widział mosznę - ale chyba moszna nie odpada tak jak penis
Stary 2011-07-29, 07:55   #1879
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:

kąpiel - Oilatum na początku, potem różne (Emolium, Oilan, Nivea, Cien), dobra i tania jest taka biało-różowa oliwka do kąpieli Babydream z Rossmanna. Patrz na opakowania, od jakiego wielku dostępne.

smarowidła - po oilatum właściwie nie trzeba było nic (ale miałam dziecko letnie), teraz raczej będę smarowała. Nie cierpię oliwek, pewnie kupie jakis balsam - w szpitalu miałam balsam Skarb Dziecka, moim zdaniem mleczko i krem do twarzy są b. dobre - synek lubił. Dobry jest też krem do twarzy babydream (wole niebieski od różowego). bardzo dobre są też kosmetyki Hipp. Raczje się zawiodłam na Nivei i Johnsonie (oprócz poj wyjątków)

witaminy - od 2tyg życia do końca 3 mies. wit.K; od początku (jeśli karmisz piersią, przez cały okres karmienia) wit D. polecam takie kapsułki-rybki, różne firmy robią. Nawet są łączone K+D. Nie polecam na początek kropli w buteleczkach, bo mi za każdym razem więcej kapało, a u małego dziecka dawałam bezpośrednio do buźki przed karmieniem piersią. Potem jak najbardziej, bo wychodzi o wiele taniej, a mozna np podać na jakiejś papce na łyżeczce tą kropelkę.

kolki - u nas nic właściwie nie pomagało, ani koper, ani specjalnie krople (mieliśmy Bobotic - nawet czasem małego nazywamy naszym "małym boboticzkiem" ). te o których mówisz, to Sab Simplex, nie próbowałam.

infekcje - kup Paracetamol syrop, paracetamol czopki, Nurofen syrop, gruszka do nosa lub lepiej Frida (i podobne), sól morska do nosa, termometr, ewentualnie maść majerankowa pod nosek (mam, ale nigdy nie stosowałam, ma pomagać przy katarze)

to jest oczywiście moja lista, która jakoś tam się sprawdziła, każdy może mieć inną np niektórzy Sudokremu nie uznają - ja na niego mówię "cudokrem", synek tylko przy dużej infekcji leczonej antybiotykami z towarzyszącą biegunką miał pupę odparzoną
U nas sudokrem na początku się nie sprawdził za to później rewelacja, przez pierwsze 3 miesiące Linomag.

Do tej listy dołożyła bym tylko jeszcze wodę morską do noska w spreju ja miałam sterimar w zimie niezastąpiona.

Paracetamol można od początku, nurofen po 3 miesiącu. Ja jeszcze miałam Viburcol o działaniu lekko uspokajającym np po szczepieniu.
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 07:57   #1880
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

zmyslkobiety też będę trzymać

nikaa2 niektórym starszym osobą się wydaje, zę są wszechwiedzący i wszystko im sie należy - a my niec na to nie poradzimy. Trzeba ścierpieć i tyle.
Jakby dziecko było z Tobą połączone jeszcze pępowiną to musiałabyś uwierzyć że Twoje. Ale jakby dali takie już z przeciętą pępowiną to ja bym chyba tez miała wątpliwości czy moje, gdyby była dziewczynka
Stary 2011-07-29, 08:03   #1881
ela3010
Zadomowienie

Witajcie po śniadaniowo.

Chawa wiem o czym mówisz, nie cierpie budzenia przez teściów, moi latają od rana i tak trzaskają drzwiami ze moje na górze aż drżą, i jak tu się nie budzić, a jeszcze małego mi budza, i tak było od zawsze. A rozmawiają ze soba tak jakby głusi byli na wszystkie uszy, grrrrrr!!! I zwracanie uwagi wcale nie pomaga, masakra.

Ja dziś nie gotuję obiadu bo w południe pędzimy do mamy a u niej pierogi z kapustą, mąż zawsze je w pracy więc w domu mało albo wcale wiec daję sobie dziś spokój.

Gonię na dół pozmiatać moje osypujące sie pelargonie.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:11   #1882
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość

nikaa2 niektórym starszym osobą się wydaje, zę są wszechwiedzący i wszystko im sie należy - a my niec na to nie poradzimy. Trzeba ścierpieć i tyle.
i te przeżyte przez nich 65 lat uprawnia do wtrącania się we wszystko i rządzenia wszystkimi, bo "sa strasi i mądrzejsi" ale nie zauważają że czasy też się zmieniają
Stary 2011-07-29, 08:13   #1883
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

ela3010 to Ci współczuję moi teściowe czasami zachowują sie tak jak Twoi, ale mają też chwile wyciszenia także można sobie pospać nawet i do południa - tyle że ja tak długo nie sypiam
U mnie na obiad też pierożki, ale ruskie - jutro będą z kapustką I zupkę jarzynową muszę zrobić bo mi mama dużo jarzynek dała - z miasta na wieś przywiozłam

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 08:14   #1884
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

rojku ja tez sie wypowiem

mala smarowana kremem emolium specjalne i kapana w emolium, jak byla mala miala straszne krostki na buzi, alergolog, dermatolog mowili mi ze oilatum badz balneum jest dla skory zdrowej, moja takiej nie miala, zostalam rzy emolium bo nie zaszkodzi a ak cos to pomoze.

NOd- frida i disnemar, bardzo polecany jest tez katarek ale podlacza sie go do odkurzacza disnemar dlatego, ze ma najciensza koncowke.

do tylko uzywalam sudocremu ale jak dla mnie to chlam, jak jej cos wychodzi posmaruje raz tormentiolem i mam spokoj!

z lekow na kolke przetestowalismy wszystkie, bobtic, esputicon, espumisan, debridat i wiele innych wode koperkowa itd. pomogly sab simplex, juz sobie zamowilam u kolegi zeby mi przyslal 2 opakowania.

pepek starym sposobem robilam spirytus salicylowy i tak tez bede robic,

sol fizjologiczna, malej np slugo oko ropialo nie wiedzielismy czy nie bedzie musiala miec usuwanego czegos tam laserowo wiec solą miala plukae codziennie po 2-3 razy.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:14   #1885
magolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry
Chyba jednak nie mogę pić kawy wypiłam teraz i mnie bebech zaczął boleć. Na śniadanko miałam dzisiaj kanapeczki z masełkiem i serek waniliowy potem ta kawka a teraz mnie zarzyna
Wstawiłam pranie (pościel) miałam nadzieje że mi wyschnie do wieczora bo niedawno kupiliśmy dużą kołdrę i mam tylko jeden komplet pościeli na nią a tu się chmurzy i chyba będzie a nie pogoda.

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
Strasznie tylko nie lubie,jak ktos porownuje dzieci,a ze za niski,za wysoki,nie robi tego,czy tamtego,a zeby jeszcze nie wychodza .Mam taka kolezanke,urodzila dziewczynke miesiac przede mna.Jak ona mi cisnienie podnosila,bo jej Vanesska jest oczywiscie najwspanialsza,najmadrzej sza...Wiadomo,ze dla matki najwazniejsze i najcudowniejsze jest jej dziecko,ale bez przesadyzmu!
Ja też tego nie lubię, wiadomo że dzieci różnie się rozwijają a to nie znaczy że jak dziecko jest mniejsze i szczuplejsze to od razu gorsze moja przyjaciółka ma bardzo szczuplutką córeczkę, ale to bardzo i jak byli nad morzem to zaczepiła ją jakaś moherówa i się bezczelnie pyta czy ona daje jeść tej małej bo ona taka drobniutka no wziąć tylko i

Cytat:
co ty opowiadasz!
w ciąży jesteś śliczniejsza i atrakcyjnijesza dla swojego męża na 10000000% (alboi więcej) niż przed ciążą
nie świruj i nie wkrecaj się już więcej
btw dzidzie lubią przytulaski, bo tak fajnie wtedy uspokajająco nimi kołysze no i te endorfiny

ja biorę 2x1 Magnezin 500( z przepisu gina) i Folik1xdz (mam dokończyĆ opakowanie)
mój Tż twierdzi że czym mam większy brzuch tym bardziej pociągająca jestem
Ja też biorę magnezin tylko 3xdziennie

Cytat:

przyda się.

Cytat:
Napisane przez zmyslkobiety Pokaż wiadomość
Witam
Witam nową mamę.
coraz bardziej przekonuję się żeby iść na to 3D bo uwierzcie mi że nie opuszcza mnie jakieś dziwne przeczucie że jednak będzie chłopak, choć teraz chyba już bym chciała żeby została już dziewczynka

Muszę się zebrać i jechać po wyniki mojego wczorajszego badania na cukier.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:17   #1886
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

nikaa2 mój teżciu uważa, ze jako jest zawsze mądrzejsze od kury czyli młodsi od starszych, bo inaczej postęp byłby niemożliwy - tyle że w praktyce tej jego mądrości nie widać. Miejmy nadzieję, ze nam tak szajba nie odwali i że nie staniemy sie takie same jak nie gorsze.
Oj staruszkowie niestety są gorsi od dzieci, bo dziecku sie wytłumaczy i posłucha, a staruszkowi można tłumaczyć i tak nic z tego, bo ten swoje. Ileż to człowiek musi mieć w sobie cierpliwości oraz nerwy ze stali.
Stary 2011-07-29, 08:22   #1887
goldika
Zakorzenienie

Witam z rana
ale pospalam do 8,40 dawno tyle nie spalam.

Wczoraj wieczorem na fejsie odezwala sie do mnie znajoma co ma pol roczna coreczke i zaoferowala, ze moze mi pomagac we wszelkich watpliwosciach ciazowych. Pogadalam sobie z nia i wiecie ze jakos wyluzowana i spokojna potem bylam? w sumie raz gadalysmy na zywo kilka lat temu, a wczoraj tak przyjemnie sie rozmawialo o dzieciaczkach

Ladna pogoda dzis u mnie

Sliczne ciuszki wyszperalyscie.
A do mnie doszla wczoraj ta hustawka z lezaczkiem z Fisher Price. Jest genialna!!!! Tz ja zlozyl zeby sprawdzic czy sa wszystkie czesci. Genialna jest!!! Tak sie ciesze ze udalo mi sie ja kupic za 190zl!!!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:28   #1888
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Ja też tego nie lubię, wiadomo że dzieci różnie się rozwijają a to nie znaczy że jak dziecko jest mniejsze i szczuplejsze to od razu gorsze moja przyjaciółka ma bardzo szczuplutką córeczkę, ale to bardzo i jak byli nad morzem to zaczepiła ją jakaś moherówa i się bezczelnie pyta czy ona daje jeść tej małej bo ona taka drobniutka no wziąć tylko i
Nie no ręce mi opadły - co za babsztyl. Muszę siostrę uprzedzić, ze i takie teksty może usłyszeć, bo jej dziecko jest wyjątkowo szczupłe z racji wcześniactwa, ale rozwija się wyjątkowo dobrze. Ja też jak byłam dzieckiem to wyglądałam jak szkielet.
U mnie słonko wychodzi
Stary 2011-07-29, 09:04   #1889
marejta
Zadomowienie

Hej wszystkim

Od rana jestem lekko podłamana weszłam na wagę i okazało się że już mam 14kg na plusie, a co to będzie dalej jak największy przyrost wagi dziecka jeszcze przede mną

Wczoraj byłam na badaniach i między innymi miałam zaznaczoną glukozę i jakie było moje zdziwienie jak pani pobrała mi krew i mówi że wyniki do odebrania będą do 19, pytam grzecznie czy glukozę też widziała a ona że u nich w szpitalu najpierw bada sie glukozę normalnie z krwi i dopiero jak jest jakiś niepokojący wynik to robi się jeszcze raz ją i wtedy się piję, mam nadzieję, że mój gin jest tego świadomy, ale skoro mnie tam skierował to chyba tak Mina tż bezcenna bo od kilku dni nastawiałam go na to że będzie musiał tam ze mną czekać a ja wyszłam i mówię że po wszystkim

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:19   #1890
muffinka90
Zakorzenienie

marejta ty szczesciaro, a ja mialam wyniki dobre, nawet badane po jedzeniu a i tak dwa razy musialam to paskudztwo pic

musze isc do miesnego, od poczatku ciazy torturuja mnie zapachy z takich sklepow, mam nadzieje, ze nie bedzie kolejki...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości