Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1289 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-30, 21:32   #38641
gohs
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Miałam już wcześnniej zdać relację, ale jakiś szalony ten dzień był W każdym razie, dzisiaj testowałam zestaw, który biorę za tydzień w góry:
odżywka Alterra granat
szampon babydream
odżywka Alterra granat
turban zwykły z mikrofibry (bez plunkingu)
wygniecione loczki z Nivea FC
schnięcie naturalne

efekty bardzo zadowalające Jest lok, puszu niewiele, poszczególne kosmyki zaczynają się rozdzielać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0106.jpg (102,1 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0108.jpg (150,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0109'.jpg (97,8 KB, 62 załadowań)
Stary 2011-07-30, 21:59   #38642
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Bardzo popieram Im bardziej stopniowo tym lepiej, na blondzie efekt jest trudniejszy do przewidzenia (zdarzał mi się zielonkawy odcień, kolor się szybciej wymywa)
no to się utwierdziłam w mojej decyzji, teraz szukam farby na poziomie 9.1 i chciałabym Vitality's, ale nie mają, mają tylko 9.13 albo 9.8, więc chyba zrobię Alfaparfem 9.1...

Cytat:
Z drugiej strony to i tak dobrze Podczas wizyty na budowie widzieliśmy dziewczę liczące ciężarówki, zapewne studentka na praktykach (o zgrozo - w krótkich gaciach!!), to się dowiedziałam od kolegów, że takie dziewczę to się tylko do liczenia ciężarówek i opalania nóg nadaje,(czyli że ja to przynajmniej inżynier jestem )
haha no widzisz, dowiedziałaś się czegoś nowego

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Hejka
Całkiem dobrze spałam w turbanie na głowie Kokosa zmyłam dwukrotnie Isaną wygładzającą, bo po pierwszym razie były jakieś takie tłustawe w dotyku. I na to tylko żel lniany - w odżywkę b/s zaopatrzę się w poniedziałek/wtorek.
Oto zdjęcia
fajny efekt kurczę, a mi Isana włosy prostuje

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Jestem w szoku. Dzis po raz pierwszy zastosowałam plunking (trochę z nudów, stwierdziłam:"A, zobaczymy co bedzie,jak się pogniotą w nieregularny kołtun z "budami",to najwyżej zmoczę włosy i nakręcę na palec jak dotad)". Efekty zobaczcie same (to są włosy, które w młodości były idealnie proste, tzw. podatne na układanie, po ciąży się trochę pofalowały).
1 zdjęcie-sprzed tygodnia
2,3-dziś po oleju z kiełków pszenicy, OMO i plunkingu
piękny ten kolor na dzisiejszych zdjęciach! a czym farbujesz? khadi z amlą i jantrophą może? jaki masz naturalny kolor włosów?

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Noo różnica jest niezła Śliczny kolor i śliczne włosy Dbaj i chwal się

Znaczy się tak i nie Jeśli chodzi o pielęgnację to owszem, jeśli chodzi o wygląd włosów to jako falista powiem - chyba są bardziej różne każdego dnia, jednego mogą był pełnoprawnie i zdrowo proste, innego pełnoprawnie i zdrowo niemalże kręcone Osobiście podkreślam, że jestem falowana (+loczki przyuszne) a nie kręcona i bardzo mi z tym dobrze :P Ale to taka dywagacja popołudniowa
z moich (krótkich bo około półrocznych ) obserwacji wynika podobnie, moje włosy najlepiej się mają przy wilgotności ok. 95%, im mniejsza, tym prostsze i bardziej sianowate

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
katie 100 fajne włoski, trochę właśnie jak Marilyn Monroe
dziękuję

a powiedzcie mi Dziewczyny, czy dobrze oceniłam swoje włosy co do skrętu w moim pierwszym poście tutaj?
Stary 2011-07-31, 09:05   #38643
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
nie szkodzi, łatwo tu się pogubić w tych wszystkich postach i ładnie wyszły foty?

jakaś magia...chyba lepiej im jak są trochę poluźnione, bo jak zwinięte to amm takie cieniutkie włoski i skóra prześwituje zwłaszcza przy lampie

a pokazać?

Marta ale masz grube włosy na tych zdjęciach z lipą

jak ja kocham ten wątek, uwielbiam
i moje włosy to samo dzisiaj sobie nawet wyszukałam prognozę pogody z PR dla mojego miasta (bo ta z linka z faq nie działa u mnie...ciągle pokazuje tyle samo w szczegółach---temp -8, punkt rosy -8 ...może tam coś trzeba przestawić?) jdzisiaj sprawdzałam na foreca pe el

moje włosy lubią jednak tę amlę, nawet jak jest nic nie warta
Eloe pisałaś, że raczej do zabezpieczania by była dobra (ale kto zniesie ten zapach to trzeba zmyć...)

trzymałam 1,5 godzinki amlę dzisiaj znowu, myłam o 14, potem byłam w mieście (wietrznie) potem jeszcze z psem na spacerze włoski bardzo ładne, znów trochę rulonów, ale nie tak mocno zbitych, dużo esowatych fal, kilka prostaków, ogólnie wszystko co może być na tej głowie
(tak myślę, czy by nie poprzekładać na stronę gdzie mam mniej włosów trochę z drugiej strony, ale nie wiem czy to się będzie chciało układać, spróbuję przy kolejnym myciu)

na 2 zdjęciach włosy przełożone do przodu do góry nogami , blask to oczywiście od lampy
jakie włosy

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 09:16   #38644
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katie100 Pokaż wiadomość
fajny efekt kurczę, a mi Isana włosy prostuje

Która i w jakim zestawie?
Cytat:
a powiedzcie mi Dziewczyny, czy dobrze oceniłam swoje włosy co do skrętu w moim pierwszym poście tutaj?
Literki to tylko literki. IMO najlepiej rodzaj włosa oddają typy jak Cherub i Wavy, a tu sama wiesz najlepiej jak się włosy zachowują

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 10:20   #38645
misia_bella
Zakorzenienie

dziewczyny czytam was od jakiegoś tygodnia. staram się przyswajać wszystko co piszecie. mam pytanie czy gdzieś jest artykuł o kosmetykach do pielęgnacji włosów w zależności od stopnia porowatości włosa?
Śmianie się z samego siebie jest terapeutyczne
."
misia_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 10:36   #38646
katie100
Wtajemniczenie

Cytat:
Która i w jakim zestawie?
Isana z olejkiem z babassu, niezależnie od zestawu - stosowałam ją jako odżywkę d/s przy normalnym myciem jeszcze Babydreamem, ale też próbowałam jako pierwszą odżywkę w OMO. Efekt zawsze był taki, że włosy smętne i rozprostowane
Stary 2011-07-31, 10:36   #38647
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia_bella Pokaż wiadomość
dziewczyny czytam was od jakiegoś tygodnia. staram się przyswajać wszystko co piszecie. mam pytanie czy gdzieś jest artykuł o kosmetykach do pielęgnacji włosów w zależności od stopnia porowatości włosa?
TUTAJ jest artykuł (znadjuje się w FAQ) plus dwa zalinkowane w tym poście. W razie pytań zapraszam

Hm niby człowiek czytał a wszystkiego nie pamięta

Stary 2011-07-31, 10:42   #38648
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
efekty bardzo zadowalające Jest lok, puszu niewiele, poszczególne kosmyki zaczynają się rozdzielać

rzeczywiście jest o wiele lepiej u mnie morelka się lepiej sprawdza niż aloesowa/granat takich loków jak po niej mam to moje oczy nigdy u mnie nie widziały
Stary 2011-07-31, 10:52   #38649
misia_bella
Zakorzenienie

Cytat:
TUTAJ jest artykuł (znadjuje się w FAQ) plus dwa zalinkowane w tym poście. W razie pytań zapraszam

Hm niby człowiek czytał a wszystkiego nie pamięta
Wszystko to przeczytałam. Chodziło mi bardziej o wskazanie konkretnych produktów zawierających emolienty, nawilżacze, anty-humektany i proteiny
."
Stary 2011-07-31, 11:00   #38650
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Isana z olejkiem z babassu, niezależnie od zestawu - stosowałam ją jako odżywkę d/s przy normalnym myciem jeszcze Babydreamem, ale też próbowałam jako pierwszą odżywkę w OMO. Efekt zawsze był taki, że włosy smętne i rozprostowane
Olej babassu jest dość ciężki sam w sobie, jak shea. Może być dla Ciebie za ciężki. Może Ci spasować zmieszana z czymś "za lekkim" bądź w intensywnej masce z czymś proteinowym

A ja szukam odżywek z aminokwasami

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

Cytat:
Wszystko to przeczytałam. Chodziło mi bardziej o wskazanie konkretnych produktów zawierających emolienty, nawilżacze, anty-humektany i proteiny
Zestawienie proteinowych u mnie w podpisie.
Poza tym każda raczej szuka sama, nie ma zestawienia.
Ja mam niską porowatość i mogę Ci napisać, czego ja używam, a np Myszka ma wyższą i ona czego innego używa. Dowodem na inną porowatość jest reakcja na oleje - ona kocha migdałowy a po kokosie ma masakrę, u mnie kokos wchłania się jak masło i działa cuda a po migdale mam gumowe włosy :/ Kosmicznie skrajną porowatość ma Sensualitka, ona nie toleruje protein i ma dość ciekawą dietę włosową, w tej chwili nie pamiętam szczegółów.
W Codzienniku albo dzienniku regeneracji wyszukaj osobę z podaną porowatością i sprawdź, czego używa.

Antyhumektantami są emolienty takie super gęste i niewnikające, jak np silikony, parafina, masło shea, oleje niewnikające (te "najzdrowsze" spożywcze) np oliwa, lniany (z dużą zawartością kwasów tłuszczowych wielonienasyconych.

Stary 2011-07-31, 11:28   #38651
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
takie konkrety to w dziale analiz, mamy naprawde spora kolekcje analiz zrobiona przez nasze ekspertki, po przeczytaniu kilku analiz latwo wylapac informacje o rodzaju i dzialaniu niektorych skladnikow.

Bardzo wazne jest ze ta sama odzywka inaczej zadziala u roznych osob, nawet o identycznej porowatosci.

Niestety ale nie ma mozliwosci opracowania idealnego zestawu, pozostaje czytanie tego watku oraz pokrewnych: z analizami, z dyskusjami do analiz, dziennika z postepami, codziennika z biezaca pielegnacja.

Tutaj wszystkie eksperymentuja.

katie100 - nie pisz zapytan w codzienniku, zalozylysmy go tylko na pisanie o codziennej pielegnacji, zestawach kosmetykowych jakie uzylysmy danego dnia, tutaj albo w dziale dyskusyjnym do analiz sa miejsca na pytania

do pozostalych dziewcznyn - nie komentujcie postow w codzienniku, tutaj jest miejsce na komentarz i ewentualne pytania, codziennik jest tylko do wpisania czego danego dnia sie uzylo (plus jesli sie ma fotke)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-07-31 o 11:33
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 12:38   #38652
katie100
Wtajemniczenie

ok, to przenoszę się z moim pytaniem tutaj

Czy wiecie, gdzie można dostać mgiełkę Pinio lub Bobini? Pinio kupiłam w Biedronce ok. mca temu i teraz nie mogę jej znaleźć tam ani nigdzie indziej. a skład mają fajny i identyczny
Stary 2011-07-31, 14:57   #38653
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
Czyli to olejowanie to dobra rzecz? Muszę sobie zamówić na Allegro w takim razie cóś Bo chyba słabo dostać olejki w normalnym sklepie. Po wczorajszym, drugim myciu odżywką jestem już o wiele bardziej zadowolona, włoski ładniej wyglądają, skóra głowy jest lepiej nawilżona i przede wszystkim nie wypadają, gdy je zbieram "na niby" w kitkę, żeby odrzucić te co zostaną w dłoni
Olei jest bardzo dużo stacjonarnie
Oliwa z oliwek, oliwki z Rossmanna dla dzieci i dla matek w ciąży, olej winogronowy w Biedronce
Sporo jak na początek

everything I do I do it for you..."

27.05.2009r.- najszczęśliwsza kobieta na Ziemi

www.radicalis.fbl.pl - strona mojego najzdolniejszego
Wybrałam kuszącą Lady Berry!

Indios Bravos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:09   #38654
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indios Bravos Pokaż wiadomość
Myję normalnie szamponem Jednak ktoś mógłby to nazwać OMO, bo zawsze przed myciem olejuję lub nakładam naftę a szamponem myję tylko skalp...ściekająca piana domywa końcówki Więc jeśli olej by uznał za pierwsze O to będzie to OMO haha
jakim szamponem myjesz?

Cytat:
Jestem w szoku. Dzis po raz pierwszy zastosowałam plunking (trochę z nudów, stwierdziłam:"A, zobaczymy co bedzie,jak się pogniotą w nieregularny kołtun z "budami",to najwyżej zmoczę włosy i nakręcę na palec jak dotad)". Efekty zobaczcie same (to są włosy, które w młodości były idealnie proste, tzw. podatne na układanie, po ciąży się trochę pofalowały).
1 zdjęcie-sprzed tygodnia
2,3-dziś po oleju z kiełków pszenicy, OMO i plunkingu
podobnie jak Ty ponad rok temu odkryłam to samo bo jakoś zapominałam o ugniataniu włosów, a później głęboki szok

Cytat:
Miałam już wcześnniej zdać relację, ale jakiś szalony ten dzień był W każdym razie, dzisiaj testowałam zestaw, który biorę za tydzień w góry:
odżywka Alterra granat
szampon babydream
odżywka Alterra granat
schnięcie naturalne

po co 2 razy ta sama odżywka?
przyznam szczerze, iż widzę mega, naprawdę mega różnicę w Twoim pierwszym i obecnym zdjęciu. Chodzi mi o włosy naturalnie. Są kompletnie inne i widać, że pielęgnacja im służy. Oby tak dalej. Trzymam kciuki

Cytat:
Kiedyś gdzieś obiło mi się o uszy tutaj na wątku, że ktoś jakąś książkę tłumaczył i tam była opisana szczegółowa informacja o pielęgnacji do poszczególnych typów skrętu, może i porowatości. Nie wiem co się stało z tym tematem, chyba zniknął w tłumie. Coś jeszcze kiedyś było o mówione, że w jakiś klubie, który funkcjonuje dla kręconych będzie to napisane. Sama chciałabym dowiedzieć się więcej w temacie pielęgnacji, żeby sama nie błądzić wśród składów, bo są mi obce, ale chyba nie jest mi dane

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-07-31 o 15:10
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:16   #38655
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
Napisane przez anoska Pokaż wiadomość
jakim szamponem myjesz?
Najzwyklejszym ziołowym
Wcześniej myłam rzepowym z Eva Natura a teraz kupiłam w Auchan duży litrowy pokrzywowy z Bingo Jeszcze z dodatkiem jakiejś keratyny

Jest świetny Super domywa i w ogóle Włosy są mięciutkie a po spłukaniu piany aż skrzypią

Stary 2011-07-31, 15:23   #38656
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Najzwyklejszym ziołowym
Wcześniej myłam rzepowym z Eva Natura a teraz kupiłam w Auchan duży litrowy pokrzywowy z Bingo Jeszcze z dodatkiem jakiejś keratyny

Jest świetny Super domywa i w ogóle Włosy są mięciutkie a po spłukaniu piany aż skrzypią
zgodny z cg?
bo rozumiem, że sls na pewno ma?
Stary 2011-07-31, 15:53   #38657
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
po co 2 razy ta sama odżywka?
przyznam szczerze, iż widzę mega, naprawdę mega różnicę w Twoim pierwszym i obecnym zdjęciu. Chodzi mi o włosy naturalnie. Są kompletnie inne i widać, że pielęgnacja im służy. Oby tak dalej. Trzymam kciuki
Odżywka 2 razy ta sama bo za tydzień jadę w góry i chcę wziąć jak najmniej rzeczy ze sobą, więc testuję taki zestaw

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
rzeczywiście jest o wiele lepiej u mnie morelka się lepiej sprawdza niż aloesowa/granat takich loków jak po niej mam to moje oczy nigdy u mnie nie widziały
Cieszę się, że nie tylko ja widzę różnicę Morelka mi zapachowo nie odpowiada niestety
Stary 2011-07-31, 15:54   #38658
misia_bella
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
takie konkrety to w dziale analiz, mamy naprawde spora kolekcje analiz zrobiona przez nasze ekspertki, po przeczytaniu kilku analiz latwo wylapac informacje o rodzaju i dzialaniu niektorych skladnikow.

Bardzo wazne jest ze ta sama odzywka inaczej zadziala u roznych osob, nawet o identycznej porowatosci.

Niestety ale nie ma mozliwosci opracowania idealnego zestawu, pozostaje czytanie tego watku oraz pokrewnych: z analizami, z dyskusjami do analiz, dziennika z postepami, codziennika z biezaca pielegnacja.

Tutaj wszystkie eksperymentuja.

katie100 - nie pisz zapytan w codzienniku, zalozylysmy go tylko na pisanie o codziennej pielegnacji, zestawach kosmetykowych jakie uzylysmy danego dnia, tutaj albo w dziale dyskusyjnym do analiz sa miejsca na pytania

do pozostalych dziewcznyn - nie komentujcie postow w codzienniku, tutaj jest miejsce na komentarz i ewentualne pytania, codziennik jest tylko do wpisania czego danego dnia sie uzylo (plus jesli sie ma fotke)
Zdaję sobie sprawę, że różna może być reakcja na dany kosmetyk osób o takiej samej porowatości włosa. Poszukiwałam postu z produktami które przykładowo zawierają dużo jakiegoś konkretnego składnika, który teoretyczne zalecany jest do włosów o takiej czy takiej porowatości. Oczywiście przeglądałam wątek z analizą składów i kilka kosmetyków już mam na liście. Inna sprawa, że ja sama, polegając tylko na opisie odnośnie porowatości, mogłam ją nieprawidłowo zdiagnozować. Jestem nowicjuszem w dziedzinie pielęgnacji loków, tak więc przede mną długa droga i poszukiwanie na zasadzie prób i błędów doskonałej pielęgnacji. Póki co przejrzałam swoje kosmetyki do pielęgnacji włosów i od godz. 10 siedzę z kokosową vatiką na głowie.
."
Stary 2011-07-31, 15:55   #38659
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:
zgodny z cg?
bo rozumiem, że sls na pewno ma?
Ma SLS a czy zgodny...nie wiem
Przestałam świrować an tym punkcie Zresztą nigdy ortodoksyjna nie byłam
Patrzyłam tylko czy nie alkoholu lub czegoś innego szkodliwego I nie ma To najważniejsze

Stary 2011-07-31, 16:21   #38660
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Odżywka 2 razy ta sama bo za tydzień jadę w góry i chcę wziąć jak najmniej rzeczy ze sobą, więc testuję taki zestaw

Cieszę się, że nie tylko ja widzę różnicę Morelka mi zapachowo nie odpowiada niestety
no ale co z nią dwa razy robisz ?
bo ja z wpisu zrozumiałam, że kładziesz ją na włosy przed myciem, później myjesz, a później znów ta sama odżywka

Cytat:
Ma SLS a czy zgodny...nie wiem
Przestałam świrować an tym punkcie Zresztą nigdy ortodoksyjna nie byłam
Patrzyłam tylko czy nie alkoholu lub czegoś innego szkodliwego I nie ma To najważniejsze
no właśnie chciałabym zacząć używać szamponu, bo wkurza mnie mycie odżywką, niestety.
dzięki

Edytowane przez anoska
Czas edycji: 2011-07-31 o 16:23
anoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:27   #38661
Indios Bravos
Zakorzenienie

GG do Indios Bravos

Cytat:

no właśnie chciałabym zacząć używać szamponu, bo wkurza mnie mycie odżywką, niestety.
dzięki
Mnie też wkurzało i przede wszystkim...totalnie nie służyło- wręcz przeciwnie
Jak wróciłam do szamponów, szczególnie tych o najprostszych składach, ziołowych- moje włosy odżyły

Stary 2011-07-31, 16:37   #38662
MgielkaM
Zakorzenienie

gosh ostatnie zdjęcia są mega! widać różnicę na prawdę sporą. Pielęgnuj dalej bo ślicznie się robi

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:40   #38663
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
no ale co z nią dwa razy robisz ?
bo ja z wpisu zrozumiałam, że kładziesz ją na włosy przed myciem, później myjesz, a później znów ta sama odżywka

dzięki
No tak, dokładnie Metoda OMO Najpierw tylko na długość, szampon na skalp i drugie O na całość

Jeszcze Wam pleciucha dzisiejszego pokażę porannego, zaraz go będę psuć i robić od nowa, bo jednak z przedziałkiem na środku mi się nie podoba
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0128.jpg (79,5 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0132.jpg (90,2 KB, 58 załadowań)
Stary 2011-07-31, 16:40   #38664
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
gosh ostatnie zdjęcia są mega! widać różnicę na prawdę sporą. Pielęgnuj dalej bo ślicznie się robi
Dzięks To wszystko dzięki Wam
Stary 2011-07-31, 16:59   #38665
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Noo różnica jest niezła Śliczny kolor i śliczne włosy Dbaj i chwal się

Znaczy się tak i nie Jeśli chodzi o pielęgnację to owszem, jeśli chodzi o wygląd włosów to jako falista powiem - chyba są bardziej różne każdego dnia, jednego mogą był pełnoprawnie i zdrowo proste, innego pełnoprawnie i zdrowo niemalże kręcone Osobiście podkreślam, że jestem falowana (+loczki przyuszne) a nie kręcona i bardzo mi z tym dobrze :P Ale to taka dywagacja popołudniowa
To znaczy ja stwierdzenie DMkAni przyjęłam jako skrót myślowy, mający mi dać do zrozumienia, że wlaśnie PIELĘGNACJA dla kręconych jest równie dobra dla falistych , a także- że faliste są równie mile widziane na wątku dla kręconych. Zdaję sobie sprawę, że takich kręciołów jak np. Indios czy Rybiorek nigdy mieć nie bedę, choćbym na rzęsach tańczyła (to w końcu sprawa genów). Ale i tak się cieszę,że jestem z Wami
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 17:08   #38666
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
nie zawsze ale zdarza sie ze sie podziela fotelem

nie mam sily czytac zaleglych postow (jutro ide do pracy, mam tyle zaleglosci ze nie dam rady zrobic w pracy w normalnych godzinach, wzielam po kims dodatkowe obowiazki i niestety sporo zaleglosci tam jest, chcialam dzisiaj jechac do biura ale maz mnie przekonal zebym dzisiaj odpoczela i jutro ze swiezym mozgiem pojechala, w poniedzialek w Irlandii Bank Holiday znaczy wolne wiec odetchne po pracowitej niedzieli,)

Wlosowo jest fajnie, u mnie jednak lepiej sprawdza sie minimalizm, musze o tym pamietac bo jestem jak kazda baba - lubie zmiany i eksperymenty a tak naprawde nie potrzebuje az takie ilosci kosmetykow (a mam naprawde duzo, polskich i zagranicznych, mam zawalona cala wanne kosmetykami do wlosow, 3 polki pod zlewem plus mala szafke ktora dodatkowo kupilam do lazienki (ma szulfalde i dwie polki, taka nieduza bo metr40cm wysokosc), no i jedna duza polka w sypialni w szafie), na razie akcja denko trwa bez zaklocen.

Fotki po dzisiejszym myciu dalam do codziennika jakby ktos chcial wiedziec jak wygladaja loki po kosmetykach Miss Jessie's (pomimo silikonow lubie je, nawet ich zapach polubilam, lubie w czasie dnia poruszac glowa to loki faluja i czuje zapach odzywek naokolo)

mam juz spore odrosty ale na razie staram sie o nich nie myslec, farbowanie tylko odrostow samodzielnie nie jest najlatwiejsze a nie zamierzam farbowac dlugosci, na razie mam piekny mocny kolor na calych dlatego doszlam do wniosku ze gdyby troche wyblakl to wtedy na dlugosc uzyje odzywki kolorujacej z revlona (500 fiery red) ktora nie zawiera amoniaku ani rozjasniacza. Probowalam jej 2 razy zeby zobaczyc jak dziala i faktycznie wystarczy potrzymac zgodnie z instrukcja 3 minuty i kolor jest zywszy. Ostatni raz probowalam na poczatku lipca i jak na razie nie mam takiej potrzeby (i obym dlugo nie miala)

a tu dzisiejsze fotki moich chlopakow, spia od poludnia, wstali o 17 tylko po to zeby sie powydzierac ze sa glodni, zjedli i wrocili na krzeslo spac (na ostatniej fotce widac u Skuterka brak futerka na lapce, to nic groznego, mial zgolone futerko do pobrania krwi do testow czy ma kocie choroby, na szczescie jest zdrow)
Kochane kocurki Dobrze, że są zdjęcia, bo już miałam się o nie upominać
Też lubię wąchać swoje loki jak pachną tymi wszystkimi odżywkami, aż koleżanka ostatnio powiedziała, że jestem ładnie wyperfumowana jak się zbliżyła (a to te odżywki, nie żaden perfum ).
Kobieto szalona z tymi kosmetykami - aż wyobraziłam sobie ten raj, oj chciałabym chciałabym

Cytat:
odżywka Alterra granat
szampon babydream
odżywka Alterra granat
schnięcie naturalne

Robi się coraz piękniej jestem ciekawa, co będzie po kilku miesiącach pielęgnacji

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 17:18   #38667
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

piękny ten kolor na dzisiejszych zdjęciach! a czym farbujesz? khadi z amlą i jantrophą może? jaki masz naturalny kolor włosów?

Tu opisałam, jak hennowałam.
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=504604&page=2
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:55   #38668
nusia114
Zadomowienie

Wiem, że odzywam się tu raz na ruski rok i to zazwyczaj wtedy jak mam jakiś problem, możecie mnie za to zlinczować, ale po prostu nie mam tyle czasu żeby czytać na bieżąco.

Tak więc, tym razem przyszłam ponarzekać na skręt chodzi o to, że włosy od spodu i te przy twarzy bardzo ładnie się kręcą, a pozostałe duuużo gorzej. Wiem wiem, włosy różnie się kręcą w różnych miejscach i tak dalej, ale jak tak patrzę na loki które mi się ślicznie kręcą, a potem na resztę to mnie krew zalewa.
To dotyczy również schnięcia, włosy przy twarzy schną mi szybciutko i są ładne, a te z tyłu schną pół dnia.
Zrobiłam zdjęcia, są z fleszem i niestety na mokrych włosach, ale inaczej się nie dało, schną już od 13-14.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20110731087.jpg (102,0 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110731088.jpg (115,7 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110731089.jpg (184,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110731091.jpg (173,5 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110731097.jpg (139,9 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20110731098.jpg (152,0 KB, 31 załadowań)

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:23   #38669
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Zdaję sobie sprawę, że różna może być reakcja na dany kosmetyk osób o takiej samej porowatości włosa. Poszukiwałam postu z produktami które przykładowo zawierają dużo jakiegoś konkretnego składnika, który teoretyczne zalecany jest do włosów o takiej czy takiej porowatości. Oczywiście przeglądałam wątek z analizą składów i kilka kosmetyków już mam na liście. Inna sprawa, że ja sama, polegając tylko na opisie odnośnie porowatości, mogłam ją nieprawidłowo zdiagnozować. Jestem nowicjuszem w dziedzinie pielęgnacji loków, tak więc przede mną długa droga i poszukiwanie na zasadzie prób i błędów doskonałej pielęgnacji. Póki co przejrzałam swoje kosmetyki do pielęgnacji włosów i od godz. 10 siedzę z kokosową vatiką na głowie.
A o jaką się podejrzewasz i na jakiej podstawie? Łatwiej mi odpowiedzieć na pytanie zadane bardziej szczegółowo. Jesli już kiedyś opisywałaś - podlinkuj.
Vatika ma parafinę? Jeśli sam kokos - dowiemy się czegoś więcej
Cytat:
Jeszcze Wam pleciucha dzisiejszego pokażę porannego, zaraz go będę psuć i robić od nowa, bo jednak z przedziałkiem na środku mi się nie podoba
Świetny pleciuch
Cytat:
Ale i tak się cieszę,że jestem z Wami
Jako i ja
Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Wiem, że odzywam się tu raz na ruski rok i to zazwyczaj wtedy jak mam jakiś problem, możecie mnie za to zlinczować, ale po prostu nie mam tyle czasu żeby czytać na bieżąco.
Nie będziemy linczować To po troszku nasza wina, bo wątek zamiast pielęgnacyjny jest pielęgnacyjno-plotkowy ;]
Cytat:
To dotyczy również schnięcia, włosy przy twarzy schną mi szybciutko i są ładne, a te z tyłu schną pół dnia.
Zrobiłam zdjęcia, są z fleszem i niestety na mokrych włosach, ale inaczej się nie dało, schną już od 13-14.
Przód faktycznie śliczny
A z tyłem - znam ten ból i niestety nie umiem Ci pomóc ;]
Może jakby chciało Ci się bawić w podwójną pielęgnację: przód jak jest a tył - może więcej protein albo mniej oleju/emolientu/lżejsza odżywka np ekstraktowa zamiast emolientowej?

Stary 2011-07-31, 19:33   #38670
MgielkaM
Zakorzenienie

No... umyłam włosy (awokado dojrzewa na oknie więc na razie maskę odłożyłam na następny raz).

O Isana liquid silk (jakies 5 min)
M babydream
O isana babassu

Ostatnio dałam isanę liquid silk na koniec, teraz zamieniłam kolejność tak jak Eloe kiedyś radziła. Ale efekt znowu bleeee.
Włosy takie jakies napuszone od spodu, przyklapnięte z góry i prawie proste, nawet z przodu gdzie zawsze mam jakieś całkiem fajne loczki, prawie nic.

Coś źle zrobiłam? Za mało emolientów na koniec? Myślałam czy nie dac alterry morelowej na koniec zamiast isany babassu - pomogłoby? Czy może moje włosy nie lubią tej isany z jedwabiem?

Zdjęcie tylko z przodu bo na domiar złego leje i ciemno i zdj nei wychodza w ogóle.

Teraz siedze i schnie na mnie żel lniany bo tylko to przyszło mi do g lowy, zeby ratowac sytuację.. Jak nie to jutro rano mycie po raz drugi chyba...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC08490.jpg (32,9 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC08492.jpg (34,0 KB, 58 załadowań)

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-07-31 o 19:36
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości