Już 9 wątek zaczynamy - ważnych spraw moc omawiamy - Panny Młode Kielce - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-29, 08:36   #2911
monia_ch
Raczkowanie

Dot.: Już 9 wątek zaczynamy - ważnych spraw moc omawiamy - Panny Młode Kielce

co mi się jeszcze przypomniało, ZAIKS płaci hotel
okazało się że mogą być połówki dla dzieci i t ow cenie 60 zł./ dziecko a jak podpisywaliśmy umowę, to nie było takiej możliwości.
Wiec super. I chcąc mieć wszystko czarno na białym, zapytałam czy może to być aneksem do umowy potwierdzone, czyli Zaiks, ceny za dzieci, pokoje i ich ceny i nasz apartament. I będzie ankes
A jeśli chodzi o zabranie jedzenia po weselu, no to ogólnie nie dają, chyba że się bierze na własną odpowiedzialność, no to my się zgodziliśmy i to też by było w aneksie zapisane

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Cytat:
Napisane przez izasalamon Pokaż wiadomość
To już mi się kojarzy, że to wiedziałam My też braliśmy go pod uwagę, ale sisotra TŻ-a miała tam wesele i nie chcieliśmy robić w tym samym miejscu.
ja to tak naprawdę nie wiem czemu go wzięliśmy, chodzi mi o to ze nikt go nam nie polecał, nikt ze znajomych i rodziny nie miał tam wesela, my sami też tam nie byliśmy na żadnym weselu, trochę w ciemno. Ale jak tam weszliśmy, to wiedzieliśmy ze to będzie nasze miejsce na wesele
A siostra Twojego TŻ-a zadowolona była z Gromady??

W chwili, gdy poczujesz w sercu miłość i doświadczysz jej głębi, odkryjesz, że dla Ciebie świat nie jest już taki sam, jaki był do tej pory, jest o niebo piękniejszy.

My
monia_ch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:44   #2912
frogutka
Zadomowienie

dziewczynki z moich uwag i doświadczeń
podaliśmy tort o 21:00, bananowo-wiśniowy od Braci Janusz (pyyyszny), było 70 osób (liczę z zespołem, kamerzystą i fotografem) tort 8 kg i poszedł caaaały! co do okruszka, nie zostało nic a nic koledze tak smakował, że nawet zjadł różę z tortu-ŻYWĄ (na szczęscie nic mu nie było)
Jak podajecie tort wcześniej warto liczyć więcej na osobę, u nas liczone 12dag a więcej też by poszło-widziałam po gościach

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

odnośnie alkoholu na 60 osób-odliczyłam dzieci i zespół poszło 42 butelki-zostało 5 (ale był moment obawy, że braknie już się Mąż ze świadkiem szykowali na zakupy) wina po 5 czerwonych półsłodkich i półwytrawnych oraz po 2 białe półsłodkie i półwytrawne-zostało 1 białe i 1 czerwone

kupcie cukierki na bramki!!!
my zapomnieliśmy a pod kościołem dopadły nas dzieci i zaczeły sępić kasę, że niby na dobrą pizze a nawet nic nie przygotowały, żeby się choć przebrali, albo wierszyk cokolwiek

Edytowane przez frogutka
Czas edycji: 2011-07-29 o 08:46
frogutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:50   #2913
kubusewa
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do kubusewa

frogutka ma racje ... moich znajomych w zeszlym roku też dzieci przed kościołem sępiły na pieniądze .. nie wiem czy jest sens szykować sobie cukierki (moi znajomi usłyszeli ze ee cukierki)
w ogóle słyszałam że jakaś panna chciałą mieć bezalkoholowe wesele i nawet na bramki naszykowali sobie cukierki jak ich zatrzymali na bramce (takie łosie dresowe z szerokimi karkami) no to wychodzi świadek z tymi cukierkami a tmaci go skwitowali przekleństwami i kazali dać flaszke
ale frogutka ma racje cos trzeba miec przygotowane dla ew. niespodizewanych dzieci pod kosciolem
Stary 2011-07-29, 08:56   #2914
frogutka
Zadomowienie

dla nas to było żenujące, bo tych dzieci szykowało się kilka gromadek a dzieciaki uparte i nieustępliwe jesli bardzo chcą pieniądze to rozmieńcie sobie wcześniej na jakieś drobne

co do spotkania ja bardzo chętnie ale po 16.08 jak wrócimy z Chorwacji miejsce i godzina popołudniowa dowolna
Stary 2011-07-29, 08:56   #2915
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez monia_ch Pokaż wiadomość
co mi się jeszcze przypomniało, ZAIKS płaci hotel
okazało się że mogą być połówki dla dzieci i t ow cenie 60 zł./ dziecko a jak podpisywaliśmy umowę, to nie było takiej możliwości.
Wiec super. I chcąc mieć wszystko czarno na białym, zapytałam czy może to być aneksem do umowy potwierdzone, czyli Zaiks, ceny za dzieci, pokoje i ich ceny i nasz apartament. I będzie ankes
A jeśli chodzi o zabranie jedzenia po weselu, no to ogólnie nie dają, chyba że się bierze na własną odpowiedzialność, no to my się zgodziliśmy i to też by było w aneksie zapisane

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

ja to tak naprawdę nie wiem czemu go wzięliśmy, chodzi mi o to ze nikt go nam nie polecał, nikt ze znajomych i rodziny nie miał tam wesela, my sami też tam nie byliśmy na żadnym weselu, trochę w ciemno. Ale jak tam weszliśmy, to wiedzieliśmy ze to będzie nasze miejsce na wesele
A siostra Twojego TŻ-a zadowolona była z Gromady??
Była zadowolona, a i nam się tam podobało i jedzenie smakowało (choć nie pamiętam co to było). Tyle że ona miała tam wesele 3 lata temu.
izasalamon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 08:57   #2916
monia_ch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
dziewczynki z moich uwag i doświadczeń
podaliśmy tort o 21:00, bananowo-wiśniowy od Braci Janusz (pyyyszny), było 70 osób (liczę z zespołem, kamerzystą i fotografem) tort 8 kg i poszedł caaaały! co do okruszka, nie zostało nic a nic koledze tak smakował, że nawet zjadł różę z tortu-ŻYWĄ (na szczęscie nic mu nie było)
Jak podajecie tort wcześniej warto liczyć więcej na osobę, u nas liczone 12dag a więcej też by poszło-widziałam po gościach

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

odnośnie alkoholu na 60 osób-odliczyłam dzieci i zespół poszło 42 butelki (ale był moment obawy, że braknie już się Mąż ze świadkiem szykowali na zakupy) wina po 5 czerwonych półsłodkich i półwytrawnych oraz po 2 białe półsłodkie i półwytrawne-zostało 1 białe i 1 czerwone

kupcie cukierki na bramki!!!
my zapomnieliśmy a pod kościołem dopadły nas dzieci i zaczeły sępić kasę, że niby na dobrą pizze a nawet nic nie przygotowały, żeby się choć przebrali, albo wierszyk cokolwiek
muszę przemyśleć kwestię tortu, myślałam kupić 10 kg. mamy 89 osób (razem z zespołem, fotografami i kamerzystą). Ale Pani mówiła, że ok. 8 dkg., więc postanowiliśmy kupic 8 kg. Ale jak Ty mówisz ze miałaś 12 dkg na osobę, to chyba zostane przy początkowej wersji 10 kg. to wychodzi 0,11 dkg.

---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ----------

Cytat:
Była zadowolona, a i nam się tam podobało i jedzenie smakowało (choć nie pamiętam co to było). Tyle że ona miała tam wesele 3 lata temu.
ważne ogólne wrażenie, że było pozytywne

W chwili, gdy poczujesz w sercu miłość i doświadczysz jej głębi, odkryjesz, że dla Ciebie świat nie jest już taki sam, jaki był do tej pory, jest o niebo piękniejszy.

My
Stary 2011-07-29, 09:00   #2917
izasalamon
Wtajemniczenie

Co do tortu - my mieliśmy w sumie 77 osób, a tortu podobno było 12 kg. Zostało może pół kilograma. Wszystkim tak smakował, że niektórzy brali po dwa kawałki. Też mieliśmy tort o 21:00.
Stary 2011-07-29, 09:04   #2918
frogutka
Zadomowienie

jak tort podajecie wcześniej to warto więcej goście chętnie jedzą i dokładki też Ja bym chętnie w niedziele zjadła choć kawalek więc fajnie jakby coś zostało
Stary 2011-07-29, 09:06   #2919
monia_ch
Raczkowanie

Cytat:
Co do tortu - my mieliśmy w sumie 77 osób, a tortu podobno było 12 kg. Zostało może pół kilograma. Wszystkim tak smakował, że niektórzy brali po dwa kawałki. Też mieliśmy tort o 21:00.
o kurcze, to duzo :/
my mamy tort wstępnie o 22, ale tez myslałam o 21.

My
Stary 2011-07-29, 09:11   #2920
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kotkowa18 Pokaż wiadomość
Frogutka pozwoliłam sobie obejrzeć Cię na żywo w drodze na ślub znajomych, a przy okazji zobaczyć jak w kościele, w którym najprawdopodobniej i my będziemy ślubować to wszystko wygląda i naprawdę ślicznie wyglądaliście i oczywiście jak Tobie złamał się głos podczas przysięgi to ja się popłakałam... Skrzypce rewelacja a ksiądz Wam bardzo fajne kazanie powiedział, tak na luzie ogólnie super Wszystkiego naj, naj, naj
bardzo nam miło, że byliście cieszę się, że się podobało
kościół dekorowała pani z kwiaciarni Pasja Na Stoku-POLECAM!
Przemiła osoba, bardzo konkretna, fachowa i z wyczuciem stylu Warto oddać się w jej ręce za niewielkie pieniądze robi cuda i wszystko da się z nią ustalić bukiety dla rodziców też zrobiła-pięknie wyglądają jeszcze dziś

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
o kurcze, to duzo :/
my mamy tort wstępnie o 22, ale tez myslałam o 21.
my zrobiliśmy najpierw podziękowania dla rodziców a potem tort chcieliśmy wcześniej, żeby każdy był i dzieci i starsi
Stary 2011-07-29, 09:14   #2921
Madziuniusia
Zakorzenienie

W którym miejscu na stoku jest ta pasja?
Stary 2011-07-29, 09:15   #2922
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo nam miło, że byliście cieszę się, że się podobało
kościół dekorowała pani z kwiaciarni Pasja Na Stoku-POLECAM!
Przemiła osoba, bardzo konkretna, fachowa i z wyczuciem stylu Warto oddać się w jej ręce za niewielkie pieniądze robi cuda i wszystko da się z nią ustalić bukiety dla rodziców też zrobiła-pięknie wyglądają jeszcze dziś

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

my zrobiliśmy najpierw podziękowania dla rodziców a potem tort chcieliśmy wcześniej, żeby każdy był i dzieci i starsi
A my mieliśmy najpierw tort i zaraz jak goście zjedli, były podziękowania dla rodziców I zamiast typowych "cudownych rodziców" mieliśmy piosenkę "nie ma jak u mamy" przeplataną z wersami "co powie tata".
Stary 2011-07-29, 09:18   #2923
monia_ch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
blok nr 67
też tam miałam robić bukiety, ale zdecydowałam się na panią Anie z bazar, zobaczymy czy nie będę żałowała

My
Stary 2011-07-29, 09:20   #2924
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
blok 67, tak jak jedzie autobus 49, 39 mija tesco, mija pizzerię DaGrasso i pod górkę to po lewej będzie kolorowy wieżowiec 67 właśnie

Cytat:
A my mieliśmy najpierw tort i zaraz jak goście zjedli, były podziękowania dla rodziców I zamiast typowych "cudownych rodziców" mieliśmy piosenkę "nie ma jak u mamy" przeplataną z wersami "co powie tata".
bardzo fajnie to musiało wglądać i brzmieć
Stary 2011-07-29, 09:20   #2925
monia_ch
Raczkowanie

Cytat:
to dj, Wam miksował te piosenki??

My
Stary 2011-07-29, 09:22   #2926
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
to dj, Wam miksował te piosenki??
Tak, coś tam z nimi robił
Stary 2011-07-29, 09:22   #2927
frogutka
Zadomowienie

dziewczyny polecam zakup księgi gości ja początkowo nie chcialam, ale dostaliśmy w prezencie od starszej i była genialne wpisy i życzenia, miło się to potem czyta i wspomina

tylko niech ktoś przypomina co jakiś czas przez mikrofon, żeby się goście wpisywali
Stary 2011-07-29, 09:25   #2928
monia_ch
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny polecam zakup księgi gości ja początkowo nie chcialam, ale dostaliśmy w prezencie od starszej i była genialne wpisy i życzenia, miło się to potem czyta i wspomina

tylko niech ktoś przypomina co jakiś czas przez mikrofon, żeby się goście wpisywali
my dzisiaj robimy panieńsko-kawalerski wieczór, mam nadzieje ze wpadnie nam w postaci prezentu taka księga :P bo coś tam było szeptane o niej :P

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Cytat:
Tak, coś tam z nimi robił
hmmm... to u nas chyba zespół tego nie zmiksuje

My
Stary 2011-07-29, 09:29   #2929
izasalamon
Wtajemniczenie

Cytat:
my dzisiaj robimy panieńsko-kawalerski wieczór, mam nadzieje ze wpadnie nam w postaci prezentu taka księga :P bo coś tam było szeptane o niej :P

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ----------

Dlatego - moim zdaniem - dj ma przewagę nad zespołem
Stary 2011-07-29, 09:29   #2930
frogutka
Zadomowienie

Cytat:

jak sprytny zespół to da radę tylko ich uprzedzcie u nas też był zespół a robili takie mixy, że głowa mała Dawali czadu i goście brali od nich wizytówki spisali się, choć poszliśmy bardziej w nowości
Stary 2011-07-29, 09:52   #2931
amelkaaa87
Przyczajenie

Witam Was Serdecznie
Dawno mnie nie było ..za dużo obowiązków i jeszcze wakacje
Już wszystko prawie mam załatwione
Aniołki na podziękowania przyszły ,Obrączki odebrane
Tylko teraz szukamy Dj na poprawiny bo jak się okazuje w trakcie zapraszania ok 90 % przyjdzie na poprawiny.
Suknia ostatnia przymiarka 15 Sierpnia
Buty są tak jak pisałam wcześniej czekolada ze śmietanka
I kokarda takiego samego koloru
Cały czas zapraszamy gości bardzo wolno nam to idzie bo Mój TŻ mieszka i pracuje w innym mieście więc tylko weekedy nam zostają i tak nie wszyscy mają czas więc zostało nam jeszcze jakieś 50 zaproszeń...ale to w te 3 dni mam zamiar już zakończyć
W pon idę wiązankę dobierać chciałam jakieś zdobienie z piórek bo taki będe miała stroik zamiast welonu .
A dodatki Kryształki Swarovskiego ,długie kolczyki ,grubsza bransoletka
alkohol kupiony wczoraj na 130 osób mamy 80 butlek do tego 10 win na wiejski stół i bimber chyba 4 L .(nie wiem)
mamy de lux żołądkowa gorzka 0.5 l
a co do tortu to na 130 osob plus oprawa to ok 145 osob ja zamawiam 15 kg tortu w Szarlotce.a ciast jeszcze nie wiem bo nie rezerwowałam.teraz
i oznajmiam że mam przee stresa a Wy dziewczynki?
Stary 2011-07-29, 09:59   #2932
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
my się z nim drugi raz jeszcze nie widzieliśmy, może uda nam sie z nim umówić pod koniec przyszłego tygodnia, albo na początku następnego jeszcze.
A co Ci powiedział? Ja słyszałam ze ok. 250 zł bierze
źle się wyrażał o osobach które mają śpiewać i grać u mnie, powiedział, żebym z nich zrezygnowała, a on mi załatwi jakieś osoby, wszystko pod płaszczykiem troski o nasz ślub, dużo rzeczy o nim słyszałam;
boję się, że jak nie wezmę jego ludzi to mi podbije mocno cenę

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez kubusewa Pokaż wiadomość
frogutka ma racje ... moich znajomych w zeszlym roku też dzieci przed kościołem sępiły na pieniądze .. nie wiem czy jest sens szykować sobie cukierki (moi znajomi usłyszeli ze ee cukierki)
w ogóle słyszałam że jakaś panna chciałą mieć bezalkoholowe wesele i nawet na bramki naszykowali sobie cukierki jak ich zatrzymali na bramce (takie łosie dresowe z szerokimi karkami) no to wychodzi świadek z tymi cukierkami a tmaci go skwitowali przekleństwami i kazali dać flaszke
ale frogutka ma racje cos trzeba miec przygotowane dla ew. niespodizewanych dzieci pod kosciolem
mój tata jak filmuje to zawsze załatwia z tymi bachorami pod kościołem sprawę, tak, że nic nie dostają, to nic innego jak wyłudzanie, ja bym wyszła i albo bym pogoniła gnoja, albo powiedziała, że zadzwonię na policję. Wyciągają pieniądze, a potem... każdy dobrze wie że na pizze nie pójda
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:01   #2933
izasalamon
Wtajemniczenie

A my jutro na sesję się wybieramy
Stary 2011-07-29, 10:06   #2934
barwineczek
Wtajemniczenie

Cytat:
jak tort podajecie wcześniej to warto więcej goście chętnie jedzą i dokładki też Ja bym chętnie w niedziele zjadła choć kawalek więc fajnie jakby coś zostało
nam jeden z Januszów powiedział na 60 osób 6 kg tortu, tylko, że mamy mieć o północy i wcześniej na deser jest krem brulee po obiedzie. Chyba weźmiemy 7 kg jednak

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Cytat:
I zamiast typowych "cudownych rodziców" mieliśmy piosenkę "nie ma jak u mamy" przeplataną z wersami "co powie tata".
ja bym chciała podziękowanie o 22.30 po gorącym posiłku, muszę z Dj dograć co w którym momencie mają powiedzieć, potem w którym momencie ma podium i puchary wyjechać, to uważam ze trudny aspekt, bo chcemy piosenką zbudować emocje i wszystko musi być w odpowiednim momencie powiedziane
tort mamy o północy, a po nim w ramach oczepin pokaz barmański
barwineczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:42   #2935
2Tusiak
Raczkowanie

frogutka pięknie wyglądałaś super, że wszystko się udało Życzę szczęścia
2Tusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:55   #2936
kpkacha
Raczkowanie

halo.
Oj dawno mnie nie było a tu tyle się podziało!
Wszystkim już zamężnym forumowiczkom wielkie gratulacje i życzenia szczęścia
U mnie jakoś przygotowania stanęły w miejscu - no ale jest jeszcze sporo czasu, zresztą chwilowo na głowie miałam mnóstwo innych spraw.
Na weekendzie mam plan wykonania kilku telefonów, ciągle szukam zespołu ;( jakoś nie możemy w tej kwestii podjąć decyzji, no i do makijażystki muszę zadzwonić o wolny termin. Grypa przykuła mnie do łóżka więc jest szansa że uda mi się zadzwonić wszędzie gdzie chcę i muszę. Ale dzięki tej grypie udało mi się nadrobić wasze wpisy

Na chwilę obecną sala ta sama - dworek na wymysłowie
zespół - rozważamy zespoły: "kameyron" i "tajm" z okolic jowa i zespół "na luzie" z kielc - choć tego zespołu na żywo nie słyszeliśmy - znacie go może? nie wiecie ile sobie liczy?
Z rzeczy do przemyślenia: menu, alkohol, zaproszenia, kwiaty, autokar dla gości ewentualnie bus - choć przypuszczamy że większość gości przyjedzie własnymi autami. Głupio by było gdyby się okazało że w tym busie nikt nie będzie jechał.
Z rzeczy do znalezienia: samochód do ślubu! - marzy nam się garbusek albo inny oldschoolowy pojazd (warszawa czy poczciwy trabancik tylko gdzie taki w okolicach znaleźć.... i nie za gigantyczną kasę.
Niby sporo czasu jeszcze ale jak się organizuje wesele z zagranicy i nie można nigdzie podjechać osobiście w dowolnej chwili to czasu mało.
Z dobrych rzeczy - kupiłam sukienkę, przez internet - na rok przed ślubem, nie mierząc - ale kupiłam zwariowałam
kpkacha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 10:59   #2937
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kpkacha Pokaż wiadomość
halo.
Oj dawno mnie nie było a tu tyle się podziało!
Wszystkim już zamężnym forumowiczkom wielkie gratulacje i życzenia szczęścia
U mnie jakoś przygotowania stanęły w miejscu - no ale jest jeszcze sporo czasu, zresztą chwilowo na głowie miałam mnóstwo innych spraw.
Na weekendzie mam plan wykonania kilku telefonów, ciągle szukam zespołu ;( jakoś nie możemy w tej kwestii podjąć decyzji, no i do makijażystki muszę zadzwonić o wolny termin. Grypa przykuła mnie do łóżka więc jest szansa że uda mi się zadzwonić wszędzie gdzie chcę i muszę. Ale dzięki tej grypie udało mi się nadrobić wasze wpisy

Na chwilę obecną sala ta sama - dworek na wymysłowie
zespół - rozważamy zespoły: "kameyron" i "tajm" z okolic jowa i zespół "na luzie" z kielc - choć tego zespołu na żywo nie słyszeliśmy - znacie go może? nie wiecie ile sobie liczy?
Z rzeczy do przemyślenia: menu, alkohol, zaproszenia, kwiaty, autokar dla gości ewentualnie bus - choć przypuszczamy że większość gości przyjedzie własnymi autami. Głupio by było gdyby się okazało że w tym busie nikt nie będzie jechał.
Z rzeczy do znalezienia: samochód do ślubu! - marzy nam się garbusek albo inny oldschoolowy pojazd (warszawa czy poczciwy trabancik tylko gdzie taki w okolicach znaleźć.... i nie za gigantyczną kasę.
Niby sporo czasu jeszcze ale jak się organizuje wesele z zagranicy i nie można nigdzie podjechać osobiście w dowolnej chwili to czasu mało.
Z dobrych rzeczy - kupiłam sukienkę, przez internet - na rok przed ślubem, nie mierząc - ale kupiłam zwariowałam
Ja też już mam wczoraj kupiłam a ślub na przyszły wrzesień. Obawiam się tylko, że może zżółknąć.
Stary 2011-07-29, 11:00   #2938
frogutka
Zadomowienie

moja przyjaciółka 2 lata temu jechała garbuskiem
samochód wziełam jej z ulicy-dosłownie szłam do pracy i patrze stoi więc poszukałam właściciela i zgodził się
Ten garbus często stoi na ul. Wesołej przy sklepie rowerowym i w rowerowym chyba pracuje ojciec właściciela garbusa. Zapytaj może się zgodzi jeszcze raz pojechać. Pamiętam, że wziął jakieś nieduże pieniążki.
Stary 2011-07-29, 11:01   #2939
monia_ch
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez barwineczek Pokaż wiadomość
źle się wyrażał o osobach które mają śpiewać i grać u mnie, powiedział, żebym z nich zrezygnowała, a on mi załatwi jakieś osoby, wszystko pod płaszczykiem troski o nasz ślub, dużo rzeczy o nim słyszałam;
boję się, że jak nie wezmę jego ludzi to mi podbije mocno cenę

no to rzeczywiście dziwnie się zachował, ale powiem Ci , że jak rozmawiałam z nim, o tym że na naszym ślubie miałaby zaśpiewać koleżanka z mężem (koleżankę moją zna, a jej męża już nie ) to powiedział, że zobaczymy czy zaśpiewa sama czy z mężem. tak jakby już tego męża nie akceptował. Ale ostatecznie niestety oni nie dadzą rady przyjechać wcześniej i nie będzie czasu żeby się zgrać, więc lipa. Ale za to moja chrześnica będzie śpiewała psalm i będzie ślicznie
Wniosek taki, że organista nie lubi obcych osób :/

My
Stary 2011-07-29, 11:05   #2940
frogutka
Zadomowienie

Cytat:
A my jutro na sesję się wybieramy
my bylismy wczoraj-pogoda się udała sesja super oczywiście Sebastian Zimmer rewelacja!!! Mnóstwo śmiechu i zabawy, super rozładowuje atmosferę, zero spiny i sztywniactwa Ma świetne pomysły i oko A zdjeć robi setki bedzie z czego wybierać
Jeśli, któraś się waha to tylko Zimmer! Na weselu goście go wychwalili, zdjęcia robił ciągle i zawsze z uśmiechem i tym błyskiem pasji w oku

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości