|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Ty mnie tak nie caluj tylko dalabys lepiej to prince polo na ktore mam ochote
---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- kochana smiesznie to napisane jest ale nieokoi mnie to Ws ze tak duza intensywnosc co to jest to Ws?? no i przy toksoplazmozie masz podwyzszone jednak w IgG to tak jakby oznaczalo to ze przeszlas toksoplazmoze... podobno wielu z nas przechodzi i nawet nie wie. no i kontrola obok Ws czyli ze musisz powtorzyc moze? wzrost IgM swiadczy o ostrym stanie zapalnym najlepiej jak zobaczy to lekarz
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-07-29 o 18:09 |
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a do lekarza idę za tydzień.
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-07-29 o 18:15 |
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i przy tym taka duza intensywnosc ?
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
karolca chyba Ci nie pomogę, bo ja swoje wyniki w zupełnie innej postaci dostanę, a odbiore je dopiero w poniedziałek
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem ta rubryczka z klasa oznacza po prostu ujemne / dodatnie. Dodatnie zaznaczone jako plus a ujemne jako zero. Nic innego nie jestem w stanie wykminic... wiec idac moim tropem masz : tokso igg dodatnie, igm ujemne cyto igg dodatnie igm ujemne rozyczka igg dodatnie igm ujemne hsv 1 igg dodatnie igm ujemne hsv 2 igg ujemne igm ujemne a co to kontrola ws jest to nie mam pojecia.... moge sie mylic, bo jak mowie nigdy sie z czyms takim nie spotkalam i wolalabym zebys pokazala wyniki lekarzowi dla pewnosci nie umiem tez rozkminic o co chodzi z ta intensywnoscia
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- lekarza mam za tydzień Nawet moja mama, która pół życia przepracowała w szpitalu nie wie jak to wszystko zinterpretować ![]() Dziwne to laboratorium. Teraz już tam też mają nieczynne, ale może jutro rano tam podjadę aby ktoś rzucił okiem. Bo chyba wiedzą co robią, nie?
|
|
#1087 | |||
|
Zakorzenienie
|
Acha Karolca, jesli chodzi o to czy mialas czy nie to juz pisze :
toksoplazmoza : Cytat:
cytomegalia : Cytat:
---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na wirusa opryszczki wargowej też chorowałam (póki co od kilku lat daje mi spokój). No nic, poczekam na jutro (szkoda, że nigdzie w pobliżu nie mam jakiegoś szpitala, gdzie ktoś mógłby zerknąć na wyniki )---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ---------- Byłam na stronie producenta testów http://www.euroimmun.pl/index.php?id=1337&L=0 i są tylko te 4 choroby (w tym dwie odmiany HSV).
|
|
#1089 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
intensywnosci to wydaje mi sie ze ilosc p/cial moze...czyli albo ma czegos jeden plus albo ma 5 plusow na cos...tak mi sie wydaje Cytat:
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tż niema w pracy ![]() i nie ma kto mi isc do sklepu ![]() ![]() tez macie takie kłucia w macicy? mi niospa nie pomogła. tzn na chwile tak, ale zdrzemnełam sie i jak wstałam to znowu mnie kłuje.
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Już chyba wiem co ta 'kontrola (ws)' oznacza - ilość użytych przeciwciał (co w przypadku IgG się zgadza, a w przypadku IgM wcale nie musi wyjść tak dużo skoro wyniki ujemne).
prince_polo, tak, czasami boli ![]() ja nie biorę nic na ból, nawet apapu na głowę, która boli mnie ostatnio b.często.
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Mam na imię Agnieszka, 26 lat i około 13 marca zostanę mamą. Choć jeszcze w to nie wierzę.
Prawie od samego początku podczytuję Wasze radości i wątpliwości i jestem szczęśliwa, że nie ja jedna tak się czuję. 27 lipca byłam u gina: serduszko bije, a moje maleństwo ma 1,08 cm. Bardzo chciałabym urodzić synka, a mój TŻ nie chce o tym słyszeć, bo on chce córkę (zaczynam się o niego martwić ). O żadnych problemach z maluszkiem nie myślę wcale, mimo że do 6 t. c. pracowałam w szkodliwych warunkach w laboratorium chemicznym. Grunt to pozytywne myślenie! |
|
|
|
#1093 |
|
MBZ♥
|
heJ
![]() gratuluję udanych wizyt i zdjęć Bąbelków witam Nowe Mamy nie nadrobię dziś bo za dużo emocji ![]() właśnie wróciliśmy szkoda, że tak zleciało ale odpoczęliśmy, akumulatory naładowane![]() niecierpię pakowania i rozpakowywania Mąż nastawił pranie i poszedł do sklepu po kolację![]() mieliśmy przygodę podczas powrotu-facet nie zachował ostrożności na skrzyżowaniu i na czerwonym świetle uderzyl w nas-auta się toczyły także na początku myśleliśmy że auto nam zgasło bo autem szarpnęło. na szczęście nic się nikomu nie stało, pokiereszowany zderzak tylko. wizytę mam w poniedziałek, dzwoniłam do lekarza-dokładnie wypytał co i jak i jakbym zauważyła coś niepokojącego to mam dzwonić o każdej porze. moja Przyjaciółka, która jest także w ciąży-idziemy łeb w łeb tygodniami wczoraj na wizycie dowiedziała się, że teraz Serca ma 3 cudna wiadomość cały czas mi się mordka cieszy![]()
|
|
|
|
#1094 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
chcę się pochwalić , że widziałam dzisiaj Moje Maleństwo i słyszałam jak mocno i szybciutko bije te maleńkie serduszko najpiękniejszy dźwięk na świecie a dlaczego mnie nie ma na liście , tej która jest na początku wątku? baaardzo bym chciała tam być proszę, zapiszcie mnie Agnieszka, lat 31 , termin porodu ustalony przez lekarza 16 marzec pozdrawiam cieplutko |
|
|
|
#1095 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() witaj ![]() przygody z podroza rzeczywiscie niezbyt mile ale wazne ze nic nikomu sie nie stalo a z kolezanka fajna sprawa razem rowniutko zajsc w ciaze ![]() ja w poprzedniej ciazy przechodzilam tez razem z kolezanka ale ona miesiac pozniej zaszla ![]() Cytat:
![]() a beda piekniejsze...pierwszy placz, pierwsze kocham Cie mamusiu itd.... ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
|
|
#1096 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
u mnie jest duze prawdopodobienstwo Ale chyba raczje mnie to omineło... Chociaz nigdy nic niewiadomo
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
brzuszek mnie boli
za tydzien ide po wyniki i na usg mam nadzieje ze bedzie ok...
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
tak mnie głowa boli pół dnia, że jednak wzięłam jeden apap. Nie idzie wytrzymać już
|
#1099 |
|
MBZ♥
|
Aguśka
![]() Agabi cudne uczucie ![]() a co to będzie dalej ![]() Princesko u nas też jest możliwość, bo w rodzinie Męża jest kilka przypadków narazie wg usg jest jedno Serduszko![]() Cytrynko, a brałaś nospę?trzymam kciuki ![]() Karo mój lekarz mówi, że jak dokucza bardzo ból głowy to żeby wziąść apap. po co się męczyć i jeszcze nie daj boże jakby mialo się w migrenę przerodzić ![]() mnie już te mdłości dobijają:/ jeszcze dziś byłam dentysty bo mi plomba wypadła, dałam radę bez znieczulenia w nagrodę chcę kalosze
|
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiscie ze wzielam nospe ale martwia mie te bole
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
BYou, na migrenę na szczęście dawno nie cierpiałam (w ciągu ostatnich 4 lat po antykoncepcyjnych miałam może ze 3 napady). Od około roku podczas zwykłego bólu starałam się ograniczać przeciwbólowe
![]() Wiem, że apap jest bezpieczny i jedna tabletka nie zaszkodzi ![]() Cytrynka, jesli martwią cię bóle, skonsultuj to z lekarzem. Mnie pobolewają jajniki, czasem mam uczucie łaskotania w macicy od środka a czasem mam takie silniejsze bóle podobne do okresowych (średnio raz dziennie, jak niewygodnie siedzę). Boję się nocy, boję się, że znowu nie będę mogła zasnąć i będę się wierciła a rano będzie mi niedobrze (biorę leki na wymioty [mammarin]). Ehh...
|
#1102 |
|
MBZ♥
|
Cytrynko wiem, że się martwisz. zadzwoń rano do swojego lekarza
![]() może to być rozciąganie macicy-więzadeł, ale jeśli ból budzi Twój niepokój to wizyta rozwieje Twoje obawy. jeśli coś się dzieje-ale wierzę, że nie-to lekarz będzie mógł zareagować przez podanie leków ![]() Karo to trzymam kciuki żeby ból przeszedł ![]() ja brałam tabletkę przeciwbólową odrazu przy bólu głowy bo jak się rozkręciło to łącznie ze światłowstrętem i wymiotami także wolałam nie ryzykować. teraz odpukać nie bolała już od pół roku ![]() co do mdłości rano to przed wstaniem muszę coś zjeść małego i chwilkę odczekać
Edytowane przez BYou Czas edycji: 2011-07-29 o 22:14 Powód: dopisek |
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie mdłości biorą (z lekkimi zawrotami) jeszcze zanim wyjdę z łóżka lub zanim usiądę. Tak więc nawet poranne leżenie i dochodzenie do siebie zajmuje mi od trzech dni nawet 2 godziny. Jednak mdłości tak bardzo mnie nie męczą jak bezsenność. Wiem, że spać muszę, ale co to za spanie, skoro jak zasnę, to budzę się po dwóch-trzech godzinach i dalej już nie mogę? Kładę się spać 22-23, zasypiam około północy lub koło pierwszej, budzę się o trzeciej i do piątej nie śpię. Zasypiam koło szóstej i wtedy śpię do 8. w porywach do 9 i tak jest codziennie Mam nadzieję, że lekarz mi pomoże, bo się wykończę. Potem w ciągu dnia nic mi się nie chce i w ogóle.
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane mnie tez mecza nudnosci, ciagle mnie mdli mam wrazenie ze zwroce co zjadlam...
A poza tym mam duzy apetyt a z drugiej strony nie moge za duzo jesc... czytalam swoj pamietnik ciazowy i wyczytalam ze nudnosci meczyly mnie do konca 3 m-ca ![]() brzuch tez ciagle mnie pobolewa, kluje (ale to normalne macica rozkurcza sie, rozciaga) poza tym ciagle chce mi sie spac, wrzucilam razem z synem pranie do pralki ale juz nie mialam sily go wieszac ![]() dzwonilam przed chwilka do mamy ze musi przyjechac i u mnie zamieszkac bo nie daje rade po prostu nie mam sily na nic musi mi pomoc w domu i przy malym...ja bym z checia ciagle lezala... ![]() Ale pocieszmy sie ze taka meczarnia do konca I trymestru...
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A siostra jest dziwna. pocieszające jest to, że wszystkie idziemy równo
|
|
#1107 |
|
MBZ♥
|
oj Karo to rzeczywiście męczarnia.
ja śpię normalnie tylko budzę się na siku ale idę z zamkniętymi oczami i zasypiam potem odrazu. mnie kiedyś męczyła bezsenność jak Mąż był na wyjeździe.udawało się zasnąć jak przeczytałam kilkanaście strony encyklopedii matematycznej i tak nic nie rozumiałam.Aguśka u mnie dobrze, że Mąż przejął obowiązki domowe bo byśmy chyba brudem zarośli. ja tylko gotuję a tak to mam mega lenia. Ty przy Filipku to pewnie za wiele się nie naodpoczywasz? |
|
|
|
#1108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiem o czym mowie, bo wlasciwie moge liczyc tylko na mame, ktora tez pracuje, jednak nie fizycznie wiec ma troche sily, ale to dojezdzanie codziennie tez nie chce jej zameczac, ona tez ma prawo byc zmeczona. Ale doszlam juz do tego etapu (mimo iz jestem cholerna pedantka) ze jednak czasem trzeba sobie odpuscic i trudno, niech sie wali, nie wszystko za wszelka cene. W chwili obecnej mam dosc spora warstwe kurzu na meblach (a mam czarne wiec widac) ale mam to w d*** ![]() a jak ktos mnie odwiedzi to chyba nie przychodzi ogladac mieszkania tylko do mnie prawda? ![]() no wiadomo ze dzieckiem musze sie zajac, po kapieli usprzatnac, butelki musze pomyc, poprasowac ubranka synkowi, poukladac do szafy, (no chyba ze przybedzie mama to juz jej zostawiam cala sterte prasowania)... ale staram sie ograniczac do niezbednego minimum.. nauczyla mnie tego moja praca po 12 godz na oddziale neurochirurgii gdzie po dyzurach dziennych i nocnych padam nie mam sily nawet przytulic synka pobwic sie z nim, poza tym nie mam sily na ogarninie domu, robie to pobieznie a gdy mam wiecej wolnego biore sie za dokladniejsze sprzatanie, bo wiadomo ze trzeba.. a juz nie mowie o zrobieniu czegos dla siebie. Jak czasem wracam po 12godz dyzurze do domu, utyrana bo caly dzien na nogach w pracy bz odpoczynku bo pacjenci wiekszosc lezaca jak roslinki i wracam a maz zostawia mi chalupe jakby huragan przeszedl to odechciewa mi sie wszystkiego. Wiec jak juz pisalam kiedys wczesniej, po prostu nauczylam go tego ze musi mi pomagac bo ja kiedys strace przytomnosc ze zmeczenia. No i jakos mozolnie ale mi pomaga oczywiscie nie wliczam w to sprzatania bo to dla niego cos nie do ogarniecia ale synkiem sie zajmie, ugotuje wiec to juz duzo. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Cytat:
![]() mysle ze wiele zalezy od tego jak byli wychowani w domu, moja tesciowa wogole nie gonila swoich synow(maz ma brata) do sprzatania, oni mielei zawsze straszny balagn w domu i to teraz przenosza do wlasnych domow. Ale np nauczyla go gotowania i ugotuje wszystko i to sto razy lepiej ode mnie ![]() przy Filipku rzeczywiscie malo wypoczywam ciagle jest cos do zrobienia w domku, jedynie wieczorem jak juz go poloze spac to moge zajac sie soba no i troche jak spi w dzien t tez, ale wtedywiadomo obiad robie, ogarniam chalupe po zabawach porannych i tak schodzi
|
|
#1109 |
|
MBZ♥
|
Aguśka jesteś pielęgniarką?podziwiam
![]() masz rację, że wiele zalezy od wzorców z domu wyniesionych ![]() mam nadzieję, że Mąż "ogarnie" kwestię, że samo się nie sprząta i pomoże Ci ![]() no i przy Filipku jesteś na dyżurze nonstop
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi to mowic...bo mimo iz kocham swoj zawod jednak tak mi daje w kosc ta praca, ze kregoslup mam juz schorowany a mam 28 lat, psychika mi siadla, bo widze jak mlodzi ludzie umieraja i wogole praca przy umierajacych jest okropna a jak widzisz jak dziewczyna w naszym wieku pogarsza sie z dnia na dzien a Ty nic nie mozesz zrobic w ona patrzy Ci sie w oczy i czuje to po prostu nic tylko wyc...a potem przychodzisz na nast dyzur i dowiadujesz sie ze zmarla a miala 3 letnie dziecko to odechciewa sie zyc i zastanawiasz sie nad sensem wszystkiego... potem placze w domu ze zycie jest nie w porzadku... albo reanimuje mloda dziewczyne ktora ma paromiesieczne dziecko (a wiem to z stad ze z nia normalnie rozmawialam przed momentem a za chwile jest sina) no wiec co tu duzo mowic... dzwiganie roznych pacjentow nawet stukilowych we dwie (bo czesto mamy podwojne dyzury) ciagle, latanie pod sufitem, bo ciagle chorzy potrzebuja naszej pomocy, wyzywanie nas przez lekarzy, ciagly jakis ochrzan ze to czy tamto jeszcze nie zrobione, rodziny tez maja do nas pretensje a my mamy tylko dwie pary rak i dwie pary nog jak jestesmy we dwie. A dokumentacji i papierkow tyle ze cos niesamowitego na takim oddziale nie wiem po co ![]() A poza tym mam chorych nielogicznych bo u mnie operuje sie glowy (guzy mozgu, tetniaki, krwiaki) i np taki nielogiczny pacjent podczas dyzuru wyrywa sobie pare razy pod rzad np wenflon albo cewnik a my ciagle musimy mu spowrotem zakladac to taka zabawa w kotka imyszke tylko ze jak to sie dzieje na nocy to chce mi sie wyc bo nie mam po prostu sily chodzic co 5 minut do tego nielogicznego chorego jak sa tez inni chorzy (a jest ich 40)no bo wiadomo ciagle tez dzwonia bo ich boli, bo chca pic bo trzeba ich przewrocic na drugi bok, bo kroplowka, bo kupa, bo basen... I my sobie zdajemy sprawe z tego ze to sa chorzy ludzie ale nie mamy dla nich czasu i sily, jest nas za malo a pracy i obowiazkow coraz wiecej ale co taki polityk z rzadu bedzie o tym wiedzial, jak on kladzie sie do szpitala to ma osobista pielegniarke wiec co tu duzo mowic...moze ten opis mojego zawodu wyglada nizbyt pieknie ale taka jest prawda. Oczywiscie sa oddzialy lekkie gdzie pielegniarki siedza i pija kawe caly dyzur albo graja w pasjansa, wiem bo u mnie w szpitalu tak maja a zarabiaja tyle samo co my i maja wielkie pretensje jak cokolwiek sie od nich chce. teraz jestem na L4 ale po porodzie zmieniam prace, niestety u mnie w szpitalu przejscie na lzejszy oddzial jest niemozliwoscia musze sie stamtad zwolnic. ![]() ale juz podjelam decyzje bo zbyt mocno na tym cierpie ja i moja rodzina.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-07-29 o 23:12 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:11.

i przy tym taka duza intensywnosc ?
nie umiem tez rozkminic o co chodzi z ta intensywnoscia 

Mąż nastawił pranie i poszedł do sklepu po kolację
baaardzo bym chciała tam być
za tydzien ide po wyniki i na usg mam nadzieje ze bedzie ok...