mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-30, 13:33   #2131
Ona231
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Marlin tamtych chust nie widziałam, ciężko mi się wypowiedź, ale opinię mają dobre, możesz sprawdzić, jak Ci się będą sprawowały. Mnie się bardziej podoba ta tkana, ale wiadomo, że każdemu pasuje coś innego
Chociaż wyglądają na solidne

Muffinko zazdroszczę trochę, bo u mnie ze spaniem ciężko. Albo mi duszno, gorąco itp.

Goldika po pierwsze miłego wypoczynku, po drugie nie martw się. Na pewno nic złego się nie wydarzy, ale teściowej za takie gadanie należy się
Stary 2011-07-30, 13:41   #2132
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
kurde, to jak ja mam 2cm to wynika że powinnam plackiem leżeć !!!! nikt mi nie powiedział !!!!! kazali jedynie się nie przemęczać ..... zna się ktoś na tym ????
A masz już rozwarcie mimo skróconej? Przy skróconej powinno się leżeć i odpoczywać, nie przemęczać, przynajmniej tak moja gin. mówi. Żadnych długich spacerów, 3x dziennie po schodach itp. Przynajmniej będziesz mieć lekki poród Bo odpadną Ci bóle związane z szybkim skracaniem szyjki i mega bolesny masaż szyjki aby się skróciła (robiony przez położną). Pozostaną Ci tylko skurcze robiące rozwarcie i krzyżowe, które nie zawsze występują. A później tylko parte i po porodzie

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 13:44   #2133
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Dzien dobry ale sobie dzisiaj pospalam, szok od 22.00 do 10.45, nie pamietam kiedy mi sie to ostatnio zdazylo

Bylam na rynku i kupilam wielka torbe owockow, w tym tygodniu witaminki ida w odstawke

A czemu sie smucisz ta luteina? To chyba dobrze, ze juz nie musisz brac.

Oj dziewczyny, bardzo wam wspolczuje co jest z tymi szpitalami ostatnio? Plaga jakas sciaskac nogi laski i czekamy do terminu

Jakoś wolała bym ją brać aż do porodu bo sie boję ja odstawc buuuu

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 13:46   #2134
Seona
Zakorzenienie

Witaminka, Bienioka, jeszcze co do skróconej szyjki, to ja w tej ciąży mniej się przejmuję - np. znajome z UK wogóle nie mają takich badań Wogóle nie mierzy się i nie zwraca się na to uwagi. Tylko u nas w Polsce na to patrzą.

Bienioka, mam kuzynkę, która od lat mieszka w Niemczech i u niej też nie badano szyjki, dopiero jak wylądowała pod koniec ciąży na patologii, bo dostała zatrucia ciążowego i bardzo spuchła i okazało się, że ma też szyjkę skróconą. Dopiero wtedy, gdy coś zaczęło się dziać. A tak to chodziła na wizyty i nikt jej nawet słowa o wymiarach szyjki nie mówił

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-30, 13:46   #2135
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
A masz już rozwarcie mimo skróconej? Przy skróconej powinno się leżeć i odpoczywać, nie przemęczać, przynajmniej tak moja gin. mówi. Żadnych długich spacerów, 3x dziennie po schodach itp. Przynajmniej będziesz mieć lekki poród Bo odpadną Ci bóle związane z szybkim skracaniem szyjki i mega bolesny masaż szyjki aby się skróciła (robiony przez położną). Pozostaną Ci tylko skurcze robiące rozwarcie i krzyżowe, które nie zawsze występują. A później tylko parte i po porodzie

Oj naprawde to strasznie boli jejku jak sobie wspomne to aż mnie ciarki przechodzą

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-30, 13:47   #2136
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Jakoś wolała bym ją brać aż do porodu bo sie boję ja odstawc buuuu
Ale czemu kazał Ci odstawić, z jakiego powodu? Ja cały czas biorę i nic mi nie wspominała o odstawianiu

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-30, 13:49   #2137
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
joamic - u mnie też dziś buraczki długo one muszą się gotować? bo przyznam, że pierwszy raz robie ...
Ja poszłam na łatwiznę i kupiłam mrożone utarte Hortexu.
A ja już mam więcej czasu to buraczki gotuje na parze. Musisz sprawdzać czy jest miękki.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 13:50   #2138
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Oj naprawde to strasznie boli jejku jak sobie wspomne to aż mnie ciarki przechodzą
To byłą masakra największa całego porodu. Na samą myśl aż mnie skręca. Jedyny ból, którego nie zapomina się Przynajmniej ja. Nie dałam rady znieść i poprostu kazałam przestać Z jednej strony mi dosłownie kilka mm zostało i trzymało i nie chciało się skrócić i tak łaziłam po tym korytarzu, aż się skróci cała, bo nie wytrzymałam masażu

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-07-30, 13:54   #2139
witaminkaccc
Zadomowienie

o rozwarciu nic nie mówili... ale wypuszczając mnie do domu, podczas badania lekarz kazał notować: szyjka zamknięta o długości 2 cm ... bla bla bla...

wracam , w takim razie, do lezenia a potem obiadddoooosss

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 14:03   #2140
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
A to wiązanie takie skomplikowane? To bedzie trzeba w takim razie pocwiczyć przed porodem W każdym razie chusta to u mnie zakup pewny. A czy Wy macie już jakieś upatrzone chusty? Ona orientujesz sie lepiej w tym temacie? bo na allegro widzę takie za 60zł i za 200zł i zastanawiam czy one róznia się tylko ceną? czy też może warto jednak kupic droższą
U mnie też i też musze więcej o tym poczytać i pouczyć się wiązać bo faktycznie podobno to wcale nie jest takie proste

Cytat:
Witaminka, Bienioka, jeszcze co do skróconej szyjki, to ja w tej ciąży mniej się przejmuję - np. znajome z UK wogóle nie mają takich badań Wogóle nie mierzy się i nie zwraca się na to uwagi. Tylko u nas w Polsce na to patrzą.

Bienioka, mam kuzynkę, która od lat mieszka w Niemczech i u niej też nie badano szyjki, dopiero jak wylądowała pod koniec ciąży na patologii, bo dostała zatrucia ciążowego i bardzo spuchła i okazało się, że ma też szyjkę skróconą. Dopiero wtedy, gdy coś zaczęło się dziać. A tak to chodziła na wizyty i nikt jej nawet słowa o wymiarach szyjki nie mówił
U Polsce generalnie więcej uwagi zwraca się na ciężarne i ,,chucha na zimne" a mój gin jest już mistrzem tego chuchania. Choć w sumie lepiej żeby wyolbrzymiał problemy niż ich nie zauważał.

Mam już fryzurke na wesele teraz tylko zrobię pazurki i idę poleżeć bo brzuchol boli cały czas mam nadzieję że chociaż do oczepin wytrzymam, bo dłużej chyba nie dam rady
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 14:09   #2141
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
o rozwarciu nic nie mówili... ale wypuszczając mnie do domu, podczas badania lekarz kazał notować: szyjka zamknięta o długości 2 cm ... bla bla bla...
Jak zamknięta to spoko Byleby rozwarcie się nie robiło, bo skracać to się może. Chociaż najczęściej skraca się dopiero po 30 tyg. a wcześniej nie powinna za bardzo Ale są przypadki (takie jak moje koleżanki), które do porodu miały praktycznie całą ponad 4 cm szyjkę!

Ślub
Pati
Lili

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 15:22   #2142
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Rojku a ćwiczyłaś już to wiązanie chusty, bo w teorii to wygląda super, ale w praktyce nie do końca mi wychodzi

Hehe na razie podziwiam na zdjęciach. Ale zamierzam upolować jakąś na allegro i poćwiczyć. Ja manualno-technicznie raczej z tych rozgarnietych wiec mam nadzieje ze sobie poradze

Ale mała dziś szaleje, co chwila do ubikacji muszę, bo sobie chyba trampolinę z niego zrobiła
Stary 2011-07-30, 15:41   #2143
dygotka8
Zakorzenienie

ha,upiekłam muffinki zjadłam chyba ze 2-3 z herbatką wcześiejsza herbatę wylałam cała na dywan;///
humor poprawił mi się-to pewnie przez to,że podniosłam sobei cukier jedzonkiem

witaminkaccc
-dziękuję

ale cos mnie w pachwinie ciągnie,że się podnieść ani zgiąc nie mogę;/

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-30 o 15:52
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 15:44   #2144
muffinka90
Zakorzenienie

Ona jestem do tej pory w szoku TZ obudzil sie w nocy i polozyl mi reke na brzuchu, a rano pyta, jak ja moge spac, jak maly tak mocno kopie

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

dygotka muffinki uwielbiam
Ja pieke wlasnie pierwsze w zyciu rogaliki, ale troche sie prostuja w piekarniku

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 15:51   #2145
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Ona jestem do tej pory w szoku TZ obudzil sie w nocy i polozyl mi reke na brzuchu, a rano pyta, jak ja moge spac, jak maly tak mocno kopie

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Ja pieke wlasnie pierwsze w zyciu rogaliki, ale troche sie prostuja w piekarniku
muffinki( oczywiście z wątku south beach) to moje ciasteczka popisowe
zjadłabym ciasto owocowe-teraz juz nie pamiętam czy ela czy elf pisały,że będzie piekłą ciasto ze ślwikami...ale jakie???biszkopt+śliwki?? ???

rogalików nie umiem...moja siostra to mistrzyni w pieczeniu pięknych ii pysznych tortów i ciast....ja nie ardzo i chyba nigdy jej nie dorównam;/

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 16:48   #2146
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czemu kazał Ci odstawić, z jakiego powodu? Ja cały czas biorę i nic mi nie wspominała o odstawianiu

Powiedział że nie ma juz potrzeby brać bo go sie bierze przeważnie do 22 tygodnia.

---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:

Mogłaś je mocniej przycisnac jak zagiełaś , ja tak robiłam i mi sie nie prostowały

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-30, 17:36   #2147
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Takiej ochoty robicie na pieczenie tych ciast, że aż jak nie piekę to bym się z marszu za ich robienie wzięła
A tu piekarnik szlag trafił...

Chyba sobie usmażę chlebek w jajku i zjem z pomidorkiem na kolacyjkę
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 17:37   #2148
ela3010
Zadomowienie

Dygotko to nie ja piekłam to ciasto.

Myszka a dziwne z tą luteiną, ja w poprzedniej ciaży brałam do końca, w sumie w 9 mcu sama odstawiłam, teraz tez biorę a jestem w 25tc. No nie wiem, co lekarz to inna opinia.

Kasik coś nam się nie odzywa ale ona to chyba na wakacje wyjechała, coś mi się przypomniało ze miała jechać.

Ja po prysznicu, chłopaki układaja puzzle, a ja klikam, zaraz biorę się za książkę jakąś.

Deszczowo u mnie, mhmmm, uwielbiam taką aurę, chyba się powtarzam.

Magolina Ty to odważna jesteś ze na wesele poszłaś, ale jak będziesz tylko siedzieć i jeść to nic sie nie stanie.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 17:47   #2149
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Co do weselicha, ja byłam dokładnie 2 tyg temu

Potuptałam sobie troszkę, ale wiadomo bez przesady, więcej czasu spędziłam na jedzeniu pyszności i wymianie talerzyków
Jak na złość, gdy jestem w ciąży od orkiestry po jedzenie było extra, a jak mogłam szaleć to nie było do czego bo orkiestra do bani

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-30, 18:16   #2150
kami5
Raczkowanie

wiecie co tak sobie myślę, że prawie od początku chodziło za mną piwo karmi malinowe. Aż mnie skręcało bo w 2 polskich sklepach nie mieli. No nie mogłam wytrzymać. I chłopaka mam w brzuchu. Oby nie został piwoszem jak dorośnie
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 18:34   #2151
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Witam w ten paskudny dzień - dzis mam fatalne samopoczucie.

Myszeczka dobrze, że nie musisz ju z brać luteiny - anemię to chyba wszystkie wczesniej czy później będziemy mieć

witaminka przyznaje bez bicia, że przegapiłam - nie zawsze jestem w stanie wszystko nadrobić. Już wyczytałam, że masz na kogo liczyć. Super prezent Ci zrobili znajomidla nich

wiolqn ten strój mikołaja jest super - siostra mi mówiła, ze też ma coś dla mnie takiego typowo na święta, jutro mam ją odwiedzić to zobaczę.

nikaa2 ja do piwka to słone orzeszki - teraz też pochłaniam tyle że nie solone

Aniolina
upiekłam jednak z tego drugiego przepisu choc nie chcialo mi się za bardzo bawić ze stolnicą, ale jakoś wolałam kruche ciacho
ostatnio smaka na drozdzowe.

magolina przykro że musisz iść do szpitala, ale skoro trzeba ...I wracajcie całe i zdrowiutkie. jak w szpitalu mają odział patologii ciązy to tam Cię położą nie na porodówce. Inaczej jest w szpitalach gdzie jest tylko oddział ginekologiczny i położniczy.

ania21_21 to super że laptop działa

elf27 mnie waży zawsze położna i nigdy nic nie odejmuje, a powinna odliczyc ciężar odzieży dlatego nie przywiązuję uwagi to tego co mi wpisują do ksiażeczki

ggoraa mój syn już od kilku dni ma imprezę Odstawiłam kawę rozpuszczalną, bo myślałam że to go tak pobudza, ale on jak się wiercił tak się wierci. Współczuję zgagi - na na szczęście jeszcze nie wiem co to znaczy.

bienioka bidulko współczuję Ci tego szpitala, ale najwyraźniej taka jest konieczność. Oby jak najszybciej wszystko doszło do normy i oby Was wypuścili

dygotka ja lubię urządzenie domu i chętnie bym się z Tobą zamieniła, bo to jest moim wielkim marzeniem - oznaczało by koniec udręki z teściami

goldika udanego wypoczynku i baw się dobrze.

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Idę coś zjeść bo od czytania o tych wypiekach i o tym jedzeniu aż zgłodniałam
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 18:35   #2152
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Witam w ten paskudny dzień - dzis mam fatalne samopoczucie.

Myszeczka dobrze, że nie musisz ju z brać luteiny - anemię to chyba wszystkie wczesniej czy później będziemy mieć

witaminka przyznaje bez bicia, że przegapiłam - nie zawsze jestem w stanie wszystko nadrobić. Już wyczytałam, że masz na kogo liczyć. Super prezent Ci zrobili znajomidla nich

wiolqn ten strój mikołaja jest super - siostra mi mówiła, ze też ma coś dla mnie takiego typowo na święta, jutro mam ją odwiedzić to zobaczę.

nikaa2 ja do piwka to słone orzeszki - teraz też pochłaniam tyle że nie solone

Aniolina
upiekłam jednak z tego drugiego przepisu choc nie chcialo mi się za bardzo bawić ze stolnicą, ale jakoś wolałam kruche ciacho
ostatnio smaka na drozdzowe.

magolina przykro że musisz iść do szpitala, ale skoro trzeba ...I wracajcie całe i zdrowiutkie. jak w szpitalu mają odział patologii ciązy to tam Cię położą nie na porodówce. Inaczej jest w szpitalach gdzie jest tylko oddział ginekologiczny i położniczy.

ania21_21 to super że laptop działa

elf27 mnie waży zawsze położna i nigdy nic nie odejmuje, a powinna odliczyc ciężar odzieży dlatego nie przywiązuję uwagi to tego co mi wpisują do ksiażeczki

ggoraa mój syn już od kilku dni ma imprezę Odstawiłam kawę rozpuszczalną, bo myślałam że to go tak pobudza, ale on jak się wiercił tak się wierci. Współczuję zgagi - na na szczęście jeszcze nie wiem co to znaczy.

bienioka bidulko współczuję Ci tego szpitala, ale najwyraźniej taka jest konieczność. Oby jak najszybciej wszystko doszło do normy i oby Was wypuścili

dygotka ja lubię urządzenie domu i chętnie bym się z Tobą zamieniła, bo to jest moim wielkim marzeniem - oznaczało by koniec udręki z teściami

goldika udanego wypoczynku i baw się dobrze.

Kochana widocznie będziesz miec małego nadpobudliwca Moja koleżanka jest w 35 tygodniui tez mówi że mała sie non stop kręci

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-30, 18:36   #2153
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
zawsze po każdym badaniu dostaje zdjęcia USG maluszka które zaczynają się od jakś danych w tabelkach. Czy tam jest zaznaczone jak długą mam szyjkę? Hmm jestem ciekawa jak jest u mnie a nie wiem skąd to odczytać...
Stary 2011-07-30, 18:39   #2154
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Mogłaś je mocniej przycisnac jak zagiełaś , ja tak robiłam i mi sie nie prostowały
No nastepnym razem tak zrobie. Niektore wyszly ladne, ale i tak najwazniejsze, ze sa pyszne Czesto robie drozdzowe ciasto, ale dzisiaj zrobilam z nowego przepisu i chyba juz przy nim zostane, bo ciasto wyszlo swietne, puszyste i sprezyste, tylko zrobilam z polowy skladnikow a ilosc rogalikow ogromna, dobrze, ze sie nie rozpedzilam z caloscia

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Moje dziecko to tez niezle ADHD, mam nadzieje, ze sie po porodzie uspokoi, chociaz lekarz na moja teorie tylko pokrecil glowa i dziwnie spojrzal chyba nie ma szans

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 18:45   #2155
basiula19
Zadomowienie

Cytat:
---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Moje dziecko to tez niezle ADHD, mam nadzieje, ze sie po porodzie uspokoi, chociaz lekarz na moja teorie tylko pokrecil glowa i dziwnie spojrzal chyba nie ma szans
Kochana nie strasz mój mały od kilku dni jest nie do wytrzymania tak sie skubaniec potrafi tłuc, że masakra i miałam nadzieje, że jak sie teraz wytłucze to po porodzie bedzie grzeczny

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 18:47   #2156
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Witaminka witaj z powrotemOdpoczywaj
Bienioka biedactwo, znów w szpitalu Trzymaj się i poślij skurcze w ...
Magolina wiem, że szpital nic miłego, 3 dni temu sama jeszcze tam leżałam, przetrwasz jakoś te 3 dni jak nie ma innego wyjścia
Stary 2011-07-30, 19:01   #2157
Bahamadia_25
Zakorzenienie

A ja coś się zaczynam martwić bo moje maleństwo coś słabo się wierci.
Nie liczę, ale może ok 10razy na dobę
Stary 2011-07-30, 19:05   #2158
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Kochana widocznie będziesz miec małego nadpobudliwca Moja koleżanka jest w 35 tygodniui tez mówi że mała sie non stop kręci
Najprawdopodobniej, bo mi dopiero 25tydzień idzie a dziecko cały czas się kręci.

muffinka, basiula ja to bym nawet wolała takiego rozbójnika, ale dobrze by było aby od czasu do czasu dał się wyspać.

Zażyłam kolejne 2 tabletki no-spy i zostały mi jeszcze dwie A normalnie chodzić nie mogę bo mnie tak ciągnie i boli na dole. Muszę tżta powiadomić aby mi zapas zrobił jak będzie rano z pracy wracał.

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Bahamadia a w którym Ty jesteś tygodniu, bo ja jak byłam tak gdzieś koło 20-tego to też miałam wrażenie, że się dziecko mało rusza.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-30, 19:08   #2159
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
A ja coś się zaczynam martwić bo moje maleństwo coś słabo się wierci.
Nie liczę, ale może ok 10razy na dobę

Nie każdy mały sie tak wierci jak chaway czy basiuli.
Mój mały sie ostatnio przestawił że jak idę siku w nocy to on wtedy harce zaczyna i w dzien mniej także każdy maluch jest inny

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-07-30, 19:15   #2160
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Nie każdy mały sie tak wierci jak chaway czy basiuli.
Mój mały sie ostatnio przestawił że jak idę siku w nocy to on wtedy harce zaczyna i w dzien mniej także każdy maluch jest inny

Jestem w 26tc

Mnie lubi kopać po pęcherzu takiego kopniaczka wyczuwam od razu
Raz poczułam jakby się odpychał od żeber
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości