|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 -
Hej dziewczyny.
Moje wyniki są w sumie dobre. Prolaktyna na dzień wczorajszy w normie bo 23,8 (1,9 - 25,00) FSH 6,66 (3,5 - 12,5) nieznacznie podwyższone LH 13,52 (2,4 - 12,6) Nie wiem co to LH oznacza ale raczej nie ma się czym martwić. Co oznacza, że lekarz powie mi znienawidzone "Proszę próbować dalej".
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 -
Cytat:
Mi się twoje wyniki nie podobają bo LH:FSH powinno być w ok 1. A tobie wychodzi troszki ponad 2 Ty nie masz czasami PCOS ?? A prolaktyna najlepsza do zapłodnienia to ok 10 Moim zdaniem wyniki nie są najlepsze, ale lekarze przecież mądrzejsi są, więc poczekajmy na jego diagnozę A prolaktyna nie jest taka najgorsza, i castangus może Ci ją wyregulować.
Pierwszy kontakt: 04.02.09 Poznaliśmy się: 14.02.09 Jesteśmy razem: 22.03.09 Zaręczyny: 16.10.10 Data zaślubin: 02.06.2012 ![]() Ola 11.12.2012 Wojtek 14.10.2015 Edytowane przez ninagg Czas edycji: 2011-07-28 o 16:45 |
|
|
|
|
#1624 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może ale nie musi i tego się trzymajmy
|
|
|
|
|
#1625 |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje
A ja zrobiłam zupe czerwony barszcz, i mi tak smakuje ze co chwile podchodze i podjadam ![]() Ciekawe na co bede miala zachcianki w ciązy Ale potwornie męczy mnie kaszel
|
#1626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Jak tak czytam o pco to mam pewien objaw, ale wiadomo że to może oznaczać coś zupełnie innego, bo np. z miesiączką nie mam żadnych problemów, a nawet zbyt obfita jest jak dla mnie. Za dwa tygodnie idę do gina. |
||
|
|
|
#1627 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja nadal plamie , prawie pełne dwa dni
|
|
#1628 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny, jutro będzie lepiej...
dobranoc
|
#1629 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie
Ale ja kaszle. MAsakra. Niby lepiej sie czje ogolnie ale kaszel mam taki ze masakra wszystko mi sie w srodku odrywa. Zadzwonie do szefa w sprawie wolnego do konca tyg. Ginekolog mi tak poradzil ale ja nie wiem czym szef mi da..... Ale wole w lozku sie wygrzac skoro poczatku ciązy sa wrazliwe. W ogole patrzcie na moj wykres czemu tempka spadła ? tak bedzie ? Czy cos sie dzieje? ![]() ja juz boje sie ciagle ![]() powiem wam z eja niemierze tempki o stalej porze, tylko ogolnie miedzy 5 a 6. To moze ma wplyw? No i sie budze w nocy ale nie wstaje z lozka, a budze sie bo siusiu mi sie chce i czekam z niecierpliwoscią do tej 5.20 chociaz by juz tempke zmierzyc i biegiem do wc. Chyba juz przestane ja mierzyc
|
#1630 |
|
Zakorzenienie
|
Rozsiałyście jakiś wirus chyba
Wczoraj jak wstałam miałam chrypke jak zapita maleńka (słowa mojej mamy) mój wykre jak zwykle fruwa w caly swiat .. ale różnice są 0,1-02 więc chyba nie ma tragedii dziś 14 dzień więc zapobiegawczo juz 2 dni ostro się staramy ![]() cały czas mdli mnie i rano jest mi niedobrze .. le nie wiem czy to aby nie od slimów
|
|
|
|
#1631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj leczyłam gardełko
|
|
#1632 |
|
Zakorzenienie
|
co złego to nie ja ... :P
mi już bliżej do zrdowotności
|
|
#1634 |
|
Zakorzenienie
|
a ja dalej mam katar(choc duzo duzo mniejszy) ale za to strasznie kaszle
|
#1635 |
|
Rozeznanie
|
Witam w ta pochmurny dzień
u mnie @ się rozkręciła. Ale dziś mam wyjątkowo dobry chumorek nie wiem czemu, może dla tego, że wczoraj wieczorem był u nas stolarz (daleka rodzina) i mi zaśpiewał tylko 4800zł za wszyskie meble a inni chcieli między 6200 a 6500zl w końcu będe miala swoje wymarzone szafy i kończy się ciogły bałagan w sypialni, i pełno ciuchów w torbach (mam nadzieje bynajmniej ).Miłego dnia moje robaczki
|
#1636 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba mam jakiś gorsyz dzień ale w sumie to faktycznie ciągle .. czasem rano a czasem wieczorem .. mam takie odczucie jakbym miała wymiotować za chwile.. o tym, że jestem śpiąca na okrągło to już w ogóle nie wspomne bo to to jest w ogóle jakiś pełen kosmos
![]() Kompletna zniżka formy .. nawet na zapach kawy mam odruch wymiotny... najgorzej, że to już kilka dobrych tygodni.... ostatnio testowałam i I więc nawet jakby to była ciąża utajona (te wymioty) to na teście wyszło, że fuj Nie podejrzewam się o urojoną ale może ![]() kwiatku nie pisz o robaczkach bo mnie mdli na sam widok Edytowane przez kubusewa Czas edycji: 2011-07-29 o 08:32 Powód: robaczki |
|
|
|
#1637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi tu coś fasolką śmierdzii może powtórz test czasem wychodzą z opónieniem za co bardzo trzymam kciukasy a ja dziś jestem szczęśliwa jak nigdy szok ![]() DZIEWCZYNY CHYBA ZACZNĘ MIERZYĆ TEMPERATURKE. OD KTÓREGO DNIA SIĘ JĄ MIERZY? JAK MI SIĘ CAŁKOWICIE @ SKOŃCZY CZY JAK JUŻ SIĘ PLAMIENIA ZACZNĄ KOŃCOWE?
27cs, ostatnia @ 26.01.2012 "Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal http://enpr.pl/1508/47129 Edytowane przez kwiatek23 Czas edycji: 2011-07-29 o 08:53 |
|
|
|
|
#1638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja załatwiłam an dzis wolne. wiec bede w lozku caly dzien lezała. Dizewczyny od kiedy sa mdlosci w ciazy?
|
|
#1639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i trwał tyle co zwykle ...Czytałam dużo o nawet 3 okresach w trakcie ciąży.. ale tam dziewczyny pisały o skąpym krwawieniu i krótkim okresie ... nie wiem generalnie chyba tak bardoz chcę, że nawet bez ciągłego o tym myślenia mam urojone objawy ...Choc nie powiem liczę na fasolkę.. zostaje m 3 tygodnie do porodu przed urodzinami więc |
|
|
|
|
#1640 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:55 ---------- idź idź |
|
|
|
|
#1642 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Nie rozumiem za bardzo tego zdania "zostaje m 3 tygodnie do porodu przed urodzinami "
|
|
#1643 |
|
Zakorzenienie
|
jezu dziewczyny nie straszcie mnie
|
#1644 |
|
Rozeznanie
|
kochana puki co leć teraz na betke i sie nie stresuje. Ja bym poszła...
|
#1645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niewiem co mam robic, dziewczyny inen pisza ze to normalne ze byle by nie zeszla do temperatur nizszych z prze dowulki
|
|
#1646 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mierzyłam w cyklu, w którym się udało, potem przestałam. Później z ciekawości chciałam zmierzyć wieczorem. Mało na zawał nie padłam, jak zobaczyłam duży spadek. Na szczęście kilka dni później miałam wizytę u gina i wszystko było dobrze ![]() Jeśli ma się zdarzyć coś złego (tfu, tfu), to nawet widząc spadek temperatury, nic nie będzie się dało już zrobić... A tak, po co się stresować przy każdym pomiarze? A nawiasem mówiąc "zapomniałam" się pochwalić, że w końcu nam się udało Dodam, że obserwowałam się w tym cyklu i co najciekawsze, myślałam, że coś z owulacją było nie tak, bo miałam pierwszy raz baaaardzo mało ślubu. A mimo to Dzidziuś jest Gratuluję Dziewczynom, którym się udało Stale Was podczytuję
|
|
|
|
|
#1647 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja tylko w google tak wyczytałam jak napisałaś wiadomość bo ciekawa byłam, ale w poniedziałek i tak idź rybko żeby zobaczy czy beta ładnie przyrasta. Puki co niczym sie nie stresuj bardzo cie prosze. Na pewno wszystko jest ok
|
|
#1648 |
|
Zakorzenienie
|
urodziny mam 12 maja .. więc aby teraz zafasolkować i urodzić przed tymi urodiznami .. mam jeszcze dwa tygodnie na zafasolkowanie
Moja mama mnie nauczyła- jeśli chcesz wiedzieć kiedy Cię zrobili dodaj sobie 3 miesiące do daty urodzin...no czyli wychodzi koło 12 sierpnia ...czyli żebym urodziłą przed urodzinami (uwaga: nie bić!! choć nie ukrywam.. nastaję na niego już od 2 dni co wieczór ![]() chcę być w ciąży ![]() a słuchajcie .. nie wiem czy mogę zapytać ..no dobra kwiatek ..Ciebie to pytanie nie dotyczy :P czy wy np macie coś takie w planach jak nie wiem (tylko nie mówcie, że jestem dewotką.. mam swoje w serduchu) jak siędowiecie, że jesteście w ciąży np to pojechałybyście na Jasną Górę powierzyć dzidziusia Matce Boskiej ??? Ja mam takie obawy, że dziecko będzie chore .. albo downa będize miało ![]() i tak w serduszku myślę, że może jak pomodlę się tam na Jasnej Górze to dzidziuś będzie w bożej opiece co wy myślicie o tym ?? zdewociałam całkiem pewnie nie ?? |
|
|
|
#1649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CO do tempki to juz sama nie wiem co myslec. Wiem ze co ma byc to bedzie. Plamien niemam zadnych i nietypowych boli brzucha a na to lekarz kazał zwracac uwage i wtedy jak cos pędem do lekarza. Miejmy nadzieje ze to nic zlego i ze bedzie jutro wyzsza i w ogole ze wszytsko bedzie dobrz einaczej to niewiem co zrobie.......
|
|
#1650 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
bardzo się ciesze i GRATULUJE
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

zdałam...

Ale potwornie męczy mnie kaszel

).
a ja dziś jestem szczęśliwa jak nigdy szok
) i trwał tyle co zwykle ...Czytałam dużo o nawet 3 okresach w trakcie ciąży.. ale tam dziewczyny pisały o skąpym krwawieniu i krótkim okresie ... nie wiem generalnie chyba tak bardoz chcę, że nawet bez ciągłego o tym myślenia mam urojone objawy ...Choc nie powiem liczę na fasolkę.. zostaje m 3 tygodnie do porodu przed urodzinami więc