Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-29, 21:03   #3151
bzyczka1
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

widzę że nie ja jedna jeszcze u gina nie byłam jakoś mi nie po drodze do poradni by spędzic tam pół dnia

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 21:08   #3152
martynka89
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Grazin biore te same tabsy

Aga_pe nie plakusiaj !!!

anula jak faktycznie podejrzewasz krew to zadzwon

Moje dziecko spi w lozeczku wykapane
Kurcze... oby nie potraktowal to jako drzemki

ja odpuscilam sobie dzisiejsze karmienie i... pije drinka dietetycznego, bo krwawa mary [ale cos mi nie idzie]

---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

prosze sie przyznac kto ma na imie EWA?
oprocz Eve oczywiscie
Dajesz Antosiowi pieluszke tetrowa do spania? Moja mala spi z pielucha i jak sie przebudza to jej przykladam ta pieluche do buzki i spowrotem od razu zasypia.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 21:31   #3153
matallewar
Zakorzenienie

A czasem zosiaaa nie ma na imię Ewa?

Zgłupiałam do końca. Chciałam po kąpieli dać mm.
E. darł się w niebo głosy, bo głodny...
,,,i pluł butlą...
...więc spróbowałam dać UU...
...przyssał się na ok. 15 minut lekko tylko wierzgając
Teraz zasnął u mnie na rączkach...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 21:31   #3154
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!

dziekuje za porady, zadzwonilam do mojego TZ cioci w Pl jest pediatra i opowiedzialam cala sprawe, dodatkowo zmierzylam malej temp w pupce i miala 37.7!! to juz sie na maxa zestrachalam, ale podobno w taki ukrop to normalne, bo u nas dalej mimo wieczora 30 stopni!

ciocia powiedziala, zeby podac dicoflor wieczorkiem i obserwowac czy dziecko placze i czy nei wymiotuje, a zwymiotowala dzisiaj troche z takim mega ulaniem, ale u niej to normalne, zawsze tak miala i miala badania krwi i bylo ok....
powiedziala, ze taki galaretowaty sluz jest oznaka infekcji bakteryjnej najczesciej i jak jest tak goraco to normalne, ale zeby obserwowac bo jak nastepna kupka taka bedzie to do lekarza.
i pytala czy Zoska robila takie galaretowate kupki wczesniej, a ona robila ale ja myslalam, ze to normalne! bo robila tak po tym zageszczaczu i tym leku na refluks ale juz jej nie podaje i nie robila juz takich potem, a ciocia TZta powiedziala, ze to moze byc wydma jelitowa czy cos takiego, ze to chirurgicznie sie usuwa ale dziecko by wtedy wylo np 2 godziny bez przerwy, a ja sie da uspokoic przeciez.
no wiec czekam na poranna kupke z nerwem i mam nadzieje, ze temp nie skoczy.

DZIEKUJE WAM ZA WSPARCIE, wiem ze ja panikara jestem, ale ja jako dziecko mialam tyle przypadlosci strasznych ze sie od razu boje jak cos takiego widze

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Dajesz Antosiowi pieluszke tetrowa do spania? Moja mala spi z pielucha i jak sie przebudza to jej przykladam ta pieluche do buzki i spowrotem od razu zasypia.
moja Zosienka tez zasypia z pieluszka , woli pieluszke niz smoka4
Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
czemu Ci nie dał innych?
ja dostałam cerazette
odleciał
ale przez dzien spal mało wioec zmeczony
ja tez uzywam cerazette, moja tez spala w dzien godzine oraz pol i 40 minut wiec tez padla i nawet nie bylo duzo bardzo rzucania przy karmieniu wieczormnym

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
ja nie biorę tabletek, jakoś nie chce ....
kilka dziewczyn pisało że miały plamienia w trakcie brania
ja mialam na poczatku a teraz nic...
Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
ty
my dzisiaj zaliczyliśmy spacer
który zakończył się po 10 minutach
mały tak wył że pani mijająca nas na rowerze po drugiej stronie ulicy, pytała mnie czy to moje dzieciątko tak głośno płacze a niby kogo miało płakać jak innego wózka w zasięgu wzroku nigdzie nie było
w niedziele chrzest już się boję co to będzie
oj oj trzymamy kciuki za chrzest

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dzięki Spice
Poczytałam i dalej się waham, bo opinie nieciekawe Czy tylko ja biorę takie tabletki na całym forum?? Jak Wy się zabezpieczacie dziewczyny? U nas gumka odpada (teraz byliśmy zmuszeni), bo ani ja ani Tż jej nie trawimy Co prawda gin powiedział, że śluzówka macicy cienka jak papier i przy takiej ryzyko zajścia w ciążę jest minimalne, ale ja się i tak boję
ja biore cerazette, dostalam od razu recepte na caly rok

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
dziewczyny mówią żeby dzwonić, jak się bardzo niepokoisz to dzwoń,
ale ja bym poczekała na następną kupę ... jakby to była krew to raczej nie miałabyś wątpliwości ...

wieczorne karmienie z wierzganiem
Gabrysia też już robi bańki ze śliny,
łapie przedmioty w lini środkowej ale utrzymać nie umie jeszcze ...
a dziś na topie przy zaśnięciu było podciąganie nóżek
to byl taki galaretowaty sluz pomaranczowo-rozowy a kupa dosc rzadka, i wczesniejsza byla rzadka i zolta, ale TZ zmienial pieluche a on oczywiscie nigdy nie widzi ze cos nie tak.
Zoska tez robi banki juz jakies dwa tygodnie , nozki podciaga i glowe i plecki do siadania wygina, silna bestia.

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Pewnie i tak, skumulowały się nasze maruderki :P
Zeby nie marudzili to chyba cały dzień na dworze musieliby być bo nawet jak stoje wózkiem i nie jeżdżą nie marudzą .
.
ja powiem za Andziotkiem, to chyba pierwszy raz gdy marudzisz, musieli ci chyba niezle dac w kosc te twoje chlopaki moja Zoska tez tak ma, ze na spacerku spi, ale jak wozek stoi to max pol godzinki
a mozna juz dzieciom marchewke dawac? od ktorego tygodnia?

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
przepraszam jesli komus nie odpisalam
mialam dzien pelen wrazen nietylko tych pozytywnych, aktualnie
Agus co sie dzieje??

Ide spac chyba, chociaz sioe boje ze nie zasne teraz z nerwow, jeszcze ta temperatura mnie zdolowala no....ale moze rzeczywiscie z goraca? u nas w domu 27 stopni a na dworze duchota---

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 21:31   #3155
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:

Dziewczyny biorące Azalię! Jak się po nich czujecie? Ja jakoś boję się zaczac brac po przeczytaniu ulotki
Ja biorę od zeszłego poniedziałku. Tyle, że... od środy mam plamienia, podbrzusze boli jak na okres, ale okres to nie jest, bo wkładki mi w zupełności wystarczają. Gin mnie uprzedzał że tak będzie.. Co do innych odczuć to np. zwiększonego apetytu nie czuję, wręcz przeciwnie. A co do libido, też nie zauważyłam zmian. Pewnie więcej będę mogła powiedzieć po kilku miesiącach.
Jak czytam opinie o Azalii i Cerazette to widzę że dziewczyny mają tu i tu podobne problemy z krwawieniem, są też opinie że wszystko super, więc decyzja należy do Ciebie.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 21:40   #3156
Paulizia
Wtajemniczenie

dupa zbita!!!!!!

Tylko sie zdrzemnal!!!! No to dalam mu butle, odbilam, polulalam, odlozylam do lozeczka i RYYYYYYK!!!!!!!!!!!!!!!! Probowalam wszystkiego. Smoczek be, klepanko be, masowanko be, pielucha be, szum be, tropikalny las be. KUDWAAAAA oczy jak piec zloty i nie bedzie spal
teraz go bujam noga, bo on w ogole spiacy nie jest
ja nigdy nie naucze swojego dzieciaka by spal w lozeczku o normalnej porze

resztkami sil sie opanowalam zeby nie krzyczec jestem okropna matka

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

zosiaaa, a to Ty masz fejsbuka?
Stary 2011-07-29, 21:44   #3157
martynka89
Zakorzenienie

anula zeby bylo dobrze.

Moja mala do spania musi miec i smoka i pieluche, ale przynajmniej nie musze sie bawic w usypianie na rekach ani bujanie w wozku bo wystarczy ze dam malej smoka i pieluche i sama zasypia. Wyjatkiem sa kolki, wtedy w ogole spac nie chce.
Stary 2011-07-29, 21:50   #3158
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

dobry wieczór
eweska musiało być cięzko jak się nam poskarżyłaś na chłopców bo ty najtwardsza z nas tu wszystkich oby juz nie było takih wyskoków z ich strony
grazin 40????? a ja taka słonica nosze tylko dwa rozmiary większe od ciebie? cos mi tu ściemą zalatuje
dziewczonka ja wykupiłam tabsy, ale leżą nie ruszone....i chyba ich nie wezmę.... naczytałam się o tych plamieniach, spadku libido i tyciu, że mi się odechciało....

anula_81 wszystko będzie ok:0 dobrze, że zadzwoniłaś i się uspokoiłaś!

a my dzisiaj byliśmy u ortopedy i na szczepieniu...
do ortopedy weszliśmy, rozebraliśmy, popatrzył, ubrać kazał i nic nie mówi...
pytam się czy ok, bo nawet słowem się ie odezwał łaskawca...mówi, że ok następna wizyta we wrześniu... dziękuje, do widzenia
i sie zaczęła akcja...
zrobił mi sie babel na stopie, gdyz moje dwuletnie szpilki zrobiły mi niespodzianke i postanowiły mi zrobic kuku...
ledwo szłam...i w tym momencie mój synek dostał takiego ataku płaczu, że szok..tz go niósł na rękach chwile ale nie pomogło za wiele..
więc buty w rękę i zapindalałąm o domu przez pół miasta boso
na sygnale dotarlismy do domu...o dziwo stopy całe, choc po drodze musiałąm slalomy robic pomiędzy szkłami...
mały zjadł i znowu do przychodni na szczepienie...
powiem tyko, że płakałam razem z nim tz go trzymał...potem się cała trójka przutulilismy i się uspokoił
ale był dzielny!
od tamtej pory ciągle śpi...z przerwami na UU i marudzenie u babci
teraz jak zasnął o 18 to jeszcze śpi, ale go zaraz chociaż na śpiocha nakarmię...
a kąpanie chyba dziś mu już odpuszczę....
mam nadzieje, że nocka będzie ok

i zarejestrowałam się do okulisty
bom ślepa już jak kret!
ludzi na ulicy nie poznaję

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
dupa zbita!!!!!!

Tylko sie zdrzemnal!!!! No to dalam mu butle, odbilam, polulalam, odlozylam do lozeczka i RYYYYYYK!!!!!!!!!!!!!!!! Probowalam wszystkiego. Smoczek be, klepanko be, masowanko be, pielucha be, szum be, tropikalny las be. KUDWAAAAA oczy jak piec zloty i nie bedzie spal

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

u nas tez są straszne cyrki z usypianiem wieczornym! a suszarki próbowałas? u nas chyba najskuteczniejsza
Stary 2011-07-29, 21:51   #3159
martynka89
Zakorzenienie

Ile czasu trzymacie dzieci do odbicia?
Mala jadla 40 minut temu, odbilo jej sie dwa razy, polozylam ja. Chwile pospala i wrzask. Nie wiedzialam co jej jest i polozylam ja sobie na brzuchu, znowu jej sie dwa razy odbilo i teraz lezy spokojnie.
Stary 2011-07-29, 21:55   #3160
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

ja powiem za Andziotkiem, to chyba pierwszy raz gdy marudzisz, musieli ci chyba niezle dac w kosc te twoje chlopaki moja Zoska tez tak ma, ze na spacerku spi, ale jak wozek stoi to max pol godzinki
a mozna juz dzieciom marchewke dawac? od ktorego tygodnia?
Od 4 miesiąca jest, jabłko z marchewką. Dostali troszkę tylko na spóbowanie.
Pamiętam że przy synku pediatra mówiła że można juz podawać słoiczki od 4 miesiąca dzieciaczkom które skończyły 3 miesiące i są na mm i tak synkowi delikatnie wprowadzalam co nie co, teraz chłopcom tak samo, ale bardzo delikatnie żeby przebojów nie było. Nie cała malutka łyżeczka to nie dużo I gdyby miało im zaszkodzić to już by im coś było, ponieważ rano dostali :P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 21:56   #3161
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
dupa zbita!!!!!!

Cytat:
Mala jadla 40 minut temu, odbilo jej sie dwa razy, polozylam ja. Chwile pospala i wrzask. Nie wiedzialam co jej jest i polozylam ja sobie na brzuchu, znowu jej sie dwa razy odbilo i teraz lezy spokojnie.
ja dosłownie chwilę... teraz już ładnie odbija....ale czasem go bek męczy i potrafi odbić na leżąco przez sen....
ale na początku to była katorga z tym odbijaniem...

mój Piotruś wazy 6500
czyli prawie 7....waga mnie okłamała
Stary 2011-07-29, 22:00   #3162
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
dziewczonka ja wykupiłam tabsy, ale leżą nie ruszone....i chyba ich nie wezmę.... naczytałam się o tych plamieniach, spadku libido i tyciu, że mi się odechciało....
Ja też właśnie wykupiłam jedno opakowanie, bo dostałam receptę na jedno i drugą receptę na dwa opakowania, bo gin ostrzegał przed krawieniami...przeczytała m ulotkę i teraz panika, tym bardziej, że wcześniej brałam tabsy i moje libido równe było 0....ja już tak nie chce

Cytat:
Napisane przez asiak1981 Pokaż wiadomość
Ja biorę od zeszłego poniedziałku. Tyle, że... od środy mam plamienia, podbrzusze boli jak na okres, ale okres to nie jest, bo wkładki mi w zupełności wystarczają. Gin mnie uprzedzał że tak będzie.. Co do innych odczuć to np. zwiększonego apetytu nie czuję, wręcz przeciwnie. A co do libido, też nie zauważyłam zmian. Pewnie więcej będę mogła powiedzieć po kilku miesiącach.
Jak czytam opinie o Azalii i Cerazette to widzę że dziewczyny mają tu i tu podobne problemy z krwawieniem, są też opinie że wszystko super, więc decyzja należy do Ciebie.
Dzieki za opinie przynajmniej jedna pozytywna a z tego co udało mi się sprawdzic to Azalia i Cerazette mają taki sam skład, tylko podobno Azalia jest nowszym lekiem, więc nie ma znaczenia czy to czy to
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 22:00   #3163
anula_81
Zakorzenienie

jeju a ja spojrzalam na to co sobie zapisalam od tej cioci ze to wglobienie jelitka i znalazlam w necie, masakra!! a moja Zosia tak podkurcza nozki i tak nagle placze przy karmieniu a te galaretowate kupki miala duuuzo razy a ja glupia matka myslalam ze po lekach! ale jak odstawilam to nei bylo galarety, a dzisiaj znowu i to pomaranczowa?? jezu jak ja sie teraz martwie spac nie bede....chyba pojedziemy jutro malej USG zrobic

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 22:03   #3164
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
czemu Ci nie dał innych?
ja dostałam cerazette
ale nie kupilam jeszcze
mam nadzieje ze nie bede pierwsza ktora tu oznajmi radosna nowine o kolejnej ciazy

maly jadł tylko 7min

pewnie szybko sie obudzi
ale za to usypianie trwało 10 sekund odbił dwa razy miałknał i odleciał
ale przez dzien spal mało wioec zmeczony
Z tego co wiem są tylko azalia i cerazette - mają ten sam skład, więc bez różnicy
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 22:04   #3165
matallewar
Zakorzenienie

Paulizia sprawdziłam, zosiaaa ma na imię Ewa - zapadło mi w pamięć, bo wywołała tym ogólne zszokowanie w klubie

Idę spać, bo Eda śpi, a on ostatnio wstaje po 3 h od jedzenia wieczornego.
Ja już nie wiem, co z nim zrobić

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-29, 22:05   #3166
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
jeju a ja spojrzalam na to co sobie zapisalam od tej cioci ze to wglobienie jelitka i znalazlam w necie, masakra!! a moja Zosia tak podkurcza nozki i tak nagle placze przy karmieniu a te galaretowate kupki miala duuuzo razy a ja glupia matka myslalam ze po lekach! ale jak odstawilam to nei bylo galarety, a dzisiaj znowu i to pomaranczowa?? jezu jak ja sie teraz martwie spac nie bede....chyba pojedziemy jutro malej USG zrobic
ban google
ale jak się bardzo martwisz, to jedz i sprawdź! lepiej dmuchać na zimne...
wszystko będzie ok
mała będzie zdrowiutka zobaczysz
Stary 2011-07-29, 22:07   #3167
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Może to jednak nie to.
Koniecznie idźcie na USG, zbadają i będzie wiadomo.
Trzymam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-29, 22:09   #3168
asiak1981
Rozeznanie

Cytat:
Ja też właśnie wykupiłam jedno opakowanie, bo dostałam receptę na jedno i drugą receptę na dwa opakowania, bo gin ostrzegał przed krawieniami...przeczytała m ulotkę i teraz panika, tym bardziej, że wcześniej brałam tabsy i moje libido równe było 0....ja już tak nie chce

Dzieki za opinie przynajmniej jedna pozytywna a z tego co udało mi się sprawdzic to Azalia i Cerazette mają taki sam skład, tylko podobno Azalia jest nowszym lekiem, więc nie ma znaczenia czy to czy to

To może spróbuj na razie to jedno opakowanie. I ja też kiedyś słyszała że te tabletki to ten sam skład mają..

Ja po pierwszym porodzie też brałam Azalię, ale tylko jedno opakowanie zużyłam wtedy, bo ciągle zapominałam brać i stwierdziłam że to bez sensu i zostaliśmy tylko przy gumkach. I wtedy nie plamiłam w ogóle.

anula - jedźcie, lepiej sprawdzić.

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 22:20   #3169
Weredka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

olenka pojechala do babci
poryczalam sie
a przeciez jutro juz bedzie z nami
Cytat:
Napisane przez spice1985 Pokaż wiadomość

Agus ja też jak zostawiliśmy Hanię dziadkom na pół dnia, bo musieliśmy pozałatwiać pewne sprawy, to już tęskniłam za Nią i chciałam dzwonić co godzinę czy wszystko ok. Jednak nikt nie zna Małej tak dobrze jak my
To ja jestem jakaś straszna matka, bo dziś tylko ze dwa razy pomyślałam o Zuzance. W parku miniatur i Dinolandii było super. Dałam się dziewczynkom (córce i siostrzenicy) naciągnąć na statek piracki i bałam się strasznieTeraz próbuję uśpić starszą córkę, która dziś wróciła ze mną od dziadków Jak tylko mi się uda, to idę spać, bo łeb mi pęka...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 22:24   #3170
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
dupa zbita!!!!!!

bidulcio moja, a on Ci ryczy cały czas? czy po prostu jest wypoczety jak po wizycie w spa??
może spróbujesz mojej metody 5 10 15??
u nas na prawde działa! choc musiał zaczać ją wprowadzac tż bo ja byłam miekka, ale teraz wiem ze nic mu sie nie dzieje tylko płacze zz marudzenia, na rekach sie uspakaja i znowu płacze i zasypia 'spróbuj.
jednak ta metoda wymaga regularności
zeby dziecko sie przyzwyczaiło
Cytat:
ja długo trzymam, chyba ze od razu mocno odbije

a jak widze ze sie kreci to biore znowu bo wiem ze to powietrze
jak zasypia na rekach A POtem sie budzi z rykiem to zawsze o to chodzi
Cytat:
anula...
ja jestem tak samo panikara jak Ty wiec Cie rozumiem
bo ostatnio jak seba przez pół dnia nie chciał jesc to chciałam na pogotowie jechac
ale proponowałabym zevys sie uspokoiła. nie googluj chorób bo 80% objawów zawsze dopasujesz do swojego dziecka, a raczej ZTwoj wyobraźnia
mysle ze nastepna kupa bedzie elegancka i Cie uspokoi

Cytat:
Z tego co wiem są tylko azalia i cerazette - mają ten sam skład, więc bez różnicy
to po cerazette jest plamienie tez??
to wiesz co
moze nie bierzmy tych tabletek bedziemy rodzic jedno dziecko na drugim
fajny pomysł nie?

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Weredka Pokaż wiadomość
To ja jestem jakaś straszna matka, bo dziś tylko ze dwa razy pomyślałam o Zuzance. W parku miniatur i Dinolandii było super. Dałam się dziewczynkom (córce i siostrzenicy) naciągnąć na statek piracki i bałam się strasznieTeraz próbuję uśpić starszą córkę, która dziś wróciła ze mną od dziadków Jak tylko mi się uda, to idę spać, bo łeb mi pęka...
gdzie Ty mieszkasz?
mówisz o tym parku w zatorze? to obok mnie jest jakies 15km
czemu nie wpadłas na kawe?
Stary 2011-07-29, 22:42   #3171
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

grazin to dawaj umawiamy się na wątek mamusie maj-czerwic2012

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Przebrałam na śpiocha, nakarmiłam na śpiocha....i dalej kima! a ja się zastanawiam jak jego organizm zareagował na ta szczepionkę...

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-07-29 o 22:40
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 22:49   #3172
amarcia
Wtajemniczenie

aż się zalogowałam...

antropia ile mlody waży???
amarcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 22:51   #3173
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez amarcia Pokaż wiadomość
aż się zalogowałam...

antropia ile mlody waży???
6,5 kg
Stary 2011-07-29, 22:53   #3174
amarcia
Wtajemniczenie

Ale facet! Piekny i duzi Lubiem takich

Moja Lola rodziła się dzień wcześniej, ważyła 3560g a teraz 4550g...
Może ja ją głodzę na tym cycu moim...

edit - tydzień temu, ale przeciez duzo sie nie zmieniło przez ten czas

Edytowane przez amarcia
Czas edycji: 2011-07-29 o 22:59
Stary 2011-07-29, 22:59   #3175
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Ale facet! Piekny i duzi Lubiem takich

Moja Lola rodziła się dzień wcześniej, ważyła 3560g a teraz 4550g...
Może ja ją głodzę na tym cycu moim...
dziękuje
co ty gadasz w ogóle
ładnie Twoja wazy przybiera prawidłowo, więc jest ok
mój ponad przeciętność urósł jak na ten tydz
bodziaki na 62 poszły do lamusa, na 68 są ok w zależności od rozmiarówki, niektóre są na niego na długość na styk, ale niektóre niestety przez głowę nawet nie przechodzą

dziewczynki z reguły są drobniejsze

Edytowane przez antropia
Czas edycji: 2011-07-29 o 23:06
antropia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 23:12   #3176
amarcia
Wtajemniczenie

Duży nooo... antropia rezerwuję na zięcia
jak duży zostanie to do teściowej (czyt. mnie) też pasował będzie. Narazie tez marzę o 68kg

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Jezuuuuuuuuuuuuuuuu ide spać! Jutro grilla robimy, już na 14.00, bo dzieci dużo i lubią się bawić, wiec godzina od nich zależy.
Jeszcze sprzątanie mi zostalo, bo po marynowaniu wszystkiego żarcia się wzięło nabałaganiło... samo... jak bonidydy...
Stary 2011-07-29, 23:17   #3177
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Duży nooo... antropia rezerwuję na zięcia
jak duży zostanie to do teściowej (czyt. mnie) też pasował będzie. Narazie tez marzę o 68kg

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Jezuuuuuuuuuuuuuuuu ide spać! Jutro grilla robimy, już na 14.00, bo dzieci dużo i lubią się bawić, wiec godzina od nich zależy.
Jeszcze sprzątanie mi zostalo, bo po marynowaniu wszystkiego żarcia się wzięło nabałaganiło... samo... jak bonidydy...

ile bym dała z grillla i gości
mnie czeka samotny weekend... mężulo w pracy a cała reszta rodzinki idzie na weekend w góry...
Stary 2011-07-29, 23:19   #3178
amarcia
Wtajemniczenie

antropia to pakuj wózek i heja - mam ponad kg karkówki
Stary 2011-07-29, 23:21   #3179
mimbi
Zakorzenienie

Jakby kto nie wiedzial jestem na audioriver!!!!!!! (wlasnie w tej chwili)
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 23:22   #3180
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
antropia to pakuj wózek i heja - mam ponad kg karkówki

a skąd ty ?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości