|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
| Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
|
2 | 3,17% |
| Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
|
1 | 1,59% |
| Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
|
2 | 3,17% |
| Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
|
0 | 0% |
| Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
|
24 | 38,10% |
| Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
2 | 3,17% |
| Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
|
19 | 30,16% |
| Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
|
10 | 15,87% |
| Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
|
1 | 1,59% |
| Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
|
3 | 4,76% |
| Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
|
7 | 11,11% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
No to jesteśmy umówione w lesie
ale to chyba za rok bo teraz to się nei schylę do żadnego grzyba ![]() No ja myślę o zegarku tak do ok 300-400zł Artykuł fajny Edytowane przez archinta Czas edycji: 2011-07-29 o 23:24 |
|
|
|
#4232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez sie nie schylam, za duzo stekania przy odwracaniu sie wiec wiesz![]() wlasnie na polsat film leci 'Hellboy" uwielbiam ten film
|
|
|
#4233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No nic - też zbieram się w kierunku wyrka. |
|
|
|
|
#4234 |
|
Zakorzenienie
|
Siostra ja spadam ogladac film
zyczymy z Mikulencja sweetasnych senkow
|
|
#4235 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=19natka88;28433606 Ja dzisiaj kupiłam "wodę z dziubkiem" i herbatniki i tym samym oznajmiam, ze mogę rodzić ![]() [/QUOTE] ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też bym się musiała wybrać![]() i miłego wieczorku Cytat:
ale ile Ty masz tych ciuszków muszę mężowi pokazać, bo on twierdzi, że za dużo kupuje, to niech zobaczy Twoją szafę
|
|
|
#4236 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tylko pomalutku z tym sprzątaniem i super, że tak szybko Wam poszło i co wybieracie się gdzieś na weekendzik?Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- Cytat:
to niezła imprezka się szykuje a co to za okazja??Cytat:
![]() Cytat:
![]() również udanego weselicha wybaw się za nas
|
|
|
#4237 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4238 | |
|
Zadomowienie
|
dziendoberek z rana jako pierwsza
w Lublinie zlewa, a my do wyjazdu do Cieszyna się szykujemy. moja opcja poduszkowo-księżniczkowa zostanie zaniesiona do auta i tak będę jechac, dobrze że mamy samochód duży i wygodnyCytat:
![]() popieram M. - potem jak sobie dołoży nazwisko męża to będzie w tych rubryczkach wpisywać i wpisywac. np u notariusza jest formułka Katarzyna Ewa posługująca się imieniem Katarzyna itp. a ostatnio jak mi ing wydał karte to debile wpisali dwa imiona pierwsze nazwisko i drugiego pół a na lotnisku w grecji Pani jak spojrzała na te znaczki ( bo moije nazwiska z: cz, ż sz,cz itp) to mi wpisała drugie imię i pierwsze nazwisko.... no i wyszło, ze moja babcia z grecji wraca.fakt mogła nie zostawiać panieńskiego, ale mam krótkie, fajne w 90% na co dzień nim się posługuje. a poza tym wtedy jeszcze jako dziennikarz pracowałam, no i był już jeden o takim nazwisku więc nie chciałam mieć takiego samego. poza tym za stara byłam, żeby nagle po 28 latach porzucić to, co moje wiecie ja taka feministka jestem i tak młodą przyuczę ![]() oki, zaraz ruszamy, odezwę się wieczorkiem
|
|
#4239 |
|
Zakorzenienie
|
dwa - Kacper Adam.
dziewczynka miała być (chyba, że podczas porodu okaże się, że to dziewczynka ) Aleksandra Maria.ja od dziecka wymyślałam lalkom po dwa imiona. zresztą, u nas w rodzinach wszyscy mają po dwa: nasi rodzice, nasze rodzeństwo, my.
|
|
|
|
#4240 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam sobotnio
Chyba jakaś bezsenność zaczyna mnie dopadać, bo już któryś dzień z rzędu mam problem ze snem. Co innego TŻ on tylko przyłoży głowę do poduszki i już śpi A ja się kręcę z boku na bok jęcząc bo mnie pachwiny ciągnąWidziałam, że niektóre z Was boją się porodu, ja o dziwo jeszcze nie... Jeszcze do mnie nie dociera, że to już tak blisko. Ja boję się tego, że nie będę wiedziała jak zająć się takim maleństwem, że nie będę wiedziała co zrobić jak będzie płakać itp To moje największe rozterki na tę chwilę... Aha wczoraj zdecydowałam ostatecznie, że będę rodzić bez zzo. Może później będę żałować, bo u mnie w szpitalu jest możliwość tego znieczulenia ale trudno. Już zdecydowałam. Najwyżej przy drugim dziecaczku wezmę ![]() My dajemy jedno - ani ja, ani TŻ nie mamy drugiego imienia także i nasz synek będzie miał jedno Cytat:
Za wizytę i dużego PiotrusiaCytat:
W tym szpitalu to nie jest akurat rzadkim przypadkiem![]() Cytat:
|
|
#4241 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak już muszę coś z dowodu podawać to podaje męża , a tak swoje w pracy bo jest krótkie i przyjemne , łatwo zapmiętywane, a meża to takie "sz""cz" i każdy ma problem mąż nie ma mi tego za złe i tak jestem jego ![]() aa i ze znajomych każdy wie że mam inne nazwisko ale i tak dalej przezywają mnie po panieńskim nazwisku ![]() dlatego dla Stasia nie wybiorę drugiego imienia, bo nie dość że długie imię to jeszcze długie ciężkie nazwisko ![]() Miłego wyjazdu Cytat:
![]() dziś położyłam sie koło 1-30 a po 7 juz byłam wyspana, oczywiście ze 2/3 pobudki ale nie powiem jeszcze drzemałam na łóżku mąż mi mnie jeszcze łaskotał w stopy na powitanie nowego dnia to jak tu nie wstać taka błaha rzecz a jak poprawia humor ![]() Przyznam bez bicia nadrobiłam wczorajszy wieczór ale jakaś nie moc mnie dopadła w odpisywaniu ![]() Lula, tak odczuwam ogromną ulge w oddychaniu, na siedząco, leżąco, o wiele lepiej się przez to czuję fizycznie i psychicznie Tak sobie dziś myślałam, nastawiłam się już że wcześniej urodze, tak też mówią lekarze, a co będzie jak przenoszę przecież ja sie zachlastam wiecie jak to jest nastawić się na coś a potem długo na to czekać, sama siebie nakręciłam a objawy jak objawy poprostu może wczesniej u mnie nastapiły muszę bardziej z dystansem do tego podejśc ![]() a czy wy też macie takiego schiza jak ja na punkcie.... odejścia wód ? Laski nawet w szpitalu mówiły że słyszały takie "pyknięcie " i wody zaczynały się sączyć, a ja jak się przekręcam na łożku zawsze takie pyknięcie w kościach słyszę i odrazu człowiek przestraszony
|
|
|
#4242 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzieńdobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#4243 |
|
Zakorzenienie
|
ja już mniej więcej wiem jakie to uczucie. jak byłam w szpitalu na łyżeczkowaniu, dostałam lek na wywołanie, były bóle i wtedy wody też mi odeszły.
|
|
|
|
#4244 |
|
Zakorzenienie
|
Moja aktywność z rańca
![]() 1. Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam ![]() 2.Już nie długo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! 3.Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino ![]() 4.Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane Dacie coś jeszcze
|
|
#4245 | ||||
|
kosmitka
|
Oj nic nawet nie mów, jakbym mogła, to bym wszystkich pogryzła. Jeszcze następny tydzień takie pierdoły będą wykańczać a ja się będę wykańczać wraz z nimi. Tak mam dość mieszkania w kurzu, syfie, hałasie, że wrrrrr.
Musisz słuchać męża Cytat:
Cytat:
A termometr poproszę. Cytat:
Niestety nie Cytat:
2. Staram się, staram naprawdę. Ale od rana mam takie ciśnienie, że nie pytaj. 3. Może jak się urodzi, to przyjdzie jakieś olśnienie, że imię pasuje, albo pojawi się jakieś zupełnie inne. Podobno tak bywa.
|
|
|
#4246 |
|
Zakorzenienie
|
to ja dorzucę...
1. Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. 2. Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
|
|
|
#4247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja narazie nie mam pomysłu.Cytat:
Najwyżej zrobimy losowanie albo coś w tym stylu
|
||
|
|
|
#4248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4249 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
odrazu dziękuje za info o prenalenie - nie pamiętam komu , malinowo czosnkowy smak bezcenny ale mam nadzieję że jest skuteczny ![]() Malutka też jakaś leniwa bo zwykle 10 ruchów naliczałam do 9:30 a dziś ledwie na 10 zdążyłyśmy. I tu pytanie - liczą się ruchy które czuć pod ręką czy te nie wyczuwalne ale widoczne przesunięcia też? Motywujecie dzieciaczki jakoś - zimne picie? Po śniadaniu powinny się ruszać bardziej czy mniej? Opowiedzcie jak to jest u was bo ja na kontrolę pójdę gdzieś koło środy dopiero a do tego czasu gin kazał już uczyć się liczyć.
|
#4250 |
|
kosmitka
|
Irmith - oby pomógł
Mi kazał liczyć każdy najmniejszy ruch - ma ich być 4 w godzinę po posiłku. Jeśli nie ma, mam liczyć przez kolejną godzinę od nowa - i znów mają być 4. Jeśli znowu nie ma -> IP. Czasem stymuluję - popukam w brzuch i tyle. Ale mój młodzieniec ma dni bardziej i mniej aktywne, więc staram się nie nakręcać, kiedy te ruchy są tylko te wymagane 4, bo czasem po jedzeniu jest ich 20 .
|
|
#4251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4252 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i nie wiem czy mam mojego skarba budzić i motywować do fikołków czy nie można oszukiwać ![]() Cytat:
![]() anciaahk doczytałam że pukasz, o matko chyba naprawde zaczynam być chora bo ciężko kumam
Martusieńka 11.10.2011 ![]() Szymon16.07.2013 Magdalenka 5.11.2014 i wystarczy nam tego miodu ![]() Edytowane przez irmith Czas edycji: 2011-07-30 o 11:20 |
||
|
|
|
#4253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sobotę gin na IP powiedział, że jak nie czuć, to własnie można prowokować maluszka do ruchów. Edytowane przez MAGiALENA Czas edycji: 2011-07-30 o 11:21 |
|
|
|
|
#4254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4256 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja myślałam że tylko moja kruszynka taka złośliwa
|
#4257 |
|
Zakorzenienie
|
O mamo, zaczyna mnie dotykać ból pachwin podczas spania. I co gorsze jak leżę bokiem a na plecy nie wolno
, na brzuch nie , to od 6 tak się przewalam jak wieloryb z jednego boku na drugi- masakra ![]() Co gorsze zaczyna się na dobre remont łazienki i chyba będę musiała do sąsiadek latać- bo lepsze to niż jechać do mamy tż- jakoś dalej mnie to stresuje a spędzać tam dzień czy dwa- tym bardziej, że nie ma za bardzo co robić to już w ogóle. Chyba wiaderko w przedpokoju ustawię ![]() |
|
|
|
#4258 |
|
Zakorzenienie
|
tylko, czy Ci będzie wygodnie kucać, z brzuszkiem.
|
|
|
|
#4259 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo, o tym nie pomyślałam
|
|
|
|
#4260 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
2. A widzisz- mi też Fossil chodził po głowie Kiedyś znajomemu kupowałam na prezent pożegnalny z pracy i bardzo spodobały mi się te zegarki. Kupiliśmy mu brązowy i bardzo mi ta kolorystyka przypadła do gustu, a mąz właśnie bardzo lubi brązy. Tylko właśnie takie eleganckie ciuchy do pracy ma czarne/szare/ granat i mam zagwostkę bo ten brązowy nie będzie już pasował ![]() I powiem szczerze, ze z all nie kupiłabym tego zegarka znajomemu bo na zdjęciach średnio wygląda- a na żywo miodzio Cytat:
Cytat:
Mi gin kazał w 26 tyg. liczyć tak jak Anci- 4 ruchy w ciągu godziny (ale nie każdej godziny w ciągu dnia, tylko aktywności dziecka czyli np. po posiłku jak się położę 2xdziennie). Czytałam tez o sposobie liczenia po prostu do 10 ruchów i koniec. Zapisuję się tyko godz. od której do której było te 10 ruchów. Najbardziej schizująca opcja o jakiej czytałam to właśnie liczenie ruchów w każdej godzinie do 10 Mój, wydaje mi się,że jest bardzo ruchliwy, ale miewa godzinę (albo i dłużej) ciszy i co mam panikować??? Bez sesnu.
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

ale to chyba za rok bo teraz to się nei schylę do żadnego grzyba 

ja tez sie nie schylam, za duzo stekania przy odwracaniu sie wiec wiesz

zyczymy z Mikulencja sweetasnych senkow
(po raz pierwszy). Teraz mam wyrzuty sumienia, ale tak się kłóciły ze sobą osy jedne, że nie zdzierżyłam i zlałam gazą jedną i drugą. Oczywiście nawet nie poczuły, ale chodzi mi o sam fakt, że tak mnie coś potrafiło wyprowadzić z rownowagi. Teraz jestem coraz bardziej drażliwa. 

wiec troszke sie odchamie i jakis soczek łykne

, te co się źle czują 

Chyba jakaś bezsenność zaczyna mnie dopadać, bo już któryś dzień z rzędu mam problem ze snem. Co innego TŻ on tylko przyłoży głowę do poduszki i już śpi
To moje największe rozterki na tę chwilę... 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)