mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 12:17   #2221
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

ania21_21 gratuluję udanych zakupów

Tottie też uwielbiam kawusie z big milkiem. Mam takie samo podejście ja Ty do porodów. Za wszelką cenę wolałabym uniknąć cesarki, ale jak się inaczej nie da to trudno. Nie martw sie po cesarce też będziesz sie czuć100% matką. Nie wiem jak położone jest moje maleństwo, mój gin wiele informacji pomija, a ja jakoś nie dociekam na razie jest to dla mnie po prostu nieistotne.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 12:20   #2222
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość

Tottie też uwielbiam kawusie z big milkiem. Mam takie samo podejście ja Ty do porodów. Za wszelką cenę wolałabym uniknąć cesarki, ale jak się inaczej nie da to trudno. Nie martw sie po cesarce też będziesz sie czuć100% matką. Nie wiem jak położone jest moje maleństwo, mój gin wiele informacji pomija, a ja jakoś nie dociekam na razie jest to dla mnie po prostu nieistotne.
zgadzam się

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 12:21   #2223
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

ania21_21 my na 90% będziemy kupować ten wózek
http://sklep.babymerc.pl/zestawy/95-...1-fotelik.html
Możesz mi go wpisać.
Stary 2011-07-31, 12:27   #2224
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
nie wolno tak myśleć!!kto Ci powiedział,że poród SN daje gwarancję,że się jest 100% matką??
ja mam zupełnie inne podejście bo nie nastawiam się,ze poród SN sprawi,że poczuję się 100% matką-jak dla mnei może być cesrka-nie ma nic przeciwko-byleby dziecko urodziło się szybko i nic mu się nie stało w tym czasie-żeby np nie okazało się,że kilkudziesięciu godiznach lekarz stwierdzi,że może jednak cesarka....a kobieta przez to wymęczona,a dziecko jeszcze bardziej....
To znaczy nikt mi tego nie powiedział... napisałam swoje odczucia w tej kwestii. Jasne że dzidzia jest najważniejsza... no ale...
jak już mąż przekonał się do rodzinego porodu to może go nie być... i fakt że jakoś tak nastawiłam sie na to że nikt nie będzie mnie "rozpruwał" i że szybko stanę po porodzie na nogach.... a tu okazuje się że 24h po cesarce będę musiała leżeć a potem ten ból w podbrzuszu....

Cytat:
coś mnie w nocy skurcze chciały łapać,ale im sie nie dałam-wypiłam już 2 tabl.magnezu-chyba zacznę pić 2x dziennie na wszelkie wypadek
Kup sobie tableki do połknięcia. W aptece farmaceutka powiedziała że zwykła tabletka ma więcej magnezu w sobie niż ta rozpuszczalna.

Cytat:
dziewczyny to ten biustonosz jest w triumphie do kupienia w razie co.
ja pewnie go kupię,ale nie wiem czy teraz nie jest jeszcze za wcześnie?
Wg mnie jest za wcześniej bo piersi mogą jeszcze zmienić swój rozmiar... pisałam o tym wcześniej

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Cytat:

Mnie lekarz uświadmioł wcześniej bo zdążył zauważyć że z mężem planujemy wspólny poród (z mężem razem chodzimy na wizyty od 12tc)

Cytat:

Mam tego świadomość... hmm w sumie mam jeszcze kilka tyogdni by się z tym pogodzić.
Stary 2011-07-31, 12:29   #2225
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Tottie nie chcę Cię martwić, ale po porodzie naturalnym też odczuwa sie ból podbrzusza ze względu na to, że macica sie zwija.

Tż skończył robić obiadek wiec idę skonsumować, a potem jedziemy do Rzeszowa.
Miłego dnia
Stary 2011-07-31, 12:31   #2226
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
To znaczy nikt mi tego nie powiedział... napisałam swoje odczucia w tej kwestii. Jasne że dzidzia jest najważniejsza... no ale...
jak już mąż przekonał się do rodzinego porodu to może go nie być... i fakt że jakoś tak nastawiłam sie na to że nikt nie będzie mnie "rozpruwał" i że szybko stanę po porodzie na nogach.... a tu okazuje się że 24h po cesarce będę musiała leżeć a potem ten ból w podbrzuszu....
znam kobiety,które wcale nie skarżyły się po cesarce-wręcz przeciwnie-dochodzimły do siebie o wiele szybciej niż po porodzie SN.i połóg trwał tez u nich krócej.Jednak to sama musisz sobei wszystko pouklładać i dojśc do porozumienia sama ze sobą w tej kwestii

Cytat:
Kup sobie tableki do połknięcia. W aptece farmaceutka powiedziała że zwykła tabletka ma więcej magnezu w sobie niż ta rozpuszczalna.
tyle,że rozpuszczalne witaminy sa lepiej wchłaniane.no i sa o duuuuuużo smaczniejsze

Stary 2011-07-31, 12:32   #2227
ania21_21
Zadomowienie

Chawa akurat pokazałaś kolor co my mamy identyko tylko u nas są skrętne pierwsze koła już dopisałam
Stary 2011-07-31, 12:32   #2228
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Tottie nie chcę Cię martwić, ale po porodzie naturalnym też odczuwa sie ból podbrzusza ze względu na to, że macica sie zwija.

Tż skończył robić obiadek wiec idę skonsumować, a potem jedziemy do Rzeszowa.
Miłego dnia
tak czytam,ze będziesz jeść obiaddek,ale patrzę a tu juz pora obiadowa jestmusze pomyślec co dziś zjeść.....i chyba wiem już co.standardowo obiad bez mięsa

Stary 2011-07-31, 12:48   #2229
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
http://allegro.pl/materac-kokos-pian...745033775.html << 44 zł materac + wysyłka 21 zł = 65zł

http://allegro.pl/materac-gryka-pian...728388796.html << 45 zł materac + wysyłka 18zł = 63 zł

dziękuje bardzo zapisane, zaraz zamówie

---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
kochana,ale to za przesyłkę 61zł?? bo ja tak zrozumiałam...

dziewczyny,nie wiem czy mi któras odpowiedziała,ale powtórzę-kiedy warto kupic stanik ten "rosnący" razem z piersią??? bo widziałam w triumphie i kosztuje 79-80 zła a takie do karmienia ponad 100,ale nie pamiętam dokładnie-139??nie pamiętam

przesyłka 15 zł, co razem za zakupy wyszło 61

co do stanika, jak pisałam, moje piersi ledwo spuchły, więc ja poszłam tylko o ciut w góre... a co do stanika, tak na chłopski rozum, ja chyba wstrzymałabym się jeszcze z miesiąc , ew zakupiła większy.... wszystko zależy od tego jak Ci piersi rosną...

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Tottie1984 dopytaj koniecznie bo kto jak to jak nie lekarz może Ci wyjaśnić wszytsko.ja muszę zacząć spisywac pytania do gina bo wizyta już tuż tuż,a nie pamiętam o co miałam zapytać...

lecę kawkę sobie zrobić,potem wstawię do lodówki żeby ziiiimna była))

ja ubóstwiam zimną z bananem .... mmmmhmmmmmmmhmmmm

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
witajcie w niedzielne popołudnie

wróciliśmy z car bootu zjadłam śniadanie (już mnie mdliło) i wrzucam zdjęcia co kupiłam wczoraj i dzisiaj

boooooskie ciuszki i świetny bujaczek-leżaczek

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

Cytat:

tez jestem tego zdania... okruszek jeszcze z milion razy sie moze obrocic

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 12:54   #2230
ania21_21
Zadomowienie

witaminka bujaczek z fisher price dzisiaj kupiłam za 15f jest dosłownie w idealnym stanie nie wiem nawet czy był używany a się zastanawiałam czy go kupić obeszliśmy cały car boot i sie po niego wróciliśmy dosłownie w ostatniej chwili doszliśmy bo już jakaś polka miała na niego chrapkę od razu go kupiłam
Stary 2011-07-31, 12:54   #2231
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
przesyłka 15 zł, co razem za zakupy wyszło 61
not o już wszystko jasne

Cytat:
co do stanika, jak pisałam, moje piersi ledwo spuchły, więc ja poszłam tylko o ciut w góre... a co do stanika, tak na chłopski rozum, ja chyba wstrzymałabym się jeszcze z miesiąc , ew zakupiła większy.... wszystko zależy od tego jak Ci piersi rosną...
mi w pierwszych 4-6 tygodniach chyba urosły z 1 rozmair...potem jeszcze urosły,ale to już kupiłam sobie stanik w h&m i póki co to się piersi mieszczą,ale tak jak piszesz poczekam tak do poczatku września i wtedy kupię-no chyba,że zaczną jakoś mi się powiększać

Cytat:
ja ubóstwiam zimną z bananem .... mmmmhmmmmmmmhmmmm
o też taką uwielbiam, i do tego jeszcze opcjonalnie 1-2 łyzka lodów wanilinowych;/

ale się jacys debile wprowadzili do bloku-słuchać czegoś co się chyba muzyką ma nazywać,a jest jakas łupanką-techno to czy coś takiego-i nie ważne czy jest godzina 1 czy 3 w nocy czy 14 w południe...podłoga mi aż drży w mieszkaniu:pa la:
żałuję,że nie mam żadnych głośników bo bym włączyła jakąś normalną muzykę a tak to tylko wkur..... jestem i nerwa mam,że hoho...
akademik sobie zrobili

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-31, 12:58   #2232
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

aniu dziekuje

tottie BEDZIESZ WSPANIALA MATKA 100%
Swiadczy o tym nawet twoje przygotowanie do wszystkiego! to ze jestesmy na forum, kazdy maly element a jednak o czyms swiadczy!

LASKII JADEEEEE PO MICHAŁA!
Chyba dzis nie wpadne na forum:P
buziakiii
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:02   #2233
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie w niedzielne popołudnie

wróciliśmy z car bootu zjadłam śniadanie (już mnie mdliło) i wrzucam zdjęcia co kupiłam wczoraj i dzisiaj

Śliczne rzeczy

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 13:04   #2234
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
ale się jacys debile wprowadzili do bloku-słuchać czegoś co się chyba muzyką ma nazywać,a jest jakas łupanką-techno to czy coś takiego-i nie ważne czy jest godzina 1 czy 3 w nocy czy 14 w południe...podłoga mi aż drży w mieszkaniu:pa la:
żałuję,że nie mam żadnych głośników bo bym włączyła jakąś normalną muzykę a tak to tylko wkur..... jestem i nerwa mam,że hoho...
akademik sobie zrobili
wspołczuje.... mi czasem tez zule pod oknem stoja i zawsze mam dylemat czy dzwonic na policje czy nie.... bo jednak jak sa smichy chichyt o 2-3 rano i pijanstwo i gadanie, ze czlowieka na IV p. budza to juz przesada... albo spiewy :/ ale narazie tyle szczescia mam ze co mysle ze chyba zadzwonie, to akurat sie rozchodza/uciszaja/zasypiaja itp

30t 1d - ?
Stary 2011-07-31, 13:11   #2235
dygotka8
Zakorzenienie

a już się ucieszyłam,że słoneczko sie świeci przec chmury,że ciepło...a tu grzmi za oknem...ciekawwe czy będzie padać-oby mnie bo juz mam dosyć!!!!

no porażka mieszkac w takim bloku,gdzie kżdy myśli,że jest sam i że nie przestrzega zasad chociażby ciszy nocnej....

o juz pada deszcz

Stary 2011-07-31, 13:33   #2236
ania21_21
Zadomowienie

Dziewczyny mam pytanko jaki rozmiar pampersów się kupuje na początek 2 czy 3 bo szczerze nie wiem zgłupiałam szczerze bo 2 są od 2-5 kg a 3 od 3-6 kg i nie wiem które kupić na początek
Stary 2011-07-31, 13:39   #2237
dygotka8
Zakorzenienie

ania21_21 mi się wydaje,że rozmiar 2;chyba,że dziecko urodzi się z wagą ponad 4 kg to pewnie bardziej skłaniałabym sie na 3.

ja juz po obiadku,muszę jeszcze polewę zrobić na ciacha

ale mam nerrrrrrrrrrrrrrrrwaaaaaa aaaaaaa

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-31 o 13:47
Stary 2011-07-31, 13:41   #2238
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny mam pytanko jaki rozmiar pampersów się kupuje na początek 2 czy 3 bo szczerze nie wiem zgłupiałam szczerze bo 2 są od 2-5 kg a 3 od 3-6 kg i nie wiem które kupić na początek

hmmmmm.... to ja chcialam kupic jedynie te z serii newborn :P bo myslalam ze tylko te na poczatek :P dobrze ze nie kupiłam...bo to akurat na pępkowe zostawiam :P hehehehehehe cała ja

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
ania21_21 mi się wydaje,że rozmiar 2;chyba,że dziecko urodzi się z wagą ponad 4 kg to pewnie bardziej skłaniałabym sie na 3.

ciacho u mnie w domu nigdy nie bylo piekarnika, wiec nie umiem piec... ale moze pomkne do sklepu po cos na sernik, bo taaaaaaaaaaaaaaaka mam ochote ze szok!

30t 1d - ?
Stary 2011-07-31, 13:46   #2239
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:

No to doopa przyznam się że wczoraj kupiłam 3 będę musiała dokupić 2 a się zastanawiałam no czy dobrze biorę no nic się nie zmarnują
Za tydzień jedziemy znowu do Ikei chcemy kupić mały dywanik do pokoju małej (mamy panele) i wtedy dokupię pampki
Stary 2011-07-31, 13:52   #2240
dygotka8
Zakorzenienie

ania21_21 ja to się nei znam bo to moje pierwsze dziecko-poczekaj aż Ci któaś z dziewczyn które już mają dzieci odpowiedzą.nie nerwuj się
ja tylko te muffinki zrobiłam.sernika nie umiem-choć będę musiaął się nauczyć od mojej siostry....muszę iśc do sklepu po kakao....

Stary 2011-07-31, 14:30   #2241
rudominka
Raczkowanie

Cytat:
Ja czasami czuję kopniaki po prawej i lewej stronie brzucha jednocześnie dlatego mam wrażenie że mój maluch albo leży w poprzek albo dupką w dół i chyba nie bardzo widzi się odwrócić główką w dół (szczerze mówiąc myślałam o porodzie rodzinnym nie cesarce...)
Gdzieś czytałam że takie odwrócenie możliwe jest do 30tc tyle że ja obawiam się że mam tak mały brzuch i mój maluch ma w nim tak mało miejsca że obrót jest niemożliwy... nie wiem może się mylę...
Fakt faktem że w 24tc zostałam przez lekarza poinformowana o możliwej cesarce i jak powiedziałam mu że wierzę w to że mały do 3otc się jeszcze odwróci to lekarz spojrzał na mnie z niedowierzeniem i nawet tego nie skomentował jakby wiedział o czymś czego ja nie wiem... ale nie miałam wtedy siły drążyć tego tematu... 11.07 mam kolejną wizytę i wtedy wypytam się co i jak...

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Słyszałam opinie od koleżanek mających już dzieci że piersi im rosły mniej więcej do 3-4tyg przed porodem. Po porodzie były tak spuchnięte że żałowały że nie kupiły tyć większego tego stanika... dlatego ja swój kupie tuż przed porodem. Prawdopodobnie będę miała cesarkę więc termin porodu będę znała wcześniej (lekarz powiedział że w 38tc ciąży zanim dostanę skurcze... czyli będę miała w końcu październikowego dzidziusia a nie listopadowego (tp mam na 11.11.11)) więc w 36-37tc wybiorę się po 2-3 staniki...
Cytat:
Też tak robię... czyli zapisuje wczesniej pytania, tyle że na ostatniej wizycie dowiedziałam się i o nadżerce i o możliwej cesarce i naprawdę wszystkie inne pytania wtedy wydały mi się małoistotne... ja marzę o rodzinnym porodzie a ta cesarka niszczy moje plany kurcze czasami mam wrażenie że przez to nie będę czuła się 100% matką bo ten poród nie będzie taki naturalny jak zawsze o nim marzyłam... nawet nie poczuję tego że urodzę :/ Jedne kobiety płaca za cesarke... ja zrobiłabym wszystko by urodzić własnymi siłami.
Moja królewna też jest ułożona pośladkowo. Mi lekarz powiedział, że daje jej czas do 34. tyg. na obrócenie się. Mojej koleżance synek obrócił się w 37 tyg, już miała w ręce skierowanie na cesarkę. Niestety wyłamał jej przy tym 1 żebro, zrosło się przy następnej ciąży
Ja też jestem bardzo nastawiona na poród sn, cesarka wcale mi się nie widzi, boję się późniejszych problemów z karmieniem, wstawaniem itp. Teoretycznie trzecie dziecko można rodzić dołem, ale czy to do końca będzie bezpieczne? W takiej sytuacji chyba już lepiej dać się pokroić
No nic, trochę czasu naszym maleństwom jeszcze zostało. Podobno są jakieś ćwiczenia, które mogą pomóc mu się obrócić no i dużo ruchu...

Cytat:
Aniu, na początek to 2 jednak, albo 1 (newborn) to zależy od oznakowania producenta. Chyba że zapowiada się duże dziecko...
3 i tak się nie zmarnują przecież.

Dziś wstałam o 6:30 - pierwszy raz tak wcześnie od początku wakacji szkolnych. Młody pojechał na obóz judo, zostaję na 2 tygodnie tylko ze starszym synkiem, mąż ma wyjazdy służbowe, więc tylko weekendy będzie z nami.
rudominka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:33   #2242
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rudominka Pokaż wiadomość
Moja królewna też jest ułożona pośladkowo. Mi lekarz powiedział, że daje jej czas do 34. tyg. na obrócenie się. Mojej koleżance synek obrócił się w 37 tyg, już miała w ręce skierowanie na cesarkę. Niestety wyłamał jej przy tym 1 żebro, zrosło się przy następnej ciąży
Ja też jestem bardzo nastawiona na poród sn, cesarka wcale mi się nie widzi, boję się późniejszych problemów z karmieniem, wstawaniem itp. Teoretycznie trzecie dziecko można rodzić dołem, ale czy to do końca będzie bezpieczne? W takiej sytuacji chyba już lepiej dać się pokroić
No nic, trochę czasu naszym maleństwom jeszcze zostało. Podobno są jakieś ćwiczenia, które mogą pomóc mu się obrócić no i dużo ruchu...

Aniu, na początek to 2 jednak, albo 1 (newborn) to zależy od oznakowania producenta. Chyba że zapowiada się duże dziecko...
3 i tak się nie zmarnują przecież.

Dziś wstałam o 6:30 - pierwszy raz tak wcześnie od początku wakacji szkolnych. Młody pojechał na obóz judo, zostaję na 2 tygodnie tylko ze starszym synkiem, mąż ma wyjazdy służbowe, więc tylko weekendy będzie z nami.
Właśnie u nas oznakowanie new born jest na 2
a 1 to od ilu do ilu kilogramów są?
3 przeczekają aż urośnie
Stary 2011-07-31, 14:35   #2243
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja napewno kupię 3
Dziecko jak ma ten pepuszek kikut to nie wolno sciskac takze spokojnie 3 beda dobre no chyba że bedziesz miec wczesniaka albo jakiegos maluszka 2,5 kg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Edytowane przez Myszeczka86
Czas edycji: 2011-07-31 o 14:37
Stary 2011-07-31, 14:39   #2244
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja napewno kupię 3
Dziecko jak ma ten pepuszek kikut to nie wolno sciskac takze spokojnie 3 beda dobre no chyba że bedziesz miec wczesniaka albo jakiegos maluszka 2,5 kg
Aha no to może jednak tak na wszelki wypadek kupię 2 i wezmę do szpitala w razie czego żeby mieć czy to bez sensu nie wiem jeszcze 8 tyg a ja już przeżywam
Stary 2011-07-31, 14:47   #2245
kami5
Raczkowanie

Witam.
Ale u mnie dziś ciepło.

Aniu na początek moim zdaniem najlepsze są z pampersów newborn. 1 są od 2 do5 kg. Możesz kupić na początek niewiele a potem dokupić.

Wiecie co ja porodu jako tako się nie boję, ale boję się tego że synek będzie miał owiniętą pępowinę. Tak miałam z Zuzią; miała pępowinę wokół szyji i dlatego parłam ok2 h, a potem ją wyciągali za pomocą przyssawki. Gdyby nie to urodziłabym dużo szybciej

Ostatnio pisałyście o ciastach i narobiłyście mi ochoty, a że miałam zamrożone ciasto na szarlotkę to dziś upiekłam. Tż kupił mi strasznie kwasne jabłka i je wykorzystałam. Z dodatkiem cukru. Były takie kwaśne że aż mordę wykręcało
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:54   #2246
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
hmmmmm.... to ja chcialam kupic jedynie te z serii newborn :P bo myslalam ze tylko te na poczatek :P dobrze ze nie kupiłam...bo to akurat na pępkowe zostawiam :P hehehehehehe cała ja
jedynki (newborn) - syn używał chyba ok 1 miesiąca, mimo, że urodzony na 3650

potem wiadomo 2 i 3

jedynki wychodzą drożej za sztukę, ale lepsze sa bardziej dopasowane, bo kupa mniej wycieka po plecach i przy nóżkach
Cytat:
a to z przemeblowania pokoju małej
ładne to łóżeczko - rozkładane na tapczanik?

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
U mnie jest tak, że musi zaznaczyć kursorem i na wydruku pojawia się napis - dist 4,6 cm. Tak mam w 16 tc napisane. A na ostatniej wizycie tylko mi powiedziała, że niecałe 3.

Dziewczyny gdzie Wy czujecie te ruchy? Bo się martwię, że to jakieś skurcze a nie ruchy Dosłownie czasami to aż tak w dole nad wzgórkiem łonowym i to dość nieprzyjemne. Najczęściej tak poniżej pępka. W środę mam wizytę, ale nie wiem czy wytrzymam tyle Czy to zależy od tego, że mam łożysko na przedniej ścianie? Dygotka, Oolong, Wy chyba też tak macie?
czuje od około 2 tygodni ruchy, głównie z lewej strony, poniżej pępka
skurcze tez mam co pewien czas, ale to norma, w poprzedniej tez miałam
macica ok 20tyg jest na wysokości pępka, ja jestem w 22, więc gdzie miałabym czuć, jak nie poniżej

wczoraj przy wstawaniu z łóżka za to złapał mnie za to mocny ostry ból w podbrzuszu, jakby mi się jakieś więzadło nagle naderwało i nie mogłam się rozprostować przez dobre 15min, a dziś znowu, jak kierowałam złapał mnie straszny ból w prawym podżebrzu - myślałam, że będę musiała stanąć, ale na szczęście po kilku km przejechanych w jakimś dziwnym pochyleniu przeszło
chyba się starzeję

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 14:55   #2247
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Aha no to może jednak tak na wszelki wypadek kupię 2 i wezmę do szpitala w razie czego żeby mieć czy to bez sensu nie wiem jeszcze 8 tyg a ja już przeżywam

Ja to bym zrobiłą tak że miała tylko te 3 a jak by sie mała urodziłą malusienka to TZ dokupi mniejsze i juz. Zreszta sama zobaczysz jak będziesz te 3 zakładac czy beda duże w co wątpie. Zreszta jeszcze 2 bym mogła kupić ale 1 zdecydowanie bym nie kupiłą.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Edytowane przez Myszeczka86
Czas edycji: 2011-07-31 o 14:57
Stary 2011-07-31, 15:02   #2248
dygotka8
Zakorzenienie

w watku mam lipcowo sierpniowych jest dziewczyna która w 38 tyg przytyła 2,5kg...zadziwiwjące a wygląda jak ja w 3-4 miesiącu...

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
j
wczoraj przy wstawaniu z łóżka za to złapał mnie za to mocny ostry ból w podbrzuszu, jakby mi się jakieś więzadło nagle naderwało i nie mogłam się rozprostować przez dobre 15min, a dziś znowu, jak kierowałam złapał mnie straszny ból w prawym podżebrzu - myślałam, że będę musiała stanąć, ale na szczęście po kilku km przejechanych w jakimś dziwnym pochyleniu przeszło
chyba się starzeję
mnie też cxasem taki ból złapie,że nie wiem czy kląć czy płakać...zwykle starm si ę w danej pozycji pozostrać aż przejdzie...wcozraj chyba 2 razy mnie tak złapało;///

zjadłam babeczkę z polewą))
a kawka nadal chłodzi się w lodówce

Stary 2011-07-31, 15:04   #2249
ania21_21
Zadomowienie

oolong to jest większe właśnie łóżeczko 140/70 rozkładane właśnie na tapczanik
Co do oznakowań pampersów to chyba tu są inne albo nie wiem nie patrzyłam na 1 jakie ma killogramy
2 właśnie jest na new born a 3 dla większego dzidziusia
Chyba tak zrobię jak piszecie kupię małą paczkę 2 na wszelki wypadek a jak coś to kupię więcej
Stary 2011-07-31, 15:04   #2250
kami5
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja to bym zrobiłą tak że miała tylko te 3 a jak by sie mała urodziłą malusienka to TZ dokupi mniejsze i juz. Zreszta sama zobaczysz jak będziesz te 3 zakładac czy beda duże w co wątpie. Zreszta jeszcze 2 bym mogła kupić ale 1 zdecydowanie bym nie kupiłą.
Ja radziłabym kupić 1 bo dzidzia jest naprawdę mała, a te 3 będą za wysokie i za szerokie. Tak jak pisałam wystarczy 1 paczka na początek a później można dokupić
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości