Pogaduchy Huncwotek - rozmowy o Harrym Potterze i nie tylko :) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-01, 20:11   #301
201607231707
Konto usunięte

Dot.: Pogaduchy Huncwotek - rozmowy o Harrym Potterze i nie tylko :)

Cytat:
Napisane przez Sorymina Pokaż wiadomość
Wow... jak na nowy temat to idziecie jak burza...
Witam
Mam niedobór Potteromaniaków w otoczeniu Gdzieś musze to z siebie wyrzucić
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 20:15   #302
dzbanek do kawy
Rozeznanie

Już 11 stron WOW !
dzbanek do kawy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 20:16   #303
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4
Konto usunięte

co do zakupów przez internet to lubię ale wkurza mnie właśnie to ze niektórzy nie noga poświęcić paru minut na to by napisać komuś czy już wysłał towar czy nie a ty sobie czekaj.

A te rzucanie podstawowych zaklęć przez bohaterów tez mnie wkurzało.
4c2ea920fcf0cb3d39288a6c961f1efcc2286102_684b5c001d1f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 20:27   #304
Narrhien
Zakorzenienie

Ale wiecie, dziewczyny, ta książka to jednak walka dobra i zła.

Grupa "dobrych" nie mogła używać zła nawet po to, by wygrać. Nie mogli użyć Zaklęć Niewybaczalnych czy klątw, ponieważ ich siła polegała na tym, że nie muszą używać czegoś takiego by pokonać zło. Całe to gadanie o sile miłości itd - wyobrażacie sobie Harrego i jego siłę miłości w zestawie z Avada Kedavra?

Ja to odbieram bardziej tak no... hm, mistycznie. Wiadomo, przesłodzone to i banalne, ale taka konwencja tej opowieści, to jest jej fundament i dlatego nie da się tego naruszyć.

No już pomijając to, że ten nieszczęsny Expelliarmus to sztandarowe zaklęcie Harry'ego, symbol tego, że coś z pozoru słabe i z góry skazane na porażkę ma wielką siłę i moc, symbol walki Harry'ego z Voldemortem - z jednej strony nastoletni chłopiec, z drugiej żyjący już długo, doświadczony czarodziej o potężnej mocy, który zgłębił najgłębsze głębiny czarnej magii. Jakbyście obstawiały w zakładach bukmacherskich, który wygra, zakładając, że to, bo ja wiem, walka bokserska, to z ręką na sercu - która z was postawiłaby na nieopierzonego uczniaka?

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Poza tym oni jednak byli młodzieżą szkolną - nawet jeśli poznali jakieś cięższe zaklęcia to w większości w teorii, lub ewentualnie rzucając je w cieplarnianych, bezpiecznych, szkolnych warunkach. Większość z uczniów z pewnością nie potrafiła ich poprawnie wykonać, a cóż dopiero mówić o swobodzie w posługiwaniu sie nimi. Zawsze w chwili strachu na myśl przychodzą ci te najłatwiejsze rozwiązania, najczęściej używane zaklęcia, a nie jakieś gdzieś tam zasłyszane czy kilka razy przećwiczone straszliwe uroki.

Trudno od nastolatków wymagać znajomości skomplikowanych klątw, z nich wszystkich to może jedna Hermiona faktycznie mogłaby je dobrze znać.

Edytowane przez Narrhien
Czas edycji: 2011-08-01 o 20:29
Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 20:33   #305
Nealinne
Zakorzenienie

Narrhien masz rację

Jednak powiedzcie mi, nie zaskoczyła Was Molly Weasley w swojej walce z Bellatriks? Mimo wszystko, szczególnie w filmie, zdziwiłam się taką nieskrywaną agresją po stronie tych dobrych
Stary 2011-08-01, 20:36   #306
Praan
Wtajemniczenie

Oczywiście, że w tej książce dobzi to dobzi, a źli to źli.
Jakby nie było to książka dla dzieci i młodzieży, a nie skomplikowana saga dla dorosłych
To musi być troszkę naiwne i fantastyczne, o to w tym chodzi
Stary 2011-08-01, 20:36   #307
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nealinne Pokaż wiadomość
Narrhien masz rację

Jednak powiedzcie mi, nie zaskoczyła Was Molly Weasley w swojej walce z Bellatriks? Mimo wszystko, szczególnie w filmie, zdziwiłam się taką nieskrywaną agresją po stronie tych dobrych
Zaskoczyła i to jak ten motyw kompletnie nie pasuje do konwencji całej opowieści, ale i tak jest fajny To chyba jedyny moment, kiedy lubię Molly.

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 20:50   #308
20160901857
Konto usunięte

A ja bym chciała to zobaczyć, w końcu życie nie jest czarno-białe.
Przyznacie jednak, że Harry to książka bardzo niepedagogiczna- ile razy nie oberwał chociaż ewidentnie powinien?
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 20:51   #309
_Remember
Rozeznanie

nie no w sumie też racja, Narrhien

Cytat:
Zaskoczyła bardzo lubię scenę ich walki

24.10.2019
_Remember jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 20:53   #310
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
A ja bym chciała to zobaczyć, w końcu życie nie jest czarno-białe.
Przyznacie jednak, że Harry to książka bardzo niepedagogiczna- ile razy nie oberwał chociaż ewidentnie powinien?
Taaa, a potem weź dziecku wytłumacz, że włóczenie się z przyjaciółmi po nocy jest złe, kiedy Harry za to Puchar Domów dostał
Stary 2011-08-01, 20:55   #311
Praan
Wtajemniczenie

Och, u mnie w szkole to był nawet u nas pan co twierdził, że HP to dzieło szatana, Rowling jest sterowana przez sektę, a nas może coś opętać od tej książki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 20:56   #312
20160901857
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Praan Pokaż wiadomość
Och, u mnie w szkole to był nawet u nas pan co twierdził, że HP to dzieło szatana, Rowling jest sterowana przez sektę, a nas może coś opętać od tej książki
To jest w ogóle osobny temat-rzeka
20160901857 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 21:00   #313
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Demi93 Pokaż wiadomość
Taaa, a potem weź dziecku wytłumacz, że włóczenie się z przyjaciółmi po nocy jest złe, kiedy Harry za to Puchar Domów dostał
Dobre

Ej, w ogóle to ilu uczniów było w Hogwarcie/w każdym z domów? I czemu Herma nie była w Revenclawie?
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 21:03   #314
dzbanek do kawy
Rozeznanie

Cytat:
Taaa A świstak siedzi i zawija je w te sreberka...

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Dobre

Ej, w ogóle to ilu uczniów było w Hogwarcie/w każdym z domów? I czemu Herma nie była w Revenclawie?
Tiara miała ją umieścić w Ravenclawie ale zdecydowała się na Gryffindor Też mnie to zawsze zastanawiało...
Stary 2011-08-01, 21:05   #315

Ja trafiłabym do Ravenclavu albo Hufflepuffu. Gryffindor nie dla mnie

A! Co mnie jeszcze wkurzało! Nieustanne podkreślanie wielkości Gryffindoru! Mogliby chociaż dać mu poważnego konkurenta (ja tu widzę Ravenclaw), a nie... Nawet słowa Hermiony to świadczą (a słów Hermiony trzeba słuchać), która chciała do Ravenclawu, ale jednak Gryffindor to jest to!

Edytowane przez ville
Czas edycji: 2011-08-01 o 21:07
ville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 21:06   #316
czijo
Zadomowienie

Cytat:
Nie. Ktoś musiał ją zabić, a Molly została przez nią sprowokowana. Broniła swojego dziecka.
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 21:06   #317
Praan
Wtajemniczenie

Widocznie Hermiona oprócz inteligencji, była odważna Bo to chyba się też liczyło bardzo.

A ten gość był naprawdę niezły, oj dyskutowałam z nim zacięcie...
Najbardziej mnie śmieszyło, że jako przykład jak złe są te książki dał cytat z pierwszego tomu i hymn Hogwartu. I nie mógł zrozumieć, że to żart / ironia / humor, tylko się upierał, że ta szkoła obraża swoich własnych uczniów

Plus - oczywiście nie przeczytał ani jednego całego tomu!
Stary 2011-08-01, 21:10   #318
czijo
Zadomowienie

Cytat:
A ten gość był naprawdę niezły, oj dyskutowałam z nim zacięcie...
Najbardziej mnie śmieszyło, że jako przykład jak złe są te książki dał cytat z pierwszego tomu i hymn Hogwartu. I nie mógł zrozumieć, że to żart / ironia / humor, tylko się upierał, że ta szkoła obraża swoich własnych uczniów
Nie ogarniam, jakimi debilami potrafią być ludzie. Zwłaszcza fani HP, bo w tej grupie też niestety się zdarzają... zobaczcie tu: http://trollposts.tumblr.com/post/83...harry-potter-1 komentarze niektórych

Edytowane przez czijo
Czas edycji: 2011-08-01 o 21:12
Stary 2011-08-01, 21:10   #319
kasiencja
Pani Buka

uspokójcie się, nadrobiłam tylko początek i koniec a nie było mnie parę godzin

Cytat:
Napisane przez Cola_Ola Pokaż wiadomość
A jakie postacie wzbudzają w Was niechęć? Ja muszę przyznać, że nie lubię w ogóle Ginny, a filmowa Ginny obrzydziła mi ją do reszty.
podobnie. zbyt idealna, nie wiadomo dlaczego się taka zrobiła

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
A! Co mnie jeszcze wkurzało! Nieustanne podkreślanie wielkości Gryffindoru! Mogliby chociaż dać mu poważnego konkurenta (ja tu widzę Ravenclaw), a nie... Nawet słowa Hermiony to świadczą (a słów Hermiony trzeba słuchać), która chciała do Ravenclawu, ale jednak Gryffindor to jest to!
ja uważam że Ravenclaw jest niedoceniany, też fajny dom, tacy inteligenci

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 21:16   #320
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ville Pokaż wiadomość
Ja trafiłabym do Ravenclavu albo Hufflepuffu. Gryffindor nie dla mnie

Można bylo odnieść wrażenie, że w Hogwarcie były dwa główne domy - Gryffindor i Slytherin, a reszta to takie zapchaj-dziury

Cytat:
Wizards aren’t even real.
Bo wampiry są, nie?
Stary 2011-08-01, 21:20   #321
dzbanek do kawy
Rozeznanie

Dla mnie najbardziej zepchniętym domem był Hufflepuff.
Stary 2011-08-01, 21:28   #322
Praan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Nie ogarniam, jakimi debilami potrafią być ludzie. Zwłaszcza fani HP, bo w tej grupie też niestety się zdarzają... zobaczcie tu: http://trollposts.tumblr.com/post/83...harry-potter-1 komentarze niektórych
hahahahaha
nie mogę w to uwierzyć :P podobają mi się stwierdzenia, że książek jest za dużo i są za długie oraz to, że okładki są bez sensu bo bohaterowie na nich nie wyglądają jak aktorzy XD no i to, że nie są perfekcyjnie ładni
ech, ludzie...
Stary 2011-08-01, 21:33   #323
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Bella is a really strong character and very independent.
Chyba czytałam inną książkę, bo wg mnie Bella to idealny przykład totalnie rozmemłanej dziewczyny-bluszcza, która bez swojego faceta nie potrafi podjąć żadnej decyzji. Jak można nazwać ją silną i niezależną

Cytat:
When Edward abandons Bella she waits for him and doesn’t give up. Then he comes back and she forgives him right away. When Ron leaves Hermione she gets really upset and then she is annoyed when he comes back. That is not love.
Zła Hermiona

Cytat:
In Harry Potter the characters have other things going on in their lives and don’t even always have boyfriends.
Tragedia!

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2011-08-01 o 21:35
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 21:41   #324
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dzbanek do kawy Pokaż wiadomość
Trafnie o Ginny Książkowa jest nawet ok.
Dla mnie w filmach bronią się jedynie Rickman i Watson
Jak dla mnie Watson to żadna piękność... i robi głupie miny płacze też zawsze w ten sam sposób i z tą samą miną a po tym filmiku, który obejrzałam na YT, gdzie każdy mówi o ulubionych kwestiach ona powtarza tą z 1 cz i widać, że nie jest to do końca naturalne tylko takie jakby wyuczone
Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Ja myślę, iż to wynika z tego, że w książce łatwo napisać o tym, jak z cichej i płochliwej dziewczynki zamienia się w seksowną, atrakcyjną dziewczynę a później kobietę.

Z filmem jest ten problem, że gdy kręcili 2 część to 6 (bo głównie tam Ginny to taki gorący towar) jeszcze nie była napisana, w związku z tym wybrali pyzatą dziewuszkę i pare lat później zonk, no bo jak tu z tej dziewuszki nagle zrobić senne marzenie pryszczatych Hogwartczyków

Swoją drogą w ostatniej scene ostatniego filmu Ginny ma kosmiczną fryzurę Tapir w stylu Margaret Tatcher

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

Mnie się jeszcze podoba Dumbledore filmowy, prof. McGonagall i cała męska część Weasleyów.

Z kolei pamiętam, jak bardzo rozczarowała mnie Fleur i Krum (oczekiwałam nieznanej, eterycznej piękności oraz mrocznego, nieco demonicznego przystojniaka a dostałam znaną mi, ładną, ale nic więcej, aktorkę oraz gościa, który wygląda jakby kazde zdanie analizował dwa razy zanim je zrozumie).
No i Lupin, dramat, wyobrażałam go sobie zdecydowanie bardziej romantycznie Tonks zresztą też.
Dumbledore jest ok, ale wolałam tego pierwszego, McGonagall super, Weasleyowie też Krum może być, chociaż wyszedł im w filmie taki zwykły osiłek bez mózgu.. coś jak dres A Fleur spodziewałam się ładniejszej.
A tak w ogóle przez premierą 6 filmu zastanawiałam się jak ze Slughorna zrobią fotel
Cytat:
Napisane przez nouvelle90 Pokaż wiadomość
A ja nie lubię gloryfikacji Harry'ego, wkurza mnie, że nawet w ostatecznym starciu nie użył AK tylko musiał Expelliarmus oczywiście. Rozumiem, że to celowy zabieg, bo wiedząc, że wiele dzieci ma Harry'ego za idola Rowling chciała z niego zrobić bohatera wyłącznie dobrego, ale ja tego nie kupuję. Ostatecznie dalsze części (5,6,7) są przeznaczone dla starszych czytelników, którzy na pewno by zrozumieli gdyby Harry nie był aż tak kryształowy.
Btw, nie wkurza was, że filmowi Lily i James są tacy starzy, skoro w książce w chwili śmierci mieli po 21 lat? W filmach wyglądają na 40.

Oooch, ja od początku, od pierwszego spotkania w pociągu wiedziałam, że Ron i Hermiona To było totalnie oczywiste. Ale Harry i Ginny mi nie pasują, już wolałabym Cho.

Czy jakaś bardziej kompetentna wizażanka mogłaby mi powiedzieć jak się tutaj wielocytuje? Niby klikam "wielocytuj", ale nic się nie dzieje.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Tak, tak, Ginny-Lwica, moje pierwsze skojarzenie.
A mi się podobał Krum. Może nie był zabójczo przystojny, ale w porządku. Pamiętam jak dziewczyny z klasy kłóciły się, bo każda mówiła, że Cedrik jest jej, a ja nie miałam problemu, bo Kruma żadna nie chciała
No klikasz ile tam chcesz cytować, a przy ostatnim wybranym poście poprostu tylko 'cytuj'
Ginny jak i Malfoy w ostatniej scenie niebardzo jak dla mnie, Lily i James jeszcze mogą być. Ale Ariana to koszmar! miała być mała dziewczynka a tu kobieta pod 30-stkę -.-
Co do Harry'ego to po co miał używać AK, skoro Exp. mu wystarczyło ?
Cytat:
Apropo ostatniej sceny - czy tylko ja odniosłam wrażenie, że Albus Severus wygląda jak Justin Bieber?
taaa, też mi się to tak skojarzyło, masakryczny dzieciak
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 21:42   #325
kasiencja
Pani Buka

napiszę jeszcze parę odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
Swoją drogą w ostatniej scene ostatniego filmu Ginny ma kosmiczną fryzurę Tapir w stylu Margaret Tatcher
[..]

Z kolei pamiętam, jak bardzo rozczarowała mnie Fleur i Krum (oczekiwałam nieznanej, eterycznej piękności oraz mrocznego, nieco demonicznego przystojniaka a dostałam znaną mi, ładną, ale nic więcej, aktorkę oraz gościa, który wygląda jakby kazde zdanie analizował dwa razy zanim je zrozumie).
No i Lupin, dramat, wyobrażałam go sobie zdecydowanie bardziej romantycznie Tonks zresztą też.
hahah, z tej fryzury się też śmiałam
mam podobne odczucia co do Fleur i Kruma. ona ładna, ale nie powalająca, on raczej 'mroczny' też nie był... nigdy nie rozumiałam też zachwycania się Pattisonem, zarówno jak był znany 'tylko' jako Cedrik, jak i jako Edzio

Tonks byłaby fajna, gdyby miała inną fryzurę - tak jak opisywana była w książce, krótkie, różowe, nastroszone włosy. aktor grający Lupina jest sympatyczny, ale przez dłuższy czas w ogóle nie mogłam się do niego przyzwyczaić, bo nie tak sobie wyobrażałam tę postać

Cytat:
Napisane przez czijo Pokaż wiadomość
Tak przy okazji - ja wiem, Gary Oldman, łomatko, Gary Oldman, ale wkurza mnie, że Syriusz w filmie jest brzydki i stary.
w ogóle jest jakiś problem z tym, raz że wspomnieni już rodzice Harry'ego mieli być 20-latkami, dwa że Syriusz i Lupin w książkach powinni mieć ok. 35 lat, a obaj wyglądali na dużo starszych... a to mogli być jeszcze młodzi, przystojni faceci (chociaż Oldman mi do roli pasował - był wiarygodny jako ktoś, kto kiedyś był beztroski i przystojny, ale życie trochę dało mu w kość )

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 21:48   #326
Konto usunięte

Cytat:
Myślę tak samo. Zawsze mnie wkurzało, że nawet w starciu ze śmierciożercami, którzy tylko czekali, żeby ich zabić, jedyne na co było stać Harry'ego, Hermionę i Rona to drętwota albo expelliarmus

To już wiemy, czemu Lily wolała Jamesa

W ogóle śmieszy mnie, że Ginny miała być niezłą laską, a w filmie jakoś tego nie widać
W filmie i tak wygląda znoście, patrz na zdjęcie
A tak w ogóle nigdy nie zrozumiem czemu dziewczyny nie chodziły wcale pomalowane, nawet bez pomalowanych rzęs... myślałam, że chociaż na bal je jakoś odstawią
9b13fa772a089c950fe653392ec6a155eb1c8e79_603597153b11b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 21:49   #327
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Chyba czytałam inną książkę, bo wg mnie Bella to idealny przykład totalnie rozmemłanej dziewczyny-bluszcza, która bez swojego faceta nie potrafi podjąć żadnej decyzji. Jak można nazwać ją silną i niezależną
Tez mam takie wrażenie I to ciągłe zachwycanie się, jaki Edzio piękny, a ona taka zwyczajna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 21:53   #328
Konto usunięte

Cytat:
Narrhien masz rację

i bardzo dobrze... w końcu widać, że też potrafi pokazać pazurki

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Tez mam takie wrażenie I to ciągłe zachwycanie się, jaki Edzio piękny, a ona taka zwyczajna
Edzio pedzio to brzyyydal i w dodatku prawie pedofil-on 120 lat, a ona 18 (?)

---------- Dopisano o 22:53 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
kiedyś widziałam na YT jakieś kazanie czy wypowiedź księdza-wytrzymałam 3 minuty, brednie totalne
Stary 2011-08-01, 21:55   #329
201607231707
Konto usunięte

[1=9b13fa772a089c950fe6533 92ec6a155eb1c8e79_6035971 53b11b;28497538]Edzio pedzio to brzyyydal i w dodatku prawie pedofil-on 120 lat, a ona 18 (?) [/QUOTE]

18-19 I to parcie na ślub po skończeniu szkoły...
Stary 2011-08-01, 21:57   #330
czijo
Zadomowienie

Ej... Wy wiecie, że te powody zmierzchowe ktoś napisał dla jaj?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości