SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-) - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 15:01   #4741
sikoreczka111
Zakorzenienie

GG do sikoreczka111
Dot.: SPD off - topowo po raz pierwszy i nie ostatni ;-)

Hejka

Ja na chwilę przerwałam nasze świętowanie rocznicy, bom ogłoszenia chciała o pracę przejrzeć... i o zgrozo znalazłam literówkę w CV ;( musiało mi wciąć literkę , poprawiłam i mam nadzieje, że już nigdzie nie ma byków ;/ ( mam nadzieję, że nie przez te byki nikt do mnie nie dzwonił - ale z drugiej strony 100 razy oglądam CV i dopiero dziś to zauwazyłam ;/ )

I tak czytając CV, zauważyłam, że mam "nudno" o zainteresowaniach napisane ... pomózcie mi co mogę tam napisać , bo póki co mam standardowy zestaw .... sporo rzeczy mnie interesuje , ale nie wiem jak ubrać to w słowa i czy te słowa które wypisałam pasują do CV :

gotowanie ( przede wszystkim pieczenie słodkości, a z innych potraw to wszystkiego po trochu ),

reklama i promocje ( w sensie śledzę reklamy jakie pojawiają się w TV, gazetach , necie i innych ...analizuję je, myślę co ja bym zrobiła inaczej, zamęczam TŻ o ewidentnych błędach w reklamach itd. zwracam uwagę na promocje w sklepach i jak ludzie je odbierają)

zdrowie i uroda ( ze względu na choroby swoje i otoczenia najbliższego mam sporą wiedzę na temat niektórych przypadłości, bo stykałam się z tym na co dzień i czytałam o tym sporo w internecie , a uroda, to wiadomo wizaż wpłynął na to, że sprawdzam co w kosmetykach jest, co jest dobre , jak działa...czy co zrobic aby było lepiej )

bankowość ? ( to z racji studiów, zaczeło się rok temu, gdy przy robieniu projektu przeglądałam oferty banków...a skonczyło się na tym, że teraz co jakiś czas przeglądam oferty, wczytuję się dokładnie w regulaminy, czy też pomagam rodzinie w wyborze danej usługi finansowej, która moim zdaniem byłaby najlepsza )

czy mogę to pogrubione wpisać w CV, czy jakos inaczej to nazwać ? pomocy !!

iskierka zgasła...
sikoreczka111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:09   #4742
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
Hejka

Ja na chwilę przerwałam nasze świętowanie rocznicy, bom ogłoszenia chciała o pracę przejrzeć... i o zgrozo znalazłam literówkę w CV ;( musiało mi wciąć literkę , poprawiłam i mam nadzieje, że już nigdzie nie ma byków ;/ ( mam nadzieję, że nie przez te byki nikt do mnie nie dzwonił - ale z drugiej strony 100 razy oglądam CV i dopiero dziś to zauwazyłam ;/ )

I tak czytając CV, zauważyłam, że mam "nudno" o zainteresowaniach napisane ... pomózcie mi co mogę tam napisać , bo póki co mam standardowy zestaw .... sporo rzeczy mnie interesuje , ale nie wiem jak ubrać to w słowa i czy te słowa które wypisałam pasują do CV :

gotowanie ( przede wszystkim pieczenie słodkości, a z innych potraw to wszystkiego po trochu ),

reklama i promocje ( w sensie śledzę reklamy jakie pojawiają się w TV, gazetach , necie i innych ...analizuję je, myślę co ja bym zrobiła inaczej, zamęczam TŻ o ewidentnych błędach w reklamach itd. zwracam uwagę na promocje w sklepach i jak ludzie je odbierają)

zdrowie i uroda ( ze względu na choroby swoje i otoczenia najbliższego mam sporą wiedzę na temat niektórych przypadłości, bo stykałam się z tym na co dzień i czytałam o tym sporo w internecie , a uroda, to wiadomo wizaż wpłynął na to, że sprawdzam co w kosmetykach jest, co jest dobre , jak działa...czy co zrobic aby było lepiej )

bankowość ? ( to z racji studiów, zaczeło się rok temu, gdy przy robieniu projektu przeglądałam oferty banków...a skonczyło się na tym, że teraz co jakiś czas przeglądam oferty, wczytuję się dokładnie w regulaminy, czy też pomagam rodzinie w wyborze danej usługi finansowej, która moim zdaniem byłaby najlepsza )

to chyba zalezy o jakie stanowisko się starasz, ale jeżeli piszesz ogolnie to chyba będzie ok. Tylko po mojemu to w odwrotnej kolejności zacznij od bankowości i skończ na gotowaniu. Wg mnie to sie lepiej prezentuje

9kg mniej

No to mieszczę się w spodnie z LO
effie22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:17   #4743
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez effie22 Pokaż wiadomość
Moja znajoma ma 4 letnią córke i juz ta mała chodziła do zwykłego przedszkola, ale, że mała jest uparta i nie chce sie bawić z dziećmi, ani śpiewać czy takie tam to musiała ją przenieść do tego prywatnego bo panie w zwykłym pow jej, ze takiego zachowania nie bedą tolerować, a w prywatnym tolerują i mała tam chodzi
a moim zdaniem źle. Bo to rodzice powinni sie zastanowic czy zachowanie ich dziecka jest ok, a skoro dziecko jest samolubem to raczej nie wrozy najlepiej jego przyszłosci i sie nie dziwie ze w przedszkolu nie chcieli tego tolerowac. dziecko trzba nauczyc pewnego współzycia z innymi dziecmi, a nie przyklaskiwać na jego fochy
Ale przeniesienie do prywatnego- gdzie za kase beda tolerowac przez 8godzin wszystko to nie wrozy najlepiej dla tego dziecka.
To dziecko za chwile pojdzie do szkoły, i tam juz sa konkretne zasady, a okaze sie ze to niedorajda co nie potrafi sie dostosować

Nie mozna wymagac ze to przedszkole wychowa nam dziecko. Moim zdaniem rodzice przed posłaniem dziecka powinni je jakos przygotowac i wytlumaczyc ze tam beda inne dzieci i Panie których trzeba słuchać, bawic sie z innymi, jesc z nimi posiłki itd.

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-07-31 o 15:20
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:29   #4744
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Moja znajoma ma 4 letnią córke i juz ta mała chodziła do zwykłego przedszkola, ale, że mała jest uparta i nie chce sie bawić z dziećmi, ani śpiewać czy takie tam to musiała ją przenieść do tego prywatnego bo panie w zwykłym pow jej, ze takiego zachowania nie bedą tolerować, a w prywatnym tolerują i mała tam chodzi
Straszne! Chyba jakieś dziwny przypadek z tym Waszym przedszkolem W takim razie dobrze, że zapisałaś do prywatnego, ale wiadomo, zawsze to drożej.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
Nie mozna wymagac ze to przedszkole wychowa nam dziecko. Moim zdaniem rodzice przed posłaniem dziecka powinni je jakos przygotowac i wytlumaczyc ze tam beda inne dzieci i Panie których trzeba słuchać, bawic sie z innymi, jesc z nimi posiłki itd.
Faktycznie trzeba tłumaczyć, ale nie każde dziecko zrobi to o co go proszą rodzice. W mojej rodzinie 2 osoby pracują w przedszkolu, ja sama miałam praktykę i naoglądałam się tych dzieci.

Przede wszystkim z tego co ja widziałam, to dzieci do niczego się nie zmusza. Nie chce jeść, to nie je, czeka na kolejny posiłek, ale rodzice są o tym informowani. Nie chce się bawić, spokojnie przyjdzie i na to czas. Faktem jest też to, że dla wielu dzieci pójście do przedszkola to trauma/nowa sytuacja z którą sobie nie radzą, a panie przedszkolanki powinny temu dziecku pomóc, a nie mówić, że nie będą tolerowały takiego zachowania.
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:32   #4745
dudipopka
kobieta za ladą

hej
ja już po obiedzie dzis zaserwowałam karkówkę z "grilla"(czyli z piekarnika)prawie było jak na dworze

haniulka z tymi przedszkolami to wogóle jest osobna historia wiadomo idąc do niego cos tam powinno wiedzieć ale podam ci przykład
w prywatnym nie powiedzą ci ze dziecko ma być absolutnie odpieluchowane tylko prosze przynosić ciuszki na zmianę a my dopilnujemy zeby szybciej zalapala
idąc do przedszkola państwowego dziecko MUSI UMIEĆ podetrzeć se tylek co dla mnie jest abstrakcją
generalnie panstwowe wymagają od 3 latka to co umie np taki 4-5 latek

moje dziecko wraca JUTRO ooo matko

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:38   #4746
effie22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
hej
ja już po obiedzie dzis zaserwowałam karkówkę z "grilla"(czyli z piekarnika)prawie było jak na dworze

haniulka z tymi przedszkolami to wogóle jest osobna historia wiadomo idąc do niego cos tam powinno wiedzieć ale podam ci przykład
w prywatnym nie powiedzą ci ze dziecko ma być absolutnie odpieluchowane tylko prosze przynosić ciuszki na zmianę a my dopilnujemy zeby szybciej zalapala
idąc do przedszkola państwowego dziecko MUSI UMIEĆ podetrzeć se tylek co dla mnie jest abstrakcją

tu maz rację , w prywatnym nie musi dziecko wszystkiego potrafić. Mój maly umie robic na nocnik, ale na wc trzeba go przytrzymać, a podetrzeć sie nie potrafi. nie umie też się sam ubrać czy takie tam. No i nie potrafi jeść nożem i widelcem.

9kg mniej

Stary 2011-07-31, 15:38   #4747
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
Straszne! Chyba jakieś dziwny przypadek z tym Waszym przedszkolem W takim razie dobrze, że zapisałaś do prywatnego, ale wiadomo, zawsze to drożej.

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ----------

Faktycznie trzeba tłumaczyć, ale nie każde dziecko zrobi to o co go proszą rodzice. W mojej rodzinie 2 osoby pracują w przedszkolu, ja sama miałam praktykę i naoglądałam się tych dzieci.

Przede wszystkim z tego co ja widziałam, to dzieci do niczego się nie zmusza. Nie chce jeść, to nie je, czeka na kolejny posiłek, ale rodzice są o tym informowani. Nie chce się bawić, spokojnie przyjdzie i na to czas. Faktem jest też to, że dla wielu dzieci pójście do przedszkola to trauma/nowa sytuacja z którą sobie nie radzą, a panie przedszkolanki powinny temu dziecku pomóc, a nie mówić, że nie będą tolerowały takiego zachowania.

Zgadzam sie, ale mysle tez ze jezeli dziecko jest juz dlugi czas, przedszkole zrobilo ze swojej strony wszystko, to wydaje mi sie ze rodzice powinni zainterweniować i w jakis sposob tłuamczyc i uczyc temu dziecku, zamiast poprostu przeniesc do prywatnego. To takie troche zamiatanie problemów pod dywan

I to nie chodzi, ze ja mam cos do przedszkoli prywatnych, ba , napewno obsluga jest tam lepsza Panie bardziej sie staraja bo tam szybciej moga stracic prace za swoje niedociagniecia. Wyposazenie pewnie czesto jest lepsze, mniejsze grupy dzieci itp.
No i szybciej mozna sie tam dostac. Jednak ja bym z kazdym problemem nie przenosila od razu dziecka
Stary 2011-07-31, 15:41   #4748
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
hej

Wymaga się, co nie znaczy, że każde dziecko to umie. Moja siostra sama mi mówi, że jest wiele dzieci nawet co mają 2,5 lat i nie umieją się podcierać same. Wtedy pomoc nauczyciela idzie z nimi do ubikacji i pomaga. Zresztą zawsze ktoś z dzieckiem musi być w ubikacji. Po drugie, w przedszkolach państwowych również trzeba mieć jakieś ciuchy na zmianę, bo dzieci, nawet 5 letnie czasami mają wypadek Ale wiadomo, co dyrekcja i personel to inne przedszkole i o tym można by mówić naprawdę wiele.

Ja nie chciałabym dziecka słać do przedszkola prywatnego, przede wszystkim przez koszty, bo u mnie to około 1000 pln. Ale nigdy nie wiadomo jak się nasze życie potoczy .

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Cytat:
Zgadzam sie, ale mysle tez ze jezeli dziecko jest juz dlugi czas, przedszkole zrobilo ze swojej strony wszystko, to wydaje mi sie ze rodzice powinni zainterweniować i w jakis sposob tłuamczyc i uczyc temu dziecku, zamiast poprostu przeniesc do prywatnego. To takie troche zamiatanie problemów pod dywan

I to nie chodzi, ze ja mam cos do przedszkoli prywatnych, ba , napewno obsluga jest tam lepsza Panie bardziej sie staraja bo tam szybciej moga stracic prace za swoje niedociagniecia. Wyposazenie pewnie czesto jest lepsze, mniejsze grupy dzieci itp.
No i szybciej mozna sie tam dostac. Jednak ja bym z kazdym problemem nie przenosila od razu dziecka
Zdecydowanie się z Tobą zgadzam
Stary 2011-07-31, 15:44   #4749
Haniula
Zakorzenienie

wiecie co, leze caly dzien w lozku Tifi mi towarzyszy i tak se lezymy-kimamy i nic nie robimy

sie rozleniwie na całego w tej ciazy :0
Stary 2011-07-31, 15:47   #4750
dudipopka
kobieta za ladą

dodaja u mnie w "miescie" nie przyjmują 2,5 latków nawet do prywatnego (mam 2 panstwowe i 1 prywatny ) róznica w cenie wynosi 120 zl w tym ze w prywatnym za 300 zł masz wszystko a w państwowym płacisz dodatkowo np za rytmikę czy angielski więc róznica cenowa jest naprawde niewielka
poza tym prywatne jest czynne cały rok(6.30-17) a państwowe do czerwca (6.00-14)a potem rodzicu radz se sam

haniula powiem ci coś za 2-3 lata ojjj jaki ty będziesz miała inny punkt widzenia nt rozmowy z dzieckiem to sie sama zdziwisz

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-07-31, 15:48   #4751
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Mi sie wydaje ze panstwowe przedszkola sa jeszcze troche w dawnych czasach, kiedy to faktycznie 3 latek czesto radził sobie w wc. Dlatego, ze nasze mamy uzywaly pieluch tetrowych i ze nie chcialo im sie prac krochmalic gotowac prasowac mozliwie szybko uczyły nocników. A teraz pampersy to wygoda i troche pozniej to nastepuje
tak mi sie jakos wydaje bo nas moja mama juz po pol roku zycia sadzała na nocnik co teraz mi sie wydaje az niemozliwościa

dudi byc moze bede miala inny punt widzenia, nie przecze. Ale byc moze tez nie tego nie wiem ani ja ani Ty, takze nie wiem po co jakies takie osądy

Rozmawiac i tłumaczyc dziecku trzeba i tu ameryki nie odkryłam i nie trzba byc matka zeby to wiedziec. Sie zbulwersowałam teraz no

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-07-31 o 15:52
Stary 2011-07-31, 15:53   #4752
dudipopka
kobieta za ladą

Cytat:
Mi sie wydaje ze panstwowe przedszkola sa jeszcze troche w dawnych czasach, kiedy to faktycznie 3 latek czesto radził sobie w wc. Dlatego, ze nasze mamy uzywaly pieluch tetrowych i ze nie chcialo im sie prac krochmalic gotowac prasowac mozliwie szybko uczyły nocników. A teraz pampersy to wygoda i troche pozniej to nastepuje
tak mi sie jakos wydaje bo nas moja mama juz po pol roku zycia sadzała na nocnik co teraz mi sie wydaje az niemozliwościa

dodaja byc moze bede miala inny punt widzenia, nie przecze. Ale byc moze tez nie tego nie wiem ani ja ani Ty, takze nie wiem po co jakies takie osądy

Rozmawiac i tłumaczyc dziecku trzeba i tu ameryki nie odkryłam i nie trzba byc matka zeby to wiedziec. Sie zbulwersowałam teraz no
ale czemu sie zbulwersowałaś bo nie rozumiem przecież ja nie miałam nic złego na myśli

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-07-31, 15:53   #4753
kraven
Zakorzenienie

Dzień doberek. Unęłam okolo 2 i dzisiaj wstałam około 9. TŻ wrócił z dyżuru i spędziliśmy baaardzo miły poranek

Teraz zjedliśmy obiad i oglądamy formułe

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:55   #4754
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
dodaja u mnie w "miescie" nie przyjmują 2,5 latków nawet do prywatnego (mam 2 panstwowe i 1 prywatny ) róznica w cenie wynosi 120 zl w tym ze w prywatnym za 300 zł masz wszystko a w państwowym płacisz dodatkowo np za rytmikę czy angielski więc róznica cenowa jest naprawde niewielka
poza tym prywatne jest czynne cały rok(6.30-17) a państwowe do czerwca (6.00-14)a potem rodzicu radz se sam
Nie żartuj, że w wakacje żadne przedszkole nie ma dyżuru ?
Co do ceny, to faktycznie jest niewielka U mnie cena jest nawet trzy razy wyższa
Stary 2011-07-31, 15:59   #4755
dudipopka
kobieta za ladą

dodaja koło 15 czerwca przedszkola kończą zajęcia wtedy jedno ma dyżur tydzień a potem drugie potem jest przerwa do września czyli praktycznie tak jak w szkole mają panie wakacje
tylko to prywatne jest otwarte ale ono nie przyjmuje na okres wakacji tych z panstwowego
moja w prywatnym była na 19! miejscu na liscie rezerwowej a w państwowym jedna z 7 3 latków nie przyjętnych
kosmos

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-07-31, 16:03   #4756
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

haniula powiem ci coś za 2-3 lata ojjj jaki ty będziesz miała inny punkt widzenia nt rozmowy z dzieckiem to sie sama zdziwisz
przez to dudi.

Nie lubie takich 'cioc dobra rada" Nie wiesz jaka bede matka, to po czym wnosisz ze sie zdziwie?
Ja napisałam tylko ze wg mnie sytuacja opisana przez effie to akurat nie jest dobry przyklad porownania prywatnego przedszkola z panstwowym. Bo w tym przypadku ze dziecko jest uparte i jak mniemam nieznosne przeniesienie do prywatnego nie jest dobrym rozwiazaniem tylko szybkim zakonczeniem problemu
A Ty tu od razu snujesz wnioski, ze ja za 2-3 lata sama zobacze. Owszem zobacze, jednak nie zamierzam ustepowac dziecku, bo teraz przeniose do prywatnego - a za pare lat moje uparte dziecko nie bedzie potrafiło odnaleśc sie w szkole.

decydując sie na dziecko jestem swiadoma ze trzeba je nauczyc wychowac i niejednokrotnie duzo rozmawiac. Zdaje sobie tez sprawe ze sucha teoria to nie wszystko, jednak nie zmienia to faktu ze wszystko wygladac w praktyce bedzie o 180stopni inaczej. Bo da sie dotrzymac jakis reguł/postanowien
Stary 2011-07-31, 16:06   #4757
Martita88
Rozeznanie

Cytat:
wiecie co, leze caly dzien w lozku Tifi mi towarzyszy i tak se lezymy-kimamy i nic nie robimy

sie rozleniwie na całego w tej ciazy :0

Wypoczywajcie póki możecie
Maluszkowi taki odpoczynek dobrze służy
Martita88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:06   #4758
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
dodaja koło 15 czerwca przedszkola kończą zajęcia wtedy jedno ma dyżur tydzień a potem drugie potem jest przerwa do września czyli praktycznie tak jak w szkole mają panie wakacje
tylko to prywatne jest otwarte ale ono nie przyjmuje na okres wakacji tych z panstwowego
moja w prywatnym była na 19! miejscu na liscie rezerwowej a w państwowym jedna z 7 3 latków nie przyjętnych
kosmos
To rzeczywiście kosmos
Stary 2011-07-31, 16:11   #4759
dudipopka
kobieta za ladą

dobra haniula ciotka dobra rada zamyka gębe
chciałam co innego wyszło po twojemu
amen

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Cytat:
Napisane przez dodaja Pokaż wiadomość
To rzeczywiście kosmos
dodajka ja sie już przyzwyczaiłam ze tu nie dość ze czas inaczej biegnie to i reguły mają inne)

słuchaj bo miałam sie pytac wcześniej i jak zdecydowałiście sie już na jakies agd do domku?

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-07-31, 16:15   #4760
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
słuchaj bo miałam sie pytac wcześniej i jak zdecydowałiście sie już na jakies agd do domku?
Po częsci tak
Tzn wiemy,że mają to być sprzęty proste i bez bajerów. Nie stać nas na nie wiadomo na co, a poza tym ja lubię prostotę, czasami aż przesadną

Firma to prawdopodobnie amica. Lodówka duża, bo co najmniej 180 cm. Kuchanka gazowo-elektryczna. W tym tygodniu może coś pooglądamy Oczywiście jak sie na coś zdecydujemy i już kupimy to nie omieszkam się pochwalić
Stary 2011-07-31, 16:17   #4761
dudipopka
kobieta za ladą

kurcze to trzymam kciuki za zakupyamica to dobry wybór sama mam lodówkę z tej firmy i jestem zadowolona ,moja rodzina też tylko amice i jeszcze nigdy nie przejechalismy sie na tej firmie

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-07-31, 16:21   #4762
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
kurcze to trzymam kciuki za zakupyamica to dobry wybór sama mam lodówkę z tej firmy i jestem zadowolona ,moja rodzina też tylko amice i jeszcze nigdy nie przejechalismy sie na tej firmie
Ja właśnie też z domu pamiętam, że kupowaliśmy tej firmy i była super.

Żeby było śmieszniej. Dziś z tż pojechaliśmy do mojego mieszkania rodzinnego po jedzenie z lodówki (wszyscy wyjechali na wakacje). Otwieram lodówkę i co widzę? Cieknie jak nie wiem (ma kilka lat tylko ! ) Tż odrazu zauwazył, że nie "buczy". Masakra jakaś. Odłączyliśmy na kilka minut i włączyliśmy i zaskoczyła. Tak samo robiliśmy z naszą tutaj w zeszłym roku jak upały przyszły i sie buntowała!

Poszłam do sąsiadki, która jest bardzo zaufana i ma do nas klucz i poprosiłam, żeby zaszła wieczorem i zbadała sytuację. Jak będzie ciekło to będzie do mnie dzwonić. Nie chciałabym, żeby rodzice wracali z powodu lodówki. Już wymysliłam, że włączę wtedy zamrażarkę, przełożę wszystko, z lodówki wszystko wezmę (jaja, puszki itp) i lodówkę wyłączę. Choć wiem, że jak mama się dowie, że coś nie tak to będzie sie zamartwiać. No jakby nie było to kolejny wydatek
Stary 2011-07-31, 16:46   #4763
lili1987
Zakorzenienie

ja zjadłam obiad- dziś ryba, posprzątałam, odpoczęliśmy chwilę i zaraz wychodzimy, bo całej niedzieli przesiedzieć w domu nie można

Prędzej czy później los się odwróci
Wyrówna bilans poniesionych strat

lili1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:15   #4764
201701300931
Konto usunięte

Myśmy dzisiaj na obiad w Sphinxie wylądowaliśmy. Nie chciało nam się gotować. Za bardzo nas pucowanie mieszkania wymęczyło Ale przynajmniej wzięłam się też za układanie rzeczy na regale, żeby ładniej pokój wygląda. Bo tak to ciągle pusto...

Zrobiłam bilans miesiąca. Kasy poszło niesamowicie dużo, ale kupiliśmy laptopa i telefon w tym miesiącu. Mam nadzieję, że w przyszłym będzie lepiej
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:48   #4765
effie22
Wtajemniczenie

Nie wiedziałam, że przykład mojej znajomej poruszy taka dyskusję ;p

U nas niby w państwowych sa dyżury, ale tylko do 14 i tez nie cale wakacje tylko miesiąc, a prywatne czynne cały czas. Tylko mogłoby byc do 18 czynne, byloby lepiej, bo u nas od 7 do 17. Ja mam o tyle dobrze, że moja mama pracuje do 15, a przedszkole ma po drodze, to zawsze malego zgarnie, jak ja bede dluzej pracowala. Bo tak znaleść sobie prace gdzie sie pracuje do 15 czy 16 to u nas cieżko. Tylko w biurach, inne firmy robią zazwyczaj albo na 2-3 zmiany, albo od 9 do 17. No i w moim zawodzie od 10 do 20. Full chapacza!!!

Przekimalam się, maly tez, Tż sie popakowal i poszedl z malym do sklepu.
Wogole Tz jest wściekły, a nasz sąsiad nieodpowiedzialny. Plaszczy sobie tylek w chorwacji, a jego pracownicy to sami chlopcy do przyuczenia, którzy nic nie potrafią po za piciem. Sąsiad powierzył piecze nad firmą swojej matce, a ci pracownicy mają ją gdzieś. Tż mówi, że z normalnych osob, ktore tam cos potrafią i chcą pracować jest ich 5. Reszta to same ochlejusy. I ta matka sąsiada do Tz dzwonila z płaczem, żeby z nimi porządek zrobil bo jej nie sluchają, zaliczki pozabierali i przepili i ujeżdżają firmowym busem po nocach po mieście i to bez prawka. A mojemu Tż dwa razy niemow, on się nadaje na kierownika, jak tam dzisiaj w tych chłopców wparował, to tak ich poustawiał, że chodzili jak w zegarku. Ale darł się na nich tak, że cala ulica go slyszala. W sumie nie dziwie mu sie.
Ale pow, że zadzwoni do sąsiada i mu powie, że skoro on mial sobie isc tylko dorobić, a musi za niego roboty i pracownikow pilnowac to chce dodatkowe pieniądze za to. I ma racje, bo cala niedziele latal i zalatwial, żeby mieli paliwo, sprzet na robote itp.

9kg mniej

Stary 2011-07-31, 19:02   #4766
dudipopka
kobieta za ladą

matko jak ja sie nudze bez tego mojego czasoumilacza(czytaj dziecka)no masakra jakaś
tż dopiero wstał nadal ma ciulowy humor więc nie mam nawet do kogo gęby otworzyć

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

effie branża meblarska słynie własnie z piciai zaliczek hehehehehe
mój znajomy ma warsztat tapicerski i chłopaki tam łoją ze masakra

żeby jutro mieć czas
````kękę
Stary 2011-07-31, 19:17   #4767
Lilo123
Rozeznanie

Cytat:
No tak ale Pani przedszkolanka tam jest w pracy, a nie na wakacjach i jak nie może sobie poradzić z niejadkiem, czy dzieckiem, które na początku czuje się nieswojo i jest w nowej sytuacji, to ta Pani powinna poszukać sobie innej pracy.

Cytat:
tu maz rację , w prywatnym nie musi dziecko wszystkiego potrafić. Mój maly umie robic na nocnik, ale na wc trzeba go przytrzymać, a podetrzeć sie nie potrafi. nie umie też się sam ubrać czy takie tam. No i nie potrafi jeść nożem i widelcem.
Moje chodziły do państwowego przedszkola i było czynne codziennie do 17. We wakacje były dyżury i też do tej godziny. na szczęście Panie dawały rady i z moimi niejadkami i z integrowaniem dzieci w grupie.

Cytat:
matko jak ja sie nudze bez tego mojego czasoumilacza(czytaj dziecka)no masakra jakaś
Ja też zawsze tęsknię za moimi czasoumilaczami
i coraz dłużej, i coraz więcej.
Lilo123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:21   #4768
Osiak
Zadomowienie

GG do Osiak

Cytat:
Napisane przez Lilo123 Pokaż wiadomość

Ja też lubię kosmetyki z naturalnymi ekstraktami i w sumie większość mam takich.
Ja tam najbardziej lubię takie, które pachną jedzeniem:brzyda l:

Cytat:
Napisane przez sikoreczka111 Pokaż wiadomość
Hejka

Ja mam wpisane zamiast gotowanie- kulinaria, zamiast "zdrowie" wpisane mam "medycyna", można walnąć "kosmetyka" albo "kosmetologia" zamiast uroda

Cytat:
tż dopiero wstał nadal ma ciulowy humor więc nie mam nawet do kogo gęby otworzyć

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:01 ----------

effie branża meblarska słynie własnie z piciai zaliczek hehehehehe
mój znajomy ma warsztat tapicerski i chłopaki tam łoją ze masakra
Bosz....mój to jak ma zły humor to normalnieeee...lepiej nie podchodzić. Bardzo tego nie lubię, bo uważam że to wyżywanie się za coś co w większości przypadków nie jest moją winą.
Stary 2011-07-31, 19:22   #4769
00anulka00
Zadomowienie

a ja w ten weekend tak sie najadłam ze szok.

Dudi zrobilam pizze z Twojego przepisu i wyszla mi pyszna, tylko cos pokręcilam z farszem, bo bylo za "mokro"
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:24   #4770
dudipopka
kobieta za ladą

osiak no na chwilę obecną ciulowy humor mojego małzonka jest zależny od wielu czynników ,no lae pracuje nad tym ale to zalezne jest z kolei od czasu....

żeby jutro mieć czas
````kękę
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości