|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Nasz nowy wątek powinien się nazywać: | |||
Kopniak tu kopniak tam, czuję że dziecko w sobie mam. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,17% |
Już niedługo pękamy, z niecierpliwością na to czekamy! |
1 | 1,59% |
Posypiemy się jak kostki Domino i bedziemy miały przy sobie swoje Bambino. |
2 | 3,17% |
Wyprawki "prawie" skompletowane, a nasze dzieciaczki jeszcze spakowane. |
0 | 0% |
Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. |
24 | 38,10% |
Wizaż czas nam umila, bo do porodu już tylko chwila. |
2 | 3,17% |
Brzuszki rosną, a czas leci. Czy już w sierpniu będą dzieci? |
19 | 30,16% |
Chociaż brzuszki uwielbiamy to na dzieci już czekamy. |
10 | 15,87% |
Cały sierpień przed nami a my już wyglądamy za dzieciaczkami. |
1 | 1,59% |
Torby spakowane, ciuszki poprasowane, kiedy będziemy rozpakowane? |
3 | 4,76% |
Wielkie dumanie w główce, która z mam będzie pierwsza na porodówce. |
7 | 11,11% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chodzimy jak kaczuszki przez te nasze piękne brzuszki. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() Akurat nie o Ciebie ![]() ![]() Ale ty na L4 już jesteś? Nie znam się na ciśnieniu niestety, ale mam nadzieję, że mi już bardziej nie spadnie ![]() Narazie was opuszczam - idę zająć łazienkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Zadomowienie
|
![]() ja jutro jak wejdę do łazienki to chyba przez godz jej nie opuszczę - w pon wizyta - będę musiala sie "przygotować" ![]() tak, ja jestem na L4 od lutego, odrazu dostałam zwolnienie bo : 1) była to długo oczekiwana ciąża, właściwie po dwóch poronieniach... 2) moja endokrynolog wolała nie ryzykowac... na oddziale wewn cięzko jest, praca typowo fizyczna a i te wszystko co fruwa w powietrzu na oddziale..nieciekawie by mogło być
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#4323 |
Zadomowienie
|
zmykam też... wanna mnie woła hehe ide leżakować
![]() miłego wieczorku kobitki ![]()
#4324 | ||||||
Zakorzenienie
|
witam ..
Alez tu dzis spokojnie... ![]() Bynajmniej daje rade nadrabiac.. Moj mezu ma kilka dni wolnego w pracy i wymyslil ze jedziemy sobie nad ocean...Juz zarezerwowalismy sobie pensjonacik.. Jutro rano wyjazd... aaa... Nad ocean mamy jakis 300 km....... ![]() Mam nadzieje ze zadna sie nie rozpakuje zanim nie przyjade.... ![]() Cytat:
tez wlasnie sie nastawialam ze urodze szybciej Alana a on tydzien po terminie wylazl... I tez wielkie rozczarowanie ze tyle musialam czekac.. Momentami to juz mnie jakas depresja brala ze ja nigdy nie urodze itd... A co do wod to mi przebijali ale kolezanka mi mowila jak jej pekly ze wlasnie to bylo takie pyk ale nie wkosciach tylko tak jakbys miala w kroczu balon i ten balon pekl.. i ze wody to pol wiadra sie leje.... i ze jest goraca jak z prysznica.... ![]() To akurat wiem bo jak mi przebili to tez tyle wody co mi pocieklo i bylo bardzo cieplutko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() CHociaz mam nadzieje ze nie ![]() tez mi sie ten tytul podoba... ![]() Cytat:
No i fajnie ze sie juz ulozyla glowka do wyjscia... Ja ciekawa jestem jak tam moja...? Czy przybrala pozycje na nietoperza.. Chociaz wydaje mi sie ze tak.. Ze wlasnie te ostatni moje bole to przez to ze mala sie przekoziolkowala i wbila sie juz glowka w kanal i moze przez to mnie tak zaczelo bolec.... I wlasnie tak od kilku dni czuje jakby doopecke z prawej strony i wogole bardziej kopniaki dostaje w brzuch niz tak jak wczesniej w kosci cipne... ![]() Cytat:
I czasami czop nie jest krwisty..tak jak u mnie... Byla to taka wielka galaretowata przezroczysto-biala kulka ze az wydawalo mi sie niemozliwe ze to ze mnie wyszlo ![]() kfc ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Moze ten syropek z cebuli bys wlasnie sprobowala... I na obdarte gardelko to dobre mleczko z maselkiem prawdziwym ![]() (Alanowi tez to dawalam przed spaniem) Niektorzy dodaja jeszcze czosnku ale mi nie smakuje... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4325 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wskazania do l4 jak najbardziej ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4326 |
Zakorzenienie
|
A ja się wkręciłam w tę Brzydulę meksykańską - aż sama się z siebie śmieję, że to oglądam.
I w ogóle taki dziwny jakiś śluz mam. Głupio tak o tym pisać, ale co zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziwny czyli jaki? ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4328 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() hahaha ale Mamę nastraszyłaś ![]() ![]() a kiedyś napisze może ![]() Cytat:
to dużo zdrówka i spokojnych nocek dla Was. no i gratki potwierdzonej córci ![]() Cytat:
zadzwonię do GP i wypytam..tak chyba najlepiej będzie Cytat:
dobrze ,że odpoczywasz. a teraz już blisko i będziesz tuliła synka ![]() a co robisz na wewnętrznym ?? Cytat:
![]() no oby jeszcze nie ![]() możliwe...moja też po 20 tyg się obróciła już ![]() no to nieźle.... ale mam nadzieję,że poznam,że to jest to ![]() ![]() noooo KFC... PYCHA!!! ![]()
![]() |
#4329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4330 |
Zakorzenienie
|
moja sis która tez rodziła była w szoku, że są wogóle jakieś skurcze próbne
![]() Lausanne trochę tego macie (znaczy zakupy, remont). Trzymam kciuki żebyście ze wszystkim szybko sobie poradzili. A zamówiłaś małemu to łóżeczko, które kiedyś tu wrzucałaś??? Na choróbsko CZOSNEK CZOSNEK i do obrzydzenia CZOSNEK, a na gardełko woda z solą. ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- A dziś się dowiedziałam, że moja koleżanka ze studiów urodziła Nikodema 51 cm 2100 kg w 34 tc, bo jej ginka nie zauważyła skracającej się szyjki i rozwarcia!! Nosz jak można nie zauważyć!! ![]() Na szczęście mam i maluszek mają się dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4332 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cotka to u mnie coś w tym stylu też się pojawia ![]() ![]() Edytowane przez 19natka88 Czas edycji: 2011-07-30 o 21:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 |
Zakorzenienie
|
No właśnie one naraz są
![]() ![]() Ej a w ogóle, seria głupich pytan Cotki. W czym dziecko śpi? W śpiochach nie? I to te same w które ubiera się je w ciągu dnia? Edit: właśnie tż mi uświadomił że dziecko śpi większość doby ![]() ![]() Chyba ta brzydula mnie otępia :p |
![]() ![]() |
![]() |
#4334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() To ja wskakuję w moje śpiochy i idę do łózia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc nie ma się czym chwalić, ale dobrze że praca jest... ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4336 |
Rozeznanie
|
Niemozliwe, w koncu dobrnelam do konca
![]() ![]()
#4337 |
Zakorzenienie
|
natka moja siostra o czkawce też nie słyszała
![]() cotka z tym śluzem mam podobnie, dużo mokro i gęsto ![]() a z tym spaniem maluszków to ja bym się tak nie nastawiała, ze śpią większość czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nieźle... kurde...i to w pl..gdzie badają ginekologicznie itd... ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja powiedziałam mojemu,że sam musi wrócić...albo przenocować tam u znajomych... po dzisiejszej mojej akcji w nocy wolę nie jechać na śpiąco... ![]() co do upławów..to mnie pocieszacie.. u mnie też mokro i gęsto... Ania...czasem ciężkie ale dość wdzięczne zajecie ![]() ja też mam do czynienia z niepełnosprawnymi w pracy... w sumie szpital to się zwie to ale to jest taki szpitalny dom opieki dla starszych i do tego po trochu rehabilitacyjne oddziały.. człowiek nabiera pokory.. i tak naprawdę to dopiero zdaje sobie sprawę z tego,że człowiek rodzi się,dorasta,a starzejąc się znow staje się takim nieporadnym dzieckiem... aaaa.... i dziś weszłyśmy w 36 tydzień ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" ![]() Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-07-30 o 22:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4339 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie tyż... mokro, gesto i białawo ![]() Cytat:
strasznie się zrobiło na wewnętrznym.. bo teraz to taki Dom opieki raczej... Praca zdarza się że jest wdzięczna bo wiekszośc ludzi podziwia nas że mamy tyle serca, cierpliwości i odwagi by pracować w ten sposób ![]() ale zdarzają sie też pacjenci, którzy powiedzą coś w stylu "siostra mi pomoże bo to pani zasrany obowiązek"... ręce opadają normalnie... no ale fakt... starzejący się i schorowany człowiek to takie duże dziecko, któremu zabrano dzieciństwo... Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie moge z Twoich opisow..hhahahah U mnie tez sluzowato bardzo i tez bialo-wodnisto niewiadomo co... ![]() I co do ubioru to dzidziolka najlepiej ubierac jak najwygodniej.. tzn... spiochy + kaftan, lub pajac +body...zalezy kto co ma... ![]() Jak jest chlodniej to mozna ubrac welurkowe a jak nie za zimno to bawelniane.. Pamietam ze Alan wlasnie calymi dniami i nocami byl ubrany wlasnie na wygodnie a ladne pokazowe ciuszki byly wlasnie jak ktos przychodzil lub my wychodzilismy a i jak robilam mu fotki..... ![]() Spakowalam sie na jutro i ide wreszcie spac bo padam na pyszczek... ![]() Do zobaczyska za kilka dni... Na pewno juz na nowym watku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4341 |
Zakorzenienie
|
hello!
jak tam pogoda u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#4342 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry mamuski
![]() Jutro mam wizyte u poloznej, ciekawe o czym bedzie mowic. Szwagierka mowi, ze da mi probki roznych produktow dla maluszkow ![]() Mieszkam u szwagrow z dwoma malymi lobuziakami, tzn mlodszy 1,5 roku to straszny rozrabiaka, ktory wlacza syrene natychmiast jak tylko cos mu sie nie spodoba albo ktos mu nie pozwala robic tego na co ma akurat ochote czyli np otworzyc sobie drzwi i wyjsc na klatke schodowa albo trzaskac szafkami albo milion podobnych rzeczy ![]() ![]() ![]() O juz zaczynamy plakac ![]() Ucze sie tez nie zostawiac rzeczy w zasiegu reki malego ![]() ![]()
#4343 | ||
Zakorzenienie
|
Bry
![]() ![]() ![]() Zakończyliśmy 35 tydzień ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratki 36tc ![]() Brzydko ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4344 |
Zakorzenienie
|
u mnie też.
![]() mam pytanie - jakie kupujecie: - majtki jednorazowe - podkłady poporodowe - wkładki laktacyjne? |
![]() ![]() |
![]() |
#4345 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() byliśmy wczoraj u mojej przyjaciółki i jej mała (roczek) przykleiła sie do mojego męża ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() jak od dwóch tygodni czyli paskudna ![]() Cytat:
cześć pracusiu ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | ||
Zadomowienie
|
dzień dobry mamuśki
![]() udanego wypoczynku ![]() Cytat:
no to jest też moje pierwsze zwolnienie tutaj, a trochę już tu jestem... też musiałam podopytywać co i jak, bo nie dosyć ze pierwsze to jeszcze od razu takie długie ![]() Cytat:
![]() ![]() natka Tobie też za skończony ![]()
![]() |
#4347 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Podczytuję Was ale nie mam nastroju... lepiej nie będę się odzywała... u mnie dół - głęboki, ciemny - straszny ![]() ![]() pisał coś w tym sensie, że tam ciężko haruje a mi to nie wystarcza... ogólnie mam go kochać za to, że zarabia TYLE pieniędzy... - jakoś pieniądze mi szczęścia nie dają - oczywiście mogę pisać i pisać a on głuchy i ślepy na wszystko... masakra jakaś ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4348 | |
KWC
|
Mżawka. I dość chłodno.
Cytat:
Kasiuleczko ![]() Edytowane przez spray Czas edycji: 2011-07-31 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2.Takie niebieskie cieniutkie na łóżko, grubsze takie jak dla dzieci do przewijania i pielucho/podpaski belli. ![]() 3.Helen Harper ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ---------- A w ogóle jakieś dziwne bóle brzucha mnie łapią. Przy wstawaniu i obracaniu się. Jak kolka z boku , albo w linii poziomej nad pępkiem. brrrr, ma ktoś takie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:58.