|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Witam kochane
![]() ja dziś miałam ciężką mały miał gorączkę ale taką nie do zbijania jeszcze. od 12 w nocy nie spał do 2,30 o 1.30 dałam mu jeść zjadł i dalej marudzil... za to spał do 7.30 więc nie jest źle ale i tak się nie wyspałam...na dodatek strasznie mnie brzuch bolał od wczoraj wireczorem taki skurcze jelit normalnie jak skurcze porodowe hehe. musiałam wziąć nospę i espumisan ale mało to dało całą noc się męczyłam... Cytat:
ja mam poema di caffe ![]() Cytat:
![]() a to też zależy od faceta niektórzy kropelkują i wtedy mimo że jest przerywany to wcześniej mogło dojść do zapłodnienia. Cytat:
tak jest Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
my też tak ostatnio stwierdziliśmy o Oliwierku ![]() Cytat:
ja dziś się wkurzyłam ten smoczek to nasze przekleństwo gdyby nie był nauczony to by sobie onaczej poradził ze spaniem!!! Iza dziękuję w marsupi nosiłam go 3 razy mi się przydaje po domu bardziej ale mieszkam na wsi więc do sklepu czy coś to i tak jedziemy z fotelikiem
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-07-29 o 08:48 |
|||||||
|
|
|
#362 |
|
Zadomowienie
|
laseczkaa to Twoje maleństwo już siada??Mój nawet jak go ciagnę za rączki to się za bardzo nie stara,zeby usiąść a ma 4 mies.
montii eirene nigdy nic niewiadomo Ja byłam 13 lat jedynakiem i nie polecam![]() aguś nie wiem jak się wam to udało,że przez 8 lat stosowaliście taką metodę.Chodzi mi bardziej o waszą,,przyjemność'' niż wpadki. Ja obecnie jadę na tabletkach. maggol w tej kwestii musicie się dogadać.Ja jako chrzestna kupowałam szatkę a chrzestny świecę.
|
#363 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
musiałabym wam to nagrać by pokazać
|
|
|
#364 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witamy!
My dziś szczepienie... uwielbiam to ![]() Mała miała pobudkę o 2 i była już wyspana, 20 min się powsciekała i padła kolejna pobudka o 6 i o 8 ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
także nic nie kupiła. za to były juz czapki i szaliki....Cytat:
Cytat:
Cytat:
dziś mój tż jedzie na wieczór kawalerski, także dziś wieczór z Wami ![]() moja teściowa powiedziała, że jest zwyczaj że chrzestna ubiera dziecko, a chrzestny kupuje świece. podawałam 2 dzieci do chrztu i żadnego nie ubierałam....moim zdaniem matka wie najlepiej jak chce ubrać swoje dziecko ....
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-07-29 o 09:07 |
||||||
|
|
|
#365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tż też Cytat:
o wieczór kawalerski ja idę 6 na panieński a tż 5 na kawalerski
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,mamuśki
![]() Nie wiem,co się stało z moim dzieckiem,ale obudziła się dzis o 03:30 ...ostatni raz o tej godzinie,to wstawała jak miała miesiąc...chodzę jak zombie
|
|
#367 |
|
Zakorzenienie
|
olusia-ja sie klade spac 2-3 w nocy, ale spie po porannym karmieniu Nadii jeszcze
![]() eirene-to ci sie zlozylo na nocke, bidulko ![]() Tity-mam nadzieje, ze to nie angina, teraz mnie cos leb pobolewa. Iweczka - za szczepienielaseczka - wez kiedys nakrec, bo siadanie to wiem jak wyglada, ale stawac to Nadia nie probowala.
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko muszę pokombinować jak ustawić aparat by to się nakręciło
|
|
|
#369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki Ci dobra kobieto! dobra mykam się ogarnąć
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój to jak się o 3,30 budzi to się cieszę hehe ![]() ale spała ci potem czy już nie zasneła?
|
|
#371 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Eirenetakie drzemki robiła... ja pierdzielę,no w szoku jestem :P
iweczka oby szczepionka nie bolała
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
u mnie tez nocka nieciekawa mala sie obudzila o 2,30 i pozniej ciezko zasnela spala do 6 i do 7 probowalismy jha jeszcze polulać, ale d.pa nie chciala spac moze teraz z babcia na dworze zasnie ![]() iweczka za szczepieniemy mamy we wtorek skojarzone-zoltaczka-pneumo bedzie armagedon
|
|
|
|
#374 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a miał juz etap ze było tak fajnie-spał po 8, 9 godzin, a od jakiego miesiąca znowu sie uwstecznił
|
||||
|
|
|
#375 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Czarna, załatwiłaś pewnie żołądek więc boli a zawroty głowy mogą być ze zmęczenia. A ja chcesz być pewna to wystarczy zrobić test Tak, po ciąży kobieta jest bardziej płodna, o Aleksa staraliśmy się rok a Anikę zrobiliśmy w pierwszym cyklu, choć byłam już kilkanaście miesięcy po porodzie. Niutka, na pewno mniej wygodne ale ładne ![]() Izabela, ha mam nadzieję że mają dobre mechanizmy rolet bo nie znam się zupełnie Mieszkanie na 1 piętrze, tak zupełnie gołe okno wieczorem odpada ale najwyżej wtedy będzie się je opuszczać na sam dół. Tity, w poniedziałek pójdę popytać, dam znać ![]() Olusia, szalejesz ![]() Mirabilka, tak, rolety rzymskie są droższe ale my mamy w sumie do zrobienia jedne drzwi balkonowe dwuskrzydłowe i dwa okna, u dzieci założymy normalne. Niedużo więc da się przeżyć ![]() Harrods, ja muszę zmierzyć przestrzeń nad oknem bo musi być 30cm do sufitu, dziś pomierzę i mam nadzieję że będzie... Castia, dla Malwinki. Laseczka, łał...
|
|
|
|
#376 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() odwołali nam rehabilitację i tym sposobem mam czas na wizaż ![]() Cytat:
![]() a okresu też jeszcze nie dostałam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super ![]() Cytat:
jak go się złapie za ręce to się nie podciąga. leniuszek. i neurolog powiedział, że wszystko jest ok i kazał dopiero za 3 m-ce przyjść. niby wiem, że może wolniej wszystko łapać i później zaczynać, ale zdarza się że i tak się martwię jak widzę, że młodsze dzieciaczki są duuuużo do przodu. staram się oduczyć tego porównywania i coraz lepiej mi idzie, ale bywa ciężko ![]() Cytat:
Cytat:
o ja cię, no nieźle wystartował z tym wstawaniemCytat:
Cytat:
![]() a dziś wizyta u pediatry, to się dopytam o wszystko
|
||||||||||
|
|
|
#377 | |
|
Zakorzenienie
|
Narazie praktycznie same deserki, spróbował jedynie marchew z ziemniakiem z hippa jeżeli można to zaliczyć do bardziej obiadowych
![]() Cytat:
a specjalnie pierwszy raz mu dałam na noc 230 ml mleka żeby się nie budził
|
|
#378 | ||
|
Zakorzenienie
|
my dzisiaj pobudka o 6 i potem spanie do 9 ja 100 ![]() ja jak Idalce założę całkowitego pajaca to już nie uważam na to czy przykryta Cytat:
pediatra mi to na pierwszej wizycie pokazał a podnosicie dzieci tak kładąc ręce pod paszki dziecka? Cytat:
ja kurteczkę, dresik też by się przydał i jakaś bluza
|
|
#379 |
|
Rozeznanie
|
ego_ego kliknięte
![]() iweczka za szczepienie ![]() ---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Ja kupiłam kurteczkę na jesień w tup tup przeceniona była ze 100 zł na 49 zł. Fajna jest bo w środku jest jeszcze bluza, którą można odpiąć ![]() ---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Spadam na zakupy ![]() Dozobaczenia
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
mnie jakos ddtvn nie kreci, widzialam moze z trzy razy, nawet eko-mamy nie znam
zreszta jak pojde do roboty to kiedy mialabym miec czas na tv.dotychczas mielismy kablowke tak podpieta na krzywy ryj o nie placilismy, ale wydawac kilkadziesiat zl na cos, czego sie nie oglada, to bez sensu jest. Iza- ja pod paszki biore, gdy wyciagam z wozka np.
|
#381 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i teraz będę musiała pojechać do Tup Tup ![]() boskie mają tam ciuszki, tylko te ceny
|
|
#382 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Maly terrorysta drzemie wiec mam czas na wizaż. Cytat:
Cytat:
![]() Eirene1987 i agus87 współczuje nocki ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
aaaaa dziś będę miała Marsupi
|
|
#383 |
|
Zadomowienie
|
no to fakt, ale ja do pracy nie wracam. dd tvn lubię oglądać chociaż ostatnio się skiepściło
zobaczymy jak będzie po wakacjach. eko mama to mnie rozśmiesza tylko. no ale już była dyskusja kiedyś na ten temat ![]() my przez pierwszy rok od ślubu w ogóle nie mieliśmy telewizora i jakoś żyliśmy chyba jednak pomyślę o likwidacji tej kablówki, hehe
|
|
|
|
#384 | |||
|
Zakorzenienie
|
no to gorzej męczy masakra znam to
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tylko nie wiem jak to zrobię żeby były 4 karmienia... jak on 6 zjada... nawet jak obiadek zje to pewnie it ak się nie naje tylko będę mu musiała mleko dać...ehh nie wiedziałam ze karmienie będzie tak trudne... Cytat:
![]() ale ci zazdroszczę tego spania ![]() ja tak podnoszę czasem nie wiem czy dobrze robię
|
|
#385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dopiero wieczorkiem jak tż wraca z pracy to oglądniemy jakiś filmik.O nie! terrorysta się obudził
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
dziecie mi padło na macie i śpi
![]() i w miedzy czasie zamówiłam jednak ten pałąk do wózka. kto wymyślił to all!!!! trai jednak zdecydowalam sie w nocy Tymka rozebrać z tego śpiworka, i był niezle spocony to wez jakiś febrisan i wit c dzialajcie szybko poki sie cos nie rozwinie z tego rpzeziebienia!Izabela ja tez sie nie martwie czy sie wykopie tylko sie boje zeby sobie na buzke nie zaciagnal kocyka czy pieluszki. natka musze poszukac tej strony z szablonem to podesle ci link jak znajde , napewno z tej strony brałam , o jest http://www.szablon-studio.pl/kategor...rt_by=&page=45 Izunia biedaku Ty ciagle z tą kolką walczysz, juz niedlugo odetchniesz
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-07-29 o 11:12 |
|
|
|
#387 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka!
A u nas skok .Lila mega maruuuuda!Jeśc nie chce,spać nie chce tylko ryczy.W końcu zasnęła![]() Iza dobiłaś mnie ta rozmiarówką Zamów iłam kilka rzeczy na necie i teraz się boje,ze za wielkie będzie Na alle zamówiłam dzieki tobie mniejsz pajace niż chciałam.Lepiej,żeby były dobre![]() ![]() Zamówiłam takie pajace-ciekawe czy bedą ok ![]() http://allegro.pl/2pack-nowe-spioszk...724141708.html Dziewczyny zagłosowane,my tez prosimy o głosy-to juz ostatnie dni ![]() http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3612 spacja przed pl
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#388 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może ja Ci podrzucę Maję na Twoją matę, może też pośpi hehe Cytat:
|
|
#389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
e tam Montii - mi się wydaje, że Ty jako wzorowa matka polka na 3 dopiero poprzestaniesz:P
![]() Cytat:
Cytat:
Ja myślałam, żeby kupic na wiosnę coś na 80-86 i będzie na przyszłą wiosnę i jesień. To mnie kusi: http://www.zara.com/webapp/wcs/store.../WAXED%2BPARKA Cytat:
![]() Cytat:
posikam się zaraz
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:47.

kolejna pobudka o 6 i o 8

za szczepienie

dla Malwinki. 

, za kazdym razem jak czytam to sie robie głodna, podziwiam za inwencje, ja tez codziennie gotuje ale w sumie to ciagle to samo, nuuuda