![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: TŻ i alkohol. Przesadzam??
Nie mam nic przeciwko piciu nawet w tygodniu, tym bardziej jeszcze że sa wakacje, lato. Jeśli on taktuje to zabawowo, pijecie razem, towarzysko - ok.
Problem zaczyna się wtedy,. kiedy alkohol przedkładany jest nad coś innego, kogos innego. W tek sytuacji właśnie się tak stało. Wiedział, że będziesz potrzebowała jego pomocy, że wracasz późno - mimo to pozwolił sobie na upicie się. Nigdy w życiu nie wyobrażam sobie, że mój mężczyzna z takiego powodu pozwoliłby mi wracać po ciemku o tej porze sama. Swoją drogą, świetnie to rozegrałaś z tym kolegą ![]() Zapaliłaby mi się czerwona lampka w takiej sytuacji. Tez jestem wyczulona, bo mój tata też był, a w zasadzie jest, bo to choroba nieuleczalna, alkoholikiem - nie pijącym od 10 lat. Ale swoje pamiętam i osobiście cieszę się, że mój Kochany od alkoholu stroni. W zasadzie pije tylko ze mną, bądź pijemy ze znajomymi jak jest jakaś impreza, spotkanie. Noo, ale światełko by mi się zapaliło i miałabym myśli typu - jeśli teraz upił się zamiast przyjść po mnie i zadbać abym bezpiecznie wróciła do domu, to potem może w sytuacji ważniejszej też mnie zawieść, alkohol będzie ważniejszy. Będziesz go o cos prosiła, na czymś Ci będzie zależało, a on zadzwoni "Kochanie, sorry, upiłem się". Może rozwijam tu czarne scenariusze, może wcale nie będzie tak, może to jednorazowy wybryk. Jednak z racji swoich domowych doświadczeń, dałoby mi to do myślenia. ![]()
"Dziewczyna, która opanowała mechaniczną skrzynię biegów, poradzi sobie w życiu." Carrie Bradshaw Edytowane przez michalcia Czas edycji: 2011-08-01 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: W sumie, skoro przyjechali do niego znajomi, mógł Ci z góry powiedzieć, że dzisiaj po Ciebie nie przyjdzie, od razu byś się nastawiła, że w ten wieczór wracasz sama, albo z kolegą. W każdym razie jego pretensje o to, że ktoś Cię odprowadził są śmieszne ![]()
"Pierwsza miłość z wiatrem gna, z niepokoju drży, Druga miłość życie zna i z tej pierwszej drwi , A ta trzecia jak tchórz w drzwiach przekręca klucz I walizkę ma spakowaną już ... " Edytowane przez Ofelia 20 Czas edycji: 2011-08-01 o 13:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zawalił - to jeszcze można by przeżyć, gdyby szczerze przeprosił, zrozumiał, że niefajnie się zachował, a on co? Dowala Ci tekstem, że w takim razie masz sobie kolegę wybrać i że on nie będzie się tłumaczył (czyli zero skruchy, arogancja, swoiste "ja się zmieniać nie zamierzam"), nie widzi, że coś źle zrobił. Nie, w takiej sytuacji facet byłby dla mnie pod kreską. ![]() Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-08-01 o 13:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Mądra z Ciebie dziewczyna
![]() Wg mnie to, że upił się z kumplami po piłce, to nie jest żadna tragedia... Problemem jest, że pijąc te piwa wiedział, że ma po Ciebie jechać, ale jednak z tego zrezygnował. Może głupio było odmówić kumplom, może z kumplami było super fajnie i nie chciał wychodzić - tak czy siak zachował się jak dupek. A Ty bardzo dobrze to rozegrałaś ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie możesz pozwalać na takie zachowanie. Facet olał Cię dla kumpli i alkoholu, choć miał wobec Ciebie zobowiązania. Bardzo bym się wkurzyła. Obserwuj, zaznaczaj w kalendarzu. Będziesz mieć jasno pokazane jak często chłopak pije i czy według Ciebie to nie jest za dużo. Moim zdaniem kilka razy w tygodniu to jest dużo. Tym bardziej bez okazji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dobrze zrobilas, po prostu daj mu do zrozumienia, ze Cie to wkurzylo. Powiedz konkretnie co - nie, ze sie napil, ale ze mial po Ciebie przyjsc i nie przyszedl + mozesz cos tam wspomniec, ze mial pretensje, ze wrocilas z kolega. Niech to przemysli.
![]() |
#39 |
Konto usunięte
|
Ale czemu ma nie być zła, że się napił? Jak najbardziej o to może być zła, bo przez to zawalił ważną dla niej sprawę, nie dotrzymał słowa. Jak mu zacznie tak tłumaczyć, to wyjdzie na to, że to nic złego, że pił, chociaż miał jakieś tam obowiązki. To jakby je wypełnił po pijanemu, to byłoby wszytko git? Chyba nie, co?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
Tak, tylko czy on rozumie, że spotkanie z kolegami nie musi równać się "pijemy po kilka piw, nawet jak gramy w piłkę"? Oto jest pytanie. Dla kilku moich znajomych takie picie na boisku jest nie do pomyślenia, bo jak idą grać, to naprawdę grać - dla zdrowia i kondycji, a nie po to, aby się przy okazji napić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba że oni po prostu stali na tym boisku i pili, a nie grali ![]() Nie wiem, dziwne to takie dla mnie i jakieś niesmaczne, stoi ci grupa wyrostków na boisku i popija, kojarzy mi się to, przepraszam za słowo, z menelnią. Nie jestem pewna, czy chciałabym mieć faceta, który lubi coś takiego. Czym innym jest picie w domu, na imprezie, w klubie, w restauracji, ale kurde, tak w miejscu publicznym? Tak samo siedzenie na ławce z piwem jest dla mnie odstręczające. Ale to chyba już nie na temat ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-08-01 o 15:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Może i jestem staroświecka, ale uważam, że facet powinien 'zająć się' swoją kobietą. Na faceta zawsze mam móc liczyć. Jeśli mówisz, że nie chcesz sama wracać o tej porze to powinien Cię odprowadzić
![]() Jeden eksio przesadzał z alkoholem (potrafił zrobić maraton 9 dni i nie dawać znaku życia i mnie i rodzinie). "Myślałam, że go zmienię'. Aha, jasne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Raczkowanie
|
Również uważam, że Twój chłopak jest niedojrzały. Przypomina mi mojego ex
![]() 2. dojrzałość emocjonalna (takie teksty jak do Ciebie były na porządku dziennym, też po mnie nie przyjeżdżał jak kończyłam późno treningi "bo to przecież tylko 5 przystanków", no nieważne, że ciemno), 3. Mało a najlepiej w ogóle przekleństw z ust 'faceta', achh i jeszcze +4. brak skłonności do dziewczyn (uwielbiał gapić się na laski). No a poza tym to dobry, inteligentny człowiek był, tzn. chyba jest. Cieszę się, że mam takie doświadczenie / nauczkę, mimo wszystko. Wiem, że często na wizażu można zauważyć skłonność do przesady. Nie twierdzę, że Twój ma problem z alkoholem (mój też nie miał). Kurde, może związałaś się moim byłym? ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
jak juz dziewczyny pisały- problemem nie jest piwko dla ochłody (ja ostatnio przywiozłam sobie z zagramanicy 15 sztuk
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#49 |
Konto usunięte
|
Nie przesadziłaś, wybacz ale Twój facet zachował się jak dupek
![]() Sama mam tatę który kiedyś nie gardził alko, 2 piwka dziennie wchodziły ![]() ![]() Na Twoim miejscu poobserwowałabym jak to jest z tym piciem u Twojego chłopaka i właściwie to dlaczego pije ... Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2011-08-01 o 19:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rozmawiałam z TŻ, powiedziałam o co mi chodzi. Zaczął mnie przepraszac bo myślał że jestem zła o to że w ogóle spotkał się z kolegami i to go wkurzyło, że mu zabraniam a widzi się z nimi raz na ruski rok. Sam powiedział że zawalił i jest mu glupio. Przeprosił i obiecał że ta sytuacja się nie powtórzy. Zobaczymy, czerwona lampka nadal się świeci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Słuchaj, jeżeli to było pierwszy raz i Cię przeprosił to nie warto zrywać, ale obserwuj i bądź konsekwentna.
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie, nie zapomnę o tej sytuacji i nie zbagatelizuję jej. Tak jak wcześniej pisałam, będę zaznaczała w kalendarzu kiedy pije, nawet jedno piwo i mu to pokażę jeśli będzie coś niepokojącego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2011-08-01 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Jasne, to pierwsze przewinienie, więc żółta kartka, ostrzeżenie. Szansę warto dać, jednak mimo wszystko czujności swojej nie uśpij.
Niegłupim dziewczęciem się wydajesz, dobrze postawiłaś sprawę przy pierwszym razie, mam nadzieje, że nie dasz z siebie naiwnej zrobić ![]() ![]()
![]() |
#60 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Czy Ty trochę nie przesadzasz? Ten koleś poszedł na piwo z kumplami - co to ma wspólnego z alkoholizmem? Nie przyszedł po nią - ok zawalił sprawę totalnie. Ale co ty piszesz o jakichś etapach i traceniu życia? Sorry dziewczyny, ale mam wrażenie, że niektóre z Was jakieś swoje traumy z ojcami alkoholikami, eksami pijakami i innymi patologiami, przenoszą na Bogu ducha winnych ludzi. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.