|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#751 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Witaj Edytko moja imienniczko ![]() ![]() Ależ Wy produkujcie te posty ![]() Co do wózka, to siostra się zaoferowała, że nam pożyczy ![]() ![]() Łóżeczko też nam chciała dać, ale Mąż lubi robić takie rzeczy (ostatnio zrobił mi szafę przesuwną śliczną ![]() ![]() Oczywiście chcemy drewniane łóżeczko. Jakoś mało stabilne wydaje mi się to turystyczne... Pamiętam, że jak w poprzednim wątku sporo dziewczyn pisało o turystycznym, to myślałam, że chyba tylko ja będę miała drewniane ![]() W ogóle to bardzo miło zaskoczyła mnie siostra, to myślałam, że nie bardzo będzie jej się widziało pożyczać nam rzeczy dla dziecka, skoro sama planuje drugie. A tutaj okazało się, że sama zaproponowała i wymyślała coraz więcej rzeczy, które może nam dać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#752 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Kropeczka to fajnie mieć takiego zdolnego męża
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#753 |
Zakorzenienie
|
pewnie sie ułozy, bo u nas zawsze z malej chmury duzy deszcz, ale ten mój mąż jest obrażalski jak małe dziecko, a ja juz powoli mam dośc tych jego chimerów i nie wiem jak długo bede w stanie to znosić
![]() wina zawsze jest po środku i ja to wiem, ale tż nie potrafi rozmawiać i mnie to wkurza, a ja siłą nic nie zdziałam ![]() wwwrr sie wyżaliłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#754 |
Zadomowienie
|
ja kupilam taka koszule
http://www.ciuszeknabrzuszek.pl/imag...pl&prod_id=374 ---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Agatku a takie http://www.sklep.mamaidziecko.net/im...ollo_widok.JPG http://www.marketbobasa.pl/produkt,5...e-bertoni.html http://www.marketbobasa.pl/produkt,1...-caretero.html
#755 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() sporo kosztuje to fakt ale jest dobry i za jakość warto czasem dać więcej. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#756 |
Zadomowienie
|
to jest ciekawe nie spotkalam sie jeszcze
http://www.patiimaks.pl/Product.aspx...er=abakus-baby ![]()
#757 |
Wtajemniczenie
|
Z takiim samolubem jestem, że mam dosyć już. Nie poszłam na tego grila, chociaz mówiłam, ze ma po mnie wpaść.
Wszystko sie sypie ta sytuacja ze stażem, żadnego oparcia w ojcu dziecka, wszystko nie tak jak być powinno.. Nie mam siły walczyc z tym szefem, nawet już nie chce tego L4 załatwiac tylko niech sie dzieje wola Boga, nie mam siły, najchetniej bym chciala by sie to skonczyło Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-30 o 18:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#758 |
Zakorzenienie
|
Laski ale czemu Wy mówicie, że łóżeczko turystyczne jest niestabilne??? Miałyście takie? Nie. Więc po co głupie hasła, że jest niestabilne?? Jak się kupi łóżeczko za 100 zł to oczywiście, że jest gówniane i może być niestabilne, ale łóżeczka lepsze od 200 zł turystyczne mają 7 nóżek i jakoś się nie przewracają
![]() ![]() Uska to bardzo mi pasuje ![]() ![]()
#759 | |
Zakorzenienie
|
ale sie najadłam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja bym Cie tylko prosiła Agatek zebys czasem ważyła swoje słowa, bo nie jestes tu na forum jedyna, i nie wszyscy muszą rozumiec/popierac twoje zdanie- co wg mnie nie upoważnia Cie do takich tekstów. Dla mnie są obraźliwe, i zniechecające ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-07-30 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#760 |
Wtajemniczenie
|
Tak bardzo Wam zazdroszcze Waszych sytuacji, Oczywiscie nie wszystkie są idealne, każdy ma jakies problemy.. Zawsze chciałam zajsc w ciąże planowaną, wyczekiwać z utęsknieniem na dziecko, stworzyć dom z ukochanym mężczyzną, usamodzielnić się, być niezależną od innych, a co mam ? Ciężka droga przedemną.
Wiecie tak myślę, żeby odpuścic, nie załatwiac tego L4, bo na prawdę ciężko mi z tym wszystkim, miałabym dodatkowe 9 stówek to fakt, ale ja nie wiem czy mam siły wysłuchiwać. .. |
![]() ![]() |
![]() |
#761 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Widzę, ze nad forum kolejna burza nadciąga. Nie stresować się mamuśki!!! Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-07-30 o 19:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#762 |
Zakorzenienie
|
zoska zawsze znajda sie jakies dobre strony sytuacji w której jestes. jestes młoda, odchowasz troche dziecko i bedziesz mogła sie spełniac i realizowac. Byc moze wtedy dopiero twoje kolezanki beda siedziec w pieluchach
![]() Sytuacja z tż moze sie zmieni, a jesli nie , to tego kwiatu jest pół światu, nie on jeden. Zobaczysz, ze jak urodzisz malucha, albo pewnie jak poczujesz jego ruchy, to nie bedziesz potrafiła wyobrazić sobie ze mogło byc inaczej. Poradzisz sobie- napewno bedzie nieraz ciezko ale dasz rade ! A odnosnie stazu, to ja juz nie daje rad ![]() Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-07-30 o 19:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mnie irytują wypowiedzi po prostu jak ktoś czegoś nie miał- a ocenia po wyglądzie. Jak ktoś kupi, sprawdzi doda opinię, proszę bardzo. Jednak ja przeczytałam wiele opinii na temat łóżeczek turystycznych i 70% osób przeniosła się właśnie na nie z drewnianych, bo dziecko się obijało i wkładało nóżki w szczebelki, czy podczas skakania uderzało o szczebelki. A ochraniacze są 'na jakiś czas'.
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-07-30 o 19:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#764 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#765 |
Zakorzenienie
|
Agatek a czy TWOJE dziecko wkładało sobie nózki w szczebelki, czy podczas skakania uderzało o szczebelki? Nie! to po co głupie gadanie?!
![]() Nie wiem do czego ta dyskusja zmierza, ja nikgo nie zamierzam namawiać do drewnianego łózeczka, prosze tylko ciebie, zebys szanowała nasze zdanie, nawet jesli oparte jest tylko na "głupim gadaniu" Mi to obleci w czym Ty bedziesz trzymac dziecko Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-07-30 o 19:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#766 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie mam pojęcia już jak do niego przemówic, co zrobić? Jedynym wyjsciem,które poskutkuje będzie zerwanie kontaktów z nim, totalna olewka i niech widzi, ze sobie radzę. Aż mnie nosi jak sobie pomyślę, że on sobie tak siedzi i pije. Wszyscy tam przyszli w parach, a on jak zwykle nie i jak zwykle opowiada jak to bardzo nie chciałam przyjść. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
Co do stażu, pogubiłam się w tym strasznie.. Matko jedyna przestańcie dyskutować tak wsciekle To jest pierwsza wrzawa , której ja nie rozpętałam, bo zawsze jak o cos pytałam to się wojna zaczęła. Co te hormony z nami robią !! ? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-07-30 o 19:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#767 |
Zakorzenienie
|
Czesc mamuski, ja dopiero co skończyłam szykować na jutrzejsze zaręczyny i teraz włączam ,, nie opuszczaj mnie'' i wcinam algidę czekoladową , mniaam.
Ja jestem w komfortowej sytuacji, bo siostra tz-ta ma dwuletnią corcię a narazie dzieci więcej nie planują więc łóżeczko (drewniane) i wózek i całą resztę dostaniemy od niej. Zosia weź się w garść ![]() ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-07-30 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#768 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zosia marudź sobie ile wlezie, byleby Ci ulżyło. Mi to nie przeszkadza. Nawet możesz do mnie na pw pisać jeśli się tutaj krępujesz. Zazwyczaj takie wyżalenie się już dużo pomaga, najważniejsze żebyś nie tłumiła wszystkiego w sobie bo to się odbije i na Tobie i na dziecku. Zosia Ty dobrze wiesz, bo sama właśnie napisałaś, jak powinnaś postąpić z TZ. Może właśnie to przyniesie jakiś skutek. To nic, że mieszkacie w jednej miejscowości. Pokaż mu, że wcale Ci nie jest do niczego potrzebny! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#769 |
Wtajemniczenie
|
Taka terapia wstrząsowa by pomogła, wiem, wszędzie to słyszę, i tutaj na forum mi tak mówili już dawno temu, terapeutka do której chodziłam...
Nie będę już go informowała o tym co było na wizytach i tak mało sie tym interesuje, Zdjecia z usg tez nie zobaczy. Niech się bawi, a ja muszę wrescie zabrać się w garść , jakkolwiek, byle by poskutkowało. czubasek zle ulokowałam swoje uczucia, kilka tygodni zanim zaszłam w ciążę... planowałam rozstanie, ale nie potrafiłam, gdybym go zostawiła teraz by było inaczej |
![]() ![]() |
![]() |
#770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#771 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() |
#772 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#774 |
Zadomowienie
|
Haniula
![]() ![]() MissZuzia Ja teraz pamiętam o tej rocznicy ale co roku tak jest że w sam jej dzień obydwoje zapominamy, już 2 lata z rzędu przypomina nam moja siostra jak z życzeniami dzwoni ![]() Mam nadzieję ze nie rozpęta się znowu burza!!! Nie rozumiem dlaczego są takie nerwy. Nie zauważyłam żeby podczas wypowiedzi o łóżeczku padły słowa że np. Agatek nie kupuj bo ono jest złe", nie....zostały wyrażone własne zdania. Tak samo było w przedniej kłótni tylko role się obróciły bo wtedy Agatek wyraziła swoje zdanie(przyznam że dość dosadnie) i wtedy też zostało to odebrane niewłaściwi i później się rozkręciło. Czasami mam wrażenie że niektóre wypowiedzi brane są zbyt do siebie i dlatego wychodzą nieporozumienia.
#775 |
Rozeznanie
|
Wy tu o wozkach,lozeczkach,ja jeszcze o tym nie mysle.Chyba nie dociera jeszcze to wszystko do mnie.
#776 |
Wtajemniczenie
|
Ja sobie do brzuszka zaczęłam mówić, pierwszy raz można powiedzieć, że się "odważyłam" , wczesniej się dziwnie czułam.
Ajj ja chcialam w tym miesiacu kupić drewniane łózeczko, ale , ze zawaliłam z tymi pieniedzmi za L4 to nie kupię niestety :/ Ale lepiej poczekać żeby wiedzieć chociaż jaka płeć. ![]() Mamie się śni wnuk ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#777 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#778 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dlatego ja juz staram sie nie wyrażać swojej opinii na niektóre tematy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#779 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja ze swojej strony jestem bardzo za tym aby egzekwowac kulture lub jej brak. Kazdy wyraza swoje zdanie i każdy ma do tego prawo, jednak moim zdaniem słowa typu 'glupie gadanie'itp nie powinny padac. W zasadzie wiekszośc z nas jest wtakiej samej sytuacji- mianowicie czekamy na pierwsze dziecko, i zadna z nas jeszcze nie wie ' z czym to sie je' wiec nie wiem po co tu jakies przepychanki typu kto wie lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#780 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
![]() pamiętacie mnie jeszcze? przepraszamy z groszkiem ze nas nie było tyle czasu ale te egzaminy śluby przeprowadzki i wakacje zajmują strasznie dużo czasu ![]() niestety nie doczytam was bo tego za dużo skończyłam gdzieś w połowie Iczęści a tu juz druga!! szalejecie!! śliczny tytuł wątku bardzo bardzo mi się podoba ![]() poczytałam 3 posty wstecz ostatnio też się zastanawiałam jak to z tymi pasami samochodowymi jest... i się dowiedziałam że sa nkładki dla kobiet w ciązy do aut tak żey brzusia nie ściskało niestety ceny sie nie dowiedziałam ale i tak wg mnie na 9miesiecy kupic taką nakładkę to się chyba nie opłaca...chociaż czytając takie wypadki tobym dała za tą nakładkę kupę forsy mogąc tego uniknąc oby żadnej z nas się to nie zdarzyło ![]() MissZuzia bardzo bardzo mi się podobają te wózki które pokazałaś ![]() nie wiem czy pisałam ale przyszły mi testy PAPPA i wszystko wyszło w normie ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:57.