![]() |
#541 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Co dać rodzicom na podziękowania za wesele? - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
Ja jeszcze do ślubu mam rok czasu, ale zastanawiałam się nad ładną szklaną, grawerowaną karafką dla ojców, śliczne są też skrzyneczki z zestawem do wina, na allegro jest tego pełno tylko problem co z mamami bo są kompletnie różne od siebie...
moja lubi biżuterię a jego nie - biżuteria odpada moja lubi alkohol a jego nie - odpada i jakieś dobre wino jego lubi pierdołki (czyt. figurki, obrazki itp.) a moja nie - żadnej "statuetki" podświetlanej ani ramki cyfrowej jego rodzice jeżdżą na wycieczki a moi - więc weekendy dla rodziców odpadają jego śpią razem - moi nie - odpadają komplety pościeli obydwie mamy nie przepadają za miśkami i mają komplety filiżanek tradycyjnych kwiatów nie chce dawać bo powiedziały że nie chcą bo zaraz wyrzucą chcę coś co wiem, że się przyda. Albumy ze zdjęciami i tak dostaną po weselu...
![]() |
![]() |
#543 |
Zadomowienie
|
my zamówiliśmy dla rodziców fotoksiążki, ze zdjęciami od małego do dzis
![]() ![]() dokupimy do tego jeszcze po jakimś dobrym alkoholu, tak bardziej dla tatusiów, bo znając nasze mamy, to złapią te fotoksiążki i nic innego już je nie będzie interesowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zestaw przypraw(dostępne z ładną drewnianą półeczką) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, a ja mam problem kiedy podziękować rodzicom.
Na prezent chcemy dać kosze słodyczy z jakimś alkoholem i do tego karafka z grawerem i zestawem 6 szklanek. chciałam też dokupić po kwiatku z doniczce który "wisi" do góry nogami i podlewa się normalnie od góry ale to jest jakby dół kwiatka. Niestety nigdzie nie mogę go znaleźć, czy któraś z Was może gdzieś widziała gdzieś? ale mój problem polega na tym kiedy podziękować rodzicom. mój Tż.. jego mama nie żyje 4 lata a tata ma teraz drugą żonę. Ogólnie się dogadują ale nie traktuje jej jakoś blisko. On nie chce dziękować na weselu bo będzie mu przykro że nie ma mamy, co rozumiem. Nie chce też dziękować przed kamerą co też rozumiem. Wymyśliłam że zorganizujemy obiad dla taty Tż z żoną i tam podziękujemy tacie za wszystko, i damy karafkę i alkohol a jego żonie podziękujemy za opiekę nad tatą i pomoc w przygotowaniach i damy kosz słodyczy. Myślę że to byłoby najlepsze rozwiązanie, a co Wy sądzicie? Będzie intymnie i szczerze, a nic na pokaz. Tż się na to zgadza tym bardziej że mieszka sam i jego tata przyjedzie omówić sprawy związane ze ślubem na kawę, więc taka niespodzianka by była chyba dobra? Moim rodzicom chcemy podziękować w ten sam sposób( zrobić obiad, podziękować i wręczyć to co mamy). Co sądzicie o tym? Co warto przygotować? Czy taki sposób podziękowania Tacie Tż i jego żonie jest na miejscu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() po sklepach z upominkami, coś na pewno znajdziemy :P najważniejsze żeby się dobrze bawić ![]() natalenka_k według mnie wybrałaś najodpowiedniejszą formę podziękowań, oczywiście w podobny sposób (tzn. nie przy wszystkich gościach i kamerze) musisz podziękować też starostom, świadkom, drużbom, dziadkom czy komu tam chcecie - w przeciwnym razie rodzice mogą się czuć urażeni że są pominięci w podziękowaniach. Podsumowując: albo podziękowania są dla wszystkich, albo całkiem z osobna
Edytowane przez Bondage Czas edycji: 2011-08-03 o 15:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 |
BAN stały
|
Ja z moim narzeczonym sami finansujemy i sami organizujemy całe wesele,postanowiliśmy że nie będziemy robić żadnych prezentów rodzicom.Zrobimy podziękowanie na sali za to że nas wychowali
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#548 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny co myślicie żeby zrobić duże kosze i w każdym kosmetyki dla mam, jakiś dobry alkohol, komplet pościeli, wspólne zdjęcie powiększone i np. ananas
![]()
![]() |
#549 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja mama by się ucieszyła (najbardziej ze słodyczy i winka), dla taty bym do kosza dorzuciła jakąś fajną wódeczkę i już. Tyle, że nie mogę się dogadać z TŻ-em, bo ten marudzi, że to nie, tamto też nie. Do ślubu niecały miesiąc, a my nic nie mamy, jak się zdenerwuję, to swoim kupię, a on niech się martwi o swoich (wiem, że i tak tego nie zrobię, ale już mi się nie chce nad tym myśleć... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#550 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#551 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Też mam problem co dac rodzicom i tyle samo czasu o wesela i póki co wszystko na mojej głowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Zakorzenienie
|
ja na razie mam tekst podziękowań na ozdobnym rulonie...
zostały 2 tygodnie a ja wciąż nie wiem co do tego ![]() najpierw chciałam mamom kwiata, a tatom alkohol - ale słyszałam że to kiepski pomysł bo na ogół goście namawiają tatów żeby od razu wypić... więc chyba zostaną tradycyjnie kwiaty - a już po weselu album ze zdjęciami... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
Ostatnio znajomi na prezent dla rodziców zrobili fotoksiążki, takie ze zdjęciami zaczynając od dzieciństwa poprzez okres narzeczeństwa, ogólnie zdjęcia z rodzicami, rodziną, z jakichś uroczystości typu święta itp. Do tego dołożyli maskotki (tego szczerze jakoś specjalnie nie widzę- nie wiem co moi rodzice zrobiliby z jakimś miśkiem czy czymś podobnym), no i do tego po storczyku w doniczce w koszu. Te fotoksiązki w sumie niezły pomysł, ale po weselu, jak już będę miała zdjęcia, to i tak zrobię rodzicom jakieś ładne albumy, więc nie wiem czy nie za dużo tych zdjęć. Kurczę, mam naprawdę problem. Jak macie jeszcze jakieś pomysły to dawajcie, może coś ściągnę
![]() Dziewczyny, dzisiaj przekopywałam allegro i zobaczcie jaki oryginał znalazłam (może któraś z Was już widziała, przyznam, że ja widzę po raz pierwszy) http://moda.allegro.pl/tort-z-reczni...780979283.html Jak rodzice mają poczucie humoru to w sumie można by zaryzykować. Ja szukam dalej.
![]() Koniec staropanieństwa: 17.09.2011 ![]() Maria: 03.11.2012 ![]() Edytowane przez AgusiekT Czas edycji: 2011-08-30 o 21:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() aha, dodaliśmy do tego whisky ładnie zapakowane z zestawem szklaneczek, bo wiedzieliśmy, że to tatusiów ucieszy, naszym rodzicom na pewno maskotki nie przypadłyby do gustu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
U nas podziękowania dla Rodziców wyglądały tak, wklejam fragment z relacji
![]() "Goście siedzieli przy stołach, rodziców posadziliśmy na środku sali, my staliśmy z boku i dj z kam puścili najpierw na rzutniku/projektorze nasz teledysk z podziękowaniami ( ) - to był strzał w 10, bo wiem, że na pewno bym do Rodziców na żywo nie powiedziała tego co chcieliśmy, potem rodzice otrzymali kosze z upominkami z krakowskiego kredensu ![]() ![]() Jak dostaniemy wszystkie zdjęcia od foto i od szwagierki z plenerów to planujemy jeszcze zrobić rodzicom i dziadkom - na pamiątkę - fotoksiążki wielkości 20x20 w eko skórze ze zdjęciami ze ślubu/wesela i plenerów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
zdecydowałam sie wkońcu i kupiłam na all szkatułkę drewnianą z aniołkiem na górze i jakimis patykami Do tego jakiś kosz kwiatów
No a jak bedziemy mieli zdjęcia to dostaną album ze zdjęciami Mam nadzieje ze wpożo
![]() |
#558 |
Raczkowanie
|
My nie robimy podziekowan z racji sytuacji rodzinnej ze storny TZ
Ale moj tata w dzien wesela bedzie mial urodziny i mysle co mu dac w prezencie W takim dniu chcielibysmy mu zlozyc zyczenia na sali razem z TZ tak fajnie oficjalnie przy gosciach i podarowac mu cos tylko nie mam pojecia co nie moze byc to jakis zwyczajny prezent napisze mowe i ja odczytamy z TZ ![]() Wiem ze to duzo znaczy dla taty ze robimy wesele w jego urodziny bardzo sie ucieszyl jak mu oznajmilismy termin ![]()
![]() |
#559 |
Wtajemniczenie
|
Moje podziękowania wyglądały tak:
- ślubowanie, które już ukazało się w tym wątku - zaraz po ślubowaniu refren piosenki "A ja wolę moją mamę" - po tym refrenie daliśmy rodzicom kosze z ramkami, w których po jednej stronie były włożone ich ślubne zdjęcia a po drugiej miejsce na nasze ![]() - po wręczeniu prezentów orkiestra zaśpiewała refren piosenki "Podziękować Ci chcę tato..." Patrycji Markowskiej - nie chcieliśmy żeby było smutno, więc nie było "Cudownych rodziców mam", zamiast tego wymyśliliśmy sobie Kult "Gdy nie ma dzieci" i przy tym tańczyliśmy tylko my i rodzice. Nawet nie wiecie jakie to były emocje! Nagle cała sala wstała i klaskali w rytm muzyki, a my tańcowaliśmy! Aż serce wyrywało się z piersi! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#560 |
Zakorzenienie
|
My mamy jeszcze dużo czasu na wymyślenie podziękowań, ale tak wstępnie mamy już swoje typy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2011-11-16 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 |
Raczkowanie
|
Dot.: podziekowania dla rodzicow
Coraz częściej Młodzi przygotowują prezentację multimedialną z podziękowaniami - my też zrobiliśmy takie podziękowania
![]() ![]() Musieliśmy jednak uzgodnić zdjęcia z moją teściową - woleliśmy zapytać ją o zdanie, czy nie będzie jej przykro, gdy wrzucimy fotki taty TŻ, czyli jej męża, który zmarł prawie 20 lat temu... A tak wyglądała prezentacja: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Przyczajenie
|
co myślicie o drzewie genealogicznym w prezencie na podziękowanie? ja zdecydowałam się na coś takiego mam koleżankę plastyczkę która maluje mi takie drzewa oczywiście dwóch rodzin. Będą zdjęcia wszystkie dane imię nazwisko data urodzenia itp. Format ma być 50x70 oprawie to w jakieś fajne ramki zapakuje w celofan z kokardą żeby było widać co to jest. Myślę teraz nad tekstem bo chciałabym to jakoś spersonalizować żeby było wiadomo że to od nas w ramach podziękowań ale tez żeby nie było strasznie nadęte. ogólnie wydaje mi się że to dobry pomysł taki inny jeśli wyjdzie z tego fajny obraz to pozostanie pamiątka na długo. Więc jak?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 |
Raczkowanie
|
juz dwójka moich znajomych dała karykatury - jak rodzice maja poczucie humoru, mysle, ze to super prezent
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Przyczajenie
|
A ja kupiłam takie dyplomy:
http://www.podziekowaniadlarodzicow.pl/ Rodzice byli zachwyceni ![]() ![]() Polecam ![]() Ania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Wtajemniczenie
|
my oprócz prezentacji z podziękowaniami (specjalnie robiliśmy sesję narzeczeńską z plakatami, na których jest treść podziękowań, dołączyliśmy też do niej zdjęcia naszych rodziców oraz podziękowania dla babć, bo są dla nas równie drogie) daliśmy jednym i drugim rodzicom piękne świerki do posadzenia w ich ogrodach - żeby po corocznych przyrostach obliczali jak rośnie nasza miłość
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez happy2gether Czas edycji: 2011-12-18 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
my mamy jeszcze sporo czasu (ponad 4 miesiące), ale juz o tym myśleliśmy. jesteśmy ludźmi wierzącymi i chcemy rodzicom podarować coś, co będzie dla nich bliskie ze względu na nas, ale i im się spodoba (moja mama na pewno by chciała): IKONY. Taka ikona w formacie A5 kosztuje ok 200 zł, nie jest robione na zamówienie, ale jest oryginalna. Dla rodziców - może Święta Rodzina, a dla mamy TŻ (tata nie żyje) - jakaś Maryjna. Wydaje mi się, że to piękny prezent, kosztuje tyle, co duże kwiaty, a będzie na dłużej i jeśli wiemy, że rodzicom się spodoba, to polecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#568 |
Zakorzenienie
|
Jeśli chodzi o podziękowania dla rodziców, to powiem szczerze, że cały czas się zastanawiam jak to wszystko zorganizować. Czytam wypowiedzi innych i pomyślałam, że mogłoby to wszystko wyglądać następująco:
Zespół zaproponował nam żeby podziękowania zorganizować zaraz po pierwszym tańcu, gdyż po oczepinach niektórych gości już nie ma, a inni już są dobrze wstawieni. Więc się zgodziliśmy. Wykluczyłam piosenkę cudownych rodziców mam i nie wyobrażam sobie tańczenia w kółeczku. Więc widzę to tak: podziękujemy rodzicom własnymi słowami, przekażemy bukiety kwiatów dla rodziców a następnie chcemy żeby została puszczona multimedialna prezentacja naszych zdjęć i rodziców ( tylko jak to zrobić ??) a na koniec szampan i odśpiewanie sto lat. I mam kilka pytań, czy któraś z was sama robiła taką prezentację z podkładem muzycznym. Jaki program będę do tego potrzebowała i jaki sprzęt aby to wyświetlić? Jak wam się wydaje czy mogą być podziękowania bez piosenki, piosenka będzie w tle prezentacji i najlepiej chciałabym by to byłą a ja wole moją mamę czy coś w tym stylu, żeby było zabawnie a nie płaczliwie ![]() Proszę o radę ![]()
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
Prezentację możesz zrobić w Power Poincie.
![]() |
#570 |
Zakorzenienie
|
a jak to potem wyświetlić, za pomocą jakiego sprzętu. Co będzie mi niezbędne?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.