![]() |
#271 |
Przyczajenie
|
Dot.: Styczniowe dzieciaczki 2011:)
Dzień dobry,mój Nikodemek tylko raz usnął sam w łóżeczku i to jeszcze odkurzacz musiał być włączony,a tak to cały czas usypia mi na rękach i nie umiem go tego oduczyć.Próbowałam go usypiać w łóżeczku,męczyliśmy się 4 godziny,a i tak nie usnął. No i mam jeszcze problem z tym,że gdy mały widzi jak go się do łóżeczka niesie to wpada w histerię-zaczyna krzyczeć i płakać.Lekarz pediatra mi mówił,że mu to z czasem przejdzie,ale ja już jestem wykończona tym ciągłym usypianiem na rękach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#272 |
Raczkowanie
|
Mój mały dostaje smoczusia i pieluszkę,przytuli się do pieluszki i zasypia-sam,tak go nauczyliśmy.
![]() |
#273 |
Raczkowanie
|
Ja czasami moją małą też usypiam na rękach kiedy nie może zasnąć w ciągu dnia (w nocy nie ma problemu). Robię z niej naleśnika tzn. zawijam ją w kocyk tak, że tylko głowa jej wystaje i nie może ruszać rączkami. Zawsze pomaga - zasypia w ciągu 5 min.
Zaczynam tęsknić za czasem kiedy tylko leżała. Dziś sama stanęła na nóżkach w łóżeczku. A poza tym to tylko gdzie się da to się wspina - mała alpinistka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#274 |
Rozeznanie
|
hej!
moja mloda tez zasypia juz w lozeczku, dostaje pieluszke i misiaka-przytulaka (taka szmatke misia) karuzelka nad glowa gra i zasypia jakos ..czasem jeszcze ja pokolysze w lozeczku (sa zalozone plozy,ale staram sie ja od tego odzwyczaic) naprawde pomagaja jakies przytulaki tak zeby dziecko wtulilo sie w cos- moja to praktycznie zakrywa sobie cala buzie ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#275 |
Raczkowanie
|
OPIEKUNKA ZREZYGNOWAŁA-DO pracy muszę wrócic juz w poniedzialek-ah...tylko siąsc i płakac...
![]() |
#276 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sory dziewczyny ze sie Wam tak zale ale mam nadzieje ze jak to wszystko wyrzuce z siebie to bedzie mi lzej. Naprawdę cięzko jest byc samej caly czas-w sensie bez rodziny-jedyna osoba pomagajaca mi przy dziecko-procz tz-jest moja polozna-dobrze ze teraz mam WAS mamuśki ![]()
![]() |
![]() |
#278 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#280 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#281 |
Raczkowanie
|
Konczyna witam nowa mame na forum.
![]() Magda-lenka ciesze sie, ze wyjazd wakacyjny sie udal i ze pogoda dopisala. Moje kuzynki wrocily wczoraj z nad morza i narzekaja, ze pogody nie mialy, a dzieci nawet nie wiedza, ze byly nad morzem, bo sie nie kapaly - biedne. Moj maly zasypia sam w lozeczku od samego poczatku. Tak go nauczylam i mam nadzieje, ze mu sie nie odmieni. Daje mu pieluszke, czasami smoczka i zasypia wtulony w pieluszke. Zauwazylam, ze jak ma cieplutko kolo buzki to zasypia bardzo szybko. Aha i zawsze wlaczam mu konika. Musze sie Wam pochwalic, ze Tomkowi w niedziele przebil sie pierwszy zabek - lewa dolna jedynka. ![]() Agnieszka wspolczuje. Kurcze juz sie cieszylas, ze znalazlas kogos do opieki, a tu zonk!!! Popytaj wsrod znajomych moze znajdzie sie ktos inny. A dlaczego ta pani zrezygnowala ? Czasami trzeba sie wygadac, zeby ulzylo. Powodzenia w szukaniu niani, napewno sie ktos znajdzie na dniach. A na poczatek popros tesciowa, moze nie odmowi zajmowania sie wnukiem. Katz Twoja mala juz stoi ? Szybka i mocna jest. Moj Tomek jeszcze calkowicie dobrze nie siedzi, a do stania jeszcze troche chyba zejdzie. Dupsko wypina do gory, wiec chyba lada dzien zacznie raczkowac. A ja czekam na mojego tz - w piatek znow przylatuje na kolejny urlop do Polski. Musze Wam powiedziec, ze moj pierwszy @ po porodzie byl ok. Brzuch mnie nie bolal i trwalo to tylko 4 dni.
![]() |
#282 |
Raczkowanie
|
chyba znalazłam opiekunkę-ale wolę już się nie cieszyc.Mały jutro pojdzie do na niej na dwie godzinki,pojutrze na cztery a w poniedziałek normalnie juz na osiem-tyle ze na noc wiec pewnie to wszystko prześpi.O dziwo jak opiekunka wzieła go na ręce i wyszła na chwile do innego pomieszczenia to nie płakał-może cos z tego będzie...
![]() |
#283 |
Raczkowanie
|
Trzymam kciuki!
Kurcze, nasza mała to jednak artystka! Nie można jej z oka spuścić. Turla się po całym pokoju, włazi pod fotele, ławę, a nie daj Boże, kiedy zostawimy nasze kapcie na dywanie - od razu je dopada i je "zasysa"! Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-07-27 o 16:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziewczynki, napiszcie prosze jak mniej wiecej wyglada wasz zywieniowy plan dnia? ![]() Która z was karmi jeszcze piersią? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#286 | ||
Zadomowienie
|
[QUOTE=agnieszka0087;28368 195]
Cytat:
![]() Cytat:
W nocy nie je. Mój mały jest bardzo mobilny -pełza wszędzie-chyba rozłożę kojec ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#288 |
Raczkowanie
|
a my nie mamy planu dnia
![]() ![]()
![]() |
#289 |
Raczkowanie
|
ja juz wspominałam wcześniej-piersia karmiłąm tylko przez miesiac a pozniej juz weszlo mm.Teraz z tym karmieniem jest roznie bo wiadomo mleczka juz tylko nie pije.Srednio je co 5godz kaszki,po słoiczku wytrzymuje od 3do 4 godz.podam przykład:
6:00-śniadanie 240ml mleka 10:00-drugie śniadanie 210ml kaszki 15:00-obiadek 120g słoiczka (np potrawka warzywna z kurczakiem) 17 ![]() 20:00-kolacja 240mlmleka 1:00-karmienie nocne 210ml kaszki Między posiłkami oczywiście dostatnie dodatkowo jakiegos chrupka czy banana-bananka potrafi zjesc pół.Do tego całego jadłospisu dochodzi na dzien srednio tak 150ml herbatki-najbardziej lubi tą z kopru włoskiego bo jest orzezwiająca. Mój mały dzis od 8:30 u opiekunki-miał byc dzis u niej tylko 2godz ale opiekunka zadzwoniła o 10:30 i powiedziała ze mały jest grzeczny,wogóle nie placze,cały czas sie smieje i ze moze u niej zostac dzis dłuzej-do 12-zeby sie bardziej przyzwyczaił a wiec jade po niego za 50minut-czuję taki smutek,zal-do samej siebie i wielka tesknote.caly czas chodze i truje mojemu tz "groszek na pewno placze"-daj Boże zeby było tak jak opiekunka mówiła!!!
![]() |
#290 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Zamiast się smucić, ciesz się, że mały zadowolony z opiekunki ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#291 |
Przyczajenie
|
Hej,nasz plan żywienia wygląda tak:godz.6:00 mleko około 200ml.,9:30-10.00 jogurcik lub owoce ze słoiczka,12:30 mleko 200ml,16:00 obiadek około 200gram,19:00 mleko około 200ml i 23:00 mleko 200ml.W najbliższym czasie wybieramy się na wakacje no i podróż autem będzie trwała około 10 godzin,czy któraś z mam była już w takiej sytuacji?obawiam się,że mały będzie niespokojny i nie bardzo wiem jak będę mogła temu zapobiec.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#292 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
"Powiem" Ci, że jak jechaliśmy w nocy to było super ale w dzień-masakra.A gdzie jedziecie-jeśli mogę spytac? ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- magda-lenka dziwne...kaszka jest syta więc powinna dłużej po niej wytrzymac-dwie godzinki to mało-a może ten cycuś to nie jest kwestia głodu tylko przyzwyczajenia???A jaką kaszkę dajesz i ile ml?
![]() |
![]() |
#293 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jak z dzieckiem próbowaliśmy jechać w góry w dzień to skończyło się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#294 |
Raczkowanie
|
w sumie to prawie nie karmię
![]() ![]() Karolek jest tak nieprzewidywalny że ciężko byłoby nam ustalić plan karmienia, dlatego też karmię go jak widzę że zgłodniał ![]()
![]() |
#295 |
Raczkowanie
|
Ja tez jeszcze karmie piersia, ale widze, ze juz mam coraz mniej pokarmu.
U mnie plan karmienia wyglada tak: 5 rano - cyc, 8-9 - cyc, 12 - zupka 160g, 15 - cyc, 18 -cyc, 20 - mm z kaszka (raz wiecej, raz mniej) Maly dostaje tez owoce - ostatnio uwielbia banany i brzoskwinie, chrupki kukurydziane, soczki. I ok 24 daje mu kolejna flaszke na noc z koszka i wytrzymuje do 5.
![]() |
#296 |
Raczkowanie
|
Czyli wygląda na to, że chyba ja tylko karmię piersią. Ooo, właśnie zauważyłam post Miszi.
Agnieszka, wydaje mi się, że faktycznie mała tęskni za cycem i dlatego 2 godziny po kaszce ma ochotę na mleczko ![]() ![]() ![]() Edytowane przez magda-lenka* Czas edycji: 2011-07-28 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#297 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#298 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#299 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#300 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mój mały to bez smoczusia nigdzie się nie ruszy-ja nie wiem jak to bedzie wygladac jak przyjdzie czas odlozenia go w niepamiec
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.