Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 19:55   #2191
aania_20
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Aaniu a co byś chciała wiedzieć?
Receptę zdradzę ale nie wiem od czego zacząć hahah
nie wiem, wszystko co możesz ujawnić

meszsares, współczuję gości....wyczucie chwili..nie ma co..

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
A ja dzis skonczylam 37tc, wiec chyba sie donosilismy!

Cytat:
Napisane przez fiona003 Pokaż wiadomość
A jeszce mam pytanie odnosnie kupek bo zauwazylam ze moja mala robi rzadsze i boje sie zeby to nie byla biegunka. Gdzies wyczytalam ze gdyby robila je czesciej i wiecj niz zwykle to jest objaw biegunki, ktoras z was zmagala sie juz z biegunka albo slyszala cos na ten temat?
jak karmisz piersią to raczej normalne, może robić po każdym karmieniu, czasem mogą być wodniste, ja tylko nie jakieś pieniste i śmierdzące to jest w porządku

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
mam kilka pytań do mam
1. ile czekałyście na wypłatę becikowego?
2. mamy, które mają przynajmniej 3-tygodniowe maluchy krwawicie jeszcze? wypadły Wam szwy wszystkie? (te rozpuszczalne)
3. czy ktoś wie kiedy maluch zaczyna się świadomie uśmiechać?

ad. 1 - jakieś 2,5 tygodnia
ad.2- już nie, ale po około 3,5 tyg krwawienie przeszło, potem w 5tym tyg znów kilka dni (chyba nie okres...) i spokój...

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Moja Gwiazda nie spała do tej pory od rana, rozumiecie mnie prawda
Przyszła szanowna teściowa, usypiała ją ponad pół godziny ale śpi.
No tak, jeszcze na odchodne powiedziała: "powiesz mi ile spała jak pierwszy raz babka usypiała". Pewnie, żeby miała satysfakcję że matka sobie z dzieckiem nie radzi całymi dniami. Swoją drogą, ciekawe ile pośpi..
aniaa obyś miała rację, ale ta chwila nastąpi jak Sara "wyrośnie" z kolki.
będzie dobrze a teściowa... powiem tyle:

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Nie wiem czy na Twojego Igora to podziała, ale mój mąż ostatnio testował chwyt kolkowy - na naszą działa, ale my mamy lekki przypadek. Wieczorem przez godzinę coś ją męczy. Chwyt wygląda tak:
Kładziesz dziecko na swoim przedramieniu na brzuchu. Nogi swobodnie zwisają po obu stronach ręki, głowa spoczywa przy zgięciu łokcia i tak nosisz dziecko. Taka pozycja powoduje lekki nacisk na brzuch i to pomaga. Patent z książki "Pierwszy rok życia dziecka".
sprawdziłam przed chwilą bo mały marudził uspokoił się momentalnie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
My po szczpeniu, dla Sarki bylo płaczliwe, a dla mnie tragiczne.
Zazwyczaj o jedzenie moja córczka sie drze, a przy szczepieniu zwyczajnie płakała z bólu, nawet łezki jej leciały
oj biedactwo dobrze wiem co przechodziłaś, strasznie się patrzy na takie płaczące maluchy

Babonik , trzymam do niedzieli!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 20:03   #2192
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
brumek - ja mam ten model - http://allegro.pl/biustonosz-triumph...712872037.html
te nieusztywniane tak sobie leżą.
choć mam też ten http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...733960279.html i jestem baardzo zadowolona.
A który wolisz?
Ten Plain też dziś przymierzałam i jakoś mi było niewygodnie
Stary 2011-08-02, 20:15   #2193
editka2022
Rozeznanie

babonik chcialam napisac ze trzymam kciuki a ty juz wrocilas
chelsea ja tez chcialabym powiedziec po porodzie ze moge rodzic drugi raz oby tak bylobrawa oczywiscie za twoj spokoj i opanowanie
brumek ja kupilam taki i bardzo ladnie lezy http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...700620394.html
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 20:20   #2194
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
A z tym syndromem "białego fartucha" to może u mnie objawił się syndrom "nowego ginekologa" oby tylko te wszystkie białe fartuchy na IP mnie nie zestresowały, bo chcę zostać w domu, a nie słuchać jęków rodzących w szpitalu trzymajcie kciuki za moje ciśnienie
za dobre ciśnienie
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
chelsea ja tez chcialabym powiedziec po porodzie ze moge rodzic drugi raz oby tak bylobrawa oczywiscie za twoj spokoj i opanowanie
ja podczas porodu mówiłam tż-towi że nigdy więcej dzieci - albo jak chce to niech sobie na boku gdzieś "machnie"

a dziś już stwierdzam że mogę drugi raz rodzić - zapomniałam jak bolało

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-02 o 20:27
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 20:24   #2195
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
za dobre ciśnienie

ja podczas porodu mówiłam tż-towi że nigdy więcej dzieci - albo jak chce to niech sobie na boku gdzieś "machnie" :hahha:

a dziś już stwierdzam że mogę drugi raz rodzić - zapomniałam jak bolało
wlasnie kazda mowi ze sie szybko zapomina,oby tak bylo

a ja zapomnialam sie pochwalic przyszla mi dzis komoda i sama ja zlozylam motalam sie 2 godziny ale dalam rade i jestem z siebie dumna
Stary 2011-08-02, 20:38   #2196
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

aaa pochwalę się - mieliśmy wczoraj z małżem 2-gą rocznicę ślubu i dostałam piękny bukiet ze storczykami

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja nie chciałam karmić wygodniej mi jest MM podawać.A tym razem pokarmu mam bardzo dużo.W pare min sciagałam 60ml zeby kanaliki sie nie zatkały.Sadze ze w 20 min bym spokojnie 100ml z jednego cyca sciagla
Trzymamy kciukasyTy pewnie już w szpitalu

Zanka dziewczyny roznie czekały niektóre 3 dni 7 dni bo tez ost o to pytałam.
boshe, 100ml z jednego cyca?

ja z obu z ledwością 40ml ściągam bo pokarmu mam mało, w dzień jeszcze ok ale w nocy cieniutko, jutro mi tż karmi kupi i będę piła - to na pewno maluszkowi nie zaszkodzi? nie powoduje jakiś dolegliwości brzuszkowych?

u mnie się już piersi unormowały, nawału wielkiego nie było, ale i z mlekiem cienko - spróbuje tej metody 7-5-3 minuty ściągania z piersi - może coś rozrusza

pije herbatkę na laktacje, dużo wody niegazowanej, kurcze chce karmić piersią ale to z moich cyców to ma raczej na przegryzkę bo ona nie uśnie jak nie obali 80-85ml nie za dużo Julka je? ona jeszcze 2 tygodni nie skończyłą - ale moja mama mówi że może dlatego że ona taka mała i żeby szybko nadrobiła widocznie więcej jeść potrzebuje... śpi tak po 3-3,5 godziny przeważnie po jedzeniu ale czasem nie chce usnąć po karmieniu kręci się i wierci aż sama padnie ze zmęczenia.

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
wlasnie kazda mowi ze sie szybko zapomina,oby tak bylo

a ja zapomnialam sie pochwalic przyszla mi dzis komoda i sama ja zlozylam motalam sie 2 godziny ale dalam rade i jestem z siebie dumna
oj szybko się zapomina - jak szwy przestaną boleć to już zapomnisz jak to bolało. A na dole mnie już nie boli nic, bo po zjęciu tych wszystkich zewnętrznych szwów jest mega ulga - a te w środku niech sobie siedzą

Gratulacje złożenia komody - ja sama łóżeczko złożyłam jak mi przyszło - ale potem tż je rozmontował bo chciał sam złożyć jak się mała urodzi a my w szpitalu będziemy.

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-08-02 o 20:41
Stary 2011-08-02, 20:54   #2197
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Wklejam mój opis porodu...
Mogę rodzic raz jeszcze
Super opis i porod! Moglabym taki miec.

Cytat:
Napisane przez fiona003 Pokaż wiadomość
A jeszce mam pytanie odnosnie kupek bo zauwazylam ze moja mala robi rzadsze i boje sie zeby to nie byla biegunka. Gdzies wyczytalam ze gdyby robila je czesciej i wiecj niz zwykle to jest objaw biegunki, ktoras z was zmagala sie juz z biegunka albo slyszala cos na ten temat?
Mysle, ze na razie nie masz powodow do niepokoju.

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
3. czy ktoś wie kiedy maluch zaczyna się świadomie uśmiechać?
Moje mialy skonczony miesiac jak sadzily do mnie usmiechami.
A Zuzka jakos 6 tyg. jak sie smiala juz w glos.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Moja Gwiazda nie spała do tej pory od rana, rozumiecie mnie prawda

Ja nie wiem co mam zrobić jak Sarka śpi. Podłogi umyje może
Patik wspolczuje Ci, oby Sarcia szybko sie unormowala.
A jak ona spi, to Ty tez, albo co najmniej odpoczywaj.

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej laski.
U mnie noc najgorsza jak do tej pory i ranek, południe, popołudnie ( do teraz ) - tragedia. Nie miałam czasu nawet się wysrać, póki mama nie przyjechała. Jestem załamana. Cały czas ryk, podkurczanie nóg i aż sine rączki od zaciskania.
Mam cholernie dość. W nocy nie spałam ani minuty, mały cały czas płakał i na rękach. Jest beznadziejnie.

Mój Igor ma dziś 7 tygodni. Pokażę Wam zdjęcie jego już świadomego uśmiechu. Do mnie śmieje już ostro, do mojej mamy jeszcze nieśmiało.
Kurcze az nie chce sie wierzyc, ze taki usmiechniety chlopczyk tak daje mamie popalic. Moze faktycznie przyczyna tkwi gdzies glebiej niz tylko w kolkach?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
My już po wizycie. Chyba słabo kciuki trzymałyście, bo żadne wrota na razie się nie otwarły szyjka może nie jest długa, ale zgładzona też nie i nadal zamknięta!!!! Oczywiście doktor mnie pocieszył że i przy takiej szyjce mogą odejść wody i zacząć się poród lub pojawić się skurcze, które tą szyjkę zgładzą, ale jakoś mnie nie usatysfakcjonował Czuję, że mamy baaardzo upartą córę

Niestety gorsza wiadomość jest taka, że na wizycie położna zmierzyła mi ciśnienie i okazało się, że mam 140/90 no i z tego powodu gin kazał nam dziś pojechać na IP i to ciśnienie jeszcze raz skontrolować... Mam nadzieję, że będzie ok i nie zostawią mnie w szpitalu

Czy według Was to ciśnienie jest jakieś niepokojące??? Bo moja mama stwierdziła, że według niej to jakieś wysokie ono nie jest... Ja się nie znam - nigdy tak nie miałam...
Generalnie wizyta raczej udana? A cisnienie faktycznie skontroluj.

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
juz jestem po wizycie. masazu nie bylo , bo tego nie robia w przychodni tylko w szpitalu, mam umowiony termin na srode 10 .08 . wszystko ok , dziecie glowe nisko trzyma, z Tz dzis powalczymy, aby w terminie sie wylkulo, jutro jestem umowiona na kawe , chodz sie wcale nie pogniewam jak nie zdaze.
spocilam sie jak swinia , ja juz po drugim prysznicu , bo normalnie ze mnie cieknie

Cytat:
Zazwyczaj o jedzenie moja córczka sie drze, a przy szczepieniu zwyczajnie płakała z bólu, nawet łezki jej leciały
Ma opatrunki na 2 nóżkach i dupci. Robie okłady z altacetu, o 20 dam czopek. Teraz spi, ma apetyt, sprawdzłam temperaturke i jest OK.
dla Saruni.

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
no i Babonik wrócił do domku w calości...
szyjka całkowicie utrzymana, brak rozwarcia,wód masę, łożysko II/IIIstp, dzidziuś równo na 38tc... lekarz mówi,żebym dotrzymała do niedzieli,wtedy już będzie 39tygodni i będzie już spokojny o dzidzię.skoro on tak uważa t ja się nie kłucę,byleby dotrzymac

ale za wszelkie dziękuję

więc będę z Wami do końca tygodnia mąż się też cieszy bo jeszcze do końca tygodnia będzie miał żonę w pracy
Do niedzieli juz duzo nie zostalo, zleci. Bede o Tobie wtedy myslala, bo mamy chrzciny w Wisniczu.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Mamuśki, znowu potrzebuję Waszej porady
Wiem, że kilka z Was kupiło staniki do karmienia z Triumpha Mamabel. Chciałam spytać jak się sprawują? Wygodne w noszeniu i karmieniu?
Dziś taki przymierzałam i mało mi się podobało jak leży, no ale sądzę, że po takich karmnikach nie ma co oczekiwać uroku i uwodzicielskości

Chodzi mi o ten model:
http://www.ceneo.pl/514581
Mialam taki przy pierwszej corce. Byl ok, chwalilam sobie to, ze fajnie sie dopasowywal do nabrzmialych piersi. Ale ogolnie wtedy nie mialam jakis wygorowanych wymagan co do biustonoszy, teraz bym go nie kupila, jak cos to taki jak ma Stapelka, ten troche usztywniany, podoba mi sie, bo ma ladne wyciecie. Mnie wkurza w tych karmnikach to, ze zazwyczaj maja grube ramiaczka i nie da sie do nich wydekoltowac, bo sa mocno zabudowane.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 20:57   #2198
wodaqua
Zadomowienie

Nadrobiłam po łebkach, ale nie mam czasu już odpisać... Godzina zero się zbliża, kończę pakowanie, przyszła komoda, więc skręcamy, zaraz prysznic, odszczurzanie i miły ostatni wspólny wieczór sam na sam z małżem.
Płakać mi się chce... Czy w wieku 30 lat można nie dojrzeć do dziecka?
Jutro około 10 ruszymy ruszamy do szpitala - mam wizaż w komórce, ale pisać nie mogę więc poczytywac będę. Pisać będę na kom do Neroli lub Babonika - no widać Kochana, jednak raczej będę przed Tobą... Wózek zamówiliśmy
Dobrej nocy!
Trzymajcie się!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 21:08   #2199
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Brawo Jak się coś samemu zrobi, to satysfakcja jest 5 x większa

Cytat:
aaa pochwalę się - mieliśmy wczoraj z małżem 2-gą rocznicę ślubu
To dużo szczęscia dla Waszej Dwójki + Jeden

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Mialam taki przy pierwszej corce. Byl ok, chwalilam sobie to, ze fajnie sie dopasowywal do nabrzmialych piersi. Ale ogolnie wtedy nie mialam jakis wygorowanych wymagan co do biustonoszy, teraz bym go nie kupila, jak cos to taki jak ma Stapelka, ten troche usztywniany, podoba mi sie, bo ma ladne wyciecie. Mnie wkurza w tych karmnikach to, ze zazwyczaj maja grube ramiaczka i nie da sie do nich wydekoltowac, bo sa mocno zabudowane.
Dzięki. No właśnie te szerokie ramiączka mnie denerwują, bo wyglądają przez to jak wory dla starej baby za przeproszeniem, a nie dla młodej kobiety, które chce ładnie wyglądać
Z drugiej strony wszędzie piszą, że te do karmienia powinny być miękkie, zero usztywnień, fiszbin itp. A takie lekko usztywniane są jednak ładniejsze...
Stary 2011-08-02, 21:08   #2200
83monia
Zakorzenienie

Mam nadzieje zdjecie sie dodalo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kinga.jpg (20,7 KB, 54 załadowań)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 21:13   #2201
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Nadrobiłam po łebkach, ale nie mam czasu już odpisać... Godzina zero się zbliża, kończę pakowanie, przyszła komoda, więc skręcamy, zaraz prysznic, odszczurzanie i miły ostatni wspólny wieczór sam na sam z małżem.
Jutro około 10 ruszymy ruszamy do szpitala
Kochana rzeczywiście, bo to już jutro i pojutrze Twoja godzina zero!!!! Będę jak dzika ściskać tu kciuki!!! Dawaj znać na bieżąco i szybciutko dochodź do siebie!!!
Jestem z Tobą

---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
Dodało się
Cześć słodka czarnulko
Stary 2011-08-02, 21:14   #2202
zanka205
Zakorzenienie

bo ja już plamię na taki beżowo żółty kolor, szwów już nie mam

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 21:56   #2203
editka2022
Rozeznanie

beatka no to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy,uwielbiam storczyki i tulipany
monia slodka czarnulka
Stary 2011-08-02, 22:06   #2204
brunetka2000
Zakorzenienie

ONA ZNOWU NIE CHCE SPAĆ
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 22:17   #2205
agadus
Wtajemniczenie

podgladam Was trochę na FB I nk

Zanka bardzo ładna z Ciebie kobieta ,,masz cos w sobie do tego Carmela Scio Natka Kolina tyle zdążyłam zobaczyć jesteście bardzo ładne naprawdę

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

tylko proszę sobie o mnie nie mysleć mylnie ja mam męża i dwójkę dzieci

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 22:19   #2206
kalinkap13
Rozeznanie

dobry wieczor

ciezko Was nadrobic ..
pomimo tego,ze Filipek jest dosc spokojny to nie mam czasu zawsze znajdzie sie cos do robienia,a dzis byla nareszcie piekna pogoda to pol dnia spedzilismy na dworzu oby juz tak zostalo

no i dzis zalatwilismy sprawe ze chrzcinami (musielismy isc po zgode do ksiedza-chcemy zrobic w sasiedniej parafi, ojj ciezko bylo...)
no i chrzcimy Filipka w pierwszy weekend wrzesnia, kwestia tylko czy sobota czy ndz

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
Lila nadal w schronie, szyjka długa, utrzymana, główka delikatnie sie obniżyła ale nie znacznie, Lili waży ok 3200g, więc kolosem nie jest, na poród nie mam co sie jeszcze nastawiać, 9 sierpnia mam się zgłosić na ktg i w sumie to tyle się dowiedzieliśmy

Tatuś wczoraj przyszalał, miał kupic stelaż do baldachimu to wrócił ze stelażem i kolejnym kompletem pościeli. beżowy z żyrafką już wyprany, suszy się. jak ubiorę łóżeczko to wstawię zdjęcie
najwazniejsze ze wszystko w porzadku!
pochwal sie posciela

patik duuuuzooo cierpliwosci kochana Ci zycze a tesciowa sie nie przejmuj, olej ja
a jak Sarcia spi to tez sie poloz!odpocznij..

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
My dziś zaczynamy 39. tydzień ciąży

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Hej laski.
U mnie noc najgorsza jak do tej pory i ranek, południe, popołudnie ( do teraz ) - tragedia. Nie miałam czasu nawet się wysrać, póki mama nie przyjechała. Jestem załamana. Cały czas ryk, podkurczanie nóg i aż sine rączki od zaciskania.
Mam cholernie dość. W nocy nie spałam ani minuty, mały cały czas płakał i na rękach. Jest beznadziejnie.

Mój Igor ma dziś 7 tygodni. Pokażę Wam zdjęcie jego już świadomego uśmiechu. Do mnie śmieje już ostro, do mojej mamy jeszcze nieśmiało.
ojej, jak slodko sie usmiecha! az nie mozliwe ze taki maruda z Igorka..

Cytat:
Ma opatrunki na 2 nóżkach i dupci. Robie okłady z altacetu, o 20 dam czopek. Teraz spi, ma apetyt, sprawdzłam temperaturke i jest OK.
tak to juz jest ze chyba bardziej cierpia matki na tych szczepieniach niz dzieciaczki.. ja jak szczepili Filipka w szpitalu to plakalam razem z nim..
a przypomnij mi-mialas szczepionki na nfz..?

Cytat:
tż mi pomaga, ziemniaczki obierze, małej przypilnuje, dostał ze szpitala 14 dni opieki na mnie ale w pracy mu powiedzieli że jak mu dadzą to nawet jeszcze trochę może posiedzieć, poźniej może rodzinna mu jeszcze wypisze z 7 dni to posiedzi z nami.
mi tez polozna sciagnela szwy mimo tego ze byly rozpuszczalne.i ulga nieziemska! chodze jak nowo narodzona,jakbym w ogole nie rodzila
ale masz kochanego tz'ta.. chociaz moj teraz tez baaardzi mi pomaga, i w codziennych obowiazkach i przy malym

a w szpitalu tak bez problemu dali te 14 dni opieki?? to jest 100% platne??

Cytat:
no brawo brawo!

Cytat:
slicznosci!

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 22:59   #2207
marzena_S
Zadomowienie

83monia, ale masz śliczną córeczkę i jakie włosy ma ciemne.

Co do szczepień to pamiętam, jak sama byłam dzieckiem w wieku przedszkolnym w czasie jakiejś choroby przychodziła do nas do domu lekarka/pielęgniarka która robiła mi bolące zastrzyki (pewnie domięśniowe) w tyłek.
Bolało strasznie, a ja za każdym razem płakałam niesamowicie no i przy którejś wizycie widzę, że i mojej mamie łzy lecą ciurkiem.
Wystraszyłam się i zdziwiłam jakim cudem ją też to boli skoro to mnie ukłuli - nie mogłam tego pojąć jako dziecko.
Za chwilę sama będę mamą i też pewnie nie będzie mi łatwo znosić takiego widoku .
Stary 2011-08-02, 23:25   #2208
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Nadrobiłam po łepkach, bo ciężki dzień mamy. Marudna jest po szczepieniu moja Pszczoła. Jak zobaczyłam te strzykawki to miałam ochote zabrać ją i uciec.
W każdym razie moja 6 i pół tygodniowa Agatka waży4300 (czyli przybrała przez miesiąc kg , ma 59 cm moja laseczka).
Dzielna była.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kłania się przeterminowany, dwudniowy dwupak
Wczoraj się przygotowałam, że może w nocy coś ruszy a tu nic

Żanetka, żeby Emilie nie cierpiała i szybko doszła do siebie, Ty też.

Mamusie mam pytanie... Czego używacie do kąpieli Maluszków? Nasłuchałam sie i naczytałam, żeby na początku myć samą wodą, lub zwykłym mydełkiem np bambino i nie kąpać dziecka codziennie. Jak to jest u Was?
Kąpie codziennie, bo Agatka łatwiej usypia po kąpieli, myjemy ją żelem rosmanowskim Babydream.

Cytat:
A Altacet masz taki zwykły? Bo tam niby powyzej 3 roku zycia. Ja przykładam sodą. Jutro tez będziesz robić okłady?

Moja dziewczyna od 4 dni jest juz tylko na mm. i pojawił nam się problem z zaparciami i ulewanie, dlatego od dzis jestesmy na bebilonie pepti. Nie wiem jak dzieci moga to jesc jest obrzydliwe i smierdzi. Dałam jej tez plantex i zrobiła mi piekna kupke
Marinko moze tez spróbuj takiego mleka.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-02, 23:34   #2209
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
tak to juz jest ze chyba bardziej cierpia matki na tych szczepieniach niz dzieciaczki.. ja jak szczepili Filipka w szpitalu to plakalam razem z nim..
a przypomnij mi-mialas szczepionki na nfz..?
5w1 + pneumo

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
A Altacet masz taki zwykły? Bo tam niby powyzej 3 roku zycia. Ja przykładam sodą. Jutro tez będziesz robić okłady?
Zwykly w zelu, jutro raczej juz nic robic nie bede po nie ma nawet sladu po igle.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 01:03   #2210
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
podgladam Was trochę na FB I nk

Zanka bardzo ładna z Ciebie kobieta ,,masz cos w sobie do tego Carmela Scio Natka Kolina tyle zdążyłam zobaczyć jesteście bardzo ładne naprawdę

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

tylko proszę sobie o mnie nie mysleć mylnie ja mam męża i dwójkę dzieci
ja? jeśli już to kiedyś a tak na serio ja oczywiście uważam, że ładna nie jestem

laski wiecie co robi Żanka jak jej dzieci śpią a mąż w pracy?
zamiast spać sprząta
wysprzątałam na tip top kuchnię (a była w tragicznym stanie po dzisiejszym gotowaniu dziadka) i łazienkę
od dawna mam zaplanowane na jutro mycie okien, bo niby pogoda ma być
mąż wróci z pracy po 9.00 to machnę okna, a potem G. weźmie Filipa na ryby więc zostanę z małą, no i jeśli Lena pozwoli to wysprzątam resztę mieszkania, a to już nie dużo roboty bo tylko odkurzanie i mycie podłóg i ogarnięcie pokoi
dziadek pojechał na wieś jesteśmy wolni jak młode małżeństwo
szkoda tylko, że mi się połóg nie skończył

dobra chyba zmykam się przespać, bo mała pewnie niedługo obudzi się na jedzenie
się rozpisałam jak nikogo nie ma ehhh

Stary 2011-08-03, 01:05   #2211
BABONIK
Zadomowienie

No i masz Ci babo placek...

chyba mam zapalenie ucha,właśnie mnie obudziło boli jak skurczybyk nie wiem co robic bo widzę,że nawet paracetamol mi sie skończył jechac do szpitala? na dyżur?

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 01:16   #2212
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
No i masz Ci babo placek...

chyba mam zapalenie ucha,właśnie mnie obudziło boli jak skurczybyk nie wiem co robic bo widzę,że nawet paracetamol mi sie skończył jechac do szpitala? na dyżur?
kurcze nigdy nie miałam zapalenia ucha, ale skoro nie masz nic w domu (a nie wiem czy paracetamol by pomógł) to może jedź, dadzą Ci coś
podobno bardzo boli, lepiej żebyś się nie męczyła, cała noc przed Tobą nie ma chyba sensu cierpieć
jedź

u nas już nie jedzie się na pogotowie w nagłych przypadkach (np. jak dziecko chore) tylko na dyżur
kiedyś każdego dnia w przychodniach były dyżury, jechało się tam gdzie się należy, ale od jakiś 3 miesięcy jest jeden punt i tam tylko można uzyskać pomoc

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-08-03 o 01:17
Stary 2011-08-03, 02:18   #2213
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
mi tez polozna sciagnela szwy mimo tego ze byly rozpuszczalne.i ulga nieziemska! chodze jak nowo narodzona,jakbym w ogole nie rodzila

ale masz kochanego tz'ta.. chociaz moj teraz tez baaardzi mi pomaga, i w codziennych obowiazkach i przy malym

a w szpitalu tak bez problemu dali te 14 dni opieki?? To jest 100%platne
bez najmniejszego problemu dali od ręki przy odbiorze wypisu w sekretariacie oddziału położniczego. To jest 80proc płatne jak chorobowe i to płaci zus a nie pracodawca. No z tymi szwami mega ulga bo one takie sztywne i grube że auc! Teraz normalnie dłonią bez obaw mogę normalnie się podmyc dokładnie bo że szwami ciągle niedomyta się czułam bo wszystko scisniete.

Mała cyca ssie...

Stary 2011-08-03, 02:49   #2214
BABONIK
Zadomowienie

no to jestem

ambulatorium całodobowe we śnie obudziłam i pielęgniarkę i lekarza.chwała Panu lekarz był ginekologiem,więc chyba wiedział co przepisuje... no i co? i utrzymałam się całą ciążę bez antybiotyku i w trakcie 39tc dopadło mnie
dostałam Amoksycyklinę,jakąś osłonę, na ból tylko paracetamol,więc od godziny czekam aż ból przejdzie Zanka faktycznie boli jak skur........ też mam pierwszy raz w życiu...mam nadzieję,że ostatni....

widzę,że mamuśki aktywne nocą też się muszę na to przygotowac

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 03:30   #2215
agadus
Wtajemniczenie

he he ja tez własnie karmie małą

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 07:23   #2216
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej słonka

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
J

[/COLOR]Mamuśki, znowu potrzebuję Waszej porady
Wiem, że kilka z Was kupiło staniki do karmienia z Triumpha Mamabel. Chciałam spytać jak się sprawują? Wygodne w noszeniu i karmieniu?
Dziś taki przymierzałam i mało mi się podobało jak leży, no ale sądzę, że po takich karmnikach nie ma co oczekiwać uroku i uwodzicielskości

Chodzi mi o ten model:
http://www.ceneo.pl/514581
choć jeszcze do rozpakowanych mamusiek nie naleze kupiłam juz staniki z allesa min taki:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...711327988.html

bardzo wygodny i ładnie leży

Cytat:
aaa pochwalę się - mieliśmy wczoraj z małżem 2-gą rocznicę ślubu i dostałam piękny bukiet ze storczykami [COLOR=Silver]

.
gratuluje

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Jutro około 10 ruszymy ruszamy do szpitala - mam wizaż w komórce, ale pisać nie mogę więc poczytywac będę. Pisać będę na kom do Neroli lub Babonika - no widać Kochana, jednak raczej będę przed Tobą... Wózek zamówiliśmy
Dobrej nocy!
Trzymajcie się!
Ty sie Trzymaj Kochana,
zaciskam kciukasy
Cytat:

dziewczyny a aja od wczoraj leże i kwicze boli mnie brzych po prawej stronie, tam gdzie wyrostek-z tym że wyrostka juz nie mam
nie mam pojecia czy to jajnik czy co
Stary 2011-08-03, 07:24   #2217
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Raczej przepadlo. jedno zostawia sobie szpital. za to mam taka kartke z wszelkimi danymi malej ktora w tym akwarium miala do szybkiej identyfikacji - u nas takie daja. maz dzis latal po urzedach i tylko eypis zalatwil, bo do becikowego potrzebny kwit z usc, a usc akt slubu ktorego nie wzial. a moj syn dosc dobrze znosi nowego cczlonka rodziny,caluje na dobranoc, glaszcze, czytal nawet ksiazeczke, przynosi recznik do kapieli, dzis na pierwszym spacerze prowadzil wozek. nawet przed snem zaoytal czy teraz w brzuchu mam jeszcze druga kinge - bo brzuch nadal mam sporawy, jak w 4-5 miesiacu.

Cytat:
no i Babonik wrócił do domku w calości...
szyjka całkowicie utrzymana, brak rozwarcia,wód masę, łożysko II/IIIstp, dzidziuś równo na 38tc... lekarz mówi,żebym dotrzymała do niedzieli,wtedy już będzie 39tygodni i będzie już spokojny o dzidzię.skoro on tak uważa t ja się nie kłucę,byleby dotrzymac

ale za wszelkie dziękuję

więc będę z Wami do końca tygodnia mąż się też cieszy bo jeszcze do końca tygodnia będzie miał żonę w pracy
Właśnie jak zobaczyłam wczoraj, że idziesz do szpitala to się zastanawiałam czy wzięłaś w końcu ten wcześniejszy macierzyński/L4, bo składkowo już kolejny miesiąc leci.
Kurcze, ja też pewnie dwa pełne będę opłacać i jeszcze się na wrzesień załapię

Cytat:
Uwielbiam zdjęcia Waszych dzidziusiów, nie ma lepszej motywacji do noszenia tych kilogramów i poceniu się jak kozia d**a, niż perspektywy posiadania własnego egzemplarza takiego cudu

Cytat:

widzę,że mamuśki aktywne nocą też się muszę na to przygotowac
Za to nie ma porannej zmiany wyprawiającej Tz-tów do pracy.
Beatka - jak to teraz u Ciebie wygląda ?

Karolinee - jak tam ciśnienie ? nie widzę, żebyś się odmeldowała po powrocie

Ja mam już prawie wszystko do szpitala, jeszcze nie uprane ale skompletowane.
Dostaliśmy wczoraj paczkę od "teściowej" rany dziewczyny, mówię Wam cała masa takich pięknych ubranek książki ( Dobra matka/Zła matka i coś dla Tż-ta o ojcu i synu)
Zwłaszcza te ubranka mnie zachwyciły, ponieważ sami jesteśmy po ciężkim półroczu szukania pracy mieliśmy same takie proste, tanie rzeczy a te są takie śliczne

Nie mam jeszcze koszuli do karmienia. Przeszukałam All, ale tam wszystko krótkie a ja obecnie niekomfortowo się czuję z odkrytymi szynkami.

Wielkie worki w żyrafki też mnie nie przekonują.
Zastanawiam się, czy coś takiego by się nadało - to wprawdzie sukienka, ale tańsza niż koszule dla karmiących
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg sk1_5.jpg (23,8 KB, 23 załadowań)
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 07:29   #2218
meszsares
Zadomowienie

dzien dobry musze ponadrabiac wczorajszy dzien..
bylam jednak w kinie na Piaratach z ta lelum-polelum-laska. Boshhee jak mozna nie miec zdania na zaden temat??? Nawet nie umiala wybrac kabiny WC wsrod 10 pustych... masakra
A Blanka w brzuchu szalala przez muzyke i wrzaski piratow musialam przykryc brzuch swetrem i poduszka, wtedy sie uspokoila...

Wodaqua - trzymaj sie Kochana, nadchodzi Wasz czas- Twoj i Twojej coreczki
Babonik - a moze tego wira zlapalas wczoraj w szpitalu bylabys nastepna, co ze szpitala przynosi "gratisa".. W kazdym razie duzo zdrowia zycze, a sio wirze!!!! dobrze, za amoksycyklina jest bezpieczna dla maluszkow.
Dziewczynki przeterminowane - co dzisiaj slychac?? oby sie podzialo
No i gdzie Sloneczko??
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 08:07   #2219
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hej słonka

choć jeszcze do rozpakowanych mamusiek nie naleze kupiłam juz staniki z allesa min taki:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...711327988.html

bardzo wygodny i ładnie leży

dziewczyny a aja od wczoraj leże i kwicze boli mnie brzych po prawej stronie, tam gdzie wyrostek-z tym że wyrostka juz nie mam
nie mam pojecia czy to jajnik czy co
Bardzo ładny

Z tego co pamiętam to lokalizacja bólu wyrostka i jajnika prawego jest podobna. Jak mnie bolał jajnik na początku ciąży, to właśnie wyrostek był drugim podejrzanym.

Ale teraz to może po prostu maluszek Ci go uciska ?

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
dzien dobry musze ponadrabiac wczorajszy dzien..
bylam jednak w kinie na Piaratach z ta lelum-polelum-laska. Boshhee jak mozna nie miec zdania na zaden temat??? Nawet nie umiala wybrac kabiny WC wsrod 10 pustych... masakra
A Blanka w brzuchu szalala przez muzyke i wrzaski piratow musialam przykryc brzuch swetrem i poduszka, wtedy sie uspokoila...
He he ... nastolatka
Też byłam w szoku jak miałam z taką do czynienia po dłuższej przerwie, ale to chyba tak już jest. Młodszy brat Tzta tez na to cierpi - odwiedził nas kiedyś w Krk. Nic go nie interesowało, nigdzie sam nie poszedł, nie miał żadnych planów, wszystko mu trzeba było podać. Zastanawiałam się po co przyjechał
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 08:15   #2220
karolinee1983
Zadomowienie

Hello Witam oczywiście w dwupaku wczoraj nie miałam już siły wejść na wizaż bo z IP wróciliśmy przed 23 także spędziłam tak ponad 2h - taki mały przedporodowy przedsmak

Co do ciśnienia - na Izbie miałam na początku 135/80 czyli trochę spadło (ale przy kolejnym pomiarze znowu wyszło 140/90 ) z racji tego, że jestem już po terminie podpięli mnie od razu pod ktg (pierwsze ktg - zaliczone ), także z godzinę leżałam tak sobie na łóżku słuchając serduszka małej. Była trochę leniwa na początku więc zaczęli mnie poić wodą ( w ogóle nie chciało mi się pić ), no i faktycznie się rozszalała bo brzuch zaczął falować a tętno skakało w porywach do 180... Trochę się zmartwiłam, że coś jest nie tak, ale przychodzili do mnie , kontrolowali zapis i nikt nic nie mówił więc nie panikowałam. Później mała się uspokoiła już. Jak się zapis już skończył to wysłali mnie z nim do gina. Tam, w gabinecie badanie na samolocie, gdzie doktor stwierdził: "Kanał szyjki zamknięty, długość 1 cm, NIE RODZI PANI". chciałam mu powiedzieć, że to akurat wiem, ale ugryzłam się w język Zrobił mi jeszcze usg i wyszło, że mała waży już 3672 g , łożysko III stopnia, płyn owodniowy w normie. Co do zapisu ktg zarejestrowała się słaba nieregularna czynność skurczowa czyli jedna wielka

Ciśnienie mam kontrolować 3 razy dziennie (muszę jednak kupić sprzęt ), jak znowu tak skoczy to ponowna wycieczka na IP

Się rozpisałam troszku

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości