|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
MBZ♥
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
myślę, że podjęłaś słuszną decyzję choć to pewnie jedna z tych trudniejszych
![]() uciekam do Męża bo już mi usnął ![]() dobranoc
|
|
|
|
#1112 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba i na mnie przyszla pora z niespaniem w nocy
dzisiaj nie spie od 3:00 ... wczoraj tez sie obudzilam po 3:00 ale nie moglam spac tylko godzinke, potem jakos mi sie udalo usnac. A dzisiaj jeszcze maz ze mna czuwal do teraz bo stwierdzil ze jak ja nie spie to on tez nie moze
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1113 |
|
Raczkowanie
|
No to dziś wreszcie się wyspałam
Normalnie wstaję o 6.00, więc jak pośpię do 7.30 to czuję się jakbym wróciła z urlopu Strasznie zazdroszczę wszystkim mamom, które nie muszą pracować lub od razu na L4.Ja mam umowę do końca X 2011 ale i tak muszą mi przedłużyć do porodu, ja bym wolała na dłużej i po cichu na to liczę, że tak będzie - podobno decyzja nie jest jeszcze podjęta. Dlatego muszę chodzić do pracy Ale dzień w którym dostanę aneks o przedłużeniu tylko do dnia porodu będzie moim ostatnim dniem bez L4 i Jak wracam do domu to nr 1 dla mnie to łóżko, a dom zarasta do czasu zlitowania się TŻ. |
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jaka moge pic herbate? bo ide zaraz do pracy a mam tam tylko zieloną? Moge czy nie? Bo ogolnie to pije jeszcze skrzyp i pokrzywe. mam je odstawic??
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Mozesz pic i skrzyp i pokrzywe i herbaty ogolnie, tylko nie pij z lisci malin, szalwii, w ogole trzeba uwazac z ziolowymi herbatami. A zielona jest nawet wskazana, tylko nie pij duzo czarnej bo tez zawiera kofeine.
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
Agus podziwiam cie ja sie do takiej pracy nie nadawalaby zaraz mialabym wszystki choroby osob mnie otaczajacych
W tej chwili to sie zastanawiam nawet czy sie na przedszkolanke nadaje bo od wrzesnia mam zaczac kurs prince-polo najlepsza herbatka to taka z napisem dla kobiet w ciazy ale najwazniejsze czarnej i z lisci malin nie picSkrzyp i pokrzywe pij dalej bo sa dla kobiet w ciazy suuper aaagga to witaj w klubie ja tez przespalam cala noc a co ciekawsze nawet nie slyszalam jak corka wola siku i biedne dziecko zsikalo sie do lozka przez mame Wczoraj mialam pierwsza zachcianke moja babcia mi takie robila , a potem poszlam spac ![]() Kurcze mnie nic nie kluje nic nie ciagnie jak slucham waszych opowiesci to sie martwie bo mi naprawde nic nie jest ........a moze ja juz tam mam wszystko tak porozciagane hihih ze nie bede nic czuc juz do konca ??
|
|
|
|
#1117 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki
Przepraszam że Was ostatnio zaniedbuję, ale nie mam na nic siły jeździmy z tż po sklepach kupować wszystko żeby już móc zamieszkać na górze i jak wracamy to padam. Wczoraj same żyrandole zajęły nam pól dnia ![]() Pogoda na dodatek dobija, dzis znowu pada ![]() miłego dnia wszystkim
|
#1118 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Jestem u Was nowa Jestem w 8 tygodniu ciąży. Będą Was podczytywała regularnie Dowiedziałam się o mojej ciąży w 5 tygodniu i od razu informacja, że jest zagrożona (spłaszczony pęcherzyk) i mogę poronić. Dostałam luteinę i no-spę. Po tygodniu miałam kolejne USG i już było lepiej. Wczoraj byłam znowu na USG i jest super, serduszko bije jak powinno a zarodek ma 1,16 cm. Jednak nadal będę brała tabletki na podtrzymanie. Poza tym świetnie się czuję, chodzę do pracy, teraz mam zasłużony urlop
|
|
#1119 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie gorzej niż w ostatnich dniach.
jak wstałam zamknąć drzwi za mężem to ledwo zdążyłam na rozmowę z kibelkiem :/ te tabletki imbirowe nic mi nie pomagają. Co z tego, że na wieczór czuję się ok, skoro w ciągu dnia jestem jak nieżywa? Wczoraj zasnęłam nawet szybko (ale sama męża ułozyłam jak ma leżeć co by nie chrapał), ale obudziłam się wyspana o 3
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze to mialas dużo stresa dobrze że już jest wszystko wporzadku! teraz musisz bardzo uwazac zresztą każda z nas musi przedemną jeszcze pierwsze usg ale boję strasznie.
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Kiedy idziesz na pierwsze usg?? ja dopiero 17.08, nie wiem jak wytrzymam jeszcze tyle
![]() widzę że ślub też masz w podobnym terminie ja mam 15.10.2011r
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja 11 sierpnia Ide z wynikami i pewnie wtedy badz 12 będę miala usg. bo to już będzie 6 tygodni skończone będzie szedł 7. jakoś tak nie mogę się doczekać normalnie w którym tyg jestes?
|
|
#1123 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszle mamusie!
Jakos ostatnio nie mialam ochoty siedziec przed kompem, poza sila zmuszajaca w pracy... Dzis jestem znowu na dyzurze-mam nadzieje ze to juz ostatni Ogolnie czuje sie nijako Nudnosci mam sile popoludniami i wieczorem Mam nadzieje ze jeszcze kilka tygodniu i bedzie lepej.Bylam w czwartek u lekarza, wiec juz cos widac, ale jakos niewiele Nie wiem dlaczego. Albo ma jakis stary sprzet, albo cos ze mna nie tak Serduszka tez jakos nie slyszalam. Ogolnie jestem z mojej Pani doktor srednio zadowolona z jej podejsciem. Za trzy tyg. ide do innej, ktora wszyscy mi polecaja. Mam nadzieje ze wyjde bardziej zadowolona...Milego weekendu
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuski, ja juz wrocilam z IKEI i jestem przerazona ile nas wyniesie przeprowadzka
musimy kupic nowa kuchnie i sypialnie i sama szafa taka jaka chcemy kosztuje 880 euro Bylam jeszcze na szybkich zakupach spozywczych, a maz zazyczyl sobie na obiad gyrosa wiec mu zamowilam a sobie salatke
|
|
|
#1125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1126 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
niemniej jednak przepraszam za przeoczenie i juz dopisuje Cytat:
Wasz zawod jest naprade godny podziwu! Dobrze ze jestes na L4, a o porodzie lzejszy oddzial - super! Cytat:
Cytat:
tez nie wiem czy wytrzymam. Ostatnie mialam tydzien temu a wydaje mi sie ze juz wieki minely. Czas mi sie okropnie wlecze. Codziennie sprawdzam ile dni zostalo. Byle tylko przetrwac te 3 tygodnie... bedzie 12 tydzien i juz bede spokojniejsza ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Uzupełniłam listę. doliczyłam się aż 5ciu Agnieszek
|
|||||
|
|
|
#1127 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ze jestescie obie w ciazy i to jeszcze w tynm samym tygodniu ![]() Cytat:
juz tez sie nie moge doczekac jak ja zobacze i uslysze serduszlo mojego malenstwa ![]() dla mnie rowniez ja nie bylam chora ani rozyczke ani na ospe ale zaszczepilam sie jakies 3 lata temu wiec jeszcze przez 2 lata jestem spokojna Cytat:
i bedzie juz tylko lepiej ![]() Ja jak tak czytam o tych waszych USG i o bijacych serduszlach to zaczynam sie zastanawiac nad swoja wizyta.... czy isc w przyszlym tyg czy poczekac jeszcze tydzien... teraz jestem w 7 tc .... myslicie ze ma to wieksze znaczenie ? jesli nie to pewnie sie zdecyduje isc juz w przyszlym tyg....bo nie wytrzymam
|
|
#1128 |
|
Rozeznanie
|
Wow,dziewczynki,ale się rozpisałyście.... myślałam,że nigdy nie skończę czytać tych waszych wpisów
Przyznaje,że zaniedbałam forum,ale tak szczerze to ostatnio nie mam siły nawet na to,żeby kompa włączyćA tak w ogóle to gratuluję wszystkim nowym przyszłym mamusiom
|
#1129 |
|
Konto usunięte
|
Bry wieczór
dołączam do grona wiosennych. Kilka godzin temu testowałam, tp. 10 kwietnia (urodziny teściowej - jak to koleżanka określiła, bojkotuję imprezy ), teraz końcówka 4 tygodnia. Po łikendzie dzwonię do swojego gina, będę chciała w połowie sierpnia na wizytę i usg się umówić. Na co dzień żona mego męża i mama 14,5 miesięcznej Agatki. Druga ciąża planowana, akurat 2 lata odstępu między rodzeństwem będzie. Teraz mam wakacje, bo ja szkolna jestem, ale na l4 potem pójde prawdopodobnie. Kwestie organizacyjne w pracy. Się rozpisałam ![]() A, objawy - zaczynają boleć piersi (poprzednio dobre 2 miesiące mnie bolay tak, że nie mogłam z boku na bok się odwracać w nocy), i o zgrozo! mdli mnie lekko, co jest dla mnie szokiem, bo Agatka łaskawa w tym względzie była i nie znałam mulenia
|
|
|
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28455583]Bry wieczór
dołączam do grona wiosennych. Kilka godzin temu testowałam, tp. 10 kwietnia (urodziny teściowej - jak to koleżanka określiła, bojkotuję imprezy ), teraz końcówka 4 tygodnia. Po łikendzie dzwonię do swojego gina, będę chciała w połowie sierpnia na wizytę i usg się umówić. Na co dzień żona mego męża i mama 14,5 miesięcznej Agatki. Druga ciąża planowana, akurat 2 lata odstępu między rodzeństwem będzie. Teraz mam wakacje, bo ja szkolna jestem, ale na l4 potem pójde prawdopodobnie. Kwestie organizacyjne w pracy. Się rozpisałam ![]() A, objawy - zaczynają boleć piersi (poprzednio dobre 2 miesiące mnie bolay tak, że nie mogłam z boku na bok się odwracać w nocy), i o zgrozo! mdli mnie lekko, co jest dla mnie szokiem, bo Agatka łaskawa w tym względzie była i nie znałam mulenia [/QUOTE]Witaj
|
#1131 |
|
Konto usunięte
|
A jeszcze pytanie kontrolne - to wątek tylko marcowy, czy kwietniowy też, bo na liście kwietniówki żadnej nie widać
|
|
|
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28456234]A jeszcze pytanie kontrolne - to wątek tylko marcowy, czy kwietniowy też, bo na liście kwietniówki żadnej nie widać
[/QUOTE]a bo my jesteśmy już "stare", ale wiosna jak wiadomo nie kończy się na marcu
|
#1133 |
|
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28455583]Bry wieczór
dołączam do grona wiosennych. Kilka godzin temu testowałam, tp. 10 kwietnia (urodziny teściowej - jak to koleżanka określiła, bojkotuję imprezy ), teraz końcówka 4 tygodnia. Po łikendzie dzwonię do swojego gina, będę chciała w połowie sierpnia na wizytę i usg się umówić. Na co dzień żona mego męża i mama 14,5 miesięcznej Agatki. Druga ciąża planowana, akurat 2 lata odstępu między rodzeństwem będzie. Teraz mam wakacje, bo ja szkolna jestem, ale na l4 potem pójde prawdopodobnie. Kwestie organizacyjne w pracy. Się rozpisałam ![]() A, objawy - zaczynają boleć piersi (poprzednio dobre 2 miesiące mnie bolay tak, że nie mogłam z boku na bok się odwracać w nocy), i o zgrozo! mdli mnie lekko, co jest dla mnie szokiem, bo Agatka łaskawa w tym względzie była i nie znałam mulenia [/QUOTE]Witaj Szajuś I witaj jeśli chodzi o mdłości- mam 12 tydzień, a jeszcze nie przeszło ![]() Jam się tu zapisała, chociaż lutowa jestem
|
|
#1134 |
|
Konto usunięte
|
no to zostaję
![]() Ty, Ktosiu w brzuchu, nie wygłupiaj się i nie rób mamuni świństwa, żadnych mdłości!
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28456950]no to zostaję
![]() Ty, Ktosiu w brzuchu, nie wygłupiaj się i nie rób mamuni świństwa, żadnych mdłości! [/QUOTE]ja od trzech dni co poranek wymiotuję już wolałam mdłości z rana a nie poranne rozmowy z porcelaną plus całodzienne mdłości. Ale sukcesem był dla mnie dzisiejszy obiad - zjadłam NORMALNĄ porcję ziemniaków, jajko sadzone, dwie łyżki buraczków i kilka kawałków konserwowanego ogórka Wspaniałe jest uczucie najedzenia i zjedzenia ze smakiem
|
#1136 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie
![]() JA dzis musze przyznac, przelezalam caly dzionek, a potem pojechalismy z mezem i z synkiem do znajomych co maja synka w tym samym wieku, ubaw po pachy jak fajnie razem a raczej jeszcze osobno sie bawia ![]() Od wczoraj wieczora mnie mdli okrutnie, juz myslalam ze bede miala rozmowe wiecie z kim ale obylo sie bez. Moj Filipek patrzy tylko na mnie i dziwi sie co ta mamuska wydaje z rana takie dzwieki bo od rana oczywiscie mega mdlosci. Ale zauwazylam ze jak zjem to przechodza ale potem znow sie pojawiaja ![]() Mialam nie jechac do znajomych, ale stwierdzilam ze jak tak leze to wiecej o tym mysle i gorzej sie czuje... ale szczerze mowiac nie mam ochoty na nic, nicccccc ale to nic mi sie nie chce, ale jeszcze tak z miesiac i bedzie lepiej Prosilam Was zebyscie powklejaly brzucholki i co??? ![]() Cytat:
![]() Odnosnie klucia to pewnie to masz ale juz jestes tak wyrobiona ze nie czujesz ![]() Cytat:
i gratulacjea lekarz nie dal Ci L4 nie kazal Ci lezec wiecej? Bo wiesz uwazam ze jesli juz masz zagrozona ciaze to powinnas wiecej odpoczywac, no a Ty do pracy smigasz bidulko ![]() Cytat:
![]() damy rade odnosnie meza, ja za to klade na niego tak smiesznie nogi (bo tak mi wygodniej) ze ten juz nie moze najchetniej wyprowadzilby sie do innego pokoju ![]() ale trudno chce bobaska to musi tez troche poczuc ciaze ![]() Cytat:
jak bylam u lekarza tez mi jeszcze nie podal wymiarow zarodka ani nie uslyszalam bicia serduszka bo powiedzial ze jeszcze za wczesnie..Byc moze to od sprzetu zalezy. Ale oczywiscie jesli masz opcje wyboru lepszego lekarza to wybierz sie do niego ![]() Cytat:
![]() odnosnie mojego zawodu duzo moglabym pisac. Wiesz najbardziej dla mnie smutne jest to ze jest o naszej grupie zawodowej opinia, ktora boli, dopiero nasi pacjenci mowia nam o nas prawde calujac nas po rekach bo staramy sie dawac wszystko, tylko my tez jestesmy tylko ludzmi i mozemy byc zmeczone, tez mamy rodziny, dzieci, obowiazki. Nie jest lekko, jest nas za malo, ale co to kogo obchodzi dla rzadu zwkly czlowiek sie nie liczy![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28455583]Bry wieczór dołączam do grona wiosennych. Kilka godzin temu testowałam, tp. 10 kwietnia (urodziny teściowej - jak to koleżanka określiła, bojkotuję imprezy ), teraz końcówka 4 tygodnia. Po łikendzie dzwonię do swojego gina, będę chciała w połowie sierpnia na wizytę i usg się umówić. Na co dzień żona mego męża i mama 14,5 miesięcznej Agatki. Druga ciąża planowana, akurat 2 lata odstępu między rodzeństwem będzie. Teraz mam wakacje, bo ja szkolna jestem, ale na l4 potem pójde prawdopodobnie. Kwestie organizacyjne w pracy. Się rozpisałam ![]() A, objawy - zaczynają boleć piersi (poprzednio dobre 2 miesiące mnie bolay tak, że nie mogłam z boku na bok się odwracać w nocy), i o zgrozo! mdli mnie lekko, co jest dla mnie szokiem, bo Agatka łaskawa w tym względzie była i nie znałam mulenia [/QUOTE]witaj ![]() no to Ty tez masz co robic w domku, a Agatka chociaz w miare grzeczna czy daje popalic?
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-07-30 o 23:43 |
||||||
|
|
|
#1137 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
dołączam do grona wiosennych. Kilka godzin temu testowałam, tp. 10 kwietnia (urodziny teściowej - jak to koleżanka określiła, bojkotuję imprezy ), teraz końcówka 4 tygodnia. Po łikendzie dzwonię do swojego gina, będę chciała w połowie sierpnia na wizytę i usg się umówić. Na co dzień żona mego męża i mama 14,5 miesięcznej Agatki. Druga ciąża planowana, akurat 2 lata odstępu między rodzeństwem będzie. Teraz mam wakacje, bo ja szkolna jestem, ale na l4 potem pójde prawdopodobnie. Kwestie organizacyjne w pracy. Się rozpisałam ![]() A, objawy - zaczynają boleć piersi (poprzednio dobre 2 miesiące mnie bolay tak, że nie mogłam z boku na bok się odwracać w nocy), i o zgrozo! mdli mnie lekko, co jest dla mnie szokiem, bo Agatka łaskawa w tym względzie była i nie znałam mulenia [/QUOTE]Witaj Widze ze jestes tez mlodziutka cięzarowką ja mam neicałe 5 tyg ciazy![]() ![]()
|
#1139 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja na szczęście nie wymiotuję, ale czasem wydaje mi się, że tak byłoby mi lepiej ![]() i tak, to BOSKIE uczucie, kiedy można zjeśc coś, co nam smakuje i czuć się miło najedzonym- u mnie to teraz sporadyczne przypadki rosołek tak na mnie działa, owoce i wczoraj kasza
|
|
|
#1140 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ja tak z mężem zawsze śpię, nogi mamy dziwnie splątane ![]() Ja też Aga. I też o moim zawodzie kretyńskie opinie. A o pielęgniarkach - no cóż, jak W KAŻDYM zawodzie są i super, i beznadziejne. Zdarzało mi się i dziękować, i pomagać, i zrypać. Nie ma reguły. Studiowałam z pielęgniarkami i troszkę widzę zawód teraz inaczej. Na pewno, tak jak i nauczyciele, nie mają ani tak źle, jak mówią, ani tak dobrze jak to widzi społeczeństwo Agatka grzeczna, ogólnie. Właśnie marudziła, oczy tarła, wsadziłam w łóżeczko ale gadanie słyszę. Cytat:
![]() Cytat:
Z córką dowiedziałam się w 6 tygodniu, testowałam 2 tyg. po terminie okresu, a że teraz świadomie chcieliśmy ciąży, to w dzień okresu. Tzn. z Agatką też świadomie było :d ale raczej na zasadzie: uda się, to super i tyle. Tydzień po terminie okresu ślub braliśmy, więc co innego na głowie. Cytat:
Na razie luzik, rano śliwka, teraz kanapki z serem żółtym i schabikiem, popijam mlekiem A, muszę witaminki wyjąć i jeść. Ale raczej zrobię znów tak, że w 3 trymestrze odpuszczę.
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

dzisiaj nie spie od 3:00 ... wczoraj tez sie obudzilam po 3:00 ale nie moglam spac tylko godzinke, potem jakos mi sie udalo usnac. A dzisiaj jeszcze maz ze mna czuwal do teraz
bo stwierdzil ze jak ja nie spie to on tez nie moze
na L4.
juz do konca ??
jeździmy z tż po sklepach kupować wszystko żeby już móc zamieszkać na górze i jak wracamy to padam. Wczoraj same żyrandole zajęły nam pól dnia 

Ogolnie czuje sie nijako
Serduszka tez jakos nie slyszalam. Ogolnie jestem z mojej Pani doktor srednio zadowolona z jej podejsciem. Za trzy tyg. ide do innej, ktora wszyscy mi polecaja. Mam nadzieje ze wyjde bardziej zadowolona...
baaardzo bym chciała tam być
bedzie 12 tydzien i juz bede spokojniejsza