|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
A ja rano zemdlalam
chyba za szybko sie pochwalilam, ze czuje sie dobrze w ciazy Najpierw myslalam, ze po prostu zwymiotuje bo jak robilam mezowi sniadanie to mi sie tak mocno niedobrze zrobilo i poszlam do niego bo byl w lazience i powiedzialam, ze chyba bede i zeby sie pospieszyl, jak wrocilam jakos do kuchni to juz mialam ciemno przed oczami i nic nie slyszalam
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Edzia, bardzo mi przykro
![]() ja ogolnie lubie, tylko teraz mi sie odmienilo Cytat:
Cytat:
![]() A ja dzis wyjatkowo nie mam mdlosci
|
|
#1294 |
|
Zakorzenienie
|
Edzia bardzo mi przykro
|
|
|
|
#1295 |
|
Raczkowanie
|
Moje posty są moderowane jakieś 12 godzin
Wkleję jeszcze raz wczorajszy i zobaczę ile to dziś potrwa ---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Hej dziewczyny! U mnie z dnia na dzień coraz lepiej, coraz mniej mdłości, coraz mniej zgagi, coraz więcej energii... balbinka20 rada jak wyżej, będzie dobrze, a swoje musisz przespać. natkulec i prince_polo tak wam zazdroszczę dziewczyny, że ślub przed wami, ja bym chciała swój jeszcze raz , a tak szybko minęła ta noc! Duże planujecie weselicha?Aguśkaa83 jeśli chodzi o zdj brzucha to ja się okropnie wstydzę, bo ja przed ciążą ważyłam 85 kg !!! A teraz to już 89 kg od 3 tygodni (jak nabrałam wody przed @, która nie nastąpiła, tak się trzyma). Jak mi zakładały kartę ciążową i mnie ważyły, to Więc mam brzuch taki jak w 4 mc - 5 mc , w tym 1o cm na grubości sadełka i strasznie się wstydzę i sen z powiem spędza mi myśl, że na 100% przekroczę 100 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I spraw Panie Boże żeby to nie było 110 kg ![]() ---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- no dziś to od razu zaskoczył |
|
|
|
#1296 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze nie przytyłam bardzo z pół kg może. Mam nadzieję że waga nie skoczy mi jakos drastycznie
|
|
|
|
#1297 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj się słonko |
|
|
|
|
#1298 |
|
Wtajemniczenie
|
EdziaO bardzo Ci współczuję i wiem jak to jest niestety
Odreaguj swoją stratę i nie tłum uczuc bo to nie ma sensu ![]() ![]() trzymaj sięA ja leżę plackiem w domu właśnie bo wczoraj pojawiły mi się takie brunatne plamienia i pognałam do lekarza z tego powodu. Zbadał mnie, miałam robione pierwsze usg. Zobaczyłam moje maleństwo ośmiomilimetrowe i jego bijące serduszko. Lekarz powiedział że w związku z tymi plamieniami to zagrożenie poronieniem istnieje :/ Ale kazał brać duphaston, dużo odpoczywać i być dobrej myśli więc się stosuję do jego zaleceń. Trzymajcie kciuki dziewczyny żeby było ok
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Juz troszke lepiej, polozylam sie jeszcze spac. Najgorsze jest to ze musze wyjsc z domu, a na zewnatrz 30 stopni i zero powietrza ...
Cytat:
![]() gratuluje braku mdlosci, tfu tfu niech juz tak zostanie Agator, poki wydzielina nie ma zoltego koloru i przykrego zapachu to jest z nia wszystko w porzadku i biarac jakies globulki tylko wyczyscisz sobie flore bakretyjna i wtedy zaczna sie problemy. W ciazy gesta biala wydzielina w duzej ilosci jest normalna, bo z niej tworzy sie czop, ktory do konca ciazy chroni tak naprawde dziecko Na obiad na szczescie nei musze dzisiaj nic gotowac bo wczoraj tesciowa nam nagotowala fasolki po bretonsku, ale musze isc do spoldzielni odebrac nasza umowe o mieszkanie, dobrze ze mam tak jakies 100 m to mysle ze dam rade. Ide zaraz poki cien jest po tej stronie ..
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
emigra wspolczuje kochana mam nadzieje ze to bylo jednorazowe . Moja znajoma miala tak cala coaze wiec nie zycze ci tego
aaaga ja tez nei ebde wklejac moich zdjec brzuszkowych az mi siebrzus ladnie nei zaokragli ,moje cialko nie jest juz takie jedrne jak przed dwiema ciazami wiec nei ma sie czym chwalic , a jak czytam z jakiej wagi dziewczyny startuja to ja si enawet nei pisze bo mialam 79 kilo w dniu zajscia w ciaze , ile przytylam nie wiem , zwazy mnei lekarz wtedy bede sie martwic , stajac co tydzien na wadze doprowadze sie do tego ze ebde zarla a nie jadla bo na stressiik najlepsze jedzonko Zwlaszcza ze bedac na diecie specjalnej bo mialam cisnienei wysokie przy synku i tak przytylam wiecej jak przy corce co objadalam sie wszystkim Moja fryzura obecnie prosi sie o fryzjera bo grzywa odrosla i wlosy takie przylegajace do buzi ale na razie ratuje sie opaska i tak do przodu Gabi znow zmeczona . Jak ona mi caly dzien w przedszkolu wytrzyma jak po godzinie juz ma dosc i uklada sie do spania DZis postep godzine przesiedzialam w szatni Jutro idziemy po poludniu na urodzinki do kolegi Maxia i musze sie zmobilizowac do przygotowan do urodzinek syna |
|
|
|
#1301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby bylo okCytat:
![]() u nas to samo, parno duszno, siekiere mozna zawiesic... i niestety troche mdlosci wrocily ... oby do czwartku , bo piatek juz spobie postanowilam, ze odpuszcze... teraz tylko musze kilka najwazniejszych spraw zalatwic i bedzie ok... jakos calkiem niezle udalo mi sie wrzucic na luz
|
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
aaagga My planujemy wesele na ok 150 osob.
Dziewczyny godzine temu zmarł mój Dziadek [*]musiałam sie zwolnic z pracy, wsumie szef sam mnie puscił do domu bo taka zapłakana to ja pracowac nie dam rady.
|
#1303 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
ja sie warzyłam wczoraj i schudłam 1,5 kg, przez te mdłości prawie nic nie jem
|
|
|
|
#1304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja przed wstaniem muszę trochę leżeć, wtedy trochę przechodzi (ale nie zawsze)
|
|
#1305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymaj sie Cytat:
![]() ale nic sie nie boj, niedlugo nadrobimy straty
|
|
#1306 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc dziewczyny
Moge prosic o dopisanie do gorna przyszlych mam? Gratuluje wam wszystkim fasolek i pieknych zdjec z usg Mam na imie Ania (3olat) pierwsza wizyte u poloznej tj badanie krwi bede miala 8.08 a pierwsze usg 23.08,z kalkulatora internetowego wychodzi termin 4.03.12 wiec juz zaczelam 10 tydzien.
|
|
|
|
#1307 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A u mnie jakby mniej mdłości Czekam aż szrab wstanie z drzemki i ruszamy na spacer, bo wreszcie się wypogodziło ![]() U mnie z wagą chyba na razie zastój, chociaż mam pewne obawy, bo od kilku dni jakby apetyt większy
|
|
|
#1308 |
|
Wtajemniczenie
|
Prince_polo wyrazy współczucia
![]() Trzymaj się, dziadek będzie miał na was oko z góry ![]() Ja póki co też schudłam 3 kg bo nie mam w ogóle apetytu, jem tylko z czystego rozsądku. Chociaż ostatnio mi przyszła wielka ochota na słodycze Słodycze i owoce bym mogła kilogramami a nic innego nie podchodzi :P
|
|
|
|
#1309 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo mi przykro, trzymaj sie Cytat:
tez jestes w UK? |
|||
|
|
|
#1310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|||
|
|
|
#1311 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane
![]() U mnie c.d. kuchnia-moj wrog.... mdlosci okrutne ale staram sie sobie z tym radzic, zauwazylam, ze pomaga ssanie czegos, wiec ssam lizaki, zuje gume, podjadam sucharki no i na moment to cos lagodzi chociaz odrobinke. Dzis na szczescie moj maz zajal sie miesem na obiad, bo ja na mieso nie moge patrzec Dzis u mnie na obiadek ziemniaczki i gulasz wolowy w sosiku i ogoreczek konserwowy ![]() Cytat:
Cytat:
i mam nadzieje ze u Ciebie juz koniec tych okropnych mdlosciCytat:
kazdy brzuszek ciazowy jest sliczny ale bedzie Ci rzeczywiscie trudno z wieksza waga w ciazy bo wiadomo ze sprawnosc jest mniejsza no i nogi beda cierpiec bo beda musialy duzo uniesc (dodatkowo przytyjesz na pewno co najmniej 10 kg) ale moze nie przekroczysz 110 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
gratulacje![]() Cytat:
A ile Cie meczyly? I w ktorym Ty tyg jestes?
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska, juz ok, bylam nawet na dlugi spacerze z kolezanka, bo mnie wyciagnela z domu.
Wlasnie gotuje mi sie zupka ogorkowa, a przed chwila wciagnelam jeszcze porcje kapusty kiszonej z beczki
|
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
ech... piszę drugi raz bo coś nie widze nigdzie swojego pierwszego wpisu
otóż w tą niedziele dwa testy ciążowe ukazały 2 kreseczki... zapisałam się na czwartek do lekarza, ale teraz to już sama nie wiem czy się nie pośpieszyłam... nawet nie wiem o co pytać... pomożcie mi co powinnam od gino wyciągnąć za informacje podczas pierwszej wizyty... Mam 21 lat i jestem lekko zaskoczona ciążą bo owszem chcieliśmy z mężem dziecko,ale za 4 lat... a tu taka niespodzianka... na początku ryczałam,ale czytając wasze forum zaczełam mieć pozytywne myśli... |
|
|
|
#1314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o jej kapustka kiszona zjadlabym ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Lezalam dzis kolo synka jak usypial w poludnie bo tez sie zmeczylam od rana ![]() No i nie mogl usnac pieron jeden, wiercil sie, gadal az zaczal spiewac piosenke: "Na Wojtusia" No wiec oczywiscie troche mylil slowa, nie pokolei spiewal, ale to mu sie udalo: Zamiast: "Żyla sobie raz królewna, pokochala grajka, król wyprawił im wesele i skończona bajka" to moj synek zaspiewal tak: "Baba jaga byla sobie, pokochala grajke, Wielką dziwę król wysadził pssst skończona bajka" padlam ipoplakalam sie ze smiechu
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie oplulam sie zupa
|
|
|
|
#1316 |
|
Zakorzenienie
|
zawsze mi sie chcialo smiac z tego tekstu:
"A w tej chatce straszne dziwy..." ale moj syn dzis przegial i to ostro
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
Mam dobra wiadomosc dla mamus cierpiacych na mdlosci!
Jeszcze nie sprawdzona bo dopiero teraz o tym poczytalam. Ten lek nazywa się: MAMARIN Poczytajcie sobie o nim. Nie moge wkleic adresu (pojawiaja sie nozyczki, kiedys tego nie bylo??) ale wpiszcie sobie ta nazwe w googlach. Pojde wieczorem do apteki to popytam o to.. wydaje mi sie ze to jest bezpieczne.. bo np mi w poprzedniej ciazy lekarz powiedzial ze moge zazywac Aviomarin, ale ja sie balam, za duzo p/wskazan a przede wszystkim p/wskazaniem jest I trymestr ciazy. A tu w tym leku: mamarin nic zlego na razie nie wyczytalam. ![]() ---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- Mamarin- suplement diety- polecany jest dla kobiet w ciąży w profilaktyce występowania mdłości i nudności związanych z objawiami ciąży. Skład: Witamina B6- dobroczynnie wplywa na układ nerwowy kobiety cięzarnej i zapobiega nudnościom oraz imbir - majacy właściwosci tonizujące układ pokarmowy i zapobiegajacy mdłościom. SKŁADNIKI MAMARINU PRZYWRACAJĄ KOMFORT ŻYCIA KOBIETY CIĘŻARNEJ. Sposób użycia: W pojawiających się niedoborów w ciąży 1 do 2 tabl.od jednego do trzech razy dziennie. Nie przekraczać maksymalnej zalecanej do spożycia porcjii w ciągu doby. W okresie ciąży stosować zawsze w konsultacji z lekarzem ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- ten Mamarin w skladzie ma tylko wyciag z imbiru i wit. B6 wiec mysle ze nie powinien zaszkodzic.
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-08-02 o 17:20 |
|
|
|
#1319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja szukam inspiracji na zrobienie imprezki urodzinowej synka czegos co mnie nie zamuruje w kuchni na niewiadomo ile bo mam sie oszczedzac ale co zrobi wrazenie
|
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ok, mogę po nim więcej zjeść, to znaczy częściej. Ale spodziewałam się lepszego efektu (biorę go prawie od samego początku ciąży, gdy tylko pojawiły się mdłości).
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

chyba za szybko sie pochwalilam, ze czuje sie dobrze w ciazy
i zeby sie pospieszyl, jak wrocilam jakos do kuchni to juz mialam ciemno przed oczami i nic nie slyszalam 

, a tak szybko minęła ta noc! Duże planujecie weselicha?
Więc mam brzuch taki jak w 4 mc - 5 mc , w tym 1o cm na grubości sadełka i strasznie się wstydzę i sen z powiem spędza mi myśl, że na 100% przekroczę 100 kg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I spraw Panie Boże żeby to nie było 110 kg 
Odreaguj swoją stratę i nie tłum uczuc bo to nie ma sensu

i