Najlepsze horrory i thrillery ...!!! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-27, 00:15   #961
Vampirria
Raczkowanie

Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!

Jestem świeżo po Fright Night)
Polecam-ostatni raz oglądałam go w dzieciństwie.Film pochodzi z 1985roku, jest połączeniem horroru z komedią-jest kicz, jest muzyka z lat 80tych i megaprzystojny Chris Sarandon jako zębaty- dla wielbicieli Martwego Zła i generalnie stylistyki '80 absolutny mus
Oczywiście Hollywood brakuje pomysłu na scenariusz i kręcą remake-nawet nie chcę tego oglądać, dołożą pewnie kupę flaków a film straci cały swój urok;]
Vampirria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:21   #962
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
oglądałam wczoraj, obyło się bez zachwytu. Sorry, ale kto się zachowuje tak jak para przedstawiona w filmie? Jak ktoś napisał mądrze na filmwebie - "W tym filmie absurd goni absurd." SPOILER na biało -> Zamiast odjechać w spokoju, to nie. Po co bohaterka łączyła się przez bluetooth z komórką faceta? Dlaczego spała / siedziała pod tymi korzeniami całą noc zamiast lecieć po pomoc, jak on jej kazał? Poza tym ludzie biegają sobie w lesie i wybiegają wprost na siebie No sory, coś mały był ten las W miarę ciekawe zakończenie, więc dałam ocenę 4 / 10, ale nie był to film wart obejrzenia, moim zdaniem
No racja, troche śmieszne to było w tym filmie, ale wiekszość horrorów i thrillerów ma takie kwiatki.

Ja bym tam nie zeszła do piwnicy gdybym slyszała jakieś szmery dobiegajace stamtąd. To samo z otwieraniem szafek, drzwi, jak widać jak na dłoni, że coś dziwnego się dzieje

A może duchy celowo wybierają tylko tych odważnych?

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 12:41   #963
Baby Jane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
a słyszałyście, że jakoś pod koneic padziernika wychodzi trzeciua czesc paranormal activity ? wg mnie już może być zbyt naciągnięty.
generalnie ostatnimi czasy mało jest dobrych horrorow, dlatego z mila checia obejrze 'naznaczonego', bo moze byc calkiem ciekawy
Ta trzecia część ma bazować na legendzie o Krwawej Mary. Szczerze mówiąc jak zobaczyłam zwiastun i moment w którym te 2 dziewczynki wychodzą z łazienki gdzie wypowiedziały tę formułkę a za drzwiami stała jakaś zjawa to się wystraszyłam. No ale znając życie, najciekawsze fragmenty pokazali w zwiastunie
Baby Jane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 13:56   #964
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baby Jane Pokaż wiadomość
Ta trzecia część ma bazować na legendzie o Krwawej Mary. Szczerze mówiąc jak zobaczyłam zwiastun i moment w którym te 2 dziewczynki wychodzą z łazienki gdzie wypowiedziały tę formułkę a za drzwiami stała jakaś zjawa to się wystraszyłam. No ale znając życie, najciekawsze fragmenty pokazali w zwiastunie
Hehe, tak było z dwójką. Obejrzałam zwiastun z ta sceną, w której w kuchni nagle spadły wszystkie garnki i otworzyły się szafki. No i to była chyba "najstraszniejsza" scena w tym filmie, która i tak nie spowodowała strachu jako takiego, tylko po prostu na chwilę przeraziła nagłym ruchem i hałasem

~ Hank Moody
Stary 2011-07-27, 19:42   #965
Ivi 1988
Zakorzenienie

Po azjatyckich horrorach Paranormal Actovity to jakis dyndajacy pikus.
Moj chlopak byl nim przerazony a mnie smiertelnie nuzyl. Pokazalam mu real horrory,to zobaczyl
Paranormal jest przereklamowany. Lubie,ze nie ma tam krwi ani mutantow ani nawet szubienicy w samym srodku lasu z jakas babcia za drzewem. Ale... problem jest taki,ze tam nie ma (przez wiekszosc filmu) NIC. Mogliby sie wiecej wysilic, doprawdy.

Cytat:
Napisane przez Lisbeth Pokaż wiadomość
Nie ma żadnej "roli kobiety". Jest tylko to, w co sama się pakujesz.
Skoro umie, to niech robi sam.
Ivi 1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 20:12   #966
jola2243
Zakorzenienie

Ja włąśnie obejrzałam "Świątynię" i pomimo tego, że był trochę straszny w drugiej połowie filmu ( pierwsza ciągnie się jak flaki z olejem) to się uśmiałam jak pokazali w nim polską wieś, znaczna część filmu toczy się w polskiej wsi Kózki ale od razu widać, że w Polsce tego nie kręcili, nie będę pisać, same zobaczycie jak będziecie chciały, ogólnie film 6/10, mozna z nudy obejrzeć.

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-27, 22:29   #967
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

wlasnie skonczylam moj seans z "Naznaczonym". Nie był ani trochę straszny, do 01_04 troszkę przynudzał, ale mogłam to znieśc, ale po motywie kobiety z maską gazową na głowie już odpadłam. Z każdą minutą byłam coraz bardziej zażenowana. Nie lubie takiej fantastyki w horrorach, bo najzwyczajniej w świecie mnie to śmieszy. Oj niestety niewypał i zmarnowałam tylko ponad 1,5 h. MUszę jednak stwierdzić, że aktorka grająca żonę była bardzo ładna i miała coś w sobie.

Jedyny plus za całkiem fajną końcówkę.

A tu macie dziewczyny horroro-thriller "Delikatna" [chyba stworzylam etraz wlasny gatunek ], który może nie jest jakoś specjalnie straszny itp aczkolwiek na deszczowy nudny wieczór może być. Ja ogladałam z TŻ i nie byliśmy jakoś specjalnie zachwyceni, ale zazenowani tez nie, wiec zawsze mozna zobaczyc Zwazywszy, ze jest w jednej czesci na youtube, wiec nie trzeba sie specjalnie wysilac, zeby go dostac

http://www.youtube.com/watch?v=XPGdhY2tyr4
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 09:29   #968
martusia205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ghana Pokaż wiadomość
wlasnie skonczylam moj seans z "Naznaczonym". Nie był ani trochę straszny, do 01_04 troszkę przynudzał, ale mogłam to znieśc, ale po motywie kobiety z maską gazową na głowie już odpadłam. Z każdą minutą byłam coraz bardziej zażenowana. Nie lubie takiej fantastyki w horrorach, bo najzwyczajniej w świecie mnie to śmieszy. Oj niestety niewypał i zmarnowałam tylko ponad 1,5 h. MUszę jednak stwierdzić, że aktorka grająca żonę była bardzo ładna i miała coś w sobie.

Jedyny plus za całkiem fajną końcówkę.

A tu macie dziewczyny horroro-thriller "Delikatna" [chyba stworzylam etraz wlasny gatunek ], który może nie jest jakoś specjalnie straszny itp aczkolwiek na deszczowy nudny wieczór może być. Ja ogladałam z TŻ i nie byliśmy jakoś specjalnie zachwyceni, ale zazenowani tez nie, wiec zawsze mozna zobaczyc Zwazywszy, ze jest w jednej czesci na youtube, wiec nie trzeba sie specjalnie wysilac, zeby go dostac

http://www.youtube.com/watch?v=XPGdhY2tyr4
oglądałam go z 5 lat temu..nawet fajny był

a teraz kilka nowych tytułów sprawdzonych

-ultimatum (super thriller)
-devil polecam,podobna tematyka co powyżej
-tajemnica przeszłości
-blady strach
-hotel zła1,2

http://suwaczki.slub-wesele.pl/201007032438.html
martusia205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 11:23   #969
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martusia205 Pokaż wiadomość
(...)
-hotel zła1,2
Trzecia część też jest. Bardzo fajny thriller, po tej serii zainteresowałam się skandynawskimi filmami grozy i trafiłam na fińską "Saunę", która jest moim absolutnie ulubionym filmem z gatunku

Natomiast w tych poszukiwaniach natrafiłam też na absolutnie najgorszy 'horror' w mojej historii widza - norweski film "Zombie SS": http://www.filmweb.pl/film/Zombie+SS-2009-486991

Rany julek co za GNIOT

~ Hank Moody
Stary 2011-07-28, 11:25   #970
Baby Jane
Raczkowanie

Wczoraj obejrzałam Motel albo Pokój do wynajęcia, jak kto woli. Średni taki, jakoś mnie mega w napięciu nie trzymał, w zasadzie wszystko było przewidywalne chociaż miałam nadzieję na inne zakończenie ale jak zwykle.. Zero logiki, momentami mnie śmieszyło jak można się tak głupio zachowywać w obliczu zagrożenia no ale norma że na takie filmy trzeba nawias brać. Przypomniał mi się film Nieznajomi który był o wiele lepszy, głównie przez zakończenie.

Diabła oglądałam jakiś czas temu, lubię filmy o takiej tematyce ale jakoś specjalnie to mnie nie przeraził, tyle tylko że spodobała mi się fabuła. A Ultimatum planuję na dzisiejszy wieczór

Cytat:
Natomiast w tych poszukiwaniach natrafiłam też na absolutnie najgorszy 'horror' w mojej historii widza - norweski film "Zombie SS": http://www.filmweb.pl/film/Zombie+SS-2009-486991
O rany jeden z moich ulubionych filmów Ja tam lubię taką zabawę na pograniczu horroru i komedii. Tak samo zachwycona jestem filmem Raimiego Wrota do Piekieł

Edytowane przez Baby Jane
Czas edycji: 2011-07-28 o 11:27
Stary 2011-07-28, 14:22   #971
martusia205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baby Jane Pokaż wiadomość
Wczoraj obejrzałam Motel albo Pokój do wynajęcia, jak kto woli. Średni taki, jakoś mnie mega w napięciu nie trzymał, w zasadzie wszystko było przewidywalne chociaż miałam nadzieję na inne zakończenie ale jak zwykle.. Zero logiki, momentami mnie śmieszyło jak można się tak głupio zachowywać w obliczu zagrożenia no ale norma że na takie filmy trzeba nawias brać. Przypomniał mi się film Nieznajomi który był o wiele lepszy, głównie przez zakończenie.

Diabła oglądałam jakiś czas temu, lubię filmy o takiej tematyce ale jakoś specjalnie to mnie nie przeraził, tyle tylko że spodobała mi się fabuła. A Ultimatum planuję na dzisiejszy wieczór

O rany jeden z moich ulubionych filmów Ja tam lubię taką zabawę na pograniczu horroru i komedii. Tak samo zachwycona jestem filmem Raimiego Wrota do Piekieł
oglądałam motel parę lat temu..kiepski to był film

Stary 2011-07-28, 15:27   #972
kennedy
Zakorzenienie

dod sno = dead snow
horror w nazistowskich zombiakach ktore wstaja w finlandii
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 16:45   #973
paulllinka
Raczkowanie

klątwa.
paulllinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 17:57   #974
Baby Jane
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
dod sno = dead snow
W Norwegii!
Stary 2011-07-28, 18:02   #975
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulllinka Pokaż wiadomość
klątwa.
Absolutnie sie zgadzam. Rowniez druga czesc. Freaky s*it Absolutnie.

Cytat:
Stary 2011-07-28, 20:07   #976
Agniesia666
Lady of Harley-Davidson

Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
Z dobrych horrorów oglądanych ostatnio najlepiej wspominam fiński film Sauna z 2008r.
Horror historyczny (jeszcze chyba nie widziałąm filmu grozy osadzonego w XVIIw), ocierający się o dramat psychologiczny i poruszający temat zbrodni, kary i odkupienia za grzechy, pełen symbolizmu i zimnych fińskich krajobrazów (ach i ten ich egzotyczny język). Mało krwi i scen brutalnych, za to dużo tajemnic, bagna i ponury klimat. I fantastyczna jak dla mnie końcówka, nie mogłam zasnąć po filmie próbując poskładać wszystkie symbole i elementy w całość

A tutaj zajawka - może komuś sie spodoba
http://www.youtube.com/watch?v=Zl4NinKU6WA&featu re=related
Cytat:
Napisane przez Maja102 Pokaż wiadomość
to tak samo, jak i ja - rzuciłam się na mało znane u nas filmy norweskie, duńskie...
Ale nic nie zachwyciło mnie jak Sauna - niby taki krótki, niby niestraszny, niemal bardziej dramat historyczny, a wkręca
I ta końcowa scena z tym potworem - zasnąć po tym nie mogłam
Ale ja to jestem w ogóle napalona na wszystko, co fińskie, od kiedy odkryłam ich muzykę
obejrzałam dziś, całkiem fajny niby niestraszny, wogóle inny klimat niż te hollywoodzkie horrory, ale jakoś tak fajny w inny sposób dałam mu 6/10 na filmwebie. Końcówka dobra, spodziewałam się happy endu a tu zonk No i język fajny, robi lepszy klimat
Stary 2011-07-28, 20:11   #977
jola2243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agniesia666 Pokaż wiadomość
obejrzałam dziś, całkiem fajny niby niestraszny, wogóle inny klimat niż te hollywoodzkie horrory, ale jakoś tak fajny w inny sposób dałam mu 6/10 na filmwebie. Końcówka dobra, spodziewałam się happy endu a tu zonk No i język fajny, robi lepszy klimat
mam podobne odczucia zwłaszcza do zakończenia filmu, ogólnie był dobry

http://pasja-przeplatane.blogspot.com/

Lubimy Czytać--- jola2243
jola2243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-29, 09:33   #978
martusia205
Zakorzenienie

ja oglądałam wczoraj "incydent" który już z resztą kiedyś widziałam..i nawet podobał mi się

Stary 2011-07-29, 17:59   #979
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
dod sno = dead snow

mistrz.
Stary 2011-07-30, 00:04   #980
Ivi 1988
Zakorzenienie

"Wzgorza maja oczy" -obie czesci. Pierwsza o Amerykanskiej rodzinie uwiezionej na pustynii, ktora jest zamieszkana przez "mieszkancow"- nie wiem, jak to nazwac, zmutowanych/zwyrodnialych ludzi po promieniowaniu?
Druga o grupie zolnierzy tam szperajacych i pozniej stamtad uciekajacych.
Hm, zalezy, co kto lubi. Nie moj styl. Obie czesci na tym samym poziomie, mysle. Polecam dla fanow lekkiej krwi, potworow i chyba takich tam, ale na szczescie, nie bylo tam duzo gore'u ani tortur. Ogolnie walka o przetrwanie, jak zawsze
Gdzies 5/10, bo trzyma w napieciu i ma zawsze dosc ciekawe (niewyjasnione) zakonczenie,co tez jest plusem.

Cytat:
Stary 2011-07-30, 19:35   #981
sarajoanna
Raczkowanie

Jak dla mnie najlepsze są:

Sierociniec
Oczy Julii
1408
Ring (wersja azjatycka)
Dark water (wersja azjatycka)
Rec (ale nie wiem do końca wystraszyłam się gdzieś na początku filmu i wyłączyłam )

Z horrorów to chyba tyle, a jeśli chodzi o thrillery

Szósty zmysł
Efekt motyla
Purpurowe rzeki (chociaż to może thriller pół na pół z kryminałem, przynajmniej dla mnie)
Osada
sarajoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:00   #982
Vampirria
Raczkowanie

http://www.sinthaistudio.com/thehouse1/
Vampirria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 22:57   #983
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

Cytat:
Napisane przez Ivi 1988 Pokaż wiadomość
"Wzgorza maja oczy" -obie czesci. Pierwsza o Amerykanskiej rodzinie uwiezionej na pustynii, ktora jest zamieszkana przez "mieszkancow"- nie wiem, jak to nazwac, zmutowanych/zwyrodnialych ludzi po promieniowaniu?
Druga o grupie zolnierzy tam szperajacych i pozniej stamtad uciekajacych.
Hm, zalezy, co kto lubi. Nie moj styl. Obie czesci na tym samym poziomie, mysle. Polecam dla fanow lekkiej krwi, potworow i chyba takich tam, ale na szczescie, nie bylo tam duzo gore'u ani tortur. Ogolnie walka o przetrwanie, jak zawsze
Gdzies 5/10, bo trzyma w napieciu i ma zawsze dosc ciekawe (niewyjasnione) zakonczenie,co tez jest plusem.
a mnie o wiele bardziej podobała się jedynka, dwójka już mnie smieszyla do lez

nie wiem , czy wspominałyscie tutaj o horrorze z Renne Zellweger pod tytułem "Przypadek 39"[Case 39] jeśli nie to polecam, całkiem fajny, trzyma w napięciu a tu macie trailer do tego filmu:
http://www.youtube.com/watch?v=VPxDrd0eGpw
ghana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 23:40   #984
Ivi 1988
Zakorzenienie

Ktos tu kiedys polecil "Secret window" wg powiesci S.Kinga. Wlasnie szykujemy sie, zeby ogladnac Dosc ciekawy trailer, aha, jak kogos interesuje to glowna role gra... Johnny Depp

Cytat:
Stary 2011-08-02, 00:23   #985
Wajola
Zakorzenienie

Cytat:
Ktos tu kiedys polecil "Secret window" wg powiesci S.Kinga. Wlasnie szykujemy sie, zeby ogladnac Dosc ciekawy trailer, aha, jak kogos interesuje to glowna role gra... Johnny Depp
a o czym to ?;]

"- zobacz , ocean , podoba Ci się ?
- piękny jest
- on nic nie musi"<3

Agusia^^
Wajola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:08   #986
Nightmare666
Holy Crap!

GG do Nightmare666

Cytat:
Napisane przez Wajola Pokaż wiadomość
a o czym to ?;]

Sekretne Okno---Mort Rainey (Depp) jest uznanym pisarzem, który po rozstaniu z żoną postanawia zerwać z "wielkim światem" i przenosi się na prowincję. Odzyskany z trudem spokój pisarza zostaje jednak zakłócony, kiedy pewnego dnia w drzwiach staje tajemniczy mężczyzna (Turturro), który przedstawia się jako John Shooter i oskarża go o plagiat jego powieści. By udowodnić swą niewinność, Rainey musi odnaleźć oryginał, który zaginął mu rok wcześniej. Okazuje się, że nie będzie to wcale łatwe zadanie. Wraz z przybyciem Shootera, w domu pisarza zaczynają dziać się bowiem dziwne rzeczy a czas dany mu przez tajemniczego gościa na odnalezienie maszynopisu zaczyna coraz szybciej upływać.
Stary 2011-08-02, 17:25   #987
Annabelle
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie ten film jest szokująco... nudny :/
Nawet Johnny go nie ratuje

Annabelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 18:51   #988
Ivi 1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Annabelle Pokaż wiadomość
Dla mnie ten film jest szokująco... nudny :/
Nawet Johnny go nie ratuje
Hm, nie wiem, ogladnelam tylko pierwsze 10 minut, bo bylam spiaca

PS Mam dziwne wrazenie,ze akcent Johnny'ego Deppa jest jakby amerykansko-europejski a nie taki czysto USA, szczegolnie w tym gniocie "The Tourist" (TO JEST dopiero nudny film!!)

Cytat:
Stary 2011-08-02, 22:30   #989
Brook
Zakorzenienie

zgodze sie sekretne okno to niewypal deepa nudny jak flaki z olejem

Brook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 23:35   #990
Wajola
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nightmare666 Pokaż wiadomość
Sekretne Okno---Mort Rainey (Depp) jest uznanym pisarzem, który po rozstaniu z żoną postanawia zerwać z "wielkim światem" i przenosi się na prowincję. Odzyskany z trudem spokój pisarza zostaje jednak zakłócony, kiedy pewnego dnia w drzwiach staje tajemniczy mężczyzna (Turturro), który przedstawia się jako John Shooter i oskarża go o plagiat jego powieści. By udowodnić swą niewinność, Rainey musi odnaleźć oryginał, który zaginął mu rok wcześniej. Okazuje się, że nie będzie to wcale łatwe zadanie. Wraz z przybyciem Shootera, w domu pisarza zaczynają dziać się bowiem dziwne rzeczy a czas dany mu przez tajemniczego gościa na odnalezienie maszynopisu zaczyna coraz szybciej upływać.
ciekawy ;] z pewnoscia sie skusze obejzec ;]

"- zobacz , ocean , podoba Ci się ?
- piękny jest
- on nic nie musi"<3

Agusia^^
Wajola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości