mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 11:11   #2581
__Fallen Angel__
Zadomowienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

coś więcej o mnie hmmm.... Nazywam się Patrycja, mam 23 lata. Od 16 lipca szczęśliwa mężatka teraz z niecierpliwością oczekujemy na dzidziusia Jestem nauczycielką,pracuje w przedszkolu. Od miesiąca jestem na zwolnieniu lekarskim.A wy pracujecie?Od kiedy poszłyście na zwolnienie?
__Fallen Angel__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:12   #2582
dygotka8
Zakorzenienie

a moja nie chce się ze mna bawić tzn nie odszturchuje mi jak pukam w brzuch...
ciekawa mine musiał mieć Twój tż marejta...ciekawe co sobie pomyśłał,że z kim się bawisz...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:14   #2583
marejta
Zadomowienie

Ja nadal chodzę do pracy, jak na razie na zwolnienie się nie wybieram bo praca pozwala mi na jej kontynuację a boje się że w domu to bym zwariowała i resztę ciąży przechodziła w dresie i z nieumytą głową
Co będzie dalej zobaczymy

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:16   #2584
basiula19
Zadomowienie

wszystkie niewyspane a ja dzisiaj dobudzić sie nie mogłam nie wiem czy to po tych wczorajszych spacerach po lesie czy jak ale spać padłam już o 22 a dzisiaj obudziłam sie o 7 jak tż z pracy wrócił ale przytulił sie do mnie i zasnełam dalej i obudziłam sie o 11
chwilami boli mnie kręgosłup w krzyżu ale ogólnie jest ok myśle, że to przez to, że mały już coraz większy i chyba już obciążenie dla kręgosłupa sie robi ale narazie jest znośnie z nim

ide sprzątać...

10.11.2011 Mikołajek już jest z nami
basiula19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:17   #2585
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ciekawa mine musiał mieć Twój tż marejta...ciekawe co sobie pomyśłał,że z kim się bawisz...

MOJA TEZ.... SAMA MNIE SZTURCHA, ALE JAK JEJ ODPOWIADAM TO CHYBA W SZOKU JEST ZE PO 2GIEJ STR BRZUCHA TEZ KTOS JEST :p

ale moze pozniej bedzie skora do zabaw :P

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:21   #2586
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Naoglądałam się tych Waszych brzuszków to ja pochwale sie swoim brzucholem tylko proszę się nie wystraszyć, bo o ile w brzuchu nie jest tak tragicznie o tyle spuchłam cała, no ale gdzieś te 14kg na plusie musiało się ulokować, szkoda tylko że postanowiło akurat na mnie

http://imageshack.us/photo/my-images/19/brzuch26tc.jpg/

Śliczny brzuś i te 14 kg nie widac

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:27   #2587
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
MOJA TEZ.... SAMA MNIE SZTURCHA, ALE JAK JEJ ODPOWIADAM TO CHYBA W SZOKU JEST ZE PO 2GIEJ STR BRZUCHA TEZ KTOS JEST :p

ale moze pozniej bedzie skora do zabaw :P
wyobrażam sobie jak Mała robi zdziwiona mine jak jej sie puka w brzuch

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 11:27   #2588
marejta
Zadomowienie

Cytat:
No moja właśnie jeszcze kilka dni temu nie reagowała na moje zaczepki ale wczoraj leżałam na łóżku i oglądałam tv bo coś bolała mnie głowa i przypadkiem przewracając się szturchnęłam w brzuch za co dostałam kopa no to później jeszcze raz i znów no i zaczęła się zabawa
No ciekawe co pomyślał he he chociaż on jak wraca do domu to zawsze pierwsze co robi to przychodzi i rozmawia do brzucha, czasami to jest takie śmieszne, bo ostatnio nawet wysłuchuje jego opinii np w weekend zmienialiśmy tż samochód i w sobotę oglądaliśmy jeden ale nie kupiliśmy za to tż w niedziele od 5 już nie spał bo sie zastanawiał czy dobrze zrobiliśmy ze go nie kupiliśmy, ja też nie mogłam spać więc od 5 piliśmy herbatę no i w końcu nachylił się do brzucha i mówi a ty co sądzisz ja myślałam że się popłaczę a potem dodał, jak uważasz że tata z mamą mieli kupić ten samochód to kopnij tatę i trzymał głowę na brzuchu ale po 5 minutach braku reakcji stwierdził, ze to była dobra decyzja, po czym dostał kopa żeby sie utwierdzić w swoim przekonaniu

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-02, 11:30   #2589
muffinka90
Zakorzenienie

No ladnie, poszlam na dwie godzinki cos w domu porobic, a tu znowu trzy strony

Moj potomek tez nadaje morsem, jak go zaczepiam to oddaje mocniej niz jak sam zacznie kopac, chyba go matka wkurza

owieczko udalo sie

dygotko moja tesciowa ma zmywarke Bosha i bardzo sobie chwali, u moich rodzicow lodowka siemens sie spisuje dobrze (chociaz moglaby byc toche cichsza), kuchenka Elektrolux tez fajna.

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH?
Dyskusja.
Na to musze mojego TZ-ta zapisac

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ----------

Ostatnio TZ przylozyl glowe do brzucha i dostal na dzien dobry kopa w ucho mlody nie lubi byc podsluchiwany

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 11:35   #2590
dygotka8
Zakorzenienie

oj suszone śliweczki działaja oj działją

---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

Cytat:
No moja właśnie jeszcze kilka dni temu nie reagowała na moje zaczepki ale wczoraj leżałam na łóżku i oglądałam tv bo coś bolała mnie głowa i przypadkiem przewracając się szturchnęłam w brzuch za co dostałam kopa no to później jeszcze raz i znów no i zaczęła się zabawa
No ciekawe co pomyślał he he chociaż on jak wraca do domu to zawsze pierwsze co robi to przychodzi i rozmawia do brzucha, czasami to jest takie śmieszne, bo ostatnio nawet wysłuchuje jego opinii np w weekend zmienialiśmy tż samochód i w sobotę oglądaliśmy jeden ale nie kupiliśmy za to tż w niedziele od 5 już nie spał bo sie zastanawiał czy dobrze zrobiliśmy ze go nie kupiliśmy, ja też nie mogłam spać więc od 5 piliśmy herbatę no i w końcu nachylił się do brzucha i mówi a ty co sądzisz ja myślałam że się popłaczę a potem dodał, jak uważasz że tata z mamą mieli kupić ten samochód to kopnij tatę i trzymał głowę na brzuchu ale po 5 minutach braku reakcji stwierdził, ze to była dobra decyzja, po czym dostał kopa żeby sie utwierdzić w swoim przekonaniu
no proszę,maluszek juz pomaga w podejmowaniu deczyji

muffinko
-dzięki
widzę,że głównie to bosh i electrolux króluje

Stary 2011-08-02, 11:44   #2591
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Fallen Angel__ Pokaż wiadomość
coś więcej o mnie hmmm.... Nazywam się Patrycja, mam 23 lata. Od 16 lipca szczęśliwa mężatka teraz z niecierpliwością oczekujemy na dzidziusia Jestem nauczycielką,pracuje w przedszkolu. Od miesiąca jestem na zwolnieniu lekarskim.A wy pracujecie?Od kiedy poszłyście na zwolnienie?
Witaj
ja tak jak Marejta zasuwam do pracy i chcialabym pracowac jak najdluzej...
w pierwszej ciazy nie pracowalam, wiec sobie na sile zajecia organizowalam- na basen, silownie, zakupy itd
a teraz mam wrazenie ze praca mi na dobre wychodzi, po pierwsze jakbym siedziala w domu to bym chyba zarla jak swinia non stop bo co chwila bym krazyla miedzy szafka a lodowka a w pracy to tylko kolejna inke zaparzam
nie no zartuje, w pracy tez mam ulgowe traktowanie, dzis mi kolega pokazal jak sie moge w fotelu bujac

a masz jakies wskazania do tego zwolnienia? czy chodzi ogolnie o to zeby sie na te przedszkolne wirusy nie narazac?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 11:50   #2592
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
wyobrażam sobie jak Mała robi zdziwiona mine jak jej sie puka w brzuch

hahahahahahahahahaha... ja wyobrażam to sobie tak :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 40556-shocked.jpg (40,9 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (10,3 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Shocked Face.jpg (11,3 KB, 2 załadowań)

30t 1d - ?
Stary 2011-08-02, 11:55   #2593
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
hahahahahahahahahaha... ja wyobrażam to sobie tak :
no dokładnie tak

Stary 2011-08-02, 11:56   #2594
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Witaj
ja tak jak Marejta zasuwam do pracy i chcialabym pracowac jak najdluzej...
w pierwszej ciazy nie pracowalam, wiec sobie na sile zajecia organizowalam- na basen, silownie, zakupy itd
a teraz mam wrazenie ze praca mi na dobre wychodzi, po pierwsze jakbym siedziala w domu to bym chyba zarla jak swinia non stop bo co chwila bym krazyla miedzy szafka a lodowka a w pracy to tylko kolejna inke zaparzam
nie no zartuje, w pracy tez mam ulgowe traktowanie, dzis mi kolega pokazal jak sie moge w fotelu bujac

a masz jakies wskazania do tego zwolnienia? czy chodzi ogolnie o to zeby sie na te przedszkolne wirusy nie narazac?
No to tak jak ja, jak miałam tydzień urlopu, a tż nie i siedziałam tydzień w domu to stwierdziłam ze dobrze, że chodzę do pracy, bo ciągle w dresie, przebierałam sie tylko jak gdzieś wychodziłam do tego jakoś częściej miałam różne zachcianki a to coś słodkiego a to znów coś, więc lepiej jak chodzę do pracy bo przynajmniej mam co robić i coś się dzieję i podobnie jak Glam uważam, że jakoś lepiej się czuję będąc na pełnych obrotach

Wiktoria 3570, 58 cm

Stary 2011-08-02, 11:57   #2595
gosiaczekkk85
Raczkowanie

A ja dziś spałam jak zabita, też mam okresy że śpię dobrze a potem znowu z boku na bok.

Powiedzcie mi czy wasze Dzieci są w miarę tak samo aktywne cały czas, mój do wczoraj popołudniu miał jak zawsze ADHD, a dziś to bardzo mało się rusza. Już kiedyś też miałam takie spokojniejsze dni, ale jestem ciekawa jak jest u Was?
Stary 2011-08-02, 12:04   #2596
glamourous
Zakorzenienie

Gosiaczek roznie bywa generalnie jest tak ze u mnie jeden jest bardziej aktywny zawsze - ale tez maja dni ze bardziej sie ruszaja a czasem mniej...
moze im goraco??? u nas upal niemilosierny dzis

Marejta my ludzie pracy po prostu jestesmy kto by pomyslal ze zaczelam pracowac na samiuskim poczatku ciazy po ponad 2-letniej przerwie
Stary 2011-08-02, 12:08   #2597
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nadal chodzę do pracy, jak na razie na zwolnienie się nie wybieram bo praca pozwala mi na jej kontynuację a boje się że w domu to bym zwariowała i resztę ciąży przechodziła w dresie i z nieumytą głową
Co będzie dalej zobaczymy
to zalezy jaka jesteś i czy chciałoby Ci się dbac o siebei czy nie.ja cały czas zachowuję się tak jakbym chodziła do pracy-włosy myje co drugi dzień,maluję się-choc nie codziennie,ale lepiej się czuję umalowana,ubrana chodze normalnie-nie w żadne dresy czy cos podobnego
Cytat:
No to tak jak ja, jak miałam tydzień urlopu, a tż nie i siedziałam tydzień w domu to stwierdziłam ze dobrze, że chodzę do pracy, bo ciągle w dresie, przebierałam sie tylko jak gdzieś wychodziłam do tego jakoś częściej miałam różne zachcianki a to coś słodkiego a to znów coś, więc lepiej jak chodzę do pracy bo przynajmniej mam co robić i coś się dzieję i podobnie jak Glam uważam, że jakoś lepiej się czuję będąc na pełnych obrotach
zawsze w domu jestem ubrana w określony strój,a jak wychodze to zawsze sie przebieram.
i uważam,że dbam o siebie.
nie objadam się jakoś wybitnie więcej,zachcianek raczej nie mam.
i dobrze,że nie chodze do pracy bo w domu się nie nudzę(a przynajniej bardzo rzadko sie nudzę

ja planowałam chodzić do pracy do 7 miesiaca,ale wyszło inaczje-co nie oznacza,że to jakas tragedia dla mnie.bo nie jest.
zarówno psychicznie jak i fizycznie czuję sie lepiej jak jestem w domu,choć czasem brakuje mi towarzystwa,ale wtedy wpadam do pracy do dziewyn na pogaduchy

Stary 2011-08-02, 12:13   #2598
Anusiak 83
Raczkowanie

Ja tez pracuję cały czas
Za każdym razem lekarz mnie pyta, czy zwolnienie potrzebne więc jak będę miała dość to może w końcu skorzystam
U mnie jest taki minus, że to mała firma i jesteśmy tylko we 2 z koleżanką, więc dopóki jakiegoś zastępstwa nie będzie to nawet nie czułabym się w porządku idąc na zwolnienie - chyba że na prawdę byłaby taka konieczność że muszę leżeć plackiem

gosiaczku mój też różnie. Chociaż głównie uaktywnia się wieczorami, jak już leżę w łóżeczku.

Kiedy wasi tż zaczeli czuć kopniaczki? bo wczoraj (21t4d) położyłam rękę tż na brzuch, kopniak był, a on niczego nie poczuł
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:15   #2599
muffinka90
Zakorzenienie

Ja tez siedze w domu i nie wyobrazam sobie, zebym miala teraz na uczelnie latac, bo nawet spacer mnie meczy, moze brzuch mam maly, ale juz ciazy. Nie wydaje mi sie, ze jestem zaniedbana (zreszta mam takiego TZ-ta, ze od razu by mi powiedzial, jakbym sie zapuscila ), z ludzmi sie widuje i nie jest mi zle, chociaz musze przyznac, ze lodowke czesto wietrze

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-02, 12:17   #2600
dygotka8
Zakorzenienie

Anusiak83-w mojej firmie jest tak,ze zastępstwo moze byc wtedy gdy zgłoszę szefowi,że zostaję na L4,wcześniej nie.tylko,ze moja firma jest....duża

---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Ja tez siedze w domu i nie wyobrazam sobie, zebym miala teraz na uczelnie latac, bo nawet spacer mnie meczy, moze brzuch mam maly, ale juz ciazy. Nie wydaje mi sie, ze jestem zaniedbana (zreszta mam takiego TZ-ta, ze od razu by mi powiedzial, jakbym sie zapuscila ), z ludzmi sie widuje i nie jest mi zle, chociaz musze przyznac, ze lodowke czesto wietrze
u nas to z reguły w lodówce mało jedzeni jest
muszą zjeść -tylko nie wiem czy to ma byc obiad czy drugie śnaidanie??

Stary 2011-08-02, 12:17   #2601
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
to zalezy jaka jesteś i czy chciałoby Ci się dbac o siebei czy nie.ja cały czas zachowuję się tak jakbym chodziła do pracy-włosy myje co drugi dzień,maluję się-choc nie codziennie,ale lepiej się czuję umalowana,ubrana chodze normalnie-nie w żadne dresy czy cos podobnego
Właśnie, macie uczulenie na kosmetyki? Ja nie mogę się malować.
Ostatnio zaryzykowałam i spróbowałam, to tak mnie wysypało, głównie na brodzie, że 3 dni omijałam lustro szerokim łukiem.
A po tuszu czy cieniach robią mi się takie czerwone kropeczki na powiekach i pod oczami
Stary 2011-08-02, 12:20   #2602
Myszeczka86
Zakorzenienie

Mój mały też czasem nie daje o sobie znaku a czasem sie wierci ze łooo.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:21   #2603
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:

zawsze w domu jestem ubrana w określony strój,a jak wychodze to zawsze sie przebieram.
i uważam,że dbam o siebie.
nie objadam się jakoś wybitnie więcej,zachcianek raczej nie mam.
i dobrze,że nie chodze do pracy bo w domu się nie nudzę(a przynajniej bardzo rzadko sie nudzę

ja planowałam chodzić do pracy do 7 miesiaca,ale wyszło inaczje-co nie oznacza,że to jakas tragedia dla mnie.bo nie jest.
zarówno psychicznie jak i fizycznie czuję sie lepiej jak jestem w domu,choć czasem brakuje mi towarzystwa,ale wtedy wpadam do pracy do dziewyn na pogaduchy
Dygotka no ja tez wlosy myje wrecz obsesyjnie co dzien...ale mysle ze Marejcie chodzi raczej o to ze wyjscie do ludzi obliguje do tego zeby sie zrobic, wyprasowac, umalowac sie albo i nie- ogolnie zeby jakos sie "trzymac"... mi tez po domu by sie stroic nie chcialo, dres, podkoszulek i tyle. jak nie musisz wyjsc to ok, malujesz sie i ubierasz ale tez wiesz ze nie musisz tego robic. robisz to dla siebie i dobrze ci z tym- ale jak ci sie nie chce to siedzisz pol dnia w lozku przy komputerze
Stary 2011-08-02, 12:22   #2604
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Właśnie, macie uczulenie na kosmetyki? Ja nie mogę się malować.
Ostatnio zaryzykowałam i spróbowałam, to tak mnie wysypało, głównie na brodzie, że 3 dni omijałam lustro szerokim łukiem.
A po tuszu czy cieniach robią mi się takie czerwone kropeczki na powiekach i pod oczami
ja nie mam uczulenia.tylko podkład mnie zapycha,ale mam dobry puder w kamieniu-wystarczy kilka razy i zakrywa wszelkie niedoskonałości na mojej twarzy-idealny też dla mieszanej cery z przetłuszającą się strefą T

pamietam jak kieedyś nie malowąłm się przez jakieś 2-3 tyg i jak po tym czasie się umalowałam to łzy mi ciekły z oczu.
teraz kosmetyków używam dosyć dobrych więc mnie nic nie uczulają,najdłuższa przerw gdy się nie maluję to max 2 dni.

Stary 2011-08-02, 12:25   #2605
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Ja tez pracuję cały czas
Za każdym razem lekarz mnie pyta, czy zwolnienie potrzebne więc jak będę miała dość to może w końcu skorzystam
U mnie jest taki minus, że to mała firma i jesteśmy tylko we 2 z koleżanką, więc dopóki jakiegoś zastępstwa nie będzie to nawet nie czułabym się w porządku idąc na zwolnienie - chyba że na prawdę byłaby taka konieczność że muszę leżeć plackiem

gosiaczku mój też różnie. Chociaż głównie uaktywnia się wieczorami, jak już leżę w łóżeczku.

Kiedy wasi tż zaczeli czuć kopniaczki? bo wczoraj (21t4d) położyłam rękę tż na brzuch, kopniak był, a on niczego nie poczuł
Ja 1 ruchy poczułam na przełomie 19 i 20tc a TŻ dopiero ok. 24tc czyli całkiem niedawno. Albo mały się uciszał jak TŻ kładł rękę na brzuchu albo TŻ kładł ją za delikatnie. Różnie. Ale teraz w 25/26tc ruchy są na tyle wyraźne, że mąż je czuje

Dygotka ja od 1,5 mca siedzę na L4 kiedy miałam niby to przodujące łożysko. Mimo, że jest ok nie chcę kusić losu, to moje 1 dziecko, mam inne problemy ze zdrowiem i nie czuję się jakimś nierobem siedząć w domu. Przeciwnie- jestem spokojniejsza, wyspana.

BTW, dostajesz regularnie kasę z ZUSU? bo jest po 1szym a na razie nic mi nie wpłynęło. Poprzednia wypłata była jeszcze z zakładu pracy.
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 12:30   #2606
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Dygotka no ja tez wlosy myje wrecz obsesyjnie co dzien...ale mysle ze Marejcie chodzi raczej o to ze wyjscie do ludzi obliguje do tego zeby sie zrobic, wyprasowac, umalowac sie albo i nie- ogolnie zeby jakos sie "trzymac"... mi tez po domu by sie stroic nie chcialo, dres, podkoszulek i tyle. jak nie musisz wyjsc to ok, malujesz sie i ubierasz ale tez wiesz ze nie musisz tego robic. robisz to dla siebie i dobrze ci z tym- ale jak ci sie nie chce to siedzisz pol dnia w lozku przy komputerze
domyślam się o co jej chodziło,ale bez przesady-przecież to od nas samych zależy czy dbamy o sibeie czy nie.ja się nawet maluję jeśli mam siedziec tylko przed kompem albo mam iśc po ziemniaki.
lubię dbac o sibeie niezależnie od sytuacji i warunków i tego czy mi się chce czy nie-bo muszę to rozbić dla siebie i chcę dla tż też ładnie wyglądać...
ba,ja nawet włsoy prostuję czasem 2 razy dziennie żeby lepiej wygladać i lepiej się przez to czuć

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
J
Dygotka ja od 1,5 mca siedzę na L4 kiedy miałam niby to przodujące łożysko. Mimo, że jest ok nie chcę kusić losu, to moje 1 dziecko, mam inne problemy ze zdrowiem i nie czuję się jakimś nierobem siedząć w domu. Przeciwnie- jestem spokojniejsza, wyspana.
otóz to-też jestem spokojniesza .a wystarczy,że rozmaiwm z kimś z pracy o pracy to czuję jak ciśnienei mi się podnosi...brrrrrrrrrrr

Cytat:
JBTW, dostajesz regularnie kasę z ZUSU? bo jest po 1szym a na razie nic mi nie wpłynęło. Poprzednia wypłata była jeszcze z zakładu pracy.
kasę dostaje od pracodwacy-on się rozlicza z zusem i dostalam w terminei.

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

co macie dziś na obiad???

Stary 2011-08-02, 12:33   #2607
witaminkaccc
Zadomowienie

dziewczyny... kazda jest inna.,.. ja np. maluje sie tylko na wyjątkowe okazje, latam bez makijażu, nawet kiedys probowałam codziennie chociaz rzesy, ale nie mam do tego zacięcia czy drygu, a nie uwazam sie za zaniedbana czy brzydką, bo sie nie pomaluje :P

wszystko to kwestia podejscia i chyba wychowania... moja mama tez tak miała, takie dziecko-kwiat... oprócz balsamów zadnych kosmetykow nie uzywała, sporadycznie szminka czy rzesy.... i ja tez tak mam...

a znam wiele kolezanek ktorych ammy po 2-03h potrafią się szykować i one rownoczesnie tez tak mają ....

i znam tez takie ktorych mamy sie nie maluja, a cory nadrabiaja za mame, sasiadke, babcie i jeszcze z pare osob

chyba kwestia.... natury

30t 1d - ?
Stary 2011-08-02, 12:36   #2608
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
domyślam się o co jej chodziło,ale bez przesady-przecież to od nas samych zależy czy dbamy o sibeie czy nie.ja się nawet maluję jeśli mam siedziec tylko przed kompem albo mam iśc po ziemniaki.
lubię dbac o sibeie niezależnie od sytuacji i warunków i tego czy mi się chce czy nie-bo muszę to rozbić dla siebie i chcę dla tż też ładnie wyglądać...
ba,ja nawet włsoy prostuję czasem 2 razy dziennie żeby lepiej wygladać i lepiej się przez to czuć[COLOR="Silver"]
?

Dygotko ja mysle ze generalnie to sprawa indywidualna co kto rozumie pod terminem dbac o siebie...mam znajome rzeczywiscie ktroe nawet chodzac po ziemniaki czy do smietnika musza miec pelny makijaz , ja sama sie prawie nie maluje i rano to tylko prysznic nawet wlosow mi sie nie chce suszyc a co dopiero ukladac
dla mnie dbac o siebie to niekoniecznie oznacza makijaz czy fryzura. tylko np uzywanie dobrych kosmetykow, kupienie sobie ladnego ciuszka itd. wiec siedzac w domu i nie robiac fryzury czy makijazu tez bym uwazala ze o siebie dbam
Stary 2011-08-02, 12:40   #2609
Anusiak 83
Raczkowanie

Cytat:
ja nie mam uczulenia.tylko podkład mnie zapycha,ale mam dobry puder w kamieniu-wystarczy kilka razy i zakrywa wszelkie niedoskonałości na mojej twarzy-idealny też dla mieszanej cery z przetłuszającą się strefą T

pamietam jak kieedyś nie malowąłm się przez jakieś 2-3 tyg i jak po tym czasie się umalowałam to łzy mi ciekły z oczu.
teraz kosmetyków używam dosyć dobrych więc mnie nic nie uczulają,najdłuższa przerw gdy się nie maluję to max 2 dni.
Teraz mam Ives Rocher podkład i tusz, a z Avonu cienie i tusz
Może przejde się do apteki czy drogerii po jakieś próbki, ale boje się że znów mnie tak wysypie

Cytat:
Ja 1 ruchy poczułam na przełomie 19 i 20tc a TŻ dopiero ok. 24tc czyli całkiem niedawno. Albo mały się uciszał jak TŻ kładł rękę na brzuchu albo TŻ kładł ją za delikatnie. Różnie. Ale teraz w 25/26tc ruchy są na tyle wyraźne, że mąż je czuje
oo, to już niedługo
bo on póki co boi się trzymać rękę na brzuchu żeby synka nie gnieść i tak bardziej przytyka jak trzyma

Cytat:

co macie dziś na obiad???
Podpinam się pod pytanie, zero koncepcji
za to w sobotę zrobiłam bakłażana zapiekanego z kaszą kus kus i warzywami, wszystkim bardzo smakowało, mi też. Tylko że mojemu synkowi nie... A już się cieszyłam, że dolegliwości I trymestru mamy daaaawno za sobą
Stary 2011-08-02, 12:43   #2610
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
U nas właśnie jest tak, że jak kładzie rękę to przestaje kopać Ale jakieś kopnięcie już poczuł, ale bardzo delikatnie. Za to może poobserwować jak czasami brzuch mi się rusza Ale położy rękę i cisza

A odnośnie wyglądu, ja chodzę w dresach od zawsze w domu i teraz też, nie ma co się oszukiwać wygodnie jest. O włosy dbam, myję co 1 czy 2 dni, może mniej prostuje, ale dla nich to lepiej. W domu się nie maluję (nigdy nie malowałam jak nie miałam wychodzić) i nawet widzę że cera mi się poprawiła Makijaż tylko na dłuższe wyjścia i w gości.
Jedyne co mi się nie chce od kiedy jestem na L4 to malować paznokci, do pracy to był mus, ale teraz to szkoda mi czasu, tu pozmywam, tu coś przepiorę, z nudów poskubię... Maluję na weekendy, jak się gdzieś wybieramy tylko. Więc jestem troszkę bardziej naturalna na codzień

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości