Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-01, 07:32   #841
megi-megi
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Mrowak - ja ty proszę o nocniku nie pisać, skoro niektóre dzieci (czytaj: Igor) nie chcą w ogóle usiąść na nocniku i jak się je posadzi, to w ciągu sekundy uciekają jak najdalej mogą Że już nie wspomnę tu o tym, co pisała Madzia, jak jej dziecię się upomina o nocnik
Proszę skończyć ten temat!!!!!!!!!!!!
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 08:00   #842
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Mrowak - ja ty proszę o nocniku nie pisać, skoro niektóre dzieci (czytaj: Igor) nie chcą w ogóle usiąść na nocniku i jak się je posadzi, to w ciągu sekundy uciekają jak najdalej mogą Że już nie wspomnę tu o tym, co pisała Madzia, jak jej dziecię się upomina o nocnik
Michaś robi jak Igor... Jeszcze nic (poza przypadkiem kiedy do kąpieli go rozbierałam a on sikał to pod ręką był nocnik i podstawiłam mu) do nocnika nie trafiło. Jak już zgodzi się usiąść to wstaje po 1s. Ale ja rzadko próbuję..

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 08:26   #843
sara 85
Zakorzenienie

Dzień dobry

ja padam po weselu, nogi mnie strasznie bolą, nie wyspałam się. Wesele było super, tak się wybawiliśmy. Ostatnio chyba tak 2,5 roku temu

Dobrze że mało pisałyście to nie mam dużo czytania

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 08:45   #844
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Na bank!!

Nadrabiam troche zaległosci i trafilam na fotki Lenki. Ona jest przeslodka ale... zastanowiła mnie jedna rzecz o ktorą miałam już kiedyś pytać...

Czy Wasze dzieci lubią tego typu wygibasy- głową w dół, mocne huśtanie itp? Bo moja własnie dziwnie- ale nie. Niby się cieszy ale jak ciut mocniej się nią ruszy to cała sztywnieje, robi minę taką sztywną (jakby troche się trzęsie) jakby chciała to opanować i robi sie czerwona. Wtedy wiemy, że się boi i przestajemy. ogolnie raczej za takimi wygibasami w górze nie przepada. bardzo sztywnieje.
Za to uwielbia takowe na lądzie (znaczy na łóżku czy podłodze). Powinnam sie tym martwić?

Np. na placyku jak kiedys usiadła na koniku i inna dziewczynka z drugiej strony i tak dość mocno sie odbiła o opone ktora byla pod spodem (tak odpbiła się kilka razy) to zesztywniala, zrobila się czerwona i od razu chciała zejśc- ewidentnie się bała takiego lekkiego podskoku...
asiulek, to jak nie masz problemu to szukasz, kochana.
Jak ci w ogóle przychodzi do głowy, że powinnaś się martwić tym, że dziecko nie lubi wygibasów głową w dół, no proszę cię asia.
Ja też nie lubię

Każde dziecko jest inne i co innego lubi, moja lubi jakieś tam podrzucanie lekkie, podskakiwanie z nią itp, ale w granicach rozsądku.
Za to lubi wszędzie włazić i czasem na placyku takie wygibasy robi, że klękajcie narody, to już może być powodem, może nie do zmartwienia, ale trochę do strachu i wzmożonego alertu co dziecko tym razem wymyśli. No, ale od czego łażąca krok w krok matka (czyli ja).....

fotki i wercia przecudne , ona juz taka duża , i konik świetny

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:15   #845
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Dziewczyny po cesarce czy wy nadal odczuwacie jakieś przykre dolegliwości ze strony blizny przy takiej pogodzie? U mnie jakaś masakra, ciągle mam wrażenie jakbym miała wewnątrz zwiniętą pieluchę. Ciągnie i boli

.
Izazula to nie od wiekuMnie też jeszcze czasami zaboli-szczególnie przy większej zmianie pogody.
Cytat:
No!A ja pojechałam min.po nocnik i zapomniałam kupić.Ja codziennie Ninie zmieniam do 10 pampersów.Co godzinę pampers napompowany jak cholera.Zaczęła Nina pić jak Sary Zosia-wali po 7-8 dziennie butli tych po 260 mlPijaczke mam w domu i zasikańca.Wczoraj tż jej ściągnął pieluche zlaną na maksa na 15 min. przed kąpielą i latała z gołą pupą.Efekt taki,że dwie wielkie kałuże narobiła na podłoge

Kupiłam jej kredki,blok i farbki.Dzisiaj lata z całą okolicą ust niebieską od podjadania kredki,a wysiedzieć przy stoliczku też nie potrafi i staję mi na tym blacie do pisania

ania powiedz mi jak "idą"ubranka nexta?chcę małej zamówić kurtke,kamizelkę i nie wiem jak rozmiarowo brać?jak nasz h&m?czyli,że rozmiarówka trochę większa?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:25   #846
drcron
Zakorzenienie

to i ja wstawię troszkę zdjęć z naszego spotkanka z Evitką i Lenką szkoda że Młoda z Dawidkiem nie mogla się przyłączyć ale może uda się następnym razem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF0024.jpg (200,8 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0002.jpg (216,5 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0003.jpg (111,6 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0007.jpg (227,5 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0010.jpg (178,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0015.jpg (148,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF0020.jpg (90,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9994.jpg (173,3 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9996.jpg (162,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCF9998.jpg (155,2 KB, 21 załadowań)

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:29   #847
lindsley
Zakorzenienie

http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
Lepszej kombinacji wymyślić nie można było...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 09:31   #848
sara 85
Zakorzenienie

mnie nie boli blizna po cc wogóle.

A moja kuzynka była w Anglii 3 tyg, wczoraj wróciła i przywiozła Zosi reklamówke ubrań bluzeczki, spodnie, sukienki i adidasy z adidasa, ale większe to będzie miala na przyszly rok
trafiła na wyprzedaże to bluzeczki po 1 funcie kupiła

Asiulek Wercia prześliczna, super zdjęcia

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2011-08-01, 09:44   #849
drcron
Zakorzenienie

a moje dziecko dzisiaj idzie do fryzjera ciekawe jak zareaguje :P czy tak jak na kosmetyczke czy łagodniej

Sara fajnie że wam sie udało wesele my idziemy w nastepną sobotę a w następny wekend jade do siostry do niemiec juz się doczekac nie moge hihi tylko szkoda że wcześniej nie wiedziałam bo wczoraj uzupełniłam zapas chemii niemieckiej i troche przepłaciłam ale moze uda sie nam trafić na jakieś przeceny to poszalejemy

Stary 2011-08-01, 09:55   #850
aneczkkaa
Zakorzenienie

Sara cieszę się że weselisko sie udało tez chciałabym się pobawić na jakimś weselu ale nikt z mojej rodziny się nie szykuje

My jednak niedziele mieliśmy wolną i wybraliśmy się do Wrocka na zakupy kupiłam sobie pare rzeczy w ramach prezentu imieninowego Maciej śmigał po magnoli jak szalony uciekał nam ciągle do smyka hehehe nie chciał wyjść z działu z maskotkami musieliśmy kupić mu pieska oglądaliśmy też autka ale nic nie kupiłam za duży wybór

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a moje dziecko dzisiaj idzie do fryzjera ciekawe jak zareaguje :P czy tak jak na kosmetyczke czy łagodniej
oj nasz u fryzjera strasznie płacze ... ale ja kupiłam maszynkę i teraz sama go strzygę
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:57   #851
mloda1989
Zakorzenienie

ta to sie nie odezwie jak we wrocku jest.... a do nas to sie czepia:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 09:59   #852
aneczkkaa
Zakorzenienie

młoda :P:P:P
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2011-08-01 o 10:20
Stary 2011-08-01, 10:01   #853
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
Lepszej kombinacji wymyślić nie można było...
Ta kobieta to jakaś niepoważna. Jak mogła siąść za kierownicą w takim stanie i bez prawa jazdy.

Lenka i Julka widać ze sie juz polubiły i świetnie się bawią razem. Super plac zabaw.

A my to misimy naszej jakąś ściankę wspinaczkową zrobić bo ona też uwielbia sie wpinać. A najlepiej jest jak coś zobaczy na blacie w kuchni. Najpierw odchodzi trochę dalej tak aby widzieć co tam jest. Analizuje w myślach. Podchodzi blisko o podciąga sie na rękach tak że nogi w piwietrzy potem jedną rękę odrywa i chwyta to co napierzyła. Silne ręce ma. Na narożnik też juz nie wchodzi od przodu tylko od tyłu czyli od strony oparcia - kilka razy juz zleciała ale jakoś jej to nie odstrasza.

A my w sobotę przez przypadek przechodziliśmy przez wesołe miasteczko. I zastanawialiśmy się czy czasem mała nie zechciałaby pojeżdzić na takiej karuzeli. Ale powiem Wam ze ceny takiej przyjemności mnie powaliły. Bo dziecko do 7 lat musi być pod opieką dorosłego a każdy bilet to 7 zł. Czyli 3 minutowa wątpliwa przyjemność kosztuje 14zł. Chyba troche przesadzają z tymi cenami. GDyby zjechali z ceny to mieli by więcej klientów. Oczywiście nie wsiadłam z małą. Bo z tamtąd nie byłoby jak wysiąć a jak małej sie nie spodobałoby - i chyba jeszcze za mała na tego typu zabawy

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:06   #854
aneczkkaa
Zakorzenienie

ale dziś straszna pogoda u nas od rana leje
20-12-14 10 tc
Stary 2011-08-01, 10:13   #855
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny które kupują ubrania do przodu ania,bao kupujecie już na 104 może?Bo ja teraz na aukcje trafiłam gdzie gościu miał tanio nową kolekcje h&m i siostre obkupiłam w dresy i Nine przy okazji też i mogą sobie ubrania tyle leżeć,nie?Na 92 Nina obkupiona,na 98 też i na 104 zaczynam kompletować.Powiedzcie,że wy też(będzie mi lżej)

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ale dziś straszna pogoda u nas od rana leje
A u nas na szczęście słońce nieśmiało wygląda za chmur.I pralka lata od rana,bo kosza już domknąć nie szło tyle brudów do prania nam się nazbierało.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-08-01, 10:19   #856
P0P70
Zakorzenienie

Ana - ja nie kupuję aż z takim wyprzedzeniem bo nie mam pojęcia jakie moje dziecko będzie za dwa lata. Jak kupuję na zaś to biorę 92 albo 98 większych nie. Boję sie że nie trafię z rozmiarówką no i że zapomnę co kupiłam.

W zeszłym tygodniu kupiłam jej 3 pary butów (ciuchów obiecałam sobieże juz nie kupię bo w połowie nie chodziła). Kupowałam rozmiar 22 i wszędzie się putałam czy mogę w nastęnym tygodniu ewentualnie wymienić na większe. W Bartku kupiłam jej ładne srebrne trzewiki za 50 zł - na jesień. Uwielbiam kupować jej ciuchy i zabawki.

Stary 2011-08-01, 10:31   #857
sara 85
Zakorzenienie

ana ja teraz z h&mu kupiłam kilka rzeczy i to jest rozmiar 98/104- to jest na 2-3 lata.

kupiłam bransoletke i zgubiłam ją na weselu, a była taka fajna strasznie mi się podobała
szukam podonej na allegro ale nic nie ma;

Franio 24.07.2014 r.

Edytowane przez sara 85
Czas edycji: 2011-08-01 o 10:33
Stary 2011-08-01, 10:37   #858
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ana - ja nie kupuję aż z takim wyprzedzeniem bo nie mam pojęcia jakie moje dziecko będzie za dwa lata. Jak kupuję na zaś to biorę 92 albo 98 większych nie. Boję sie że nie trafię z rozmiarówką no i że zapomnę co kupiłam.

W zeszłym tygodniu kupiłam jej 3 pary butów (ciuchów obiecałam sobieże juz nie kupię bo w połowie nie chodziła). Kupowałam rozmiar 22 i wszędzie się putałam czy mogę w nastęnym tygodniu ewentualnie wymienić na większe. W Bartku kupiłam jej ładne srebrne trzewiki za 50 zł - na jesień. Uwielbiam kupować jej ciuchy i zabawki.
Ja z takim wyprzedzeniem kupuje jej rzeczy w których na pewno będzie chodziła-obojętnie jaka pora roku będzie.Spodnie dresowe,dzinsy,leginy,blu zki krótki/długi rękaw,spódniczki,kardigan y,bolerka,sweterki.Wstrzy muje się tylko z butami,kurtkami,czapkami. Ja uwielbiam kupować jej ubraniaO zabawki dba tż i babcieOczywiście,że kupuje jej za dużo ubrań i zdarza się,że coś założy tylko raz.Samych butów dobrych na siebie ma aktualnie 9 parale co poradzę na to,że tyle świetnych rzeczy na mnie w sklepach czycha i aż prosi"wez mnie plis"

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ana ja teraz z h&mu kupiłam kilka rzeczy i to jest rozmiar 98/104- to jest na 2-3 lata.

kupiłam bransoletke i zgubiłam ją na weselu, a była taka fajna strasznie mi się podobała
szukam podonej na allegro ale nic nie ma;
Od razu lepiej na sercu

Stary 2011-08-01, 10:44   #859
sara 85
Zakorzenienie

Ana ja myśle że w przyszłym roku te na 98/104 będą już dobre

ja na lato nakupiłam jak głupia spodenek, leginsów itd ponad 30 par ma, a wogóle ciepła nie ma i wszytsko leży w szafce;/

kurde jakiś masaż stopek by mi się przydał
muszę się pochwalić że moja sukienka się podobała na weselu.
kolegi dziewczyna miała tez taką tylko inny kolor

Franio 24.07.2014 r.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 10:45   #860
drcron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
ta to sie nie odezwie jak we wrocku jest.... a do nas to sie czepia:P
o tym samym pomyślałam

my tez w sobotę byłysmy na zakupach po mebelki do pokoju Julkowego miała mieć białe ale dostałam meila że nie ma jakiejś tam szafki i odesłali mi kaskę i w Ikea kupiliśmy całą serię mamuta i półeczki lack a dzisiaj nowy katalog wchodzi ale jeszcze nie dostepny na stronie a ja siedze zamaist pracować to odświerza co chwilę ich stronę

napisze wam cos w klubie co narobiłam

Stary 2011-08-01, 11:08   #861
P0P70
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Ja z takim wyprzedzeniem kupuje jej rzeczy w których na pewno będzie chodziła-obojętnie jaka pora roku będzie.Spodnie dresowe,dzinsy,leginy,blu zki krótki/długi rękaw,spódniczki,kardigan y,bolerka,sweterki.Wstrzy muje się tylko z butami,kurtkami,czapkami. Ja uwielbiam kupować jej ubraniaO zabawki dba tż i babcieOczywiście,że kupuje jej za dużo ubrań i zdarza się,że coś założy tylko raz.Samych butów dobrych na siebie ma aktualnie 9 parale co poradzę na to,że tyle świetnych rzeczy na mnie w sklepach czycha i aż prosi"wez mnie plis"
Dokładnie, ja też mam wrażenie że one do mnie mówią i zawsze coś kupię.
Zabawki też tylko ja kupuję a jak ktoś inny chce kupić to musi ze mna skonsultować. TZ czasmi też za coś zapłaci ale praktycznie to ja wybieram co on ma kupić. Na jego głowie jest bieżące utrzymanie dziecka czyli jedzenie, pampersy, itp.itd

Sara - Niesłą zabawę miałaś szkoda tylko branzoletki

Stary 2011-08-01, 11:18   #862
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Na 92 Nina obkupiona,na 98 też i na 104 zaczynam kompletować.Powiedzcie,że wy też(będzie mi lżej)

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

ja nie
ja po prostu nie mam kiedy kupwoac jej rzeczy na zapas Teraz sie okazuje, ze prawie ze wszystkiego wyrasta juz i musze kupic wlasciwie wszystko na raz na 92. Przykro mi, ale nie mam czasu chodzic na luzie na zakupoy dla niej. Niestety. Mój "czas wolny" zwykle wyglada tak, ze szukam po miescie rzeczy dla małej. Ot. taki relaks...wolałabym robci to zawsze z przyjemności a nie z braku odpowiednich ciuchow w szafie i koniecznosci natychmiastowego kupowania.

Megi, nie martw sie-Igor sam zdecyduje kiedy n a nocnik siadzie-daj Ty mu spokoj. U nas nocnik sobie stoi i jak mala chce to sobie w ciuchach na nim siada itez zaraz ucieka. Wczoraj to raczej zbieg okoliczcnosci byl.

Edytowane przez mrowak
Czas edycji: 2011-08-01 o 11:19
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:20   #863
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
o tym samym pomyślałam
pozwól że tego nie skomentuje

------------------
ale jednak musze coś napisać kiedyś same nie dałyście znać o spotkaniu bo zapomniałyście a teraz mnie się czepiacie nie ładnie , na forum też nikt nie pisał o spotkaniu w ten weekend umówmy się konkretnie na konkretny dzień i już, a nasz niedzielny wypad do wrocka był spontaniczny i krótki zaliczyliśmy tylko magnolie i do domu
20-12-14 10 tc

Edytowane przez aneczkkaa
Czas edycji: 2011-08-01 o 11:48
Stary 2011-08-01, 11:27   #864
megi-megi
Zakorzenienie

Mrowaczku jeden Nie martwie się Igora sobie też sadzam na razie w ubraniu na nocniku, ale nie lubi go strasznie - wczoraj tylko zabawki do niego wkładał. Jednak mógły się przekonać - pampersy piechotą nie chodzą

A mamusie chłopców - czy Waszym milusińskim już skórka z siusiaka jest w stanie się zsunąć? U nas nie - koleżanka z pracy ma Wojtka - 13 m-cy i lekarka powiedziała, że ma stulejkę, bo się nie zsuwa i coś tam jeszcze się małemu zrobiło.
Stary 2011-08-01, 11:32   #865
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

To że mój się sam upomina o nocnik to za dużo powiedzianeon po prostu jak mu się chce a nocnik niedaleko stoi to na niego siada i się załatwi, ale jak go nie zobaczy to po prostu się rozkracza i sika, a potem mnie woła. Po prostu go co 30 min sadzam i zawsze coś zrobi, a jak nie to sadzam za następne 5 min, i tak dzionek mi zleci
Z namówieniem dziecka na siadanie na nocnik ciężka sprawanajlepiej puścić ciekawą bajkę i takiego malucha nieświadomego posadzić, a jak sie skapnie i schodzi to bić brawo i chwalić że siedział

Cytat:
Dziewczyny które kupują ubrania do przodu ania,bao kupujecie już na 104 może?Bo ja teraz na aukcje trafiłam gdzie gościu miał tanio nową kolekcje h&m i siostre obkupiłam w dresy i Nine przy okazji też i mogą sobie ubrania tyle leżeć,nie?Na 92 Nina obkupiona,na 98 też i na 104 zaczynam kompletować.Powiedzcie,że wy też(będzie mi lżej)
Ja może nie tyle kupuję co już odkładam po Eryku, te ciuchy na 128, bo mniejsze wydałam do mojego brata synka. Za pare lat się przydadzą.

W Rosmanie promocja na pieluchomajtki Pampersa po 45 zł

mój mały dzisiaj mocno sobie szafką palca przytrzasnąłnie mógł go wyciągnąć i ciągnął nim na siłę zanim doszłam. Ma spuchniętego. Poczekam aż się wyśpi i zobacze czy dalej spuchnięty i czy nie sinieje. Mam w pokoju jedną szafkę przy biurku co jest otwierana i nie zabezpieczona, to musiał sobie coś zrobićtaśmami pozaklejałam, bo jest nie używana.

Ide spać, w nocy kiepsko spałam, mały się kręcił, a ja mam sen czuły

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
A mamusie chłopców - czy Waszym milusińskim już skórka z siusiaka jest w stanie się zsunąć? U nas nie - koleżanka z pracy ma Wojtka - 13 m-cy i lekarka powiedziała, że ma stulejkę, bo się nie zsuwa i coś tam jeszcze się małemu zrobiło.
mój jak miał z 7-8 mc dostał już skierowanie do chirurga na stulejkę, lekarz powiedział że po roku powinna się zsówać, a jak się nie będzie zsówała to zabieg. I położna nam kazała po kąpieli" ćwiczyć" z 2-3 razy w tyg, teraz jest ok.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:42   #866
megi-megi
Zakorzenienie

Jak patrzę na otworekw siusiaku to jest wystarczająco duży - chyba ale się nie zsuwa. Gdzieś czytałam, że do 3 roku życia powinno być ok, ale i tak ciekawi mnie, jak inni chłopcy.
Stary 2011-08-01, 11:43   #867
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

A u nas na szczęście słońce nieśmiało wygląda za chmur.I pralka lata od rana,bo kosza już domknąć nie szło tyle brudów do prania nam się nazbierało.
no baaaaa na 104 już sporo mam

co do siusiaka, ja małemu zsuwam w kąpieli, a tak to samo ma się zsuwać?? bo on ma zakrytego ciągle, jak zsuwam to schodzi

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 11:52   #868
aneczkkaa
Zakorzenienie

ja mojemu też zsuwam ale jemu nie da się zsunąć jej do końca ostatnio jak byłam u lekarki to mówiła ze jest ok

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
na szczęście juz nie pada, mama zabrała maćka na spacer i ja też właśnie piore już drugi raz nastwaiłam i czeka mnie jeszcze jedno pranko ...
20-12-14 10 tc
Stary 2011-08-01, 11:54   #869
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja mojemu też zsuwam ale jemu nie da się zsunąć jej do końca ostatnio jak byłam u lekarki to mówiła ze jest ok
I super. Mojemu się też nie da Ale to cieszy, że lakarka mówi, że to ok.
Stary 2011-08-01, 11:55   #870
P0P70
Zakorzenienie

Ja mam córkę i nie wypowiem się na temat siusiaka. Ale to skomplikowanie brzmi jak o tych problemach piszecie.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości