![]() |
#691 |
Rozeznanie
|
Dot.: bez podkładu....
O, kolejna osoba która poleca pixie ![]() a ja dziś zgrzeszyłam i nalożyłam odrobinę podkładu ale naprawdę niewielką ilość, nawet mniejszą niż ziarenko grochu ![]() ![]()
![]() |
#692 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy któraś z Was ma doświadczenia z kremem Siarkowa Moc? Opinie w KWC podzielone, częśc recenzentek chwali, pozostałe piszą, że wysusza i zapycha. Wiem, że to zależy od cery, ale może któraś z Was używała i podzieli się swoimi doświadczeniami z tym kosmetykiem?
Marzy mi się krem, który trwale wyrówna koloryt cery (nie krem tonujący), ograniczy wydzielanie sebum , a jednocześnie będzie pielęgnował skórę i nadawał jej świeży wygląd. Bez podkładu moja twarz wygląda na zmęczoną, chorą, nieświeżą. Powiedzcie, że znacie takie cudo ![]()
![]() |
#693 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Uważam, że lepiej zainwestować w kosmetyki naturalne niż katować cerę kremami matującymi.
![]() |
![]() |
#694 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#695 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pochwalę się, że jakoś wytrzymałam bez podkładu! co prawda dopiero 4 dzień, ale dla mnie to naprawdę sporo
![]() przez te dni używałam kremu matującego z vischy i poprosiłam mamę, by rozejrzała mi się za kremem z Ziaji (mieszkam za granicą i tu Ziajki nie ma ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#696 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie używałam kremu tonującego, ale jeśli masz naprawdę jasną karnację to najjaśniejszy odcień z ziaji będzie dla Ciebie za ciemny, nie wiem jak teraz kiedy masz ją opaloną (ja wcale się nie opalam), ale może warto spróbować ?
![]() |
![]() |
#697 |
Wtajemniczenie
|
Zdania na temat Ziaji Nuno są podzielone, część dziewczyn pisze, że mają jasną cerę i kolor 1 jest dla nich idealny, a część, że jest pomarańczowy. Może spróbuj poszukać swatchy w necie, widziałam kilka blogów, gdzie dziewczyny prezentowały ten krem na sobie
![]() U mnie nie ma problemy z dostępnością Ziaji, jest w większości aptek i w drogerii Aster.
naturalna pielęgnacja. Edytowane przez sensualitat Czas edycji: 2011-07-24 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#698 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#699 |
Wtajemniczenie
|
Poza tym jeśli okaże się za jasny będziesz mogła go czymś przyciemnić, a zbyt ciemny raczej ciężko będzie rozjaśnić
![]()
![]() |
#700 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#701 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#702 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#703 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Swego czasu miałam na niego ochotę, parę razy już byłam bliska kupna, jednak ostatecznie doszłam do wniosku, że mam tak dużo mazideł do twarzy, że kolejne mi niepotrzebnie ![]()
![]() |
![]() |
#704 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#705 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten krem fajnie też sprawdza się do mieszania z podkładem, żeby osiągnąć delikatniejszy efekt, niż przy samym podkładzie. Ja kupiłam go za 8zł i nie żałuję, zwłaszcza, że tubka jest duża. Myślę, że za taką cenę można spróbować ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#706 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#707 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#708 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja dziś mam gorszą cerę ![]() ![]() ![]() Kupiłam wczoraj korektor MF Erace i jestem zachwycona! Poukrywał wszystkie krostki i zaczerwienienia. Oby się długo trzymał... A korzystając z wyprzedaży w Naturze, zapłaciłam za niego tylko 19zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#709 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
Jak tam się trzymacie bez podkładu? Są jakieś pozytywne efekty na skórze? Ja już bym nie mogła nałożyć podkładu na twarz! Kilka dni temu nałożyłam odrobinkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#711 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wpadłam na pomysł zakupienia Dermacolu z zamiarem używania go jako korektora, ale boje się, że mnie zapcha. Chyba zostanę przy Erace MF ![]() Jak na razie nie zauważyłam jakiś pozytywnych efektów odstawienia podkładu, no może poza tym, że makijaż zajmuje mi teraz dosłownie kilka sekund ![]() Co myślicie o stosowaniu różu w kremie/musie na gołą twarz? Jak się malujecie kiedy nie używacie podkładu?
naturalna pielęgnacja. Edytowane przez sensualitat Czas edycji: 2011-07-30 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#712 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do makijażu bez podkładu, to mam z tym problem... Nie odpowiada mi to, jak na skórze "układa" się róż/bronzer, więc z nich też póki co zrezygnowałam. Chociaż może róż w kremie rzeczywiście byłby dobrym rozwiązaniem ![]() Co do Dermacolu, to nie mam pojęcia, czy może zapchać. Może poproś o analizę składu na biochemii? Ja kiedyś też nosiłam się z jego zakupem, ale ŻADEN z kolorów mi nie podpasował ![]() Sensualitat, zauważyłaś, że odstawienie podkładu nie prowadzi do oszczędności, tylko do wyszukiwania nowych kosmetyków? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
Konto usunięte
|
Ja jakoś nie potrafię nie nosić podkładu. Wydaje mi się że żadnej różnicy nie ma, a miałam już kilka podejść.Zresztą stosuję teraz kurację kwasami i nie wyobrażam sobie nie nosić makijażu, kiedy mam lekki wysyp
![]() Poza tym wydaje mi się, że taki makijaż jest mniej trwały: korektor, róż i puder bardzo szybko się ścierają. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#714 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Z tą pozorną oszczędnością to akurat prawda ![]() ![]() ![]() Wczoraj przejrzałam KWC w poszukiwaniu rozświetlacza, choc do tej pory nawet do głowy mi nie przyszło używanie tego typu kosmetyków ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny piszcie jak się malujecie, kiedy nie używacie podkładu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#715 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podkreślam oczy - najczęściej tylko tusz i jasna kredka na linię wodną, maść z wit.A na usta i tyle ![]()
![]() |
![]() |
#716 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio też patrzyłam na te korektory z Maybelline i rzeczywiście na półce był tylko JEDEN nierozwarstwiony!! Nie wiem się z nimi dzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam ostatnio wrażenie, że im mniej mam na twarzy tym lepiej. Najgorsze jest to, że zaczęłam wymyślać nietypowe zastosowania kosmetyków, np. szminka jako cień do powiek ![]() Kiedy oglądałam korektor Maybelline, mazłam się na ręce jaśniejszym odcieniem i rzeczywiście bardzo dobrze kryje, chociaż kolor jakiś dziwny, spodziewałam się jasnego beżu a tu trupiobiały róż ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Może za odwykiem od podkładu powinien iść odwyk od kolorówki ![]()
![]() |
![]() |
#718 |
Konto usunięte
|
Dobry pomysł, odpocznie portfel ![]() Wkurzyłam się, bo nie mogę dobrać sobie podkładu, który miałby dobry kolor, krycie nie a'la tapeta, nie świecił się jak bombka i nie spływał po godzinie, więc od jakiegoś czasu paraduję bez. Czasem przypudruję nosek i nałożę róż, nie jest źle na opalonej cerze. Kwestia przyzwyczajenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#719 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#720 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:58.