|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
heh a mi zawsze taka niedoprawiona wychodzi... nie wiem czy za mało przecieru czy co...
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
dziecko jest meldowane automatycznie tam gdzie matka
![]() idę dziewczyny do męża pa |
|
|
|
#1113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobranoc ![]() ja też lecę papa
|
|
#1114 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() co do porodu ja też chciałam w wodzie a jak co do czego doszło to za późno było sala tylko jedna wolna na szczescie akurat sie zwolnila ![]() Cytat:
oj tak Cytat:
Cytat:
![]() lece spac
|
|
|
#1115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatni raz jadłam taka prawdziwa na stołówce kolo pracy
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
tra kurcze nie mam tego przepisu, muszę z pamięci
![]() Zupa pomidorowa z selerem ![]() 2l wody noga z kurczaka 2 kostki bulionowe kilka gałązek selera naciowego 2 duże cebule 2 puszki pomidorów (krojonych) sok z jednej pomarańczy przyprawy: papryka słodka i ostra, pieprz, sól (do selera pasuję również imbir) Woda, noga, kostki, pomidory - zagotować Pokrojona cebula+pokrojony w plasterki seler - podsmażyć na patelni z sokiem z pomarańczy - wszytsko wrzucić do zupy, gotować jeszcze kilkanaście minut Doprawić do smaku papryką, pieprzem i solą (albo vegetą)
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
wygląda bardzo smakowicie
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
ja ją lubię bo jest na ostro,
ale rzadko robię zupy, jak już robię to tą pomidorową, albo klasyczna buraczkową, bo lubimy i buraczki są bardzo zdrowe
|
#1119 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja używałam na razie tylko 3 z Active i nie było żadnych kuleczek. Teraz używam 4 Premium i też nic takiego nie ma. Cytat:
A z tymi kolczykami to też nieźle. Po co przebijać uszka takim meleństwom? |
||
|
|
|
#1120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co chwilke ktos mnie pytal kiedy uszka przebije, powiedzialam ze mzoe jak bedzie miala z 10 lat i mnie poprosi to sie dziwili, ale juz nie pytaja, tlyko ludzie na ulicy mysla, ze chlopiec, bo bez kolczykow. Czesto starsze babcie zatrzymywaly sie i mowily ze dziwne ze dziewczynka bez ;p
|
|
#1122 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też tego nie rozumiem
|
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Ahtaga ja zauwzylam tez ten żel , na razie kończymy 3 i wlasnie w nich mi się co jakis czas to trafia, i nie wiem czemu,bo nawet jak pampek nie jest mocno zlany to i tak zelik jest.
Ada32, jej podziwiam przetrwac tyle poronień i tak godnie do tego podchodzicJ Izabela, dobrze ze chociaz takie zupki smakuja Idalce,aczkolwiek jest to bardziej pracochłonne. Ja mam taki problem ze tż zup nie uznaje, chyba ze rosolek na kacaJ i jak mam gotowac 2 obiady tzn 1 i 2 danie to mi się odechciewa. Ale czassem się wkurze i zupe zrobie to on zje troche i idzie sobie kanapke zrobic albo kiełbasę na gorąco-normlanie facet! Kampasiula Ty masz przeciwny problem z Tymkiem niż ja. Byllismy dzis się zważyć i wyszlo przy wzroście 68cm 8,5kg w pampku. Aja1 już kupiłam dzis te pampki 4 w carefurze, a dobrze ze o deserkach wspominasz to kupie w czwartekJ a dzis Tymo wtrąbil wlasnie Pol słoiczka jagód z jabuszkiem Az nogami machal tak mu smakowaly, tylko z wrazenia rączke w to wsadzil i musiałam ubranko vanishem potraktowacJ Tajka z tym braniem na rece dzieci, to jak to mowią :co kraj to obyczajJ Po drodze do przychodni wstąpiłam po jakies polspiochy dla malego i były tylko rozowe- wiec wzialema a co, niech ma! i spotkalam juz u lekarza dziewczyne z ktora lezalam w styczniu w spzitalu, tyle ze ona z blizniakami. chlopcy sa starsi od Tymka o tydzien, i waża o 2kg mniej. takie chucherka ze szok! Byliśmy dziśu 2 tyg Gabrysia-waży jedyne 4kgJjakie maleństwo i cala buzke miał w tych krostkach białych.
|
#1124 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
może słoiczki jej nie smakują i woli domowej roboty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj Alan zjadł pół słoiczka zupy jarzynowej Chyba powoli się przekonuje. Byłam w przychodni u internisty z tym moim bolącym cycem i muszę się zgłosić z tym do ginekologa jeśli mi nie przejdzie do jutra
|
|||
|
|
|
#1125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Młodej stanowczo bardziej pasują owoce niż obiadki, także chyba z czasem zacznę gotować a deserki kupować. Widziałam że można kupić tą małą marchewkę mrożoną. Jak któaś chce w Lidlu są akumulatorki, ja już kupiłam, bo wiem jak to będzie z zabawkami
|
||
|
|
|
#1126 |
|
Zakorzenienie
|
w takim razie jutro szpinak będziemy jeść
![]() kurecz .. a ma 2 te zupki
|
#1127 |
|
Raczkowanie
|
Witamy głosiki oddane na wasze pociechy
![]() My dzisiaj mielismy szczepienie i uwaga Igor waży 8800 i ma cos ok 74 cm( chyba najwiekszy na wątku ).Mozemy wprowadzac inne dania niż mleko z cycusia i bardzo sie ciesze bo od wrzesnia do pracy wracam![]() Śłiczne dzieciaczki( pisze ogólnie coby nikogo nie pominąć)
|
#1128 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1130 | |||
|
Wtajemniczenie
|
to może się przyda![]() a skąd masz gazetke Twój Maluszek? Cytat:
niezła jesteś!!!!powinnaś rodzić zawodowo Cytat:
![]() u nas egzamin zdał zwykły smoczek gumowy z Nuka, posmakowała soczku marchewkowego i jabłkowego i jakos to picie jej idzie. z mlekiem gorzej - nie chce z butelki nawet jak jest bardzo głodna ale dziś mi wypiła 30ml z butelki za tydzień mamy wesele i w sama porę się nauczyła tej butelki tak to nie wiem jak bysmy to zorganizowali, ale nauka trwała długoo u nas bardzo. moja mała toleruje w buzi tylko ciało żywe u mnie też czasami widze żel na pupce Malwinki ale my jeszcze 3 kończymy.tylko 2 razy? ![]() ja muszę codziennie myśleć o obiedzie ale dobrze że gotujemy wspólnie z mamąCytat:
moja mała umie robić "cześć" siostra ją nauczyła. wyciąga rączkę i tak niezdarnie prostuje paluszki. kiedyś ją nagram![]() aaa i jest bardzo grzeczna - aż ją pochwalę ![]() własnie patrzę na chmurki kiedy jaki skok sie szykuje zeby nie było zbyt kolorowo ![]() aaaa dziewczyny tra,eirene, kasiapruszkow ja też na was glosuje codziennie!!
Edytowane przez Castia Czas edycji: 2011-08-02 o 23:09 |
|||
|
|
|
#1131 |
|
Zadomowienie
|
aguś no no to mnie pocieszylas, bo my dzis tez sie ważyliśmy i wyszło 8,6kg w pamku i po jedzeniu, takze z 200 odejme, ale to i tak sporo zostaje. no w takim razie Igor z Tymkiem rządzą
![]() Castia, ja też musze codziennie obiadki robic, no czasem w weekend odpada bo albo do rodzicow albo gdzies idziemy. ale w tygodniu nie ma odpustu. wiesz co, Tymek też podejrzanie grzeczny,i i w ogole nie zakodowalam gorszego zachowania od 14-19tyg.a balam sie tego skoku w 17. no i dzis zaczynamy 21tydz wiectak czy siak ten skok chyba juz sie nie pojawi ![]() o matko zjadlam ponad kg arbuza, i pewnie zaraz sie zacznie latanie jak w 8 mcu ciazy:P zrobiłam dzis Tymkowi herbatke z bobovity, tzn probke ktora w paczce przyszla i łądnie wypil. takze wieczorem wyskoczylam i kupilam tylko ze malina z dzika roza, ciekawe czy wypije.jutro sprobujemy. bo te soczki to nas niedlugo finansowo wykoncza. a on nic innego nie pije!
15.03.2011 Tymek 12. 09. 2015 Tosia Edytowane przez diatoma Czas edycji: 2011-08-02 o 23:11 |
|
|
|
#1132 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
fajnie to musi wyglądać ![]() Nie wiem jak Ty ale ja jak zawsze pochwalę moje dziecko to potem się "psuje"
|
|
|
|
|
#1133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1134 |
|
Zadomowienie
|
zapomnialam sie pochwalic ze przyszedl mi dzis ten pałąk do wózka
jeste milo zaskoczona bo wyglada jak nowy, ani kolorki nie wyplowialy, zabawki czyste, sprawne, no i najwazneijsze ze Tymkowi sie podoba!
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Eirene, Aleks jest wyjątkowo ruchliwy, mam wrażenie że im starszy tym coraz bardziej
a miałam nadzieję że zacznie się wyciszać...Nieee, ja myślę że Twojemu to wstawanie też z czasem minie, nasz zaczął ładnie sypiać po odstawieniu od cycka, po roku. Jeśli się obudził to braliśmy go do nas i był spokój. Potem budził się coraz rzadziej, teraz sporadycznie. Ale z zasypianiem nadal różnie, rzadko pada choć naprawdę szaleje przez cały dzień. Tyle że przeważnie jeszcze sypia popołudniami, często nawet 3 godziny, więc co się dziwić że potem nie może ![]() Olusia, z Zosi może będzie po prostu drobna dziewczynka. Anika przybiera na wadze książkowo, jest na 50 centylu i cieszę się bo wystarczy nam patyczak Aleks ![]() Wanilia, to Nadia też niedużo waży I ogólnie płacze mało, teraz to albo skok albo zęby, bo i w niedzielę i dziś miała ataki. Kampasiula, a co na to pediatra? Ja się nie wypowiem bo moje tyją książkowo, Aleks od urodzenia był drobniutki i plasował się wagowo koło 25 centyla, przybierał przez pierwsze 3 miesiące po kilogramie, przez dwa kolejne po 600 gramów a potem stopniowo coraz mniej. Teraz spadł na 10 bo za dużo spala A Anika jak na razie jest na 50, za dwa tygodnie kolejne szczepienie więc skontroluję.
|
|
|
|
#1136 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe jak długo![]() no soczki są droooogieee. za 3zł to ja mam porządny sok z Biedronki albo z Lidla ![]() Cytat:
upsss to za późno ![]() ojj bardzo komicznie ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1137 | ||||||
|
Zadomowienie
|
hej
![]() u nas wróciło lato mam nadzieję, że na dłużej bo przynajmniej troszkę słonka jest pozałatwiałam prawie wszystkie sprawy urzędowe, jeszcze tylko jedna wizyta w poniedziałek pewnie i koniec. ufff ![]() a przy okazji odebrałam swoje wyniki krwi. no i kurczę wyszła mi niedoczynność tarczycy i za duży cholesterol. i nie mam bladego pojęcia co z tym dalej zrobić ![]() Cytat:
![]() ja miałam poród expresowy, z tym że leżałam w szpitalu prawie 2 tygodnie. 5 dni przed porodem i tydzień po. przyjęli mnie do szpitala bo na kontrolnym usg wyszło że Mateusz jest za mały niż być powinien, 4 dni sobie leżałam i nudziłam jak mops, 5 dnia znów zrobili usg, po którym w 15 minut znalazłam się na bloku. byłam w takim szoku (bo ja byłam nastawiona tylko na poród sn), że ryczałam jak bóbr i trzęsłam się tak, że 3 razy mi się wkłuwali żeby znieczulenie zrobić. no i po kolejnych 15 minutach Mateusz był już na świecie. pamiętam tylko, że na bloku gadałam do anestezjologa, że jak operują w chirurgach to pacjenci w lampach wszystko widzą a ja nic nie widzę ![]() a później pamiętam tylko, że mnie wszystko bolało jak jasna chol.era. tydzień chodziłam jak stara baba zgięta w pół. ten ból po cc był najgorszy. jeszcze z tydzień w domu mnie wszystko bolało. ehh, nienawidzę szpitali a jak na złość muszę mieć z nimi do czynienia dość często ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a właśnie propos marchewki. czy po tych wczorajszych 10łyżeczkach mógł mieć problem ze zrobieniem kupy? bo dziś jakoś ciężko mu to szło. zawsze koło południa jest a dziś wieczorem. no i popłakiwał a później pryczki szły więc na bank coś z brzuszkiem. tylko czy to możliwe że to przez tą marchewkę?? sama już nie wiem nie wiem jak wzrostowo, ale wagowo Mateusz ważył tyle jak miał 3,5 m-ca też drobinka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a teraz jest na silikonowym ale też tym profilowanym bo kauczukowe szybko się brzydkie robiły, takie klejące i obleśne ![]() Cytat:
dziś ważył 6480 i też w część 62 jeszcze wchodzino to właśnie przypomniałaś mi, żeby dziecko zameldować w spółdzielni już dawno miałam zgłosić małego i jakoś ciągle mi umykadziewczyny, dziękujemy za miłe komentarze |
||||||
|
|
|
#1138 |
|
Zadomowienie
|
Castia, wiesz ostatnio trafilam promocje w Intermarche i 1 maly , tam jest ok 200ml kosztował 2,19zl wiec kupilam z 15 . a wiadomo Tymo calych nie wypija tych soczkow, tylko raz wiecej raz mniej, ja i tak mu rozcienczam.
mam nadzieje ze zaskoczy z herbatka. wkurza mnie jedynie to ze to jest ta herbatka w granulkach ,aczkolwiek jak probowalam to nie jest jakos szczegolnie slodka. Co do porodu ja bylam zla na tą moja polozna ze czekala 2 godz z moimi partymi zeby mi podac oxy. bo mi te parte zaczely zanikac. aona myslala ze same wroca, i tak dziwnie, bo czuje ze kroku cos mam , przec mi nie kaza poki nie ma skurczu, a ja i tak parlam bo mialam taka potrzebe zeby sie pozbyc tego z kroku przypomnialo mi sie jak kazali mi zejsc z fotela jeszcze pochodzic, to bylo z 30 minut przed koncem porodu, a ja im na to ze nie moge zejsc bo mam cos miedzy nogami i mi nie wygodnie![]() aha jest kod do rossmana na jutro na plyn 3w1 johnosona ![]() i mozna wziac udzial w konkursie na rossnet i wygrac do testowania plyn latacyd.
|
#1139 |
|
Zakorzenienie
|
Agus, łoł
![]() Castia, to musi super wyglądać Mądra dziewczynka, mój Aleks robi cześć w sumie od niedawna Marta, z niedoczynnością śmigaj do endokrynologa, po ciąży hormony lubią się chrzanić. A w ciąży miałaś prawidłowe wyniki? Schudłaś po porodzie bez problemu? |
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
diatoma- fajnie, ze pałąk się przyjął
iza- tak, wypróbuj szpinak ![]() agus- aale waga chlop na schwałKampasiula- coś mały wzrost wagi, powinno być przynajmniej 500 gram na miesiac,
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:41.

zobaczymy jak zastrzyk przestanie dzialac

Chciałam mu dać rumianek, żeby nauczyć go z butelki trochę żeby mąż mógł sam coś podawać i d**a blada. Nie chce wogóle pić ani z TT, ani z Aventu, ani z Canpola. Odciągnęłam też moje mleko i próbowałam mu podawać, bo myślałam, że poprostu mu rumianek nie smakuje, ale moje mleko z butelki też było be:/ a był głodny na bank, bo po spaniu i po próbach butelkowych zadowolony dorwał w końcu cyca.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)