|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
dowcipnie 3x2 tabl
|
|
#2072 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - odsłona IV
Nita ja też brałam dupka ale dziłął jak anty bo za wcześnie go brałam!!
poza tym luteina 10razy tańsza No to zmykam do Tż
|
#2073 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Maksikola ja rodzilam 16-scie godzin... i moze jakos to bym przezyla zebym chociaz wiedziala ze mam dla kogo walczyc.. ooooooooooooo Agatku ty tu nie wyliczaj tylko tak z milosci sie przytulaj! a ja powolutku juz szykuje zarelko dzisiaj jagniecina z warzywami i szafranem z zapiekanym ryzem i konafa(egipskie slodkosci)ktos reflektuje?? |
|
|
|
|
#2074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry - wieczór
![]() Padam po mojej wyprawie, przyszlam tylko powiedzieć cześći zmykam do łózia płodne mam od dziś, więc muszę zasnąć pierwsza od TŻ ![]() Totku - smacznego |
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
![]() ---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Inutilku zapraszam wiec jedzenia starczyloby dla polowy polku |
|
|
|
#2077 |
|
Zakorzenienie
|
TOTO - ja też chcę jagnięcinki
|
|
|
|
#2078 |
|
Zadomowienie
|
Nitus alez prosze uprzejmie
|
|
|
|
#2079 |
|
Zakorzenienie
|
Agatko, ja też luteinę aplikowałam tak jak tampon - do samego końca
![]() Nie pamiętam już ile jej brałam chyba 3x1Toto, kolacja brzmi smakowicie, ale ja podziękuję jeszcze męczą mie dolegliwości żołądkowo-jelitowe Inutil, maseczka błotna Tż - rewelacja wyobrażam sobie jak musiał kląć ![]() Pani22ka, nie wiem jak z tą betą jest. Ja też nie sprawdzałam po #. Ale zerknęłam w kartę wypisu ze szpitala i w dniu wypisu, po # miałam 80. (poroniłam w 5tyg.) |
|
|
|
#2080 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A ostrzegam, bo rodzina mojego szwagra miała tam nieprzyjemną historię właśnie z naciągaczami. Kiedy nie chcieli kupić jakiegoś badziewia, zostali sklęci na czym świat stoi i wszystko wskazywało na to, że panowie chcieli brać się do czynu. Ledwo zwiali. Dopytywali później o tego typu sytuacje i dowiedzieli się, że ponoć można tam dostać w kubek. W Egipcie chyba tak źle nie jest, co? ![]() maksikola odpoczywaj sobie. A dzidzia niech się nie wygłupia i nie wyłazi jeszcze . Cytat:
kasiahexe gratuluję szczęśliwej trzynastki. Dasti80 cieszę się, że wyniki są dobre. Powodzenia w szpitalu. Agatka super wiadomość .pani22ka ja też bety nie badałam, ale ponoć wolno spada. Wydaje mi się, że któraś z dziewczyn badała i po miesiącu od # miała jeszcze podwyższoną. inutil wyobraziłam sobie Twoją błotną historię . Musiało to wyglądać jak gag z dobrej komedii. Toto ja też się piszę na jagnięcinę, chociaż zasadniczo za nią nie przepadam. Ale jestem pewna, że w Twoim wykonaniu jest super.
|
|
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja 2tyg i 2 dni po # miałam test ciążowy jeszcze pozytywny tydzień później czyli 3tyg test był już negatywny, w sumie to nie wiem jaką on czułość miał może wtedy jeszcze coś tam było bo wspomniane wyżej 20 jednostek testem raczej się już nie wykryje (najczulsze to chyba 25 mają albo 100 )
|
|
#2083 |
|
Zadomowienie
|
Toto przeczytałam Twojego bloga
. Jest taki milutki jak i Ty . Jeżeli pozwolisz, mam tylko jedną uwagę (chociaż zapewne uznacie, że jestem strasznie czepliwa ). Chodzi mi o format daty. O ile mi wiadomo, cyfry zapisujemy w języku polskim w formacie 1 a nie 01. Ten ostatni zapis stosowany jest w pismach urzędowych, żeby uniknąć ich fałszowania. Mam nadzieję, że nie masz mi za złe tej uwagi. Oczywiście taki format byłby poprawny w przypadku zapisu daty tak: 01.01.2011. Jeżeli natomiast miesiąc pisany jest "słownie", wydaje mi się, że powinno to być "1 stycznia 2011 r.". ![]() Alfahelisa właśnie wydawało mi się, że to Ty miałaś taką sytuację, ale nie chciałam pisać, bo nie byłam pewna.
|
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
Pani ja robilam bete 2 miesiace po porodzie, z tym ze u mnie szybciej spadala bo ciaza byla bardziej zaawansowana.
Sheh oj no to gorzej u zabojadow niz w Arabowie hihihi ps.czy ktos wie co sie dzieje z Basia??? AniaAnia mialas zdjecia wstawiac! ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Sheh moj Polski kuleje troche haha a o ktrore daty ci chodzi zlotko? date notatki czy date 10 maja? bo jesli o notatki ci chodzi to niestety data jest ustawiana automatycznie przez system
|
|
|
|
#2085 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pochwalę się, moja siostra była dzisiaj na usg genetycznym i wszystko ok
ma termin na poczatek lutego - czyli miesiąc po mnie mmm, zaraz odpalę mój helikopter i lecę ![]() Cytat:
nas takie sytuacje jakoś nie denerwują samochód cały ufajdany nie tylko na zewnątrz ale też w środku ![]() idę spać, bo padam i mi coś tam w brzuchu się wierci
|
|
|
|
|
#2086 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A Twój polski jest bardzo dobry, nie musisz narzekać. Wiem, jak ciężko jest o poprawną polszczyznę, gdy się jej nie używa codziennie . Też się zastanawiałam co z Basią . Może korzysta z męża ?
|
|
|
#2087 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Uspokoiłyście mnie. Trochę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() [QUOTE=inutil;28496175]Dziewczyny, pochwalę się, moja siostra była dzisiaj na usg genetycznym i wszystko ok ma termin na poczatek lutego - czyli miesiąc po mnie Super!!! Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2011-08-01 o 22:21 |
||||||
|
|
|
#2088 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie wróciłam z wizyty, wszystko jest ok. lekarz był bardzo miły, pierwsze pytanie dotyczyło mojego samopoczucia. pytał też, czy decydujemy się dalej strać, czy jestem już na to gotowa. i doradzał odczekać miesiąc, żeby mieć pewność że wszytko się ureguluje. jestem zadowolona z wizyty, ale nie wiem czemu jak wsiadam do samochodu to się popłakałam... Zauważyła, że aktualnie moje samopoczucie jest gorsze niż po #. Chyba wtedy byłam jeszcze w szoku. Dlatego pojechałam do biblioteki bo pomyślałam, że może czytając zajmę czymś innym myśli. Może możecie polecić mi jakieś ciekawe lektury?
Co do chodzenia po ciuchach – kupiłam sobie dzisiaj dwie torebki, tak na poprawienie humoru, którego nie miałam od rana. Jedną granatową listonoszkę, drugą sportową szarą pumy. Niestety mierząc ubrania z przerażeniem patrzałam na swoje sadło, więc wybacz Totuś, ale jagnięcinki dzisiaj nie spróbuję, przechodzę na dietę. Z tego co pamiętam, któraś już zaczynała się odchudzać, przyznawać się która! Będziemy się wspierać! Do bloga się zaraz zabieram. ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Totuś wzruszyla mnie twoja dedykacja w blogu
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jestem kiepska. Rok temu się odchudzałam i świtnie mi szlo. Teraz brak wynikow strasznie mnie demotzwuje
|
|
|
|
|
#2090 |
|
Zakorzenienie
|
jaki masz sposób na schudnięcie?
ja właśnie siedzę bez kolacji.
|
#2091 |
|
Zakorzenienie
|
byłam na Dukanie, teraz na mnie nie działa
teraz dużo chodzę, unikam węglowodanów i słodyczy |
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
inutil gratulacje dla siostry.
![]() Berbie cieszę się, że wizyta ok. Pewnie masz rację - teraz mija Ci szok i przychodzi czas na smutek. Ściskam Cię mocno. Trzymaj się dzielnie. Doszłam dzisiaj do wniosku, że będę złą matką . Byłam u rodziców i bawiłam się z siostrzeńcem. Niestety, mały mnie zdenerwował. Zaczął otwierać i zamykać drzwi szafki, w której rodzice trzymają alkohol. Nie dość, że bałam się, że wywali na siebie butelki, to jeszcze, że przytnie sobie paluszki. Powtarzałam mu kilka razy, żeby tego nie robił, ale nie słuchał. Cóż, nie będę karać nie swojego dziecka i szwagier musiał się wtrącić. Później śmiali się z moją siostrą, że dzieci to mi oni nie powierzą, bo przyznałam się, że moje dziecko już by dostało klapsa. Obawiam się, że będę swoje dzieci trzymać krótko . A co Wy uważacie na temat bezstresowego i nie-bezstresowego wychowania? Wiecie, że dawanie dzieciom klapsów jest teraz w Polsce nielegalne?
|
|
#2093 |
|
Zakorzenienie
|
ja absolutnie nie jestem za bezstresowym wychowaniem, klaps na pewno nie zaszkodzi. jednak wszystko wyjdzie w praniu.
Pani ja kiedyś myślałam o dukanie, ale to nie dla mnie, nie umiem stosować diet monoskładnikowych, muszę postarać się jeść mniejsze porcje i zdrowsze. najgorsze jest w moim wydaniu objadanie się słodyczami...
27.06.2011 Każdego dnia dziękuję Bogu za to, że Cię mam Edytowane przez BERBIE Czas edycji: 2011-08-01 o 23:33 |
|
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2095 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
Berbie - dobrze ze wizyta udana TOTO - czytałam blog z zapartym tchem , ale masz talent do pisania, Inutil - gratulacje dla siostry , moja siostra rodzi miesiac przede mną. Sheh- ja nie jestem za klapsami , stosuje inne kary, lepiej wziac dziecko i zaniesc na chwile do kąta , albo zagrodzić szafkę. klapsy nic nie dają , dla mojej 5letniej córci działają teraz , brak wieczorynki , a tak w ogole to moglabym jeszcze spac ale tak mnie boczki bolą że nie mogę już wyleżeć. ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Natalia23- idziesz dzisiaj na wygibasy? |
|
|
|
#2096 | |
|
Zakorzenienie
|
hehe to ja też bym bym dała klapsa. Ale nie uważam, że bym była złą matką
![]() ja dostawałam w tyłek, mój TŻ dostał 2 razy, ale on też jest za małym klapsem jak widzimy bezstresowo wychowywane dzieci... Cytat:
no ja jestem rozregulowana przez szereg diet. W ostatnim roku schudłam 22 kg, w tej chwili mi wróciło 6.... na mnie ograniczanie posiłków już nie działa... a tyję nawet po szklance wody ale jeszcze powalczę.Tak naprawdę odchudzałam się, bo stwierdziłam, że może to jest powodem że nie zaciążam. |
|
|
|
|
#2097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poszło i będzie szło nadal! Teraz dołączam bardziej intensywne ćwiczenia ( do tej pory był marsz i rowerek w domu) na brzuszek i uda, a jak trochę kondycji złapię to na aerobik wrócę . Na razie nie wyrobiła bym z tempem ćwiczeń. Zamierzam powrócić do swojej koronnej wagi 58 kg i płaskiego brzuszka. Ahhh...ciekawe kiedy mi się to uda. Pewnie tuż przed tym, jak brzuszek się zapełni i znowu zacznie rosnąć ![]() A co do wychowania dzieci, to mam praktykę roczną z bliźniakami mojej siostry - bezstresowe wychowanie? OOO NIEEE!!! Widziałam co się dzieje z dziećmi - właziły nam na głowę i śmiały do tego. Takim szakalom w akcji nie da rady wytłumaczyć, że nie wolno zanim się nie uspokojąNeska - zamierzam zebrać się wreszcie do twojego lekarza w tym miesiącu. Co powinnam wiedzieć? Czy robić cytologię i usg u swojej lekarki prywatnej? Poradź coś boś mój "master"
Edytowane przez Kasiorek211 Czas edycji: 2011-08-02 o 08:55 |
|
|
|
|
#2098 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
A ja oczywiście zawsze z miłości Cytat:
Cytat:
![]() dla siostry Berbie super że wizyta udana i że jesteś zadowolona no to teraz jeszcze poczekamy miesiąc i będziemy działać razem No właśnie co się dzieje z Basią?? Ja poczekam jeszcze chwilkę i zaraz napiszę do niej eska co tam u Niej! aaaaa Kasiahexe gratulacje szczęśliwej 13!! wczoraj myślałam żeby pogratulować i ciągle zapominałam wybacz mi
|
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcieliśmy cokolwiek w ramach czasowych bardzo ograniczonych... jak dasz radę wyczarterować samolot, to ja bardzo proszę o pomoc to jest załatwianie spraw z moim lubym. Wszystko na ostatnią chwilę, nic nie planowane, zawsze w ogniu i z ręką w nocniku... Teraz mu podsyłam jakieś oferty i otrzymuję odpowiedź "9:23:50 z wawy i poznania :|"... dobija mnie to. on po prostu chce nad polskie morze... |
|
|
|
|
#2100 |
|
Zakorzenienie
|
Basia byla na urlopie, ale cos dlugo sie nie melduje
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:14.

ahh masakra po ile brałyście??

dzisiaj jagniecina z warzywami i szafranem z zapiekanym ryzem i konafa(egipskie slodkosci)
Ahmed 10.05.2011

chyba 3x1
Ledwo zwiali. Dopytywali później o tego typu sytuacje i dowiedzieli się, że ponoć można tam dostać w kubek. W Egipcie chyba tak źle nie jest, co?
.