Żonki 2009 cz.XXIX - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-29, 13:05   #751
india83
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz.XXIX

No włąnsie ja nie wiem czy jest jakas ogolnie przyjeta zasada czy podłoga musi byc taka sama jak schody, bo przeglądam fora budowalane i jeszcze na takie schody nie trafiłam. Ludzie maja zestawieni schody i podłoga inna i wtedy to się fajnie odbija. na zywo u siebie jak ułozyłam panele z tymi 1 wszystko mi sie zlewa i juz sama nie wiem
mona oanele w koncu dostałam w leeroy, a rez długo sie najezdziłam oczywiscie ja biore deche pod pache i wtedy kolory dobieram

ide teraz ulozyc panele prostopadle do schodów, zobaczymy czy jak to bedzie wyglądac
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:10   #752
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
radzę się skontaktować z lekarzem i nie ryzykować, dlatego że ciąża może być zagrożona do końca czyli do porodu , ja tak miałam i mimo to że ciąża była ok to lekarz kazał nie ryzykować i później weszłam w etap że można wcześniej urodzić a to znowu zaczyna się koło 30 tygodnia , ja bym nie ryzykowała i zadzwoniła do lekarza i tak jak piszę ktosia powodów do zagrożenia jest wiele a zaczyna właśnie się od plamień bądź bolesności brzucha i idzie dalej , ja nie mówię że nie możesz ale skontaktuj się z lekarzem , duphaston bierze się do 12 tygodnia a potem może być luteina , nospa, magzenezin , wszystko po to żeby nie było też przedwczesnych skurczy macicy , trzeba uważać
zadzwoń do lekarza to nic nie kosztuje a pewność będziesz miała 100%

dziewczyny rożne są rozmiarowki i lepiej kupić coś większego i mieć na później niż założyć raz czy dwa i odłożyć do półki
Dokładnie A tym bardziej w pierwszej ciąży należy dmuchać na zimne bo nie wiadomo jeszcze czy dany objaw jest anomalią czy taki urok naszego organizmu.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
No włąnsie ja nie wiem czy jest jakas ogolnie przyjeta zasada czy podłoga musi byc taka sama jak schody, bo przeglądam fora budowalane i jeszcze na takie schody nie trafiłam. Ludzie maja zestawieni schody i podłoga inna i wtedy to się fajnie odbija. na zywo u siebie jak ułozyłam panele z tymi 1 wszystko mi sie zlewa i juz sama nie wiem
mona oanele w koncu dostałam w leeroy, a rez długo sie najezdziłam oczywiscie ja biore deche pod pache i wtedy kolory dobieram

ide teraz ulozyc panele prostopadle do schodów, zobaczymy czy jak to bedzie wyglądac
Zasada zasadą, ale tu chodzi głównie o wygląd. Wersja nr 2 bardzo się gryzie Ja mam w całym domu parkiet dębowy, na schodach też i tworzy to fajną całość
Stary 2011-07-29, 13:14   #753
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 13:24   #754
india83
Zakorzenienie

kurcze no ajkos oglądam ta podłoge i nadal nie wiem jak ja nie lubie tego uczucia!!! powiem szczerze, że te ciemne na żywo wcale sie nie gryza (albo mam juz klapki na oczach ) Jeszcze chciałam dodatc, ze drzwi na całym korytarzu beda w kolorze wenge

Jeszcze wersje z innym ułozeniem

wersja nr 3
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0669.jpg (44,6 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0670.jpg (24,2 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0673.jpg (87,4 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0675.jpg (39,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0674.jpg (28,7 KB, 10 załadowań)
Stary 2011-07-29, 13:26   #755
india83
Zakorzenienie

szkoda, że mam taki kupiasty aparat

jeszcze wersja nr 4 (sorki, ze tak was mecze )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0665.jpg (28,1 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0667.jpg (34,1 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0664.jpg (19,1 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0668.jpg (24,1 KB, 12 załadowań)
Stary 2011-07-29, 13:29   #756
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Czyli zarówno 6 jak i 7-latki w klasie 1 pisali już w liniaturze?
a w zerówce 5-latki?

Przepraszam, że takk truję...
Boże ja się w tym nie odnajduję

No to w przedszkolu już wiem, że niet... zero pisania (bo w NP są karty pracy takie jak na przykład napisać swoje imię... i mnie to zmyliło...
(...)
Ana uczą się liter i pisania w 1 klasie szkoły podstawowej, 5 i 6 latki u nas do wakacji pracowały jedynie pod kątem grafomotoryki na materiale literpodobnym, a i dziewczyny prowadziły zajęcia metodą J. Cieszyńskiej.
Tak "na sucho" wszystko się wydaje niedoogarnięcia, spokojnie zaczniesz pracować to się w to wszystko wdrożysz
ja kupiłam jedynie 2 numery N.P. zdecydowanie więcej pomocy ciekawszych znalazłam na chomiku.

Cytat:
Dziewczyny pomocy!!
nie wiem jakie panele polozyc u góry na korytarzy tam gdzie sie łącza ze schodami. lepiej takie jak panele, wtedy mam wrazebie , ze wszystko się zlewa, czy lepiej cis w podobnej tonacji ale ciemniesze, zeby było widac różnice?
India mnie się podoba i jedno i drugie zestawienie. Pierwsza opcja bo się ładnie łączy i tworzy spójną całość, ale druga też nie jest zła zwłaszcza, że jak się ogląda aranżacje to często są stosowane połączenia materiałów, które się od siebie różnią.

dziewczyny właśnie umówiłam się na wykorzystanie kuponu zamówionego na gruponie-usługi fryzjerskie, ciekawe co to będzie
mam nadzieję, że trafię na jakąś kontaktową babkę

a teraz lece naleśniki robić, ale gdzieś przepis mi wcięło, a miałam świetny jednym ze składników była szklanka wody min. i naleśniory wtedy jak m&m rozpływają się ustach, a nie w dłoni
Stary 2011-07-29, 13:55   #757
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
agus no to szybko CI mala rosnie, zuzka w niektore ubranka 68 jeszcze wchodzi
no to mnie pocieszylas
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
agus ja ubranek mam chyba do 9 m-ca ale od czasu do czasu dokupuje cos jaki mi sie spodoba a czesto mi sie cos podoba
mówią
ze po rozmiarze 68 jest skok na 74
wiec moze i olka dlugo bedzie w tych na 68
zobaczymy
ja tez mam duzo na 68 ale kr rekaw bo lato przeciez
ale musze pomyslec o sierpniu i wrzesniu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 14:01   #758
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tam bym wolała schody i podłogę w jednym odcieniu

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość
Ana uczą się liter i pisania w 1 klasie szkoły podstawowej, 5 i 6 latki u nas do wakacji pracowały jedynie pod kątem grafomotoryki na materiale literpodobnym, a i dziewczyny prowadziły zajęcia metodą J. Cieszyńskiej.
Tak "na sucho" wszystko się wydaje niedoogarnięcia, spokojnie zaczniesz pracować to się w to wszystko wdrożysz
ja kupiłam jedynie 2 numery N.P. zdecydowanie więcej pomocy ciekawszych znalazłam na chomiku.

a teraz lece naleśniki robić, ale gdzieś przepis mi wcięło, a miałam świetny jednym ze składników była szklanka wody min. i naleśniory wtedy jak m&m rozpływają się ustach, a nie w dłoni
Dziękuję pięknie za pomoc i za wyrozumiałość
Jak masz do podrzucenia jakieś ciekawe chomiki to chętnie skorzystam, bo ostatnio też je namiętnie przeglądam i ściągam cudeńka jak chcesz to podrzucę, które mi wpadły w oko

A co do naleśniorów to super jest przepis guci właśnie składnikiem jest też woda mineralna

Edytowane przez Ana***
Czas edycji: 2011-07-29 o 14:03
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 14:24   #759
india83
Zakorzenienie

Widze, że wersja nr 1 przoduje hmm kurcze czemu ja sie do niej nie moge przekonac??
Stary 2011-07-29, 14:32   #760
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-07-29, 14:36   #761
śliweńka
Zakorzenienie

India ja też wolę wersję nr 1

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 15:06   #762
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Widze, że wersja nr 1 przoduje hmm kurcze czemu ja sie do niej nie moge przekonac??
India zrób tak aby Wam się podobało, Rosi ma rację
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 15:13   #763
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
A co to znaczy "na wieloryby"? W sensie wypłynąć i zobaczyć jak pływają tak?
A zakupów zazdroszczę!!!
!
tak wplywa sie statkiem i wieloryby sobie plywaja , wyskakuja z wody swietna sprawa

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj byłam na kontroli u gin z moją nadżerką, a raczej już jej brakiem Wszystko ładnie się goi, także po 4 m-cach "postu" wreszcie mozemy...hmmm "digi digi' bo przez to wszystko to chodziłam rozdrażniona i ciągle wkurzona.
super wiesci

Cytat:
Dziewczyny pomocy!!
nie wiem jakie panele polozyc u góry na korytarzy tam gdzie sie łącza ze schodami. lepiej takie jak panele, wtedy mam wrazebie , ze wszystko się zlewa, czy lepiej cis w podobnej tonacji ale ciemniesze, zeby było widac różnice?

wrzucam foty 1 wersji
jak dla mnie wersja nr 1

Uff dobrze ze to juz piatek poniedzialek mam wolny .. wiec czeka mnie 3 dni laby

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 15:17   #764
baja_86
Zakorzenienie

Cześć Melduje,że wróciliśmy Tęskniłam za Wami

Jak się trochę ogarnę to nadrobię Was - widzę, że nie produkcja postów ani na chwilę nie zmalała, mam sporo czytania i napiszę jak było
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 15:34   #765
iwka28
Wtajemniczenie

India - ja bym dała wersję nr 1 - denerwował by mnie ten stopień już na piętrze w innym kolorze niż reszta podłogi. W całym domu mam taką samą podłogę, bardzo lubię mieć jedną powierzchnię bez jej "dzielenia". Ale jak Ci dziewczyny pisały - to Tobie ma się podobać

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
ech chyba lepiej nich sie nie wyprowadza bo znowu jak będę sama z Dominikiem to tym bardziej zwariuje , ale to nie chodzi o miesiączkę ostatnio bardzo mnie irytuje jego zachowanie , nie wiem czemu , mam czasami dosyć mojego życia tak mi jakoś źle

ale mam humor .....
nie smęcę bo jeszcze innych wprowadzę w mroczny humor
Kasia - niedługo wrócisz do pracy, wyjdziesz do ludzi, plan dnia Ci się zmieni i będzie lepiej. Zobaczysz. Na razie zrób sobie coś miłego tylko dla siebie? Wieczór piękności z kąpielą, małe zakupy, cokolwiek lubisz i jest odskocznią od codzienności.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Hej
Wczoraj byłam na kontroli u gin z moją nadżerką, a raczej już jej brakiem Wszystko ładnie się goi, także po 4 m-cach "postu" wreszcie mozemy...hmmm "digi digi' bo przez to wszystko to chodziłam rozdrażniona i ciągle wkurzona.
No to się będzie działo................... ...........

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
tak, oszalec mozna z tymi rozmiarowkami
niektore tez zakladam jej na 62 jeszcze
ale wiekszosc 68
a za chwile bede musiala szukac na 74 bo nie mam nic
Z dziecięcymi rozmiarówkami jest tak samo jak z tymi dla dorosły - trzeba mierzyć.

A u mnie dziś patriotyczny obiad - ziemniaczki, surówka z kiszonej kapusty i MIELONE!!!!!!!!!!

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 15:39   #766
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość

A u mnie dziś patriotyczny obiad - ziemniaczki, surówka z kiszonej kapusty i MIELONE!!!!!!!!!!
U mnie dzisiaj na obiad podobnie tylko zamiast mielonych bedzie rybka

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-07-29, 15:43   #767
aniaaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
(...)Dziękuję pięknie za pomoc i za wyrozumiałość
Jak masz do podrzucenia jakieś ciekawe chomiki to chętnie skorzystam, bo ostatnio też je namiętnie przeglądam i ściągam cudeńka jak chcesz to podrzucę, które mi wpadły w oko

A co do naleśniorów to super jest przepis guci właśnie składnikiem jest też woda mineralna
Nie ma za co wiesz ja też się jeszcze w takich "ustawowych" kwestiach nie czuję jak ryba w wodzie bo tego potrzeba czasu, teraz nie miałam styczności z tzw. "starszakami" więc ten temat też mi jest obcy, wiem tyle ile doczytałam, usłyszałam. Myślę, że jak każda z nas dostanie taką grupę to wtedy będziemy łebskie w tym zakresie

naleśniki gotowe, właśnie wiedziałam, że na wątku na pewno krążył przepis na naleśniki, ale nie wiedziałam czyjego autorstwa

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość

Jak się trochę ogarnę to nadrobię Was - widzę, że nie produkcja postów ani na chwilę nie zmalała, mam sporo czytania i napiszę jak było
cześć Baju koniecznie relacja i może jakieś fotencje
Stary 2011-07-29, 15:56   #768
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-07-29, 15:57   #769
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
U mnie dzisiaj na obiad podobnie tylko zamiast mielonych bedzie rybka
U mnie rybka nie przejdzie, że tak powiem fanami nie jesteśmy obydwoje.
Jak Ci idzie szukanie pracy?

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 16:00   #770
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
U mnie rybka nie przejdzie, że tak powiem fanami nie jesteśmy obydwoje.
Jak Ci idzie szukanie pracy?
Ja uwielbiam ryby Chociaz Mezul jak jak i Wy nie jest fanem raz na miesiac zje

Narazie cisza .. nikt sie nie odezwal .. dalej jestem u blizniakow do konca miesiaca az znajdzie kogos na moje miejsce

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-07-29, 16:00   #771
mona_ja
Wtajemniczenie

India ja sama mam inne schody niż podłoga i powiem szczerze że chciałam mieć jednolite ale się nie dało, a teraz wcale sie to nie gryzie. Schody mam jesionowe w naturalnym kolorze a podłoga zebrano 2 wersja u ciebie wcale nie jest zła, na pewno na żywo wygląda ciut inaczej, jak wam sie podoba to bierz te drugie

Baja witaj, pisz jak było!

Nasz Ślub 30.05.2009
mona_ja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 17:29   #772
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-07-29, 17:31   #773
baja_86
Zakorzenienie

Nadrobiłam stary wątek, został jeszcze ten.

Fajnie, że spotkanie śląskich wizażanek się udało Musiało być mega wesoło i głosno w tym lokalu

aniu piękne mieszkanko się zapowiada, bardzo duże

Na wakacjach było cudnie. Padało całą drogę do, ale jak byliśmy na miejscu się przejaśniło i wyszło słonko. W sobote też trochę padało, ale dużo spacerowaliśmy, za to od niedzieli do środy było dość ciepło i mogliśmy plażować. Opaliliśmy się cudnie, nigdy taka zjarana nie byłam. Mieszkaliśmy w pięknym pokoju blisko plaży- o to stronka ten pani, która wynajęła nam kwaterę w domu http://www.pobierowo-jest-ok.neostrada.pl/index.html
Niestety czwartek był deszczowy- przemokły mi doszczędnie buty podczas spaceru więc musiałam męża namówić na nowe Bo zabrałam tylko jedną parę balerinek, reszta to typowo letnie obuwie. Dziś w piątek też padało, ale cieszymy się, że 4 dni na 7 były słoneczne.
Wypoczeliśmy na maxa, polecam mieścinkę jest tam pięknie i pewnie wrócimy tam kiedyś.
Niestety nie wkleję zdjęć na forum, no chyba że do klubu, ale to potem, narazie cieszę się, że się wypakowałam i wyprałam jedną pralkę ciuchów. Na zgranie zdjęć przyjdzie pora

Lecę po kawkę i dalej nadrabiam
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-29, 18:04   #774
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Wg mnie słoje powinny się układać w tą samą stronę i dlatego wersja nr 1 wygląda najładniej. Ale to Twoja decyzja

Cytat:

My za Tobą też A przynajmniej ja
Fajnie, że pogoda w miarę dopisała no i że odpoczęłaś!
Stary 2011-07-29, 18:26   #775
kliwia
Zakorzenienie

agus lepiej kup wieksze z dlugim, zawsze podwiniesz rekaw i na dluzej starcza
zuza ma kurtke w rozmiarze eee na 9mcy wg metki, a chodzi w nij od urodzenia praktycznie. z wywinietymi rekawami. no teraz juz jej nie wywijam ale to taka ciepla, z uszami misiowymi na kapturze
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 18:32   #776
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Nadrobiłam stary wątek, został jeszcze ten.

Fajnie, że spotkanie śląskich wizażanek się udało Musiało być mega wesoło i głosno w tym lokalu

aniu piękne mieszkanko się zapowiada, bardzo duże

Na wakacjach było cudnie. Padało całą drogę do, ale jak byliśmy na miejscu się przejaśniło i wyszło słonko. W sobote też trochę padało, ale dużo spacerowaliśmy, za to od niedzieli do środy było dość ciepło i mogliśmy plażować. Opaliliśmy się cudnie, nigdy taka zjarana nie byłam. Mieszkaliśmy w pięknym pokoju blisko plaży- o to stronka ten pani, która wynajęła nam kwaterę w domu http://www.pobierowo-jest-ok.neostrada.pl/index.html
Niestety czwartek był deszczowy- przemokły mi doszczędnie buty podczas spaceru więc musiałam męża namówić na nowe Bo zabrałam tylko jedną parę balerinek, reszta to typowo letnie obuwie. Dziś w piątek też padało, ale cieszymy się, że 4 dni na 7 były słoneczne.
Wypoczeliśmy na maxa, polecam mieścinkę jest tam pięknie i pewnie wrócimy tam kiedyś.
Niestety nie wkleję zdjęć na forum, no chyba że do klubu, ale to potem, narazie cieszę się, że się wypakowałam i wyprałam jedną pralkę ciuchów. Na zgranie zdjęć przyjdzie pora

Lecę po kawkę i dalej nadrabiam
fajnie, że urlop się udał
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 18:33   #777
śliweńka
Zakorzenienie

jak już tak piszecie co miałyście na obiad to ja też napiszę że zrobiłam kurczaka z cukinią i papryką do tego ryż i sos czosnkowy
moje wszystkie obiady są gotowane w ilości dwudniowej by mieć co do pracy na drugi dzień
teraz wróciliśmy z TŻ z rowerów jechaliśmy przez pola bo TŻ chciał skróty znaleźć i jechaliśmy dość że pod górkę to jeszcze pod wiatr

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 19:05   #778
ktosia86
Zakorzenienie

A u nas dziś były ziemniaki i jajko sadzone, bo my w piątki jemy bezmięsne dania
Stary 2011-07-29, 21:38   #779
india83
Zakorzenienie

baja ale super, ze wakacje udane
moje w tym roku jakos tak bezndziejnie mineły, no coz czasem tak bywa

od kilku godzin pichce na jutrzejsza parapetowke... juz mam dosc
Stary 2011-07-30, 07:06   #780
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
A u nas dziś były ziemniaki i jajko sadzone, bo my w piątki jemy bezmięsne dania

to tak jak u nas

Cytat:
od kilku godzin pichce na jutrzejsza parapetowke... juz mam dosc
i jak ? ilu wkoncu gosci bedzie?

My wlasnie wrocilismy z kina a w drodze do domu jeszcze zlapalismy mandat takze mielismy mile zakonczenie wieczoru

Dzisiaj przyjezdzaja do nas znajomi a wieczorem idziemy na ognisko Milego weekendu wszystkim zycze

Olivia 2.07.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości