|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() Ostatnio bąki tylko z kupą ![]() Waga spada, chociaż powoli ![]() Ale to dobrze, nie będzie jojo ![]() Cytat:
Eda też ma swojego Kubusia ![]() Cytat:
|
|
|
#3242 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Ja już nie śpie od 6 - jakaś wyspana wstałam, dziecię zjadło i śpi zobaczymy jak długo. W nocy znowu spała niespokojnie, popłakiwała, rzucała się - ale nocka od 21:20 - 5:50
|
|
|
#3243 |
|
Rozeznanie
|
Noc super, pomimo tego że małą poszła spać o 19 spała z dwoma karmieniami w nocy do 7 rano
![]() Ale słuchajcie jaki numer, moje dziecko włącza sobie samo karuzelę nad łóżeczkiem, nauczyła się obracać na bok z plecków i włącza nogą przycisk, mamy Rainforesta, ostatnio dostaliśmy zawału prawie z mężem, leżymy sobie w łóżku godzina 23 a tu nagle włącza się niania i leci muzyczka z karuzeli, a my szok, ja wizja że ktoś jest w pokoju !!!! Hehe............... Dziś ciąg dalszy imienin, jadę do siostry ona Anna więc zawsze robimy imieninki razem, muszę jeszcze ciasto zrobic. http://www.kwestiasmaku.com/desery/c...e/przepis.html Marchewkowe już robiłam nie jeden raz ale nigdy z ananasami i wiórkami no i z taką polewą, będzie miamuśnie ![]() Miłej niedzieli pomimo brzydkiej pogody.
|
#3244 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś Lilka też kasła od śliny, ale to nie było takie kasłanie, potrafię je odróżnić. A temperaturę miała 37,8. Byłam zaniepokojona i dlatego pojechałam na IP. Wróciłam spokojna. Wiadomo że u takich maluszków zwykłe przeziębienie może się przerodzić w zapalenie płuc lub oskrzeli, a po co ma się męczyć.
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak ok. 1 była pobudka i buszował do 2, później też dwie pobudki więc nocka średnia ![]() Anulinka, ale Pepe ślicznie trzyma główkę Mój to poleży chwilkę na brzuchu i już jest ryk
|
|
#3246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szok! ![]() Ale mądre i silne te nasze dzieci
|
|
|
#3247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
Jemy sobie obiad, Pepe śpi ( tak myśleliśmy ), a tu nagle żyrafka zaczyna grać Myślę jednak, że to był przypadek, bo on strasznie nogami wierzga![]() U nas też leje od nocy i chłodno. Ze spaceru nici. |
|
|
|
|
#3248 |
|
Rozeznanie
|
Ciasto juz w piekarniku
![]() Mała śpi, wzięłam ją do kuchni na leżaczku i gadam do niej i opowiadam co robię żeby nie marudziła i po jakims czasie odwracam się do niej a ona śpi, hehe, matka ja zanudziła........
|
#3249 |
|
Zakorzenienie
|
Gabrysia padła po jedzonku,
ja pożarłam paczkę prażynek ![]() Zosia i mężul w sklepie po składniki obiadowe, dziś chyba dzień w domu nas czeka, bo wciąż pada ![]() idę chwilę się pobyczyć ![]() aha, zapomniałam napisać, że dziś dostałam komplement od teścia ![]() rozmawiał z wnuczkami na skype i dojrzał mnie jak zmieniałam pieluchę Gabi i mówi do mnie, że się "coraz bardziej szprycha robię" "coś mi się wchłonęło" podobno
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-31 o 11:30 |
|
|
|
#3250 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane!
U nas szok nocny! Dziecko spalo i spalo! o 1-szej budze sie, spi, 2-ga spi, 3-cia spi!!! o 4-tej mialam UU jak kamienie wiec siusiu i patrze a dziecie spi i tylko troche zaczyna piastki ssac to wzielam o 4:25 z lozeczka i zjadla jednego U lapczywie a potem drugiego na sile chcialam przystawic ale zjadla 2 minutki, wiec jak o 7 rano sie obudzilam to znow kamien wiec Zoske tez do karmienia, na szczescie juz tam cos gaworzyla przez sen. Potem nie chciala zasnac i gugala jojczyla do siebie ale jak zasnela to spala prawie do 10-tej!! i sie okazalo ze jojczyla bo kupa byla... wiec jestem wyspana na maksa! przy jedzeniu o 10.tej bylo malo rzucania i usmiechy ale teraz maruder jest, a chcemy wyjsc ok 12:30 wiec bede musiala jej wmusic troszke jedzenia.... sie okaze Cytat:
ja tam uwazam ze dobrze z epojechalas, ja jako 3-miesieczne dziecko mialam zapalenie pluc wlasnie i moja mama opowiada ze tez wlasnie myslala, ze sie krztusiilam slinka i bylam przeziebiona. lepiej dmuchac na zimne, przeciez teraz przynajmniej jestes spokojna ![]() Cytat:
![]() madrala z twojego synka! Cytat:
![]() Cytat:
![]() ooo marudzi again
|
||||
|
|
|
#3251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w końcu teśc też mężczyzna ![]() Ja dzisiaj w końcu wychodzę z domu sama na babskie spotkanko
|
|
|
#3252 |
|
Rozeznanie
|
anula dzięki za komplement ale mądrala z córki nie z synka
|
#3253 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() u nas nocka ze wstawaniem co dwie godzinki, najgorzej nie było ![]() atiz to Ci się prezenty trafiły, full wypas ![]() Paulizia u mnie też jak się maluch pokapuje, że wkładam go do łóżeczka a ma gorszy dzień to robi swoja minę niezadowolenia i czasem od razu się zaczyna wydzierać, no to wolę poprzytulac i usypiać na rękach i półśpiącego odłożyć, albo jak nie ma wielkiej tragedii to przykrywam kocem, głaszczę po brwiach i policzkach, wciskam smoka i coś tam mu opowiadam i po kilku minutach odpływa. Na szczęście takich akcji nie ma wiele bo najczęściej jest spokojny jak go daję do łóżeczka i zasypia sam bez wielkich problemów i w dzień i po kapieli. matallewar woow siadać, już ? to musiał byc super widok i juz trzymam za jutrzejsze szczepienie anulinka2009 no super radość Piotrusia ![]() andziot no komplement mega wypasiony skoro teść zauważył to tak musi być Dziewczonka udanego spotkania ![]() idę kończyc obiad i potem popołudnie przed tv i trochę poćwiczę, znowu pada ...
|
#3254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Thx za kciuki ![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- A tż oczywiście jak pojechał, to poczuł się tak wolny, że do tej pory się nie odzywa. Miał rano wracać, a nie wiem, czy w ogóle wraca ![]() Daj palec, a weźmie całą rękę... Rozczarował mnie, bo wie, że z Edą ciężko i miał jechać tylko na samą imprezę i wracać mnie trochę chociaż w weekend odciążyć... A pić raczej nie pił (34 tabletki dziennie) - więc to nie może być wytłumaczeniem. A jeśli pił na 2 antybiotykach, to i tak ma tak przerąbane, że lepiej niech w ogóle nie wraca...
|
|
|
#3255 |
|
Wtajemniczenie
|
Matal, podziwiam
Życzę Ci dużo wytrwałości. A u nas była kolejna kupa
|
|
|
|
#3256 |
|
Zakorzenienie
|
Odebrał w końcu - radosnym tonem oznajmił, że będzie po 22
|
|
#3257 |
|
Wtajemniczenie
|
O ku.... Jak dla mnie zero odpowiedzialności
Masz w domu dwoje dzieci. Nie zazdroszczę. Trzymaj się.
|
|
|
|
#3258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie powiem już po prostu, żal mi samej siebie. Zbieram Edzika i wychodzimy z mamą i psem. Chyba odpuszczę dziś dietę, żeby sobie trochę humor poprawić.
|
|
|
#3259 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
![]() Dziecko mi się zepsuło! a ja nie wiem czemu ![]() moze skok? bo to chyba ten czas..a ja mam juz dośc wieczornego usypiania... wczoraj 2 godziny... no koszmar... a dzis rączki be, łóżeczko be, bujaczek be, mata be(choć to mnie nie dziwi)....i co tu robić.... teraz na szczęście zasnął w bujaczku.... ale maruder okropny dziś mu się włączył! nauczył sie pokazywac język, robic bańki ze sliny no i ma nowa meeeeeega miłośc...prawą rączkę tak ssa namiętnie, że boje się, że mu się rozpuści matall współczuje Ci bardzo....ja bym mojego chyba powiesiła...duzo cierpliwości kochana andziot to ci teść komplement strzelił
|
#3260 |
|
Zakorzenienie
|
o matko... skąd ja to znam...
andziotku odstawiłas całkiem infacol?? ja daje co drugie karmienie i 3 razy dziennie gripe water. po mału tu odstawiam. jak na razie ok ![]() chciałam pochwalic nasze wątkowe dzieciaczki!! ![]() proby siadania, uruchamianie karuzelki, ![]() a moj mały zasnał dzis dwa razy całkiem sam!! bez najmniejszego kwękniecia raz w bujaku raz na łóżku jestem z niego taka dumna myslicie ze uczy sie sam zasypiac?? dzieki tej mojej brutalnej metodzie? ![]() paulizia i jak nocka?? zawsze można uśpić w bujaku i przenieść ja tak bardzo czesto robię.---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- aha andziotku przenieślicie gabrysie z sypialni??
|
#3261 | ||
|
Zakorzenienie
|
no comment !!!!!
u mnie takie coś by nie przeszło !!!!!!! dzieci są nasze a nie moje !!!!!!!!!! każdy ma obowiązki i odpowiedzialność !! Cytat:
do tego ten nieszczęsny kciuk !!!!! ![]() Cytat:
niby akcji czysto kolkowych nie było, ale pierdy miała masakryczne !!!! brzuszek wzdęty bardziej .... no i w nocy dziś wierzgała przy karmieniu bardzo (aż całą poduszkę miałam mokrą od mleka) więc dziś dałam już dwa razy esputicon zobacze czy jest różnica beki jej nie przeszkadzają bardzo, bo już raz tylko odbeczana potrafi zasnąć sama, ale to co zostaje w jelitach męczy ją chyba, jak brzuszek zaczyna pracować przy karmieniu ... nie przeniosłam jej z sypialni, śpi z nami, tylko my dziś z mężulem na kanapie w salonie zasnęliśmy
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-31 o 13:26 |
||
|
|
|
#3262 |
|
Wtajemniczenie
|
hejjj !
bez kitu ale odzwyczaiłam się od wizażu chyba ![]() :rolleyes :![]() czasem podczytuję, ale im więcej nadrabiania tym mniej chęci do tego Marcel śpi od 2tygodni bez pobudek w nocy piękna sprawa. zasypia z reguły 21, 22 (czasem max 23) i śpi albo do 6- 7, potem mm, pogada ze mną z godzinkę albo i mniej i śpi kolejne 1,5h. kocham Go w sumie po skoku mu się tak zmieniło. ![]() a od kilku dni sypia w ciągu dnia tak konkretnie godzinkę, albo dwie i w łóżeczku ![]() tydzień temu mieliśmy chrzciny. Marcelek w kościele grzeczny, bo na rękach całą mszę i przed ołtarzem glukozę pił hehe. od tygodnia na spacerze nie byłam, bo ktoś z sąsiadów sprawił nam niespodziankę i wózek, który był w wózkowni nagle miał 4flaki w kołach ![]() Matall a to gdzie pojechał TŻ ? masakra z dwójką dzieci ![]() Grazin super metoda 5-10-15 myślę, że pomaga tu. chociaż mój też parę razy zasnął sam W DZIEŃ w łóżeczku przy karuzeli.
|
|
#3263 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siostry tż mi kiedyś mówiły ze się zdeformuje, ale w ich stwierdzenia na temat dzieci nie wierze... ![]() myslisz ze to sie z tymi brzuszkami po 3 miesiacu jakos unormuje? gabik juz chyba na dniach bedzie konczył 3 miesiac? ja widze duza poprawe w pracy brzuszka sebusia, ja jem dużo więej rzeczy i jakos zle na niego nie wpływaja. a ten esputicon jak sie stosuje? ile kropelek? ta bio gaie dajesz ?(bio gaję , cholera wie jak sie to pisze) a wiecej co my bedziemy dzis robic/? ![]() bierzemy sebusia do wanny i bedziemy sie z nim pluskac tylko nie wiem jeszcze kogo ten zaszczyt spotka czy mnie czy tż bo sie bijemy o to kazdy chce---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
ale masz czadzior ![]() ja juz nie pamietam jak to jest wypoczac ![]() i jak to sie odzwyczaiłas od wizazu?? JA STRZELAM OFICJALNEGO FOCHAAAAAAAAAAAA
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3264 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszę w klubie, co i jak.
|
|
#3265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to musi być mega nałóg i ja wolę do tego nie dopuścić ... nie chce żeby ssała kciuka, bo się przyzwyczai a kciuka jej nie zabiorę jak smoczka ![]() wolę teraz jej zabronić póki buntu nie ma niż później jak już będzie bardziej świadoma ![]() ja widzę już poprawę z tymi bekami, ale to jeszcze nie to ... esputicon niby daje się 1-2 krople dwa razy dziennie, ale jedna kropla ma 20mg simeticonu więc tyle ile pipetka infacolu, więc ja dałam narazie 2-3kropelki rano i w południe wieczorem jeszcze raz dam i zobaczymy czy będzie lepiej biogaie nadal daję nie wiem czy to przypadek ale jak ze 3-4 dni nie dawałam bo mi brakło i nie miał kto iść do apteki to Gabrynia robiła kupy ze smużkami zielonego śluzu, a tak jest ładna żółciutka .... Zosia ogląda formułę z mężulem ![]() Gabunia śpi |
|
|
|
|
#3266 |
|
Zakorzenienie
|
zbieram sie do napisania od rana :P
zdazylam obrocic na silownie na 2h zjesc obiad, wykapac sie i teraz dopiero sie dzisiaj witam
|
|
|
|
#3267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdzies slyszałam ze jak do 3 miesiaca dziecko nie chce smoczka to zeby juz potem na siłe nie dawać. no i u nas sie to sprawdziło smoka nie chce piąstki zjada ze smakiem ale jak chce mu smoczek dac to go naciąga ![]() przynajmniej odzwyczajanie od smokA Bede miec z głowy ![]() ja w sumie zmieniłabym infacol na cos co rzadziej się daje ale mi sie bardzo sposob aplikacji infacolu podoba bo pipetke mu zawsze wcisne a jak bobotic podawałam to polowe mial na buzi ![]() Cytat:
|
|
#3268 |
|
Raczkowanie
|
atiz o lol ale zdolniacha
andziot u nas tez sie znowu rozpadalo a tak sobie rano mysle pochmurno szaro buro ale nie pada wiec wyjdziemy, i nici znowu :/ no jaki komplement ![]() Ja dostalam od starej sasiadki "no teraz to sie z Ciebie taka fajna baba zrobila, taka pelna" Bylam w pt u pediatry nic madrego mi nie powiedzial. Chcialam zmienic to mleko z pepti na nutramigen powiedziala ze to to samo ale jak chce moze mi dac recepte. Dzisiaj 1 raz jej to mleko dalam a kropelki sab simplex podaje od wczoraj, za bardzo poprawy nie widac a kupki jeszcze nie bylo od pt. ;/ za to pobila wczoraj swoj rekord w spaniu 7h nowa foteczka w albumie
♥ Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cie , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć... ♥ Moje Maleństwo ♥ Pusta miska - napełnij miske |
|
|
|
#3269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za bardzo mi się stać nie chce przy niej i tego smoka trzymać, bo ciągle jej wypada ... więc dałam luz bo w sumie do niczego nam nie potrzebny ten smoczek ... esputicon daje prosto do buzi więc nie odmierzam dokładnie tych kropel Cytat:
|
||
|
|
|
#3270 |
|
Zakorzenienie
|
andziotku czyli dajesz z butelki do buzi? bo ja tak daje ale nie trafiam
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

wczoraj znalazlam nutriton ciagle w woreczku, nie puszce, a norbertowi lepiej wchodzi z zqgeszczaczem. z tym ze sie zdziwilam, bo skoro on pije z kleikiem od jakiegos czasu i wytrzymuje na tym tylko 2,5h-3h to co to by bylo jakby pil bez
i sie okazalo ze poczatek z kleikiem nieswiadomie za nami 

Chyba muszę mu porcje zwiększyć, ale boję się, żeby nie ulewał za bardzo.

az mi sie zachcialo Zosce jakies nowe porobic
Czekamy na Ciebie fasolko![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
szok! 

za jutrzejsze szczepienie