|
|
#4171 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Dot.: Krakowianki - wybiła część XII!
Ja kiedyś nie miałam z tym problemu, potem mi się tak porobiło, może dlatego, że tych słów nie używałam...
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
Włos się na głowie jeży od tego, co piszecie
![]() Nie wyobrażam sobie nie słyszeć tych słów od rodziny, nie być przytulaną i głaskaną słowem. Nie wyobrażam sobie, bym sama miała utrzymywać dystans i nie przytulać czy to mamy, czy siostry. I tu nawet nie chodzi o wylewność - ale zdrowe podejście i zrozumienie ludzkiej potrzeby akceptacji, opieki, miłości. Wieje chłodem od Waszych wypowiedzi.
|
|
#4173 |
|
Pani Buka
|
oj no od razu chłodem
chociaż nie ukrywam, że moje relacje z rodziną się poprawiły odkąd nie jestem w domu okrągły rok. z mamą zawsze było dobrze, ale tata dopiero niedawno był w stanie zdobyć się na wyznania w stylu, że mu mnie brakuje nie wspominając o tym, że przestałam się żreć z siostrą ![]() ale "kocham cię" wypowiadane w filmach amerykańskich przez rodziców do dzieci itp. przy każdej okazji wydawało mi się zawsze sztuczne, bez większej wartości...
|
#4174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nad taką wycieczką właśnie się zastanawiam no i obowiązkowo muszę zobaczyć Tunis i Kartaginę ![]() Bardzo się cieszę, bo to pierwsze takie moje wakacje, nigdy wcześniej nie mogłam sobie na to pozwolić... No i pierwszy raz polecę samolotem mam nadzieję, że przeżyję ![]() Cytat:
U mnie w domu normalne jest to, że przytulam, całuję i mówię "kocham Cię" do mamy czy sióstr, tak samo zresztą z babciami i dziadkiem. Jeśli chodzi o związki damsko-męskie to "kocham" mówię dopiero gdy naprawdę to czuję, natomiast później po pierwszym takim wyznaniu lubię dość często to mówić. Poza tym potrzebuję, żeby mój mężczyzna okazywał mi swoje uczucie również słownie.
|
|
#4175 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja zawsze wprost mówię, wszyscy faceci uważali mnie za oziębłą i niedostępną
Ale w sume wolę mieć przekonanie o byciu potrzebną, o tym że komuś na mnie zalezy, że chce się o nie troszyć, niż co chwilę jak to mnie kocha. jak byłam dzieckiem, to często to mówiłam rodzicom, moi rodzice tez nie mają przy mnie oporu zadac sobie takiego pytania, ale w sumie nie są to dla mnie słowa, które mówi się drugiemu człowiekowi "ot tak". Jak ktos przeszedł jak moja przyjaciółka jedna czy druga ze mną różnorakie moje wzloty czy upadki, to już inna sprawa, mówię, czasami tak po prostu z siebie
|
#4176 |
|
Zakorzenienie
|
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4178 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, będę robić zamówienie z helfów. Czy jest ktoś chętny?
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Otóż to
Ja ostatnio pod wpływem nagłego impulsu, nagłego strachu 'a gdyby tak coś im się teraz stało?' napisałam sms osobno do mamy i taty, że ich kocham. Mama odpisała, że oni mnie też, a tata zapytał skąd ten nagły przypływ uczuć ![]() Teraz przyjechałam na pseudo urlop i od progu złapałam każdego i wycałowałam. To jest naturalne. ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:17 ---------- Cytat:
|
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Ja słyszałam kocham cię może 2x w swoim życiu od rodziców. Przytulana w chwilach słabości też nie byłam, częściej to ja przytulałam.
|
#4181 |
|
Konto usunięte
|
W sumie ciekawa sprawa z tymi relacjami, o których rozmawiacie. Moi rodzice nigdy nie okazywali mi jakieś czułości, nigdy mnie nie przytulali, nigdy nie mówili, że mnie kochają. Od mamy usłyszałam to może z 3-4 razy w życiu, od taty nigdy. Myślę, że to przez to nie lubię kontaktu fizycznego. Krępuje mnie całowanie się z koleżanką w policzek, nie mogę znieść jak obcy ludzie trącają mnie na ulicy czy w środkach komunikacji miejskiej, przeszkadza mi jak rozmówcy mnie dotykają. Do pierwszych kontaktów fizycznych z facetem też długo dojrzewałam.
|
|
|
|
#4182 |
|
Zakorzenienie
|
Ja akurat witam się całusem w policzek ze znajomymi, ale obcych ludzi zbyt blisko siebie nie znoszę...
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mieszkałam z mamą i ojczymem, też nie było przytulania i wyznań. Tak naprawdę otwarcie mówiłyśmy sobie o naszych uczuciach z moją zmarłą babcią. To dzięki niej potrafie powiedzieć TŻ, że kocham, i być koło niego blisko. Ale jeśli mnie zrani - potrafię tego nie mówić naprawdę bardzo dlugo, i tak samo unikać kontaktu fizycznego.
Uwielbiam przytulać i całować moją maleńką siostrę. Więc wiem, że między mną i moimi dziećmi będzie kiedyś inaczej niż miedzy mną a moją mamą ![]() A ludzi lubię
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B 14.05.2017 Bruno
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się boję jak to będzie, bo chyba nie jestem zdolna do miłości. Mam tak beznadziejny przykład, że boję się nawet być z kimś, bo nie umiem i obawiam się, że spełnią się moje najczarniejsze scenariusze. Dlatego jestem sama, dlatego jestem niedostępna i dlatego jestem nieśmiała (znowu dzisiaj był kurier, zna nawet moje imię i nazwisko na pamięć i co z tego, że się uśmiecha, skoro ja nie umiem tego wykorzystać, on w sumie też... I niestety widziałam go po raz ostatni pewnie, bo przenoszę się do drugiej siedziby firmy, gdzie on nie jeździ.)
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam znajomą na studiach, dla której dotyk to normalna sprawa w każdej sytuacji, np. mówi coś i drapnie po skórze, poklepie, pogłaska. Mam ochotę wtedy ją odepchnąć mocno ode mnie (może taka reakcja bierze się stąd, że po prostu nie przepadam za nią ). |
|
|
|
|
#4186 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Ja dotyk wykluczam, poza przypadkami bliskich znajomych/przyjaciół...
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
W poniedziałek będą wkladki żelowe do butów w Lidlu.. http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_20456.htm
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam z Compeed, nie omieszkam ich wypróbować na wesele
I planuję zrobić na głowie waterfall french braid, nawet mi raz wyszło
|
#4189 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, smutne to, co piszecie... U mnie w domu niby nie ma nadmiernej czułości, ale rodzice mówią mi że mnie kochają choćbym niewiadomo co robiła (zwłaszcza jak jestem na jakimś zakręcie), jak jest mi źle i to widzą to mnie przytulą... Mimo że wcale kolorowo nie jest... Nie wyobrażam sobie nie czuć takiego wsparcia od rodziny, nie słyszeć tego...
Tak samo w związku, potrzebuję słuchać o uczuciach, jak nie słyszę to momentalnie robię się niepewna, nieufna, podejrzliwa, szukam powodu co mogło się stać, co jest nie tak... ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- Ale się dziś wkurzyłam, chciałam wybrać kasę z karty kredytowej, i mi zablokowało - zły pin Wkurzonam nieludzko na głupi bank
|
#4191 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jak czytałam hard to się zastanawiałam co ten facet takiego zrobił, w końcu tylko 4 dni się nie odzywał, co w tym złego Przecież nie są "po słowie" ?A co do "kocham cię" - http://www.youtube.com/watch?v=OnYQvxrNTUQ Ja myślę że wystarczy powiedzieć raz ![]() Mal widziałaś te: http://fabryka-kolczyka.pl/produkt-661.html Ta to dopiero podobna
Jestem grze*na. Edytowane przez lalaith Czas edycji: 2011-07-29 o 20:33 |
|
|
|
|
#4193 |
|
Nie depcze krokusów
|
Lalaith - strach się bać
|
|
#4194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4196 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czlowiek wtedy tez ma inne podejscie do kontaktow z innymi ludzmi, w tym do sposobu witania sie...Ja o dziwo czesciej daje buziaka na powitanie kumplom...
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Nie depcze krokusów
|
U mnie jeszcze w liceum był taki zwyczaj, mi to obojętne. Najbardziej lubię obcałowywać chłopaków koleżanek
|
|
#4198 |
|
Wtajemniczenie
|
Takich z 2-3 dniowym zarostem
|
|
|
|
#4199 |
|
Pani Buka
|
ja też się z tym spotkałam już w liceum, pod koniec gimnazjum nawet. witam się przytuleniem lub buziakiem w policzek z kilkoma najlepszymi koleżankami i kolegami, których teraz rzadko widuję. ale spotkałam się z mało komfortową sytuacją, gdy witać się ze mną w ten sposób chciała nowo poznana osoba albo ktoś kogo znam ledwo-ledwo
kiedyś idę z koleżanką ulicą i spotkałyśmy jej znajomą (z którą ja zamieniłam parę słów w życiu) z chłopakiem. dziewczyna buzi-buzi i do mnie, i do niej, a najlepiej że jej chłopak którego pierwszy raz na oczy widziałam też chciał się do mnie przystawić, to ja wyciągnęłam szybko rękę a taka tolerancja na kontakt fizyczny z innymi ludźmi to też sprawa indywidualna. mam koleżankę, która nie ma problemu z przytulaniem, obejmowaniem czy siadaniem na kolanach różnym ludziom, także kolegom ja sobie na to nie pozwalam jeśli kogoś dobrze nie znam, a wiele rzeczy które dla niej są 'normalne' ja rezerwuję tylko dla swojego faceta.
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam 4 grupony z YR
po tym jak byłam w salonie i się dowiedziałam że nie ma ograniczen w promocjachMalla jakaś Ty piękna |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.

chociaż nie ukrywam, że moje relacje z rodziną się poprawiły odkąd nie jestem w domu okrągły rok. z mamą zawsze było dobrze, ale tata dopiero niedawno był w stanie zdobyć się na wyznania w stylu, że mu mnie brakuje 

jest takie polskie biuro podróży, które urzęduje tam na miejscu i organizują te wycieczki dla Polaków, są przerewelacyjne -
mam nadzieję, że przeżyję

).

Przecież nie są "po słowie"
?