|
|
#1471 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jaką książkę teraz czytacie? cz. VI
Polecam rękoma i nogami "Być kobietą i nie zwariować"
|
|
|
|
#1472 | ||
|
Zakorzenienie
|
Super, mam nadzieje ze mi też sie spodoba
A ile masz lat? Bo moze ja za stara na taką literature jestem Poprosze o relacje Cytat:
Wątki w obu ksiązkach troszkę się pokrywają, ale mimo wszystko polecam ![]() Podobno fajne jest też "Na ustach grzechu"- parodia "trędowatej " Cytat:
Czyzby zakonczenie bylo niejasne? Ja polecam "Pierścionki"
|
|
#1473 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętniki wampirów
|
|
|
|
#1474 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie skończyłam "Złote nietoperze" Grażyny Jeromin-Gałuszki.
|
#1475 |
|
Zakorzenienie
|
Zacznę "Oślepienie" R. Cook'a
|
#1476 |
|
Wtajemniczenie
|
Siedem lat później E.Giffin. Literatura na lato, lekka, ale autorka jest niesamowicie spostrzegawcza i trafia niekiedy w sedno jeśli chodzi o ludzkie namiętności. Mogę polecic
|
|
|
|
#1477 |
|
Wtajemniczenie
|
zaczęłam czytać Miasto i psy, ale po kilku stronach stwierdziłam że jakoś teraz nie mam ochoty na tego typu książkę, tak więc jutro zacznę Podziemny krąg, dziś nie mam już siły. oglądałam kilka razy film, uwielbiam
|
#1478 |
|
Zakorzenienie
|
Gonzalo Giner "Czwarte przymierze" - dobrze się czyta.
|
|
|
|
#1479 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1480 |
|
Rozeznanie
|
Wg mnie po prostu jest świetna. Bardzo podpasował mi styl, abstrakcyjnośc i dekadentyzm połączony z chamstwem. Dla mnie super. Niedługo znów sobie poczytam
![]() A skończyłam ,,Wszystkiego najlepszego" I. Szolc , no to dopiero brednie o niczym, miał byc polski Bridget Jones, a wyszło pierdu. Parę razy się nawet zaśmiałam, ale szkoda czasu na tę książkę. ,,Corpus delicti" J. Zeh musiałam na chwilę przerwac, bo wyjechałam. Zaczęłam czytac sobie teraz już trzy naraz ! (coś mi ostatnio odbiło, i nie lubię czytac książek pojedynczo ) , więc czytam kolejną częsc o Manitou, czyli ,,Duch zagłady" Mastertona i już mam wrażenie, że jest lepsza od dwóch poprzednich części, czytam także Pilipiuka ,,Czarownik Iwanow", podoba mi się ( nie pierwsze to moje spotkanie z Wędrowyczem ), i dorzuciłam jeszcze ,,Może zawierac orzeszki" J. O'Farella - w świetny humorystyczny sposób napisana książka o tym, jak rodzice mają ,,świra" na punkcie swoich dzieci Polecam i....pozdrawiam wszystkich
Edytowane przez granatowyprawieczarny Czas edycji: 2011-08-01 o 00:33 |
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Patrick Gale- Dom w Kornwalii
Every siren often my lullaby Every heartbeat functioning thrown to the night I'm quenched in your light And see the floor rising through a dream Forgotten thoughts lost in a memorable theme And soaked to the skin Mój kulinarny kącik |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Tysiąc wspaniałych słońc K. Hosseini
|
|
|
|
#1483 |
|
Wtajemniczenie
|
"Dom Duchów" I.Allende
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1485 |
|
BAN stały
|
"Aleja samobójców" Krajewski i Czubaj
|
|
|
|
#1486 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Podobnie jak ja... [1=2fc115705b804dd24ceafb6 c62ae2b078a3b7407_5febc32 a8749f;28454668]Mariolasl ![]() [FONT=Georgia]Powiem Ci, że podczas czytania cały czas towarzyszyło mi uczucie, że w czasie jej pisania, Bourdain był całkowicie wyzbyty z tych wszystkich tchórzliwych kalkulacji, które pojawiają się w głowach autorów piszących pod publiczkę i myślących tylko o tym, czy książka dobrze się sprzeda. A takich teraz zatrzęsienie na rynku wydawniczym. Bourdain idzie na całość . Wręcz kurczowo trzyma się prawdy. Naturalnie, swojej prawdy. [/QUOTE]A czytałaś "Kill Grill" ? Też bardzo dobra, zresztą jeżeli zna się tę osobę, ogląda jego programy, to wiadomo, ze ma cięty język i czego można się spodziewać po jego książkach Coby nie było offtopa- teraz czytam "Asystentkę magika " Ann Patchett ( w drodze do pracy), "Gladiatorkę" Russella Whitfielda ( w domu) oraz "Bzyk. Pasjonujące zespolenie nauki i seksu" Mary Roach ( jako ew. odskocznia od dwóch poprzednich ).
Jak porządny wariat z miejsca odrzucam podejrzenia o moje szaleństwo. I'd rather hurt than feel nothing at all... Edytowane przez suzuranka Czas edycji: 2011-08-01 o 12:20 |
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
I jak? Czytałam dwie książki tej autorki i bardzo mi się podobały, jestem ciekawa, czy ta również jest dobra. Czytałaś jej inne książki?
|
#1488 |
|
Raczkowanie
|
Polecam jego drugą książkę - "Chłopiec z latawcem", wg mnie nawet lepsza niż Tysiąc wspaniałych słońc
![]() a co do tematu - czytam A.Christie "Morderstwo w Orient Expressie"
|
|
#1489 |
|
Raczkowanie
|
"Pałac Północy" - Carlos Ruiz Zafon
|
#1490 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co innego czytałaś tej autorki? Bo to pierwsza jej pozycja, która wpadła mi w ręce, zaintrygował mnie opis z tyłu okładki.
|
|
#1491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czytałam "Biegnij" i "Belcanto". Jako pierwsze czytałam "Belcanto", bo zbierało ogromnie dobre opinie u osób, których gust dzielę, choć spotkałam się też z przypadkiem, że komuś książka się nie spodobała. Następnie sięgnęła po "Biegnij" - ciut słabsza, ale nadal mi się podobało
|
|
#1492 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Suzuranka, nie wiem, czy Mariolasl ogląda jego programy, ale wiem – bo sama napomknęła- że nie czytała jeszcze żadnej książki Bourdaina. Chciałam jej z grubsza nakreślić profil autora „Głodnych kawałków”, czy raczej jak ja go odbieram. Tym, którzy go naprawdę lubią, znają, oglądają i czytają nie chodzi ( chyba?, bo wypowiadam się za siebie) tylko o to, żeby przeczytać lub posłuchać z jaką swobodą;-))) wypowiada po raz kolejny słowo ***** czy ******** . Podoba mi się jego niesamowity zmysł obserwacji. To, że przygląda się ludziom bardzo wnikliwie, że naprawdę chce ich zrozumieć, cieszyć się ich towarzystwem. Ujął mnie także swoja lojalnością wobec –jak ich nazywa- „towarzyszy broni”, czyli Latynosów. I jeszcze tym, że zna wartość przyjaźni, bo takie słowa padają tylko z ust ludzi, którzy wiedzą, czym ona jest naprawdę : „ Każdy dzień, kiedy Gabrielle Hamilton mnie lubi, jest dla mnie powodem , żeby żyć”. I że błyskawicznie dostrzega piękno tam, gdzie go na pierwszy, a nawet drugi i trzeci;-)) rzut oka nie widać. Niby proste sprawy. No, ale dosyć tego. Nie będę dalej kontynuować swoich wywodów, bo popadnę w jeszcze większą egzaltację i znowu mi ktoś wypomni, że "pitolę o głębi" Pozdrawiam
Edytowane przez 2fc115705b804dd24ceafb6c62ae2b078a3b7407_5febc32a8749f Czas edycji: 2011-08-01 o 16:30 |
|
|
|
|
#1493 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
wyjaśnia się wszystko na końcu ale pozostaje taka nutka niepewności co do jednej sytuacji. No nie będę psuć klimatu przed jej przeczytaniem.Ale szczerze polecam. Na allegro też jest mało książek tego autora. Ale można znaleźć. Teraz poluję na Makabryczna gra tego samego autora. |
|
|
|
|
#1494 |
|
Zadomowienie
|
skończyłam go czytać dwa dni temu chociaż właściwie przeczytałam go w jeden dzień. Zafon jak zwykle czaruje i porusza wyobraźnię.W jeden dzień przeczytałam również "Los powtórzony" Wiśniewskiego i po raz kolejny utwierdziłam się w tym, że uwielbiam jego książki. Na odstresowanie wczoraj - Sparks. A dziś zaczęłam biografię Aleksandra Wielkiego. |
|
|
|
#1495 |
|
Rozeznanie
|
"Cmętarz zwieżąt" S. King
|
|
#1496 |
|
Przyczajenie
|
zbiór Jerofiejewa. Po raz trzeci
|
|
|
|
#1497 |
|
Raczkowanie
|
"Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam" Paulo Coelho.
|
|
|
|
#1498 |
|
Zadomowienie
|
'Pani Jeziora' - Andrzej Sapkowski.
|
|
|
|
#1499 |
|
Zakorzenienie
|
"wejść między lwy" Kena Folleta. Jakoś mnie wzięło na niego, to już chyba 6 książka.
|
#1500 |
|
BAN stały
|
Polecam książkę Głowackiej "Dmuchawce" myślałam, że książka zakończy się happy endem tzn. para małżeńska będzie fair wobec siebie, ale niestety nie do końca
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

? Też bardzo dobra, zresztą jeżeli zna się tę osobę, ogląda jego programy, to wiadomo, ze ma cięty język i czego można się spodziewać po jego książkach
wyjaśnia się wszystko na końcu ale pozostaje taka nutka niepewności co do jednej sytuacji. No nie będę psuć klimatu przed jej przeczytaniem.