|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grupa wsparcia - wracamy do naturalnych włosów.Offtopowo część III.
a ja ostatnio zauważyłam w świetle, że włosy są coraz bardziej rdzawe , aż mam ochotę myć je co 5 minut, żeby jak najbardziej wyblakły ...
w październiku idę na wesele i wtedy też na czesanie do fryzjerki , zobaczymy czy uda jej sie tak uczesać, żeby efekt mnie zadowolił ( co oznaczałoby, że nie będe musiała ich farbować przed swoim weselem )
|
|
#1652 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
przepisów z ziółek do wesela mogą się sporo przyciemnić/rozjaśnić i nie będzie rudości, a i jest nadzieja że różnica między farbowanymi a naturalkami sie trochę zatrze na jakiś czas.
|
||
|
|
|
#1653 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
naturalne mam średnio-ciemny blond , a farbowałam na czekoladowe brązy ..więc nie tak często spotykana mieszanka na forum ( bo jak czytam to większość ciemne odrosty ma )
|
|
|
#1654 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1655 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:23 ---------- Cytat:
ja nie farbuję tak od grudnia i odrostu tak ok 11 cm. Ostatnio trochę szybciej zaczeły mi rosnąć ( ale nie stosuję zbyt wielu przyspieszaczy teraz ze względów finansowych )
|
|
|
#1656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gdzieś z 10 zm będzie także masz dłuższy odrost a później przestałaś farbować ![]() a co do rozjaśniających mieszanek to pytasz czy próbuje jakos wywabić farbe z farbowanców ? próbowałam już wielu sposobów i nawet soda nie dała rady także dałam sobie spokój. Farbowałam Palette także nie ma się co dziwić za ta trwałość a co do rozjasniających produktów to uzywałam szamponu rumiankowego (w sumie to przypadkowo, po prostu nie miałam innego szamponu w domu) i naturalki zaczeły sie rozjaśniac delikatnie, farbowance jakie byly tak sa no a ze ja nie chce rozjasniac włosów tylko jak już coś to je przyciemnic to przestałam uzywac tego szamponu rumiankowego ale jesli Ty farbowałas Joanna albo Garnierem lub czymkolwiek delikatniejszym niz Palette to możesz zawsze tym rumiankiem spróbowac
|
|
|
#1657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już mi sporo zjasniał kolor... zaraz po farbowaniu był czarny ...a teraz to już na pewno brąz ( jutro dam fotkę zraz po farbowaniu jak włosy wyglądały i jak będą wyglądać jutro )muszę wrócić do używania szamponu przeciwłupieżowego, bo one przynosiły efekty
|
|
|
#1658 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie zmierzyłam wlosy, zalezy od pasma ale jest to 10-11 cm wiec mamy taki sam odrost ![]() czekam na zdjęcia jutro
|
|
|
#1659 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie, czekamy na zdjęcia
![]() A ja tutaj tak z innej beczki... Większość z Was, tak jak ja kładzie oleje na włosy, naftę itp. tłuściochy "Przejadły" mi się już szampony barwy (pokrzywowy i ze skrzypem), może polecicie mi jakieś inne, dobrze zmywające?
|
|
|
|
#1660 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec podkradłam mamie ten szampon i jakie było moje zdziwienie podczas mycia gdy szampon oczyscił mi włosy zupełnie jak zwykły ziołowy szampon
|
|
|
#1661 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1662 |
|
Rozeznanie
|
ja używam bambino dla dzieci i też super oleje zmywa, tylko że myje 2 razy
|
|
#1663 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziękuje ![]() Cytat:
gdyby garnier się nie sprawdził to spróbujeCytat:
unikam ale też oczywiście dziękuje ![]() Mam taki kryzys ale lekki, wiem że się z tego powodu nie złamie, bo chcę mieć długie, gęste, zdrowe i piekne naturalne włosy, a przy rozjaśnianych tego nie osiągnę... Ale tak mi dziś troszkę tęskno za jasnymi włosami ale podobałam się sobie w długich blond włosach, bo to jest dla mnie piorytet - długie i zdrowe. I takie na początkach były moje blond włosy, ale to nie trwało długo, dobijało je potem już nawet farbowanie, że o rozjaśnianiu nie wspomnę. Muszę wyłączyć powtórki pierwszej miłości na polsat2 bo mnie dobija ten blond Marysi... takie nie za jasny, nie za ciemny... Zdecydowanie lepiej mi w długich, zdrowych, błyszczących włosach w naturalnym kolorze, niż krótkich, zniszczonych blondach i muszę wyrzucić złe myślenie Dobrze że wychodzimy dzisiaj z TŻ do znajomych, a niedługo obiad u moich rodziców więc jak moje włoski wyschną do końca to może przejdzie mi ta głupota... Niech przyjedzie już z pracy i mnie pokrzyczy za te wymysły ![]()
|
|||
|
|
|
#1664 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Powrót do NATURALNEGO KOLORU włosów (tylko!)
Paulina witaj
derr, użyłaś rozjaśniacza, nie wypłuczesz go, ni ma uper sposobu na odzyskanie dawnego koloru, możesz pofarbować włosy na podobny kolor do tego jaki miałaś albo zapuszczać całe nowe.
|
#1665 |
|
Zakorzenienie
|
anngeli...zawsze można spróbować zmywać odżywkami, dziewczyny też zmwają za ich pomocą oleje
ja myję ostatnio oleje tak, że najpierw płuczę włosy, potem nakładam odżywkę i wmasowuje, potem szampon, niestety mam narazie tylko z sls, sles więc ta odżywka przed to dla ochrony, wtedy wszystko zmywam i nakłądam tą samą odżywkę co przed szamponem na chwile i tez ją zmywam. Efekt suuuper Moniś gratuluje, że wszystkie farbowańce już masz w kitce
|
#1666 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1667 |
|
Zakorzenienie
|
czy wy mowicie o tym szamponie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...on.html&next=1 ? ze niby ten tak fajnie zmywa naftę i oleje ?
|
|
#1668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja aktualnie mam szampon Alterra chyba taki do włosów suchych (niepamiętam nawet) i nim zawsze zmywam oleje
|
|
#1669 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1670 |
|
Zakorzenienie
|
jak go spotkam na jakichś zakupach to się nad nim zastanowię
|
|
#1671 |
|
Rozeznanie
|
ja od dziś zaczynam myć włosy szmaponem przeciwłupieżowym.
mój odrost ma dopiero 1 cm ale kontrast jest znaczny niestety. Mam nadzieje że farba mi się nieco wypłucze jak nie to będe wyglądła nie fajnie
|
|
#1672 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chociaż ja osobiście polecam mniej inwazyjne metody jak mocna płukanka z rumianku + parę kropel cytryny, jest jeszcze jakaś dobra metoda z sodą, ale nie wiem dokładnie jak to stosować. Jeszcze jest ratunek że w sierpniu ma być słoneczko, więc też Ci trochę pomoże ![]() Wstawiam obiecane kiedyś tam zdjęcia. Tak obecnie wyglądają moje włoski, dokładnie z dnia wczorajszego ![]() Wiem że jeszcze nie ma czym się zachwycać, ale wszyscy mi mówią że urosły strasznie, a mama jest w szoku jak mi mierzy włosy. Teraz nie będę ich mierzyć aż pod koniec sierpnia. Poza tym kolor nie jest super, mimo że na zdjęciach podoba mi się dużo bardziej i nie widać tak odrostów jak są świeżo umyte, ale wygląda w miarę naturalnie i na pewno dużo bliżej mu do mojego naturalnego niż jasny blond który miałam Na 1 zdjęciu widać jeszcze szare końce, pozostałości bo którymś nieudanym rozjaśnianiu, super że są szaro-ciemny blond, bo były jeszcze na koniec maja zielono-szare. Nie będę ich podcinać, na razie są jeszcze w dobrym stanie, a zależy mi na długości. Przed rozpoczęciem drugiego roku podetnę jakieś 2 cm.
|
|
|
|
|
#1673 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobitki, tak jak obiecałam wstawiam fotkę moich naturalnych kudełków w świetle dziennym. Kolor może nie jest jakiś powalający, taki szarawy + siwizna, ale przynajmniej nie jest to sztuczna i zniszczona szopa. Fryzura też niestety żadna, ale jestem w trakcie zapuszczania z obciętych na chłopaka, a dopiero 6 miesięcy za mną, więc wiadomo jak to wygląda, a bawić w układanie i inne cuda też mi się nie chcę. Teraz mam ten najgorszy okres, ale jeszcze drugie tyle i mam nadzieję, że będzie już dobrze
.
Edytowane przez Natalisis Czas edycji: 2011-09-16 o 13:24 |
|
|
|
#1674 |
|
Zakorzenienie
|
Nie, no dziewczyny obie macie śliczne włosy
anngeli bardzo Ci urosły i wyglądają gęściejsze natalis co za błysk, od razu widać, że wlosy w super stanie, bardzo zadbane
|
#1675 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jedyne co mi ciężko osiągnąć to taki mega widoczny blask, który bije po oczach tzn. naturalki owszem i to jak, do tego stopnia że jak mam zdjęcie od przodu to wygląda to nienaturalnie, bo tamte pozostałe są bardziej mat, błysk to mają jak już są tłuste
|
||
|
|
|
#1676 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#1677 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A poza tym to fajny kolor ściany na tym drugim zdjęciu, czeka mnie kupowanie farby i malowanie pokoju więc zaczęłam zwracać uwagę na takie rzeczy, myślę właśnie nad fioletami ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1678 |
|
Raczkowanie
|
Bayka:
„natalis co za błysk, od razu widać, że wlosy w super stanie, bardzo zadbane” Dziękuję bardzo Bayko, ale muszę się przyznać, że ostatnio to niewiele z nimi robię, bo nie mam czasu i moje dbanie o włosy sprowadza się tylko do używania szamponu i odżywki i to też wcale nie jakiś wyszukanych. anngeli: „Życzę powodzenia w zapuszczaniu. Od razu widać że zdrowe i błyszczące włoski! I myślę że wcale nie jest tak źle z fryzurą, co prawda fakt to najgorszy etap ale nie warto ich męczyć stylizacją, sprayami i innymi duperelkami ”Dziękuję anngeli za słowa pocieszenia i doping w zapuszczaniu. Też wychodzę z założenia, że nie warto pakować na włosy tej całej chemii w postaci pianek, żeli itp. Z resztą ja nawet tego nie lubię, bo jak umyję włosy i mam je zaraz czymś zapaćkać to mam uczucie jakby były nie myte przez tydzień i zaraz łepetyna mnie swędzi. Dlatego unikam takich środków jak ognia. Poza tym nie pamiętam nawet kiedy ostatni raz użyłam suszarki (już kilka lat nie korzystam z tego wynalazku), a prostownica i inne cuda nawet dla mnie nie istnieją. I najwyraźniej takie postępowanie służy moim włosom, dlatego nie zamierzam na razie tego zmieniać. 123sciri: „włosy masz zdrowe i ładne -a kolor fajny typowo słowiański zimny ciemny blond ”Dziękuję. W sumie to pocieszam się tym, że teraz spotkać taki kolor to rzadkość, bo właśnie większość dziewczyn go maskuje pod farbami. Czuję się trochę jak taki biały kruk . mivol: „Wow, podziwiam za odwagę w skracaniu włosów! Fryzura jest ok ”Dzięki, ale czy ja wiem czy to odwaga, to w sumie była szybka decyzja, podjęta pod wpływem chwili. Doszłam do wniosku, że i tak będzie trzeba się kiedyś pozbyć tych farbowańców i wolałam to zrobić teraz i skupić się na zapuszczaniu już tylko swoich włosków, niż cały czas stopniowo skracać i tkwić przez jakieś 2 lata w jednej długości i dwóch kolorach. Ale wiadomo, że to bardzo indywidualna sprawa każdej z nas i zdaję sobie sprawę z tego, że są dziewczyny, które źle się czują w krótkich włosach (sama do nich należę) i nie podejmą takiego kroku. Najważniejsze, że wszystkie zmądrzałyśmy i wracamy do natury, a w jaki sposób to już nieważne . |
|
|
|
#1679 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chociaż wydaje mi się że powoli wracają do łask- u mnie w pracy mam 2 dziewczyny ze ślicznymi długimi naturalkami, obie nigdy nie farbowały włosów
|
|
|
#1680 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja też mam jasne odrosty, a reszta to czekoladowy brąz. Takie ombhre hair - z tym że na odwrót
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.

przepisów z ziółek
do wesela mogą się sporo przyciemnić/rozjaśnić i nie będzie rudości, a i jest nadzieja że różnica między farbowanymi a naturalkami sie trochę zatrze na jakiś czas.
naturalne mam średnio-ciemny blond , a farbowałam na czekoladowe brązy ..więc nie tak często spotykana mieszanka na forum ( bo jak czytam to większość ciemne odrosty ma )

)
a co do rozjasniających produktów to uzywałam szamponu rumiankowego (w sumie to przypadkowo, po prostu nie miałam innego szamponu w domu) i naturalki zaczeły sie rozjaśniac delikatnie, farbowance jakie byly tak sa no a ze ja nie chce rozjasniac włosów tylko jak już coś to je przyciemnic to przestałam uzywac tego szamponu rumiankowego 

- 06/13-24cm, 07/23- 26cm.....50cm
unikam