|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Cytat:
daje soczku, czsami wypije kilkadziesiat mililitrow czsami wypluje wiec moze przyzwyczai sie i zje jabluszko, kaszke bananowa je z butli wiec mzoe zje bananka kiedys;pW poniedzialek za tydzien sprawdze;p
|
|
#992 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() uciekam spać bo zaraz północ. do jutra
|
|
|
|
|
#993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#994 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mile panie!
Ja znow tak na koniec dnia kilka slow bez cytowania niestety u nas wreszcie piekna pogoda i upal co niestety nie jest zbyt fajne dla nina no ale jakos przetrwamy. Dzis kurka wodna zlapalam gume w kole wozka i boje sie ze do piatku nie uda mi sie go wymienic a czeka nas wtedy wycieczka do parku z mojego baby center i tak chcialam pojechac nooo...![]() Od przyszlego poniedzialku popruboje z dodawaniem tej kaszki do mleka wieczornego, Nino wtedy bedzie mial juz 3 miesiace skonczone wiec zaszalejemy. Od wczoraj moje dziecie zawziecie gaworzy czym mnie strasznie rozczula i ciagle go nagrywam Dobranoc kochane! Aaaa... Przytulansko wrocilo u nas do lask i jest wszystko ok w gruncie rzeczy dla mnie byloby ok bo ciaze przeszlam super i nawet w 9. Misiacu bylo ok ale wolalabym odczekac jakis rok zeby jednak cialo sie zregenerowalo ![]() dobranoc wszystkim!
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#996 | ||
|
Wtajemniczenie
|
dzień doberek
![]() hahahahaha padłam Cytat:
Cytat:
![]() a mój Oluś obudził się przed 6 zjadł i dalej śpi i ja zaraz też idę ![]() oczywiście zagłosowane, na wszystkie dziewczynki
|
||
|
|
|
#997 |
|
Zadomowienie
|
na kurs chodzę i co chce coś napisać to mam do nadrobienia tyle stron że nie wyrabiam i tylko podczytuje
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
czesć,my wczoraj wróciliśmy po wekendowym wypadzie poza dom.Za 2 godz idę na szczepienie z Tymkiem.Dowiem się ile waży mój klocuszek i jak to jestw końcu z tym napletkiem.Jak wy go pielęgnujecie?Bo ja podczas kąpieli lekko ściągam skórkę.
Daję małemu słoki,ale za cholerę nie chce otworzyć buzi.Jka już się uda to połyka łądnie.Soki wcina b.dobrze.Muszę go nauczyć korzystania z łyżeczki Na fotce nasze Charzykowy,zapraszamy
|
#999 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
je z kazdym cos -niestety tak nauczylismy Kacper tez teraz zaczyna bardzo interesowac sie tym co my jemy -tak patrzy z zainteresowaniem i sie usmiecha Cytat:
![]() szybko boi sie obcych ja czytalam ze dzieci zaczynaja bac sie obcych w wieku ok 7 miesiecy śliczny -rzeczywiście wygląda na myśliciela a co mu się stało w rączkę że plasterek ma ? Cytat:
![]() kciuki za szczepienie u nas dzisiejsza noc i poranek koszmar mały obudził się o 4 rano i nie chciał spać tzn zasypiał odkladalam do lozka i na nowo pobudka i to trwalo ponad godzine ...a o 7 rano obudzil sie z takim krzykiem jak by go mordowali- nie wiem co mu bylo cyca nie chcial oczy zamkniete i wrzeszczal.chyba cos mu sie snilo .przewinelam z tych nerwow za luzno pieluszke ubralam podnioslam go i wtedy dopiero sie obudzil -dalam mu cycka a ten mi kupala walnal i nie dosc ze moja koszulka cala w kupie to nogi rece moje i maly w kupie ![]() a jak go przebralam to smial sie jak gdyby nigdy nie plakal
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za odpowiedzi co do miesjsc nad morzem w uk
maly mnie wlasnie obudzil ale chyba sie jeszcze poloze bo cos mi sie oczka kleja.jakos nie umie sie ogranac o tej godzinie ![]() kurcze zastanawiam sie jak mlodego nauczyc picia tych soczkow albo wody macie jakies pomysly?
|
|
|
|
#1001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak wczoraj zachwalalam, ze ola wypila 100 mleka z kaszką spala do 2 ![]() no ale zjadla 150 mleczka i spala do 7.30wiec nie narzekam gdzie to slonceeee ![]() dzisiaj szczepionki na 13 ajjj |
|
|
|
|
#1002 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
my dzisiaj wstałyśmy o 8:30, i od razu na nogi, bo wczoraj się położyłam po 22, więc wyspana jestem tra u ciebie zauważyłam że cały punkt doliczyło ![]() u kasipruszkow przegapiłam ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 09:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- Cytat:
napisz w wolnej chwili jak ci się podoba jakbyś miała jakieś pytania to służę pomocą, co prawda aktualnie niezbyt fachową ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ---------- Cytat:
myślę, że z kaszką dobry pomysł, a ty mm dajesz mu tyle ile chce? super, że z tż ok a po co regenerować ciało, skoro od razu chce się druga ciążę
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() tydzień mnie nie było a tu proszę juz nowy wątek ach dziewczyny nie nadrobie ..no nie mam szans.. przewinełam pare postów tylko i ooo zauważyłam nowa mamusię ..witaj Marta...widzę też że maluszki smakują coraz wiecej jedzonek no ja jeszcze nic nie podaję tylko CYC ![]() trochę sie u mnie działo... nawet mi piwnice po kostki zalało z czego nie jestem zadowolona.. roboty był w brud teraz odsuszanie i sprzątanie blee jakby roboty było małota pogoda deszczowa mnie wykończy .. cała chata zawilgocona malutki po szczepieniu i po wynikach i nic nie wiemy dalej co z tymi kupkami mamy.. nadal rzadzizna i czasami śluz.. nawet lekko zmieniła kolor z zółtej na lekko seledynową ![]() ogólnie to wesoły i zdrowy waga Wiktorka to już 7kg .. nocki super przesypiane juz dochdzimy do 8 godzin bez przerwy.. małe karmienie i dalej jeszcze 3 godzinki prześpi.. czasami tylko jakies odchyłki są jak dzień mardny ma albo po prostu gorszy czas .. za to nauczył sie przy swoich rozmowach ruszać ustami tak jakby naprawde mówił.. no wygląda to komicznie![]() powiem ogólnie i w skrócie TAK BARDZO GO KOCHAM ![]() jutro wraca mój starszy syn z wakacji pozdrawiam Was wszystkie kochane i całuje wszystkie malenstwa ooo może dzis będzie słońce ![]()
|
|
|
|
#1004 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ladnie wygladacie a pogoda widze jak w calej Polsce mamuski dziekujemy za glosiiki i prosimy o nastepne http: //pl.lennylamb.com/user/show_photo/3779 (spacja po http: ) |
||||
|
|
|
#1005 |
|
Rozeznanie
|
witam. jakos nagle przestalam miec czas na wizaz nawet niewiem jak to sie stalo
szukam pracy...
|
|
|
|
#1006 | |||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() u nas nocka taka sobie. Mateusz obudził się o 3 i przez godzinę wiercił się i mu smoka wkładałam, w końcu o 4 wzięłam go do naszego łóżka i zasnął. ja się nie wyspałam bo jeszcze mucha mi nad uchem latała. no i dziś czeka mnie przeprawa urzędowa, muszę obskoczyć parę urzędów. ehh, uwielbiam to Cytat:
![]() Cytat:
a mały miał krew miał pobieraną, dlatego rączka zaklejona ![]() Cytat:
super dziewczyny ![]() to tyle na razie bo właśnie się obudził mój bąbel. zmykam ![]() miłego dnia |
|||
|
|
|
#1007 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() niby byl okres ze spal mi ladnie 7godzin budzil sie 3 godziny ale teraz to sie zmienilo spi max 6 godzin i sie budzi i potem 1-3 godzin zalezy od dnia , moje dziecko cofnęło się chyba w rozwoju nocnym ![]() a zapomniałam dodać że podłoga też w kupie była ![]() racja tż chce drugie dziecko moze za rok - a ja sie boje bo teraz doprowadzam swoje cialo do stanu wyjsciowego jeszcze brakuje mi sporo i co zrzuce kg i zaraz mam w kolejna ciaze zachodzić to sie mija z celem -regeneracji ciala ![]() Cytat:
![]() chyba raczej deszcz ... współczuję zalanej piwnicy
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moja się obudziła o 5 na mleko, tylko, że jak potem ja zbiorę do łózka, to śpimy dalej ta 5 to już od dawna jest, ale skoro po 19 już jest w łóżeczku to nie ma co liczyć na cud
|
|
#1009 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() też nie lubię biegania po urzędach ... mnie czeka też w tym tygodniu wizyta na bezrobociu ![]() musze ubezpieczyc malego bo do tej pory jeszcze tego nie zrobilam ![]() Cytat:
u nas to wygląda tak w kąpieli zawsze robi to tż ![]() i tak zawsze wspólnie kapiemy ja go myję tż go trzyma i siusiaka ściaga skórkę - on wie jak to się robi - ja się boję że za lekko lub za mocno naciągnę . ![]() mały już się odzywa - koniec wolności ![]() a zapomniałam dodać ze moje zdolne dziecko po raz pierwszy dzis sie przemiescilo w lozeczku o 180 stopni polozylam go ,dałam moim rybka jesc poszłam umyc rece -wracam a on odwrócony -nie wiem jak to zrobil
|
|
|
#1010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja jeszcze się tak nie odwraca, tylko z pleców na brzuszek ![]() ale chyba tylko przez prawą rękę, czy wasze tez odwracają się prze jedną rękę?
|
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no widzisz mój zaypia 21-22 a mimo to tak szybko wstaje znow sie przemiescil w lozeczku musze wstawic i dam linka
|
|
|
#1012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bigos robilam tydz.temu tzwoti i do tej pory biedy je.... z 4 kilo kapusty kiszonej masakra ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- dziewczyny ktore wyslaly linki a pw KLIKNIETE
|
|
#1013 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ciekawe co będzie jak zacznie raczkować hiih Cytat:
po chwili zaczął się oblizywać jakby sam chciał spróbować ale niestey bedziem usial jeszcze troche poczekać ehheh Cytat:
Na noc mu dałam 210 ale z 6 łyżeczek i spał do 3.40 z dwoma pobudkami na smoczek w międzyczasie heh także ja już nei wiem, czy jak sie czasami budzi o 1 to jest głodny czy co.. ![]() Dzis sprobuje dać mu caly sloiczek zupki zamiast jednego mleka tak by były 4 karmienia, ciekawa jestem czy sie uda Marta piękny Synuś Cytat:
Mnie też zastanawia to, ze moje dziecko potrafi w minucie rozbeczeć się tak jakby mu ktoś jakąś wielką krzywdę robił, po czym za 2 minuty już sie smieje ciężko zrozumieć dzieci Fajnie, że KAcperek nabył kolejną umiejętność ![]() Aguś trzymam Kciuki żeby Ola była dzielna na szczepionce Cytat:
Cytat:
![]() U nas pogoda znów do du.py trace nadzieje, żeby się w ogóle to lato zrobiło, wkurza mnie ciągłe siedzenie w domu, bo co chwile pada deszcz.. Dziś podaje Szymusiowi cały słoiczek, mam nadzieje,że zje równie chętnie jak wczoraj. Póki co spi, a ja mam czas na wizaż i ogarnięcie chaty |
||||||
|
|
|
#1014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez dlatego postanowilam isc w tym tygodniu musze go w koncu ubezpieczyc moje dziecko po raz drugi mnie obesralo dzisiaj cała koszula on cały w kupie ![]() ale dzis mam szczescie
|
|
|
#1015 |
|
Raczkowanie
|
Laseczka g.ówniany dzień dzisiaj macie po prostu
<hahaha>
|
|
|
|
#1016 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
az sama zszokowana jestem jego nowa umiejętnościa - dzieci sa nie do przewidzenia zaskakują z dnia na dzien -to jest cudowne
|
|
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale slodko wygladacie
![]() Super, ale ja bym drugiego dzieciaczka jeszcze nie robila;p My pospalysmy od 22 do 7 zjadla 100ml i pospalysmy do 9.30. Dzis chyba pojedziemy ja zwazyc, bo juz nie wiem czy tyje czy nie;p W czoraj Lenka dostala takiego misia z materialem(zabawka) od 5 miesiecy starszej kuzynki i dalam jej do zabawy w samochodzie. Patrze a ta w buzi ma tylko kawalek materialu(kokardke) dobrze ze bylam z nia z tylu samochodu bo by sie udlawila ta kokardka... :/ Dlatego lepiej kupowac znane marki... ta kokardka byla na czapece tylko przewiazana... ---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Cytat:
Heh u nas tez byla duza kupa ale na szczescie nie wyleciala z pampka. Takich odglosow nigdy nie slyszalam;p
|
|
#1018 |
|
Rozeznanie
|
![]() Hej, my dzisiaj pobudka o 4 i śpi do teraz, ale coś słyszę, że zaczyna się kręcić. Nie ma się co dziwić. A tak wogóle to w nocy dałam jej mleko ze 180 ml wody i wypiła bez zająknięcia tra, kasiapruszkow głosiki poszły ![]() Moja przewraca się na jedną i na drugą stronę, ale na jedną robi to częściej. Kurcze muszę przypatrzeć się na którą ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Zrobię małej mlesio i wracam do Was za jakiś czas paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
|
|
#1019 | |||
|
Wtajemniczenie
|
super wyglądacie, a Tymo jakie ma ładne dzinsy
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
sorry, ale normalnie się usmiałam |
|||
|
|
|
#1020 |
|
Zakorzenienie
|
witamy!
u nas wczoraj popołudniu sie wypogodziło więc wyszłyśmy na długi spacerek.potem wzięłam sie za sprzątanie i padłam. Noc tragedia. Mała wstała o 4 i do 6 nie spała. śpiewałam, gugała, smiała się, przewracała na brzuszek, potem na plecki w końcu zaczęła marudzić i płakać. wzięłam Ją do nas do łóżka, że moze szybciej zaśnie, ale skąd........ tż przez ten cyrk zaspał do pracy ![]() teraz Was doczytam
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:20.

daje soczku, czsami wypije kilkadziesiat mililitrow czsami wypluje wiec moze przyzwyczai sie i zje jabluszko, kaszke bananowa je z butli wiec mzoe zje bananka kiedys;p

a czeka nas wtedy wycieczka do parku z mojego baby center i tak chcialam pojechac nooo...

i to trwalo ponad godzine ...
macie jakies pomysly?

jakby roboty było mało