|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Z brązu na blond - wątek zbiorczy
Witam,
Ja chciałabym przejść z brązu taki jak na zdj na taki ciemny blond (zdj farby z GARNIER) .. ;d jak mogę to zrobić? chciałam najpierw rozjaśniaczem ale boję sie ze wyjdą mi włosy marchewkowe i później mi nie złapie tego blondu ... ![]() POMOCYY !!
|
|
#692 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest poziom 7, więc radziłabym coś z poziomu 8, czy nawet 9 wybrać, bo zwykle te średnie/ciemne blondy wychdzą ciemniej niż powinny.
|
|
|
#693 |
|
Raczkowanie
|
Hej ja kiedyś miałam włoski takie jak Ty , potraktowałam je najpierw rozjaśniaczem na 20min i później nałożyłam tą farbę , super kolor
polecam nie spierała się wcale nie rudo
|
|
|
|
|
#694 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
____ Obecnie sama schodzę z dość ciemnego brązu do blondu i już nie mogę doczekać się kiedy będę blondynką. Byłam u fryzjerki, ale nie chciała rozjaśnić mi całych włosów; stwierdziła że się pokruszą, odpadną, a w najlepszym wypadku będę miała siano. Zdecydowałam się na pasemka i jestem zadowolona. Zdjęcie przed farbowaniem i mniej więcej 3 tygodnie po zrobieniu pasemek. Troszkę się przesuszyły, ale po każdym nałożeniu maseczki widzę dużą poprawę. Za 2 tygodnie kolejne pasemka i mam nadzieję, że będzie już bardziej blond
Edytowane przez crippled Czas edycji: 2012-03-13 o 22:29 |
||
|
|
|
|
#695 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie, w lutym zrobiłam sobie pasemka na moich ciemno brązowych włosach (teraz wyglądają tak jak na zdjęciu poniżej). Chciałabym teraz zobaczyć jak bym wyglądała w blond włosach i chciałam przefarbować je szamponetką. Jest szansa, że wyjdzie mi blond? Nie musi być od razu taki jak na opakowaniu szamponetki, ale żeby był blond... I czy po zmyciu szamponetki po tych iluś tam myciach nie nie będzie problemu z powrotem do moich "pasemkowych" włosów??
|
|
|
|
|
#696 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Proponowałabym farbę rozjaśniającą np palette
|
|
|
|
|
|
#697 |
|
Wtajemniczenie
|
szamponetka ci nie rozjasni wlosow wiec nie ma co nakladac nawet
|
|
#698 |
|
Zakorzenienie
|
To może ja pokażę jak mi się udało
![]() Pierwsze zdjęcie jakoś rok temu, drugie po pierwszym farbowaniu, trzecie po drugim farbowaniu na całe włosy i robieniu odrostów-taki kolor miałam kilka miesięcy, obecnie mam takie jak na czwartym zdjęciu .
|
|
#699 |
|
Konto usunięte
|
Ja to najpierw miałam ciemny brąz, potem nałożyłam rozjaśniacz, i w sumie dobrze mi rozjaśniło, chociaż miejscami były żółte, to poprawiłam rozjaśniającą farbą palette c10, potem jakoś za niecały rok, pomalowałam palette e20 i teraz mam taki kolor jak na avatarze i jestem zadowolona
|
|
|
|
|
#700 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny!
Od kilku miesięcy chodziła za mną wizja pięknego blondu na mojej głowie wcześniej przez ok 4-5 lat farbowałam włosy dość ciemnym brązem (zwykle jakąś czekoladą albo czymś tego typu). Zaczęłam się wczytywać w ten wątek i nabrałam nadziei, że moja wizja będzie zrealizowana ![]() Dosyć sporo osób chwaliło tu rozjaśniacz z Joanny https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...nd.html&next=1 więc go zakupiłam. Wiedziałam, że za pierwszym razem nie ma co liczyć na jasny blond na włosach mojego koloru, ale nie wyszło źle po rozjaśniaczu (trzymałam 35 min) miałam rude włosy, ale nałożyłam Wellaton 8.0 i farba zgasiłe te rudości, wyszedł mi tzw. truskawkowy blond ![]() Co do zniszczenia włosów - o ile wcześniej przy myciu włosów wystarczyła mi odżywka, a maska 1 w tyg, to teraz nie mogłabym rozczesać włosów bez maski. Nie są zniszczone (tzn patrząc na nie wyglądają zdrowo i lśniąco), ale wiem, że to zasługa maski. Co mogę zrobić, by polepszyć ich stan? Dodam, że miesiąc przed rozjaśnianiem zaczełam pić herbatę pokrzywową i robić wcierki z wody brzozowej i chyba tylko to uchroniło mnie przed wypadaniem włosów. Ale ogólnie to nie żałuję, bo ciągle słyszę komplementy nt moich włosów
|
|
|
|
|
#701 |
|
Zakorzenienie
|
uważam ze popełniłaś błąd używając joanny bo moim zdaniem jest to najgorszy rozjaśniacz, lepiej zamówić sobie małą saszetkę fryzjerksiego w podobnej cenie, gwarantuje Ci że po fryzjerksim rozjaśniaczu będziesz miała bardziej równomierny i jasniejszy kolor niż po joannie a włosy tak sie nie zniszczą więc na przyszłość nie bierz juz joanny. polecam serie garniera naturalna pielęgnacja z masłem karite i awokado, maska elseve total repair 5, wax do blond włosów.
|
|
|
|
|
#702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale dziękuję za rady, mam tą maskę i uważam, że jest świetna
|
|
|
|
|
|
#703 |
|
Przyczajenie
|
hej laski.mam włosy koloru ciemny brąz,dodam ze wlosy mam krótkie sciete na boba,lecz od polowy zaczyna sie makabra.czarne.robilam szamponem koloryz.palette ciemna czekolada.kiedys bylam bardzo jasna blondynką.no i moje pytanie brzmi...czy mogę jakoś rozjasnic te klaki zebym choc troche miala jasniejsze?chodzi mi o kolorek taki podrudawy.bo pozniej bym na to nalozyla jakas farbe o odcieniu jasny blond.czy moze isc do fryzjera i zrobic cieniutkie pasemka lecz bardzo gęsto tylko ciekawe czy zlapią mi na tych włosach..
|
|
|
|
|
#704 |
|
Raczkowanie
|
Helou kochane pomóżcie chce całe na blond, tylko nie wiem jak sie do tego zabrac, moje naturalne mam brązowe, jak widac na fotce poniżej mam kręcone i pasmeka ale marze o blond czuprynie. Pomóżcie bo zostało mi 4 dni urlopu i chciałabym zrobić sobie jasną czuprynkę. Jaką farbę wybrać? bo odżywki, maski i szampony już mam. Tylko problem z doborem farby, takiej żeby żółtko nie wyszło.
|
|
|
|
|
#705 |
|
Wtajemniczenie
|
karabelka23, może Palette C10? Ona dość silnie rozjaśnia.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#706 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#707 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Niszczy włosy na pewno, ale która farba tego nie robi? Poza tym każde kolejne farbowanie będzie tylko na odrostach, więc po jednokrotnym nałożeniu nic strasznego nie powinno się stać.
|
|
|
#708 |
|
Zakorzenienie
|
C12 rozjaśnia lepiej niz C10, a najchłodniejszy efekt bez żółtka da 219 z serii natural colors.
|
|
|
|
|
#709 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#710 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jeśli masz niewiele tych pasemek to połóż farbę na całość, a jeśli bardzo gęsto to może najpierw na odrosty, a po około 10 minutach na resztę żeby tych wcześniej rozjaśnionych aż tak nie wysuszyć. Pokaż później fotkę, bo jestem ciekawa jak to wyjdzie
|
|
|
#711 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#712 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robiłam 219 i zgasiła żółcie bardzo ładnie
|
|
#713 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#714 |
|
Wtajemniczenie
|
Karabelka, nie jest aż tak źle, loki dużo zakryły
|
|
#715 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#716 |
|
Wtajemniczenie
|
I jak wyszło kolejne farbowanie ?
|
|
#717 |
|
Raczkowanie
|
No chyba póki co będę musiała się poodzić z balejażem na mojej głowie, aczkolwiek nie ma żle. Odrost minimalnie się rozjaśnił. a reszta platynka bez zmian
dobrze że mam kręcone bo faktycznie nie widać aż takich niedoskonałości ale tak jakby tak miało być jak się troche ogarne wrzuce fotke
|
|
|
|
|
#718 |
|
Raczkowanie
|
Z rozjaśnianiem , czy samą farbą doszłaś do takiego efektu?
|
|
#719 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, niedawno tu pisałam o mojej historii z rozjaśnianiem. Mam mały problem - po rozjaśniaczu zgasiłam rudości Wellatonem 8.0, ale teraz rude włosy zaczynają być coraz bardziej widoczne. Co zrobić, żeby jeszcze lekko rozjaśnić włosy (1-2 tony), i zlikwidować rudości? Mogę to zrobić farbą?
|
|
|
|
|
#720 |
|
Konto usunięte
|
o właśnie, też jestem ciekawa,czy można farbą? niby wszędzie się pisze, że farba farby nie rozjasni, ale ja rozjaśniałam siostrze (ma naturalne rude, ale to taki zgaszony rudy, nie intensywny) farbą z garnier'a, nie pamiętam, to był chyba odcień 111 czy jakoś tak,słowem, super jasny, i rozjaśnilo jej o 2 tony
ja mam farbowane, taki średni z tendencja do jasnego, rudawy brąz. ciekawe, czy da się FARBĄ np. jakimś karmelem czy ciemnym blondem coś zdziałać...
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.

polecam nie spierała się wcale nie rudo
Proponowałabym farbę rozjaśniającą np palette