|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2041 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]()
![]() |
#2043 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#2044 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najpierw poszliśmy do parafii do której należeliśmy od dziecka aż do przeprowadzki, ale podobno proboszcz zabronił chrzczenia dzieci z poza parafii u nas nie chcieliśmy, bo tam też księża jacyś dziwni poszliśmy do kolejnej i ksiądz nie robił problemu, z naszej parafii musieliśmy wziąć zaświadczenie, że zezwalają na chrzest gdzieś indziej, dostaliśmy bez problemu oczywiście ten ksiądz co udzielał chrztu mówił, że fajnie byłoby jakbyśmy wzięli ślub ale to nie był żaden warunek mam nadzieję, że i tym razem ochrzci nam Lenę u lekarza dużo się nie dowiedziałam katarek to sapka, mała nie jest chora bóle brzucha to kolki (jasne ![]() do tego dostaliśmy skierowanie na badanie moczu, nie wiem jak ja te siuśki złapię jesteśmy w punkcie wyjścia póki co mala zjadła i od godziny płacze i stęka, aż główke ma spoconą mam nadzieję, że leki coś pomogą bo wykończymy się wszyscy
![]() |
#2045 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2046 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Daj znać jak będzie u Was.
![]() ![]() |
![]() |
#2048 |
Zadomowienie
|
Fiona gratulacje!
Słoneczko powodzenia i szybkiego postępu akcji! Byłam dzisiaj u kuzyna, ma synka 3 miesięcznego. Kiedy będę mieć już Małą przy sobie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2050 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Shirka ponawiam pytanie jak u Ciebie tak w szczegółach wygląda ten łatwy plan bo ja mam kilka problemów ![]() -co jak dziecko zaśnie przy butelce???? wybudzać do tej fazy aktywności -gdzie dzieć ma przebywać w dzień??? chodzi mi o sen, ma sam w sypialni leżeć jeśli tam mamy jego łóżeczko ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
BAN stały
|
Żanetki Emi ma złamany obojczyk.
Ją boli krocze bo jest pocharatana a mała może leżeć na jednym boczku. Jutro chyba wyjdą. Zdjęć coś nie może wysłać ale poczekamy na Nią i sama nam wstawi. Poza tym ok. Pytała tylko o pozycje do karmienia ze względu na bl krocza i obojczyka Niuni. Nie nadrobię bo szwagier przywiózł skrzynę ogórów i robiłam z Maksem od rana korniszony,kiszone i sałatki na zimę. Teraz sprzątanko,kąpiel Izy. Iza ma sie wyśmienicie. Nie płacze,ładnie je,śpi.Tylko ten naczyniak się powiększa no ale trudno. Tylko doglądnęłam-DZIUBKU spełnienia marzeń!!!!! ![]() Zmalowana Ty aparatko kochana ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam sterylizator do mikrofalówki i tez mi zostaje osad z kamienia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ojoj ![]()
![]() |
#2054 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój też mi bardzo pomaga po pracy, zajmie się, uśpi, przewinie... Kąpiel należy do nas obu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2055 |
Zadomowienie
|
kochane moje moj SZOP OPUSZCZA NORE
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() napisze jutro po wizycie trzymajcie kciuki
#2056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nerolko dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2058 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj malenstwo, napewno szybko sie zrosnie . Moj brat mial zlamany obojczyk , byl b.duzy , no I tez biedaczek cierpial. A ja mam sly humor, nie wiem co sie dzieje , chce juz rodzic , Tz jakis dzis nie swoj , malo mnie przytulal ![]() Fiona gratulacje ![]() Lilka82. - ![]() ![]() Zmalowana- kazdy uczy sie na bledach ![]() Jutro mam polozna, ciekawe co mi powie nowego, mam nadzieje ze zrobi masaz szyjki I cos sie ruszy , Bo normalnie zwarjuje z tego wyczekiwania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zadomowienie
|
Zanetaa - jak Cie boli krocze to najlepiej karmic na lezaco. Najpierw niech Mala oprozni ta piers blizej podloza, a potem lekko sie przesun na brzuch i niech ciagnie nastepna. W ten sposob nie bedziesz musiala jej przekrecac na bok ze zlamanym obojczykiem.
Ewentulanie jesli uznasz to za zbyt karkolomne z ta druga piersia to mozesz kleknac przy lozku, niech Ci je polozna ustawi na odpowiedniej wysokosci, polozyc przy randzie Mala i przystawic (oczywiscie pod swoje kolana poduszke albo jakas podstawke - w szpitalach maja takie rozne sprzety). Mozesz tez karmic lezac na plecach, z duza poduszka pod plecami i polozyc Mala na sobie pyszczkiem w dol, brzuszkiem do brzuszka- maluszki tak umieja ssac, nie musza lezec na pleckach czy boczku. Powodzenia ![]() Moniczka - kciukasy ![]() ![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-08-01 o 22:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2060 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Brumek, widac u nas woda zakamieniona, a ja do tego zapomniałam przez filtr przepuścic! Skasowało mi posta ![]() O rumianku też słyszałam, że do oczu juz się nie stosuje, nawet u dorosłych. Carmela, zadowolona jesteś z takiego sterylizatora? Zapałeczka, to czekamy ![]() Oliweczka, kolegę tez może uświadom że taki super to on nie jest... zero taktu, faktycznie. Ja tam bym już mu kasy na pozyczkę nie naskrobała... A co do składziku, to weźcie protokół z tego zarzadu i zapytajcie czy to nic nie znaczy? No i powinni mieś jakiś regulamin przyznawania takich pomieszczeń - moze będzie dla Was korzystny... A poza tym ciekawe jakby się pisemnie wytłumaczyli.... Biedna Emilie! Widzę że zupełnie zdrowe dziecko to naprawdę skarb i wyjatek. Żanetko, wracaj,musisz się na liście poprawić ![]() Nerola, żeby Izie jednak ten naczyniak szybko zlazł! Cytat:
![]() ![]() Madziara, no niech ruszy! ![]() Lecę lulu! Do jutra! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jutro rana pokojna próba... Dostałam go razem z laktatorem, albo z butelkami to używam, jakoś specjalnie to bym takiego sprzetu nie kupowała . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2062 |
Raczkowanie
|
DZieki dziewczyny
...no widzicie jak to jest co kraj to obyczaj. W USa jak waga plodu znajduje sie ponizej 10 centyla i jest juz sie w38 tygodniu to wywoluja prod tlumaczac ze lozysko niedokarmia plodu, choaciaz w moim przypadku powiedzieli , ze prawdopodobnie dziecko male bo matka tez drobna. W srode pojechalam na oddzial przyjeli mnie o 18 dali osobny pokoj(tu w usa ma sie ten komfort ze kazda matka ma oddzielny pokoj) o 24 podali mi tabletke dopochwowo na wywolanie skorczy mialam je tak co 3 min ale niewystarczajaco silne zeby doszlo do rozwarcia a od tygodnia nie wiem czy nie dluzej mialam rozwarcie na 2,5 cm i mi wrozyli ze sama urodzilabym w ciagu tygodnia. Po 6 godzinach dali mi druga tabletke i ta zaczela robic swoje dostalam silnych skorczy i po jakims czasie odeszly mi wody. A swja droga to dziwne uczucie jak odejda wody ![]() no i okazalo sie ze znieczulili mi tylko lewa strone bo prawdopodobnie bylo juz zbyt pozno na znieczulenie czyli mialam rozwarcie ponad 6 czy 7 cm. a nie badali mnie zbyt czesto bo mialam paciorkowca i zbyt czeste ingerowanie w pochwe zwiekszalo ryzyko zarazenia malej. Skorczy juz nie cZulam tylko niesamowity bol po prawej stronie. moja pielegniarka czarna babka z Nigerii(dzieki ze tam byla) na zywaca zaczela mi cisnac w tym bolacym miejscu bo stwierdzila ze moze dziecko zle sie ulozylo stad ten bol.zlapalam ja za reke dobrze ze nie ugryzlam. ale szczerze pomoglo bol zelzal ale wciaz byl silny. w sumie bolu czulam 6 godzin w tym 45 min partych i pomimo tego ze Maja malutka nielatwo bylo ja wycisnac. co sobie chwale to ze mialam przy sobie tz i kolezanke. Tz chlodzil mi czolo i twarz i trzymal za reke( wiecej nie mogl bo by zemdlal) a kolezanka trzymala noge jak jedna ze studentek zaslabla ![]() A teraz mam inny problem bo Maja mi malo przybiera i od piatku do dzisiejszej wizyty u lekarza nic nie przytyla . do tego mam jeszcze malo mleka dokarmiam ja formul;a przez co ona nie chce mi ssac cyca, musze sciagac pokarm ktory moze tez nie jest wartosciowy i mam dola chcialam karmioc piersia a tak musze sie bawic laktatorem. macie jakies rady na niejadkow, w sumie problem z karmieniem Mai tkwi w tym ze ona mi szybko usypia przy karmieniu i niestety nielatwo jest ja obudzic. macie jakies sposoby na takie zachowanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Wtajemniczenie
|
O tej porze, to mnie tu jeszcze nie bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Rozeznanie
|
A ja odzyskałam swobodny dostęp do sieci.
Tylko jakoś przez te ostatnie dni wypadłam z rytmu... Dziś miałam tragiczną noc ze strasznymi snami, więc chyba dośpię Oby nie znowu do 13 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 | |
Zadomowienie
|
,Moniczka, Madziara, Agni, Lilka, Słoneczko,Karolinee
![]() ![]() ![]() ![]() Zanetko-powodzenia z karmieniem.Meszsares super Ci napisała ![]() Cytat:
skąd ja to znam ![]() ![]() ![]() Aania-to już wiem gdzie wczoraj jechałaś ![]() ![]() ![]() a ja mam plan taki- ok godz 11tej zjesc ostatni posiłek, wykąpac się w domku,ogolic całe zbędne owłosienie ![]() postanowiliśmy z mężem,że SYNUŚ będzie miał na IMIĘ NIKODEM- Nadia już woła,że mama ma w brzuchu Nikosia ![]() Edytowane przez BABONIK Czas edycji: 2011-08-02 o 05:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Rozeznanie
|
witam z rana ja tez niespie od 5 niemoge cos spac polozylam sie o 2 wstalam o 5,wczoraj polozylam sie o 1 wstalam o 4 ✂✂✂✂....mozna dostac jeszcze cos mi w stope weszlo niewiem czy jakies szklo czy co ale boli strasznie
|
![]() ![]() |
![]() |
#2067 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A u na nie za fajne wiesci. Maly cierpi na nietolerancje laktozy ![]() ![]() ![]() A sama tez jestem chora, bol gardla i wyladowalam na antybiotyku
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Baboniku - imie cudne ![]() Myslalam dzisiaj o Tobie - trzymam mocno mocno kciuki, zeby wszystko wyszlo dobrze na USG, bo faktycznie - jesli sie meczysz to czas skrocic ten stres, n ie jest potrzebny ani Tobie ani Maluszkowi ![]() ![]() Sloneczko - rodzisz?? daj znac!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2069 | |||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() oj tak, nie mogę narzekać, naprawdę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Super że się zdecydowaliście na imię, bardzo ładne! I dziś mocne ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2070 | |||
Zakorzenienie
|
DZIEŃ DOBRY
o 9 idziemy na szczepienie, moj Żółwik pewnie dzielnie to zniesie, gorzej ze mna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.