|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Dziewczyny ja zaraz wybuchne płaczem. Chodze i sie cała trzese
Mój Dziadek umiera.... czuje sie jak bomba jakas ktora za chwilewybuchnie tyle z epłaczem. nawet niemoge tam pojechac by sie z Nim pozegnac bo bym chyb zemdlała..... masakra jak ja mam sie uspokoic?
|
#1142 | |
|
Zakorzenienie
|
Widze nowe mamuski dolaczyly - witam
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja wzielam sie za swoja prace licencjacka i jak dobrze pojdzie to skoncze ja na wtorek ![]() i bede miala z glowa studia i wszelkie inne edukacje
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trafilam na ta strone http://www.planujemydziecko.pl/index...y/(offset)/110 i jakos tak zaczelam myslec o czym innym.... ale wiem ze ta bomba wisi w powietrzu , kwestia czasu tylko....
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1145 |
|
Konto usunięte
|
A jaki cel ma wrzucanie fotek usg ciąży na taką stronę
Dla mnie to taki trochę wyścig szczurów jeszcze przed narodzinami ![]() Ja polecam jeszcze to: http://www.dzieciowo.pl/ Dziewczyna ocenia produkty, jest opis tygodnia po tygodniu, fajne. |
|
|
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28461989]A jaki cel ma wrzucanie fotek usg ciąży na taką stronę
Dla mnie to taki trochę wyścig szczurów jeszcze przed narodzinami ![]() Ja polecam jeszcze to: http://www.dzieciowo.pl/ Dziewczyna ocenia produkty, jest opis tygodnia po tygodniu, fajne.[/QUOTE] Dla mnie ma sens i wcale nie traktuje tego jako wyscig szczurow. Mnie interesuje jak wyglada teraz mniej wiecej moje dziecko i dlatego tam zagladam. Tak samo mozna by spytac po co ludzie zakladaja fora spolecznosciowe, po co tu wszystkie siedzimy. Kogos to kiedys zainteresowalo i zanalzl sie ktos kogo tez to interesuje. Proste.
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam jestem płaska jak deska na brzuchu i absolutnie nic nie widać.
Dzisiejszy poranek przeżyłam nawet spokojnie. Zanim wstałam wypiłam sok, wzięłam tabletkę i poszłam spać dalej. Co prawda budziłam się w nocy i nad ranem, ale jakoś przespałam nockę
|
#1148 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Mdlosci ciag dalszy ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28460819]No ale po co, nic jeszcze nie widać? Chyba ![]() Ja tak z mężem zawsze śpię, nogi mamy dziwnie splątane ![]() Ja też Aga. I też o moim zawodzie kretyńskie opinie. A o pielęgniarkach - no cóż, jak W KAŻDYM zawodzie są i super, i beznadziejne. Zdarzało mi się i dziękować, i pomagać, i zrypać. Nie ma reguły. Studiowałam z pielęgniarkami i troszkę widzę zawód teraz inaczej. Na pewno, tak jak i nauczyciele, nie mają ani tak źle, jak mówią, ani tak dobrze jak to widzi społeczeństwo Agatka grzeczna, ogólnie. Właśnie marudziła, oczy tarła, wsadziłam w łóżeczko ale gadanie słyszę. [/QUOTE] u mnie widac a kim jestes z zawodu? a no moj Filipek tez lubi sobie pogadac ze soba w lozeczku przed spaniem az sie zmeczy czasem trwa to godzine czasuCytat:
ale pomysl ze dziadek robi miejsce na swiecie Twojemu malenstwu czesto tak sie zdarza ze umiera w rodzinie ktos jak ktos sie ma urodzic..Cytat:
![]() balam sie ze urodze im tam wczesniej Ale ja to bylam hardcorowiec bo lekarz kazal mi jak najwiecej lezec a ja jak nienormalna jezdzilam (na szczescie autem) do promotora do szkoly i tak w kolko, szczescie ze to sie tak skonczylo przy tym moim tempie ale nie mialam wyjscia chcialam miec juz to za soba bo ja poszlam na uzupelniajace studia ktore mozna zrobic w trakcie pracy (ale porypane to bylo bo mialam praktyki jeszcze co smieszne jest bo juz w zawodzie pare lat pracowalam a musialam jezdzic na praktyki a niektore pielegniarki to moglam ja nuczyc pewnych rzeczy ) A Tobie szybko idzie to pisanie. Jaki masz temat? ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() ciesze sie ze dzisiejsza noc przespana
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-07-31 o 12:54 |
|||
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę nic nie widać. Nic a nic. Mdli mnie
|
|
#1150 |
|
Konto usunięte
|
Aguśka, a co może być widać do ok 2 miesiąca?
Tzn. wiesz, u mnei widać, brzuszek słodyczowy A jestem pedagogiem specjalnym. W poprzedniej ciąży kończyłam mgr, broniłam już po porodzie Dla odmiany tę ciążę zaczynałam trudnym zawodowym egzaminem, w środę miałam. A Filipek ile ma? Emigra, ty masz swoje zdanie, ja swoje Profesjonalny portal, gdzie jest opis tydzień po tygodniu + foty dla mnie ok, ale tu po prostu ludzie z całej PL wrzucają fotki usg, ewidentnie się chwaląc i tyle.
|
|
|
|
#1151 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe dziewczyny
pronce_polo ale tak jak mowia dziewczyny jesli chce Ci sie plakac to placz na pewno Ci ulzy U mnie tez jeszcze brzuszka nie widac.... To co dziewczyny isc teraz na to usg jak jestem w 7 tc czy poczekac do 8 tc ? ma to jakies znaczenie wg was ? Czesc z was ma juz troszke wiecej tc to co mi radzicie ze swojego doswiadczenia ? Ja sie juz nie moge doczekac, chce zobaczyc moje malenstwo
|
#1152 |
|
Konto usunięte
|
Ja pierwszy raz byłam w 6-7 tygodniu, nie później, ale na pewno nie wcześniej. Spokojnie możesz teraz iść, będzie serducho widać
|
|
|
|
#1153 | ||||||
|
MBZ♥
|
Cytat:
![]() ale Ci się Spioszek włączył, widocznie Ci tyle snu potrzeba ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28455583]dołączam do grona wiosennych. Kilka godzin temu testowałam, tp. 10 kwietnia (urodziny teściowej - jak to koleżanka określiła, bojkotuję imprezy, teraz końcówka 4 tygodnia. Po łikendzie dzwonię do swojego gina, będę chciała w połowie sierpnia na wizytę i usg się umówić. Na co dzień żona mego męża i mama 14,5 miesięcznej Agatki. Druga ciąża planowana, akurat 2 lata odstępu między rodzeństwem będzie. Teraz mam wakacje, bo ja szkolna jestem, ale na l4 potem pójde prawdopodobnie. Kwestie organizacyjne w pracy. A, objawy - zaczynają boleć piersi (poprzednio dobre 2 miesiące mnie [/QUOTE] hej ![]() gratuluję ![]() bardzo ładnie ma Twoja Córa na imię. Pracujesz w szkole? Cytat:
![]() moje mdłości się nassilają. i też będę lutowa ![]() Cytat:
![]() u mnie narazie nic nie widać, chyba że jak się najem ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28460819]No ale po co, nic jeszcze nie widać? Chyba ![]() Ja tak z mężem zawsze śpię, nogi mamy dziwnie splątane Z córką dowiedziałam się w 6 tygodniu, testowałam 2 tyg. po terminie okresu, a że teraz świadomie chcieliśmy ciąży, to w dzień okresu. Zastanawiam się, na co zachcianki będą, ja z Agatką miałam najpierw fazę na mandarynki (ze 2 miesiące), potem na kiwi, a 3 trymestr żarłam pomarańcze. Na razie luzik, rano śliwka, teraz kanapki z serem żółtym i schabikiem, popijam mlekiem A, muszę witaminki wyjąć i jeść. Ale raczej zrobię znów tak, że w 3 trymestrze odpuszczę.[/QUOTE] my śpimy na łyżeczkę ![]() i mam fazę na nektarynki i arbuza ![]() niezła mieszanka jedzeniowa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i Maleństwo będzie uczestniczyć w egzaminie ![]() kiedy się przeprowadzacie? Cytat:
dlatego na Twoim miejscu bym poszła![]() ja mam jutro wizytę i się stresuję także poproszę o kciuki ![]() my dziś leniuchujemy ![]() wczoraj byliśmy na zakupach remontowych bo moi rodzice będę remontować mieszkanie, które wynajmują. także wszelkie leroy, obi, ikee był nasze.ale się opłacało i nowi lokatorzy będą mieć ładnie urządzone gniazdko
|
||||||
|
|
|
#1154 |
|
Rozeznanie
|
Dzieki dziewczynki
Ja bylam juz u gina w 4-5 tc ale wtedy nic nie bylo jeszcze widac dlatego pytalam was czy lepiej w 7tc czy w 8tc Ale skoro mowicie zebym juz poszla to tak zrobie .
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28461989]A jaki cel ma wrzucanie fotek usg ciąży na taką stronę Dla mnie to taki trochę wyścig szczurów jeszcze przed narodzinami ![]() [/QUOTE] Tu chodzi tylko i wylacznei o úspokajanie samej siebie i podziewianie fasolek , bo mozesz sporawdzic czy twoja fasololinka rozwija sie podobnie i porozczulac sie a kobiety w ciazy to lubia Zreszta nie jest obowiazkowe pokazywanie zdjec USG to prywatna sprawa kazdej ciezarnej podobnie jak poznanie plci ![]() Ja dzis sprzatajaca mam wiec korzystam bo moze sie nie przydazyc , maz zabral dzieci na plac zabaw a ja moge szalec w miare rozsadku
|
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28464627]Aguśka, a co może być widać do ok 2 miesiąca?
Tzn. wiesz, u mnei widać, brzuszek słodyczowy A jestem pedagogiem specjalnym. W poprzedniej ciąży kończyłam mgr, broniłam już po porodzie Dla odmiany tę ciążę zaczynałam trudnym zawodowym egzaminem, w środę miałam. A Filipek ile ma?[/QUOTE] a ja juz nie mieszcze sie w zwykle spodnie musze nosic ciazowe ![]() przez chwilke pomyslalam ze to ciaza blizniacza ![]() to Ty tez lubisz sie uczyc w ciazy ![]() a jak poszedl egzamin? Filipek ma 2 latka. Wklejalam jego zdjecia pare str wczesniej.
|
#1158 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28464627] Emigra, ty masz swoje zdanie, ja swoje Profesjonalny portal, gdzie jest opis tydzień po tygodniu + foty dla mnie ok, ale tu po prostu ludzie z całej PL wrzucają fotki usg, ewidentnie się chwaląc i tyle.[/QUOTE]Ja tam nie widze chwalenia - nie wchodzilam na forum, wiec nie wiem, ja czytam tylko opis tygodnia i ogladam sobie filmiki z usg i tyle i dla mnie to cos fajnego, dla innych nie musi byc. Gdzie w fotkach mozna zauwazyc chwalenie sie?? Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki, napewno bedzie oki ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- A u mnie juz widac choc to moja pierwsza ciaza. Jeszcze ten brzuch bardziej tluszczowy ale widze ze zaokraglil sie nad spojeniem juz kto ma mnie w znajomych to moze sobie zobaczyc w moim albumie, bo nie moge dodawac w poscie zalacznikow- nie wiem dlaczego.
|||
|
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co studiujesz?
|
|
#1160 |
|
MBZ♥
|
dziękuję Dziewczyny
![]() ![]() Emi, a próbujesz odpowiadać przez zaawansowane?bo ja nie widzę u Ciebie w profilu. |
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Kosmetologie
ciekawe w sumie srednio, ale jakos mi idzie ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
popełniłam przepyszne placki ziemniaczane
![]() aż mi mało a obrałam i utarłam prawie 2 kg ziemniaków (na dwie osoby)
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
to swietnie, bedzie mozna sie Ciebie poradzic w pewnych kwestiach
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]() jednak teraz nie moge myslec o smazonym
|
|
#1164 |
|
Zakorzenienie
|
emigra, brzuszek uroczo się zaokrągla
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
wczesniej nie byl wcale mniejszy ale taki inny byl, teraz nie umiem go ani troche wciagnac
|
|
|
#1166 |
|
MBZ♥
|
no i teraz chce mi się placka po węgiersku
![]() w moim rodzinnym mieście jest PWSZ z kierunkiem kosmetologia. bardzo modny kierunek i przez to rynek totalnie u nas zapchany-mamy 35 gabinetów kosmetycznych, a dziewczyny i tak praktyk szukają poza miastem. Emi pracujesz w zawodzie czy dopiero się przymierzasz? co do zdjęć to nie wiem bo u mnie normalnie. Może napisz do Moderatora? |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny odnosnie mdlosci...
wyczytalam, ze wit. B6 zmniejsza mdlosci i teraz mi sie przypomnialo ze w tamtej ciazy bralam Magnez z wit. B6, zlecony przez lekarza. Dodatkowo ktoras z Was pisala ze zazywa tabletki z imbirem, ale przeczytalam ze najlepszy jednak (czego tabletki nie zastapia) jest napar ze swiezego imbiru.. No i czytalismy tez o su dżok masowanie punktow na dloni odpowiadajacych za pewne dolegliwosci. Ale to chyba mozna po konsultacji z lekarzem. dobijaja mnie te mdlosci
|
#1168 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wystarczyło, że np. kołysankę Agatce śpiewałam i już ryk Cytat:
ja w szkole integracyjnej pracuję, z niepełnosprawnymi dzieciakami, to zawsze coś nowego wychodzi do opanowania.Mnie też w poprzedniej wyszedł szybko brzuch, ale właśnie ok. 2 miesiąca dopiero, jakiś 8-9 tydzień, nie wcześniej Moja kuzynka ma Fifiego dwulatka ![]() Cytat:
Aczkolwiek... sama to robię, tyle, że nie fotkami usg Cytat:
A może za duży rozmiar pliku? Albo nie ten format? Albo wizaż szaleje ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz od prawie roku w zawodzie pracuje. Zawsze marzylam zeby byc kosmetologiem, bo mialam swoje wlasne wyobrazenie o prawdziwej kosmetyczce - ze to kobieta zadbana, z klasa, itp A niestety rzeczywistosc poraza i takich kosmetyczek/kosmetologow z prawdziwego zdarzenia jest marny odsetek ... no i fakt, ze oblegany kierunek, dosyc modny, dziewczyny mysla ze da sie zbic na tym kase, a nie mysla o tym jak wiele trzeba w siebie zainwestowac... Ja troche zaluje, ze wybralam akurat moja uczelnie, bo organizacja tam to jedna wielka masakra i same problemy, poza tym przez 2 lata dojezdzalam 700 km na zajecia na weekend, a ten ostatni rok jezdzilam sama autem juz. Wiec sporo od siebie dalam, nie mowie juz o kasie, bo strach liczyc. Tutaj sytuacja wyglada troche inaczej, w Niemczech, co prawda jest sporo salonow kosmetycznych ale mimo to przyjmuja sie nowe i miejsca pracy sa. Wysyp jest natomiast ''tipsiarek'' bez kursow, szkoly, bo nie musza tu miec dyplomu zeby robic paznokcie.... no i sporo jest ich z Polski, trzeba przyznac.
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:49.

Mój Dziadek umiera.... czuje sie jak bomba jakas ktora za chwilewybuchnie tyle z epłaczem. nawet niemoge tam pojechac by sie z Nim pozegnac bo bym chyb zemdlała..... 

Dla mnie to taki trochę wyścig szczurów jeszcze przed narodzinami