|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Wkońcu cyknęłam fotki i wklejam te cloisonne z qnsztu. Do jednej kumpeli trafiły takie jak te czarne okrągłe tylko że zielone i też nie wyglądaja najlepiej. A do drugiej kumpeli trafiły zanim zrobiłam zdjęcie takie ażurowe albo czerwone i są jeszcze gorsze niż te czarne co mi zostały. I tak teraz kombinuję co z nimi zrobić bo ciężko jest znaleźć wenę jak coś jest brzydkie.
![]()
![]() |
#842 |
Zadomowienie
|
Wlasnie dostalam potwierdzenie z magrafu, ze wyslali moja paczke, a z qnsztu jeszcze nie przyszlo (zaplacone chyba w czwartek...)
W Magrafie panie mile, zapomnialam doklikac koralikow na korale dla tesciowej, to polaczyly mi dwa zamowienia bez problemow ![]() Heca bedzie, jak magraf przyjdzie pierwszy > ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Zakorzenienie
|
Dot.: QUNSZT - nowy towar?
ostatnio na qnszcie pojawiły sie nowe zawieszki- np taka oto kotwica
wszystko fajnie, tylko że kotwica wygląda trochę inaczej! Aż moja siostra do nich napisała, że to nie kotwica, tylko lilia Bourbonów- zmienili trochę opis, ale nazwe towaru nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
Anecia G. to miałaś farta że dostałaś w świecie k.2 gratiska, ja dostawałam tylko jako allegrowicz. A teraz przyszło zamówienie z qnsztu i z akcesorii. O pierwszym nic nie napiszę, bez gratisa. Akcsoria mnie powaliły, pozytywnie. Przesyłka nie jest najszybsza, ale co poza tym. Jeden minus to to że trzeba uwaznie liczyć czy obniżka jest faktyczna, bo raz chciało mi policzyć normalną cenę zamiast promocyjnej. Sprawdzałam kilka razy czy to nie pomyłka, z użyciem kalkulatora dla pewności
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#845 |
Zadomowienie
|
Zamowienie z qnsztu przyszlo. Bigle ok, klipsy ok (bede musiala popracowac nad jednym, bo cholernie mocno ucho trzyma), miks matowy 3,5 mm w polowie chyba sklada sie z koralikow paskowanych
![]() I biale mleczne lezki. Sliczne. Miau. Jedyna wada chyba wynika z procesu produkcji i nie da sie jej ominac - przy dziurce, tam, gdzie sa lekko splaszczone, maja takie "wciecia", lekkie skazy na szkle. Ale to chyba taki skutek robienia dziurek. I tak zamierzalam je oprawic w cos w tym miejscu, zeby nie bylo widac drucika ![]() Troche koralikow drobnych i zapiecia - wszystko wyglada dobrze. Zadnych gratisow, ale uwazam, ze lepsze dobrze wygladajace i pasujace do fotek koraliki niz gratis, majacy nadrobic ewentualna opieszalosc czy niedokladnosc sprzedawcy. |
![]() ![]() |
![]() |
#846 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#847 |
Zadomowienie
|
ja napisałem im ze licze na gratisa... i napisałem że mają fajnyh sklep i napweno jeszcze ocś zamówię i dostałem (hahaha ja to dobry jestem, ale byłem pewien, że przyślą.. jeszcze mi buźkę uśmiechnięta dorysowali
![]()
#848 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#849 |
Zadomowienie
|
a jak.. przynajmniej gratisa odstalem
![]()
#850 |
Zadomowienie
|
Dostawa z Magrafu wlasnie przyszla panem listonoszem i stwierdzam co nastepuje:
Rurki wygladaja dobrze, chociaz niektore chyba zostaly uszkodzone w starciu z moja poczta (koperta wyglada jak psu z gardla wyjeta), maja utluczone konce. Ale jest to ilosc typu 2 na paczke 50 gramow. 50 gramow rurek nawet 3 cm to jest naprawde DUZO ![]() No i przyszlo duzo szybciej niz z qnsztu. Moze na lepszej poczcie nadaja, a moze moja poczta przesylki weekendowe dodatkowo przechowuje dluzej (bylabym gotowa ich o to podejrzewac) |
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Zadomowienie
|
ja wczesniej zamowiłam na qnszcie i u CJ, a pożniej w ArtFan! Z Artfanu przyszła przesyłka dzisiaj, a tych dwóch ani widu.... a tak sie nastawiłam buuuuuuuuuuuu
#852 |
Konto usunięte
|
W srodę wysłano rzeczy z artfanu, dzisiaj doszły - brawo
![]() przysłali mi "gratisa" - całe 4 koraliki, w dodatku takie koszmarnie brzydkie... ![]() Ale sznurek woskowany jest, bigle są, tylko wściekam sie, bo (o ja głupia baba) tylko 20 kuleczek zaciskowych zamówiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;2847448]W srodę wysłano rzeczy z artfanu, dzisiaj doszły - brawo
![]() przysłali mi "gratisa" - całe 4 koraliki, w dodatku takie koszmarnie brzydkie... ![]() [/quote] czy przypadkiem nie dostalas takich niebieskich i zielonych ze srebrnym paskiem z takimi kamyczkami? ja zamaiwalam z artfanu w niedziele, w srode dostalam i wlasnie takiego gratisa dostalam.. 4 brzydkie koraliki... |
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Konto usunięte
|
Tak
![]() Cudowne paskudztwo, prawda? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
a wklejcie fotke
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
albo linka dajcie
![]() ja wczoraj dostalam przesylke, ale gratisy byly calkiem sympatyczne ![]()
#857 |
Konto usunięte
|
No właśnie nie mogę tego znaleźć na stronie sklepu, pewnie wycofali, nikt nie kupował i dają to jako gratisy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#858 | ||
Wtajemniczenie
|
Ja dzisiaj tez dostałam przesyłkę z Artfanu i następujący gratis: (to chyba o te koraliki chodzi?)
![]()
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
faktycznie niefajne
![]() ![]() do swoich linka nie dam, bo tez ich juz na artfanie nie ma, chociaz niedawno widzialam.
![]() |
#860 |
Zadomowienie
|
do Qnsztu sie wraca?
Ja nigdy!!! w każdym zamówieniu jest bubel! Tym razem http://www.qnszt.pl/catalog/250/3423...r_srebrny.html Teraz mam wyrzucić te zawieszki czy kupić maleńki pilniczek i pół niedzieli piłować nierówności???
#861 |
Zadomowienie
|
Niestety, przechwalilam magraf. Jezeli planujecie u nich kupowac rureczki (podejrzewam, ze dotyczy to zwlaszcza dluzszych), przygotujcie sie na straty (w 50 gramach):
2,5 cm czerwone (0197) - 223 rurki dobre, 16 ułomków (obite, zlamane) 2,5 cm bladofioletowe (1253) - 208 rurek dobrych, 37 ulomkow 3 cm blade zloto (1220) - 214 dobrych, 36 ulomkow 3 cm bialy z perelka (0199) - 197 dobrych, tylko 3 uszkodzone Mniejsze, na oko, maja mniej brakow, ale wydaje mi sie, ze ponad 15% to troche duzo wybrakowanych. |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Zadomowienie
|
no srebrna a że Ci się chciało liczy
![]() a te zawieszki to rzeczywiście nie równe :/ a koraliki to nawet fajnie wyglądają.. nei widze ich dobrze, ale nei są złe ![]()
#863 |
Konto usunięte
|
AneciaG - te same
![]() qbek! - sa złe, oj są ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#864 |
Zadomowienie
|
eeee.. no cóż jak tak uwazacie
![]()
#865 |
Raczkowanie
|
Ostatnio zamawialam w Artfanie i niestety pare rzeczy wybrakowanych, tak jak w qnszcie (Ruda...dostalam podobnie piekne zawieszki
![]() Qnszt ma jednak to do siebie, ze pokrywa koszty przesylki przY reklamacji i chwala mu za to. Co do artfanu..fotki nie dolacze, bo nie mam cyfrowki ![]() Oprocz tego miesiac czekalam na odpowiedz. Pan z Artfanu zapomnial o mnie...wprawdzie przepraszal tyle razy ale jakosc koralikow niestety nie wynagrodzila mi czekania. Do tego nie dobrane parami koraliki a tak prosilam w mailu. Nie zlozylam reklamacji, bo po obliczeniach kosztow przesylki (nie z Polski) nie oplaca mi sie. Zwlaszcza, ze dostalam super gratisa w Artfanie. Lepsze jakosciowo koraliki ma szkatulka. W magrafie mam dopiero zamiar zamawiac ale najpierw przelicze stosunek tych wybrakowanych ![]() Jak na razie polecam szkatulke, chociaz mialam problemy przy zamownieniu a odradzam artfan. Qnszt dla cierpliwych i oszczednych, ktorzy maja czas latac na poczte, ewentualnie dla niewymagajacych jesli chodzi o jakosc ![]() Pozdrawiam wszystkie Bizuteryjki i naszego rodzynka Qbka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() A te "blaszki" w środku po prostu wyłam szczypcami |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Raczkowanie
|
AneciaG, szajajaba, ja tez mam takie same... moje nawet nie sa zlej jakosci, pasek nie chce odpasc, ale po prostu nie sa w moim stylu.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#868 |
Zadomowienie
|
jakiego tam rodzynka ... dzięki
![]() no a dziewczyny dziś buszują w realu.. zobacyzmy co wynajdą ![]()
#869 |
Zadomowienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;2849903]A te "blaszki" w środku po prostu wyłam szczypcami[/quote]
Wypustki... wiem! Wyłamałam! Teraz wyglądaja jak należy ![]()
#870 |
Zadomowienie
|
A chcialo, bo a) wkurzylam sie, ze tyle polamanych i chcialam wiedziec, jaki to % (zawod sie rzuca na mozg) i b) mam do zrobienia duzo gwiazdek choinkowych i musialam policzyc, ile czego mam i na co mi starczy. No i c) zamowienie bylo na spolke z kolezanka, wiec musze wiedziec, jak sie z nia rozliczyc, zeby bylo uczciwie na obie strony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.