Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 08:23   #541
mola510
Raczkowanie

Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No właśnie na weselu będa jeszcze znajomi i też rodzina Tż nie cała jest w temacie. Nawet nie wiem czy tata przyjdzie czy nie, pewnie okaże się to na dzień przed weselem, więc tak naprawdę nie wiem co robić. Mama mówi żeby nie robić nic ale nie wiem jak mama Tż na to zareaguje bo ostatnio na weselu dostała podziękowania jako babcia i była bardzo wzruszona
Przede wszystkim porozmawiaj z TŻ czy dziękujecie na weselu czy przed(po), jeżeli na weselu to proponuje kupić mamą ta biżuterię(czy co tam wybierzecie) i dokupcie dobre wino lub bombonierkę, i jeżeli przyjdzie Twój Tata to Mama dostanie biżuterie a on wino(czekoladki), a Mama Tz z oczywistych powodów oba prezenty... Widać że Cie to męczy porozmawiaj z Tż i podejmijcie decyzję(i jak będzie trzeba to niech tylko On wytłumaczy Mamie dlaczego chcecie podziękować w inny sposób, na pewno zrozumie)
mola510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-01, 17:30   #542
Bondage
Raczkowanie

Ja jeszcze do ślubu mam rok czasu, ale zastanawiałam się nad ładną szklaną, grawerowaną karafką dla ojców, śliczne są też skrzyneczki z zestawem do wina, na allegro jest tego pełno tylko problem co z mamami bo są kompletnie różne od siebie...
moja lubi biżuterię a jego nie - biżuteria odpada
moja lubi alkohol a jego nie - odpada i jakieś dobre wino
jego lubi pierdołki (czyt. figurki, obrazki itp.) a moja nie - żadnej "statuetki" podświetlanej ani ramki cyfrowej
jego rodzice jeżdżą na wycieczki a moi - więc weekendy dla rodziców odpadają
jego śpią razem - moi nie - odpadają komplety pościeli
obydwie mamy nie przepadają za miśkami i mają komplety filiżanek
tradycyjnych kwiatów nie chce dawać bo powiedziały że nie chcą bo zaraz wyrzucą

chcę coś co wiem, że się przyda. Albumy ze zdjęciami i tak dostaną po weselu...

Henry Louis Mencken
Bondage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-01, 19:25   #543
jusztyska
Zadomowienie

my zamówiliśmy dla rodziców fotoksiążki, ze zdjęciami od małego do dzis i właśnie dziś je odebrałam i bardzo mi się podobają
dokupimy do tego jeszcze po jakimś dobrym alkoholu, tak bardziej dla tatusiów, bo znając nasze mamy, to złapią te fotoksiążki i nic innego już je nie będzie interesowało
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-02, 08:36   #544
mola510
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bondage Pokaż wiadomość
Ja jeszcze do ślubu mam rok czasu, ale zastanawiałam się nad ładną szklaną, grawerowaną karafką dla ojców, śliczne są też skrzyneczki z zestawem do wina, na allegro jest tego pełno tylko problem co z mamami bo są kompletnie różne od siebie...
moja lubi biżuterię a jego nie - biżuteria odpada
moja lubi alkohol a jego nie - odpada i jakieś dobre wino
jego lubi pierdołki (czyt. figurki, obrazki itp.) a moja nie - żadnej "statuetki" podświetlanej ani ramki cyfrowej
jego rodzice jeżdżą na wycieczki a moi - więc weekendy dla rodziców odpadają
jego śpią razem - moi nie - odpadają komplety pościeli
obydwie mamy nie przepadają za miśkami i mają komplety filiżanek
tradycyjnych kwiatów nie chce dawać bo powiedziały że nie chcą bo zaraz wyrzucą

chcę coś co wiem, że się przyda. Albumy ze zdjęciami i tak dostaną po weselu...
Może obie lubią gotować? To wtedy książkę kucharską z dedykacja, lub
zestaw przypraw(dostępne z ładną drewnianą półeczką)
mola510 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-02, 14:48   #545
natalenka_k
Raczkowanie

GG do natalenka_k

hej dziewczyny, a ja mam problem kiedy podziękować rodzicom.
Na prezent chcemy dać kosze słodyczy z jakimś alkoholem i do tego karafka z grawerem i zestawem 6 szklanek.
chciałam też dokupić po kwiatku z doniczce który "wisi" do góry nogami i podlewa się normalnie od góry ale to jest jakby dół kwiatka. Niestety nigdzie nie mogę go znaleźć, czy któraś z Was może gdzieś widziała gdzieś?

ale mój problem polega na tym kiedy podziękować rodzicom.
mój Tż.. jego mama nie żyje 4 lata a tata ma teraz drugą żonę. Ogólnie się dogadują ale nie traktuje jej jakoś blisko. On nie chce dziękować na weselu bo będzie mu przykro że nie ma mamy, co rozumiem. Nie chce też dziękować przed kamerą co też rozumiem. Wymyśliłam że zorganizujemy obiad dla taty Tż z żoną i tam podziękujemy tacie za wszystko, i damy karafkę i alkohol a jego żonie podziękujemy za opiekę nad tatą i pomoc w przygotowaniach i damy kosz słodyczy. Myślę że to byłoby najlepsze rozwiązanie, a co Wy sądzicie? Będzie intymnie i szczerze, a nic na pokaz. Tż się na to zgadza tym bardziej że mieszka sam i jego tata przyjedzie omówić sprawy związane ze ślubem na kawę, więc taka niespodzianka by była chyba dobra?
Moim rodzicom chcemy podziękować w ten sam sposób( zrobić obiad, podziękować i wręczyć to co mamy).
Co sądzicie o tym? Co warto przygotować? Czy taki sposób podziękowania Tacie Tż i jego żonie jest na miejscu?
natalenka_k jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 14:58   #546
Bondage
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mola510 Pokaż wiadomość
Może obie lubią gotować? To wtedy książkę kucharską z dedykacja, lub
zestaw przypraw(dostępne z ładną drewnianą półeczką)
Każda z nich ma książki i to po kilka a moja mama posiada już taki ładny, dębowy zestaw przypraw. Bliżej ślubu zrobimy z pięknym moim rundkę
po sklepach z upominkami, coś na pewno znajdziemy :P
najważniejsze żeby się dobrze bawić

natalenka_k według mnie wybrałaś najodpowiedniejszą formę podziękowań, oczywiście w podobny sposób (tzn. nie przy wszystkich gościach i kamerze) musisz podziękować też starostom, świadkom, drużbom, dziadkom czy komu tam chcecie - w przeciwnym razie rodzice mogą się czuć urażeni że są pominięci w podziękowaniach. Podsumowując: albo podziękowania są dla wszystkich, albo całkiem z osobna

Henry Louis Mencken

Edytowane przez Bondage
Czas edycji: 2011-08-03 o 15:04
Bondage jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-03, 20:15   #547
roksana111
BAN stały

Ja z moim narzeczonym sami finansujemy i sami organizujemy całe wesele,postanowiliśmy że nie będziemy robić żadnych prezentów rodzicom.Zrobimy podziękowanie na sali za to że nas wychowali
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-20, 15:38   #548
jaa x )
Raczkowanie

Dziewczyny co myślicie żeby zrobić duże kosze i w każdym kosmetyki dla mam, jakiś dobry alkohol, komplet pościeli, wspólne zdjęcie powiększone i np. ananas Dobry pomysł czy nie pasuje za bardzo?
Stary 2011-08-22, 16:59   #549
AgusiekT
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jaa x ) Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie żeby zrobić duże kosze i w każdym kosmetyki dla mam, jakiś dobry alkohol, komplet pościeli, wspólne zdjęcie powiększone i np. ananas Dobry pomysł czy nie pasuje za bardzo?
Ja też myślałam o koszu, ale teraz już sama nie wiem.
Moja mama by się ucieszyła (najbardziej ze słodyczy i winka), dla taty bym do kosza dorzuciła jakąś fajną wódeczkę i już. Tyle, że nie mogę się dogadać z TŻ-em, bo ten marudzi, że to nie, tamto też nie. Do ślubu niecały miesiąc, a my nic nie mamy, jak się zdenerwuję, to swoim kupię, a on niech się martwi o swoich (wiem, że i tak tego nie zrobię, ale już mi się nie chce nad tym myśleć.... Nie wiem czy to oni tacy wybredni, czy TŻ wyolbrzymia. Chciałam kupić rzeźbione w drewnie zegary, ale jakiś zabobon niby jest, że zegary w prezencie nie, statuetki podświetlane też nie, bo kojarzą się ze zniczami, albumy to logiczne, że dostaną i tak po ślubie i powiem Wam, że mam problem.
AgusiekT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-22, 17:10   #550
roksana111
BAN stały

Cytat:
Napisane przez AgusiekT Pokaż wiadomość
Moja mama by się ucieszyła (najbardziej ze słodyczy i winka), dla taty bym do kosza dorzuciła jakąś fajną wódeczkę i już. Tyle, że nie mogę się dogadać z TŻ-em, bo ten marudzi, że to nie, tamto też nie. Do ślubu niecały miesiąc, a my nic nie mamy, jak się zdenerwuję, to swoim kupię, a on niech się martwi o swoich (wiem, że i tak tego nie zrobię, ale już mi się nie chce nad tym myśleć.... Nie wiem czy to oni tacy wybredni, czy TŻ wyolbrzymia. Chciałam kupić rzeźbione w drewnie zegary, ale jakiś zabobon niby jest, że zegary w prezencie nie, statuetki podświetlane też nie, bo kojarzą się ze zniczami, albumy to logiczne, że dostaną i tak po ślubie i powiem Wam, że mam problem.
Moja przyszła teściowa to stwierdziła kategorycznie żebyśmy nie wygłupiali się z jakimiś koszami czy kwiatami i jeszcze na pokaz żeby wszyscy widzieli.Myśmy postanowili że na weselu przez mikrofon podziękujemy rodzicom i wszystkim gosciom za przybycie.Dopiero po weselu jak będą gotowe albumy ślubne to zaprosimy rodziców na kolację,wtedy serdecznie za wszystko podziękujemy i wręczymy albumy i moze wykupimy im jakąś wycieczkę albo weekend w górach
roksana111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-25, 18:46   #551
Mmmartkaa
Przyczajenie

Cytat:

Też mam problem co dac rodzicom i tyle samo czasu o wesela i póki co wszystko na mojej głowie
Mmmartkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-26, 12:50   #552
agusiajnw
Zakorzenienie

ja na razie mam tekst podziękowań na ozdobnym rulonie...
zostały 2 tygodnie a ja wciąż nie wiem co do tego
najpierw chciałam mamom kwiata, a tatom alkohol - ale słyszałam że to kiepski pomysł bo na ogół goście namawiają tatów żeby od razu wypić...
więc chyba zostaną tradycyjnie kwiaty - a już po weselu album ze zdjęciami...
agusiajnw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-30, 17:06   #553
AgusiekT
Raczkowanie

Ostatnio znajomi na prezent dla rodziców zrobili fotoksiążki, takie ze zdjęciami zaczynając od dzieciństwa poprzez okres narzeczeństwa, ogólnie zdjęcia z rodzicami, rodziną, z jakichś uroczystości typu święta itp. Do tego dołożyli maskotki (tego szczerze jakoś specjalnie nie widzę- nie wiem co moi rodzice zrobiliby z jakimś miśkiem czy czymś podobnym), no i do tego po storczyku w doniczce w koszu. Te fotoksiązki w sumie niezły pomysł, ale po weselu, jak już będę miała zdjęcia, to i tak zrobię rodzicom jakieś ładne albumy, więc nie wiem czy nie za dużo tych zdjęć. Kurczę, mam naprawdę problem. Jak macie jeszcze jakieś pomysły to dawajcie, może coś ściągnę

Dziewczyny, dzisiaj przekopywałam allegro i zobaczcie jaki oryginał znalazłam (może któraś z Was już widziała, przyznam, że ja widzę po raz pierwszy)

http://moda.allegro.pl/tort-z-reczni...780979283.html

Jak rodzice mają poczucie humoru to w sumie można by zaryzykować. Ja szukam dalej.

Edytowane przez AgusiekT
Czas edycji: 2011-08-30 o 21:33
AgusiekT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-09-03, 19:39   #554
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio znajomi na prezent dla rodziców zrobili fotoksiążki, takie ze zdjęciami zaczynając od dzieciństwa poprzez okres narzeczeństwa, ogólnie zdjęcia z rodzicami, rodziną, z jakichś uroczystości typu święta itp. Do tego dołożyli maskotki (tego szczerze jakoś specjalnie nie widzę- nie wiem co moi rodzice zrobiliby z jakimś miśkiem czy czymś podobnym), no i do tego po storczyku w doniczce w koszu. Te fotoksiązki w sumie niezły pomysł, ale po weselu, jak już będę miała zdjęcia, to i tak zrobię rodzicom jakieś ładne albumy, więc nie wiem czy nie za dużo tych zdjęć. Kurczę, mam naprawdę problem. Jak macie jeszcze jakieś pomysły to dawajcie, może coś ściągnę
my daliśmy rodzicom takie właśnie fotoksiązki jak piszesz, mamy są zachwycone, wszystkim się chwalą tymi albumami, oglądają co chwila a będziemy dla nich robić też albumy ze zdjęciami ze ślubu, ale przecieą to będą zupełnie inne zdjęcia niż te w fotoksiążce na prezent na podziękowanie ja uważam, że to strzał w 10, przynajmniej w naszym przypadku, wskazuje na to reakcja rodziców, przede wszystkim mam
aha, dodaliśmy do tego whisky ładnie zapakowane z zestawem szklaneczek, bo wiedzieliśmy, że to tatusiów ucieszy, naszym rodzicom na pewno maskotki nie przypadłyby do gustu
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 14:20   #555
JennyAniolek
Zakorzenienie

U nas podziękowania dla Rodziców wyglądały tak, wklejam fragment z relacji

"Goście siedzieli przy stołach, rodziców posadziliśmy na środku sali, my staliśmy z boku i dj z kam puścili najpierw na rzutniku/projektorze nasz teledysk z podziękowaniami ( ) - to był strzał w 10, bo wiem, że na pewno bym do Rodziców na żywo nie powiedziała tego co chcieliśmy, potem rodzice otrzymali kosze z upominkami z krakowskiego kredensu , następnie było ślubowanie na dobrych teściów i dużo śmiechu, a na końcu goście zrobili kółeczko, dj puścił piosenkę Preludium-To dzięki Wam a my z rodzicami napiliśmy się szampana "

Jak dostaniemy wszystkie zdjęcia od foto i od szwagierki z plenerów to planujemy jeszcze zrobić rodzicom i dziadkom - na pamiątkę - fotoksiążki wielkości 20x20 w eko skórze ze zdjęciami ze ślubu/wesela i plenerów

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-11, 09:41   #556
Foxy89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mola510 Pokaż wiadomość
Pamięta,j że też musisz zwrócić uwagę co lubią przyszli teściowie Zauważyłam na każdym weselu którym byłam, że rodzice zawsze przeżywają tą chwilę i nie ważne co dostaną zawsze są szczęśliwi. Więc zaufaj intuicji i kupcie coś ekstra... a jak nie możecie się zdecydować na 1 rzecz... pamiętajcie zawsze są kosze do których możan włożyć wszystkiego po trochu

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

To wszystko zależy ilu gości zaprosiłaś, jeżeli w śród nich jest tylko najbliżasz rodzina i przyjaciele, to wydaje mi się że znają twoją sytuację, więc nie widzę problemu w podziękowaniu mamą przy gościach(byłam na weselu u znajomego jego rodzice się roztli, ojciec był obecny na weselu i jak przyszło do podziękowań sam(ojciec) uznał że nie powinien podchodzić w tym momencie, i wyszedł na papierosa). Jeżeli jednak zechcecie podziękować mamą w inny sposób np. zabrać je do restauracji na kolacje i tam wręczyć biżuterię, uprzedźcie je o tym przed weselem,żeby nie zrobiło im się smutno, albo żeby wiedziały co mówić gościa, bo jednak ludzie jak popiją to są bezpośredni... i mogą powiedzieć coś za dużo... życzę powodzenia
Stary 2011-10-14, 06:44   #557
Mediona
Zadomowienie

zdecydowałam sie wkońcu i kupiłam na all szkatułkę drewnianą z aniołkiem na górze i jakimis patykami Do tego jakiś kosz kwiatów
No a jak bedziemy mieli zdjęcia to dostaną album ze zdjęciami
Mam nadzieje ze wpożo
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-16, 21:15   #558
89Madzia89
Raczkowanie

My nie robimy podziekowan z racji sytuacji rodzinnej ze storny TZ
Ale moj tata w dzien wesela bedzie mial urodziny i mysle co mu dac w prezencie
W takim dniu chcielibysmy mu zlozyc zyczenia na sali razem z TZ tak fajnie oficjalnie przy gosciach i podarowac mu cos tylko nie mam pojecia co nie moze byc to jakis zwyczajny prezent napisze mowe i ja odczytamy z TZ )
Wiem ze to duzo znaczy dla taty ze robimy wesele w jego urodziny bardzo sie ucieszyl jak mu oznajmilismy termin
89Madzia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-16, 10:01   #559
natalia_b
Wtajemniczenie

Moje podziękowania wyglądały tak:
- ślubowanie, które już ukazało się w tym wątku
- zaraz po ślubowaniu refren piosenki "A ja wolę moją mamę"
- po tym refrenie daliśmy rodzicom kosze z ramkami, w których po jednej stronie były włożone ich ślubne zdjęcia a po drugiej miejsce na nasze no i oczywiście ta ramka leżała między słodyczami
- po wręczeniu prezentów orkiestra zaśpiewała refren piosenki "Podziękować Ci chcę tato..." Patrycji Markowskiej
- nie chcieliśmy żeby było smutno, więc nie było "Cudownych rodziców mam", zamiast tego wymyśliliśmy sobie Kult "Gdy nie ma dzieci" i przy tym tańczyliśmy tylko my i rodzice.
Nawet nie wiecie jakie to były emocje! Nagle cała sala wstała i klaskali w rytm muzyki, a my tańcowaliśmy!
Aż serce wyrywało się z piersi!
natalia_b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 11:57   #560
Viollet87
Zakorzenienie

My mamy jeszcze dużo czasu na wymyślenie podziękowań, ale tak wstępnie mamy już swoje typy Na pewno nie będzie piosenki "Cudownych rodziców mam". Zamiast niej wyszperałam w Internecie kawałek Bernadety Kowalskiej "Kochani moi rodzice" moim zdaniem o wiele bardziej wzruszająca, ładniejsza, nie taka oklepana. Podziękujemy im koło godziny 20, póki jeszcze będą wyglądać i czuć się dobrze i świeżo (nie chcę, żeby czuli się źle oglądając swoje zdjęcia z tej chwili, na których są już zgrzani i zmęczeni). W ramach prezentu myślimy o całodniowym karnecie do SPA (mamy fajne niedaleko, w Krakowie), który mogliby wykorzystać w wybranym przez siebie terminie (dla każdej z par osobny karnet) - mogliby wypocząć i odstresować się po weselnym zamieszaniu Pomysł z dyplomami ukończenia studiów rodzicielskich też bardzo mi się podoba I pomysł na podwójną ramkę - ze zdjęciem ślubnym rodziców i naszym - też ciekawy

310813

Edytowane przez Viollet87
Czas edycji: 2011-11-16 o 12:00
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-11-20, 22:56   #561
Tygrysiczka
Raczkowanie

Dot.: podziekowania dla rodzicow

Coraz częściej Młodzi przygotowują prezentację multimedialną z podziękowaniami - my też zrobiliśmy takie podziękowania Prezentacja trwała ok. 7 minut, więc nie za krótko, nie za długo (goście się nie znudzili wyświetlanymi zdjęciami), która była skrótem naszego życia od pieluch aż po okres narzeczeństwa. Wstawiliśmy też podziękowanie dla Świadków (para) oczywiście z ich najśmieszniejszym zdjęciem, jakie znalazłam Na końcu tekst podziękowania dla rodziców i wtedy wręczyliśmy kosze z alkoholami, słodyczami, kawami, itp. (cena jednego kasza - 200zł). Były łzy wzruszenia, było gromkie Sto lat odśpiewane przez gości.

Musieliśmy jednak uzgodnić zdjęcia z moją teściową - woleliśmy zapytać ją o zdanie, czy nie będzie jej przykro, gdy wrzucimy fotki taty TŻ, czyli jej męża, który zmarł prawie 20 lat temu...

A tak wyglądała prezentacja:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg JustynaIZByszek-149.jpg (81,0 KB, 153 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg JustynaIZByszek-150.jpg (109,9 KB, 158 załadowań)
Tygrysiczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-13, 19:26   #562
szpilka1986
Przyczajenie

co myślicie o drzewie genealogicznym w prezencie na podziękowanie? ja zdecydowałam się na coś takiego mam koleżankę plastyczkę która maluje mi takie drzewa oczywiście dwóch rodzin. Będą zdjęcia wszystkie dane imię nazwisko data urodzenia itp. Format ma być 50x70 oprawie to w jakieś fajne ramki zapakuje w celofan z kokardą żeby było widać co to jest. Myślę teraz nad tekstem bo chciałabym to jakoś spersonalizować żeby było wiadomo że to od nas w ramach podziękowań ale tez żeby nie było strasznie nadęte. ogólnie wydaje mi się że to dobry pomysł taki inny jeśli wyjdzie z tego fajny obraz to pozostanie pamiątka na długo. Więc jak?
szpilka1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 10:37   #563
ChocolatePuma
Raczkowanie

juz dwójka moich znajomych dała karykatury - jak rodzice maja poczucie humoru, mysle, ze to super prezent plus koszulka z napisem ' najlepsza tesciowa na swiecie'
ChocolatePuma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-15, 15:58   #564
paolkalo1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ChocolatePuma Pokaż wiadomość
juz dwójka moich znajomych dała karykatury - jak rodzice maja poczucie humoru, mysle, ze to super prezent plus koszulka z napisem ' najlepsza tesciowa na swiecie'
no właśnie - jeśli mają poczucie humoru
paolkalo1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-16, 09:17   #565
aniamu
Przyczajenie

A ja kupiłam takie dyplomy:
http://www.podziekowaniadlarodzicow.pl/

Rodzice byli zachwyceni Trochę jak cenzurka za te lata wychowania. Zrobiło duże wrażenie również na Gościach

Polecam
Ania
aniamu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-18, 19:39   #566
happy2gether
Wtajemniczenie

my oprócz prezentacji z podziękowaniami (specjalnie robiliśmy sesję narzeczeńską z plakatami, na których jest treść podziękowań, dołączyliśmy też do niej zdjęcia naszych rodziców oraz podziękowania dla babć, bo są dla nas równie drogie) daliśmy jednym i drugim rodzicom piękne świerki do posadzenia w ich ogrodach - żeby po corocznych przyrostach obliczali jak rośnie nasza miłość i dodatkowo cyfrowe ramki na zdjęcia, na które od razu wgraliśmy im prezentację, a po ślubie dograliśmy nasze ślubne fotki. Rodzice byli przeszczęśliwi i obeszło się bez zbędnych i oklepanych tańców w kółeczku do "cudownych rodziców mam" Prezentację wszyscy wspominają do dziś, bo płakali jak bobry (nawet teoretycznie obcy dla nas ludzie - os. towarzyszące naszych znajomych) i otrzymaliśmy morze oklasków

Edytowane przez happy2gether
Czas edycji: 2011-12-18 o 19:45
happy2gether jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-21, 12:19   #567
Ewelinka i juz
Raczkowanie

Dziewczyny,
my mamy jeszcze sporo czasu (ponad 4 miesiące), ale juz o tym myśleliśmy. jesteśmy ludźmi wierzącymi i chcemy rodzicom podarować coś, co będzie dla nich bliskie ze względu na nas, ale i im się spodoba (moja mama na pewno by chciała): IKONY.
Taka ikona w formacie A5 kosztuje ok 200 zł, nie jest robione na zamówienie, ale jest oryginalna. Dla rodziców - może Święta Rodzina, a dla mamy TŻ (tata nie żyje) - jakaś Maryjna.
Wydaje mi się, że to piękny prezent, kosztuje tyle, co duże kwiaty, a będzie na dłużej i jeśli wiemy, że rodzicom się spodoba, to polecam
Ewelinka i juz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 12:05   #568
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o podziękowania dla rodziców, to powiem szczerze, że cały czas się zastanawiam jak to wszystko zorganizować. Czytam wypowiedzi innych i pomyślałam, że mogłoby to wszystko wyglądać następująco:
Zespół zaproponował nam żeby podziękowania zorganizować zaraz po pierwszym tańcu, gdyż po oczepinach niektórych gości już nie ma, a inni już są dobrze wstawieni. Więc się zgodziliśmy. Wykluczyłam piosenkę cudownych rodziców mam i nie wyobrażam sobie tańczenia w kółeczku.
Więc widzę to tak: podziękujemy rodzicom własnymi słowami, przekażemy bukiety kwiatów dla rodziców a następnie chcemy żeby została puszczona multimedialna prezentacja naszych zdjęć i rodziców ( tylko jak to zrobić ??) a na koniec szampan i odśpiewanie sto lat.
I mam kilka pytań, czy któraś z was sama robiła taką prezentację z podkładem muzycznym. Jaki program będę do tego potrzebowała i jaki sprzęt aby to wyświetlić?

Jak wam się wydaje czy mogą być podziękowania bez piosenki, piosenka będzie w tle prezentacji i najlepiej chciałabym by to byłą a ja wole moją mamę czy coś w tym stylu, żeby było zabawnie a nie płaczliwie
Proszę o radę

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-02, 12:13   #569
mezaga
Zakorzenienie

Prezentację możesz zrobić w Power Poincie.
Stary 2012-02-02, 13:18   #570
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Prezentację możesz zrobić w Power Poincie.
a jak to potem wyświetlić, za pomocą jakiego sprzętu. Co będzie mi niezbędne?

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości