Odchudzanie po 30 i później - Strona 579 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-06, 17:04   #17341
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK
Dot.: Odchudzanie po 30 i później

Cytat:
Napisane przez pingwin2 Pokaż wiadomość
No coż cięzko napisać coś dobrego, nie ma tutaj ani jednego posiłku zgodnego z zasadami, mało białka, dużo ww o wysoki ig, dużo tłuszczów tran i cukrów - mogłabym tak wymieniać jescze długo
Ale jest pozytyw przy tak fatalnej diecie wprowadzenie korekt bardzo szybko przynieseie efekty.
pingwinku skoryguj mi ten jadlospis zebym wiedziala jak go poprawic z gory dziekuje
anLee mi skorygoala ale nie rozumiem dlaczego wykresliła mi chleb i napisala ze pierogi to nire posilek?przeciez ruskie sa z serem wiec bialko jest
Jezeli chodzi o karmienie to nadal karmie ale rowniez dokarmiam butelka wiec dziecko nie jest wylacznie na piersi
dziekuje za pomoc dziewczyny
CIAMPUREK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 18:07   #17342
annLee
Zakorzenienie

magda-ja 163,więc też krasnolud pewnie,że chciałabym więcej,ale skoro nie bardzo mam na to wpływ to się nie dołuję zawsze byłam tą małą-pyskatą i nie przeszkadza mi to wcale-innym zresztą też nie.Szpilek nie noszę,bo nie umiem w nich biegać ani nawet chodzić,więc odpadaja w przedbiegach..

agawa-podkładu jeszcze nie kupiłam,bo byłam w 2 dauglasach i nie było ale kupię,bo jest świetny przynajmniej ja jestem zadowolona po użyciu próbki

ciampurek-znowu nie pytana odpowiadam,ale pingwinek to dopiero po weekendzie Ci odpowie chyba,że Rzabbki dotrą w międzyczasie-a one o karmieniu i diecie więcej wiedzą
ale jeśli chcesz się stosować do 10przykazań to na posiłek składa się białko(20-30g)+warzywa o niskim IG+zdrowe tłuszcze
chleb nie-ale jak karmisz to myślę,że trochę możesz byle nie buły maślane,białe ,słodkie etc.bo to nic wartościowego,wysokie IG i dużo kcal
ruskie nie-bo węgle o wysokim IG+tłuszcze a tego połączenia unikamy poza tym białka tyle co za paznokciem

mam nadzieję,że nie namieszałam i że w miarę zrozumiale napisałam
jak nie to pytaj dalej

i poczekaj aż mądre głowy się wypowiedzą
annLee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-06, 18:16   #17343
annLee
Zakorzenienie

poza tym byłam dzisiaj na USG mojej ciężarnej kooleżanki i aż się wzruszyłam jak widziałam małą zuzę...bo się okazało,że dziewczynka
niesamowite przeżycie
mamy jej zdjęcia i nagranie dvd
pomijam fakt,że w 6 m-cu ciąży wygląda jak ja po obiedzie
olśniewająco i niesamowicie
ja to pewnie jak zawodnik sumo będę

no to miłego weekendu dziewczyny
małż wyjechał to mysza będzie harcować
3mcie się i nie grzeszcie sernikami(powiedziała ta co wczoraj sama się mu nie oparła )
ale poćwiczyłam rano,choć połamana byłam
i chyba w końcu udziska powoli się rzeżbią,choć ciężko cholery idą

agajot-gratuluję też bym tak chciała
Stary 2006-10-06, 21:45   #17344
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

dziekuje CI annlee
mam pytanie czy wedlug was sniadanie typu latki z mlekiem jest dobre?zawieraja duzo pelnowartosciowcyh zboz- tak napisali na opakowaniu a jezeli nie to musli albo crunchy?dietetycy polecaja niektorzy ale wolaąłbym sie upewnic czy dobrze mysle
moj jadlospis dzisjeszy mam nadzije ze lepszy juz
sniadanie serek bieluch i 2 kromki
II sniadanie 2 jablka
obiad pol kurczaka surówka z machwi i jablka i majonez
podwieczorek jablko w ciesie
kolacja platki z mlekiem
mam nadzije ze chociaz troche lepiej
Stary 2006-10-06, 22:41   #17345
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CIAMPUREK Pokaż wiadomość
dziekuje CI annlee
mam pytanie czy wedlug was sniadanie typu latki z mlekiem jest dobre?zawieraja duzo pelnowartosciowcyh zboz- tak napisali na opakowaniu a jezeli nie to musli albo crunchy?dietetycy polecaja niektorzy ale wolaąłbym sie upewnic czy dobrze mysle
moj jadlospis dzisjeszy mam nadzije ze lepszy juz
sniadanie serek bieluch i 2 kromki nie ma zdrowych tłuszczy
II sniadanie 2 jablka to nie posiłek
obiad pol kurczaka surówka z machwi i jablka i majonez zamiast majonezu lepsza byłaby oliwa albo olej lniany
podwieczorek jablko w ciesie to nie posiłek
kolacja platki z mlekiem też nie bałdzo
mam nadzije ze chociaz troche lepiej

ale nic się nie martw-początki są trudne
ćwiczenie czyni mistrzem
musli oki,ale własnej roboty-te kupne to mają przeważnie dużo cukru i innych niezbyt zdrowych dodatków a staramy się jeść jak najmniej przetworzone rzeczy
z płatków to tylko owsiane górskie
na kolację najlepszy twaróg
Stary 2006-10-07, 08:51   #17346
Agaw'a
Zakorzenienie

Pierwsza

-1 -2 -3 -4 -5 -6 -7 -8 -9 -10 -11 -12 -13 -14 -15
Agaw'a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 08:54   #17347
Agaw'a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annLee Pokaż wiadomość
magda-ja 163,więc też krasnolud pewnie,że chciałabym więcej,ale skoro nie bardzo mam na to wpływ to się nie dołuję zawsze byłam tą małą-pyskatą i nie przeszkadza mi to wcale-innym zresztą też nie.Szpilek nie noszę,bo nie umiem w nich biegać ani nawet chodzić,więc odpadaja w przedbiegach..

agawa-podkładu jeszcze nie kupiłam,bo byłam w 2 dauglasach i nie było ale kupię,bo jest świetny przynajmniej ja jestem zadowolona po użyciu próbki

ciampurek-znowu nie pytana odpowiadam,ale pingwinek to dopiero po weekendzie Ci odpowie chyba,że Rzabbki dotrą w międzyczasie-a one o karmieniu i diecie więcej wiedzą
ale jeśli chcesz się stosować do 10przykazań to na posiłek składa się białko(20-30g)+warzywa o niskim IG+zdrowe tłuszcze
chleb nie-ale jak karmisz to myślę,że trochę możesz byle nie buły maślane,białe ,słodkie etc.bo to nic wartościowego,wysokie IG i dużo kcal
ruskie nie-bo węgle o wysokim IG+tłuszcze a tego połączenia unikamy poza tym białka tyle co za paznokciem

mam nadzieję,że nie namieszałam i że w miarę zrozumiale napisałam
jak nie to pytaj dalej

i poczekaj aż mądre głowy się wypowiedzą
Jaki podklad ???

Stary 2006-10-07, 09:35   #17348
Agaw'a
Zakorzenienie

Ale spiochy z Was !
Az zazdroszcze ... ja biedny zuczek musze pracowac na serek piatnica
Dzis wazylam sie z nadzieja ze wskazowka wagi drgnie... coz jeszcze musze poczekac troche .... Nie drgnela
Ale czuje w kosciach ze to bedzie w przyszlym tygodniu

Stary 2006-10-07, 09:40   #17349
Agaw'a
Zakorzenienie

Mam kawke ... przydalo by sie do niej jakies ciacho mniam!

Dzis sobota wiec mozna lekko zaszalec
Wiem wiem wredna jestem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg aaa.jpg (10,6 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ccc.jpg (16,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 1619_2005-0181.jpeg (42,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ssss.jpg (12,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg xxx.jpg (12,9 KB, 7 załadowań)

Stary 2006-10-07, 11:34   #17350
agajot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agaw'a Pokaż wiadomość
Mam kawke ... przydalo by sie do niej jakies ciacho mniam!

Dzis sobota wiec mozna lekko zaszalec
Wiem wiem wredna jestem
a co tam, chociaż sobie popatrzę

Ja dzisiaj od rana pranie, sprzątanie, kontroling jakości samoedukacji dziecka, ale 90 % roboty mam już za sobą, faceci pogonieni do swojej roboty więc przejrzałam swoją szafę i doszłam do znanego nam wszystkim wniosku "Ja nie mam co na siebie włożyć" buuuuuuuu. W najbliższej przyszłości muszę coś sobie koniecznie kupić bo w starszych (tych, które niedawno pasowały) rzeczach wyglądam jak sierota a w ogóle 3/4 mojej szafy to jakieś szmatki, które zajmują tylko miejsce . Pora coś z tym zrobić, bo przeciez nie moge czekać aż schudnę na tyle żeby zmieścić się w 36

Wczoraj po treningu siłowym wytrzymałam już 4 minuty interwałów (w porównaniu do ostatnich 2 minut to znaczący sukces). Już wiem czemu modliszka jest taka nieżyczliwa. Wczoraj na siłowni była babka, która miotała się po różnych sprzętach i na przemian robiła siłowe, aeroby, kilka razy podchodziła do tych samych maszyn i tak naprawdę chyba spędziła tam ze 2 godziny. A najważniejsze było to, że robiła to pod dyktando modliszki (piszę z małej litery przez zupełny brak szacunku). Na koniec robiła różne ćwiczenia, które tamta jej kazała na zasadzie "i raz i dwa i raz i dwa".. Razem z nią miotał sie tam tez młody chłopak i tez pozwalał jej sobą dyrygować na zasadzie (juz wystarczy - teraz prosze przejść tytaj) Więc jak ona ma spełniac moje prośby skoro ja jestem outsiderem, spędzam na siłowni tylko niecałą godzinę i jeszcze nie robię tego czego ona sobie życzy, ale to co ja chcę. Wyczuwam gęstniejącą atmosferę i dzieli mnie krok od powiedzenia jej tego co myślę. Niech mnie tylko zaczepi . Czy jej nie wystarczy fakt, że niczego od niej nie chcę, nie chcę jej porad, sugestii i uwag - ja wiem czego chcę i wiem jak to zrobić. Umiem juz zmieniać ustawienia maszyn, wiem jak się zmienia cięzar więc na dobrą sprawę jej obecność tam jest dla mnie zupełnie zbędna. Ona natomiast wykazuje zbyt duże zainteresowanie moją osobą i daje mi do zrozumienia swoim zachowaniem, że jest zażenowana moimi poczynaniami. Sorry za mega długasny post ale musiałam to z siebie wyrzucić. Cholera chodzę tam przeciez dla przyjemności, a nie po to by się irytować
agajot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 15:07   #17351
annLee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agaw'a Pokaż wiadomość
Jaki podklad ???
przepraszam pomyliłam się to Beata pytała o ten podkład a ja zakodowałam,że Ty mam nadzieję,że mi wybaczysz

agajot-nie daj się modliszce swoje farmazony niech wciska ciemnotom a nie wyedukowanym osobistościom
ja tam bym chyba nie utrzymała języka za zębami
choć myślę,że to kwestia czasu a i Ty się wypowiesz odpowiednio
Ty również pokaż jej swoje zażenowanie jej poczynaniami

a wymianę garderoby z tego właśnie powodu to chętnie bym przeprowadziła
Stary 2006-10-07, 16:59   #17352
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

Cytat:

ale nic się nie martw-początki są trudne
ćwiczenie czyni mistrzem
musli oki,ale własnej roboty-te kupne to mają przeważnie dużo cukru i innych niezbyt zdrowych dodatków a staramy się jeść jak najmniej przetworzone rzeczy
z płatków to tylko owsiane górskie
na kolację najlepszy twaróg
co mozna do takiego musli wrzucic zeby bylo ok?
a jezeli chodzi o crunchy to moze byc czy nie?
Stary 2006-10-07, 17:18   #17353
Midi
Zakorzenienie

Cześć!
Strasznie dużo mam roboty i nie mam w ogóle czasu zaglądać do Was, ale czytam sobie większość postów wieczorami

Agajot, u mnie na siłowni panie wyczyniają takie cuda, że czasem nie mogę od nich wzroku oderwać, i też trenerzy się tym specjalnie nie przejmują. Niektóre robią takie kontuzjogenne akrobacje, że az dziwne, że sobie żadnej krzywdy nie zrobiły (no ale przynajmniej obciążenie małe). Najlepiej po prostu nie zwracaj uwagi na modliszkę i rób swoje. Ja się czasem też nieswojo czuję, bo chodzę do damskiej siłowni i wszystkie panie ćwiczą tylko aeroby + ewentualnie robią rundkę po wszystkich maszynach, wyciągając z nich bolce (tzn. bez obciążenia), i dziwnie na mnie patrzą, jak się mocuję z jakimiś sztanglami Przypuszczam, że podejrzewają, że jestem przebranym facetem

Ja też nie mam co na siebie włożyć chyba muszę pouzupełniać garderobę oficjalną, bo o ile letnia jest w miarę OK, tzn. ze 2-3 zestawy da się złożyć, to zimowa jest zbiorem zmechaconych łachów, które się już nawet do noszenia po domu słabo nadają Tylko finansowo to jakoś sobie nie mogę poszaleć na razie Właśnie widziałam buty, które mi się podobają (rzadko się zdarza, wybredna jestem), ale 420 zł to ja nie mam do wydania jednorazowo
Jutro będę się starała opierać pokusom, bo się zamierzam spotkać z Rzęsą w centrum handlowym, a ona bywa bardzo inspirująca

Czy wszystkie pracujące kobiety mają tak, że nic nie zdążają zrobić?
Midi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 17:23   #17354
Midi
Zakorzenienie

Cytat:
co mozna do takiego musli wrzucic zeby bylo ok?
a jezeli chodzi o crunchy to moze byc czy nie?
Chodzi o to, żeby nie wrzucać do mleka cukru, soli i tłuszczów trans, a w gotowych mieszankach często się zdarzają. Dlatego lepiej czytać składy - jest parę firm, które robią muesli "czyste", bez dodatków. Jeśli nie upolujesz, kup po prostu kilka torebek różnych płatków, otrąb, orzechów, rodzynek, pestek, wymieszaj (ale generalnie owoców suszonych nie za dużo) i masz gotowe. Crunchy to takie prażone, tak? (nigdy nie próbowałam). To ma właśnie chyba cukier, no i obróbka termiczna nie należy do zdrowych.
Ważne też, żeby coś do tego muesli z mlekiem dołożyć - kawałek sera białego (ok. 120 g), ze 2 jajka, jakiejś ryby. Bo samo mleko w tej ilości ma bardzo mało białka, więc nie daje pełnowartościowego posiłku.
Stary 2006-10-07, 18:10   #17355
FiTmAmA
Raczkowanie

Cześć!

Ja też nie mam co na siebie włożyć

Część ubrań (tych które kupiłam po ciąży) jest już za szeroka i wyglądam w nich jak sierota

Druga część ubrań (tych sprzed ciąży) jest jeszcze nieco przyciasna.
Dzisiaj udało mi się wbić w przedciążowe obcisłe jeansy- w pracy pewnie bym w nich nie wytrzymała.
FiTmAmA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 18:55   #17356
annLee
Zakorzenienie

Midi- ja też należę do kobiet,które wszystko robią w biegu,bo czas goni chyba tak już jest,że ładujemy sobie za dużo na głowę
dlatego czasem zastanawiam się jak kobiety,które mają dzieci się organizują i ze wszystkim zdążają
Pozdrów i wycałuj Rzęskę powiedz,że tęsknimy za nią

Fitmamo-w końcu cosik skrobiesz zaraz idę Was poczytać na sylwetce a skoro już wlazłaś w te jeansy to niedługo będą lużne kwestia czasu
Stary 2006-10-07, 18:57   #17357
annLee
Zakorzenienie

cze gosia
co u Ciebie?
Stary 2006-10-07, 19:19   #17358
FiTmAmA
Raczkowanie

Cytat:
Fitmamo-w końcu cosik skrobiesz zaraz idę Was poczytać na sylwetce a skoro już wlazłaś w te jeansy to niedługo będą lużne kwestia czasu

FiTmAmA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 19:28   #17359
Midi
Zakorzenienie

Ooo, Fitmama Dawno Cię nie "widziałam" Nie mam czasu zaglądać na super-sylwetkę, ale bardzo mnie kusi. Ja nie tyle robię wszystko w biegu, tylko w tygodniu wygląda to tak: wstaję o 6-ej lub wcześniej (bo czasem idę pobiegać jeszcze), na 9-tą do pracy. Przeważnie jestem tam do jakiejś 17:30, potem pon., śr., pt. jadę na siłownię, więc w domu po wszystkim jestem koło 20:00, We wtorki i czwartki, kiedy nie mam treningów, staram się załatwiać coś na mieście, zakupy większe zrobić albo spotkać się z kimś. Tak czy inaczej, też schodzi do wieczora. Pomiędzy 20:00 a 21:30 zjadam kolację, pakuję rzeczy na dzień następny, sprawdzam pocztę prywatną, coś szykuję do jedzenia na jutro i idę spać, tzn. jeszcze marnuję pół godz. cennego czasu w wannie. Nie mam czasu na czytanie, wyjście do kina, spacer czy cokolwiek w ten deseń, bo o tej 22-ej jestem nieprzytomna i zasypiam nad gazetą. Poza tym nie mogę się wyspać, bo nadal (do końca miesiąca ) mieszkamy u rodziców, więc kolejka do łazienki przy naszym pokoju i tak powoduje, że zasypiam dopiero mocno po 11-ej.
Jak ja mam się zorganizować i do tego trybu życia przyzwyczaić?
Stary 2006-10-07, 19:40   #17360
annLee
Zakorzenienie

Midi-jak sama widzisz czas szybko leci,więc juz niedługo będziesz na swoim a w swoim planie dnia nie jesteś odosobniona-myslę,że większość kobiet tak ma.Mieszkając w dużym mieście dużo czasu traci się na dojazdy,bo wszędzie daleko a jeszcze jak się porusza komunikacja miejską jak ja to jest to właśnie bieganina i nie potrzeba tu cudzysłowia-bo właśnie wszędzie biegnę
tyle,że pracę mam w różnych godzinach i ćwiczę w domku to większe urozmaicenie
ale znam kobiety,które wychodzą z domu po 6 i wracają o 22/23
Stary 2006-10-07, 19:44   #17361
Beata.
Zakorzenienie

GG do Beata.

Cześć,
Midi pozdrów Rzęskę
Beata. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-07, 22:26   #17362
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Czesć
Przeleciałam szybko po przekątnej, więc jak ktoś ma coś do mnie, to proszę się przypomnieć

Ciampurku jesli karmisz piersią, to spokojnie mozesz rano jeść chlebek ale wybieraj pełnoziarnisty
Płatki, tak jak pisały dziewczyny.
Ziemniaki to dla mnie tez warzywo oczywiscie w nadmiarze nie sa wskazane ale jesli zjesz czasem 1-2 do obiadu, bez tłustego sosu, to nic się nie stanie
Po południu i wieczorem unikaj juz jednak, pieczywa, ziemniaków, białego ryżu, płatków i oczywiście słodyczy.

Wczoraj miałam "studniówkę"

Oraz byłam w środę u fryzjerki sama bym się lepiej obcięła
wyglądam jak
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-08, 11:11   #17363
Midi
Zakorzenienie

Rzabba - zdjęcia, zdjęcia! Bardzo bym chciała zobaczyć, jak wyglądasz, jeśli przypominasz tę emotkę
Nie martw się, odrośnie wszystko szybko.
Ja dlatego właśnie nie lubię chodzić do fryzjerów, teraz strzygę się sama maszynką i przynajmniej wiem, czego się spodziewać.
Zaspałam i nie pojadę chyba do Rzęsy, bo daleko, a ja jeszcze górę prasowania mam (ale część już przewaliłam).
No i na koncie pustawo, więc chyba lepiej nie ciągać się po centrach handlowych
Stary 2006-10-08, 12:21   #17364
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

Cytat:
Napisane przez Midi Pokaż wiadomość
Chodzi o to, żeby nie wrzucać do mleka cukru, soli i tłuszczów trans, a w gotowych mieszankach często się zdarzają. Dlatego lepiej czytać składy - jest parę firm, które robią muesli "czyste", bez dodatków. Jeśli nie upolujesz, kup po prostu kilka torebek różnych płatków, otrąb, orzechów, rodzynek, pestek, wymieszaj (ale generalnie owoców suszonych nie za dużo) i masz gotowe. Crunchy to takie prażone, tak? (nigdy nie próbowałam). To ma właśnie chyba cukier, no i obróbka termiczna nie należy do zdrowych.
Ważne też, żeby coś do tego muesli z mlekiem dołożyć - kawałek sera białego (ok. 120 g), ze 2 jajka, jakiejś ryby. Bo samo mleko w tej ilości ma bardzo mało białka, więc nie daje pełnowartościowego posiłku.
które z tłuszczy to sa tłuszcze trans?czytałam na opakowaniu ale nie znalazłam takowych jest natomiast cukier i sól wiec pewnie odpadaja kiedy lepiej jest jesc musli rano czy wieczorem?czy mozna je traktowac jako pelnowartosciowy posiłek?jakie mleko tzn ilu procentowe moge pic?0,5%jest obrzydliwe a 3 za tłusta czy 1,5 lub 2%bedzie dobre?
tak crunchy to prazone musli jest mniamusne ale jak widze tez zabronione dlaczego wszytko co dobre jest zabronione?
Stary 2006-10-08, 13:15   #17365
magda.p
Raczkowanie

Ciampurek,
musli jedz rano. I nie kupuj tych gotowych, a w szczegolnosci tych crunch. To jest przetworzone swinstwo (po co tam jest cukier, skoro juz slodycz mamy z rodzynek czy suszonych moreli). Fakt, ze dobre ale lepiej wyjdziesz na tym, jesli przygotujesz swoje wlasne:-
-platki owsiane, nie blyskawiczne
-otreby
-orzechy wloskie
-migdaly
-rodzynki
-suszone morele
-wiorki kokosowe itp
Wymieszaj platki z czym tam lubisz. Jak malo slodkie, dodaj lyzeczke miodu.
Tu Ci wkleje przepis z tvnstyle "Tessa w domu" na fajne domowe crunchy
Składniki:
-
1 szklanka płatków owsianych
- 1 szklanka płatków żytnich
- 1 szklanki otrębów pszennych
- 1 szklanki pestek słonecznika
- 1 szklanki orzechów laskowych
- 1 szklanki płatków migdałowych lub pestki z dyni
- 3 szklanki rodzynek
- 2 łyżki oleju słonecznikowego
- 4 łyżki płynnego miodu

Przygotowanie:
Pomieszać płatki, otręby, orzechy i pestki. Wysypać na blachę pokrytą pergaminem. Polać olejem i wymieszać. Miód lekko rozpuścić na ogniu, polać nim płatki i jeszcze raz wymieszać. Wstawić blachę do gorącego piekarnika (180 stopni) na 30 minut. Przewracać w trakcie pieczenia. Wyjąć, ostudzić, dodać rodzynki, pomieszać. Wsypać do dużego słoika i zamknąć (w takich warunkach można trzymać 2 tygodnie).

Jako ciekawostke powiem Wam, ze ogolnie jedzenie chrupiace jest dla nas smaczniejsze, pobudza nam apetyt itp, bo kojarzy sie ze swiezoscia produktow, uwazamy go za zdrowy. Dlatego podgryzamy marchewke lub orzechy (ja: maniaczka migdalow ), soczyste jablka.

Ciampurek, wiec jesli u Ciebie chodzi o to chrupanie z rana, to to platkow owsianych dodaj platki migdalow
Pelnowartosciowe musli bedzie wtedy gdy w skladzie znajdzie sie: bialko (dodaj sera bialego), tluszcz (mamy migdaly i inne orzeszki), wegle (rodzynki).

Ja mleko pije tylko 0,5 %. Ale wlasciwie ja go tylko uzywam do zabielania kawy, wiec tlusciejsze nie jest mi potrzebne.

Buziaki dla Ciebie i trzymaj sie

Moj 200 post! Moge zaswietowac i wylizac lyzeczke po tofii
Stary 2006-10-08, 15:03   #17366
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

sniadanie serek bieluch i 2 kromki nie ma zdrowych tłuszczy tzn jakich tłuszcy brakuje nie rozumiem co moge tutaj dodac zeby bylo ok
II sniadanie 2 jablka to nie posiłek- dlaczego?
obiad pol kurczaka surówka z machwi i jablka i majonez zamiast majonezu lepsza byłaby oliwa albo olej lniany
kolacja platki z mlekiem też nie bałdzo- dlazcego?
boze jakie to skomplikowane
Madziu dziekuje za przepis na musli napewno wyprobujejakos twarog do musli nie pasuje mi nie moge sobie jakos tego wyobrazic dziwne
dziewczyny napiszczie mi co to sa te tluszce trans dlaczego ich unikac?
jaki twarog moge jesc jaki jest najzdrowszy?znajac zycie pewnie chudy ale wole sie zapytac
Po południu i wieczorem unikaj juz jednak, pieczywa, ziemniaków, białego ryżu, płatków
Rzabko jak nie moge tgo jesc to co mi zostaje na wieczor mieso?
boze dziwczyny ja jestem wegetarianka tzn bylam przed ciaza tylko w czasie ciazy musialm tzn zostalam zmuszona do jedzenia miesa bo mialam ciezka anemie i teraz tez hematolog mi zalecil jedzienie miesa ale ja go tak nielubie a tu okazuje sei ze samo mieso mi zostaje
Stary 2006-10-08, 15:30   #17367
Brewka :)
sophisticated

Cytat:
sniadanie serek bieluch i 2 kromki nie ma zdrowych tłuszczy tzn jakich tłuszcy brakuje nie rozumiem co moge tutaj dodac zeby bylo ok np.oliwę z oliwek albo orzechy, zdrowe to jedno- i wielonienasycone
II sniadanie 2 jablka to nie posiłek- dlaczego?nie ma białka i zdr.tłuszczy
kolacja platki z mlekiem też nie bałdzo- dlazcego?bo płatki to węglowodany, na kolację samo białko albo z dodatkiem warzywa
Madziu dziekuje za przepis na musli napewno wyprobujejakos twarog do musli nie pasuje mi nie moge sobie jakos tego wyobrazic dziwne
dziewczyny napiszczie mi co to sa te tluszce trans dlaczego ich unikac?
jaki twarog moge jesc jaki jest najzdrowszy?znajac zycie pewnie chudy ale wole sie zapytac 0% tłusty ma tłuszcze nasycone, a więc niezdrowe
Po południu i wieczorem unikaj juz jednak, pieczywa, ziemniaków, białego ryżu, płatków
Rzabko jak nie moge tgo jesc to co mi zostaje na wieczor mieso? raczej twaróg, serek wiejski, mięso tylko chude
boze dziwczyny ja jestem wegetarianka tzn bylam przed ciaza tylko w czasie ciazy musialm tzn zostalam zmuszona do jedzenia miesa bo mialam ciezka anemie i teraz tez hematolog mi zalecil jedzienie miesa ale ja go tak nielubie a tu okazuje sei ze samo mieso mi zostaje
co to są tłuszcze, białka poszukaj w necie np. tu http://www.dobradieta.pl/
znajdziesz tam szczególowo zawartość różnych produktów

jeśli byłaś wegetarianką to powinnaś mieć wiedzę nt. białka przynajmniej, nie musisz jeść mięsa, jest ser, jaja, ryby, strączkowe;

co do tłuszczy trans wrzuć je w wyszukiwarkę

zajrzyj jeszcze na stronę www.super-sylwetka.pl jest nieduża na razie więc łatwo złapać to co najważniejsze
Stary 2006-10-08, 15:54   #17368
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
sniadanie serek bieluch i 2 kromki nie ma zdrowych tłuszczy tzn jakich tłuszcy brakuje nie rozumiem co moge tutaj dodac zeby bylo ok brakuje też warzywek, taka kanapkę zjedz np z sałatą i pomidorkiem, kup sobie kapsułki omega3 i łykaj do śniadania (omega 3 to własnie zdrowe tłuszcze)
II sniadanie 2 jablka to nie posiłek- dlaczego? posiłek to porcja białka, warzyw i zdrowych tłuszczy, owoce to tylko dodatek do posiłku
kolacja platki z mlekiem też nie bałdzo- dlazcego? płatki mają wysoki Indeks glikemiczny (IG) a takich produktów nie powinno się jesć wiczorem, bo powodują właśnie odkładanie tłuszczyku
Madziu dziekuje za przepis na musli napewno wyprobujejakos twarog do musli nie pasuje mi nie moge sobie jakos tego wyobrazic dziwne nie chodzi o to, żebyś wrzuciła twarożek do musli zjedz sobie najpierw musli a potem np twarożek z jakims warzywkiem, zeby nie był suchy możesz dodać trochę jogurtu naturalnego albo oliwy z oliwek albo oleju lnianego
dziewczyny napiszczie mi co to sa te tluszce trans dlaczego ich unikac? tłuszcze dzielą się na wielonienasycone (np. omega3 - tłuszcze rybie i olej lniany, omega6 - oliwa z oliwek) jednonienasycone, nasycone (tłuszcze zwierzęce) oraz trans - przeważnie utwardzane chemicznie - twarde margaryny, tłuszcze dodawane do potraw proszkowych itp. właśnie tłuszcze trans są niezdrowe bo powodują raka, podnosza poziom cholesterolu itp.
pozostałych tłuszczy powinniśmy zjadać po około 1/3 każdych, przy czym w przeciętnej diecie najbardziej brakuje omega3
jaki twarog moge jesc jaki jest najzdrowszy?znajac zycie pewnie chudy ale wole sie zapytac najleszy chudy, taki do 3 %
Rzabko jak nie moge tgo jesc to co mi zostaje na wieczor mieso?
Możesz zjeść twarożek, rybkę, jajka (np jajecznicę z warzywkami)
jeśli nie dajesz rady samych to wybieraj pieczywo pełnoziarniste i niewielkie ilości
Będzie dobrze zmiany wprowadzaj stopniowo
Ponieważ sama ciągle karmię, więc nie ucięłam tak drastycznie weglowodanów ale staram sie jeść te o niskim IG i raczej wcześniej niż póżniej
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-08, 17:45   #17369
CIAMPUREK
Raczkowanie

GG do CIAMPUREK

jeśli byłaś wegetarianką to powinnaś mieć wiedzę nt. białka przynajmniej, nie musisz jeść mięsa, jest ser, jaja, ryby, strączkowe;

tak ale karmie moje malenstwo ma skaze bialkowa i nietolerancje glutenu wiec jaj a odpadaja czasme je jem ale bardzo zadko straczkowe tez ze wzgledu na kolki to samo jezeli chodzi o ser białego nie moge bo dziecko na skaze a zołty jest ciezkostrawny i chodzi znowu o kolki wiec zostaja mi ryby i mieso niesty
mam nadzije ze bedize coraz lepije dziekuje za łopatologiczne tłumaczenie
Stary 2006-10-08, 18:18   #17370
Brewka :)
sophisticated

Cytat:

tak ale karmie moje malenstwo ma skaze bialkowa i nietolerancje glutenu wiec jaj a odpadaja czasme je jem ale bardzo zadko straczkowe tez ze wzgledu na kolki to samo jezeli chodzi o ser białego nie moge bo dziecko na skaze a zołty jest ciezkostrawny i chodzi znowu o kolki wiec zostaja mi ryby i mieso niesty
mam nadzije ze bedize coraz lepije dziekuje za łopatologiczne tłumaczenie
no to faktycznie masz pod górkę z tą dietą, ale miesko i rybki są ok;
ale jeśli córcia na skazę białkową to sery odpadają oczywiście, ale mleko też, tak jak śmietana jogurty itp. i najlepiej też zrezygnować z cielęciny i wołowiny;
jakoś to przetrwasz, czas szybko mija najtrudniejsze jest to pierwsze pół roku
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości