mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-01, 10:30   #2371
rojku
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Dziewczyny a co z laktatorami? Używałyście? Macie jakiś sprawdzony polecany? Ręczny czy elektryczny? Bo myślę sobie, że czasem chciałabym gdzieś bąbla zostawić, to pasowałoby się wydoić

Co do wanienek, to moja siostra też stwierdziła po trójce dzieci, że najlepiej pieluszką wyłożyć normalną wanienkę, nie cudować z wiadrami itd. Zobaczymy, czy i u mnie się sprawdzi
Stary 2011-08-01, 10:37   #2372
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paula__22 Pokaż wiadomość
Gąbka do kąpieli jak dla mnie totalna porażka. Pielucha tetrowa na dno wanienki i super się kąpie. Jak maluch nie za bardzo lubi kąpiel to można go wkładać zawiniętego w pieluchę i rozwijać w wodzie.

Znajoma też miała złe doświadczenia z gąbką. Mówiła ze miała wrażenie ze nawet po suszeniu tak jakby zatęchła. Szybko zrezygnowali z tego.

Dziewczyny pokażę Wam jaki wózeczek zadatkowałam. Pokazuje konkretne kolorki które wybrałam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg carbon.jpg (39,2 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg WOZEK-SPACEROWY-XA-GONDOLA-kolor-ROCKY-firmy-X-LANDER-kolekcja-2010.5434.jpg (37,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1620922204c25468bd4ba7.jpg (12,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg x-lander-x-bag-i-torba-kolor-carbon-1szt.jpg (29,1 KB, 3 załadowań)

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:39   #2373
bienioka
Rozeznanie

Juz 2 razy zjadlo mi wiadomosc. Chyba nie jest mi dane krytykowac to wiaderko. No coz...sprobuje po raz ostatni.

Uwazam, ze to wiaderko to jedno wielkie nieporozumienie. Jak mozna wykapac dziecko w tym czyms? Jak je wsadzic, jak wyciagnac? Za glowe? Przeciez dziecko siedzi w tym "kiblu" cale pozmarszczane! Jak chcecie je dokladnie wyplukac? Przeciez cala frajda kapieli polega na pluskaniu nogami i na mozliwosci wyprostowania sie.
Firma reklamuje wiaderko piszac, ze dziecko ma warunki jak w macicy. Jak dlugo macie zamiar stwarzac dziecku "warunki maciczne"? Niech sie przystosowuje do rzeczywistosci!!

Sorry, za te ostre slowa, ale musialam je z siebie wydusic.
bienioka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:40   #2374
ania21_21
Zadomowienie

no i dowieźli teraz trzeba złożyć łóżko stare jak przyjedzie tżt ale się chłopaki namęczyli żeby wtaszczyć ją na pierwsze piętro ale myślałam że gorzej pójdzie teraz mam zastawione pół salonu bo postawili po środku
Stary 2011-08-01, 10:49   #2375
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bienioka Pokaż wiadomość
Juz 2 razy zjadlo mi wiadomosc. Chyba nie jest mi dane krytykowac to wiaderko. No coz...sprobuje po raz ostatni.

Uwazam, ze to wiaderko to jedno wielkie nieporozumienie. Jak mozna wykapac dziecko w tym czyms? Jak je wsadzic, jak wyciagnac? Za glowe? Przeciez dziecko siedzi w tym "kiblu" cale pozmarszczane! Jak chcecie je dokladnie wyplukac? Przeciez cala frajda kapieli polega na pluskaniu nogami i na mozliwosci wyprostowania sie.
Firma reklamuje wiaderko piszac, ze dziecko ma warunki jak w macicy. Jak dlugo macie zamiar stwarzac dziecku "warunki maciczne"? Niech sie przystosowuje do rzeczywistosci!!

Sorry, za te ostre slowa, ale musialam je z siebie wydusic.
no z tego co wiem dziecko trzyma sie pod paszka podkladajac reke pod brode zeby glowka nie latala a w kapieli w wanience pod glowke od tylu i tez pod paszka
noworodki to ani nie pluskaja ani sie nie prostuja tylko sa tak czy owak skurczone na zabke i to jest ich naturalna fizjologiczna pozycja. a jak sie zacznie prostowac to mniejsza wanienka i tak nie starczy- pisze z doswiadczenia. i wiadomo nie chodzi o kapanie w tym wiaderku dziecka do roku- tylko przez pierwszy okres. mysle ze nie ma nic zlego w tym ze sie nasladuje warunki macicy, skoro sa przytulanki - usypianki ktore nasladuja bicie serca i szum krwi w krwiobiegu matki to czemu nie wiaderko?
no a plukanie- tam jest pelno wody i jesli o to chodzi to problemu nie ma absolutnie
ja nie probowalam jeszcze ale idea mi sie podoba
Stary 2011-08-01, 10:55   #2376
ggoraa
Zadomowienie

Witam mamusie.
Co za noc. Ja to chyba zaczne spac na siedzaco...w zadnej pozycji nie czuje sie dobrze do tego budzilam sie z 6 razy-a to siku, a to pic, a to skurcz

Cytat:
Co do wagi, to dzis rano bylam wazona - 55kg. Siostra znow mine zrobila, ze to niby na 27+2 tc za malo. Ale ona nie wie, ze ja przed ciaza 51kg wazylam, a pozniej do 48kg schudlam.
Kochana, nie przejmuj sie glupim gadaniem siostry- ja tez tak malo waze
Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Wybaczcie że nie nadrobie od soboty co pisałyście ale wpadłam tylko się pożegnać na te 3 albo 4 dni bo zaraz jadę do szpitala w weekend byliśmy na weselu i poprawinach, głównie siedziałam albo tańczyłam przytulańce z mężem brzuch boli zdecydowanie mniej ale postanowiłam że i tak się położę do szpitala bo w sobotę mamy zamiar wyjechać na wakacje więc byłabym spokojniejsza.

Trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok i żebym szybciutko wyszła.

Buziaki dla wszystkich mamusiek
TRZYMAM MOCNO KCIUKI!!!
Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Witajcie mamuśki

Ja już nie śpię od 6 rano dlaczego nie mogę spać dłużej

dziewczyny zastanawiam się czy kupić wanienkę normalną czy taki leżaczek do kąpieli
http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-FISHER...#ht_2822wt_867
Wiesz co , to jest dobre,ale raczej na wieksza dzidzie i predzej jako wyjazdowa sprawa. A do domu to polecam mimo wszystko wanienke. Moi znajomi mieli taka fajna na stojaku- bardzo wygodna. Ja mam tradycyjna.
Cytat:
A propos szpitali.

Tutaj to normalnie rewia mody. NIKT nie chodzi w pizamie, o szlafroku juz nie wspominajac. Nawet matki do porodu i po porodzie sa normalnie poubierane. Leginsy i tuniki, ladne dresy, sukienki. Mowie wam. Ja sobie wczesniej kupilam 2 pizamy (z takich ladniejszych) i jak sie przebieram do spania to wszyscy sie na mnia patrza jak na idiotke Tutaj sie spi w leginsach i dluzszych koszulkach (takich ladnych, wyjsciowych). Normalnie nie moglam uwierzyc, jak po raz pierwszy to zobaczylam!!!

Ja mam caly czas przed oczami polskie szpitale. Wszyscy chodza w pizamach, szlafrokahc, albo w dresach. Tutaj pacjeci wygladaja jak goscie ach...co kraj to obyczaj.
To samo w szkocji Dlatego ja tez sie nastawiam , ze tym razem bede chodzic w ubraniach ( sprawdzone juz przy pierwszym porodzie). I niech sie gapia i krzywia na moj widok- wazne, aby mi bylo wygodnie W pidzamie to czlowiek sie czuje odrazu taki choryA do spania to koszulka na ramionka i gacie poporodowe- bo nie znosze koszul, a w szczegolnosci tych mamcinych bleeee.
Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
O czymś takim piszesz ?? Ja tez to miałam ale do wanienki musiałąm bardzo dużo wody wlewać bo mi wchłaniała wody dużo ale w wannie duzej to mozna bo pózniej łatwiej spuscic wode

Załącznik 4124950
Dla mnie to tez porazka! Najlepsze sprawa jaka ja mialam to mata antyposlizgowa ( w uk w tesco byla za 7 f)

No i cos trzeba wymyslec, aby ten dzien jakos spedzic, a jak noc do de to i brak pomyslow co robic ze soba
Stary 2011-08-01, 10:56   #2377
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
magolina trzymam , żeby wszystko było w porządku i aby Cie szybko wypuścili.

marejta ja kupiłam takie koszule
http://moda.allegro.pl/100-bawelna-k...732666121.html
Już ich używam i bardzo dobrze się w nich śpi. Niby pisze że to 100% bawełny, ale w dotyku jest trochę dziwna - zobaczę jak po wypraniu, bo może to wina farby. Pisałam wcześniej, że wygląda się w niej troszkę jak w worku - być może to wynik tego że zamówiłam troszkę większe. Mi zależało na czymś w miarę tanim, czego nie będzie mi szkoda przy porodzie - i jeśli szukasz czegoś podobnego to polecam. Jednak jak chcesz wyglądać powiedzmy ładniej i tak bardziej seksi to odradzam. A co do sprzedawcy to jest w porządku.

Myszeczka co do wagi to masz takie samo podejście jak ja. Mam nadzieję, że mi w szpitalu dadzą jakieś próbki, ale pewności nie mam bo jak będę rodzić w tej pipidówie to możne być różnie - popytam znajome czy coś dostały.

rudominka gratuluję 27 tc
Dziękuję za informację, kurcze właśnie ja zawsze wszystkie rzeczy do spania muszę mieć 100% bawełny bo tylko wtedy mi się dobrze śpi, jestem ciekawa czy po praniu będzie miękka
Myślę że ostatnią rzeczą podczas porosu jaka przejdzie mi przez myśl to to czy wyglądam sexi

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
Ja zamowilam 2 koszule z tych takich
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciaz...735530441.html

ale dopiero w piatek zamowienie wyslane wiec dam znac jak dotra

natomiast zastanawiam sie czy pizamey na lezenie w szpitalu nie sa wygodniejsze (nie mowie porod ale pobyt ewentualnie przed porodem) mysle ze tez to mnie na jakims etapie czeka...i sobie mysle - przychodzi lekarz badac brzuch czy KTG, cokolwiek, to w koszuli zaraz cale gacie na wierzchu a w pizamce gora siup do gory i jedziemy

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ----------

Aha Marejta, Bienioka, uwazajcie na siebie w tych szpitalach i szybkiego powrotu do formy
Nad nimi też sie zastanawiałam, ale właśnie nie są całe bawełniane i sie nadal zastanawiam, a do szpitala to nie ja się wybieram, przynajmniej nie teraz

Cytat:
A propos szpitali.

Tutaj to normalnie rewia mody. NIKT nie chodzi w pizamie, o szlafroku juz nie wspominajac. Nawet matki do porodu i po porodzie sa normalnie poubierane. Leginsy i tuniki, ladne dresy, sukienki. Mowie wam. Ja sobie wczesniej kupilam 2 pizamy (z takich ladniejszych) i jak sie przebieram do spania to wszyscy sie na mnia patrza jak na idiotke Tutaj sie spi w leginsach i dluzszych koszulkach (takich ladnych, wyjsciowych). Normalnie nie moglam uwierzyc, jak po raz pierwszy to zobaczylam!!!

Ja mam caly czas przed oczami polskie szpitale. Wszyscy chodza w pizamach, szlafrokahc, albo w dresach. Tutaj pacjeci wygladaja jak goscie ach...co kraj to obyczaj.
Ja byłam kilka tygodni temu na oddziale położniczym w odwiedzinach i tam też coraz więcej mam własnie w leginsach i koszulkach zasuwa, ale nie wiem czy tak też śpią, ja myślę że koszule nocne zwłaszcza po porodzie są wygodniejsze.

A dziewczyny ile wy planujecie mieć koszul do szpitala? Bo ja zastanawiam się czy 2 wystarczą czy nie kupić sobie 3

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam tak ze kupuję większość ciuszków na 62.... na 56 mam dosłownie kilka... Wychodzę z założenia, że jeśli dzieciątko urodzi się malutkie to pomiędzy szpitalem a domem mam z 5 galerii handlowych i mąż zawsze może podjechać kupic kilka sztuk, mama mi w domku wypierze i będę miała w ciągu jednego dnia kilka wymiarowych ciuszków dla małego... wolę tak niż wydawać na marne kasę. Rzeczy wyjściowe takie jak jeansy czy jakies fajne bluzy kupuję min. r. 68.

Wydaję mi się że na bodziakach różnica pomiędzy 56 a 62 jest tak znikoma że nie opłaca się kuupować 56, ale to oczywiście moje odczucia My jestesmy rodziną wielkoludów więc może stąd się to bierze

Córcia mojej koleżanki za tydz kończy pół roczku i r. 74 ma na już. Choć są tak różne dzieci ze z tymi rozmiarami to i tak do konca nie wiadomo....
To tak jak ja, na 56 mam dosłownie kilka sztuk a resztę kupuję na 62 czy 68 bo dzieci tak szybko rosną że szok, a małe rzeczy zawsze można dokupić

Powiedźcie mi czy wy w ogóle zaopatrujecie się w kaftaniki? Bo ja uważam że body chyba praktyczniejsze i wygodniejsze, ale moja teściowa ostatnio stwierdziła że nie wyobraża sobie jak ja chcę trzymać dziecko w body od początku, przecież pępowina i to wszystko i ze wszystkie dzieci na początku muszą mieć kaftaniki bo lepiej sie mamie je ubiera Powiedźcie proszę co o tym myślicie

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 10:58   #2378
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Znajoma też miała złe doświadczenia z gąbką. Mówiła ze miała wrażenie ze nawet po suszeniu tak jakby zatęchła. Szybko zrezygnowali z tego.

Dziewczyny pokażę Wam jaki wózeczek zadatkowałam. Pokazuje konkretne kolorki które wybrałam.
My też taki będziemy mieli tylko kolor ametyst lub inny nie pamiętam jak się nazywał

Aniu super że już przywieźli łóżko

Ja jak na razie mam 25tc i 9kg na +

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:00   #2379
glamourous
Zakorzenienie

Marejta odnosnie koszul do szpitala- to ja tak mysle ze zamowilam 2 ciazowo- do karmienia a trzecia kupie zwykla jakas tylko w wiekszym rozmiarze i poszukam z rozpieciem na guziczki zeby karmic sie dalo. po co mi po porodzie tyle ciazowych... a chyba nawet gdzies mam taka z poprzedniej ciazy, ale mnie denerwowala jak pamietam bo strasznie krotka byla
Stary 2011-08-01, 11:01   #2380
ona24
Zadomowienie

cześć dziewczyny

witaminko cieszę się, że już wszystko w porządku. Trzymam kciuki za dziewczyny, które muszą leżeć w szpitalu.
Ja mam zamiar kupić zwykłą wanienkę za 20 zł i własnie chciałam kupić te gąbkę do kąpieli, ale skoro nie polecacie to nie kupię. Wklejam moje zakupy kosmetyczne Za wswzystko zapłaciłam 170 zł. Kupiłam m.in w rosmanie te podkłady do przewijania o których pisała glamorous. Zapłaciłam 14.50 za 10 sztuk. Koleżanka je miała i poleca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P310711_15.34.jpg (129,4 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P310711_15.36.jpg (124,4 KB, 41 załadowań)
ona24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:03   #2381
ona24
Zadomowienie

a na skurcze łydek w nocy polecam przyłożenie stopy do ściany i natychmiast skurcz przechodzi. Sprawdziłam osobiście

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 11:04   #2382
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona24 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

witaminko cieszę się, że już wszystko w porządku. Trzymam kciuki za dziewczyny, które muszą leżeć w szpitalu.
Ja mam zamiar kupić zwykłą wanienkę za 20 zł i własnie chciałam kupić te gąbkę do kąpieli, ale skoro nie polecacie to nie kupię. Wklejam moje zakupy kosmetyczne Za wswzystko zapłaciłam 170 zł. Kupiłam m.in w rosmanie te podkłady do przewijania o których pisała glamorous. Zapłaciłam 14.50 za 10 sztuk. Koleżanka je miała i poleca
Ona te podklady bardzo czesto sa w promocjach cenowych, a sa naprawde swietne, milutkie w dotyku. ja na nich kladlam mala z gola pupa i sobie nogami mogla do woli fikac a jak sie zdarzyl wypadek to trudno
Stary 2011-08-01, 11:08   #2383
basiula19
Zadomowienie

Witam w poniedziałkowe południe

My wczoraj zakupiliśmy meble do sypialni...wybrałam tapete na ściane...jeszczekilka zakupów i można będzie sie za remont wziąść naszych 2 pokoi............bo nasze piękne plany sie rypły i musimy u teściów pomieszkać pewnie z rok dlatego chce mieć chociaż po swojemu i wygodnie urządzić nasze małe gniazdeczko tym bardziej, że spędzam w nim 90% życia ostatnio heheh

Od cioci mam pzrepis na bułeczki drożdżowe chyba dziś zrobie bo były pyszne

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:09   #2384
ona24
Zadomowienie

Cytat:
Ona te podklady bardzo czesto sa w promocjach cenowych, a sa naprawde swietne, milutkie w dotyku. ja na nich kladlam mala z gola pupa i sobie nogami mogla do woli fikac a jak sie zdarzyl wypadek to trudno
dobre są też np do przewijania dziecka jak się jest u kogoś w gościach Ja się zastanawiam czy nie zabrać je do szpitala i używać jako podkłady poprodowe na łóżku
Stary 2011-08-01, 11:16   #2385
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Wklejam moje zakupy kosmetyczne Za wswzystko zapłaciłam 170 zł. Kupiłam m.in w rosmanie te podkłady do przewijania o których pisała glamorous. Zapłaciłam 14.50 za 10 sztuk. Koleżanka je miała i poleca
O ho ho... jakie zakupy Ja właśnie podobne będę chyba kompletować na allegro u jednego sprzedawcy bo ma większość potrzebnych mi rzeczy. Resztę najwyżej kupię gdzieś u siebie w sklepie
Stary 2011-08-01, 11:17   #2386
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Marejta odnosnie koszul do szpitala- to ja tak mysle ze zamowilam 2 ciazowo- do karmienia a trzecia kupie zwykla jakas tylko w wiekszym rozmiarze i poszukam z rozpieciem na guziczki zeby karmic sie dalo. po co mi po porodzie tyle ciazowych... a chyba nawet gdzies mam taka z poprzedniej ciazy, ale mnie denerwowala jak pamietam bo strasznie krotka byla
No właśnie też tak podobnie myślę, przecież w domu mogę chodzić a raczej spać w tych co do tej pory bo przecież nie muszę mieć specjalnej koszuli, najwyżej podniosę do góry i już ale nie wiem jak sprawa wygląda właśnie w szpitalu, bo jeszcze nie rodziłam i nie wiem jak często trzeba taką koszulę zmieniać, wiadomo, że będą mnie odwiedzać mama czy teściowa czy mąż to im dam do prania ale żeby nadążyli mi to wymieniać

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-01, 11:26   #2387
ona24
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
O ho ho... jakie zakupy Ja właśnie podobne będę chyba kompletować na allegro u jednego sprzedawcy bo ma większość potrzebnych mi rzeczy. Resztę najwyżej kupię gdzieś u siebie w sklepie
Ja część rzeczy kupowałam w Tesco a część w rosmanie. Na allegro dochodzi przesyłka, więc wydaje mi się że wyjdzie drożej

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:

truscafka świetny wózek i kolor super. Na początku też był moim faworytem, ale poczytałam, że ma malutką gondolę, a i po złożeniu cięzko go zmieścic w bagażniku wiec chyba zrezygnuję. Pod względem wizualnym jest moim ideałem
Stary 2011-08-01, 11:26   #2388
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
No właśnie też tak podobnie myślę, przecież w domu mogę chodzić a raczej spać w tych co do tej pory bo przecież nie muszę mieć specjalnej koszuli, najwyżej podniosę do góry i już ale nie wiem jak sprawa wygląda właśnie w szpitalu, bo jeszcze nie rodziłam i nie wiem jak często trzeba taką koszulę zmieniać, wiadomo, że będą mnie odwiedzać mama czy teściowa czy mąż to im dam do prania ale żeby nadążyli mi to wymieniać
wlasnie koszule do karmienia bez rozpiecia za wygodne nie sa, nawet po domu...zaraz po porodzie irytowal mnie widok sflaczalego brzucha i wolalam go sobie oszczedzac i wyjmoowac mleczarnie gora

natomiast do szpitala- to zalezy od dlugosci pobytu...ale trzeba sie liczyc z tym ze mozna przecieknac, czlowiek sie poci bardzo, mleko leci itd...

TO W POLSCE NIE DAJA PODKLADOW NA LOZKO???????????????????? ??JAK TO JEST?????????????????????
Stary 2011-08-01, 11:27   #2389
marejta
Zadomowienie

A te majtki poporodowe idzie kupić np w rossmanie czy jakimś sklepie? Bo nie wiem czy jest sens zamawiać je z allegro

Wiktoria 3570, 58 cm

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 11:32   #2390
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Dziękuję za informację, kurcze właśnie ja zawsze wszystkie rzeczy do spania muszę mieć 100% bawełny bo tylko wtedy mi się dobrze śpi, jestem ciekawa czy po praniu będzie miękka
Myślę że ostatnią rzeczą podczas porosu jaka przejdzie mi przez myśl to to czy wyglądam sexi
Dam znać jak wypiorę. Ona w zasadzie jest miękka tylko taka dziwna w dotyku.

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Jeśli to nie problem to prosiłabym o linka - może i ja skorzystam

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

glamourous to zależy od szpitala w jednych dają a w innych nie.

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Ja kupiłam 4 koszule i myślę, że spokojnie taka ilość mi starczy.
Chawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:39   #2391
ona24
Zadomowienie

Cytat:
A te majtki poporodowe idzie kupić np w rossmanie czy jakimś sklepie? Bo nie wiem czy jest sens zamawiać je z allegro
majtek poporodowych nie widziałam w rosmanie. Za to są biustonosze do karmienia w promocji za 29,90 zł, ale nie wiem czy dobre

Chyba nie dają tych podkładów w szpitalu i ponoć nawet ciężko im prześcieradło zmienić jak się pobrudzi Ja koszul do szpitala jeszcze nie mam, ale myślę, że 3 sztuki to minimum i jeszcze ten płyn 3w1 z Johnsona jest teraz w rosmanie w promocji za 14.99 zł

Edytowane przez ona24
Czas edycji: 2011-08-01 o 11:41
Stary 2011-08-01, 11:50   #2392
truscafka
Zadomowienie

Cytat:

truscafka świetny wózek i kolor super. Na początku też był moim faworytem, ale poczytałam, że ma malutką gondolę, a i po złożeniu cięzko go zmieścic w bagażniku wiec chyba zrezygnuję. Pod względem wizualnym jest moim ideałem

Ja dużą gondolę odpuszczam "dzieciate" koleżanki mówiły mi że pokupowały duże gondole a i tak dzieci już od 4 miesiąca nie chciały w nich leżeć na spacerach... jak tylko się przebudziły trzeba było nosić albo wkładać do fotelika samochodowego na stelazu zeby wszystko mogły obserwowac Więc ta gondolka odpowiada mi w 100%

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:55   #2393
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny witam, zaraz bede nadrabiac ale poki co to sie ciesze ze Witaminka do nas wrocila bo sie martwilam...
WItaminko trzymaj sie w tej calej sytuacji z tztem, na pewno nie jest ci latwo...ale jak masz tylko stresowac siebie i dzidze to naprawde czasem juz lepiej byc samym

dziewczyny co do tej wagi to cholera wie... ja poki co mam 2.800 na plusie przy blizniakach (dostalam od kolezanki ostatnio ksiazke super poradnik dla mam blizniat- i tam w rozdziale o ciazy bylo np o kobiecie ktora przytayla cala ciaze tylko 6 kilo...bylo o takiej ktora przytyla 9 kilo w 8 miesiecy i 6 w 9tym... ale generalnie napisali ze przy blizniakach do 24 tyg nie powinien byc przyrost wagi wiekszy niz 12 kilo...a ja mam 22 tyg a nawet 3 kilo nie ma....)

a naprawde staram sie jesc wg wszelkich ksiazkowych zalecen, wiem ze nie moge duzo na raz wiec sobie rozkladam na 7-8 posilkow dziennie, zeby niemal co 2 godziny cos jesc, do pracy sobie biore orzeszki, migdaly, suszone owoce itd. fakt ze tak mam ze zjem cos i zaraz mi bleee, znacvzy mam takie uczucie ze zaraz pekne w szwach. teraz 1 serek wiejski i kawa zbozowa na sniadanie i wiecej nie jestem w stanie na raz wcisnac...ale brzuchol rosnie jak szalony, mam wrazenie ze co spojrze w lustro t wiekszy jest...
mierzylam sie ostatnio- w brzuchu na wysokosci pepka juz prawie 90cm za to nogi w udach mi jakies 2 cm schudly, biodra tez jakos zmalaly...tylko fakt biust to mam jak krowa dojna

ide doczytywac co tam sie u was przez weekend dzialo
moze tak to jest z ciążami bliźniaczymi??bkoleżanka tez przytyła albo 10 albo 11 kg,a urodziła m-c przed terminem.i tez nie miała apetytu i ja odrzucało od wszytskiego

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:56   #2394
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Witajcie kochane

Ja po wizycie u lekarza, usg miałam 2 tyg. temu, więc teraz było tylko macanie szyjki i jest ok, twarda i zamknięta. Ulżyło mi
Napinanie brzuszka skwitował, że jeśli nie boli i się znacząco nie zwiększyło przez ten miesiąc, a szyjka nie ruszona widocznie tak mam i na razie tylko magnez i odpoczywanie

Zapisałam się dziś do położnej u mnie w przychodni, miła babka

A właśnie, nie wiem czy wiecie, że w rossmannie mają kocyki polarowe za 6,90. Jak jesteście zainteresowane to są w gazetce. Ja widziałam ten różowy z gazetki i ten co wzięłam taki turkusowy.
Stary 2011-08-01, 11:57   #2395
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Dygotko ja tez mam bole pachwiny prawej, prawie caly czas jednocze sie w bolach
to taki ból jakby mi ktoś ścięgno rozrywał,cos jkaby skurcz??tez tak masz?

co do róznych firm pieluch to jak najbradziej-siostrzenica np nie lubiła huggisów i ja jakoś tam uczulały;/// i tylko pasowały pamersy.
podobno biedronkowe czy rossmanowe sa ok??

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-08-01 o 11:59
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:57   #2396
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
DZIŚ CHCE SLIWKI WĘGIERKI !!!!!!
hehe mało wymagająca jesteś ja tydzień temu obudziłam się o 1.00 po czym obudziłam męża z tekstem czy do teściowej (swojej mamy) nie wpadłby po ten serdniczek co nas w tym dniu nim częstowała

Cytat:
Myslicie, ze rozmiar 74 na letnie ciuchy jest ok? Czy ktoras z was zna francuski sklep VERTBAUDET?? Zamawialam po raz pierwszy. Maja sliczne ciuszki dla dziewczynek. I tak mocno przecenione! Zobaczymy jak bedzie.
Buszując po przecenach sama swojemu synkowi kupiłam na lato ciuszki o rozmiarze 74

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-08-01 o 11:58
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:59   #2397
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

Cytat:
Chyba nie dają tych podkładów w szpitalu i ponoć nawet ciężko im prześcieradło zmienić jak się pobrudzi
Czasami na oddziale brakuje nawet tych zwykłych prześcieradeł. No ale to wszystko zależy od szpitala w niektórych jest full wypas a w niektórych brakuje wszystkiego.
Stary 2011-08-01, 12:02   #2398
rojku
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chawa Pokaż wiadomość
Jeśli to nie problem to prosiłabym o linka - może i ja skorzystam
Podaję http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=3631162
Stary 2011-08-01, 12:04   #2399
Chawa
Zadomowienie

GG do Chawa

gosiaczekkk gratuluję udanej wizyty. Teraz to ja się zacznę martwić bo mnie właśnie brzuch boli a wizytę mam dopiero 22 sierpnia

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

rojku wielkie dzięki
Stary 2011-08-01, 12:09   #2400
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
A właśnie, nie wiem czy wiecie, że w rossmannie mają kocyki polarowe za 6,90. Jak jesteście zainteresowane to są w gazetce. Ja widziałam ten różowy z gazetki i ten co wzięłam taki turkusowy.
Właśnie zleciłam mamci zakup, bo ja do rossmana mam daleko

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości