Wszystko o Avonie - cz. 22 - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-02, 23:25   #3541
cheneelle
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - cz. 22

Cytat:
Napisane przez mardy bum Pokaż wiadomość
chcesz powiedzieć, ze depilator "boli" jeszcze bardziej?! To juz wgl chyba zrezygnuję z jego zakupu xD choć musze przyznać, że lewa noga bolała mniej.. :P
z efektu ejstem średnio zadowolona, miejscami nie wyrwało włosków pomimo, ze plaster był świeży, a w innych miejscach nie ma nic, choć użyłam kilka razy tego samego plastra... najgorzej na łydkach z tylu bo ciężko przykleić... i nogi mi się miejscami trochę kleją, bo te chusteczki wbrew zapewnieniom producenta na ulotce nie bardzo chcialy usunąć wosk ze skóry, a trochę za bardzo mnie boli, żeby szorowac gąbką...
Nałóz sobie olejek lub oliwkę. Nawilżysz skórę po plastrach a jednocześnie łatwiej będzie Ci usunąć resztki wosku
Stary 2011-08-02, 23:28   #3542
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez wera2604 Pokaż wiadomość
i co podoba ci sie?teraz na mnie kolej otworzyc nie otworzyc..
Ja też nie uważam, żeby ten zapach był taki zły. Najnormalniejsza, mocno skoncentrowana lawenda. A że kostki do wc występują w tym zapachu, to moze tak się Jamapi skojarzyło . No mnie się źle nie kojarzy i będę używać. Ale zapach prawdziwej czystej lawendy taki właśnie jest; i nie każdemu się podoba.
Stary 2011-08-02, 23:51   #3543
zochawks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Matko boska wosk boli mniej ja od lat uzywam depilatora. Do każdego bolu mozna sie przyzwyczaić. Trzeba znaleść miejsce na nodze gdzie mamy najmniej zakonczeń nerwowych ( ja mam koło kolan) od nich zaczynam depilację (nigdy rano) jedną ręką trzymam depilator a drugą napinam skórę na nodze i lecę z koksem. Nie wyobrażam sobie innej metody depilacji nóg. Maszynka to przekleństwo a wosk to katusze. Depilator jest tańszy i dokładniejszy.

WYMIANA KOSMETYKÓW

zochawks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 01:00   #3544
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 01:14   #3545
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oktawiaaa Pokaż wiadomość
Ja pisałam maila w tej sprawie i dostałam taką odpowiedź

AQUA
DIMETHICONE
GLYCERIN
HYDROXYETHYL UREA
GLUCOSE
SILICA
POLYACRYLATE-13
DIMETHICONE/DIVINYLDIMETHICONE/SILSESQUIOXANE CROSSPOLYMER
IMIDAZOLIDINYL UREA
PHENOXYETHANOL
PHENYL TRIMETHICONE
CARBOMER
POLYISOBUTENE
DISODIUM EDTA
PARFUM
BUTYLENE GLYCOL
UREA
BENZOPHENONE-4
SODIUM HYDROXIDE
ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE CROSSPOLYMER
ISOHEXADECANE
POLYSORBATE 20
SORBITAN ISOSTEARATE
ERYTHRITOL
AMMONIUM POLYACRYLOYLDIMETHYL TAURATE
GLYCERYL ACRYLATE/ACRYLIC ACID COPOLYMER
TOCOPHERYL ACETATE
POLYSORBATE 80
HYDROLYZED RICE EXTRACT
HOMARINE HCl
CI 42090
CI 17200
dziękuję Ci bardzo- dla zainteresowanych, próbeczki tego kremu można kupić w COK za 65 groszy za sztukę (saszetka +ulotka).
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 06:21   #3546
zalotnica83
Zakorzenienie

Witam z rana
Wczoraj wieczorem otworzyłam ten lawendowy mus, bo mi się lotos skończył i podoba mi się...jest lekki, fajnie się wchłania a drobinki szybko się rozpuszczają. Skóra jest nawilżona i miękka...
Zrobiłam wczoraj pare fotek tej szminki z białym złotem Glazed Coral, ale...nie mogę znaleźć kabla...będę szukała dzisiaj...ten kolorek jest taki brzoskwiniowo-różowy...bardzo mi się podoba
zalotnica83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 07:41   #3547
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
otwórz błyszczyki i cyknij fotki jakie brałaś kolory
peach coś tam i ten właściwie przeźroczysty; dziś rano otworzyłam i szału nie ma
chyba mi sie avon przejada

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
No, dawałam jej zdjęcie na katalogowy... taka pomarańczowo-ruda jest... ale w dzień na ustach nie jest tak źle, ja sobie zostawiłam Ale drobinki mnie denerwują
na pewno oglądałam na katalogowym ale zanim do nas dotarło to już się zapomniało
i faktycznie w świetle dzienhym wygląda znacznie lepiej niż w sztucznym wczoraj się przeraziłam, a dziś już nie jest tak źle
drobinki są strasznie wqrwiające - dziś ją testuję

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 07:51   #3548
patusia22
Zakorzenienie

wczoraj przed 20 wysłałam zamówienie-wcześniej miałam problemy z netem i muszę czekać dłużej na paczkę niż jakbym złożyła do 11ej - a teraz weszłam do strefy faktura już jest wszystko jest, nawet portfel Ralf dla Tż

Edytowane przez patusia22
Czas edycji: 2011-08-03 o 07:52
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 08:04   #3549
marlena_m
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
mam never so nude i ona jest bardziej błyszcząca i mniej cielista taka trochę metaliczna, ale śliczny odcień, nude perfection jest chyba troszkę ciemniejsza i bardziej kremowa i zbliżona do sugar cane z tych dwóch, ale ciemniejsza
Cytat:
Napisane przez zalotnica83 Pokaż wiadomość
Zdecydowanie polecam Nude Perfection jest bardziej kremowa i cielista. Ta druga bardziej się świeci i jak dla mnie za miękka
Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość
Polecam Nude Perfection bardziej kryje usta,jest mięciutka i moim zdaniem je jakby powiększa-u żadnej szminki tego nie zauważyłamNever so Nude mam próbki,jest bardziej przezroczysta,i ma odcień beżowo-złocisty,obie chyba fotografowałam na katalogowym
Cytat:
Napisane przez wera2604 Pokaż wiadomość
napewno cos z nawilzeniem, bo zwykle bardzo wysuszaj usta
Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość

uwodzicielskie nawilzenie
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi - teraz wybór jest prosty

Wstawiłam nowe -lepsze zdjęcia szminki Białe złoto - Shimmering Nude #2719

Początkowo te drobinki strasznie mi się nie podobały,ale na imprezy szminka spisze się doskonale moim zdaniem.
www.siepomaga.pl

Edytowane przez marlena_m
Czas edycji: 2011-08-03 o 08:05
marlena_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 08:29   #3550
Anawa89
Raczkowanie

Testowała już któras z was Oczyszczający płyn do mycia ciała przeciw wypryskom Clearskin bo ciekawi mnie czy działa
Anawa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 09:01   #3551
jagoda352
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Ja też nie uważam, żeby ten zapach był taki zły. Najnormalniejsza, mocno skoncentrowana lawenda. A że kostki do wc występują w tym zapachu, to moze tak się Jamapi skojarzyło . No mnie się źle nie kojarzy i będę używać. Ale zapach prawdziwej czystej lawendy taki właśnie jest; i nie każdemu się podoba.

A ja już kończę ten mus i .... nawet go lubię Ale jeszcze bardziej odpowiada mi krem oliwkowy

Lawenda to mój ulubiony zapach. Posadziłam kilka krzaczków na działce
jagoda352 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 09:10   #3552
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda352 Pokaż wiadomość
A ja już kończę ten mus i .... nawet go lubię Ale jeszcze bardziej odpowiada mi krem oliwkowy

Lawenda to mój ulubiony zapach. Posadziłam kilka krzaczków na działce
A mi ten oliwkowy jakoś średnio nawilża skore, a wychodziłam z założenia że jak oliwka to będę miała super nawilżenie
Stary 2011-08-03, 09:14   #3553
keine_angst
Wtajemniczenie

GG do keine_angst

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Ciemniejszy Przecież nakłada się jaśniejszy...
Mnie pasuje ciemniejszy. Poza tym nie ma jaśniejszego korektora od koloru mojej twarzy. Nawet z dopasowaniem pudru jest kłopot, a co dopiero z podkładem.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

keine_angst jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 09:20   #3554
malgosia27
BAN stały

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któraś z Was skusiła się na mineralne serum do ciała "kryształowy blask" sss ze str. 102?
Hej,ja się skusiłam na nie i powiem ,że jestem bardzo zadowolona,dla mnie najlepsze mazidełko nawilżające w Avonie.
Konsystencja taka żelowata troszkę,przezroczysta, ze srebrnymi drobinkami,ale takimi mikroskopijnymi,które na ciele delikatnie widać tylko w słońcu,no i pięknie pachnie.Wchłania się dosyć szybko,jak nie nałoży się na skórę zbyt wiele,nie roluje się na skórze,nawet jak się przesadzi z ilością.Ja polecam ,jestem nim zauroczona

Edytowane przez malgosia27
Czas edycji: 2011-08-03 o 09:24
malgosia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 09:50   #3555
Oktawiaaa
Zakorzenienie

Cytat:
chcesz powiedzieć, ze depilator "boli" jeszcze bardziej?! To juz wgl chyba zrezygnuję z jego zakupu xD choć musze przyznać, że lewa noga bolała mniej.. :P
z efektu ejstem średnio zadowolona, miejscami nie wyrwało włosków pomimo, ze plaster był świeży, a w innych miejscach nie ma nic, choć użyłam kilka razy tego samego plastra... najgorzej na łydkach z tylu bo ciężko przykleić... i nogi mi się miejscami trochę kleją, bo te chusteczki wbrew zapewnieniom producenta na ulotce nie bardzo chcialy usunąć wosk ze skóry, a trochę za bardzo mnie boli, żeby szorowac gąbką...
Ja używam depilatora cały czas i boli tylko przez pierwsze 2 razy, po prostu trzeba wytrzymać ten ból i tyle. A później, to już nic nie boli. Ja depiluję nogi depilatorem już od 3 lat i jestem zadowolona.

A wracając do Avonu, to wczoraj wieczorem odebrałam paczkę i zamiast pakietu 10 katalogów, który oczywiście mam zafakturowany i do zapłacenia, to dostałam tylko 5 katalogów! I co ja dam klientkom? Zanim oni mi przyślą, to moje klientki dostaną już katalogi od konkurencji
Oktawiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 10:06   #3556
ewula91
Rozeznanie

Cytat:
Póki co depiluje nogi plastrami i strasznie boli xD
Cytat:
Treść usunięta
Cytat:
Cytat:
Napisane przez zochawks Pokaż wiadomość
Matko boska wosk boli mniej ja od lat uzywam depilatora. Do każdego bolu mozna sie przyzwyczaić. Trzeba znaleść miejsce na nodze gdzie mamy najmniej zakonczeń nerwowych ( ja mam koło kolan) od nich zaczynam depilację (nigdy rano) jedną ręką trzymam depilator a drugą napinam skórę na nodze i lecę z koksem. Nie wyobrażam sobie innej metody depilacji nóg. Maszynka to przekleństwo a wosk to katusze. Depilator jest tańszy i dokładniejszy.
Cytat:
Ja używam depilatora cały czas i boli tylko przez pierwsze 2 razy, po prostu trzeba wytrzymać ten ból i tyle. A później, to już nic nie boli. Ja depiluję nogi depilatorem już od 3 lat i jestem zadowolona.

A wracając do Avonu, to wczoraj wieczorem odebrałam paczkę i zamiast pakietu 10 katalogów, który oczywiście mam zafakturowany i do zapłacenia, to dostałam tylko 5 katalogów! I co ja dam klientkom? Zanim oni mi przyślą, to moje klientki dostaną już katalogi od konkurencji
a nie możesz skoczyć gdzies do jakiegoś biura Avonu i kupić? Masz gdzies po blisku? A do Avonu napisać żeby Ci albo przysłali albo kase odliczyli.

Co do wosku dałam mu wczoraj 2 szansę i jestem zadowolona Tzn widziałam, że trochę wyrwał w końcu, nie bolało mnie to tak jakbym chciała :p (tzn mało, a zawsze myślę, że jak boli bardzo to działa). Wosk w niektórych miejscach miałam problem zetrzec tymi chysteczkam,i ale jakoś poszło. Depilator też ostatnio dostałam i nie wiem co lepsze ;/ nic mnie nie zadowala tak jak zwykła maszynka no ale... plastry zużyć trzeba więc zużyję a z tym depilatorem to wczoraj zauwazylam ze w niektorych miejscach mam prawie gole nogi a w innych już dłuższe włoski, bo on mi nie wyrywa dokładnie. Nie wiem czy każdy tak ma czy mam gorszą wersję? No i tez mnie bolało w sumie przy 3 stosowaniu go, czyli ostatnim ale tylko na początku da się przyzwyczaić do wszystkiego.
Więc prawdopodobnie czeka mnie depilacja wszystkim :P

Edytowane przez ewula91
Czas edycji: 2011-08-03 o 10:07
ewula91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:09   #3557
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
Witam z rana
Wczoraj wieczorem otworzyłam ten lawendowy mus, bo mi się lotos skończył i podoba mi się...jest lekki, fajnie się wchłania a drobinki szybko się rozpuszczają. Skóra jest nawilżona i miękka...
Zrobiłam wczoraj pare fotek tej szminki z białym złotem Glazed Coral, ale...nie mogę znaleźć kabla...będę szukała dzisiaj...ten kolorek jest taki brzoskwiniowo-różowy...bardzo mi się podoba
czekam cały czas, dziś będę zamówienie składać, a po woim opisie koloru już mi się podoba
Cytat:
Napisane przez jamapi Pokaż wiadomość
peach coś tam i ten właściwie przeźroczysty; dziś rano otworzyłam i szału nie ma
chyba mi sie avon przejada

na pewno oglądałam na katalogowym ale zanim do nas dotarło to już się zapomniało
i faktycznie w świetle dzienhym wygląda znacznie lepiej niż w sztucznym wczoraj się przeraziłam, a dziś już nie jest tak źle
drobinki są strasznie wqrwiające - dziś ją testuję
Cytat:
Napisane przez marlena_m Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi - teraz wybór jest prosty

Wstawiłam nowe -lepsze zdjęcia szminki Białe złoto - Shimmering Nude #2719

Początkowo te drobinki strasznie mi się nie podobały,ale na imprezy szminka spisze się doskonale moim zdaniem.
z opisu mnie zniechęcacie do tej szminki, pomarańczowo-ruda, a ja chciałam jaśniutką, na zdjęciach jest taka wpadająca w pomarańcz, ale jasna, w opakowaniu ciemna. a co do drobinek, to należało się ich spodziewać jak w każdej złotej szmince i błyszczyku, ja je np. lubię, w szczególności w lecie, ale np. do pracy bym nie poszła z takimi ustami brokatowymi
Cytat:

powiedz mi a jak to jest z wrastającymi włoskami, bo mnie to odstrasza jeśli chodzi o depilator? bo akurat jeśli chodzi o ból to jestem nienormalna i wosk na nogach mnie nie boli
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:18   #3558
jamapi
Zakorzenienie

GG do jamapi

Cytat:
Napisane przez Aalicia24 Pokaż wiadomość
z opisu mnie zniechęcacie do tej szminki, pomarańczowo-ruda, a ja chciałam jaśniutką, na zdjęciach jest taka wpadająca w pomarańcz, ale jasna, w opakowaniu ciemna. a co do drobinek, to należało się ich spodziewać jak w każdej złotej szmince i błyszczyku, ja je np. lubię, w szczególności w lecie, ale np. do pracy bym nie poszła z takimi ustami brokatowymi
no ja właśnie dziś poszłam

jamapi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:22   #3559
Aalicia24
Zakorzenienie

Cytat:
hehe wiesz jeszcze zależy jaką masz atomosferę w pracy, u mojej mamy mimo, że urząd to dekolty bardzo głebokie i makijaże mocne, chodziło mi o to, że jest dość rzucająca się w oczy i czasem nie wypada
Aalicia24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:22   #3560
an92dzia
Raczkowanie

Jaki jest kod na próbki wody perfumowanej Today Tomorrow Always
bo ja nie moge sie polapac na tym formularzu:/
an92dzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:33   #3561
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez an92dzia Pokaż wiadomość
Jaki jest kod na próbki wody perfumowanej Today Tomorrow Always
bo ja nie moge sie polapac na tym formularzu:/
Proszę 43828
Stary 2011-08-03, 10:34   #3562
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
wczoraj przed 20 wysłałam zamówienie-wcześniej miałam problemy z netem i muszę czekać dłużej na paczkę niż jakbym złożyła do 11ej - a teraz weszłam do strefy faktura już jest wszystko jest, nawet portfel Ralf dla Tż
Też wzięłam ten portfel

Cytat:
Napisane przez malgosia27 Pokaż wiadomość
Hej,ja się skusiłam na nie i powiem ,że jestem bardzo zadowolona,dla mnie najlepsze mazidełko nawilżające w Avonie.
Konsystencja taka żelowata troszkę,przezroczysta, ze srebrnymi drobinkami,ale takimi mikroskopijnymi,które na ciele delikatnie widać tylko w słońcu,no i pięknie pachnie.Wchłania się dosyć szybko,jak nie nałoży się na skórę zbyt wiele,nie roluje się na skórze,nawet jak się przesadzi z ilością.Ja polecam ,jestem nim zauroczona
Fajnie, że jesteś zadowolona, ale jak na złość już mam fakturę
Pozostaje mi mieć nadzieję, że pojawi się w 14, bo ani w 12, ani w 13 go nie widzę
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 10:53   #3563
wera2604
Zadomowienie

Cytat:
Treść usunięta
a mi LRD z kartki bardzo sie podoba zobaczymy jak z próbek, jest malina jest roza bosko

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Witam z rana
kurcze mi sie tez lotos własnie skonczyli moze otworze lawende

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 10:53   #3564
eLeN83
Raczkowanie

Cheneelle masz pięknie pomalowane oczy jeżeli "avonem" to jakbyś była tak miła i wrzuciła zdjęcie swojego oka na katalogowy?

Musso czy myślisz, że paletka korektorów poradzi sobie z mega cieniami po oczami?

nie otwieram skarbonki
eLeN83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:09   #3565
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eLeN83 Pokaż wiadomość

Musso czy myślisz, że paletka korektorów poradzi sobie z mega cieniami po oczami?
z moimi sobie poradziła tzn. kolor różowy, tak jak zalecane i na pewno będę używać zółtego, bo nos robi mi sie czasem czerwony
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:09   #3566
wera2604
Zadomowienie

Cytat:

juz wiem
Stary 2011-08-03, 11:10   #3567
cheneelle
Zakorzenienie

Cytat:
Cheneelle masz pięknie pomalowane oczy jeżeli "avonem" to jakbyś była tak miła i wrzuciła zdjęcie swojego oka na katalogowy?

Dziękuję Ale które zdjęcie Ci chodzi???

REKLAMA
Stary 2011-08-03, 11:12   #3568
musso4
Zakorzenienie

dziewczyny trendujące a czy w k14 są wkońcu błyszczyki anew
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:16   #3569
eLeN83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cheneelle Pokaż wiadomość
Dziękuję Ale które zdjęcie Ci chodzi???

to, które masz w avatarze. bo to chyba Ty?

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
z moimi sobie poradziła tzn. kolor różowy, tak jak zalecane i na pewno będę używać zółtego, bo nos robi mi sie czasem czerwony
no to zamawiam

nie otwieram skarbonki
eLeN83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-03, 11:22   #3570
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:
ja też jej uzywam w dzień, ona nie jest taka zła, wyglada troche jak pociągnięta błyszczykiem bezbarwnym
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości