|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 -
nio dokładnie hehe mój to taki łobuz ze masakra powinnysmy utworzyc osobny temat hehe nasze pociechy lato 2009 :Pcoo tym myslisz chyba ze jest moze juz taki temat??
![]() mój to taki szatan ze szok a teraz własnie poszeł z tatusiem do sklepu i ma etap wszystko na nie,wczoraj bylismy na bilansie to hehe usmiałam sie ja mówił lekarzowi co je hahaha mówi,,oguka i jaja"hahaha ![]() ![]()
|
|
#1802 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 -
adaikaka mnie tez boli jak się kochamy od tyłu i krzyż podczas miesiączki a mam przodozgięcie, także chyba nie o to chodzi, a konto możesz tez za darmo założyć na enpr.pl
|
#1803 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
;(
|
|
|
#1804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=534540 ![]() Cytat:
![]() na wizycie się wypytam jaką odmianę mam
|
||
|
|
|
#1805 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz najpierw trzymac w gorze a potem polezec na brzuchu
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
15 minut tak i tak
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
ale napisąłyscie
a mi sie przysneło ![]() Cytat:
![]() No schudłam 10 kilo (tak planowałam przed slubem i przed ciąza sie odchudzic) ale przyznam ze nigdy nie miałam brzucha wsumie. śliczny! słodziak!!! Jej, keidy ja bed emialataaaaaki brzuszek juz sie doczekac nie moge
|
|
#1808 |
|
Rozeznanie
|
zobaczysz ze bedziesz miala i najpiekniejszym etapem w ciazy jets tajk czyjesz pierwsze kpnięcia i obserwujesz jak porusza sioe tam w srodku maly aniłeczek
aż łzy sie kręca jak se pomyśle ja juzchce to samo czuc,:P
|
|
#1809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny ale mam skurcze macicy... tępy, mulący ból... falowo... co jest???
Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2011-07-29 o 18:59 |
|
|
|
|
#1810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() haha noo moze nie wiem a mnie tez macica boli. Kłuje po bokach, ale lekarz mwoi z epo bokach to dobrze tzn ze rosnie czy cos takiego
|
|
#1811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz jeszcze będziesz odliczać dni do rozwiązania bo już nie bedziesz sie mogła ruszać ![]() no chyba że będziesz tą szcześciarą że do dnia porodu bedziesz czuć się świetnie czego Ci życzę ![]() ale ten ból jest okropny jak w pierwszych dniach @... momentami aż mi się ryczeć chce pojawia się zazwyczaj jak się porusze gwłatownie
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Ej Wy wklejacie zdj swoich pociech to ja wkleje swojej
|
#1813 |
|
Rozeznanie
|
hehehe wiem ze wiesz ciasteczko a raczej domyślasz sie jakie to uczucie
![]() ale sama zobaczysz ja jestem bardzo szczęśliwa wogóle ogólnie lubie cieszyc sie czyimś szcześciem jestem bardzo uczuciowa:Pja juz nie moge sie doczekac twojej nastepnej wizyty u gin ciasteczko a co do adaikaka to ma nadzieje ze razem zajdziemy hehe i bedziemy rodziły w tym samym terminie hehe ![]() a co do twoich skurczy wex sobie nospe rozkurczająca najlepiej 2 tabletki tylko ze ona pomaga po godzinie dopiero przy silnych bólach
|
|
#1814 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie mam nospy |
||
|
|
|
#1815 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez sie nie moge doczekac wizyty jestem skłonna pojsc juz za tydzien a nie za 2 ale chyba bez sensu lekarz mnie pogoni![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
to o nospie było do Ciebie? a ja byslalam ze do mnie
|
|
#1816 |
|
Zakorzenienie
|
Otóż i wróciłam ze spaceru z TZ ... zaraz idziemy sięstarać ...a zdjęcia moich "pociech" są TU tylko trzeba sobie troszeczke przewinąć bo się rozpisałam :P
Miłego wieczora .. idę wykorzystać14 dc ![]() dobranoc |
|
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja miałam ochotę wykorzystać jeszcze dzisiaj mężunia ale od tego bólu mi się odechciało |
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamuetam jak ciotka moja miała, to kiedys wszedl do pralki ona zaczela pranie a jego głowa sie zaczeła kręcic przez szybke i zdazyla na szczescie wylaczyc![]() tak lubił wlazic tam gdzie nie trzeba ![]() Niestety juz zdechł ![]() ja mam jeszze jedno dziecko, szoguniaste
|
|
#1819 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- a ja mam dwa kotki jeszcze jeden ma roczek a drugi 4 msc sa takie słodkie
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
ale się zwierzaczkowo zrobiło
![]() ciasteczko szoguniaste słodkości masz ![]() ja się dziewczęta zbieram do domku, dzisiaj już mnie pewnie nie bedzie więc do popisania jutro (między gotowaniem obiadu )upojnych i owocnych nocy życzę
|
|
|
|
#1821 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1822 |
|
Rozeznanie
|
Ja tez zmykam dziewczynki
i równiez rzycze upojnych nocy![]() buziole
|
|
#1823 |
|
Zakorzenienie
|
dobranoc
|
#1824 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jedną boję się mieć a chciałabym bardzo ![]() Ciasteczko tylko nie przesadzaj z nospą, niby nie szkodzi jedna-dwie dziennie ale lepiej ostrożnie. Ja nie wiem co jest, że teraz każdą ciężarną tak bolą te macice zaczynam się bać być w ciąży
|
|
#1825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czmeu byłas nie pocieszona ze tak malo przytylas? Ja bym chcialatak do 15 nie wiecej I miec brzuch piłke![]() ale moge wiecej byle by dziecko bylo zdrowe
|
|
#1826 |
|
Rozeznanie
|
Ja miałam malutki i taka byłam dumna z brzuszka a on nie wyglądał na "swój wiek" Wagowo to dopiero w 5 m-cu przybrałam 1kg. a ważyłam z 54 kg. przy wzroście 170 więc se wyobraź
Teraz jak zajdę będe modlić się o max 20kg.ale z tego co widzę, to ciężarówki są mega i mega duże dzieci rodzą, coś się w pożywieniu musiało zmienić, że taka różnica
|
#1827 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny ... czytam wasze wypowiedzi od dłuższego czasu ale jakoś nigdy nie miałam odwagi napisać właściwie nie wiem czemu...
Mam 24lata i za miesiąc biorę ślub...byłam u gin biorę 2m-ce kwas foliowy ale nadal tabl.anty yasminelle lekarz powiedział, że jak tylko przestanę brać je to odrazu mogę zacząć starania ![]() narazie nie odstawiam ponieważ chcę przesunać nimi okres który by mi wypadł na podróż polubną a po drugie boję się gdyby się udało powiedzmy wcześniej jechać w ciepłe kraje w tak wczesnej ciąży a bardzo lubię się opalać i mogę leżeć cały dzień na słońcu myślicie ,że mam rację ?... |
|
|
|
#1828 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Dzis tempki nie mierzyłam bo sie rzkaszlałam nad ranem i znowu jakas felerna by wyszla a ja bym sie zadreczała. Bo przeciuez nie jestemw tym czasie uspokojona wyciszona. Nie? moze do jutra mi ten durny kaszel zniknie to zmierze.W nocy mi sie nily jakies bzdety, masakra cos z moim dziadkiem ale niewiem wsumie o co chodizlo ![]() Dzis smigam do pracy. Ale jutro mam wolna niedziele wiec jutro dalszy ciag lezenia. tescie chcą zebysmy przyjechali ale ja niemam zamairu jechac. Dosc ze chora to godzina jazdy jeszcze. pojedziemy jak bede conajmniej w 7 tyg moze bedzie cos juz widac? malutkiego?![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dobrze z enapisalas:P zawsze to nas wiecej a my nie gryziemy ![]() no nie wolno sie opalac w ciazy. Ja to zrezygnowalam z slonca i solarium niewiedzac jeszcze ze jestemw ciązy. Ale porzypuszczałam wiec wolałam dmuchac na zimne. Wiec jesli masz takie plany to rzeczywiscie odstaw te plany na po ![]() Co do slubu i okresu ja to niebede miala najblizsze kilka miesiecy za maż wychodze za 2 miesiace wiec moge byc spokojna ze @ nie dostane![]() ![]() No a tak pozatym to wstawac laski!!!!!!!!! Koniec spania!!! ps. tragedia z emna ja usypiam juz godz 21
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
W ciazy nie ma zakazu calkowitego opalania sie ale nie wolno dopuscic do nagrzania brzucha to raz a dwa chodzi tez o to ze w ciazy skora inaczej reaguje na slonce i mozna dostac nieladnych przebarwien. Dlatego poleca sie slonce naturalne a nie z lampy w solarium i z umiarem. Nie znaczy to ze jak jest lato to trzeba chodzic z parasolkaprzeciwsloneczna , ale o to zeby nie lezec caly dzien w mocnym sloncu.
Kaskaderko, a mi sie wydawalo ze teraz rodza sie wlasnie mniejsze dzieci - kiedys standardem byla waga ok 4 kg, a teraz co chwile slysze ze dziecko wazylo od 2,5 do 3,5 kg gora. Rzadko sie slyszy o klocuszku 4 kilowym
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ciastkoja już nie śpię..15 dc 36,6* i nadużyty prawy jajnik - to skutki napastowania z wczoraj a poza tym przyszedł pan układać płytki na podłodze
Cytat:
Cytat:
2. Fretki raczej nie gryzą kabli ponieważ fretki nie są gryzoniami, 3. Fretki biegając po domu dużo wąchają, sprawdzają każdy kąt, uwielbiają się chować np do szaf, kanap, szuflad. - Fretki uwielbiają kopać w śmietniku- więc trzeba szafkę odpowiedni zabezpieczyć. 4. Fretki śmierdzą.. początkowo nie jest to jakiś traumatyczny smród ale jak dojrzewają (czyli ok. 1 roku życia) zaczyna się makabryczny smród i strasznie to przeszkadza 5. Fretki w ramach zabawy podgryzają .. pytałaś jakto że dwie .. druga z adopcji -jego porzednia właścielka myślała, że ma wścieklizne .. bo w ramach abawy wystawiał japke - jak mały tyranozaurek ![]() No to miłego dnia .. ja i mój jajnik cierpimy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

mój 25.08 skończy 2 latka 
;(

bo sie rzkaszlałam nad ranem i znowu jakas felerna by wyszla a ja bym sie zadreczała. Bo przeciuez nie jestemw tym czasie uspokojona wyciszona. Nie?