|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
u mnie teraz leci kopciuszek , kolacyjke mała zjadła , na deserek arbuzik .
odpoczywamy |
|
|
|
#1922 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
hah no pewnie. stoi taka biedna odrapana i bez drzwiczek... musze cos wykombinowac bo z sentymentu maz nie pozwala wyrzucic
![]() wlasnie skonczylam wieloramke dla chlopiny na swieta robic. jeszcze tylko wybiore zdjecia i gicik ![]() a co tu taka pustka aaaa? no tak. sobota Nita wparaszam sie na rybke |
|
|
|
#1923 |
|
Zakorzenienie
|
Zapraszam
pstrąg , potem będą duszonki , kapuche już poszatkowałam i posoliłam aby zmniejszyła swoją objętość , więcej wejdzie do gara |
|
|
|
#1924 |
|
Zakorzenienie
|
Nita to ja też przyjadę
uwielbiam pstrągi ![]() a ja z mamą właśnie skończyłam robić tort w kształcie motyla dla córki koleżanki
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
Torty , ciasta , ciasteczka , to nie dla mnie , jakos nie mam weny do tego
---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- z resztą cała ta impreza to dla mnie wyzwanie , z gotowaniem to ja sie aż tak nie przyjaźnie jak nasza TOTO |
|
|
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
co tu taka cisza...
A ja spać nie mogę... TŻ jeszcze nie dojechał, czekam aż da znać, że jest w domu. Maluch się trochę powiercił i mamusia się rozochociła ale teraz cisza Dobranoc. |
|
|
|
#1927 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki... Mam mega dola.
Wlasnie dostalismy telefon z Egipytowa.. Brat TZa, z drugiego malzenstwa tescia dzwonil powiedziec ze zmarly mu blizniaki przy porodzie..matko kochana nie moge sie ogarnac.. Nie mielsmy z nimi najlepszych kontaktow.. Ale dwojka dzieci.. Boze:.. Nie wiem jaka przyczyna byla.. Ponoc walczyli dlugo... Och jakie te zyci przewrotne jest.. Jak brat sie dowiedzial ze my stracilismy dziecko nawet ne zadzwonil.. Skomenowal tylko ze nie latwe jest akceptowanie zlych rzeczy(on z tych mega poboznych) a tu... Ehhhh. Tak strasznie mi ich szkoda.. |
|
|
|
#1928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 06:18 ---------- Poprzedni post napisano o 06:13 ---------- Widzę że wszystkie śpią Agatka po weselichu będzie odsypiać TOTO walczyła do późna a ja musze sie brać za jakieś przygotowania , troche nie fajnie bo kropcy na zew a chce grilla robić , pewnie TŻ będzie tam smażył a gości posadzę w domu , zaraz , zaraz czy ja mam tyle krzeseł ? |
|
|
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Z łóżka piszę ![]() Toto kurde, brak słów nie wyobrażam sobie takiego bóluNita szalejesz z tym grillem, ja też bym się chętnie na rybkę wprosiła |
|
|
|
#1930 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Pojechaliśmy wczoraj do znajomych na dwie godziny, a wróciliśmy ok 23:00. Przytrzymali nas trochę ![]() dostałam od koleżanki wiele cennych rad odnośnie wyboru szpitala, zakupu wyprawki. Dała mi też fajną książkę o ciąży. Nita, podziwiam Cię... poradzić sobie z przygotowaniem imprezy na tyle osób, dobra jesteś Ja bym tego chyba nie ogarnęła Ciekawe jak tam Agatka po weselu ![]() Cytat:
nie wiem co powiedzieć. Taka strata ![]() Czy w tej sytuacji pojedziecie do tego Egiptu? |
|
|
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Cytat:
|
|
|
#1932 | |
|
Zadomowienie
|
helo u nas dzisiaj słoneczko swieci i mam ochote gdzies pojechac
w koncu wlone z mezulkiem ![]() Wczoraj byłam na ognisku to było cudowe juz nie poamietam kiedy siedziałam przy ognisku hihi i wiecie co ta laska co poroniła co wam opowiadałam ona ma nie równo pod sufitem ja poprostu nie moge takich ludzi :???((( powiedział ze teraz przyanjmniej bedzie sie mogła napic na panienskim :/ szkoda słow ![]() Cytat:
|
|
|
#1933 | |
|
Zakorzenienie
|
Toto ta wołowina to nie wiem jaki był kawałek
bo ja znam tylko cycki z kuraka a od jakiegoś czasu robię makaron chiński z woka i w przepisie był zawsze z wołowiną ale ja robiłam z cyckami i wczoraj mnie wzięło na wołowinę i była nie do jedzenia ![]() A przepis ten http://www.kwestiasmaku.com/kuchnia_...a/przepis.html Lucy my też wczoraj zabalowaliśmy u rodziców do 23 pochwal się radami i co za książkę dostałaś??Cytat:
są ludzie i parapety....---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- A u nas zimno, brzydko, ponuro, pada deszcz ![]() mam ochotę schować się pod koc i nie wychodzić do czasu jak wyjdzie słońce |
|
|
|
|
#1934 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej heloł
U mnie dziś nieco poprawa humorku Zmieniłam kolor włosów na "liskowy" i chyba mi to poprawiło humor nieco. Teraz robimy ogórki z mamą i babcią. Dały mi chwilkę przerwy-co prawda niedziela, ale nakupiliśmy wczoraj i trzeba przerobić. Dziewczynki chcę wstawić fotki w klubie i co daję "dodaj" to mnie wywala ze stronki i jak wchodzę to tych fotek nie ma... już pozmniejszałam rozmiary i dalej to samo... wina kiepskiego internetu czy co??????????????????????? ???A jeśli chodzi o staranka to dziś 29dc @brak test negatywny..... ehh
|
|
#1935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm, ciekawe czy brak @ coś oznacza.... hmm ![]() :roll eyes:a ze zdjęciami to nie wiem
|
|
|
|
|
#1936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A rady to takie wiesz, wiadomo - każda z nas ma inne doświadczenia, inaczej przechodziła ciążę. Opowiadała mi po prostu co robiła, czego nie. Np. odradzała mi opłacanie położnej, bo w tym szpitalu, w którym rodziła była bardzo dobra opieka. Polecała pokój jednoosobowy, bo ona leżała z trzema dziewczynami i ich goście byli bardzo denerwujący i męczący. Mają łóżeczko turystyczne, dobrze się sprawdza, ale nocą nie widać przez tą siatkę dziecka, więc ma schizy. Takie tam rzeczy ![]() AniAnia! super, że nastrój Ci się poprawił fajnie byłoby zobaczyć twoje zdjęcia w klubie, poradziłaś już sobie z wstawieniem?
|
|
|
|
|
#1937 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1938 |
|
Zadomowienie
|
Witam w niedziele!!!
juz nigdy tak dlugo nie bede siedziec, czuje sie jak po imprezie a przeciez nic nie pilam....... i zle sie czuje lucy pozytywne opinie ma ta ksiazeczka aniaania moze serwer jest przeciazony, wiesz jak to w weekendy duzo ludzi korzysta. Ciesze sie , ze humorek lepszy nita zycze udanej imprezki ![]() toto straszne to co sie wydarzylo, nie wiem jaka jest opieka w egipcie.... kasiahexe moze ta znajoma broni sie w ten sposob i wygaduje glupoty zeby sie pocieszyc....... ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Ide na deszczowy spacerek zeby sie dotlenic hihihih milej niedzielki |
|
|
|
#1939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1940 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry laseczki.
Jeszcze w lozku jestem. Walczylam wczoraj do 3.... Dramat sie rozgrywal przez tel... Nie musze Wam mowic w jakim nastroju jestem ![]() Jeszcze nic nie wiemy co sie stalo. Jutro pogrzeb blizniakow.. Kasia tej lasce to bym gwizdnela az by ja z trampek wyrwalo!! Idiotka. Lucy nie rybko, nie jedziemy do Egiptu za drogie teraz bilety bo dzisiaj w nocy zaczyna sie Ramadan Jak si czujesz robasiu?? Anusiaku walcz ze zdjeciami ![]() Inutilku pytalam o kawalek bo od tego zalezy czas smazenia. Przede wszystkim wolowiny nie wolno solic przed smazeniem. Dopiero na sam koniec. Po drugie - smazyc na wysokiej temp. Po trzeciE wyciac z miecha wszystkie blonki bo to one gumisiaja. A po czwarte nie smazyc za dlugo. Pare minut 3-4. Zalezy to od kawalka ![]() ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Ssheh a ty gdzie sie podziewasz? Jak sprawy z TZ? Przedluzyli mu umowe?? ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Juz wiem co sie stalo z blizniakami. Od poczatku ciaza byla zagozona. Dzieci byly bardzo slabe i sie nie rozwijaly tak szybko jak powinny. Lekarze chcieli przerwac ciaze ale sie nie zgodzili. To byli chlopcy. Za tydzien powinna rodzic ale na kontrolnej wizycie wczoraj okazalo sie ze chlopcy umieraja. Serduszka slabo bily. Robili CC ale nie uratowali ich.. Ehhhh. |
|
|
|
#1941 | |
|
Zakorzenienie
|
Ktoś reflektuje na kotlety z cycków indyka i kalafiora???
oo i ma o nim dobre opinie? Bo Mikołajczyk pracuje tam podobno jest ładnie bo jest mowy oddział, ale nic więcej nie wiem. Ale znajoma tam rodziła we wrześniu - i ją potem za mocno zszyli i musiała mieć zabieg potem... ale to się może zdarzyć wszędzie ![]() Cytat:
Co tam wołowina... |
|
|
|
|
#1942 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwa małe Aniołki niczemu winne... jak się brat Tż czuje? i jego żona?Ja z kolei nie wiem już co się ze mną dzieje. do dnia usg chyba będę chodzącym zombi... Rano znowu głód mnie nie obudził... Ba! leżałam chyba z pół godziny i nic! nie byłam głodna. Pierwsza myśl - coś się dzieje, bo to nie jest normalne ![]() Wczoraj na wieczór jadłam tylko płatki ryżowe u koleżanki, a rano zero głodu?! Na szczęście po wstaniu z łóżka zrobiło mi się niedobrze, odetchnęłam z ulgą. Ale i tak się martwię. Byliśmy teraz na zakupach w kauflandzie. gdy doszliśmy do serów i poczułam ten smród, to pędem uciekałam do samochodu, bo myślałam, że źle się to skończy. Teraz leżę i odpoczywam. Chyba będzie tulenie kibelka. ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Za obiad podziękuję ![]() My robimy "pomysł na" karkówkę z ziemniakami ![]() ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- cookie, tylko się nie rozchoruj po tym deszczowym spacerku!! |
||
|
|
|
#1943 |
|
Zakorzenienie
|
hej, pamiętacie mnie jeszcze? właśnie wróciłam z wczasów i jestem zmęczona jakbym na jakichś robotach była. przepraszam, że się nie pożegnałam, ale w ostatni dzień przed wyjazdem nie miałam neta.
czy ktoś mi może streścić ważniejsze wydarzeni ostatniego tygodnia? moze pojawiły się jakieś II kreseczki? u mnie pojawił się okres, był bardzo obfity i bardzo krótki, w sumie 2,5 dnia. nigdy tak krótko nie miałam @. jutro mam wizytę u lekarza i mam nadzieję, że wszytko będzie ok. z tż znośnie, w czasie urlopu starałam się nie denerwować. najgorsze jednak było to, że koleżanka naszych znajomych z którymi wczasowaliśmy zadzwoniła, że zrobiła test i jest w ciąży i musiałam słuchać o tym wszystkim. szliśmy spać a ja chlipałam do poduszki.
|
#1944 | |
|
Zakorzenienie
|
Lucy1111 No właśnie też słyszałam, że wielu dobrych lekarzy przeszło z innych szpitali tam
a Ty nie schizuj - odruch na zapach serów to całkiem normalny odruch i świadczy to tym, że wszystko w najlepszym porządku to te objawy powolutku mogą przechodzić Cytat:
żadnych nowości w stylu II nie było niestety kurde, takie wiadomości zawsze źle wpływają, przytulam |
|
|
|
|
#1945 |
|
Zadomowienie
|
jol jol
nie mowic mi nic o jedzieniu bo poszcze!! glowe mam jak balon no ale.. dzisiaj mam rybke i jeszcze nie wiem co z nia zrobie dalej czuje sie chora.. miesnie mnie boleja ![]() starosc nie radosc ![]() Lucy przestan schizowac malpiszonie jeden!! ![]() Inutil no ciaza od poczatku byla bardzo slaba.. a co do przyczyny.. wiesz w Egiptowie nikt ci nie zaproponuje sekcji i badan histo.. trzeba sie upomniec. a oni teraz nie maja do tego glowy.. Boze nie wyobrazam sobie co czuja.. 9 miesiecy.. dwa szkraby.. sa kompletnie rozwaleni. Brat przybity a z nia nie rozmawialismy. lezy w szpitalu w szoku jeszcze... Berbie witaj jak bylo na wczasach? opowiadaj! no i gratulacje @
|
|
|
|
#1946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja ginka co prawda nie przyjmuje w żadnym szpitalu, ale ta jej przyjaciółka, u której byłam na kontroli tam pracuje. I wielu jej znajomych. Co do moich schizów. Będę spokojna dopiero po kolejnym usg. A wymiotuję też tak jak ty, średnio co 2 dzień... BERBIE, pamiętamy Fajnie, że z Tż lepiej Ci się układa. A ciąże koleżanek to też każda z nas różnie znosi. Przeważnie jest ciężko. Szczególnie, gdy od # minęło mało czasu. |
|
|
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a od dzisiaj ani słowa o jedzeniu, obiecam ![]() Cytat:
no właśnie mój tam pracuje, więc będę musiała z nim pogadać
|
||
|
|
|
#1949 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie
![]() nie udawajcie, że opalacie się w ogrodach, bo pogody ni ma |
|
|
|
#1950 |
|
Zakorzenienie
|
hej Kochane przyszłam sie przywitać tylko
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2011-08-04 o 17:48 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.

Niedługo cały dom wymalujesz 
Ahmed 10.05.2011
uwielbiam pstrągi 

kurde, brak słów
nie wyobrażam sobie takiego bólu
Ja bym tego chyba nie ogarnęła
bo ja znam tylko cycki z kuraka 

hmm, ciekawe czy brak @ coś oznacza.... hmm

na zapach serów to całkiem normalny odruch i świadczy to tym, że wszystko w najlepszym porządku