![]() |
#2581 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
coś więcej o mnie hmmm.... Nazywam się Patrycja, mam 23 lata. Od 16 lipca szczęśliwa mężatka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
a moja nie chce się ze mna bawić
![]() ciekawa mine musiał mieć Twój tż marejta...ciekawe co sobie pomyśłał,że z kim się bawisz... ![]()
#2583 |
Zadomowienie
|
Ja nadal chodzę do pracy, jak na razie na zwolnienie się nie wybieram bo praca pozwala mi na jej kontynuację a boje się że w domu to bym zwariowała i resztę ciąży przechodziła w dresie i z nieumytą głową
![]() Co będzie dalej zobaczymy ![]()
#2584 |
Zadomowienie
|
wszystkie niewyspane a ja dzisiaj dobudzić sie nie mogłam nie wiem czy to po tych wczorajszych spacerach po lesie czy jak ale spać padłam już o 22 a dzisiaj obudziłam sie o 7 jak tż z pracy wrócił ale przytulił sie do mnie i zasnełam dalej i obudziłam sie o 11
![]() chwilami boli mnie kręgosłup w krzyżu ale ogólnie jest ok myśle, że to przez to, że mały już coraz większy i chyba już obciążenie dla kręgosłupa sie robi ale narazie jest znośnie z nim ![]() ide sprzątać...
#2585 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
MOJA TEZ.... SAMA MNIE SZTURCHA, ALE JAK JEJ ODPOWIADAM TO CHYBA W SZOKU JEST ZE PO 2GIEJ STR BRZUCHA TEZ KTOS JEST :p ale moze pozniej bedzie skora do zabaw :P
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny brzuś i te 14 kg nie widac ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2588 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ciekawe co pomyślał he he chociaż on jak wraca do domu to zawsze pierwsze co robi to przychodzi i rozmawia do brzucha, czasami to jest takie śmieszne, bo ostatnio nawet wysłuchuje jego opinii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2589 |
Zakorzenienie
|
No ladnie, poszlam na dwie godzinki cos w domu porobic, a tu znowu trzy strony
![]() Moj potomek tez nadaje morsem, jak go zaczepiam to oddaje mocniej niz jak sam zacznie kopac, chyba go matka wkurza ![]() owieczko ![]() dygotko moja tesciowa ma zmywarke Bosha i bardzo sobie chwali, u moich rodzicow lodowka siemens sie spisuje dobrze (chociaz moglaby byc toche cichsza), kuchenka Elektrolux tez fajna. Na to musze mojego TZ-ta zapisac ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Ostatnio TZ przylozyl glowe do brzucha i dostal na dzien dobry kopa w ucho ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
oj suszone śliweczki działaja oj działją
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- Cytat:
![]() muffinko-dzięki ![]() widzę,że głównie to bosh i electrolux króluje
![]() |
#2591 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak jak Marejta zasuwam do pracy i chcialabym pracowac jak najdluzej... w pierwszej ciazy nie pracowalam, wiec sobie na sile zajecia organizowalam- na basen, silownie, zakupy itd ![]() a teraz mam wrazenie ze praca mi na dobre wychodzi, po pierwsze jakbym siedziala w domu to bym chyba zarla jak swinia non stop bo co chwila bym krazyla miedzy szafka a lodowka ![]() ![]() nie no zartuje, w pracy tez mam ulgowe traktowanie, dzis mi kolega pokazal jak sie moge w fotelu bujac ![]() a masz jakies wskazania do tego zwolnienia? czy chodzi ogolnie o to zeby sie na te przedszkolne wirusy nie narazac?
![]() |
#2592 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hahahahahahahahahaha... ja wyobrażam to sobie tak :
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
no dokładnie tak
![]() ![]() ![]() ![]()
#2594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2595 |
Raczkowanie
|
A ja dziś spałam jak zabita, też mam okresy że śpię dobrze a potem znowu z boku na bok.
Powiedzcie mi czy wasze Dzieci są w miarę tak samo aktywne cały czas, mój do wczoraj popołudniu miał jak zawsze ADHD, a dziś to bardzo mało się rusza. Już kiedyś też miałam takie spokojniejsze dni, ale jestem ciekawa jak jest u Was?
#2596 |
Zakorzenienie
|
Gosiaczek roznie bywa
![]() moze im goraco??? u nas upal niemilosierny dzis Marejta my ludzie pracy po prostu jestesmy ![]() ![]()
#2597 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i uważam,że dbam o siebie. nie objadam się jakoś wybitnie więcej,zachcianek raczej nie mam. i dobrze,że nie chodze do pracy bo w domu się nie nudzę(a przynajniej bardzo rzadko sie nudzę ja planowałam chodzić do pracy do 7 miesiaca,ale wyszło inaczje-co nie oznacza,że to jakas tragedia dla mnie.bo nie jest. zarówno psychicznie jak i fizycznie czuję sie lepiej jak jestem w domu,choć czasem brakuje mi towarzystwa,ale wtedy wpadam do pracy do dziewyn na pogaduchy ![]()
![]() |
#2598 |
Raczkowanie
|
Ja tez pracuję cały czas
Za każdym razem lekarz mnie pyta, czy zwolnienie potrzebne więc jak będę miała dość to może w końcu skorzystam ![]() U mnie jest taki minus, że to mała firma i jesteśmy tylko we 2 z koleżanką, więc dopóki jakiegoś zastępstwa nie będzie to nawet nie czułabym się w porządku idąc na zwolnienie - chyba że na prawdę byłaby taka konieczność że muszę leżeć plackiem gosiaczku mój też różnie. Chociaż głównie uaktywnia się wieczorami, jak już leżę w łóżeczku. Kiedy wasi tż zaczeli czuć kopniaczki? bo wczoraj (21t4d) położyłam rękę tż na brzuch, kopniak był, a on niczego nie poczuł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zakorzenienie
|
Ja tez siedze w domu i nie wyobrazam sobie, zebym miala teraz na uczelnie latac, bo nawet spacer mnie meczy, moze brzuch mam maly, ale juz ciazy. Nie wydaje mi sie, ze jestem zaniedbana (zreszta mam takiego TZ-ta, ze od razu by mi powiedzial, jakbym sie zapuscila
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |
Zakorzenienie
|
Anusiak83-w mojej firmie jest tak,ze zastępstwo moze byc wtedy gdy zgłoszę szefowi,że zostaję na L4,wcześniej nie.tylko,ze moja firma jest....duża
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- Cytat:
![]() muszą zjeść -tylko nie wiem czy to ma byc obiad czy drugie śnaidanie??
![]() |
#2601 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio zaryzykowałam i spróbowałam, to tak mnie wysypało, głównie na brodzie, że 3 dni omijałam lustro szerokim łukiem. A po tuszu czy cieniach robią mi się takie czerwone kropeczki na powiekach i pod oczami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
Mój mały też czasem nie daje o sobie znaku a czasem sie wierci ze łooo.
![]() |
#2603 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pamietam jak kieedyś nie malowąłm się przez jakieś 2-3 tyg i jak po tym czasie się umalowałam to łzy mi ciekły z oczu. teraz kosmetyków używam dosyć dobrych więc mnie nic nie uczulają,najdłuższa przerw gdy się nie maluję to max 2 dni.
![]() |
#2605 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dygotka ja od 1,5 mca siedzę na L4 kiedy miałam niby to przodujące łożysko. Mimo, że jest ok nie chcę kusić losu, to moje 1 dziecko, mam inne problemy ze zdrowiem i nie czuję się jakimś nierobem siedząć w domu. Przeciwnie- jestem spokojniejsza, wyspana. BTW, dostajesz regularnie kasę z ZUSU? bo jest po 1szym a na razie nic mi nie wpłynęło. Poprzednia wypłata była jeszcze z zakładu pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubię dbac o sibeie niezależnie od sytuacji i warunków i tego czy mi się chce czy nie-bo muszę to rozbić dla siebie i chcę dla tż też ładnie wyglądać... ba,ja nawet włsoy prostuję czasem 2 razy dziennie żeby lepiej wygladać i lepiej się przez to czuć ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- co macie dziś na obiad???
![]() |
#2607 |
Zadomowienie
|
dziewczyny... kazda jest inna.,.. ja np. maluje sie tylko na wyjątkowe okazje, latam bez makijażu, nawet kiedys probowałam codziennie chociaz rzesy, ale nie mam do tego zacięcia czy drygu, a nie uwazam sie za zaniedbana czy brzydką, bo sie nie pomaluje :P
wszystko to kwestia podejscia i chyba wychowania... moja mama tez tak miała, takie dziecko-kwiat... oprócz balsamów zadnych kosmetykow nie uzywała, sporadycznie szminka czy rzesy.... i ja tez tak mam... a znam wiele kolezanek ktorych ammy po 2-03h potrafią się szykować i one rownoczesnie tez tak mają .... i znam tez takie ktorych mamy sie nie maluja, a cory nadrabiaja za mame, sasiadke, babcie i jeszcze z pare osob ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() chyba kwestia.... natury ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dygotko ja mysle ze generalnie to sprawa indywidualna co kto rozumie pod terminem dbac o siebie...mam znajome rzeczywiscie ktroe nawet chodzac po ziemniaki czy do smietnika musza miec pelny makijaz , ja sama sie prawie nie maluje i rano to tylko prysznic nawet wlosow mi sie nie chce suszyc a co dopiero ukladac ![]() dla mnie dbac o siebie to niekoniecznie oznacza makijaz czy fryzura. tylko np uzywanie dobrych kosmetykow, kupienie sobie ladnego ciuszka itd. wiec siedzac w domu i nie robiac fryzury czy makijazu tez bym uwazala ze o siebie dbam
![]() |
#2609 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Może przejde się do apteki czy drogerii po jakieś próbki, ale boje się że znów mnie tak wysypie Cytat:
bo on póki co boi się trzymać rękę na brzuchu żeby synka nie gnieść ![]() Podpinam się pod pytanie, zero koncepcji za to w sobotę zrobiłam bakłażana zapiekanego z kaszą kus kus i warzywami, wszystkim bardzo smakowało, mi też. Tylko że mojemu synkowi nie... A już się cieszyłam, że dolegliwości I trymestru mamy daaaawno za sobą ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A odnośnie wyglądu, ja chodzę w dresach od zawsze w domu i teraz też, nie ma co się oszukiwać wygodnie jest. O włosy dbam, myję co 1 czy 2 dni, może mniej prostuje, ale dla nich to lepiej. W domu się nie maluję (nigdy nie malowałam jak nie miałam wychodzić) i nawet widzę że cera mi się poprawiła ![]() Jedyne co mi się nie chce od kiedy jestem na L4 to malować paznokci, do pracy to był mus, ale teraz to szkoda mi czasu, tu pozmywam, tu coś przepiorę, z nudów poskubię... Maluję na weekendy, jak się gdzieś wybieramy tylko. Więc jestem troszkę bardziej naturalna na codzień ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.