![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
poradźcie mi..jaki błyszczyk?
Witam Was
![]() ![]() ![]() Ostatnio myślałam nad kupnem jakiegoś nowego błyszczyka,bo stare mi się znudziły. Znacie może nazwy jakiś fajnych ? Mówiąc "fajnych" mam na myśli takie,które przede wszystkim długo trzymają się na ustach i ładnie wyglądają. Jestem blondynką i mam jasną karnację,więc interesują mnie jasne różowe błyszczyki i przeźroczyste. Zależy mi też,by cena nie była za wysoka ;] Macie pomysły? Z góry dziękiuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: poradźcie mi..jaki błyszczyk?
Fajne i tanie są blyszczyki w tubeczkach inglota...takie w zasadzie polprzezroczyste nie nadajaj szczegolnego kolorku.Jesli lubisz z brokacikiem to np Maybeline albo Eveline.Prawie kazda firma ma w swojej ofercie blyszczyków rozowe kolorki
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Bardzo fajne błyszczyki są z firmy Wibo, w takiej tubce wyciskanej. Ja mam akurat odcień przeźroczysty, jak jest w tubce to widać jakby były tam drobinki brokatu, a jak się nałoży na usta to ślicznie się mieni. Wielkim plusem jest smak waniliowy - jest po prostu przepyszny!!! Usta są mieciutkię i naprawdę rewelacyjne
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Uu... może się skuszę na ten błyszczyk z Wibo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Ten błyszczyk z wibo długo trzyma się na ustach ale bardzo strasznie się kleji. Wystarczy leki wiaterek a włosy już sie przylepiają. Ale fakt, dobry (w znaczeniu dosłownym) jest
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Osobiscie proponuje Maybelline, Water Shine Gloss czy jakos tak. Daje ladny efekt, bez zadnych brokatow itp., a utrzymuje sie dosc dlugo
Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Polecam błyszczyk Twist& Taste Manhatann w kolorze Strawberry Jogurt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Racja, no czasami się zaklei, ale to jest pikuś w porównaniu z tym jak ślicznie ten błyszczyk nawilża usteczka ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Również jestem blądynką o jasnej karnacji więc może i Tobie się spodoba to co mi ostatnio podpasowało, a muszę podkreślić, że wcześniej nie mogłam zbytnio sobie dopasować błyszczyka, który by mi odpowiadał,a to nie ten kolor, albo cena za dużo,,,,
Wibo seria Lovely- pomadka nabłyszczająca w błyszczyku z pacynka nr 31( róż z drobinkami srebra, bardzo malutkimi) oraz z tej samej serii błyszczyk owocowy to ust- co mi się w nim spodobało?- cena, zapach oraz smak, także różowy- nakłada się go paluszkiem.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
ja mam sposób na to, żeby włosy nie przyklejały się do ust :d
Wiąże włosy w kucyk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Ja tez jestem bladynka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja sobobiście polecam błyszczyk Bell "sorbet" uwielbiam go jest on przezroczysty i jest dostępny w dwóch zapachach: pomarańczowym i truskawkowym, a cena bardzp przystępna ok 8 zl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę,jeśli ktoś nie jest wymagający błyszczyk wyciskany Mona Lisa. Nie ma on smaku i tu -.Ładnie się błyszczy ale krótko. Poleciła bym tutaj firmę Eveline 3D silk effect , satin color.Kupiłam go w cenie 6-7 zł.Wygląda na taki "satynowy" ale taki nie jest. ![]() Mam ogroooomnie dużo błyszczyków i najlepsze są te wyciskane lub dwustronne,Evelin.Kusi mnie błyszczyk Wibo,z Rossmana? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
Gwarantuje, że się na nim nie zawiedziesz...
![]() a tak poza wątkiem mam pytanko jak chce coś zacytować z poprzednich wiadomości to jak mam to zrobic? bo próbowalam, ale coś mi nie wyszło... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy na forum ![]() Co do tematu wątku, to z tańszych godne są jeszcze polecenia błyszczyki Fruit Kiss Oceanic AA, jasnoróżowy jest grejfrutowy. Ślicznie wyglądają i świetnie pielęgnują usta, to jedyny błyszczyk, który mi pomaga, kiedy coś mnie uczuli, co niestety często mi się zdarza.
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Wibo jest z Rossmana. Akurat wczoraj tam byłam i przechodzę koło kosmetyków patrzę co jest nowego no i akurat babka przeglądała te błyszczyki. Powiedziałam jej że są świetne no i zaczełam z nią gadać, po kolei podchodziły jeszcze inne babki i myślały że jestem jakąś wizażystką bo zaczeły mi zadawać różne pytania... hehehe śmiesznie było jak im powiedziałam że jestem zwykłą klientką
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Godne polecenia błyszczyki - wsród nich na pewno znajdziesz coś dla siebie - każda z tych firm ponizej prezentowanych ma odcienie różu.
MAnhattan- z ubiegłorocznej letnie kolekcji nadal dostępny w sprzedazy cena ok.14 zł Rewelacja Joko seria z gabeczka (nie pamiętam nazwy )-bardzo fajny cena ok.10 zł Eveline - bardzo duży wybór od transparentnych po 3D -trójwymiarowych ,z brokatami i bez od 9-15zł DaX cosmetics w tubce ok.10zł APC - polska firma równiez ma w ofercie rewelacyjne cienie sypkie do powiek ,bardzo fajne błyszczyki cena ok.12zł Rimmel ok.16zł Pierre Rena seria moddy - bardzo dobre ,piekny zapach cena ok.8zł Gosh (nie pamiętam nazwy serii- błyszczyk z gabeczką)cena ok.16zł Inglot seria owocowa cena ok.16 zł Mam nadzieję ,że sobie coś z tego wybierzesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie: jakki błyszczyk pasowałby do mnie ?
Jestem ciemną blondynką, o jasnej karnacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
zielony stworek
|
Wibo w tubce i Wibo Glam shine(z pędzelkiem)
Pierre rene Moody(cudownie pachnie owocami)-aż 12 kolorów do wyboru! Nie znam lepszych ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Wtajemniczenie
|
A ten nowy Wibo z pędzelkiem, wykręcany, jest transparentny, czy jednak daje na ustach jakiś kolor?
Ociuś, a jakim typem jesteś, zimnym czy ciepłym?
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Pierre Rene Moody jest świetny!
Paloma w tubce bardzo fajny Maybelline Shiny Licious w tubce - super! Eveline chyba wszystkie są fajne ![]() Miss Sporty Fabulous Tints ślicznie pachnie malinami i ma fajne drobinki błyszczyki Lovely z gąbeczką zą całkiem całkiem, ale nie podoba mi się zapach a Wibo Lovely w tubce z pędzelkiem bym nie poleciła, bo nie lubie tego szczypania, potem usta robią mi się bardziej czerwone, a błyszczyk nie daje koloru. poza tym ten pędzlek jest troche przekombinowany i niewygodny.
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
To ten Wibo w tubce z pędzelkiem też szczypie?
Myślałam, że tylko Wibo Water Sheen... Też tego szczypania nie lubię, ono u mnie trwa niezmiennie przez cały czas, mam wrażenie, jakby mnie uczulał.
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
tak, niestety szczypie. kiedy go kupiłam nie wiedziałam, że posiada ten "efekt chłodzący"... a Water Sheen też mam (w sumie zapomniałam o tym błyszczyku
![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Dzięki Moonlight, w takim razie go sobie daruję, bo dla mnie już to szczypanie Water Sheen'a jest nieznośne. A bardziej czerwonych ust też bym nie chciała mieć, wręcz przeciwnie.
Lepiej sobie kupię z Oceanica jakiś smak, jakiego jeszcze nie miałam. Albo coś z tego Pierre'a Rene Moody, skoro tak zachwalacie ![]()
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Jejku naprawdę są takie błyszczyki co usta szczypią?? Ja jak dotąd to nigdy czegoś takiego nie odczułam...
A poza tym nie lubię czerwonych ust... po to kupuję błyszczyk aby nabrały takiego naturalnego, kolorku - tak jest po tym co ja używam Wibo juicy kiss (tak chyba się nazywa - nie pamiętam dokładnie), jest świetny |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
1. Jak się opalasz - Szybko, odcień złotawo- brązowy 2.Kolor oczu Jasne, niebieskie. Oprawa oczu jest zdecydowana. 3. Piegi Nie występują. 4. Cera Brzoskwiniowa 5. Naturalny kolor włosów Ciemny blond. 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) róż 7. W jakich kolorach Dobrze czuje się w pomarańczach,fioletach, bieli, czerniach, beżach. Źle wyglądam w różowym. Jaki typ by do mnie pasował ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno ciepły.
Wiele wskazywałoby na wiosnę, zwłaszcza opalenizna, bo jesienie trudno się opalają... Tylko różowe usta nie pasują. Tu potrzeba kogoś mądrzejszego w tych sprawach ode mnie ![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Hmm.. ja byłam dzisij w Rossmanie i nie było błyszczyków Wibo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.