|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2071 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
trzymaj się Żanetko ![]() Cytat:
Dlatego nie przejmuj się tym kolegą i dla własnego komfortu omijaj go szerokim łukiem ![]() U mnie 4 dzień przeterminowania ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2072 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() zanetka oby Emili sie szybciutko zroslo,biedactwo malutkie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2073 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() zatem dziś wizyta kontrolna u gina - proszę mocno o kciuki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2074 |
Rozeznanie
|
karolinee no to trzymam kciuki,niech tak bedzie jak piszesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2075 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A Iza to normalnie anioł nie dziecko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A Nikodem to b. ładne imię ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2076 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Także wcale nie musisz przechodzić na butelkę, chyba że nie chcesz trzymać diety-bo to jest najważniejsza sprawa.
![]() ![]() |
![]() |
#2077 | |||||||
Zadomowienie
|
Witajcie!
Wpadłam poczytać i zabieram się do roboty, bo trochę planów przed jutrem jeszcze mam ![]() Musimy zamówić wózek ![]() ![]() ![]() Cytat:
Trzymaj sie na tym szczepieniu, maluszek zapomni... Chciałabym zobaczyć live jak te siuski łapaliście ![]() Fiona, ja zapomniałam, że Ty w USA.... Fajnie, że z urzędu macie jednoosobowe pkoje. Gratuluję jeszcze raz Majeczki! Co do dokarmiania w celu przytycie to nie pomogę, brak doświadczenia... Cytat:
![]() ![]() Tez mam Nikodema w rodzinie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja omijam takich znajomych, ale nie wszyscy są domyślni... Cytat:
![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2078 | ||||||
Rozeznanie
|
Strasznie ruchliwa jest czasami to przy odbiciu tak kreci glową i sie prostuje zeby ogladac swiat z dogodnej pozycji ze mam problemy zeby ją utrzymac
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Tyle postow mialam zacytowane i mi nie pokazalo wszytskich ![]() ![]() Carmela my dzis tez szczepimy ![]() ![]() ![]() ![]() Moja mała od wczoraj od po 22 dzis obudzila sie przed wpoldo 4, a pozniej o 8 ![]() ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-08-02 o 08:17 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2079 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Wczoraj się przygotowałam, że może w nocy coś ruszy a tu nic ![]() Żanetka, żeby Emilie nie cierpiała i szybko doszła do siebie, Ty też. Mamusie mam pytanie... Czego używacie do kąpieli Maluszków? Nasłuchałam sie i naczytałam, żeby na początku myć samą wodą, lub zwykłym mydełkiem np bambino i nie kąpać dziecka codziennie. Jak to jest u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
#2080 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nerolka tylko się tam nie przemęczaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2081 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a co do wyganiania, ach szkoda gadac. raz że ja mam jakos wąsko tam i jakiś czas temu jak próbowalismy to nic nie wchodziło. a po drugie mój T. jakis z kosmosu romantyk. ![]() wczoraj rano i przedwczoraj miałam bóle jak na okres w podbrzuszu. teraz znowu się zaczynają, więc może cos się zacznie dziac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2082 |
Zadomowienie
|
Agni, U nas rekordzistka wg listy jest IustPi - w 42 tc urodziła...
No to masz romantyka... Mojemu tylko szepnąć słówko... Może dzisiaj szepnę... ![]() Tylko mam nadzieję, że o normalnej porze z pracy wróci, bo przed urlopem chciał zostawić wszystko na cacy... |
![]() ![]() |
![]() |
#2083 |
Zadomowienie
|
z góry dziękuję Wam za
![]() ![]() Wodaqua podaj mi nr tel na priva to jeśli dziś mnie potną to tyrknę i opowiem co i jak ![]() Meszsares- a jak zdrówko? jeszcze się dziś odezwę...ale stresa mam jak nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2084 | |
Zakorzenienie
|
BABONIK
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2085 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2086 |
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczynki za kciuki
![]() Koniecznie się odezwij!!! Zaciskam mocno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2087 |
Zakorzenienie
|
A ja sie dzis pobeczalam bo kapnelam sie ze ze szpitala nie wzielam tej tasiemki na raczke i jej nie mam... za to dobra wiesc - pepuszek odpadl
|
![]() ![]() |
![]() |
#2088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry Dziewuszki ![]() U nas noc po chińsku- czyli jako tako. Teraz Robal śpi, ale jakoś niespokojnie. Więc pewnie nie posiedzę długo :P Zanetka czekamy na Was i trzymam kciuki żeby z rączką wszystko się szybko unormowało ![]()
![]() |
#2089 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Drugi dzien na bezrobociu ![]() Baboniku kciuki, oby poszło po Twojej mysli. Madziaranew odezwij sie jak wrócisz. Agni a szopa sie pozbylas? Nie przypominam sobie byś o tym pisała. Pisz co tam sie dzieje u Ciebie i co z tymi bolami. Editka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Kiedy będziesz miała neta? Jak Artur reaguje na siostrę? Jak sobie radzisz?
![]() ![]() |
![]() |
#2091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a bóle przeszły i nic nie zapowiada, że powrócą. przeszłabym sie na spacer, ale czekam na dwie przesyłki, a poza tym gorąc straszna i ciężko mi się chodzi. poprasuję troszkę i dalej będę tkwic przed telewizorem. ![]() czekam na wiesci od madziary o tym masażu szyjki macicy, bo mnie czeka w czwartek. A ty jak sobie radzisz w ten upał? i chyba rodzisz jutro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2092 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2093 |
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamy
Żanata z Emilie dzisiaj wychodza za szpitala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2094 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Melduje się na szybko i idę kosić trawę bo nie długo będzie sięgać po kolana przez te deszcze! Dziękujemy za wszystkie kciuki odnośnie wizyty ![]() Lila nadal w schronie, szyjka długa, utrzymana, główka delikatnie sie obniżyła ale nie znacznie, Lili waży ok 3200g, więc kolosem nie jest, na poród nie mam co sie jeszcze nastawiać, 9 sierpnia mam się zgłosić na ktg i w sumie to tyle się dowiedzieliśmy ![]() Tak że nie ma co się smucić, ważne że z małą wszystko ok, a my mamy cierpliwie czekać ![]() Tatuś wczoraj przyszalał, miał kupic stelaż do baldachimu to wrócił ze stelażem i kolejnym kompletem pościeli ![]() ![]() ![]() ![]() I muszę się przyznać bez bicia że odgapiłam naklejkę od Natki ![]() ![]() ![]() Aaa i tak na szybko jeszcze..... zapisałam się do szkoły ![]() ![]() ![]() Dobra spadam kosić trawę... |
![]() ![]() |
![]() |
#2095 |
Zakorzenienie
|
wczoraj walczyłyśmy z małą do północy gdzieś... byłam wykończona i Lena również, za to potem spała do 5.00 a potem od razu zasnęła, wstała o 8.30 zjadła i znowu poszła spać i śpi do teraz
musimy kupić woreczki do łapania moczu
#2096 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Probuje Was czytac przez telefon ale marnie mi idzie.
Pani chirurg podwiazala wczoraj Zolwikowi kikutki a ja plakalam razem z nim. Dzis mielismy usg brzucha i glowy. Wyniki sa dobre, wiec wychodzi na to ze to jednak wada nie powiazana z inna choroba. Dalej sie martwie ale troche mniej. Lekarki to pewnie maja mnie juz dosc jak tak placze na co drugiej wizycie. Mam nadzieje ze jutro wyjdziemy.
#2097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez ciekawa jestem tego masażu. Mam nadzieje jednak ze nie bedzie dane nam doświadczyć na własnej skórze. Moj termin dopiero za 3 tygodnie ![]() Upał mi nie przeszkadza. Siedzę w domu i mam miły chlodek. OK 22 stopni w sypialni mam. Poza tym cieplolubna jestem i moge sie wygrzewac na slonku. A teraz Wlasnie zrobiłam sobie pachnąca kąpiel i pisze do Was z wanny ![]() A i jeszcze ciekawostka. Wysluchalam wlasnie w radio ze w Harrodsie w Londynie ustawili dekoracje bożonarodzeniowe i sprzedają od Dzis choinki, bombki itp. W zeszłym roku Troche pozniej rozpoczęli akcje święta bo 4 sierpnia. Paranoja ![]() Agni daleko masz do Harrodsa?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2098 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja się śmieję do TZa że szkoda że mleka nie daje bo byłoby już wszystko i byłabym zbędna ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja kąpię codziennie, głównie żeby się przyzwyczaił do takiego rytmu wieczornego, a daję do wody płyn do kąpieli dla dzieci z Rossmana. to super! ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() W Biedronce widziałam dziś fajne naklejki dla dzieci z Disneya, chyba po 10 zł, na ścianę w sam raz jeśli by któraś chciała ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
A z Małym na pewno będzie wszystko dobrze!!! ![]() Cytat:
![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-08-02 o 10:19 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wizyte mam dopiero o 16 , oczywiscie ze dam znac jak poszlo. Wczoraz z Tz sie poprzytulalismy ![]() ![]() Wczoraj przed kapiela jakby kawalek szopa , no ale przezroczysty, cholera sama nie wiem czy to to. Stronczek- chyba sobie zartujesz z ta wystawa , jeszcze o tym to ja nie slyszalam.powariowali, ale gdyby nie mieli klientow to by tak nie robili, a ONI lubia wszystko zaplanowac ![]() Zmalowana - po chinsku ,,jako tako" ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2100 | ||||
Zadomowienie
|
Bry
![]() Cytat:
Pewnie tak-nie musisz się nimi zajmować 24/7 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:46.