|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2191 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
meszsares, współczuję gości....wyczucie chwili..nie ma co.. ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ad. 1 - jakieś 2,5 tygodnia ad.2- już nie, ale po około 3,5 tyg krwawienie przeszło, potem w 5tym tyg znów kilka dni (chyba nie okres... ) i spokój...Cytat:
a teściowa... powiem tyle: Cytat:
uspokoił się momentalnie ![]() Cytat:
dobrze wiem co przechodziłaś, strasznie się patrzy na takie płaczące maluchy![]() Babonik , trzymam do niedzieli!
|
|
|
#2192 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Ten Plain też dziś przymierzałam i jakoś mi było niewygodnie
|
|
#2193 |
|
Rozeznanie
|
babonik chcialam napisac ze trzymam kciuki a ty juz wrocilas
chelsea ja tez chcialabym powiedziec po porodzie ze moge rodzic drugi raz oby tak bylo brawa oczywiscie za twoj spokoj i opanowanie![]() brumek ja kupilam taki i bardzo ladnie lezy http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...700620394.html |
|
|
|
#2194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za dobre ciśnienie Cytat:
a dziś już stwierdzam że mogę drugi raz rodzić - zapomniałam jak bolało
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-02 o 20:27 |
||
|
|
|
#2195 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a ja zapomnialam sie pochwalic przyszla mi dzis komoda i sama ja zlozylam motalam sie 2 godziny ale dalam rade i jestem z siebie dumna
|
|
|
|
|
#2196 | ||
|
Zakorzenienie
|
aaa pochwalę się - mieliśmy wczoraj z małżem 2-gą rocznicę ślubu
---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
ja z obu z ledwością 40ml ściągam bo pokarmu mam mało, w dzień jeszcze ok ale w nocy cieniutko, jutro mi tż karmi kupi i będę piła - to na pewno maluszkowi nie zaszkodzi? nie powoduje jakiś dolegliwości brzuszkowych? u mnie się już piersi unormowały, nawału wielkiego nie było, ale i z mlekiem cienko - spróbuje tej metody 7-5-3 minuty ściągania z piersi - może coś rozrusza pije herbatkę na laktacje, dużo wody niegazowanej, kurcze chce karmić piersią ale to z moich cyców to ma raczej na przegryzkę bo ona nie uśnie jak nie obali 80-85ml nie za dużo Julka je? ona jeszcze 2 tygodni nie skończyłą - ale moja mama mówi że może dlatego że ona taka mała i żeby szybko nadrobiła widocznie więcej jeść potrzebuje... śpi tak po 3-3,5 godziny przeważnie po jedzeniu ale czasem nie chce usnąć po karmieniu kręci się i wierci aż sama padnie ze zmęczenia. ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
![]() Gratulacje złożenia komody - ja sama łóżeczko złożyłam jak mi przyszło - ale potem tż je rozmontował bo chciał sam złożyć jak się mała urodzi a my w szpitalu będziemy.
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-02 o 20:41 |
||
|
|
|
#2197 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Super opis i porod! Moglabym taki miec.
Cytat:
Moje mialy skonczony miesiac jak sadzily do mnie usmiechami. A Zuzka jakos 6 tyg. jak sie smiala juz w glos. Cytat:
A jak ona spi, to Ty tez, albo co najmniej odpoczywaj. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#2198 |
|
Zadomowienie
|
Nadrobiłam po łebkach, ale nie mam czasu już odpisać... Godzina zero się zbliża, kończę pakowanie, przyszła komoda, więc skręcamy, zaraz prysznic, odszczurzanie i miły ostatni wspólny wieczór sam na sam z małżem.
Płakać mi się chce... Czy w wieku 30 lat można nie dojrzeć do dziecka? ![]() Jutro około 10 ruszymy ruszamy do szpitala - mam wizaż w komórce, ale pisać nie mogę ![]() Dobrej nocy! Trzymajcie się! |
|
|
|
#2199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się coś samemu zrobi, to satysfakcja jest 5 x większa To dużo szczęscia dla Waszej Dwójki + Jeden ![]() Cytat:
![]() Z drugiej strony wszędzie piszą, że te do karmienia powinny być miękkie, zero usztywnień, fiszbin itp. A takie lekko usztywniane są jednak ładniejsze...
|
|
#2200 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje zdjecie sie dodalo
|
|
|
|
#2201 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jestem z Tobą ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Dodało się Cześć słodka czarnulko
|
|
#2202 |
|
Zakorzenienie
|
bo ja już plamię na taki beżowo żółty kolor, szwów już nie mam
|
#2203 |
|
Rozeznanie
|
beatka no to wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy,uwielbiam storczyki i tulipany
monia slodka czarnulka |
|
|
|
#2204 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2205 |
|
Wtajemniczenie
|
podgladam Was trochę na FB I nk
Zanka bardzo ładna z Ciebie kobieta ,,masz cos w sobie do tego Carmela Scio Natka Kolina tyle zdążyłam zobaczyć jesteście bardzo ładne naprawdę ![]() ---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- tylko proszę sobie o mnie nie mysleć mylnie ja mam męża i dwójkę dzieci |
|
|
|
#2206 | |||||
|
Rozeznanie
|
dobry wieczor
![]() ciezko Was nadrobic .. ![]() pomimo tego,ze Filipek jest dosc spokojny to nie mam czasu zawsze znajdzie sie cos do robienia,a dzis byla nareszcie piekna pogoda to pol dnia spedzilismy na dworzu![]() no i dzis zalatwilismy sprawe ze chrzcinami no i chrzcimy Filipka w pierwszy weekend wrzesnia, kwestia tylko czy sobota czy ndz ![]() Cytat:
![]() pochwal sie posciela ![]() patik a tesciowa sie nie przejmuj, olej jaa jak Sarcia spi to tez sie poloz!odpocznij.. ![]() Cytat:
Cytat:
a przypomnij mi-mialas szczepionki na nfz..? Cytat:
![]() ale masz kochanego tz'ta.. chociaz moj teraz tez baaardzi mi pomaga, i w codziennych obowiazkach i przy malyma w szpitalu tak bez problemu dali te 14 dni opieki?? to jest 100% platne?? Cytat:
![]() slicznosci! |
|||||
|
|
|
#2207 |
|
Zadomowienie
|
83monia, ale masz śliczną córeczkę i jakie włosy ma ciemne.
Co do szczepień to pamiętam, jak sama byłam dzieckiem w wieku przedszkolnym w czasie jakiejś choroby przychodziła do nas do domu lekarka/pielęgniarka która robiła mi bolące zastrzyki (pewnie domięśniowe) w tyłek. Bolało strasznie, a ja za każdym razem płakałam niesamowicie no i przy którejś wizycie widzę, że i mojej mamie łzy lecą ciurkiem. Wystraszyłam się i zdziwiłam jakim cudem ją też to boli skoro to mnie ukłuli - nie mogłam tego pojąć jako dziecko. ![]() Za chwilę sama będę mamą i też pewnie nie będzie mi łatwo znosić takiego widoku .
|
|
|
|
#2208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam po łepkach, bo ciężki dzień mamy. Marudna jest po szczepieniu moja Pszczoła. Jak zobaczyłam te strzykawki to miałam ochote zabrać ją i uciec.
W każdym razie moja 6 i pół tygodniowa Agatka waży4300 (czyli przybrała przez miesiąc kg ).Dzielna była. Cytat:
Cytat:
Moja dziewczyna od 4 dni jest juz tylko na mm. i pojawił nam się problem z zaparciami i ulewanie, dlatego od dzis jestesmy na bebilonie pepti. Nie wiem jak dzieci moga to jesc jest obrzydliwe i smierdzi. Dałam jej tez plantex i zrobiła mi piekna kupke ![]() Marinko moze tez spróbuj takiego mleka.
|
||
|
|
|
#2209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zwykly w zelu, jutro raczej juz nic robic nie bede po nie ma nawet sladu po igle. |
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
laski wiecie co robi Żanka jak jej dzieci śpią a mąż w pracy? zamiast spać sprząta ![]() wysprzątałam na tip top kuchnię (a była w tragicznym stanie po dzisiejszym gotowaniu dziadka) i łazienkę od dawna mam zaplanowane na jutro mycie okien, bo niby pogoda ma być mąż wróci z pracy po 9.00 to machnę okna, a potem G. weźmie Filipa na ryby więc zostanę z małą, no i jeśli Lena pozwoli to wysprzątam resztę mieszkania, a to już nie dużo roboty bo tylko odkurzanie i mycie podłóg i ogarnięcie pokoi dziadek pojechał na wieś szkoda tylko, że mi się połóg nie skończył dobra chyba zmykam się przespać, bo mała pewnie niedługo obudzi się na jedzenie się rozpisałam jak nikogo nie ma ehhh
|
|
#2211 |
|
Zadomowienie
|
No i masz Ci babo placek...
chyba mam zapalenie ucha,właśnie mnie obudziło bo widzę,że nawet paracetamol mi sie skończył |
|
|
|
#2212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno bardzo boli, lepiej żebyś się nie męczyła, cała noc przed Tobą nie ma chyba sensu cierpieć jedź u nas już nie jedzie się na pogotowie w nagłych przypadkach (np. jak dziecko chore) tylko na dyżur kiedyś każdego dnia w przychodniach były dyżury, jechało się tam gdzie się należy, ale od jakiś 3 miesięcy jest jeden punt i tam tylko można uzyskać pomoc
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-08-03 o 01:17 |
|
|
|
|
#2213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mała cyca ssie...
|
|
|
#2214 |
|
Zadomowienie
|
no to jestem
ambulatorium całodobowe we śnie obudziłam i pielęgniarkę i lekarza.chwała Panu lekarz był ginekologiem,więc chyba wiedział co przepisuje... no i co? i utrzymałam się całą ciążę bez antybiotyku i w trakcie 39tc dopadło mniedostałam Amoksycyklinę,jakąś osłonę, na ból tylko paracetamol,więc od godziny czekam aż ból przejdzie widzę,że mamuśki aktywne nocą też się muszę na to przygotowac
|
|
|
|
#2215 |
|
Wtajemniczenie
|
he he ja tez własnie karmie małą
|
|
|
|
#2216 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hej słonka
Cytat:
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...711327988.html bardzo wygodny i ładnie leży Cytat:
![]() Cytat:
zaciskam kciukasy dziewczyny a aja od wczoraj leże i kwicze boli mnie brzych po prawej stronie, tam gdzie wyrostek-z tym że wyrostka juz nie mam nie mam pojecia czy to jajnik czy co
|
|
#2217 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, ja też pewnie dwa pełne będę opłacać i jeszcze się na wrzesień załapię Uwielbiam zdjęcia Waszych dzidziusiów, nie ma lepszej motywacji do noszenia tych kilogramów i poceniu się jak kozia d**a, niż perspektywy posiadania własnego egzemplarza takiego cudu Za to nie ma porannej zmiany wyprawiającej Tz-tów do pracy. Beatka - jak to teraz u Ciebie wygląda ? Karolinee - jak tam ciśnienie ? nie widzę, żebyś się odmeldowała po powrocie Ja mam już prawie wszystko do szpitala, jeszcze nie uprane ale skompletowane. Dostaliśmy wczoraj paczkę od "teściowej" rany dziewczyny, mówię Wam cała masa takich pięknych ubranek Zwłaszcza te ubranka mnie zachwyciły, ponieważ sami jesteśmy po ciężkim półroczu szukania pracy mieliśmy same takie proste, tanie rzeczy a te są takie śliczne Nie mam jeszcze koszuli do karmienia. Przeszukałam All, ale tam wszystko krótkie a ja obecnie niekomfortowo się czuję z odkrytymi szynkami. Wielkie worki w żyrafki też mnie nie przekonują. Zastanawiam się, czy coś takiego by się nadało - to wprawdzie sukienka, ale tańsza niż koszule dla karmiących
|
||
|
|
|
#2218 |
|
Zadomowienie
|
dzien dobry
![]() bylam jednak w kinie na Piaratach z ta lelum-polelum-laska. Boshhee jak mozna nie miec zdania na zaden temat??? Nawet nie umiala wybrac kabiny WC wsrod 10 pustych... masakra![]() A Blanka w brzuchu szalala przez muzyke i wrzaski piratow musialam przykryc brzuch swetrem i poduszka, wtedy sie uspokoila...Wodaqua - trzymaj sie Kochana, nadchodzi Wasz czas- Twoj i Twojej coreczki Babonik - a moze tego wira zlapalas wczoraj w szpitalu bylabys nastepna, co ze szpitala przynosi "gratisa"..Dziewczynki przeterminowane - co dzisiaj slychac?? oby sie podzialo ![]() No i gdzie Sloneczko??
|
|
|
|
#2219 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co pamiętam to lokalizacja bólu wyrostka i jajnika prawego jest podobna. Jak mnie bolał jajnik na początku ciąży, to właśnie wyrostek był drugim podejrzanym. Ale teraz to może po prostu maluszek Ci go uciska ? Cytat:
Też byłam w szoku jak miałam z taką do czynienia po dłuższej przerwie, ale to chyba tak już jest. Młodszy brat Tzta tez na to cierpi - odwiedził nas kiedyś w Krk. Nic go nie interesowało, nigdzie sam nie poszedł, nie miał żadnych planów, wszystko mu trzeba było podać. Zastanawiałam się po co przyjechał
|
||
|
|
|
#2220 |
|
Zadomowienie
|
Hello
Witam oczywiście w dwupaku wczoraj nie miałam już siły wejść na wizaż bo z IP wróciliśmy przed 23 także spędziłam tak ponad 2h - taki mały przedporodowy przedsmak ![]() Co do ciśnienia - na Izbie miałam na początku 135/80 czyli trochę spadło (ale przy kolejnym pomiarze znowu wyszło 140/90 ) z racji tego, że jestem już po terminie podpięli mnie od razu pod ktg (pierwsze ktg - zaliczone ), no i faktycznie się rozszalała bo brzuch zaczął falować a tętno skakało w porywach do 180... Trochę się zmartwiłam, że coś jest nie tak, ale przychodzili do mnie , kontrolowali zapis i nikt nic nie mówił więc nie panikowałam. Później mała się uspokoiła już . Jak się zapis już skończył to wysłali mnie z nim do gina. Tam, w gabinecie badanie na samolocie, gdzie doktor stwierdził: "Kanał szyjki zamknięty, długość 1 cm, NIE RODZI PANI". chciałam mu powiedzieć, że to akurat wiem, ale ugryzłam się w język Zrobił mi jeszcze usg i wyszło, że mała waży już 3672 g , łożysko III stopnia, płyn owodniowy w normie. Co do zapisu ktg zarejestrowała się słaba nieregularna czynność skurczowa czyli jedna wielka Ciśnienie mam kontrolować 3 razy dziennie (muszę jednak kupić sprzęt ), jak znowu tak skoczy to ponowna wycieczka na IP ![]() Się rozpisałam troszku
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.

) i spokój...
a teściowa... powiem tyle:
uspokoił się momentalnie 
dobrze wiem co przechodziłaś, strasznie się patrzy na takie płaczące maluchy
do niedzieli! 

trzymajcie kciuki za moje ciśnienie ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

zębole

bylabys nastepna, co ze szpitala przynosi "gratisa"..
także spędziłam tak ponad 2h - taki mały przedporodowy przedsmak
) z racji tego, że jestem już po terminie podpięli mnie od razu pod ktg (pierwsze ktg - zaliczone