Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać cz.X - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-31, 15:03   #1891
matyldaaaa
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

Jak to jest z przepisywaniem ocen na studiach. Osoby, które nie zaliczyły całego semestru na jednej uczelni, na innej przepisują niektóre przedmioty. Przecież dopiero jak się zaliczy cały semestr to dostaje się w indeksie pieczątkę przy każdej ocenie. Więc skoro oni nie ukończyli danego semestru to mniemam, że tej pieczątki nie mają. To prowadzący tak na wiarę im przepisują te oceny?? Przecież równie dobrze sami mogli by sobie ten stary indeks uzupełnić.
matyldaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:28   #1892
zla panienka
Zadomowienie

Dot.: Wszystko co chcielibyście wiedzieć, ale wstydzicie się/nie macie kogo zapytać c

zależy od uczelni, ja np. na uwr nie miałam żadnych pieczątek oprócz tej na ostatniej str z ocenami ze zaliczono x semestr

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 15:29   #1893
Wenress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Witam Zamierzam zmienić telefon komórkowy na nowszy oraz przejsc z sieci A do sieci B i stad pytanie-jak w Nokii 3310 classic zapisać w pamięci karty zewnętrznej smsy,które są dla mnie bezcenne i tym samym mieć je w nowym telefonie.Czy wogóle jest taka mozliwość albo jakis inny sposób-nie chce potracić tych wartosciowych smsów od TŻta
Ona chyba nie ma opcji podłączenia do kompa... jak masz do dyspozycji jeszcze jeden telefon (sporo osób ma jakiś stary, 'zapasowy', można zawsze pożyczyć) to ja bym to po prostu poprzenosiła kartą SIM (mieści sie chyba 30smsów?) a potem na swój nowy telefon... inaczej sie chyba nie da.

Cytat:
Napisane przez bajeczka000 Pokaż wiadomość
Śmiało możesz jechać. Co prawda wchodzą już powoli kolekcje jesienne ale letnich ciuszków nie brakuje.
Dziękuję

Ćwiczę!
Wenress jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:15   #1894
MalinowaMamba
Zakorzenienie

Niedawno natrafiłam w internecie na stronę marzycielskiej poczty (taka akcja, co się wysyła listy i kartki chorym dzieciom) i może znacie jeszcze jakieś akcje czy fundacje, w których można w podobny sposób działać.

Druga sprawa to taka, że od jakiegoś czasu chciałabym gdzieś działać przy dzieciakach. W jakimś domu dziecka, czy może szpitalu. Tyle, że mieszkam na wsi, gdzie w okolicy tylko jeden powiatowy szpital, dom małego dziecka i zwykłe dom dziecka. Nie słyszałam, żeby istniał tam jakiś wolontariat, czy coś w ten deseń . Myślicie, że warto byłoby iść się tam popytać? W szpitalu z kim mogłabym o czymś takim gadać? A w domu małego dziecka to boje się, że nie będą mnie chcieli, bo jestem niepełnoletnia . Kurczę, no strasznie chciałabym gdzieś działać przy dzieciakach, a pomysłów mi brak...
MalinowaMamba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:22   #1895
Dotka90
Zakorzenienie

Malinowa, popytaj być może mają wolontariat
Albo poszukaj czy w Twojej okolicy nie działa jakaś fundacja.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:35   #1896
Suvia
Zakorzenienie

Mój kot ma fazę na mleko do kawy: zagęszczone, light, z magnezem

stoi przy mnie maruda jak sobie robię kawy i miauczy o to mleko.
Myślicie, że nie zaszkodzi mu na dłuższą mętę? Normalnego mleka niegdy nie chciał, zresztą wiem, że mleko u kotów wywołuje biegunkę...
Ale takie coś? Zagęszczone do kawusi?

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:39   #1897
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość

Myślicie, że nie zaszkodzi mu na dłuższą mętę? Normalnego mleka niegdy nie chciał, zresztą wiem, że mleko u kotów wywołuje biegunkę...
Teoretycznie kotom nie powinno się dawać mleka, bo właśnie może wywoływać biegunkę. Jeżeli Twojemu, dorosłemu już kotu, nie szkodzi, to od czasu do czasu możesz mu dać.

Ale są specjalne mleka dla kotów produkowane np. przez whiskas, może po prostu kup mu buteleczkę i nalewaj po trochę? O ile karmy whiskasa są tragiczne i nie tknęłabym ich patykiem przez szmatę, to o tym mleku słyszałam sporo dobrego.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:45   #1898
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Napisane przez plywok Pokaż wiadomość
tak. o tych.
jak dla mnie jest ok. jak przy zwykłych słuchawkach ipoda słuchałam na maksa, tak teraz jak mam te słucham na połowie dostępnej głośności.
kupiłam i rzeczywiście nie są złe szkoda że nie było już z jabłuszkami.
nie mam ipoda, ale zawsze gdy w autobusie/tramwaju ktoś słucha muzyki z tego sprzętu, to słychać go z ładnych paru metrów mimo że ma słuchawki -.- strasznie mnie to irytuje, ja zawsze sprawdzam czy moich nie słychać (no i nie słychać) i zastanawiam się czy Ci ludzie są głusi czy to takie dziwne słuchawki

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy te oczy sąmałe i głęboko osadzone? Znajoma poprosiła mnie o pomoc przy makijażu i szukam odpowiednich dla takich oczu, ale nie wiem czy dobrze je sklasyfikowałam.
głęboko osadzone to raczej tak, a czy małe to trudno ocenić nie widząc całej twarzy

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:48   #1899
Naciaaa1991
Zadomowienie

Kupiłam w drogerii Schlecker odżywkę do paznokci. Przeleżała ona tydzień w mojej torebce, a po wyjęciu jej, okazało się, że kupiłam nie tą co trzeba.
Czy mając rachunek, mogę pójść i poprosić o wymianę na inny produkt w tej cenie albo zwrot pieniędzy?

Kiedyś, w czasie rozmowy o osiągnięciach współczesnej techniki, George Bernard Shaw powiedział:
- Teraz, gdy już nauczyliśmy się latać w powietrzu jak ptaki, pływać pod wodą jak ryby, brakuje nam tylko jednego: nauczyć się żyć na ziemi jak ludzie...

Naciaaa1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 16:51   #1900
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Teoretycznie kotom nie powinno się dawać mleka, bo właśnie może wywoływać biegunkę. Jeżeli Twojemu, dorosłemu już kotu, nie szkodzi, to od czasu do czasu możesz mu dać.

Ale są specjalne mleka dla kotów produkowane np. przez whiskas, może po prostu kup mu buteleczkę i nalewaj po trochę? O ile karmy whiskasa są tragiczne i nie tknęłabym ich patykiem przez szmatę, to o tym mleku słyszałam sporo dobrego.
Mój nie tknie z wiskacza ani tego mleka, ani karmy, czasem ewentualnie skusi sie na ciasteczka odkłaczajace albo czyszczące zęby

będę dziadowi dawkować to mleko do kawy raz na jakiś czas, może przeżyje

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 17:06   #1901
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
głęboko osadzone to raczej tak, a czy małe to trudno ocenić nie widząc całej twarzy
Dziekuje
Stary 2011-07-31, 17:30   #1902
coldold
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość

Moje koty piją je nałogowo. Daję im bardzo mało, ale wcale nie rzadko. Ostatnio gdzieś czytałam, że jeśli kot przepada za mlekiem to właśnie takie zagęszczone jest najodpowiedniejsze.
Pamiętam, że tego czerwcowego dnia obudził mnie mój własny krzyk. Serce łomotało mi tak, jakby dusza chciała wyrwać się z piersi i uciec schodami w dół. Tata przybiegł natychmiast i wystraszony, przytulił mnie do siebie, usiłując uspokoić.
- Nie mogę przypomnieć sobie jej twarzy.
coldold jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:16   #1903
plywok
Zakorzenienie

Cytat:
nie mam ipoda, ale zawsze gdy w autobusie/tramwaju ktoś słucha muzyki z tego sprzętu, to słychać go z ładnych paru metrów mimo że ma słuchawki -.- strasznie mnie to irytuje, ja zawsze sprawdzam czy moich nie słychać (no i nie słychać) i zastanawiam się czy Ci ludzie są głusi czy to takie dziwne słuchawki

ja z jabłuszkami w ogóle nie widziałam. były tylko piłki i takie jakby guziczki biało-czarny wzorek.
ludzi słychac nie tylko z ipoda. czasem słuchają muzyki z mp3, telefonu czy innych urządzeń.
ale fakt jak stoję metr, dwa metry od osoby i słyszę jej muzykę to sobie myślę: cholera no przecież starsznie głośno tego słucha, czy na[rawdę słuch tym ludziom nie siada?

ja wiem, że jak się jedzie tramwajem to jest jakiś tam hałas z ulicy czy ludzie gadają, ale bez przesady.

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:27   #1904
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zla panienka Pokaż wiadomość
zależy od uczelni, ja np. na uwr nie miałam żadnych pieczątek oprócz tej na ostatniej str z ocenami ze zaliczono x semestr
No właśnie masz pieczątkę na końcu więc pewnie ktoś zanim ją tam przybił sprawdził czy te oceny są prawdziwe czy może sama je sobie wpisałaś. W przypadku, o którym ja pisze ludzie nie mają takiej pieczątki bo nie zaliczyli wszystkich przedmiotów.
Stary 2011-07-31, 18:43   #1905
zla panienka
Zadomowienie

mnie nie zaglądali dalej a pieczątka była dalej, kolrga który zrezygnował z poprzedniego kierunku przed sesją nie miał żadnej a też mu przepisali oceny, widocznie zależy to od wykładowcy

zla panienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:43   #1906
plywok
Zakorzenienie

czy wysyłając emailem swoje cv do pracodawcy mogę dać opcję: potwierdź odczytania wiadomości? czy może jednak darować sobie?

(;
plywok jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 18:49   #1907
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Napisane przez matyldaaaa Pokaż wiadomość
Jak to jest z przepisywaniem ocen na studiach. Osoby, które nie zaliczyły całego semestru na jednej uczelni, na innej przepisują niektóre przedmioty. Przecież dopiero jak się zaliczy cały semestr to dostaje się w indeksie pieczątkę przy każdej ocenie. Więc skoro oni nie ukończyli danego semestru to mniemam, że tej pieczątki nie mają. To prowadzący tak na wiarę im przepisują te oceny?? Przecież równie dobrze sami mogli by sobie ten stary indeks uzupełnić.
eeee... jak masz zaliczony jakis przedmiot, a nie zaliczysz semestru z powodu innego przedmiotu to spokojnie mozesz sie ubiegac o przepisanie ocen. zakonczenie semestru nie ma nic do rzeczy. wazny jest konkretny przedmiot, z ktorego masz zaliczenie w indeksie.
skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:01   #1908
matyldaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez skazana_na_bluesa Pokaż wiadomość
eeee... jak masz zaliczony jakis przedmiot, a nie zaliczysz semestru z powodu innego przedmiotu to spokojnie mozesz sie ubiegac o przepisanie ocen. zakonczenie semestru nie ma nic do rzeczy. wazny jest konkretny przedmiot, z ktorego masz zaliczenie w indeksie.
Czyli praktycznie można sobie samemu wpisać ocenę do indeksu i ubiegać się o przepisanie jej

(Pytałam z ciekawości )
Stary 2011-07-31, 19:05   #1909
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
ja z jabłuszkami w ogóle nie widziałam. były tylko piłki i takie jakby guziczki biało-czarny wzorek.
ludzi słychac nie tylko z ipoda. czasem słuchają muzyki z mp3, telefonu czy innych urządzeń.
ale fakt jak stoję metr, dwa metry od osoby i słyszę jej muzykę to sobie myślę: cholera no przecież starsznie głośno tego słucha, czy na[rawdę słuch tym ludziom nie siada?

ja wiem, że jak się jedzie tramwajem to jest jakiś tam hałas z ulicy czy ludzie gadają, ale bez przesady.
to, że słychać muzykę to nie chodzi o to z jakiego sprzętu ktoś korzysta (ipod,mp3,telefon) tylko o to jakich słuchawek używa.
chyba, ze ktoś ma problem ze słuchem, ale to inna bajka
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:06   #1910
_kokeshi_
Rozeznanie

Cytat:
czy wysyłając emailem swoje cv do pracodawcy mogę dać opcję: potwierdź odczytania wiadomości? czy może jednak darować sobie?
Ja klikam tą opcję automatycznie, ale rzadko dostaję potwierdzenie odczytania.

_kokeshi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:08   #1911
Sondrina
BAN stały

Coś literka k mi zaczyna szwankować na klawiaturze. Raz normalnie k wskakuje, za chwilę nie wskakuje, nie wiem dlaczego tak jest. I co mogłabym w związku z tym zrobić. Może ją jakoś podważyć i zobaczyć, czy pod nią jest czysto i ewentualne paprochy po prostu pousuwać? To jest klawiatura od laptopa i nie wiem, czy można te klawisze tak po prostu podnosić, czy czegoś nie uszkodzę. Laptop, z którym mam problem to Fujitsu Siemens.
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:10   #1912
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Sondrina Pokaż wiadomość
Coś literka k mi zaczyna szwankować na klawiaturze. Raz normalnie k wskakuje, za chwilę nie wskakuje, nie wiem dlaczego tak jest. I co mogłabym w związku z tym zrobić. Może ją jakoś podważyć i zobaczyć, czy pod nią jest czysto i ewentualne paprochy po prostu pousuwać? To jest klawiatura od laptopa i nie wiem, czy można te klawisze tak po prostu podnosić, czy czegoś nie uszkodzę. Laptop, z którym mam problem to Fujitsu Siemens.
W moim fujitsu da się wyjąć klawisz po prostu za niego ciągnąc, pionowo do góry. Wyskakuje z takich zawiasów, czyszczę pod spodem, po czym mocno dociskam żeby kliknął i wskoczył na swoje miejsce. Ale czy w Twoim modelu też tak jest - nie mam pojęcia.
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:37   #1913
sadie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MalinowaMamba Pokaż wiadomość
Druga sprawa to taka, że od jakiegoś czasu chciałabym gdzieś działać przy dzieciakach. W jakimś domu dziecka, czy może szpitalu. Tyle, że mieszkam na wsi, gdzie w okolicy tylko jeden powiatowy szpital, dom małego dziecka i zwykłe dom dziecka. Nie słyszałam, żeby istniał tam jakiś wolontariat, czy coś w ten deseń . Myślicie, że warto byłoby iść się tam popytać? W szpitalu z kim mogłabym o czymś takim gadać? A w domu małego dziecka to boje się, że nie będą mnie chcieli, bo jestem niepełnoletnia . Kurczę, no strasznie chciałabym gdzieś działać przy dzieciakach, a pomysłów mi brak...
Spróbuj z fundacja Mam Marzenie - choc nie wiem jak zapatrują sie na pomoc od nieletnich. Najlepiej napisac maila i spytać
sadie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:39   #1914
Sondrina
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
W moim fujitsu da się wyjąć klawisz po prostu za niego ciągnąc, pionowo do góry. Wyskakuje z takich zawiasów, czyszczę pod spodem, po czym mocno dociskam żeby kliknął i wskoczył na swoje miejsce. Ale czy w Twoim modelu też tak jest - nie mam pojęcia.
Dziękuję Zrobiłam właśnie tak, podniosłam, wyczyściłam i wcisnęłam. Najgorzej poszło z wciskaniem z powrotem na miejsce, ale dałam radę Teraz wszystko działa bez zarzutu
Sondrina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:40   #1915

MalinowaMamba - PCK
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:52   #1916
Lavi92
Zakorzenienie

Jeśli chce usunąć kogoś ze znajomych na facebook'u to tej osobie pojawi się jakiś komunikat czy po prostu zmienia się liczba znajomych?
Stary 2011-07-31, 19:58   #1917
thelilah
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lavi92 Pokaż wiadomość
Jeśli chce usunąć kogoś ze znajomych na facebook'u to tej osobie pojawi się jakiś komunikat czy po prostu zmienia się liczba znajomych?
nie dostanie żadnego komunikatu, liczba znajomych zmniejszy się o 1 osobę i tyle
thelilah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 19:59   #1918
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
no wiesz, niekoniecznie. ja bardzo często jadę z takim dziadkiem co chce koniecznie z kimś pogadać i nie przyjmuje tego do wiadomości, że ty nie chcesz z nim rozmawiać. potrafi do ciebie gadać, nawet jeśli widzi, że masz słuchawki i nie słyszysz. także no innego wyjścia nie znam jak pogłaśnianie na maksa. jak gościu wychodzi to ściszam.
dlatego też najmocniej przepraszam swoich współpasażerów w autobusie. mea culpa
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 20:02   #1919
blackberry8
Zakorzenienie

Kilka tygodni temu odkurzałam klawiaturę w lapku i wessało mi klawisz 8.
Wyciągnęłam z odkurzacza ale nie potrafię wsadzić na swoje miejsce.
Model lapka to toshiba satellite l505-14k, ma takie dziwne haczyki.
Może ktoś wie jak wsadzić klawisz z powrotem?
blackberry8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-31, 20:08   #1920
Lavi92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez thelilah Pokaż wiadomość
nie dostanie żadnego komunikatu, liczba znajomych zmniejszy się o 1 osobę i tyle
O to super, dziękuje bardzo!

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości