|
|
#811 | |
|
Panaroja
|
Dot.: Ostatnio testowałam - cz. III
Cytat:
znaczy na pewno nie z powodu zapachu , ale tak czy siak nie lubię Bioparoxu
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#812 |
|
Perfume Lover
|
Designer Shaik - Blue Opulent Shaik Collection - No. 33 Women- pół Polski przejechałam, by to cudo obadać, tylko po to, by przekonać się, że to faktycznie ładny zapach, ale no wypisz wymaluj Escada Desire me. Słodki, kobiecy bezpieczny. Shaik pachnie bardziej wykwintnie, czuć szlachetność składników, ale na tym koniec. Na plus trwałość, ale no nie za te pieniądze
![]() Amouage Honour Woman- białe kwiatki sratki. Dokładnie zblendowane jaśminy, konwalie i gardenie, tak dokładnie, że pachną jedną wielką białą nijakością. Carla Fracci- Giselle mi się po prostu podobała, taki utemperowany, ale nie do końca ugrzeczniony jaśmin, lecz przy Medei umarłam, odpłynęłam i nie mogę z zachwytu się pozbierać, jak takie niczym w sumie szczególnym nie wyróżniające się pachnidełko, może tak cudownie rozwijać się na mojej skórze i trwać nieprzerwanie i intensywnie kilkanaście godzin. Medea będzie moja choćby nie wiem co.
|
#813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś dotarł do mnie zakupiony w ciemno Gap So pink i jestem zachwycona!!! Dawno tak doskonale nie strzeliłam w ciemno
27.07.2008 r. Olcia 01.02.2015 r. Kamilek Edytowane przez Kasiulka22 Czas edycji: 2011-08-01 o 13:44 |
|
|
|
#815 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Gap Orange Blossom - przez pierwsze dwie-trzy godziny boski kwiat pomarańczy, mocny i esencjonalny, później niestety pojawia się kwaśna, fizjologiczna nuta, która mi wszystko psuje
![]() Chanel No.19 Poudree - pierwsza nuta baaardzo pudrowa i kobieca, później czuję coś jakby orzeszki baza jak No.5 Eau Premiere z mikrolitrem klasycznej "dziewiętnastki", całość dość bliskoskórna, łeee...Lancome O d'Azur - na początku nawet mi się podobało, syntetyczna świeżość z nutką słodyczy, niestety po kilku godzinach trwania na skórze w postaci nie zmienionej ani o jotę mnie zanudziło Lancome Tresor in Love - ani to świeże, ani kwiatowe, ani słodkie, jakby twórca bał się nadać tym perfumom jakikolwiek charakter, zmieszane wszystko co mdłe i niewyraziste, nawet mój płyn do płukania ciekawiej pachnie
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
l'Instant Magic- pełna nadziei na coś pudrowo- swieżego typu Indigo Kenzo- a tu- bleee
Sam króciutki początek jest sliczny, a za chwilę wali zatęchłą szufladą z pudrem i jeszcze coś w tej szufladzie dawno umarło
|
#817 | |
|
spin doctor
|
Cytat:
![]() Już go chcę
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
I ja testowalam slynna Chanelke 19 Poudre - nie podoba mi sie. Czuc nuty klasyka, ktory jest 100 razy lepszy i faktycznie 5 Premiere
Irysa troche jest, troche pudru tez, ale calosc jakas taka mdla i nijaka. Nie udalo im sie to
|
|
|
|
#819 | |
|
Perfume Lover
|
Cytat:
Im się to bardzo nie udało. Ja pamiętam jak dziewczyny zachwalały Eau Premiere, pobiegłam od razu do perfumerii i przepadłam, nawet mam własne 75ml i uwielbiam do teraz, ale no19 Poudre jest po prostu straszne. Zazdroszczę dziewczynom, na których pięknie się rozwija, bo na mnie nie dość, że krótkotrwałe to jeszcze na dodatek ani irysowo, ani pudrowo na mnie nie chce pachnieć. Na siłę przyrównałabym ten zapach do zgniłego irysa i mooocno przeterminowanego pudru. Szkoda
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
Kochana poluj na niego
jak Ci się nie spodoba chętnie przygarnę Szkoda, że nie umiem robić zagranicznych zakupów Wiesz pamiętam jedną dziewczynę na pewnym przyjęciu która bosko pachniała, ona przyjechała ze Stanów dlatego domyślałam, że to czym pachnie jest zapewne "hamerykańskie" nie zapytałam jej co to, ale po wczorajszym odkryciu zapachu jestem na 100% pewna czym pachniała
|
#821 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
?
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#822 |
|
Zakorzenienie
|
|
#823 |
|
Raczkowanie
|
She Wood Crystal Creek Wood
po aplikacji czysta naftalina, taka z szafy z futrami, łagodnie przechodzi w odświeżacz toaletowy o zapachu bzu, ostatnia faza ogórkowo- arbuzowa. Delikatnie mówiąc: uciekajcie ludzie
|
|
|
|
#824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie, coś bardziej bezmięsnego- jakieś robale albo kupy myszy - chociaż nie, onae pachną ostro- jednak robale, duże i chrzęszczące
|
|
#825 |
|
Zadomowienie
|
Chyba muszę być mniej kategoryczna w ferowaniu wyroków na temat perfum, gdyż znów zdanie o 180 stopni zmieniam i na "gupka" wychodzę, a mianowicie :
testowałam znowu Black Orchid, którą od nowobogackich swego czasu wyzwałam, , a dziś czuję w niej, nie nowobogactwo, ale piękną, niebanalną czekoladowo- kwiatowo- przyprawową symfonię. Chciałabym mieć! Tak jak i Un Jardin sur le Toit - migotliwy, przyprawowy, ciepły. Testowałam ponownie Chanel 19 Poudre Testowałam też A Men-a - coś wspaniałego! w sensie, że Angela damskiego po prostu nie daję rady nosić, a męskiego - czekoladowo-lawendowego, mogłabym spokojnie, a nawet z chęcią
|
#826 | |
|
Panaroja
|
Cytat:
A może chityną z żuczków i chrabąszczy Ci pachnie
|
|
|
|
#827 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis nowosc Escady Especially Escada i nie jest to kolejny owocowy ulepek jakie Escada ostatnio regularnie wypuszcza lecz nawet dosc przyjemny, delikatny zapach kwiatowy. Mam podobne wrazenia duzej lekkosci zapachu jak po L`Air Niny Ricci.
|
#828 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Lutens Louve - początek zachwycająco wiśniowo-migdałowy, rachatłukumowy
baza łagodniejsza, znika supersłodka wiśnia, zostaje migdał i piżmo
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
|
|
#829 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj wpadłam w mojej mieścinie do lokalnego centrum handlowego i odwiedziłam firmowy sklepik Yankee Candle (różne akcesoria zapachowe do wnętrz, świece, spraye, zawieszki, saszetki, odświeżacze ip, itd pełna oferta TU). Przetestowałam ze 20 zapachów, oferta bogata i zapachy rzeczywiście mające coś w sobie i z sensem skomponowane, składniki wydają się wysokiej jakości, bo nie wyczuwam sztuczności, to prawdziwe zapachy a nie tania konfekcja. Bardzo podobały mi się zapachy Dune Grass i Clean Cotton, ale kompletnie zachwycił mnie Mountain Lodge - ło matko, co za piękny zapach
...)
|
#830 |
|
Panaroja
|
Womanity - orzechy laskowe , potem przez chwilę ślad jakiejś figi , ale ślad , a potem znowu orzechy laskowe , ale posolone . Małżonek wpadł w zachwyt , kiedy powąchał
![]() Alien - dla mnie rzeczywiście obcy . W kolejności pojawiania się nut zapachowych : owoce , bez , mydło i kwaśny duszący puder Innocent - owoce , mydło i zniknięcie
|
|
|
#831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a podkreslone: Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#833 |
|
Panaroja
|
Perwersyjna przyjemność
|
|
|
#834 |
|
Zadomowienie
|
Może polać się i owinąć na gorąco płótnem, po wystygnięciu szybko się odwinąć, no i będę nie tylko pachnąca ale i skutecznie wydepilowana
.
|
#835 | ||
|
Perfume Lover
|
Cytat:
Cytat:
Potwierdzam, zresztą tu na forum już gdzieś toczyła się dyskusja na temat wpływu Womanity na mężczyzn. Ciekawa sprawa, że tak reagują, wszak nie jest to zapach miły, łatwy i przyjemny w odbiorze. Ja akurat uwielbiam, ale większość moich koleżanek stwierdziła, że pachnę rybnie i rozumiem, że nie każdemu może przypaść ta figa do gustu. Ale chłopom...jak kotom kocimiętka. Też to chciałam doradzić, ale mnie ubiegłaś. Ładnie zastygnie za uszami i jak będziesz chciała odświeżyć zapach, to ino się potrzesz gdzie trzeba
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki przemiłej Wizażance - Bois Oriental i Feminite du Bois. Szukając godnego zastępcy DV, która się zepsiła po reformulacji. Z tych dwóch - zdecydowanie Bois Oriental, brak mu tylko nieco słodyczy - ale zastanowiłbym się nad kupnem flaszki, gdyby dało się ją kupić!!
|
|
|
|
#837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i podoba mi sie podkreslone
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
Elie Saab Le Parfum - na początku bardzo delikatny (aż za) i nienachalny. na szczęście nabiera mocy w miarę upływu czasu. Na mnie zdecydowanie jaśminowy. Po kilku godzinach przyczaja się na skórze i cicho trwa. Porównywałam z PP i test wypadł dobrze. Co prawda trucizna jest dla mnie bogatsza w inne nuty i ES jej nie zastąpi, ale dam jej szansę kupię ją na pewno
jak już się pojawi
|
|
|
|
#839 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#840 | |
|
Perfume Lover
|
Cytat:
Ja dzisiaj testowałam Guess Seducution Wild Summer. Ani to seduction, ani wild, ale jest za to summer z dużą ilością owoców leśnych. Przyjemne psikadełko, trwałość skandaliczna mniej niż dwie godziny.
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:05.

znaczy na pewno nie z powodu zapachu , ale tak czy siak nie lubię Bioparoxu 

baza jak No.5 Eau Premiere z mikrolitrem klasycznej "dziewiętnastki", całość dość bliskoskórna, łeee...
Już go chcę

Irysa troche jest, troche pudru tez, ale calosc jakas taka mdla i nijaka. Nie udalo im sie to
?

- migotliwy, przyprawowy, ciepły. Testowałam ponownie Chanel 19 Poudre 
i podoba mi sie podkreslone